Ahmet Bozer

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Cemal Ahmet Bozer (d. 1960, İstanbul), Türk-Amerikan iş insanı, yönetici, Coca-Cola eski Başkan Yardımcısı ve eski Coca-Cola International (Uluslararası) Başkanı.

Ahmet Bozer
Doğum1960
İstanbul
EğitimLise: TED Ankara Koleji

Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Yüksek lisans: Georgia State University
MeslekThe Coca-Cola Company eski Başkan Yardımcısı, Coca-Cola International eski Başkanı, Coca-Cola Avrasya ve Afrika Grubu eski Başkanı
OrganizasyonThe Coca-Cola Company, Hepsiburada, Esas Holding, Coca-Cola Hellenic Bottling Company
Partner(ler)Fatoş Bozer
Çocuk(lar)Kerem ve Esra Bozer
Ebeveyn(ler)Babası: Ali Bozer

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bozer, 1960 yılında İstanbul'da doğdu. Babası, eski Dışişleri Bakanı Ali Bozer'dir. Liseyi TED Ankara Koleji'nde bitirdi, lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. Bunun ardından 1983 yılında Georgia Eyalet Üniversitesi'nde Bilgi İşlem Sistemleri alanında yüksek lisansını tamamladı.[1]

İş hayatına 1985 yılında bilgi işlem sistemleri üzerinde öğretim, danışmanlık ve müşavirlik yaparak başladı. İleri yıllarda, Atlanta'da, Coopers & Lybrand şirketinde kıdemli murakıplık görevini yerine getirdi ve böylece CPA (yeminli mali müşavir) sertifikasını aldı.

1990 yılında Atlanta merkezli Coca-Cola'da, finansal sistemler alanında çalışmaya başladı. 2 yıl sonra Coca-Cola Türkiye Bölgesi Finans Müdürü olarak atandı, bundan 2 yıl sonra Şişeleme Operasyonları Finans Direktörlüğü, 1998 yılında ise Türkiye Coca-Cola Şişeleyicileri Grubu Murahhas Azası olarak çalışmaya başladı.

2000 yılında dokuz ülkenin sorumluluğunu üstlenen Coca-Cola Avrasya Bölüm Başkanlığı'na getirildi. Bu gruptaki ülke sayısı 2001'de Pakistan, Afganistan ve Orta Doğu'nun katılmasıyla 23, 2005-2006 yıllarında da Adriyatik, Balkanlar, Rusya, Ukrayna, Belarus, İsrail, Filistin ve Hindistan'ın da eklenmesiyle 37'ye yükseldi. 2008 yılında bu gruba Afrika kıtasının da eklenmesiyle ülke sayısı 92'ye çıktı ve grubun ismi "Avrasya ve Afrika Grubu" olarak değiştirildi.

2013 yılında Coca-Cola grubunun Başkan yardımcılığına, Uluslararası Başkanlığına ve Latin Amerika Operasyonları başkanlığına atandı.[2]

Nisan 2016 yılında emekliliğe ayrılan Bozer, aynı yıl içerisinde Coca-Cola Hellenic Bottling Company şirketinin Yönetim Kurulu'nda çalışmaya başladı.

Bozer, Hepsiburada[3] ile Esas Holding'in[4] Yönetim Kurulu'nda ve Swire Coca-Cola'nın Danışma Kurulu'nda üye olarak çalışmaktadır.

Bozer, iş hayatı boyunca birçok dernek, vakıf, organizasyon ve inisiyatifin kuruluşunda, yönetiminde ve işleyişinde yer almıştır. Coca-Cola Türkiye Hayata Artı Vakfı'nın kurucu ve Mütevelli Heyeti üyesidir. TEGV ile Boğaziçi Üniversitesi Vakfı'nın Yönetim Kurulu'nda yer almıştır. Bunun haricinde Amerikan Ticaret Odası bünyesinde muhtelif iş konseyleri başkanlığı yapmıştır. Brezilya-ABD, ABD-Pakistan ve ABD-Türkiye iş konseylerinde başkanlık görevini yürütmüştür. Halen Business Council for International Understanding (BCIU) Yönetim Kurulu Başkanı'dır. GSU Robinson İşletme Okulu Danışma Kurulu ve Türk Filantropi Fonu Yönetim Kurulu üyesidir.[5]

Özel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Fatoş Bozer ile evli ve Kerem ile Esra Bozer'in babasıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "SABAH - 21/12/2006 - Ahmet Bozer kimdir?". Sabah. 21 Aralık 2006. 22 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2022. 
  2. ^ "Ahmet Bozer Coca-Cola'nın ikinci adamı oldu". Ensonhaber. 31 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2022. 
  3. ^ DHA. "Ahmet Bozer Hepsiburada'nın Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi". Hürriyet. 31 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2022. 
  4. ^ "ESAS HOLDİNG | ESAS HOLDİNG". www.esas.com.tr. 14 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2022. 
  5. ^ "Coca-Cola International Eski Başkanı Ahmet Bozer ile "Küreselleşme- Liderlik " | Etkinlikler - Garanti BBVA Partners". www.garantibbvapartners.com. 1 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2022.