Mandril

Vikipedi, özgür ansiklopedi
10.14, 5 Aralık 2020 tarihinde Khutuck Bot (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 24264611 numaralı sürüm (Bot v3: Kaynak ve içerik düzenleme (hata bildir))
Mandril
Korunma durumu
Biyolojik sınıflandırma
Âlem: Animalia
Şube: Chordata
Alt şube: Vertebrata
İnfa şube: Gnathostomata
Sınıf: Mammalia
Takım: Primates
Familya: Cercopithecidae
Cins: Mandrillus
Tür: M. sphinx
Mandrillus sphinx
Linnaeus, 1758[1]

Mandril yaşam alanı.
Mandril

Mandril (Mandrillus sphinx), köpeksi maymunlar familyasından bir primattır.[2]

Ekoloji

Yaşam alanı

Mandril, Güney Kamerun, Gabon, Ekvator Ginesi ve Kongo'da bulunmaktadır.[3] Mandriller, tropik yağmur ormanları ve orman-savan mozaiklerinde yaşamayı tercih etmektedir.[4] Ayrıca Mandriller, galeri ormanları, savan alanları, kıyı ormanları, kayalık ormanlar, tarım alanları ve dere yataklarında da yaşamaktadır.

Beslenme

Mandriller, hem etçil hem otçuldur. Çoğunlukla bitki tüketen Mandriller, yüzün üzerinde bitki türü yemektedir. Ayrıca toprak ve mantar da tüketir. Mandriller, hayvan olarak çoğunlukla omurgasız hayvanları, özellikle de karıncaları, böcekleri, termitleri, cırcır böceklerini, salyangozları, örümcekleri ve akrepleri tercih etmektedir. Ayrıca bazen kuş, kaplumbağa ve kurbağa yumurtası, kirpi ve sıçan da yemektedir.

Kaynakça

  1. ^ Mandrillus sphinx - Mammal Species of the World
  2. ^ "Walker's Primates of the World kitabı - Google Books". 8 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2011. 
  3. ^ "ADW: Mandrillus sphinx". 30 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2011. 
  4. ^ Field guide to African Wildlife kitabı

Dış bağlantılar