2013'te Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Justin Timberlake (resimde) The 20/20 Experience ve The 20/20 Experience – 2 of 2 albümleriyle sırasıyla ikinci ve üçüncü zirvesini yaşadı.The 20/20 Experience yılın en çok satan albümü oldu.

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Anahtar
Best performing album of 2013 2013'ün en iyi performans gösteren albümünü gösterir
Tarih Albüm Sanatçı(lar) Kaynak(lar)
5 Ocak Red Taylor Swift [1]
12 Ocak [2]
19 Ocak Les Misérables: Highlights from the Motion Picture Soundtrack Soundtrack [3]
26 Ocak Burning Lights Chris Tomlin [4]
2 Şubat Long. Live. ASAP ASAP Rocky [5]
9 Şubat Set You Free Gary Allan [6]
16 Şubat Believe Acoustic Justin Bieber [7]
23 Şubat All That Echoes Josh Groban [8]
2 Mart Babel Mumford & Sons [9]
9 Mart [10]
16 Mart Unorthodox Jukebox Bruno Mars [11]
23 Mart Spring Break...Here to Party Luke Bryan [12]
30 Mart What About Now Bon Jovi [13][14]
6 Nisan The 20/20 Experience dagger Justin Timberlake [15][16]
13 Nisan [17]
20 Nisan [18]
27 Nisan Paramore Paramore [19]
4 Mayıs Save Rock and Roll Fall Out Boy [20]
11 Mayıs To Be Loved Michael Bublé [21]
18 Mayıs Life on a Rock Kenny Chesney [22]
25 Mayıs Golden Lady Antebellum [23]
1 Haziran Modern Vampires of the City Vampire Weekend [24]
8 Haziran Random Access Memories Daft Punk [25]
15 Haziran [26]
22 Haziran ...Like Clockwork Queens of the Stone Age [27]
29 Haziran 13 Black Sabbath [28]
6 Temmuz Yeezus Kanye West [29]
13 Temmuz The Gifted Wale [30]
20 Temmuz Born Sinner J. Cole [31]
27 Temmuz Magna Carta Holy Grail Jay-Z [32]
3 Ağustos [33]
10 Ağustos Stars Dance Selena Gomez [34]
17 Ağustos Blurred Lines Robin Thicke [35]
24 Ağustos The Civil Wars The Civil Wars [36]
31 Ağustos Crash My Party Luke Bryan [37]
7 Eylül [38]
14 Eylül Hail to the King Avenged Sevenfold [39]
21 Eylül Yours Truly Ariana Grande [40]
28 Eylül Fuse Keith Urban [41]
5 Ekim From Here to Now to You Jack Johnson [42]
12 Ekim Nothing Was the Same Drake [43]
19 Ekim The 20/20 Experience – 2 of 2 Justin Timberlake [44]
26 Ekim Bangerz Miley Cyrus [45]
2 Kasım Lightning Bolt Pearl Jam [46]
9 Kasım Prism Katy Perry [47]
16 Kasım Reflektor Arcade Fire [48]
23 Kasım The Marshall Mathers LP 2 Eminem [49]
30 Kasım Artpop Lady Gaga [50]
7 Aralık The Marshall Mathers LP 2 Eminem [51]
14 Aralık Midnight Memories One Direction [52]
21 Aralık Blame It All on My Roots: Five Decades of Influences Garth Brooks [53]
28 Aralık Beyoncé Beyoncé [54]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Caulfield, Keith (2012-12-26). "T.I.'s 'Trouble Man' Debuts at No. 2 on Billboard 200, Taylor Swift Still Rules". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1481230/tis-trouble-man-debuts-at-no-2-on-billboard-200-taylor-swift-still-rules. Erişim tarihi: 2012-12-26. 
  2. ^ Caulfield, Keith (2013-01-03). "Taylor Swift's 'Red,' 'Les Mis' Soundtrack Lead Billboard 200 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1481616/taylor-swifts-red-les-mis-soundtrack-lead-billboard-200-chart. Erişim tarihi: 2013-01-03. 
  3. ^ Caulfield, Keith (2013-01-09). "'Les Miserables' Soundtrack Hits No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1484110/les-miserables-soundtrack-hits-no-1-on-billboard-200-chart. Erişim tarihi: 2013-01-09. 
  4. ^ Caulfield, Keith (2013-01-16). "Chris Tomlin Scores First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/biz/articles/news/1490583/chris-tomlin-scores-first-no-1-album-on-billboard-200-chart. Erişim tarihi: 2013-01-16. 
  5. ^ Caulfield, Keith (2013-01-23). "A$AP Rocky Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1532239/aap-rocky-debuts-at-no-1-on-billboard-200-albums-chart. Erişim tarihi: 2013-01-23. 
  6. ^ Caulfield, Keith (2013-01-30). "Gary Allan Earns First No. 1 Album on Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1536254/gary-allan-earns-first-no-1-album-on-billboard-200. Erişim tarihi: 2013-01-30. 
  7. ^ Caulfield, Keith (2013-02-06). "Justin Bieber Scores Fifth No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1537980/justin-bieber-scores-fifth-no-1-album-on-billboard-200-chart. Erişim tarihi: 2013-02-06. 
  8. ^ Caulfield, Keith (2013-02-13). "Josh Groban Earns Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1538866/josh-groban-earns-third-no-1-album-on-billboard-200-chart. Erişim tarihi: 2013-02-13. 
  9. ^ Caulfield, Keith (2013-02-20). "Mumford & Sons Make Grammy-Fueled Return to No. 1 on Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1549352/mumford-sons-make-grammy-fueled-return-to-no-1-on-billboard-200. Erişim tarihi: 2013-02-20. 
  10. ^ Caulfield, Keith (2013-02-27). "Mumford & Sons' 'Babel' No. 1 for Fifth Week on Billboard 200 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1550072/mumford-sons-babel-no-1-for-fifth-week-on-billboard-200-chart. Erişim tarihi: 2013-02-27. 
  11. ^ Caulfield, Keith (2013-03-06). "Bruno Mars Scores First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1550712/bruno-mars-scores-first-no-1-album-on-billboard-200-chart. Erişim tarihi: 2013-03-06. 
  12. ^ Caulfield, Keith (2013-03-13). "Luke Bryan Scores First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1551746/luke-bryan-scores-first-no-1-album-on-billboard-200-chart. Erişim tarihi: 2013-03-13. 
  13. ^ Caulfield, Keith (2013-03-20). "Bon Jovi Debuts at No. 1 on Billboard 200, David Bowie at No. 2". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1552545/bon-jovi-debuts-at-no-1-on-billboard-200-david-bowie-at-no-2. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  14. ^ Caulfield, Keith (2013-03-20). "Bon Jovi, David Bowie Lead Six Top 10 Debuts on Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1552565/bon-jovi-david-bowie-lead-six-top-10-debuts-on-billboard-200. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  15. ^ Caulfield, Keith (2013-03-26). "Official: Justin Timberlake's '20/20 Experience' Sells 968,000, Debuts at No. 1 on...". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1554504/official-justin-timberlakes-2020-experience-sells-968000-debuts-at-no-1-on. Erişim tarihi: 2013-03-27. 
  16. ^ Caulfield, Keith (2013-03-26). "Justin Timberlake Starts Atop Billboard 200, Earns Third-Largest Digital Week Ever". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1554518/justin-timberlake-starts-atop-billboard-200-earns-third-largest-digital-week. Erişim tarihi: 2013-03-27. 
  17. ^ Caulfield, Keith (2013-04-03). "Justin Timberlake's '20/20' Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/1555877/justin-timberlakes-2020-spends-second-week-at-no-1-on-billboard. Erişim tarihi: 2013-04-03. 
  18. ^ Caulfield, Keith (2013-04-10). "Justin Timberlake Earns Third Week at No. 1, Band Perry Debuts at No. 2". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1556746/justin-timberlake-earns-third-week-at-no-1-band-perry-debuts-at-no-2. Erişim tarihi: 2013-04-10. 
  19. ^ Caulfield, Keith (2013-04-16). "Paramore Earn First No. 1 Album On Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/biz/articles/news/chart-alert/1558370/paramore-earn-first-no-1-album-on-billboard-200. Erişim tarihi: 2013-04-16. 
  20. ^ Caulfield, Keith (2013-04-24). "Fall Out Boy Tops Kid Cudi on Billboard 200 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1559180/fall-out-boy-tops-kid-cudi-on-billboard-200-chart. Erişim tarihi: 2013-04-24. 
  21. ^ Caulfield, Keith (2013-05-01). "Michael Buble Scores Fourth No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1560100/michael-buble-scores-fourth-no-1-album-on-billboard-200-chart. Erişim tarihi: 2013-05-01. 
  22. ^ Caulfield, Keith (2013-05-08). "Kenny Chesney Logs Lucky Seventh No. 1 Album on Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1560807/kenny-chesney-logs-lucky-seventh-no-1-album-on-billboard-200. Erişim tarihi: 2013-05-08. 
  23. ^ Caulfield, Keith (2013-05-15). "Lady Antebellum Scores Third No. 1 Album, 'Gatsby' Debuts Strong at No. 2". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1562014/lady-antebellum-scores-third-no-1-album-gatsby-debuts-strong-at-no-2. Erişim tarihi: 2013-05-15. 
  24. ^ Caulfield, Keith (2013-05-22). "Vampire Weekend Debuts At No. 1 On Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/biz/articles/news/chart-alert/1563131/vampire-weekend-debuts-at-no-1-on-billboard-200. Erişim tarihi: 2013-05-22. 
  25. ^ Caulfield, Keith (2013-05-28). "Official: Daft Punk's 'Random' Debuts at No. 1 on Billboard 200 With 339,000". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1565020/official-daft-punks-random-debuts-at-no-1-on-billboard-200-with-339000. Erişim tarihi: 2013-05-28. 
  26. ^ Caulfield, Keith (2013-06-05). "Daft Punk Scores Second Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1565721/daft-punk-scores-second-week-at-no-1-on-billboard-200-chart. Erişim tarihi: 2013-06-05. 
  27. ^ Caulfield, Keith (2013-06-12). "Queens of the Stone Age Get First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1566508/queens-of-the-stone-age-get-first-no-1-album-on-billboard-200-chart. Erişim tarihi: 2013-06-12. 
  28. ^ Caulfield, Keith (2013-06-19). "Black Sabbath Earns First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1567354/black-sabbath-earns-first-no-1-album-on-billboard-200-chart. Erişim tarihi: 2013-06-19. 
  29. ^ Caulfield, Keith (2013-06-26). "Official: Kanye West's 'Yeezus' Sells 327,000; Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1568153/official-kanye-wests-yeezus-sells-327000-debuts-at-no-1-on-billboard-200-chart. Erişim tarihi: 2013-06-26. 
  30. ^ Caulfield, Keith (2013-07-03). "Wale Scores First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1568843/wale-scores-first-no-1-album-on-billboard-200-chart. Erişim tarihi: 2013-07-03. 
  31. ^ Caulfield, Keith (2013-07-10). "J. Cole's 'Born Sinner' Jumps to No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1569400/j-coles-born-sinner-jumps-to-no-1-on-billboard-200-chart. Erişim tarihi: 2013-07-10. 
  32. ^ Caulfield, Keith (2013-07-17). "Jay-Z's 'Magna Carta' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1924866/jay-zs-magna-carta-debuts-at-no-1-on-billboard-200-chart. Erişim tarihi: 2013-07-17. 
  33. ^ Caulfield, Keith (2013-07-24). "Jay Z Stays Atop Billboard 200, Sara Bareilles Debuts at No. 2". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/4430230/jay-z-stays-atop-billboard-200-sara-bareilles-debuts-at-no-2. Erişim tarihi: 2013-07-24. 
  34. ^ Caulfield, Keith (2013-07-31). "Selena Gomez Earns First No. 1 On Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5315966/selena-gomez-earns-first-no-1-on-billboard-200. Erişim tarihi: 2013-07-31. 
  35. ^ Caulfield, Keith (2013-08-07). "Robin Thicke Gets First No. 1 Album On Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5638317/robin-thicke-gets-first-no-1-album-on-billboard-200. Erişim tarihi: 2013-08-07. 
  36. ^ Caulfield, Keith (2013-08-14). "The Civil Wars Debut at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5650663/the-civil-wars-debut-at-no-1-on-billboard-200-albums-chart. Erişim tarihi: 2013-08-14. 
  37. ^ Caulfield, Keith (2013-08-21). "Luke Bryan's 'Crash My Party' Debuts at No. 1 on Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5657842/luke-bryans-crash-my-party-debuts-at-no-1-on-billboard-200. Erişim tarihi: 2013-08-21. 
  38. ^ Caulfield, Keith (2013-08-28). "Luke Bryan Nets Second Week Atop Billboard 200, John Mayer Debuts at No. 2". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5672759/luke-bryan-nets-second-week-atop-billboard-200-john-mayer-debuts-at-no-2. Erişim tarihi: 2013-08-28. 
  39. ^ Caulfield, Keith (2013-09-04). "Avenged Sevenfold Earns Second No. 1 Album On Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5680123/avenged-sevenfold-earns-second-no-1-album-on-billboard-200. Erişim tarihi: 2013-09-04. 
  40. ^ Caulfield, Keith (2013-09-11). "Ariana Grande Debuts At No. 1 On Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5687364/ariana-grande-debuts-at-no-1-on-billboard-200. Erişim tarihi: 2013-09-11. 
  41. ^ Caulfield, Keith (2013-09-18). "Keith Urban Edges the Weeknd for No. 1 Debut on Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5695587/keith-urban-edges-the-weeknd-for-no-1-debut-on-billboard-200. Erişim tarihi: 2013-09-18. 
  42. ^ Caulfield, Keith (2013-09-25). "Jack Johnson Scores Fourth No. 1 Album on Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5725173/jack-johnson-scores-fourth-no-1-album-on-billboard-200. Erişim tarihi: 2013-09-25. 
  43. ^ Caulfield, Keith (2013-10-02). "Drake's 'Nothing Was the Same' Debuts at No. 1 on Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5740738/drakes-nothing-was-the-same-debuts-at-no-1-on-billboard-200. Erişim tarihi: 2013-10-02. 
  44. ^ Caulfield, Keith (2013-10-09). "Justin Timberlake Scores His Second No. 1 Album Of 2013". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5748190/justin-timberlake-scores-his-second-no-1-album-of-2013. Erişim tarihi: 2013-10-09. 
  45. ^ Caulfield, Keith (2013-10-16). "Miley Cyrus' 'Bangerz' Debuts At No. 1 On Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5755773/miley-cyrus-bangerz-debuts-at-no-1-on-billboard-200. Erişim tarihi: 2013-10-16. 
  46. ^ Caulfield, Keith (2013-10-23). "Pearl Jam Earns Fifth No. 1 Album On Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5763242/pearl-jam-earns-fifth-no-1-album-on-billboard-200. Erişim tarihi: 2013-10-23. 
  47. ^ Caulfield, Keith (2013-10-30). "Katy Perry's 'PRISM' Shines At No. 1 On Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5770710/katy-perrys-prism-shines-at-no-1-on-billboard-200. Erişim tarihi: 2013-10-30. 
  48. ^ Caulfield, Keith (2013-11-06). "Arcade Fire's 'Reflektor' Debuts At No. 1 On Billboard 200". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5778250/arcade-fires-reflektor-debuts-at-no-1-on-billboard-200. Erişim tarihi: 2013-11-06. 
  49. ^ Caulfield, Keith (2013-11-13). "Eminem's 'Marshall Mathers LP 2' Scores Second-Biggest Debut of Year". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5785903/eminems-marshall-mathers-lp-2-scores-second-biggest-debut-of-year. Erişim tarihi: 2013-11-13. 
  50. ^ Caulfield, Keith (2013-11-20). "Lady Gaga Scores Second No. 1 Album With 'ARTPOP'". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5793353/lady-gaga-scores-second-no-1-album-with-artpop. Erişim tarihi: 2013-11-20. 
  51. ^ Caulfield, Keith (2013-11-27). "Eminem's Back at No. 1 with 'Marshall Mathers LP 2'". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5800848/eminems-back-at-no-1-with-marshall-mathers-lp-2. Erişim tarihi: 2013-11-27. 
  52. ^ Caulfield, Keith (2013-12-04). "One Direction Scores Historic Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5812384/one-direction-scores-historic-third-no-1-album-on-billboard-200-chart. Erişim tarihi: 2013-12-04. 
  53. ^ Caulfield, Keith (2013-12-11). "Garth Brooks Earns Ninth No. 1 Album, Britney Spears Debuts At No. 4". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5820068/garth-brooks-earns-ninth-no-1-album-britney-spears-debuts-at-no-4. Erişim tarihi: 2013-12-11. 
  54. ^ Caulfield, Keith (2013-12-18). "It's Official: Beyonce Makes History With Fifth No. 1 Album". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/5840086/its-official-beyonce-makes-history-with-fifth-no-1-album. Erişim tarihi: 2013-12-18. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]