2008'de Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Hip hop sanatçısı Lil Wayne'in altıncı stüdyo albümü Tha Carter III, 2008'in en çok satan albümü oldu.

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Anahtar
Best performing album of 2008 2008 yılının en iyi performans gösteren albümünü gösterir
Tarih Albüm Sanatçı(lar) Kaynak(lar)
5 Ocak Noël Josh Groban [1]
12 Ocak Growing Pains Mary J. Blige [2]
19 Ocak In Rainbows Radiohead [3]
26 Ocak As I Am dagger Alicia Keys [4]
2 Şubat [5]
9 Şubat Juno Soundtrack [6]
16 Şubat As I Am dagger Alicia Keys [7]
23 Şubat Sleep Through the Static Jack Johnson [8]
1 Mart [9]
8 Mart [10]
15 Mart Discipline Janet Jackson [11]
22 Mart Good Time Alan Jackson [12]
29 Mart Trilla Rick Ross [13]
5 Nisan Welcome to the Dollhouse Danity Kane [14]
12 Nisan Day26 Day26 [15]
19 Nisan Troubadour George Strait [16]
26 Nisan Spirit Leona Lewis [17]
3 Mayıs E=MC² Mariah Carey [18]
10 Mayıs [19]
17 Mayıs Hard Candy Madonna [20]
24 Mayıs Home Before Dark Neil Diamond [21]
31 Mayıs Narrow Stairs Death Cab for Cutie [22]
7 Haziran 3 Doors Down 3 Doors Down [23]
14 Haziran Here I Stand Usher [24]
21 Haziran Indestructible Disturbed [25]
28 Haziran Tha Carter III Lil Wayne [26]
5 Temmuz Viva la Vida or Death and All His Friends Coldplay [27][28]
12 Temmuz [29]
19 Temmuz Tha Carter III Lil Wayne [30]
26 Temmuz [31]
2 Ağustos Untitled Nas [32]
9 Ağustos Breakout Miley Cyrus [33]
16 Ağustos Love on the Inside Sugarland [34]
23 Ağustos Mamma Mia! Soundtrack [35]
30 Ağustos A Little Bit Longer Jonas Brothers [36][37]
6 Eylül [38]
13 Eylül All Hope Is Gone Slipknot [39]
20 Eylül The Recession Young Jeezy [40]
27 Eylül Death Magnetic Metallica [41][42]
4 Ekim [43]
11 Ekim [44]
18 Ekim Paper Trail T.I. [45]
25 Ekim [46]
1 Kasım Lucky Old Sun Kenny Chesney [47]
8 Kasım Black Ice AC/DC [48]
15 Kasım [49]
22 Kasım Twilight Soundtrack [50]
29 Kasım Fearless Taylor Swift [51]
6 Aralık I Am… Sasha Fierce Beyoncé [52]
13 Aralık 808s & Heartbreak Kanye West [53]
20 Aralık Circus Britney Spears [54]
27 Aralık Fearless Taylor Swift [55]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Walsh, Chris (27 Aralık 2007). "Groban, Blige Enjoy Huge Weeks On Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  2. ^ Hasty, Katie (2 Ocak 2008). "Blige Topples Groban, Radiohead Debuts Early". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  3. ^ Cohen, Jonathan (9 Ocak 2008). "Radiohead Nudges Blige From Atop Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  4. ^ Hasty, Katie (16 Ocak 2008). "Keys Holds Off Radiohead, 'Juno' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  5. ^ Hasty, Katie (23 Ocak 2008). "Keys Still Atop Album Chart In Slow Sales Week". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  6. ^ Hasty, Katie (30 Ocak 2008). "'Juno' Unseats Keys From Atop Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  7. ^ Hasty, Katie (6 Şubat 2008). "Keys Notches Fourth Week At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  8. ^ Hasty, Katie (13 Şubat 2008). "Digital Sales Propel Johnson To Second No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  9. ^ Hasty, Katie (20 Şubat 2008). "Johnson Remains No. 1; Winehouse, Hancock Soar". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  10. ^ Hasty, Katie (27 Şubat 2008). "Johnson's 'Static' Prevails Again On Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  11. ^ Hasty, Katie (5 Mart 2008). "Janet Dethrones Jack To Top Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  12. ^ Hasty, Katie (12 Mart 2008). "Alan Jackson Bests Janet To Top Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  13. ^ Cohen, JOnathan (19 Mart 2008). "Ross Zooms By 'NOW,' Snoop To Debut At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  14. ^ Hasty, Katie (26 Mart 2008). "Danity Kane Snags Second Straight No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  15. ^ Hasty, Katie (2 Nisan 2008). "Day26 Upends Danity Kane To Debut At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  16. ^ Hasty, Katie (9 Nisan 2008). "Strait Speeds Past R.E.M. To Debut At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  17. ^ Hasty, Katie; Mayfield, Geoff (16 Nisan 2008). "Leona Lewis Makes Big Splash Atop Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  18. ^ Hasty, Katie (23 Nisan 2008). "Mariah Debuts At No. 1 After Monster First Week". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  19. ^ Hasty, Katie (30 Nisan 2008). "Mariah Carey Remains Atop Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  20. ^ Hasty, Katie (7 Mayıs 2008). "Madonna Leads Busy Billboard 200 With 7th No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  21. ^ Hasty, Katie (14 Mayıs 2008). "Diamond Dominates Billboard 200 With First No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  22. ^ Hasty, Katie (21 Mayıs 2008). "Death Cab For Cutie Scores First No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  23. ^ Hasty, Katie (28 Mayıs 2008). "3 Doors Down Cruises To No. 1 On Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Ocak 2009. 
  24. ^ Hasty, Katie (4 Haziran 2008). "Usher Scores Second Best Sales Debut Of '08". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  25. ^ Hasty, Katie (11 Haziran 2008). "Disturbed Scores Third Straight No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  26. ^ Hasty, Katie (18 Haziran 2008). "Lil Wayne Crushes The Competition To Debut At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  27. ^ Caulfield, Keith; Pietroluongo, Silvio (18 Haziran 2008). "Coldplay Headed To No. 1 On Billboard 200, Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  28. ^ Hasty, Katie (25 Haziran 2008). "Coldplay Cruises To No. 1 On The Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  29. ^ Hasty, Katie (2 Temmuz 2008). "Coldplay Scores Second Week Atop Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  30. ^ Hasty, Katie (9 Temmuz 2008). "Lil Wayne Back On Top Of The Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  31. ^ Hasty, Katie (16 Temmuz 2008). "Lil Wayne Remains King Of The Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  32. ^ Hasty, Katie (23 Temmuz 2008). "Nas Dethrones Lil Wayne Atop Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  33. ^ Caulfield, Keith; Hasty, Katie (30 Temmuz 2008). "Miley Trumps Sugarland To Lead Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  34. ^ Hasty, Katie (6 Ağustos 2008). "Sugarland Leapfrogs Miley To Earn First No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  35. ^ Hasty, Katie (13 Ağustos 2008). "'Mamma Mia!' Leaps To No. 1 On The Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  36. ^ Caulfield, Keith (13 Ağustos 2008). "Jonas Brothers On Track For First No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  37. ^ Hasty, Katie (20 Ağustos 2008). "Jonas Bros. Score Third-Best Debut Week Of '08". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  38. ^ Cohen, Jonathan (27 Ağustos 2008). "Jonas Brothers Begin Second Week At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  39. ^ Hasty, Katie (3 Eylül 2008). "Slipknot Edges The Game Atop Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  40. ^ Hasty, Katie (10 Eylül 2008). "Young Jeezy Nets Second Album Chart-Topper". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  41. ^ Mayfield, Geoff (15 Eylül 2008). "Metallica's 'Magnetic' A Lock To Top Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  42. ^ Hasty, Katie (17 Eylül 2008). "Metallica Scores Fifth Straight No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  43. ^ Hasty, Katie (24 Eylül 2008). "Metallica Edges Ne-Yo, Nelly To Remain No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  44. ^ Hasty, Katie (1 Ekim 2008). "Metallica Scores Third Week Atop Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Ocak 2009. 
  45. ^ Hasty, Katie (8 Ekim 2008). "T.I. Debuts Big Atop Billboard 200, Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  46. ^ Hasty, Katie (15 Ekim 2008). "T.I. Begins Second Week Atop Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  47. ^ Hasty, Katie (22 Ekim 2008). "Kenny Chesney Scores Fifth Chart-Topping Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  48. ^ Hasty, Katie (29 Ekim 2008). "AC/DC Debuts At No. 1 With 784,000". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  49. ^ Hasty, Katie (5 Kasım 2008). "AC/DC Fends Off High Debuts To Remain No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  50. ^ Hasty, Katie (12 Kasım 2008). "'Twilight' Bumps AC/DC From Atop Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  51. ^ Cohen, Jonathan (19 Kasım 2008). "Taylor Swift Soars To No. 1 Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  52. ^ Cohen, Jonathan (26 Kasım 2008). "Beyonce Starts 'Fierce' Atop Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  53. ^ Hasty, Katie (3 Aralık 2008). "Kanye Edges GNR, Ludacris For No. 1 Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  54. ^ Hasty, Katie (10 Aralık 2008). "Britney's 'Circus' Debuts Atop Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  55. ^ Hasty, Katie (17 Aralık 2008). "Taylor Swift Reclaims Billboard 200 Throne". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009.