2008'de Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Hip hop sanatçısı Lil Wayne'in altıncı stüdyo albümü Tha Carter III, 2008'in en çok satan albümü oldu.

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Anahtar
Best performing album of 2008 2008 yılının en iyi performans gösteren albümünü gösterir
Tarih Albüm Sanatçı(lar) Kaynak(lar)
5 Ocak Noël Josh Groban [1]
12 Ocak Growing Pains Mary J. Blige [2]
19 Ocak In Rainbows Radiohead [3]
26 Ocak As I Am dagger Alicia Keys [4]
2 Şubat [5]
9 Şubat Juno Soundtrack [6]
16 Şubat As I Am dagger Alicia Keys [7]
23 Şubat Sleep Through the Static Jack Johnson [8]
1 Mart [9]
8 Mart [10]
15 Mart Discipline Janet Jackson [11]
22 Mart Good Time Alan Jackson [12]
29 Mart Trilla Rick Ross [13]
5 Nisan Welcome to the Dollhouse Danity Kane [14]
12 Nisan Day26 Day26 [15]
19 Nisan Troubadour George Strait [16]
26 Nisan Spirit Leona Lewis [17]
3 Mayıs E=MC² Mariah Carey [18]
10 Mayıs [19]
17 Mayıs Hard Candy Madonna [20]
24 Mayıs Home Before Dark Neil Diamond [21]
31 Mayıs Narrow Stairs Death Cab for Cutie [22]
7 Haziran 3 Doors Down 3 Doors Down [23]
14 Haziran Here I Stand Usher [24]
21 Haziran Indestructible Disturbed [25]
28 Haziran Tha Carter III Lil Wayne [26]
5 Temmuz Viva la Vida or Death and All His Friends Coldplay [27][28]
12 Temmuz [29]
19 Temmuz Tha Carter III Lil Wayne [30]
26 Temmuz [31]
2 Ağustos Untitled Nas [32]
9 Ağustos Breakout Miley Cyrus [33]
16 Ağustos Love on the Inside Sugarland [34]
23 Ağustos Mamma Mia! Soundtrack [35]
30 Ağustos A Little Bit Longer Jonas Brothers [36][37]
6 Eylül [38]
13 Eylül All Hope Is Gone Slipknot [39]
20 Eylül The Recession Young Jeezy [40]
27 Eylül Death Magnetic Metallica [41][42]
4 Ekim [43]
11 Ekim [44]
18 Ekim Paper Trail T.I. [45]
25 Ekim [46]
1 Kasım Lucky Old Sun Kenny Chesney [47]
8 Kasım Black Ice AC/DC [48]
15 Kasım [49]
22 Kasım Twilight Soundtrack [50]
29 Kasım Fearless Taylor Swift [51]
6 Aralık I Am… Sasha Fierce Beyoncé [52]
13 Aralık 808s & Heartbreak Kanye West [53]
20 Aralık Circus Britney Spears [54]
27 Aralık Fearless Taylor Swift [55]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Walsh, Chris (2007-12-27). "Groban, Blige Enjoy Huge Weeks On Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  2. ^ Hasty, Katie (2008-01-02). "Blige Topples Groban, Radiohead Debuts Early". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  3. ^ Cohen, Jonathan (2008-01-09). "Radiohead Nudges Blige From Atop Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  4. ^ Hasty, Katie (2008-01-16). "Keys Holds Off Radiohead, 'Juno' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  5. ^ Hasty, Katie (2008-01-23). "Keys Still Atop Album Chart In Slow Sales Week". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  6. ^ Hasty, Katie (2008-01-30). "'Juno' Unseats Keys From Atop Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  7. ^ Hasty, Katie (2008-02-06). "Keys Notches Fourth Week At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  8. ^ Hasty, Katie (2008-02-13). "Digital Sales Propel Johnson To Second No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  9. ^ Hasty, Katie (2008-02-20). "Johnson Remains No. 1; Winehouse, Hancock Soar". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  10. ^ Hasty, Katie (2008-02-27). "Johnson's 'Static' Prevails Again On Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  11. ^ Hasty, Katie (2008-03-05). "Janet Dethrones Jack To Top Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  12. ^ Hasty, Katie (2008-03-12). "Alan Jackson Bests Janet To Top Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  13. ^ Cohen, JOnathan (2008-03-19). "Ross Zooms By 'NOW,' Snoop To Debut At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  14. ^ Hasty, Katie (2008-03-26). "Danity Kane Snags Second Straight No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  15. ^ Hasty, Katie (2008-04-02). "Day26 Upends Danity Kane To Debut At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  16. ^ Hasty, Katie (2008-04-09). "Strait Speeds Past R.E.M. To Debut At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  17. ^ Hasty, Katie; Mayfield, Geoff (2008-04-16). "Leona Lewis Makes Big Splash Atop Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  18. ^ Hasty, Katie (2008-04-23). "Mariah Debuts At No. 1 After Monster First Week". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  19. ^ Hasty, Katie (2008-04-30). "Mariah Carey Remains Atop Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  20. ^ Hasty, Katie (2008-05-07). "Madonna Leads Busy Billboard 200 With 7th No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  21. ^ Hasty, Katie (2008-05-14). "Diamond Dominates Billboard 200 With First No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  22. ^ Hasty, Katie (2008-05-21). "Death Cab For Cutie Scores First No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  23. ^ Hasty, Katie (2008-05-28). "3 Doors Down Cruises To No. 1 On Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-20. 
  24. ^ Hasty, Katie (2008-06-04). "Usher Scores Second Best Sales Debut Of '08". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  25. ^ Hasty, Katie (2008-06-11). "Disturbed Scores Third Straight No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  26. ^ Hasty, Katie (2008-06-18). "Lil Wayne Crushes The Competition To Debut At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  27. ^ Caulfield, Keith; Pietroluongo, Silvio (2008-06-18). "Coldplay Headed To No. 1 On Billboard 200, Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  28. ^ Hasty, Katie (2008-06-25). "Coldplay Cruises To No. 1 On The Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  29. ^ Hasty, Katie (2008-07-02). "Coldplay Scores Second Week Atop Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  30. ^ Hasty, Katie (2008-07-09). "Lil Wayne Back On Top Of The Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  31. ^ Hasty, Katie (2008-07-16). "Lil Wayne Remains King Of The Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  32. ^ Hasty, Katie (2008-07-23). "Nas Dethrones Lil Wayne Atop Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  33. ^ Caulfield, Keith; Hasty, Katie (2008-07-30). "Miley Trumps Sugarland To Lead Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  34. ^ Hasty, Katie (2008-08-06). "Sugarland Leapfrogs Miley To Earn First No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  35. ^ Hasty, Katie (2008-08-13). "'Mamma Mia!' Leaps To No. 1 On The Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  36. ^ Caulfield, Keith (2008-08-13). "Jonas Brothers On Track For First No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  37. ^ Hasty, Katie (2008-08-20). "Jonas Bros. Score Third-Best Debut Week Of '08". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  38. ^ Cohen, Jonathan (2008-08-27). "Jonas Brothers Begin Second Week At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  39. ^ Hasty, Katie (2008-09-03). "Slipknot Edges The Game Atop Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  40. ^ Hasty, Katie (2008-09-10). "Young Jeezy Nets Second Album Chart-Topper". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  41. ^ Mayfield, Geoff (2008-09-15). "Metallica's 'Magnetic' A Lock To Top Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  42. ^ Hasty, Katie (2008-09-17). "Metallica Scores Fifth Straight No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  43. ^ Hasty, Katie (2008-09-24). "Metallica Edges Ne-Yo, Nelly To Remain No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  44. ^ Hasty, Katie (2008-10-01). "Metallica Scores Third Week Atop Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-19. 
  45. ^ Hasty, Katie (2008-10-08). "T.I. Debuts Big Atop Billboard 200, Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-10. 
  46. ^ Hasty, Katie (2008-10-15). "T.I. Begins Second Week Atop Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-10. 
  47. ^ Hasty, Katie (2008-10-22). "Kenny Chesney Scores Fifth Chart-Topping Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-10. 
  48. ^ Hasty, Katie (2008-10-29). "AC/DC Debuts At No. 1 With 784,000". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-10. 
  49. ^ Hasty, Katie (2008-11-05). "AC/DC Fends Off High Debuts To Remain No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-10. 
  50. ^ Hasty, Katie (2008-11-12). "'Twilight' Bumps AC/DC From Atop Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-10. 
  51. ^ Cohen, Jonathan (2008-11-19). "Taylor Swift Soars To No. 1 Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-10. 
  52. ^ Cohen, Jonathan (2008-11-26). "Beyonce Starts 'Fierce' Atop Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-10. 
  53. ^ Hasty, Katie (2008-12-03). "Kanye Edges GNR, Ludacris For No. 1 Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-10. 
  54. ^ Hasty, Katie (2008-12-10). "Britney's 'Circus' Debuts Atop Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-10. 
  55. ^ Hasty, Katie (2008-12-17). "Taylor Swift Reclaims Billboard 200 Throne". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-01-10.