Şablon:GM/2020-04-16

Vikipedi, özgür ansiklopedi
2020 Vuhan tecridi, 23 Ocak 2020'de Çin Halk Cumhuriyeti'nin merkezi hükümeti, yeni keşfedilen 2019-nCoV merkez üssünü salgını önlemek için karantinaya almak amacıyla Hubei eyaleti Wuhan'da bir tecrit uygulamaya karar verildi. Bu olaya medyada yaygın olarak "Vuhan Tecridi" (Çince: 武汉封城) olarak anıldı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bu hareketi "halk sağlığı tarihinde eşi görülmemiş" olarak nitelendirdi. 2019 yılında ortaya çıkan ve salgın hâline gelen koronavirüsün [Wuhan koronavirüsü, Wuhan zatürresi ya da Şiddetli akut solunum yolu sendromu koronavirüsü 2] daha fazla yayılmasına engel olmak maksadıyla Çin hükûmeti şehri 23 Ocak 2020 tarihinden itibaren karantina altına almıştır. Bunun yanı sıra şehre yapılan uluslararası uçuşlar da iptal edilmiş; Almanya, Türkiye, Fransa gibi pek çok ülke Çin Halk Cumhuriyetinden gelen tüm yolcuları termal dedektörlerle kontrol etmeye başlamıştır. Şehire 1 hafta içinde hastaneler yapıldı ve şehir ekonomisi durma noktasına geldi , Çin hükûmeti ilaç ve maske dağıttı ayrıca çoğu ülke karantina bölgesindeki vatandaşlarını bölgeden tahliye etti. Dünya Sağlık Örgütü bölgesel düzeyde tehlike düzeyini "çok yüksek" olarak belirledi. Salgının ülke düzeyinde yayılmasından sonra Vuhan'dan başka pek çok şehir daha karantinaya alındı ve bölgeye sağlık ekipleri yönlendirildi. Toplu taşıma durduruldu. (Devamı...)

Nasıl Delirdim?‎, Türk şarkıcı Hande Yener'in beşinci stüdyo albümü. 15 Mayıs 2007'de Erol Köse Production etiketiyle piyasaya sürülmüştür. Elektronik, pop, house, downtempo, dans ve club ritimleri içerir, şarkıcının 2006 yılında satışa sunulan Apayrı albümünden sonraki ilk stüdyo albümüdür. Albümdeki dokuz şarkının sözlerini yazıp bestesini yapan Boaz Aldujeli, albümde en çok adı geçen söz yazarıdır. Albümün prodüktörü Hande Yener'dir.

Toplam 15 şarkıdan oluşan Nasıl Delirdim?, müzik eleştirmenlerinden olumlu geri dönüşler aldı ve en iyi Türkçe albümlerden biri olarak gösterildi. Kayıtları T-Ekspres Studio'da tamamlanmıştır, çıkış şarkısı ve ilk klibi "Kibir (Yanmam Lazım)" olarak seçilmiştir. İkinci klip "Romeo" ve üçüncü klip "Yalan Olmasın" şarkısına çekildi, tüm kliplerin yönetmenliğini, albüm fotoğraflarını da çeken Kemal Doğulu üstlendi.

Altı ayda tamamlanan Nasıl Delirdim?, dört farklı kapak tasarımıyla satışa sunuldu ve 72.000 kopya satış rakamına ulaştı, İstanbul FM Altın Ödülleri'nde En İyi Pop Kadın Albüm kategorisinde ödül kazandı. Yener, albümdeki şarkıları Beyaz Show, MTV Extra ve Saba Tümer ile Bu Gece gibi programların yanı sıra çeşitli etkinliklerde ve konserlerinde seslendirdi. (Devamı...)