Ülkelerine göre faşist hareketlerin listesi G-M

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hepsi A-F G-M N-T U-Z

Hareketin adı Etkin olduğu ülke İktidara geldi mi? II. Dünya Savaşından sonra mı kuruldu? Aktif mi? Yakın ilişkili oldukları Notlar
Action Front of National Socialists/National Activists Almanya Hayır Evet(1977) Hayır Nazism Banned in 1983
Deutsche Heidnische Front Heidnische Front ("German Heathens' Front") Almanya Hayır Evet
Nazi
Deutsche Rechtspartei Almanya Hayır Evet (1946) Hayır Nazi Successor to NSDAP; expanded into German Empire Party in 1950
Free German Workers' Party Almanya Hayır Evet (1977) Hayır Nazism/Strasserism Split in late 1980s
German Empire Party Almanya Hayır Evet (1950) Hayır Nazi Replaced by National Democratic Party of Germany in 1964
National Socialist German Workers Party Almanya Evet Hayır(1918) Hayır Nazi Succeeded by Deutsche Rechtspartei
Nationalist Front Almanya Hayır Evet (1985) Hayır Strasserism Banned in 1992.
Socialist Reich Party Almanya Hayır Evet (1949) Hayır Nazi Fragmented from German Empire Party; banned 1952
4th of August Regime Yunanistan Evet Hayır(1936) Hayır Independent
Greek National Socialist Party Yunanistan Hayır Hayır(1932) Hayır Nazi Founded by George S. Mercouris
Hrisi Avgi Yunanistan Hayır Evet Hayır Nazi
Guatemalan Republican Front Guatemala Evet Evet (1989) Evet independent
National Liberation Movement Guatemala Evet Evet (1953) Evet independent
Arrow Cross Party Macaristan Evet Hayır(1935) Hayır Hungarist Founded as “Party of National Will”
Hungarian National Socialist Party Macaristan Hayır Hayır(1920's-1930s) Hayır independent/Nazi Name used by anumber of groups
Nationalist Party İzlanda Hayır Hayır(1934) Hayır Nazi?
Kabud İran Hayır(banned after Allied invasion of 1941) Hayır Hayır Nazi Founded by Habibollah Nobakht
Sumka (Hezb-e Sosialist-e Melli-ye Kargaran-e Iran, "Iran National-Socialist Workers Party") İran Hayır Evet Evet Nazi Founded by Dr. Davud Monşizade
Party of National Brotherhood Irak Evet Hayır(1930) Hayır independent Founded by Rashid Ali al-Kaylani
Army Comrades Association İrlanda Hayır Hayır(1932) Hayır Italian Fascism Founded by Eoin O'Duffy
National Corporate Party İrlanda Hayır Hayır(1935) Hayır Italian Fascism Founded by Eoin O'Duffy
Fascism and Freedom Movement İtalya Hayır Evet (1991) Evet İtalyan Faşizmi Founded by Giorgio Pisanò
Alleanza Nazionale (AN) İtalya Evet Evet (1995) Evet post-fascist, now conservative party Formed from moderate wing of MSI
Alternativa Sociale İtalya Hayır Evet (2004) Evet İtalyan Faşizmi Political coalition
Avanguardia Nazionale İtalya Hayır Evet (1960) Hayır İtalyan Faşizmi Broke from MSI
Azione Sociale İtalya Hayır Evet (2003) Evet İtalyan Faşizmi Splinter group of Alleanza Nazionale; member of Alternativa Sociale
Fasci Italiani di Combattimento İtalya Hayır Hayır(1919) Hayır İtalyan Faşizmi Succeeded by PNF
Fiamma Tricolore İtalya Hayır Evet (1995) Evet İtalyan Faşizmi Splinter group of MSI
Forza Nuova İtalya Hayır Evet Evet İtalyan Faşizmi Member of Alternativa Sociale
Fronte Nazionale İtalya Hayır Evet Hayır İtalyan Faşizmi
Fronte Sociale Nazionale İtalya Hayır Evet (1997) Evet İtalyan Faşizmi Broke from Fiamma Tricolore; member of Alternativa Sociale
Movimento Fascismo e Libertà (MFL) İtalya Hayır Evet (1991) Evet İtalyan Faşizmi
Movimento Sociale Italiano (MSI) İtalya Hayır Evet (1946) Hayır İtalyan Faşizmi Disbanded 1995; succeeded by AN
Partito Nazionale Fascista (PNF) İtalya Evet Hayır(1921) Hayır İtalyan Faşizmi Disbanded 1943; succeeded by PFR
Partito Fascista Repubblicano (PFR) İtalya(RSI) Evet Hayır(1943) Hayır İtalyan Faşizmi Disbanded 1945; succeeded by MSI
Terza Posizione İtalya Hayır Evet (1979) Hayır independent Disbanded 1980
Japanese National Socialist Movement Japonya Hayır Evet Hayır Nazi
Militarism-Socialism Japonya Evet Hayır Hayır Japanese fascism Such thought was basis of Kodoha Party in Pacific War times, this movement was disbanded in 1945.
National Socialist Japanese Workers and Welfare Party Japonya Hayır Evet (1982) Evet Nazi
New Axis Japonya Hayır Evet ? ?
Tohokai ("Eastern Society") Japonya Hayır Hayır(1936) Hayır Nazi Founded by Seigo Nakano, banned after the war
Latvian National Bolshevik Party Letonya Hayır Evet ? National Bolshevism
Perkonkrusts Letonya Hayır Hayır(1932) Evet Independent Banned after 1944; reformed after resumption of Latvian independence
Kataeb Party Lübnan Evet Hayır(1936) Evet Falangism
German National Movement in Liechtenstein Liechtenstein Hayır Hayır Hayır Nazi Disbanded 1939
Clerical Party Litvanya Evet Hayır Hayır Clerical fascism
Iron Wolves Litvanya Evet Hayır Hayır Clerical fascism Movement within the Clerical Party
Lithuanian Activist Front Litvanya Evet Hayır(1940) Hayır Nazi
Lithuanian Bolshevik Party Litvanya Hayır Evet ? National Bolshevism Ties to National Bolshevik Party of Russia
Lithuanian National Socialist Party Litvanya Hayır Evet ? Nazi
Volksdeutsche Bewegung Lüksemburg ? Hayır

See lb:Damian Kratzenberg
Imperium Europa Malta Hayır Evet Evet Independent
Orgullo Criollo (“Creole Pride”) Meksika Hayır ? ? ?
Partido Nacional Socialista de México Meksika Hayır ? ? Nazi
Union Nacional Sinarquista Meksika Hayır Hayır(1937) Evet Mexican synarchism official site
National Bolshevik Party (Moldova) Moldova Hayır Evet ? National Bolshevism

Hepsi A-F G-M N-T U-Z