Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Justinianus: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Justinianus (mesaj | katkılar)
Homonihilis (mesaj | katkılar)
20. satır: 20. satır:


====[[Resim:Symbol oppose vote.png|20px|Olumsuz]] Olumsuz====
====[[Resim:Symbol oppose vote.png|20px|Olumsuz]] Olumsuz====
*Dört sebeple olumsuz oy kullanıyorum:
#Vikipedi kurallarına yeterince hakim olmadığını düşünüyorum. Mesaj geçmişinde daha yakın zamanda resim telifleri konusunda uyarılar aldığını gördüm. Kullanıcının bu konuda kendini geliştirmiş olduğuna dair net kanıt olmadığı gibi, son dönemde eklemiş olduğu [[:Dosya:Uruguay 2030.jpg]] dosyasında da hatalı etiketlendirme yaptığını gördüm. Telif gibi önemli bir konuda eksikleri olması hizmetlilik için yeterli yetkinlikte olmadığını düşündürüyor.
#Biçem kuralları konusunda çeşitli eksikleri olduğu da mesaj sayfasındaki yazışmalarda ve açmış olduğu [[Birleşik Cümle]], [[Basit Cümle]] gibi maddelerin isimlendirmesinde görülüyor.
#Kullanıcı sayfasında iki farklı yerde "vikimolada" olduğunu belirtmiş. Bu durumda Vikipedi'de, çeşitli eksiklerini kısa sürede tamamlayacak kadar fazla zaman geçiremeyeceği açık.
#Son olarak, şaka mahiyetinde de olsa, kullanıcı sayfasındaki ''Dokunanın AĞZINI BURNUNU KIRARIM!!!!!!!'' ifadesi hiç hoş değil. Böyle bir görevleri olmasa da hizmetliler diğer kullanıcılar için örnek teşkil ediyorlar. Dolayısıyla daha barışçıl mesajlar yaymaları gerektiğini düşünüyorum. İyivikiler... [[Kullanıcı:homonihilis|<font color="black">'''ho?'''</font>]] [[Kullanıcı mesaj:homonihilis|<font color="black">'''ni!'''</font>]] 09:38, 20 Nisan 2009 (UTC)


====[[Resim:Symbol neutral vote.png|20px|Tarafsız]] Tarafsız====
====[[Resim:Symbol neutral vote.png|20px|Tarafsız]] Tarafsız====

Sayfanın 09.38, 20 Nisan 2009 tarihindeki hâli

Ravages

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 19:40, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Ravages (MesajKatkılarİstatistikler) – Olmasa da denemekten zarar gelmez. Ravagesileti619



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetli başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu

Olumsuz Olumsuz

  • Dört sebeple olumsuz oy kullanıyorum:
  1. Vikipedi kurallarına yeterince hakim olmadığını düşünüyorum. Mesaj geçmişinde daha yakın zamanda resim telifleri konusunda uyarılar aldığını gördüm. Kullanıcının bu konuda kendini geliştirmiş olduğuna dair net kanıt olmadığı gibi, son dönemde eklemiş olduğu Dosya:Uruguay 2030.jpg dosyasında da hatalı etiketlendirme yaptığını gördüm. Telif gibi önemli bir konuda eksikleri olması hizmetlilik için yeterli yetkinlikte olmadığını düşündürüyor.
  2. Biçem kuralları konusunda çeşitli eksikleri olduğu da mesaj sayfasındaki yazışmalarda ve açmış olduğu Birleşik Cümle, Basit Cümle gibi maddelerin isimlendirmesinde görülüyor.
  3. Kullanıcı sayfasında iki farklı yerde "vikimolada" olduğunu belirtmiş. Bu durumda Vikipedi'de, çeşitli eksiklerini kısa sürede tamamlayacak kadar fazla zaman geçiremeyeceği açık.
  4. Son olarak, şaka mahiyetinde de olsa, kullanıcı sayfasındaki Dokunanın AĞZINI BURNUNU KIRARIM!!!!!!! ifadesi hiç hoş değil. Böyle bir görevleri olmasa da hizmetliler diğer kullanıcılar için örnek teşkil ediyorlar. Dolayısıyla daha barışçıl mesajlar yaymaları gerektiğini düşünüyorum. İyivikiler... ho? ni! 09:38, 20 Nisan 2009 (UTC)

Tarafsız Tarafsız

Geçersiz Geçersiz

Yorum Yorum

Adaya sorular

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Genellikle hizmetliler silme ve engelleme ile uğraşmakta. Ben de silme ve engellemeye yönelik çalışmayı düşünüyorum. Ama tabi diğer fonksiyonları da kullanacağım. Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has olan işlemlerde, silme, koruma gibi işlemlerde katkım olur. Ama tabi hepsi ile uğraşmayı gerekli görüyorum.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Çeviri dahilse karting. Değilse cümle çeşitleri ile ilgili cümleler, WrestleMania 25 ve özellikle JBL ile Chavo Guerrero.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Şu ana kadar silinecek maddelere {{Sil}} şablonu koyuyordum. Hizmetli olunca silebileceğim. Yani denge eşit, yarı yarıya.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Bir kullanıcıyla. Şu sayfada çevirileri geri alıyordu fakat sonra anlaştık.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Süresiz engelleme zaten küfürlü içerik, vandalizm vb. yerlerde verildiğinden haklı bir olaydır. Gerekirse süresiz engellerim.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir yöneticinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Anonim kullanıcılar hakkında, onlar da burada yazıyorlar. Tartışmada benim görüşüme en çok uyan görüşe sahip kişinin yanında olmayı tercih ederim.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Oyun oynamayı severim. Bu yüzden viki'ye girmektense bazen oyun oynamayı tercih ediyorum. Fakat çoğunlukla viki'yi tercih ediyorum.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Vandalizm oluyorsa ve ya tartışma çıkarsa sayfa koruma altına alınmalıdır. Bence gerekli bir politikadır. (Koruma politikası)
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Tabi maddelerdeki bilgiler doğrulanabilir, tarafsız olduğu kanıtlanabilir olmalı ve kendi cümlelerimizle anlatmamız gerekir. Bunlar ihlal edilirse ihlal edeni uyarırım. Bir daha yaparsa son kez uyarır, yine yaparsa süreli (süresiz de olabilir.) engellerim.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Yok, bence karar verenler haklıydı.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Ana faktörlerde bir değişiklik yapılmasını şu an düşünmüyorum.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Troll Viki'deişleri bozmaya çalışan kişi(ler)dir. İki defa uyarılıp, üçüncüde engelleme yoluyla başedilebilir. Troll'e ilk olarak nazik davranır, vandalizm yapar, küfürlü içerik eklerse engellerim.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Vikipedi genelde benim ödev kaynağımdır. () Bilgi alıyorum, teşekkür borcu olarak katkıda bulunuyorum. Katkıda bulunma nedenim ise, Viki'yi daha güzel bir yere getirme isteğimdir.
Kullanıcı yorumları