Abdürrezzak, Ferizli: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Düzeltme yapıldı.
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
77. satır: 77. satır:
{{Türkiye-köy-taslak}}
{{Türkiye-köy-taslak}}
{{Ferizli belde ve köyleri}}
{{Ferizli belde ve köyleri}}
[[Kategori:Ferizli'nin mahalleleri]]

Sayfanın 19.25, 10 Aralık 2015 tarihindeki hâli

Konuklu
Harita
Sakarya
Sakarya
ÜlkeTürkiye Türkiye
İlSakarya
İlçeFerizli
Coğrafi bölgeMarmara
Rakım31 m
Nüfus
 (2000)
 • Toplam990
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0264
Posta kodu54110

Konuklu, Sakarya ilinin Ferizli ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihçe

Köyün eski ismi Abdurrezzak KÖYÜ'dür. ismini Bulgaristan'da bulunan aynı ismi taşıyan köyden almaktadır. Köyun kurucuları da daha önce bu köyden göçüp gelen kişilerdır. Daha sonra köyün adı KONUKLU KÖYÜ olarak değiştirilmiştir.Köy birbirine yakın mesafede yapılan evlerin inşa edilmesi ile ilk bakışta küçük bir köyü andırmakatadır.Ayrıca köy yüksek rakımda yerleşik şekildedir.Köyde eğitim diğer köylerden taşıma sistemi ile getirilen öğrenciler ile beraber eğitim öğtretim yapılmaktadır.Köye bir yıl önce inşa edilen baraj ile su toplama sistemine geçilerek kuraklarda sulama yapabilmek için önlem alınmıştır.

Kültür

Köyün mısırı bol fındığı bol olduğu için ne varsa yenilir...ayrıca köy gençleri eskiden kalma CEMALCI oyununu oynamaktadır fakat buda son zamanlarda unutulmuştur. Şimdilerde ise köyde üç ayak oyunu revaçtadır tozduman göz gözü görmez oyun oynanırken :)

Coğrafya

Sakarya iline 30 km, Ferizli ilçesine 10 km uzaklıktadır.

Spor

çelik çomak , inek gütmek , düğünlerdeki oyunlar

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 860
1997 879

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Genel tarım ürünleri ise mısır, buğday ve fındıktır. Küçük çapta da seracılık ve meyve yetiştiriciliği (ceviz) yapılmaktadır.eve arıcılıkta gelişmektedir. hayvancılık öldügü için köyün ileri gelen aileler merkez adapazarı na göç etmektedir.

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır fakat tayın edılmıs bır doktor ya da ebe bulunmadıgından kullanılmamaktadır. Koye haftada bır (carsamba)gunlerı ılcede gorevlı doktor gelıp muayne hızmetı vermektedır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Son yıllarda köyde okuma oranı yükselmiştir köyümüzden millet vekili avukat doktor öğretim üyeleri mühendis öğretmen ebe hemşire emniyet müdürleri ve daha başarılarını sayamadığımız birçok önemli kişiler bulunmaktadır.

Dış bağlantılar

Şablon:Portal

Kaynakça

Şablon:Ferizli belde ve köyleri