Asker Duası: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
SiLveRLeaD (mesaj | katkılar)
k 178.233.5.25 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, SiLveRLeaD tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
Nanahuatl (mesaj | katkılar)
düzen+kaynaksız
1. satır: 1. satır:
{{kaynaksız}}
[[Ziya Gökalp]]'in [[1912]] yılında gerçekleşen [[Balkan Savaşı]] sırasında Türk askerleri için yazdığı [[şiir]]dir. 1913 yılında "Halka Doğru" isimli dergide yayınlanmıştır. Şiirin ilk mısrası şu şekildedir:
"'''Asker Duası'''", [[Ziya Gökalp]]'in, 1912'de gerçekleşen [[I. Balkan Savaşı]] sırasında Türk askerleri için yazdığı [[şiir]]dir. 1913 yılında ''[[Halka Doğru]]'' dergisinde yayınlanmıştır. Şiirin ilk mısrası şu şekildedir:


<poem>
<poem>
9. satır: 10. satır:
</poem>
</poem>


Balkan savaşı sırasında; bahsedilen düşman [[Bulgarlar]] ve diğer ülkeler; Sultan'da bahsedilen de [[V. Mehmed|Sultan Reşad]]'dır. Şiirin orijinal versiyonuna; [[Fevziye Abdullah Tansel]]'in yazdığı, [[Türk Tarih Kurumu Yayınları]] tarafından yayınlanan "''Ziya Gökalp Külliyatı-1 Şiirler ve Halk Masalları''" ([[1989]]) (ISBN 975-16-0204-1) eserinden de görülebilinir.
Balkan Savaşı sırasında; bahsedilen düşman [[Bulgarlar]] ve diğer ülkeler; sultan olarak bahsedilen de [[V. Mehmed]]'dir. Şiirin orijinal versiyonuna; [[Fevziye Abdullah Tansel]]'in yazdığı, [[Türk Tarih Kurumu Yayınları]] tarafından 1989'da yayınlanan ''Ziya Gökalp Külliyatı-1 Şiirler ve Halk Masalları'' eserinden de görülebilinir.


{{VikiKaynak}}
== Dış bağlantılar ==
== Dış bağlantılar ==
{{VikiKaynak}}
* [http://www.antoloji.com/asker-duasi-2-siiri/ Antoloji.com da Asker Duası]
* [http://www.antoloji.com/asker-duasi-2-siiri/ Antoloji.com da Asker Duası]



Sayfanın 08.49, 13 Nisan 2015 tarihindeki hâli

"Asker Duası", Ziya Gökalp'in, 1912'de gerçekleşen I. Balkan Savaşı sırasında Türk askerleri için yazdığı şiirdir. 1913 yılında Halka Doğru dergisinde yayınlanmıştır. Şiirin ilk mısrası şu şekildedir:

Elimde tüfenk, gönlümde iman,
Dileğim iki: Din ile vatan...
Ocağım ordu, büyüğüm Sultan,
Sultan'a imdâd eyle Yârabbi!
Ömrünü müzdâd eyle Yârabbi!

Balkan Savaşı sırasında; bahsedilen düşman Bulgarlar ve diğer ülkeler; sultan olarak bahsedilen de V. Mehmed'dir. Şiirin orijinal versiyonuna; Fevziye Abdullah Tansel'in yazdığı, Türk Tarih Kurumu Yayınları tarafından 1989'da yayınlanan Ziya Gökalp Külliyatı-1 Şiirler ve Halk Masalları eserinden de görülebilinir.

Dış bağlantılar