İçeriğe atla

Baltalı kargı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
k Bağlantı eklendi
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Halberdier-corps.jpg|thumb|right|200px|Teber]]
[[Dosya:Halberdier-corps.jpg|thumb|Teber]]
'''Teber''', [[14. yüzyıl|14.]] ve [[15. yüzyıl]]larda kullanılan, iki elle tutulan kutuplu [[silah]]tır. İlk örneklerine [[İsviçre]]'de rastlanmıştır. İsviçreli köylülerin bir [[sırık]] ucuna taktıkları [[saban demiri]]nden evrimleştiği söylenir. Özellikle 15. yüzyıl ortasından 16. yüzyıl başına dek önde gelen bir [[piyade]] silahı olarak kalmış, askeri devrim ile kullanımı azalmış, sadece [[çavuş]]ların kullandığı bir tür statü göstergesine dönüşmüştür.


{{silah-taslak}}
'''Teber''', 14. ve 15. yüzyıllarda belirgin kullanılan iki elle tutulan kutuplu silahtır. İlk örnekleri 14. yüzyılda isviçrede ortaya çıkmıştır. isviçreli köylülerin bir sırık ucuna taktıkları saban demirinden evrimleştiği savlanır. özellikle 15. yüzyıl ortasından 16. yüzyıl başına dek gözde bir piyade silahı olarak kalmış, askeri devrim ile kullanımı azalmış, sadece çavuşların kullandığı bir tür statü göstergesine dönüşmüştür.


[[Kategori:Ateşsiz silahlar]]
[[Kategori:Ateşsiz silahlar]]

Sayfanın 14.21, 21 Aralık 2014 tarihindeki hâli

Teber

Teber, 14. ve 15. yüzyıllarda kullanılan, iki elle tutulan kutuplu silahtır. İlk örneklerine İsviçre'de rastlanmıştır. İsviçreli köylülerin bir sırık ucuna taktıkları saban demirinden evrimleştiği söylenir. Özellikle 15. yüzyıl ortasından 16. yüzyıl başına dek önde gelen bir piyade silahı olarak kalmış, askeri devrim ile kullanımı azalmış, sadece çavuşların kullandığı bir tür statü göstergesine dönüşmüştür.