İçeriğe atla

Gocta Şelaleleri: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Melikener24 (mesaj | katkılar)
Yeni sayfa: "<nowiki>Buraya biçimlendirilmemiş metin ekleyin</nowiki> Gocta (İspanyolca:Catarata del Gocta) Peru'nun Amazon bölgesindeki Chachapoyas ilinde bulunan iki katlı bir..."
 
Ulam eklendi
1. satır: 1. satır:
<nowiki>Buraya biçimlendirilmemiş metin ekleyin</nowiki> Gocta (İspanyolca:Catarata del Gocta) [[Peru]]'nun [[Amazon]] bölgesindeki Chachapoyas ilinde bulunan iki katlı bir şelaledir.Başkent [[Lima]]'ya yaklaşık 700 km uzaklıktadır.Cocahuayco Nehri'ne dökülür.Yerli halk tarafından yüzyıllardır iyi biliniyordu ancak dünyaca tanınması 2005'te Alman Stefan Ziemendorff'un bir grup Perulu kaşifle yaptığı keşif gezisiyle oldu.Ziemendorff,Peru hükümetini şelalenin haritalandırılması ve uzunluğunun ölçülmesi konusunda ikna etti.Ziemendorff şelaleye yaptığı üçüncü geziden sonra 11 Mart 2006'da dünya çapında haber ajanslarının da bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi ve şelalenin uzunluğunu 771 metre olarak açıkladı.Bu uzunluk Gocta Şelaleleri'ni [[Venezuela]]'daki [[Angel Şelaleri]]'ve [[Güney Afrika]]'daki [[Tugela Şelaleleri]]'nin ardından üçüncü free-leaping şelale yapıyordu.Ancak bu görünürde [[National Geographic Society]] tarafından toplanmış eski ve tamamlanmamış bilgilere dayanıyordu dolayısıyla Ziemendorff'un şelalenin sıralamadaki yeri konusundaki görüşleri büyük oranda tartışıldı.Çeşitli ansiklopedilerde,referans kitaplarında ve Google aracılığıyla ulaşılan bazı web sitlerinde resmi olmayarak [[Ramnefjellsfossen (Norway]] ve [[Mongefossen (Norway)]] ardından beşinci en uzun free leaping şelale olarak gösterilmektedir.Bunun yanı sıra [[The World Waterfall Database]] Dünya Şelaler Veritabanı'nda en uzun şelaleler sıralamasında 16.sırada yer almıştır.
'''Gocta''' ([[İspanyolca]]: ''Catarata del Gocta''), [[Peru]]'nun [[Amazon]] bölgesindeki Chachapoyas ilinde bulunan iki katlı bir [[şelale]]dir. Başkent [[Lima]]'ya yaklaşık 700 km uzaklıktadır. Cocahuayco Nehri'ne dökülür.
Yerli halk tarafından yüzyıllardır bilinen şelalenin dünyaca tanınması 2005'te Alman Stefan Ziemendorff'un bir grup Perulu kaşifle yaptığı keşif gezisiyle oldu. Ziemendorff, Peru hükümetini şelalenin haritalandırılması ve uzunluğunun ölçülmesi konusunda ikna etti. Ziemendorff şelaleye yaptığı üçüncü geziden sonra 11 Mart 2006'da dünya çapında haber ajanslarının da bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi ve şelalenin uzunluğunu 771 metre olarak açıkladı. Bu uzunluk Gocta Şelaleleri'ni [[Venezuela]]'daki [[Angel Şelaleleri]] ve [[Güney Afrika]]'daki [[Tugela Şelaleleri]]'nin ardından üçüncü free-leaping şelale yapıyordu. Ne var ki, bu sıralama [[National Geographic Society]] tarafından toplanmış eski ve tamamlanmamış bilgilere dayanıyordu. Dolayısıyla, Ziemendorff'un şelalenin sıralamadaki yeri konusundaki görüşleri büyük oranda tartışıldı.
Çeşitli ansiklopedilerde, referans kitaplarında ve [[Google]] aracılığıyla ulaşılan bazı web sitelerinde [[Ramnefjellsfossen]] ([[Norveç]]) ve [[Mongefossen]]'in (Norveç) ardından beşinci en uzun free-leaping şelale olarak gösterilmektedir. Bunun yanı sıra, [[The World Waterfall Database]]'de en uzun şelaleler sıralamasında 16. sırada yer almıştır.

[[Kategori:Peru'daki şelaleler]]

Sayfanın 12.11, 3 Eylül 2014 tarihindeki hâli

Gocta (İspanyolca: Catarata del Gocta), Peru'nun Amazon bölgesindeki Chachapoyas ilinde bulunan iki katlı bir şelaledir. Başkent Lima'ya yaklaşık 700 km uzaklıktadır. Cocahuayco Nehri'ne dökülür.

Yerli halk tarafından yüzyıllardır bilinen şelalenin dünyaca tanınması 2005'te Alman Stefan Ziemendorff'un bir grup Perulu kaşifle yaptığı keşif gezisiyle oldu. Ziemendorff, Peru hükümetini şelalenin haritalandırılması ve uzunluğunun ölçülmesi konusunda ikna etti. Ziemendorff şelaleye yaptığı üçüncü geziden sonra 11 Mart 2006'da dünya çapında haber ajanslarının da bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi ve şelalenin uzunluğunu 771 metre olarak açıkladı. Bu uzunluk Gocta Şelaleleri'ni Venezuela'daki Angel Şelaleleri ve Güney Afrika'daki Tugela Şelaleleri'nin ardından üçüncü free-leaping şelale yapıyordu. Ne var ki, bu sıralama National Geographic Society tarafından toplanmış eski ve tamamlanmamış bilgilere dayanıyordu. Dolayısıyla, Ziemendorff'un şelalenin sıralamadaki yeri konusundaki görüşleri büyük oranda tartışıldı.

Çeşitli ansiklopedilerde, referans kitaplarında ve Google aracılığıyla ulaşılan bazı web sitelerinde Ramnefjellsfossen (Norveç) ve Mongefossen'in (Norveç) ardından beşinci en uzun free-leaping şelale olarak gösterilmektedir. Bunun yanı sıra, The World Waterfall Database'de en uzun şelaleler sıralamasında 16. sırada yer almıştır.