İçeriğe atla

Dolikol: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
'''Dolikol''', bakteri duvarına ve glikoproteinlere şeker taşıyan bir izoprendir.Hayvanlarda 17-21 izopren biriminden oluşur.Endoplazmik retikulmun zarında bulunur.
'''Dolikol''', [[bakteri]] duvarına ve glikoproteinlere [[şeker]] taşıyan bir izoprendir. Hayvanlarda 17-21 izopren biriminden oluşur.Endoplazmik retikulmun zarında bulunur. N-glikozillenecek birimlere [[oligosakkarit]] oluşumunda görev alır. Dolikol düzeyi yaşlanmayla artar, ancak [[Alzheimer hastalığı|Alzheimer]] ile azalır. Oligosakkaridlerin [[protein]]lere transferinde rol alır.

{{biyoloji-taslak}}
{{biyoloji-taslak}}
N-glikozillenecek birimlere oligosakkarit oluşumunda görev alır. Dolikol düzeyi yaşlanmayla artar. Ancak alzheimer ile azalır.
oligosakkaridlerin proteinlere transferinde rol alır.

Sayfanın 17.02, 30 Ağustos 2014 tarihindeki hâli

Dolikol, bakteri duvarına ve glikoproteinlere şeker taşıyan bir izoprendir. Hayvanlarda 17-21 izopren biriminden oluşur.Endoplazmik retikulmun zarında bulunur. N-glikozillenecek birimlere oligosakkarit oluşumunda görev alır. Dolikol düzeyi yaşlanmayla artar, ancak Alzheimer ile azalır. Oligosakkaridlerin proteinlere transferinde rol alır.