İçeriğe atla

Săsar Nehri: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Addbot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:q821325 sayfası üzerinden sağlanan 3 vikilerarası bağlantı taşınıyor
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
'''Săsar Nehri''', [[Romanya]]'nın [[Maramureş Kontluğu]]'na bağlı [[Baia Mare]] kenti boyunca akan orta büyüklükte bir [[nehir]]dir.
{{Düzenle|Ekim 2012}}


Nehir arıtılmamış [[kanalizasyon]], [[tarımsal gübre]] ve [[siyanür]], [[arsenik]], [[kurşun]] ve [[kadmiyum]] dahil olmak üzere yerel [[madencilik]] siteleri, toksik kimyasallar ile ciddi ölçüde kirlenmiştir. 30 Ocak 2000 tarihinde Baia Mare madeninden nehre siyanür ve [[ağır metaller]]in 50 ila 100 ton yayıldığı bir olay meydana gelmiştir. Bölgede "Ölü nehir" olarak bilinen Sasar; [[yüzme]], yıkama veya [[balıkçılık]] için uygun değildir. [[Dünya Sağlık Örgütü]], Baia Mare bölgesini aktif sağlık riski noktası olarak tespit etmiştir.
'''Săsar Nehri''' Maramureş County Baia Mare kenti üzerinden Romanya ve akımlarının Baia Mare bölgesinde geçen orta büyüklükte bir nehirdir.

Nehir arıtılmamış kanalizasyon, tarımsal gübre, ve siyanür, arsenik, kurşun ve kadmiyum dahil olmak üzere yerel madencilik siteleri, toksik kimyasallar ile ciddi kirlenmiştir. 30 Ocak 2000 tarihinde Baia Mare madeninden nehre siyanür ve ağır metallerin 50 ila 100 ton yayıldığı önemli bir olay meydana geldi. Bölgede "Ölü nehir" olarak bilinen Sasar, yüzmek için, yıkama veya balık için uygun değildir. Dünya Sağlık Örgütü , Baia Mare bölgesini aktif sağlık riski noktası olarak tespit etmiştir.


{{nehir-taslak}}


[[Kategori:Romanya'daki nehirler]]
[[Kategori:Romanya'daki nehirler]]

Sayfanın 20.27, 28 Şubat 2014 tarihindeki hâli

Săsar Nehri, Romanya'nın Maramureş Kontluğu'na bağlı Baia Mare kenti boyunca akan orta büyüklükte bir nehirdir.

Nehir arıtılmamış kanalizasyon, tarımsal gübre ve siyanür, arsenik, kurşun ve kadmiyum dahil olmak üzere yerel madencilik siteleri, toksik kimyasallar ile ciddi ölçüde kirlenmiştir. 30 Ocak 2000 tarihinde Baia Mare madeninden nehre siyanür ve ağır metallerin 50 ila 100 ton yayıldığı bir olay meydana gelmiştir. Bölgede "Ölü nehir" olarak bilinen Sasar; yüzme, yıkama veya balıkçılık için uygun değildir. Dünya Sağlık Örgütü, Baia Mare bölgesini aktif sağlık riski noktası olarak tespit etmiştir.