İçeriğe atla

Uskundra: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Sayfanın düzenlenmesi gerekiyor.
Düzenleme
 
1. satır: 1. satır:
'''Uskundra''', '''avara demiri''', '''dirsekli çıkıntı''' ya da '''dirsekli iskele''' ([[İngilizce]]: ''Outrigger''), [[tekne]]lerde yana yatmayı engellemek için tekneden uzatılan [[direk]]lere bağlanan, [[gemi]] doğrultusuna paralel uzun yüzebilen parça.
{{düzenle|Ağustos 2009}}


Uzun bir yapının (direk, kule, vb.) yıkılmasını veya [[Salınım|salınmasını]] önlemek için yanlardan gergilerle yere sabitlenir.
== Uskundra ==

Avara demiri; dirsekli çıkıntı, dirsekli iskele, ing.;[http://en.wikipedia.org/wiki/Outrigger[Outrigger]]. Teknelerde yana yatmayı engellemek için tekneden uzatılan direklere bağlanan, gemi doğrultusuna paralel uzun yüzebilen parça.
{{denizcilik-taslak}}
<br />Uzun bir yapının (Direk, kule vb.) yıkılmasını veya salınmasını önlemek için yanlardan gergilerle yere sabitlenmesi.

<br />Benzer olarak; payanda:bir şeyi sağlamlaştırmak veya beslemek için yanından uzatılan destek; müteharrik silah kundağını desteklemek ve silah ateş ederken oynamasına mani olmak üzere kullanılan uzun kiriş ve kollar.
[[Kategori:Kürek]]

19.22, 25 Şubat 2014 itibarı ile sayfanın şu anki hâli.

Uskundra, avara demiri, dirsekli çıkıntı ya da dirsekli iskele (İngilizce: Outrigger), teknelerde yana yatmayı engellemek için tekneden uzatılan direklere bağlanan, gemi doğrultusuna paralel uzun yüzebilen parça.

Uzun bir yapının (direk, kule, vb.) yıkılmasını veya salınmasını önlemek için yanlardan gergilerle yere sabitlenir.