Büyük Perhiz: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Dr. Coal (mesaj | katkılar)
Din ile ilgili bir konuda forum yazılarından referans?
1. satır: 1. satır:

[[Hıristiyanlık]] inancına göre [[Paskalya]] döneminde, 40 gün boyunca hayvansal gıdaları yememek kaydı ile tutulan oruçtur. 2. yy. da yazılan ''Didakte'' kitabında [[Mesih]] inananlarına çarşamba ve cuma günü oruç tutmalarını buyurmuştur<ref>http://www.hıristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=2402</ref>. [[2. yüzyıl]]daki kiliselerin bu orucu ''Diriliş Bayramı'''ndan önce (paskalya) tuttukları bilinmektedir. [[İslam|İslamiyet]]'teki gibi oruç zamanında (Ramazan ayı) tüm dünyevi gıdalardan uzak tutmaması nedeni ile oruç yerine perhiz ifadesinin kullanılması daha uygundur.
{{kaynaksız}}
[[Hıristiyanlık]] inancına göre [[Paskalya]] döneminde, 40 gün boyunca hayvansal gıdaları yememek kaydı ile tutulan oruçtur. 2. yy. da yazılan ''Didakte'' kitabında [[Mesih]] inananlarına çarşamba ve cuma günü oruç tutmalarını buyurmuştur. [[2. yüzyıl]]daki kiliselerin bu orucu ''Diriliş Bayramı'''ndan önce (paskalya) tuttukları bilinmektedir. [[İslam|İslamiyet]]'teki gibi oruç zamanında (Ramazan ayı) tüm dünyevi gıdalardan uzak tutmaması nedeni ile oruç yerine perhiz ifadesinin kullanılması daha uygundur.


[[İncil]]'in ilgili bölümlerinde oruç tutulması şu bölümlerle belirtilmiştir;
[[İncil]]'in ilgili bölümlerinde oruç tutulması şu bölümlerle belirtilmiştir;

Sayfanın 15.20, 30 Ekim 2011 tarihindeki hâli

Hıristiyanlık inancına göre Paskalya döneminde, 40 gün boyunca hayvansal gıdaları yememek kaydı ile tutulan oruçtur. 2. yy. da yazılan Didakte kitabında Mesih inananlarına çarşamba ve cuma günü oruç tutmalarını buyurmuştur. 2. yüzyıldaki kiliselerin bu orucu Diriliş Bayramı'ndan önce (paskalya) tuttukları bilinmektedir. İslamiyet'teki gibi oruç zamanında (Ramazan ayı) tüm dünyevi gıdalardan uzak tutmaması nedeni ile oruç yerine perhiz ifadesinin kullanılması daha uygundur.

İncil'in ilgili bölümlerinde oruç tutulması şu bölümlerle belirtilmiştir;

Oruç tuttuğunuz zaman, ikiyüzlüler gibi surat asmayın. Onlar oruç tuttuklarını insanlara belli etmek için kendilerine perişan bir görünüm verirler. Size doğrusunu söyleyeyim, onlar ödüllerini almışlardır. Matta İncili 6: 16

Siz oruç tuttuğunuz zaman, başınıza yağ sürüp yüzünüzü yıkayın. 18 Öyle ki, insanlara değil, gizlide olan Babanız'a oruçlu görünürseniz. Gizlilik içinde yapılanı gören Babanız sizi ödüllendirecektir. Matta İncili 6: 17

Kaynakça

Bakınız