Maedhros: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
YBot (mesaj | katkılar)
k Silinmiş şablona verilen bağlantı kaldırıldı
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
'''Maedhros''', [[J. R. R. Tolkien]]'in oluşturduğu [[Orta Dünya evreni]]nde yer alan bir [[kurgusal karakter]]dir. [[Fëanor]]'un yedi oğlundan en büyüğüdür. Uzun boylu olduğu söylenir. Babası ile beraber büyük yemini ederek Orta Dünya'ya gelir. Fëanor'un ölümünden hemen sonra [[Morgoth]] tarafından esir alınır. [[Thangorodrim]] tepelerinden birine sağ elinden halatla bağlanır.
{{düzenle|Aralık 2013}}

[[Fëanor]]'un yedi oğlundan,en büyüğü'dür.Uzun boylu olduğu söylenir.Babası ile beraber büyük yemini ederek orta dünyaya gelir.
Kuzeni (Fingolfin'nin oğlu) [[Fingon]] tek başına Thangorodrim'e giderek Maedhros'u sağ elini keserek kurtatır. [[Fingolfin]] için tahtından vazgeçer. Maedhros, kardeşleriyle birlikte [[beleriand]]'ın doğu geçidini tutar ve oraya yerleşir. Tüm [[Noldor]] hanedanlarını birleştirmek için çalışır ve [[Maedhros birliği]]ni kurar, ancak birlik, Nirnaeth arnoediadda yaşanan bozgun sonrası dağılır. Morgoth'un [[War of Wrath]]'ta yenilmesinden sonra, Maedhros ve kardeşi [[Maglor]] kalan iki silmarili Valar'ın kampından kaçırır, ancak hayatı boyunca yeminine uyarak uyguladığı şeytani yöntemler yüzünden bu kıymetli taşa dokunuşu aklını kaybetmesine neden olur. [[Silmaril]] ile birlikte bir yarığa atlayarak intihar eder.
Fëanor'un ölümün'den hemen sonra [[Morgoth]] tarafından esir alınır.[[Thangorodrim]] tepelerinden birine sağ elinden halatla bağlanır.
Kuzeni (Fingolfin'nin oğlu) [[Fingon]],tek başına Thangorodrim'e giderek,Maedhros'u sağ elini keserek kuratır.[[Fingolfin]] için tahttın'dan vazgeçer.Maedhros,kardeşleriyle birlikte,beleriand'ın doğu geçidini tutar ve oraya yerleşir.Tüm [[Noldor]] hanedanlarını birleştirmek için çalışır ve [[Maedhros birliği]]'ni kurar, ancak birlik,nirnaeth arnoediadda yaşanan bozgun sonrası dağılır.Morgoth'un [[War of Wrath]]'da yenilmesinden sonra,Maedhros ve kardeşi [[Maglor]],kalan iki silmarili Valar'ın kampından kaçırır.Ancak hayatı boyunca yeminine uyarak uyguladığı şeytani yöntemler yüzünden bu kıymetli taşa dokunuşu aklını kaybetmesine neden olur.[[Silmaril]] ile birlikte bir yarığa atlayarak intihar eder.


[[Kategori:Silmarillion karakterleri]]
[[Kategori:Silmarillion karakterleri]]
[[Kategori:Kurgusal kraliyet hanedanları]]
[[Kategori:Orta Dünya elfleri]]
[[Kategori:Orta Dünya elfleri]]
[[Kategori:Kurgusal erkek karakterler]]
[[Kategori:Bilgi kutusu bulunmayan sayfalar]]
[[Kategori:Bilgi kutusu bulunmayan sayfalar]]
[[Kategori:Organı alınmış kurgusal karakterler]]
[[Kategori:1977 yılında tanıtılan kurgusal karakterler]]
[[Kategori:Kurgusal krallar]]
[[Kategori:İntihar eden kurgusal karakterler]]

Sayfanın 14.37, 13 Ekim 2018 tarihindeki hâli

Maedhros, J. R. R. Tolkien'in oluşturduğu Orta Dünya evreninde yer alan bir kurgusal karakterdir. Fëanor'un yedi oğlundan en büyüğüdür. Uzun boylu olduğu söylenir. Babası ile beraber büyük yemini ederek Orta Dünya'ya gelir. Fëanor'un ölümünden hemen sonra Morgoth tarafından esir alınır. Thangorodrim tepelerinden birine sağ elinden halatla bağlanır.

Kuzeni (Fingolfin'nin oğlu) Fingon tek başına Thangorodrim'e giderek Maedhros'u sağ elini keserek kurtatır. Fingolfin için tahtından vazgeçer. Maedhros, kardeşleriyle birlikte beleriand'ın doğu geçidini tutar ve oraya yerleşir. Tüm Noldor hanedanlarını birleştirmek için çalışır ve Maedhros birliğini kurar, ancak birlik, Nirnaeth arnoediadda yaşanan bozgun sonrası dağılır. Morgoth'un War of Wrath'ta yenilmesinden sonra, Maedhros ve kardeşi Maglor kalan iki silmarili Valar'ın kampından kaçırır, ancak hayatı boyunca yeminine uyarak uyguladığı şeytani yöntemler yüzünden bu kıymetli taşa dokunuşu aklını kaybetmesine neden olur. Silmaril ile birlikte bir yarığa atlayarak intihar eder.