Asa Earl Carter: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
→‎top: düzeltme AWB ile
Sayginer (mesaj | katkılar)
-düzenle
1. satır: 1. satır:
{{düzenle|Haziran 2009}}
{{Yazar bilgi kutusu
{{Yazar bilgi kutusu
| adı = Asa Earl Carter
| adı = Asa Earl Carter
28. satır: 27. satır:
| dipnot =
| dipnot =
}}
}}
'''Asa Earl Carter''', (d. [[4 Eylül]] [[1925]] - ö. [[7 Haziran]] [[1979]]), [[Kızılderililer|Kızılderili]] [[yazar]].
'''Asa Earl Carter''' (d. 4 Eylül 1925 - ö. 7 Haziran 1979), [[Kızılderililer|Kızılderili]] [[yazar]].


Küçük yaşta anne ve babasını kaybeder. Büyük Babası ve Büyük Annesinin yanında yetiştirilir. Düzensiz hayatından dolayı belirli bir okul eğitimi alamaz. On yaşında büyük Anne ve Büyük Babasını kaybeder. Yetişkinlik yıllarında kovboy, sığırtmaç, çiftçi ve mevsimlik işçi olarak çalışır.
Küçük yaşta anne ve babasını kaybetmişti. Büyükbabası ve büyükannesinin yanında büyüdü. Düzensiz hayatından dolayı belirli bir okul eğitimi alamadı. On yaşında büyükanne ve büyükbabasını da kaybetti. Yetişkinlik yıllarında kovboy, sığırtmaç, çiftçi ve mevsimlik işçi olarak çalışmıştı.


45 yaşında, çocukluk hayali olan yazarlığa adım atar. Gün yüzüne çıkan ilk kitabı ''Josey Wales'in Kader Dönemeci'''dir. Kitabın maliyetini kendisi üstlenmiştir. Kitap, daha sonra Delacorte/Eleanor Friede tarafından ''Gone to Texas'' (''Teksas'a Gitti'') adıyla yayınlanır. İyi satar, bunda menajeri [[Rhoda Weyr]]'in büyük katkısı vardır. ''Teksas'a Gitti'' (''Josey Wales'in Kader Dönemeci'') kitabının 1976 yılında ''Batı Barut Kokuyor'' adı altında filmi çekilmiştir.
45 yaşında, çocukluk hayali olan yazarlığa adım attı. Çıkan ilk kitabı, maliyetini kendisinin üstlendiği ''[[Josey Wales'in Kader Dönemeci]]'''ydi. Kitap, daha sonra Delacorte/Eleanor Friede tarafından ''Gone to Texas'' (''Teksas'a Gitti'') adıyla yayınlandı. Menajeri [[Rhoda Weyr]]'in de katkısıyla iyi satış sayılarına ulaştı. ''Teksas'a Gitti'' (''Josey Wales'in Kader Dönemeci'') kitabının 1976 yılında ''Batı Barut Kokuyor'' adıyla filmi çekildi.


1860-1890 Kızılderili soykırımının anlatıldığı ''Dağlardan Sorun Beni'', başkaldırı romanı olarak algılanır. Fakat 1976'da yazılan ''Küçük Ağaç'ın Eğitimi'' adlı kitabı çok rağbet görür. Neredeyse bütün dünya dillerine çevrilir.
1860-1890 Kızılderili soykırımının anlatıldığı ''Dağlardan Sorun Beni'', başkaldırı romanı olarak algılanır. Fakat 1976'da yazılan ''[[Küçük Ağaç'ın Eğitimi]]'' adlı kitabı çok rağbet görür. Neredeyse bütün dünya dillerine çevrilir.

== Önemli eserleri ==

''Küçük Ağaç'ın Eğitimi''

''Teksas'a Gitti''

''Dağlardan Sorun Beni''

''Kan Yerde Kalmaz''


== Eserleri ==
*''Küçük Ağaç'ın Eğitimi''
*''Teksas'a Gitti''
*''Dağlardan Sorun Beni''
*''Kan Yerde Kalmaz''
<!--
== Kaynakça ==
== Kaynakça ==
-->

''Küçük Ağaç'ın Eğitimi- Say Yayınları''


{{DEFAULTSORT:Carter, Asa Earl}}
{{DEFAULTSORT:Carter, Asa Earl}}

Sayfanın 07.49, 9 Ekim 2018 tarihindeki hâli

Asa Earl Carter
Doğum4 Eylül 1925
Alabama, Amerika Birleşik Devletleri
Ölüm7 Temmuz 1979 (53 yaşında)
Teksas, Amerika Birleşik Devletleri
MeslekYazar

Asa Earl Carter (d. 4 Eylül 1925 - ö. 7 Haziran 1979), Kızılderili yazar.

Küçük yaşta anne ve babasını kaybetmişti. Büyükbabası ve büyükannesinin yanında büyüdü. Düzensiz hayatından dolayı belirli bir okul eğitimi alamadı. On yaşında büyükanne ve büyükbabasını da kaybetti. Yetişkinlik yıllarında kovboy, sığırtmaç, çiftçi ve mevsimlik işçi olarak çalışmıştı.

45 yaşında, çocukluk hayali olan yazarlığa adım attı. Çıkan ilk kitabı, maliyetini kendisinin üstlendiği Josey Wales'in Kader Dönemeci'ydi. Kitap, daha sonra Delacorte/Eleanor Friede tarafından Gone to Texas (Teksas'a Gitti) adıyla yayınlandı. Menajeri Rhoda Weyr'in de katkısıyla iyi satış sayılarına ulaştı. Teksas'a Gitti (Josey Wales'in Kader Dönemeci) kitabının 1976 yılında Batı Barut Kokuyor adıyla filmi çekildi.

1860-1890 Kızılderili soykırımının anlatıldığı Dağlardan Sorun Beni, başkaldırı romanı olarak algılanır. Fakat 1976'da yazılan Küçük Ağaç'ın Eğitimi adlı kitabı çok rağbet görür. Neredeyse bütün dünya dillerine çevrilir.

Eserleri

  • Küçük Ağaç'ın Eğitimi
  • Teksas'a Gitti
  • Dağlardan Sorun Beni
  • Kan Yerde Kalmaz