Kullanıcı mesaj:Vito Genovese/Arşiv/2017/06: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Yeni başlık: IP İzni
20. satır: 20. satır:


:[[Kullanıcı:Vito Genovese|<font color="#008000">'''Vito Genovese'''</font>]] 04:26, 7 Haziran 2017 (UTC)
:[[Kullanıcı:Vito Genovese|<font color="#008000">'''Vito Genovese'''</font>]] 04:26, 7 Haziran 2017 (UTC)

== IP İzni ==

Merhaba, Vikipediye VPN ile bağlanıyorum fakat IP adresim blocklandı. Ayrıca katkı sağlayamamak beni üzüyor, gereğinin yapılmasını arz ederim.

[[Kullanıcı:Jelican9|Jelican9]] ([[Kullanıcı mesaj:Jelican9|mesaj]]) 16:56, 7 Haziran 2017 (UTC)Jelican9

Sayfanın 16.56, 7 Haziran 2017 tarihindeki hâli

Kullanıcı mesaj:Vito Genovese/Arşiv/2017/06/Pis

Maddelerden ayrıntı temizleme

Merhaba Vito! Umarım iyisinizdir. :) Bayağıdır katkı yapamıyordum, hem sınavlar hem de şu engel sorunları (Keşfettim ki Opera tarayıcısı bedava ve sınırsız bir VPN sunuyormuş, hemen ona geçtim) vs.. Ama artık hem İBP'lere katılmayı hem de eski projelerimi devam ettirmeyi ümitliyorum. Bir sorum olacaktı size. Buffy Summers gibi bir maddede, biyografisi başlığına bakarsanız uzamış da uzamış. Ben de zamanında eklemeler yapmıştım, ama bu kadar uzun olduğunu nedense şu anda fark ediyorum. Şimdi bunu özetleyip kısaltma niyetindeyim. Bunun gibi başka kısaltmak istediğim bir iki madde daha var aslında. Şimdi bunlardan direk katkı silemem öylece herhalde. Hiç başlamadan önce birilerine danışayım dedim. Sizce nasıl bir yol izlemem gerekir? ~ Z (m) 00:47, 4 Haziran 2017 (UTC)

Merhaba @HastaLaVi2,
Evet, bu tür içerikler Wikia'da açılan hayran vikilerine daha uygun. Enwiki'deki eşlenik madde bu tür maddelerin nasıl yazılması gerektiğine dair güzel bir örnek teşkil etmiş. Biyografik bilgilerin sınırlanması ve anlam kaybı yaratmadan ve bir yandan da büyük spoiler vermeden toparlanması şüphesiz güzel olur.
Vito Genovese 05:57, 4 Haziran 2017 (UTC)

Teşekkür

Merhabalar Vito Genovese, yardımın için teşekkür ederim ve dün için kusura bakma. Uzun zamandır buralarda olmamama rağmen bir halini hatırını soramadan konuya girmek zorunda kaldım. Aslında bir önceki mesajda sormuştum fakat süzgece takıldı, vandalizm olarak algılandı. Şimdi rahatça yazabiliyorum, umarım görüşmeyeli iyisindir ve tekrardan teşekkürler.

Fakat benim aklımda şöyle bir soru var, şimdi mesela vpn ile girince fark ediyordum değişiklik yapmak yasaktı, vpn ipleri engellenmişti ama ben kendi IP adresim ile değişiklik yapmaya çalıştım yine aynı sonuçla karşılaştım. Hatta 2020 yılına kadar engellendi bu IP gibisinden bir mesajla karşılaştım, linkin başına 0 koymuştum. Acaba başa 0 koyduğum için vpn olarak mı algıladı? Eğer algılamadıysa IP engellemesi olmuş olacak, erişim engeli kalktığı zaman bu IP muaflığı devam mı edecek? Umarım anlatabilmişimdir. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --Tuğkan (mesaj) 15:35, 4 Haziran 2017 (UTC)

Merhaba @Tuğkan,
Bağlantının başına 0 koyarak ulaştığın site Wikimedia Vakfına ait olan bir site değil, ayrı bir site. Bu site üzerinden sağladığın erişimde de kullanılan IP'ler kötüye kullanıldığı için muhtemelen kâhyalar tarafından engellenmiştir. Yani VPN ile aynı nedenden konan bir engeldir. Diğer bir ifadeyle, o site komple VPN gibi düşünebilirsin. IP engel muafiyeti da bir hizmetli kaldırana kadar ya da eğer süreli olarak verildiyse (verilmedi) süresi dolana kadar devam eder.
Vito Genovese 04:26, 7 Haziran 2017 (UTC)

IP İzni

Merhaba, Vikipediye VPN ile bağlanıyorum fakat IP adresim blocklandı. Ayrıca katkı sağlayamamak beni üzüyor, gereğinin yapılmasını arz ederim.

Jelican9 (mesaj) 16:56, 7 Haziran 2017 (UTC)Jelican9