Vikipedi:Seçkin resim adayları/Arşiv/Nisan 2018

Vikipedi, özgür ansiklopedi



Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu resim, Vikipedi topluluğunca, Seçkin Resim olmaya layık görülmemiştir.

--Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21.47, 12 Nisan 2018 (UTC)[yanıtla]

Kinkaku-ji[kaynağı değiştir]

Japonya'nın Kyoto şehrinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Budizm tapınağı Kinkaku-ji (Eylül 2004).
Gerekçe
Hem tapınak hem de Antik Kyoto'nun Tarihî Anıtları maddesine büyük değer takıyor. Teknik bakımdan sorunsuz, tapınağı oldukça net ve engelsiz gösteriyor.
Resmin dahil olduğu maddeler
Kinkaku-ji, Doğu Asya'daki Dünya Mirasları listesi, Antik Kyoto'nun Tarihî Anıtları
Üreten
Keith Pomakis
Aday gösteren
RapsarEfendim?
Sergi sayfası
Vikipedi:Seçkin resimler/Mekânlar/Mimari

Destek DestekRapsarEfendim? 20:14, 23 Kasım 2017 (UTC)

  • Yorum Yorum Netlik konusunda eksiklikler var gibi. Yaklaştırıp incelendiğinde özellikle köşkün çatısındaki heykelde(?!) bir bulanıklık söz konusu. Tabi bu durum fotoğrafın geneline de yansıyor. --Pragdonmesaj 11:37, 24 Kasım 2017 (UTC)
  • Karşı Karşı @Pragdon'un parmak bastığı nokta yerinde gözüktü.--RapsarEfendim? 17.27, 12 Nisan 2018 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.


Beyaz noktaların bir sorun teşkil ettiği ve seçkin seçilmesinin önünde makul bir engel olabileceği konusunda topluluk hemfikir; bu noktaların temizlenebileceği de konuda oldukça tecrübeli olan Adam Cuerden tarafından açıkça belirtilmiş. Bu noktada tartışma konusu, bu beyaz noktaların 1. kriter çerçevesinde gözardı edilip edilemeyeceği, veyahut gerçekten seçkinliğe engel olup olmadığı. Maurice Flesier, Durkin ve Chansey göz ardı edilebileceği görüşünde, Rapsar edilemeyeceği görüşünü net olarak ortaya koymuş, Pragdon'un da çekinceleri ortada. Dolayısıyla bu noktada toplulukta resmin seçkin resim kriterlerini karşıladığına dair fikir birliği oluşmamıştır. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23.57, 10 Nisan 2018 (UTC)[yanıtla]

Sultan VI. Mehmed [kaynağı değiştir]

Osmanlı İmparatorluğu'nun 36. ve son padişahı VI. Mehmed'in (1861-1926), Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi arşivinde bulunan bir fotoğrafı.
Gerekçe
Yüksek çözünürlüğü (3,860 × 5,146), VP:SRN kriterlerinin birinci maddesi olan "tarihî" ve "ansiklopedik önemi".
Resmin dahil olduğu maddeler
VI. Mehmed
Osmanlı padişahları listesi
Osmanlı İmparatorluğu dağılma dönemi
Osmanlı padişah eşleri listesi
ve diğer interwiki bağlantıları
Üreten
Anonim
düzeltme: Maurice Flesier
Aday gösteren
Maurice Flesier msj
Sergi sayfası
Vikipedi:Seçkin resimler/İnsanlar

Destek DestekMaurice Flesier msj 23:26, 2 Ocak 2016 (UTC)

  • Karşı Karşı Çözünürlük ve maddeye kattığı değer tamam da resmin temizlenmesi gerek kesinlikle. Şunun gibi, hatta daha eski tarihli şu ve şunun gibi örnekler mevcut.--RapsarEfendim? 10:52, 3 Ocak 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum -- Evet, örnek verdiğiniz diğer dosyalar kadar net ve kaliteli değil. Dijitalleştirme olsa imiş güzelmiş fakat ben zaten birinci maddeyi (Resmin az bulunurluğu ya da önemi, bu kuralın istisnasını oluşturur. Resim ne kadar çok tarihi önem taşıyorsa ya da içeriği ne kadar nadirse, kalitesinin düşüklüğüne o derece izin verilir) referans alarak aday gösterdim. Maurice Flesier msj 14:40, 3 Ocak 2016 (UTC)
Resmin daha iyi bir sürümü temizlenerek elde edilebilirken bu hâlde seçmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Yalnızca ne yapılması gerektiğini bilen birinin ilgisi lazım.--RapsarEfendim? 14:44, 3 Ocak 2016 (UTC)


  • Yorum Yorum Daha önce Kullanıcı:Adam Cuerden ile başka bir Mehmet VI fotosu hakkında konuşmuştuk. Belki bunu da restore etmek konusunda yardımcı olabilir. Kendisine mesaj bıraktım. İyivikiler... [ho? ni!] 06:28, 6 Ocak 2016 (UTC)
I'd almost be inclined to wait out the two years for en:File:Sébah_&_Joaillier_-_Sultan_Mehmed_VI.jpg to clear, but this one isn't bad, certainly, and the copyright status looks good. Crop is... unfortunate. I could have a look at this, but I don't want to promise too much - it's still going to be a somewhat awkward composition. Adam Cuerden (mesaj) 07:07, 6 Ocak 2016 (UTC)
Checked. It's fairly riddled with damage; It's doable, but I'm not entirely sure if it's worth it. Unsure. Adam Cuerden (mesaj) 08:50, 6 Ocak 2016 (UTC)
A third possibility might be http://www.loc.gov/pictures/resource/ggbain.27921/ - it's claimed to be Mehmed V, but clearly is a mislabelled VI. Adam Cuerden (mesaj) 09:01, 6 Ocak 2016 (UTC)
Thank you for ur interest and concerns Adam. I see this as a valuable portrait for restoration, including third option. If you have any suggestion for it, we can try. Photoshop, Google Picasa or special Program?? Maurice Flesier msj 19:25, 6 Ocak 2016 (UTC)
Despite the terrible acronym, the GNU Image Manipulation Program is both free and very, very good. I tend to use the clonestamp with a fuzzy circle brush, or the healing brush with a solid circle brush, about 10-40 pixel diameter, depending on damage. Healing brush helps match colours, clonestamp is better near edges. If you have Skype, I'm quite happy to live teach sometime. Adam Cuerden (mesaj) 01:49, 7 Ocak 2016 (UTC)

Destek Destek Tarihi değeri çok yüksek. Durkin (mesaj) 08:41, 4 Haziran 2016 (UTC)

@Chansey, @Pragdon, resmi yakınlaştırınca görülen milyonlarca beyaz nokta var, bunların teknik olarak temizlenmesi mümkün sanıyorum ki. Yukarıda, en başta verdiğim örneklerde yok mesela. Yanılıyor muyum?--RapsarEfendim? 17:59, 27 Kasım 2017 (UTC)
Leo Tolstoy fotoğrafında da o noktalardan mevcut sanırım değil mi? Evet bu fotoğrafta biraz daha fazla ama bu temizlik yapılırken tarihsel dokunun bozulma ihtimali de var. Teknik bilgim bu konuda yetersiz ama Flesier’in de belirttiği gibi tarihsel değil - kalite dengesini yeterli buluyorum. Ama elbet bahsettiğin gibi işini ve yapması gerekeni bilen birisi ilgilenirse çok daha güzel olur @Rapsar. chanseyMesajYaz 19:04, 27 Kasım 2017 (UTC)
Tarihi değeri yüksek orası kesin. Noktalara gelirsek de sanırım temizliği yapılabilecek bir sorun. Bu yüzden seçkin olmasına karşıyım diyebilirim. --Pragdonmesaj 06:31, 29 Kasım 2017 (UTC)
@Pragdon, tarihî değeri sırf eski olduğu için değil, özel olduğu için göz önünde bulundurmalıyız bana kalırsa. Bu fotoğrafın eski tarihli olmasından başka bir özelliği var mı? Özel bir durumu mu gösteriyor? Benim gördüğüm kadarıyla, gözden kaçırdığım bir nokta yoksa kendisinin var olan birçok fotoğrafından biri.--RapsarEfendim? 06:34, 29 Kasım 2017 (UTC)
@Rapsar O konuda haklısın. Benim tarihsel değeri var demem eski tarihli ve dönemin önemli isimlerinden birinin fotoğrafı olmasından kaynaklı. Yoksa dediğin gibi diğer fotoğraflarından herhangi biri sadece. Bu arada şimdi baktım da Commonstaki tek sağlıklı fotoğrafı olduğuna da dikkat çekmek lazım tabi. Benim görebildiğim bu tabi varsa daha sağlıklısı bilemem. Eğer değerlendirmeyi şu an vikipedi genelinde var olanlar üzerinden yapacaksak seçkin yapılabilir aslında. Sonuçta bu haliyle de eklendiği maddeye iyi bir katkı sağlıyor. Dışarıda bulabilir miyiz daha iyisini bilemem. Kesin fikir belirtmeden önce biraz daha görüş alışverişi yapmakta fayda var sanırım. Bu sebeple yukarıda kesinlik belirten fikrimi kaldırdım şimdilik. --Pragdonmesaj 06:56, 29 Kasım 2017 (UTC)
Seçkin resimlerde "elimizdeki en iyisi bu" diye hareket edersek alanında tek olan resimleri seçkin yapmamız gerekir direkt :)--RapsarEfendim? 07:10, 29 Kasım 2017 (UTC)
teknik olarak mükemmel değil, bu doğru. Beyaz nokta ve pürüzler rahatsız edici. Nasıl düzeltilmesi gerektiği konusunda bir fikrim yok. Kişisinin gerçek fotoğrafları çok sınırlı, bunu da tesadüf eseri bulmuştum Kongre Kütüphanesi arşivinde. Portre olarak ise iki resmi mevcut. En azından öyle biliniyor. Düzeltme yapabilsek gerçekten seçilmesi önünde bir engel kalmayacak da, işte.. --Maurice Flesier message 08:58, 29 Kasım 2017 (UTC)
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.