Tartışma:Osmanlı-Kutsal İttifak savaşları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eski seçkin maddeOsmanlı-Kutsal İttifak savaşları, eski bir seçkin maddedir. Maddenin aşağıdaki aşama geçmişindeki bağlantılardan onun ilk adaylık sayfasını ve neden bu statüsünü kaybettiğini bulabilirsiniz.
Anasayfa ödül Bu madde 49. Hafta 2008 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Anasayfa ödül Bu madde 34. Hafta 2011 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Lütfen VPBanner şablonu yerine Tartışma şablonunun |proje= parametresini kullanınız.
Vikiproje Tarih (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

}}

Vikiproje Rusya (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Rusya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Rusya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Almanya (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Almanya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Almanya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Polonya (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Polonya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Polonya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Hırvatistan (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hırvatistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hırvatistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Avusturya (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Avusturya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Avusturya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sırbistan (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sırbistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sırbistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 


Kırmızılar[kaynağı değiştir]

Kırmızı linkler:
Birinci derecede önemliler: TAMAMLANDI

İkinci derece: TAMAMLANDI

Resimleri nasıl yapalım?II. Süleyman resmini çıkartıp bazılarını da küçülttüm, böyle oldu.Alt alta olan resimlerdeki boşluğu kaldıramadım.

Fikri olan?Yeni resimler eklenebilir/çıkarılabilir. --Çağatayileti 17:13, 12 Temmuz 2007 (UTC)

Ben de resimleri biraz düzenledim. Ayrıca giriş bölümündeki şablonda bulunan tarafalar ve komutanların isimlerinin yer aldığı bölümde ki resimleri devlet armaları yerine bayraklarını koysak daha iyi olmaz mı?--Absarileti 07:44, 13 Temmuz 2007 (UTC)

Tamam, bilgi kutusunda düzenleme yaptım.Lehistan:'ın bayrağı yok; bir de Osmanlı Devleti'nin önceki dönemlerindeki savaşlar için de En.wiki'de bu bayrak kullanılıyor, yani kimse bu bayrak 19.yy'da kullanılmaya başlandı demesin.--Çağatayileti 08:54, 13 Temmuz 2007 (UTC)

Resimler daha güzel oldu. Lehistanınkini bende bulamadım. Eline sağlık madde çok güzel oldu.--Absarileti 09:10, 13 Temmuz 2007 (UTC)

Sağolasın, düzeltme için de teşekkürler.Ama Kaynaklar'da Wikipedia'daki sayfaları neden öyle yaptın?--Çağatayileti 09:41, 13 Temmuz 2007 (UTC)

Kırmızılıklar[kaynağı değiştir]

Zanta ~ Vasily Golitsyn ~ Arad ~ Salankamen olmak üzere 4 kırmızılık kalmış. Neden tamamen mavi bir madde olmasın ki :) Morphosis (:

Öfff kim kırmızı yapıyor bunları ya, ben onları saklamıştım :))) Şaka bir yana bunu yapabilirim ama "ben de yaparım" diyen varsa da bir şey demem çünkü Kırım Hanlığı'yla uğraşıyorum. --Çağatayileti 21:19, 13 Temmuz 2007 (UTC)

Bugün mavileştiler. --Çağatayileti 17:48, 15 Temmuz 2007 (UTC)
Tüm kırmızılıklar giderildi ve anlatımın üzerinden bir kaç kez geçildi. Bu haliyle artık tamam sanırım.--Çağatayileti 17:53, 15 Temmuz 2007 (UTC)


Selam. Kaynak göster etiketi ekledim. Ancak tatrışma açayım demiyorum. Şimdilik şunu aktarıyorum: Kutsal İttifak Savaşı başlığı şu asavşlar için kullanılabilir:

1. Venedik Cumhuriyeti ile Kutsal İttifak arasında 1508 - 1516'te meydana gelen savaş.

2. Osmanlı Devleti ile Kutsal İttifak arasında 1570 - 1573'te meydana gelen savaş.

3. Osmanlı Delveti ile Kutsal İttifak arasında 1684 - 1699'te meydana gelen savaş. - Vikipedi'deki Kutsal İttifak Savaşları.

Vikipedide Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşı başlığı No. 2 ve No. 3 için de kullanılma ihtimali yüksektir.

Bu üç Kutsal İttifak'a katılan ülkeler aynı değildir. Yine de Vikipedi'de Kutsal İttifak Savaşı olarak aldandırma ihtimalinin çok yüksektir.

Bu durumda bunların tamamına Kutsal İttifak Savaşları denebilir. Anlatabildim mi? Mesele kaynklara dayanıp dayanmaması. Kaynak göster etiketi tartışma başlatalım manasına gelmiyor, tartışmayı uzatalım manasına da gelmiyor. Anlatabildim mi? Takabeg ileti 18:34, 23 Ocak 2009 (UTC)

Birde bu sadece madde adıdır, eğer beğenmiyorsanız yeni ad verin ne demek? Benim beğenip beğenmemem meselesi değildir. Diğer Osmanlı-Kutsal İttifak olduğu için Kutsal İttivak Savaşları dememizin mantıksız ve ansiklopedik yaklaşmamız olmadığını düşünüyorum. Takabeg ileti 18:41, 23 Ocak 2009 (UTC)

Muharebe - savas[kaynağı değiştir]

Genel olarak savas bir sira catismadan olusmakta ve muharebe tek bir catisma. Turkce Viki'nin bircok maddesinde kabul edilmistir. Buna uyarak bu maddede degisiklik yaptim.noyder 13:40, 12 Haziran 2009 (UTC)

Kaynak gosterme[kaynağı değiştir]

Ayni kaynak ismi maddenin ana metininde ve sonra dipnotlari-kaynakca-referans kisminda tekrar tekrar tekrar .... ediliyor. Bunun yerine kaynakcaya isim koyarak - ref name="kaynakca ismi" - kullanma tercih edilmeli ve bu sekilde degistirdim.noyder 13:42, 12 Haziran 2009 (UTC)

İngilizce Wiki maddesinin kaynak gösterilmesi doğru mu. Bazı yanlışlar var. Birini değiştirdim. Diğeri, Azak Çarpışmaları bölümünde, "Azak Filosu". Bu filo Azak'ın alınmasından sonra teşkil edilmiş görünüyor. İkinci kuşatmadan önceki Don üzerinde teşkil edilen bir filo. J. Blac, a.g.e.--Makedon 14:32, 1 Aralık 2011 (UTC)

Lagoş ve Ulaş Zaferleri[kaynağı değiştir]

Lagoş ve Ulaş Zaferleri de eklenmeli. Noyan Sipahi 14:04, 16 Haziran 2011 (UTC)