Tartışma:EOKA

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Örgütün amacı[kaynağı değiştir]

Bu konuda bazı büyük yanlışlar var. Mesela ENOSIS bir terör örgütü değil bir fikir, bir amaçtır. EOKA örgütü de bu açacı gerçeklerştirmek amacı ile mevcut İngiliz idaresine karşı kurulumuş bir örgüttür. Daha sonra hedef kitlesini genişletmiş ve adadaki Türkleri de hedef olarak görmeye başlamıştır.Bu imzasız yazı Apolas (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tarafsızlık şablonu[kaynağı değiştir]

  • Derhal kaldırılmalıdır. Bu tarafsızlık olayına sadece Türkler bu kadar yanlış kullanıyor. Ortada olan bir olayı yalanlamaktan başka bir şey değil bu tarafsızlık takıntısı. Sanırım biraz da bilgisizlikten. İlla tarafsız olunacağını söyleyenler lütfen yunan vikisinin bu konudaki makalesini okusunlar. İşte: Yunanca EOKA Apolas Lermi 22:17, 10 Şubat 2009 (UTC)
  • Merhaba Apolas, Her Vikinin kendi yönetimi ve sorumluları vardır. Onlar hatalı davranmış diye bizde öyle olamayız. Belirlenmiş politikalar ve yönergeler var. Maddeye gelirsek "tüm taraflara eşit uzaklıkta ve ön yargısız olarak, güvenilir kaynaklarda yayımlanmış doğrulanabilir bilgilerle yazılması" gerekmektedir. Fakat bunların hiçbiri maddeye bakıldığın görülmemektedir. Bu nedenle {{Tarafsız}} şablonu eklendi. Kolay gelsin ve iyi çalışmalar. --Muratsahinmesaj 01:33, 10 Mart 2009 (UTC)

silahlı direniş örgütü mü? yoksa terör örgütü mü?[kaynağı değiştir]

eokanın ingiliz yönetimine karşı kurulan bir direniş örgütü oldugu dogrudur.bu onun kuruluşundaki durumudur, sonrası bir direniş örgütü olmaktan çok ötedir, sivilleri öldürmesi ve bunun belgelerle kanıtlanması onu terör örgütü yapar. şaşırdım dogrusu eoka başlıgı altındaki tanımlara.. en altta yaptıgı katliamlar listelenmiş üstte ise silahlı örgüttür denmiş. katliam yaptıysa ve bu belgelerler sabitse bu bir terör örgütür, ki sivil öldürdügü yazıyor vikipedide. yani bu sıfatı hak etmesi için eokanın ne yapması lazım. kıbrıs cumhuriyetinin eokayı terörist bir örgüt kabul edip etmemesi degil mevzu sivilleri öldürüp öldürmemesi, pkk gibi sivil ölümü sonrası eoka c'ye de atamamışlar mevzuyu baya baya göstere göstere katliam yapmışlar. bir çelişki var burda, altta katliamlar sıralanmış yaptıgı katliamlar diyerekten tanımda ise silahlı örgüttür denmiş. ya terör örgütüdür denilmeli ya da en alttaki katliamlar kaldırılmalı ya da olmadı denmeli ki silahlı örgüt tanımına uygun olabilsin, zira olmadıgını iddia etmekte çok zor..


(Andrestander46 (mesaj) 14:17, 10 Ekim 2017 (UTC))

Maddede temizlik yaparak çalışmaya başladım. İlk safhada İngilizce Vikipedi'den çeviri yaparak çalışacağım, ancak kendim de elimdeki kaynaklara başvurarak zenginleştirebilirim. Oradaki çalışma aşina olduğum bir grup kullanıcının diyalektiğiyle yürütüldü, buradan inceleyebilirsiniz, süreci uzaktan takip etmiştim. Buna ek olarak kaynaklar büyük ölçüde aşina olduğum ve zaten elimin altında olan kaynaklar olduğundan ufak dokunuşlarla çevirebilirim, not düşeyim. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23.33, 27 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]