Simpsonlar çizgi romanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Burada, Amerikan animasyon TV dizisi Simpsonlar'a dayanan çizgi roman serisi listelenmektedir ve bu seri, ABD'de Bongo Comics tarafından yayımlandı. İlki, 1991'de yayımlandı. Yayımlar başarılı oldu ve tek basımlık olan üç farklı öyküyü içeren Simpsons Comics and Stories 1993 yılında şovun hayranları için piyasaya sürüldü.[1][2] Kitabın başarılı olmasıyla Simpsonlar'ın yaratıcısı Matt Groening ve ekip arkadaşları Bill Morrison, Mike Rote, Steve Vance ve Cindy Vance, yayım şirketi olan Bongo Comics'i kurdular.[1] 1993 yılının sonunda Bongo, Simpsons Comics, Bartman, Radioactive Man ve Itchy & Scratchy Comics adında dört kitap yayımladı.[1] Bundan sonra, Simpsons Comics, Bart Simpson, Bart Simpson's Treehouse of Horror, Simpsons Super Spectacular, Simpsons Summer Shindig,[3][4] ve Simpsons Winter Wingding[5][6] dışındabirçok çizgi roman yayımlandı.[7][8]

Simpsons Comics ile Bart Simpson kitapları, Birleşik Krallık'ta Titan Magazines tarafından aynı isimlerle yeniden basıldı. ABD'deki yayımlanmasış Bongo yayınevi tarafından basılmış olan çeşitli hikâyeler de Birleşik Krallık'ta Simpsons Comics'te yeniden basıldı.[9] Aynı kitaplar, Avustralya'da da aynı isimle yayımlandı.[10]

Simpsons Comics, Bart Simpson's Treehouse of Horror ve Bart Simpson sayıları, karton kapaklı olarak ABD'de HarperCollins tarafından toplarlandı ve yeniden basıldı.[11][12][13]

Tüm yayımların listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Başlık İlk basım Son basım
Simpsons Comics and Stories 1993-01Ocak 1993 1993-01Ocak 1993
The Official History of Bongo Comics 1993-01993 1993-0 1993
Simpsons Comics 1993-11Kasım 1993 günümüz
Bartman 1993-12Kasım 1993 1995-07Temmuz 1995
Itchy & Scratchy Comics 1993-12Kasım 1993 1994-11Kasım 1994
Radioactive Man 1994-01Ocak 1994 2004
Bartman and Radioactive Man 1994-131994 1994-131994
Krusty Comics 1995-01Ocak 1995 1995-03Mart 1995
Lisa Comics 1995-04Nisan 1995 1995-04Nisan 1995
Bart Simpson's Treehouse of Horror 1995-09Eylül 1995 günümüz
Bart Simpson 2000-132000 günümüz
Simpsons Summer Special 2001-12Kasım 2001 2001-12Kasım 2001
Futurama Simpsons Infinitely Secret Crossover Crisis 2002-08Ağustos 2002 2003-01Ocak 2003
Simpsons Super Spectacular 2006-06Haziran 2006 günümüz
The Simpsons Winter Wingding 2006-13Kasım 2006 günümüz
The Simpsons Summer Shindig 2007-13 Haziran 2007 günümüz
Simpsons Treasure Trove 2007-13 Temmuz 2007 günümüz

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c Radford, Bill (2000-11-19). "Groening launches Futurama comics". The Gazette (Colorado Springs) via findarticles.com. http://findarticles.com/p/articles/mi_qn4191/is_20001119/ai_n9979492. 
  2. ^ Horton, Liz (1991-05-01). "The Simpsons turns to print". Folio: The Magazine for Magazine Management via findarticles.com. http://findarticles.com/p/articles/mi_m3065/is_n5_v20/ai_10634563/pg_1?tag=artBody;col1. 
  3. ^ http://www.snpp.com/guides/comics_su00.html
  4. ^ http://www.comicvine.com/the-simpsons-summer-shindig/49-18679/
  5. ^ http://www.comicvine.com/simpsons-winter-wingding/49-19755/
  6. ^ http://www.snpp.com/guides/comics_ww00.html
  7. ^ "The Simpsons Comics Guide". The Simpsons Archive. 2002-12-02. http://www.snpp.com/guides/comics.html. 
  8. ^ Shutt, Craig. "Sundays with the Simpsons". MSNBC. http://web.archive.org/web/20070708094751/http://cagle.msnbc.com/hogan/features/simpsons_sundays/simpsons_on_sundays.asp. Erişim tarihi: 2007-07-08. 
  9. ^ "Simpsons Comics Issues". Titan Magazines. http://www.titanmagazines.co.uk/app?service=external/BackIssues&sp=SSIMC&sp=0. Erişim tarihi: 2008-08-03. 
  10. ^ "Publications by Otter Press". iSUBSCiBE. http://www.isubscribe.com.au/publisher.cfm?pubID=336. Erişim tarihi: 2008-08-04. 
  11. ^ "Simpsons search at Harper Collins (click the titles to see more information about the various trade paperbacks)". Harper Collins. http://www.harpercollins.com/search/index.aspx?kw=simpsons. Erişim tarihi: 2008-08-03. 
  12. ^ "Treehouse of Horror search at Harper". HarperCollins. http://www.harpercollins.com/search/index.aspx?kw=treehouse%20of%20horror. Erişim tarihi: 2008-08-04. 
  13. ^ "Bart Simpson search at Harper". HarperCollins. http://www.harpercollins.com/search/index.aspx?kw=bart%20simpson. Erişim tarihi: 2008-08-04.