Simpsonlar video oyunları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Simpsonlar video oyunları, Amerikan animasyon TV dizisi Simpsonlar'ın karakterlerinin kullanılmasıyla yayınlanmış resmî video oyunları dizisidir. Simpsonlar'ın popülaritesi, karakterlerinin ve Springfield dünyasının video oyunu endüstrisine uyarlanmasını sağladı.

Video oyunları[değiştir | kaynağı değiştir]


Orijinal yayın tarihi:[1][2][3][4]
1991
Sisteme göre yayınlanma:
1991—Handheld electronic game
Notlar:

Orijinal yayın tarihi:[5]
1991
Sisteme göre yayınlanma:
1991—Arcade, DOS, Commodore 64
Notlar:
  • Konami tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1991
Sisteme göre yayınlanma:
1991—DOS, ZX Spectrum, Amstrad CPC, Commodore 64, Commodore Amiga, Atari ST, Nintendo Entertainment System, Sega Master System, Mega Drive/Genesis, Game Gear
Notlar:

Orijinal yayın tarihi:
1991
Sisteme göre yayınlanma:
1991—Game Boy
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1991
Sisteme göre yayınlanma:
1991—NES, Sega Master System, Game Gear, Commodore Amiga
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1991
Sisteme göre yayınlanma:
1991—DOS
Notlar:
  • Konami tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1992
Sisteme göre yayınlanma:
1992—Game Boy
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1992
Sisteme göre yayınlanma:
1992—Amiga, NES, DOS, Sega Master System, Game Gear, Game Boy, SNES, Mega Drive/Genesis
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1992
Sisteme göre yayınlanma:
1992—NES, Game Gear
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1992
Sisteme göre yayınlanma:
1992—Mega Drive/Genesis, SNES
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1993
Sisteme göre yayınlanma:
1993—Game Boy
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1993
Sisteme göre yayınlanma:
1993—Game Boy
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1994
Sisteme göre yayınlanma:
1994—SNES, Mega Drive/Genesis
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1995
Sisteme göre yayınlanma:
1995—SNES, Mega Drive/Genesis, Game Gear
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1996
Sisteme göre yayınlanma:
1996—PC, Mac
Notlar:

Orijinal yayın tarihi:
1997
Sisteme göre yayınlanma:
1997—PC, Mac
Notlar:
  • Fox Interactive tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
2000
Sisteme göre yayınlanma:
2000—Arcade
Notlar:
  • Konami tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
2001
Sisteme göre yayınlanma:
2001—Game Boy Color
Notlar:
  • Published by Fox Interactive/THQ

Orijinal yayın tarihi:
2001
Sisteme göre yayınlanma:
2001—PS1
Notlar:
  • Fox Interactive/Activision tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
2001
Sisteme göre yayınlanma:
2001—PS2, GameCube, Xbox, Game Boy Advance
Notlar:

Orijinal yayın tarihi:
2002
Sisteme göre yayınlanma:
2002—PS2
Notlar:
  • Electronic Arts/Fox Interactive tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
2003
Sisteme göre yayınlanma:
2003—PS2, GameCube, Xbox, PC
Notlar:

Orijinal yayın tarihi:
2007
Sisteme göre yayınlanma:
2007—Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Nintendo DS, PlayStation Portable, PlayStation 2
Notlar:
  • Published by Electronic Arts

Orijinal yayın tarihi:
2007
Sisteme göre yayınlanma:
2007—Mobil, Windows Mobile
Notlar:
The Simpsons: Itchy and Scratchy Land

Orijinal yayın tarihi:[7]
Sisteme göre yayınlanma:
Mobile, Windows Mobile

Orijinal yayın tarihi:[8]
2009
Sisteme göre yayınlanma:
iPhone OS

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]