Ligue 1 gol kralları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Ligue 1 gol kralları listesi sezonlarına göre Ligue 1 ve Division 1 liglerindeki gol krallarını göstermektedir.

Sezona Göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezonlarına göre Fransa Ligi gol kralları
Sezon Oyuncu Kulüp Gol Maç sayısı Ortalama
1932-33 Fransa Robert Mercier
FransaAlmanya Walter Kaiser
Club français
Stade Rennais
15 18 0,83
1933-1934 Macaristan Istvan Lukacs FC Sète 28 26 1,08
1934-1935 İsviçre André Abegglen FC Sochaux 30 30 1
1935-1936 Fransa Roger Courtois FC Sochaux 34 30 1,13
1936-1937 Almanya Oskar Rohr RC Strasbourg 30 30 1
1937-1938 Fransa Jean Nicolas FC Rouen 26 30 0,87
1938-1939 Fransa Roger Courtois
Macaristan/FransaDésiré Koranyi
FC Sochaux
FC Sète
27 30 0,9
1939-1945 - - - - -
1945-1946 Fransa René Bihel Lille OSC 28 34 0,82
1946-1947 Fransa Pierre Sinibaldi Stade de Reims 33 38 0,87
1947-1948 Fransa Jean Baratte Lille OSC 31 34 0,91
1948-1949 Fransa Jean Baratte
Çek Cumhuriyeti Pépi Humpal
Lille OSC
FC Sochaux
26 34 0,76
1949-1950 Fransa Jean Grumellon Stade rennais 25 34 0,74
1950-1951 Fransa Roger Piantoni AS Nancy 28 34 0,82
1951-1952 İsveç Gunnar Andersson Olimpik Marsilya 31 34 0,91
1952-1953 İsveç Gunnar Andersson Olympique de Marseille 35 34 1,03
1953-1954 Fransa Édouard Kargu Girondins de Bordeaux 27 34 0,79
1954-1955 Fransa René Bliard Stade de Reims 30 34 0,88
1955-1956 Fransa Thadée Cisowski RC Paris 31 34 0,91
1956-1957 Fransa Thadée Cisowski RC Paris 33 34 0,97
1957-1958 Fransa Just Fontaine Stade de Reims 34 34 1
1958-1959 Fransa Thadée Cisowski RC Paris 30 38 0,79
1959-1960 Fransa Just Fontaine Stade de Reims 28 38 0,74
1960-1961 Fransa Roger Piantoni Stade de Reims 28 38 0,74
1961-1962 Fildişi Sahili Sékou Touré SO Montpellier 25 38 0,66
1962-1963 Fransa Serge Masnaghetti US Valenciennes-Anzin 35 38 0,92
1963-1964 Cezayir Ahmed Oudjani RC Lens 30 34 0,88
1964-1965 Fransa Jacky Simon FC Nantes 24 34 0,71
1965-1966 Fransa Philippe Gondet FC Nantes 36 38 0,95
1966-1967 Fransa Hervé Revelli AS Saint-Étienne 31 38 0,82
1967-1968 Fransa Étienne Sansonetti AC Ajaccio 26 38 0,68
1968-1969 Fransa André Guy Olimpik Lyon 25 34 0,74
1969-1970 Fransa Hervé Revelli AS Saint-Étienne 28 34 0,82
1970-1971 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Josip Skoblar Olimpik Marsilya 44 38 1,16
1971-1972 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Josip Skoblar Olimpik Marsilya 30 38 0,79
1972-1973 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Josip Skoblar Olimpik Marsilya 26 38 0,68
1973-1974 Arjantin Carlos Bianchi Stade de Reims 30 38 0,79
1974-1975 Arjantin Delio Onnis AS Monaco 30 38 0,79
1975-1976 Arjantin Carlos Bianchi Stade de Reims 34 38 0,89
1976-1977 Arjantin Carlos Bianchi Stade de Reims 28 38 0,74
1977-1978 Arjantin Carlos Bianchi Paris SG 37 38 0,97
1978-1979 Arjantin Carlos Bianchi Paris SG 27 38 0,71
1979-1980 Arjantin Delio Onnis
Almanya Erwin Kostedde
AS Monaco
Stade lavallois
24 38 0,63
1980-1981 Arjantin Delio Onnis Tours FC 24 38 0,63
1981-1982 Arjantin Delio Onnis Tours FC 29 38 0,76
1982-1983 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Vahid Halilhodžić FC Nantes 27 38 0,71
1983-1984 Fransa Patrice Garande
Arjantin Delio Onnis
AJ Auxerre
SC Toulon
21 38 0,55
1984-1985 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Vahid Halilhodžić FC Nantes 28 38 0,74
1985-1986 Senegal Jules Bocandé FC Metz 23 38 0,61
1986-1987 Fransa Bernard Zénier FC Metz 18 38 0,47
1987-1988 Fransa Jean-Pierre Papin Olimpik Marsilya 19 38 0,5
1988-1989 Fransa Jean-Pierre Papin Olimpik Marsilya 22 38 0,58
1989-1990 Fransa Jean-Pierre Papin Olimpik Marsilya 30 38 0,79
1990-1991 Fransa Jean-Pierre Papin Olimpik Marsilya 23 38 0,61
1991-1992 Fransa Jean-Pierre Papin Olimpik Marsilya 27 38 0,71
1992-1993 Hırvatistan Alen Bokšić Olimpik Marsilya 23 38 0,61
1993-1994 Fildişi SahiliFransa Roger Boli
Fransa Youri Djorkaeff
Fransa Nicolas Ouédec
RC Lens
AS Monaco
FC Nantes
20 38 0,53
1994-1995 Fransa Patrice Loko FC Nantes 22 38 0,58
1995-1996 Brezilya Sonny Anderson AS Monaco 21 38 0,55
1996-1997 Fransa Stéphane Guivarc'h Stade Rennais FC 22 38 0,58
1997-1998 Fransa Stéphane Guivarc'h AJ Auxerre 21 34 0,62
1998-1999 Fransa Sylvain Wiltord Girondins de Bordeaux 22 34 0,65
1999-2000 Brezilya Sonny Anderson Olimpik Lyon 23 34 0,68
2000-2001 Brezilya Sonny Anderson Olimpik Lyon 22 34 0,65
2001-2002 Fransa Djibril Cissé AJ Auxerre 22 34 0,65
2002-2003 Demokratik Kongo Cumhuriyeti Shabani Nonda AS Monaco 26 38 0,68
2003-2004 Fransa Djibril Cissé AJ Auxerre 26 38 0,68
2004-2005 İsviçre Alexander Frei Stade Rennais FC 20 38 0,53
2005-2006 Portekiz Pedro Miguel Pauleta Paris SG 21 38 0,55
2006-2007 Portekiz Pedro Miguel Pauleta Paris SG 15 38 0,39
2007-2008 Fransa Karim Benzema Olimpik Lyon 20 38 0,53
2008-2009 Fransa André-Pierre Gignac Toulouse FC 24 38 0,63
2009-2010 Senegal Mamadou Niang Olimpik Marsilya 18 38 0,47
2010-2011 Senegal Moussa Sow Lille OSC 25 38 0,66
2011-2012 Fransa Olivier Giroud Montpellier HSC 21 38 0,55
2012-2013 İsveç Zlatan Ibrahimović Paris SG 30 38 0,79

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]