Kullanıcı mesaj:Yagmurlukorfez/arşiv2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selam Theoden. Ekmeleddin İhsanoğlu sayfasına bir göz atabilir misin? bazı Ip'ler ısrarla maddeyi vandallıyorlar. Geçici koruma altına almak iyi olabilir.Yağmurlukörfez 13:14, 16 Haziran 2014 (UTC)

Merhabalar, madde 1 haftalık yarı korumaya alındı. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 13:23, 16 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba Theoden. Kullanıcı mesaj:88.231.24.81 ile ilgilenebilir misin?Yağmurlukörfez 15:21, 17 Haziran 2014 (UTC)

Merhabalar, ip engellendi ancak, başka bir ip'le geri dönmesi muhtemel. Tetikte kalmak oldukça önemli. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 15:29, 17 Haziran 2014 (UTC)
Sayfayı korumaya almak iyi olmuş. Benzer sayfaları da göz önünde tutarım. İyi çalışmalar.Yağmurlukörfez 15:31, 17 Haziran 2014 (UTC)

Vandalizm(yine)[kaynağı değiştir]

Selam Theoden. Smiler sayfasını ve kullanıcılarını kontrol edebilir misin?Yağmurlukörfez 23:01, 17 Haziran 2014 (UTC) Not: Hülya Avşar'a da bakarsan iyi olur.Yağmurlukörfez 23:04, 17 Haziran 2014 (UTC)

Merhabalar, küfür ve hakaret içeren ifadeler sarfeden kullanıcılar engellendi. Bildirim için teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 23:16, 17 Haziran 2014 (UTC)

Selam kafkas. Türk Halkları maddesindeki son değişiklikleri bir kontrol edebilir misin? antropoloji hakkında ben bilgi ekleyeceğim yalnız şu an vaktim yok. Bu şekilde durmaması lazım.Yağmurlukörfez 10:50, 18 Haziran 2014 (UTC)

Başlığından içeriğine kadar uygunsuz bir ekleme. Jean Paul Roux maddesinde ancak yer bulabilir.Şu an çok meşgul olduğumdan sadece ilgili düzenlemeyi denetledim. İyi çalışmalar.--Kafkasmurat- 11:16, 18 Haziran 2014 (UTC)
Tamamdır, eline sağlık. Roux maddesine aktarmak iyi olmuş. İyi çalışmalar, kolay gelsin.Yağmurlukörfez 11:36, 18 Haziran 2014 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Üç geri dönüş kuralını ihlal etmeniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Lütfen engeliniz bittiğinde geri gelmekten çekinmeyin, fakat bundan sonra geri dönüş savaşlarına girmek yerine, yapacağınız değişikliklerle ilgili olarak tartışma sayfalarında fikir belirtmek için çaba harcayın. Eldarion 16:42, 18 Haziran 2014 (UTC)

Merhana, Yanlış anlaşıldım galiba, yazılan içerik bir kişi hakkında , özgür ansiklopedi diyorsunuz bizde bu özgür ansiklopediye doğru içerik ekliyoruz neden onaylamıyorsunuz? kaynaklarıyla sayfa oluşturdum dün özgün makale farklı kullanıcı adıyla o sayfada kaldırıldı, bu konuda özel ilginizi bekliyorum. iyi çalışmalar

Merhaba. Öncelikle vikipedide içerik/sayfa oluşturmadınız. Kullanıcı:Eldarion rumuzlu kullanıcının ana sayfasının içeriğini silip ekleme yapmışsınız. İkincisi, vikipedide kayda değer olmayan kişiler hakkında sayfa açmak veya reklama yönelik faliyetler politika ihlalidir.Yağmurlukörfez 21:02, 19 Haziran 2014 (UTC)
evet Eldarion adlı kullanıcının bana mesaj atması için yapmıştım doğrudur. Peki kayda değer kişi olup olmadığını nereden bilmemiz gerekecek. Yani bunun için kişide hangi özelliklerin olması gerekmektedir.

dün oluşturmuş olduğum sayfa silindi o kadar emek verdim. iyi çalışmalar Orakilyas (mesaj) 21:06, 19 Haziran 2014 (UTC)

Öncelikle bir kişinin "size mesaj atması" için ana sayfasını değiştiremezsiniz. Kendisine mesaj atarsınız. Bu tür davranışlar Vandalizm olarak adlandırılır. kayda değerlik için de VP:KİŞİ politikasını okuyun.Yağmurlukörfez 21:11, 19 Haziran 2014 (UTC)

Silindi. Peki Yagmurlukorfez ilginiz için teşekkür ederim. İyi Çalışmalar.

"Türk halkları" maddesinde Roux adlı tarihçinin kişisel görüşlerini çıkarmamızın nedeni bilimsel veriye dayanmıyor olmasıydı. Düşüncelerini sayfalara taşımamız için J.P Roux'u bu alanda özel yapan bir şey yok. Türkolojideki tek tarihçi de olmadığı gibi Kullanıcı:kafkasmurat'ın da dediği gibi akademide birçok görüşü şüpheyle karşılanan bir tarihçi. Bu alanda tanınmış birçok isim var dünyada ve Roux bunlardan biri değil. Bilinenin aksine zaten kendisi Türkiyede daha çok meşhur. Benim sayfada düzenlemeye gitmemin nedeni de buydu zaten. Siz kendisinin görüşlerini tekrar getirmişsiniz. Yağmurlukörfez 19:01, 20 Haziran 2014 (UTC)

  • Merhaba, Sn.Yağmurlıkörfez,
Roux adlı tarihçinin madde içeriğinde yer alan tartışmalı/sıkıntılı ifadelerini , maddenin tartışma sayfasında yaptığım açıklamalarım doğrultusunda, (dikkat ettiyseniz) çıkartmıştım. Madde içeriğinde kalan kısımdaki ifadeler kişinin kendi görüşü şeklinde içerikte yer almaktadır. Bu anlamda, yani tamamının çıkması hususunda, topluluğun konuyu tartışmasına ve kararına ihtiyaç var. Çünkü daha önceden bu anlamda vikipedi ifadesiyle değişiklik savaşı yaşanmış.
" Bilimsel görüşler " başlığı altında; ilgili bilim adamlarına, düşünürlere, tarihçilere ait görüşleri siz de ekleyebilirsiniz. Hatta bu görüşleri; "Lehte-Aleyhte" , "Olumlu-Olumsuz", "Pozitif-Negatif", veya "Genel" ,vs. alt başlıkları açarak sınıflandırabilir, maddeyi zenginleştirebilirsiniz. Bunda bir sıkıntı yok. Yeter ki, kişisel görüşler muhtevasında açıktan/açıkça sabır zorlayıcı herhangi bir saldırı içeren ifade olmasın.
Özetle:Çok kıymetli bulduğum katkılarınızı, gönül rahatlığı içerisinde, politikalara ters düşmeyecek şekilde sürdürmenizi bekler, kolaylıklar dilerim..--Eğitmenmahmut msj 19:35, 20 Haziran 2014 (UTC)
Öncelikle çok teşekkürler, rica ederim. Aslında dediğinizi ben de düşündüm ama inanın olacağı yok. Herkes böyle "genelleme" tarzında yorum yapmadığı gibi, yapanların da Roux'dan farkız bir şekilde bir başka tarzda "uç" yorumları var. Eğer eklersek hiç profesyonelce olmayacak. Ve afedersiniz bir şey yarıştıyormuş gibi bir görüntü ortaya çıkacak ki, hem çok kafa karıştırıcı, hem de hiç onaylamadığım bir durum. Böyle geniş bir kitleyi Roux'un veya bir başkasının genellemeleri ile tanımlamamız uygun değil ve aynı zamanda yanlış da. Üstelik bunu "bilimsel görüş" adı altında yapmak yangına benzin dökmekten farksız. Bilimsel başlığında daha çok antropolojik bilgi(?) verilmek istenmişti ben de ona uygun olarak alt maddeyi ve içeriğini düzenledim. Bu konuda ben ve kafkasmurat zaten endişelerimiz doğrultusunda içeriğin maddeden çıkarılmasından yanaydık. Eğer sizin de görüşünüz paralel doğrultuda ise, bu konuda bir konsensus oluşturmuş oluruz.Yağmurlukörfez 20:08, 20 Haziran 2014 (UTC)
Konu ile ilgili yazışmalarımızı şuraya taşıyarak, mesajınızı orada cevapladım. Bilginize..--Eğitmenmahmut msj 06:54, 21 Haziran 2014 (UTC)]]

Sayfamı silmeyin[kaynağı değiştir]

Benim eski hesaplarım engellendiği için bu hesaptan yazıyorum.Dün Zahide Yetiş ve Ertem Şener sayfalarını yapmak istedim.Ama sürekli siz ve Theoden isimli hesap sildiniz neden ve niçin sildiğinizi anlayamadım.Telif hakkı telif hakkı ama her sitede telif hakkı var bana göre bu kadar da olmaz.Bırakın herkes istediği gibi yazsın.Bir de hesaplara değişiklik yapmayalım diye de engellemişsiniz.Vkpd45 12:41, 21 Haziran 2014 (UTC)

Maddede zaten birden fazla kişi görüş belirtti. Tekrar tekrar açıklama yapıldı. Bu doğrultuda değişikliğin gerçekleştirilmesi gerekir. Lütfen değişikliğinizi geri alın. Yağmurlukörfez 17:40, 21 Haziran 2014 (UTC)

Birden fazla kişi görüş belirtti demekle karara bağlandığı manası çıkmıyor. Farklı kullanıcıların görüş belirtmesini beklemek gerek. Bu acele niye? --esc2003 (mesaj) 17:43, 21 Haziran 2014 (UTC)
Birden fazla kişi demek farklı kullanıcılar demek oluyor zaten, tartışma sayfasını tekrar gözden geçirin. "Acele" diye bahsettiğiniz olay 3 gündür tartışılıyor. Yaptığınızın politika ihlali olduğunun farkında mısınız?Yağmurlukörfez 17:45, 21 Haziran 2014 (UTC)
Siz üç güne uzun süre diyorsanız epey yenisiniz burada. Meseleyi uzatmayın. Önce içerik kırpıldı şimdi de toptan kaldırıyorsunuz. Böyle bir şey söylendiğini görmedim orada. --esc2003 (mesaj) 17:46, 21 Haziran 2014 (UTC)
Meseleyi uzatan sizsniz, tekrar tekrar kaldırılması gerektiği ve uygun olmadığı söylendiği halde bireysel olarak iş yapıyorsunuz. Tartışma sayfasından haberiniz yoksa lütfen gidin tekrar okuyun. Yağmurlukörfez 17:48, 21 Haziran 2014 (UTC)

Knight online, değişiklik geçmişi Kullanıcı mesaj:Koray461- Yağmurlukörfez 01:20, 23 Haziran 2014 (UTC)

Merhabalar, kullanıcının 1 hafta süreyle değişiklik yapması engellenmiştir. Bildirim için teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 01:38, 23 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba, evet maddeyi oluştururken muhteşemdir kelimesini bende farkettim ve biraz düşündüm acaba başka bir kelime mi bulmalıyım bunun yerine diye. Çünkü kaynakçada belirttiğim gibi kaynağını İngilizce Wikipedi olarak gösterdim yani oradan birebir çeviri yapmaya çalıştım. Ama öyle bıraktım. Aklıma farklı birşey gelmedi. İngilizce wiki dede böyle yeralıyor. Dilerseniz ekleme yada düzeltme yapabilirsiniz. Totenkopf division

Nihal Atsız[kaynağı değiştir]

Selam. Tartışma:Nihal Atsız sayfasını yarı korumaya alabilir misin? devamlı vandallanıyor.Yağmurlukörfez 22:30, 26 Haziran 2014 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 00:24, 27 Haziran 2014 (UTC)

Herhangi bir sorun göremedim. İyi vikiler. --Superyetkinileti 20:39, 4 Temmuz 2014 (UTC)

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sayfasını tüm ayrıntı ve kaynakçalarıyla birlikte oluşturdum. Sayfayı korumaya alabilir misiniz? İzinsiz değişikliğin önüne geçmek için. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --Mahirliileti 12:09, 13 Temmuz 2014 (UTC)

...Kafkasmurat. Açmak istediğim bir madde var. En wikideki Tauri maddesi. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Konu hakkında bilginiz var mı? örneğin Türkçe literatürde adlandırılışı nedir v.s..Yağmurlukörfez 22:51, 17 Temmuz 2014 (UTC)

"tau+"nun dağ anlamına geldiğini biliyorum. Bununla ilgili çok kaynak var. Ancak kavim olarak kaynaklandıramayacağım. Birçok dilde varış, Türkçede de olması gerekir. --Kafkasmurat- 06:28, 18 Temmuz 2014 (UTC)
Peki. Pritsak'ın çalışması var üzerine. Ben bir şekilde kaynak bulmaya çalışırım, olmadı çevirebildiğim kadarını çevirmeye çalışırım artık... Teşekkürler. Yağmurlukörfez 09:10, 18 Temmuz 2014 (UTC)
Güzel madde, çevirmem için madde havale edebilirsiniz. --Kafkasmurat- 19:21, 27 Temmuz 2014 (UTC)
Tabi, sormanıza bile gerek yok. Ben pek vakit bulamıyorum ilgilenebilmek için. Siz hallederim diyorsanız daha iyi olur.Yağmurlukörfez 20:29, 27 Temmuz 2014 (UTC)
Bir giriş yaptım. Müsait olunca bir bakalım. --Kafkasmurat- 21:12, 27 Temmuz 2014 (UTC)
Eline sağlık. Ufak tefek düzenlemeler yaptım şimdi maddede. Ara ara girer devamını getiririz.Yağmurlukörfez 21:56, 27 Temmuz 2014 (UTC)
Çeviriyi kontrol etmek çevirmekten zor olur. Vaktimizi yeni çevirilere yöneltelim. Türkoloji ile ilgili çoğu maddenin Türkçesi yok. Bir liste hazırlamak iyi olur. --Kafkasmurat- 20:47, 28 Temmuz 2014 (UTC)
İyi fikir. Bu arada Tauri'nin çevirisi neredeyse bitti. Sadece çevrilmemiş maddeler değil, özellikle var olan maddelerin bir çoğu (örn:Tiele gibi) bomboş.Yağmurlukörfez 21:40, 28 Temmuz 2014 (UTC)

Çeviriyi eklemeden sadece İngilizce metni silmişim. Uyarı için teşekkürler.--Tacci2023 (mesaj) 11:17, 31 Temmuz 2014 (UTC)

Devriyelik görevin hayırlı olsun. Her türlü desteğe hazırım. Sadece ben değil elbet. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 14:55, 4 Ağustos 2014 (UTC)

Devrimci Halk Partisi (2011)[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şurada vandalizme kaçan bir değişikliği onaylamışsın. Acaba dalgınlığına mı geldi diye sormak istedim. --cobija 13:59, 5 Ağustos 2014 (UTC)

Selam. Verilen kaynaktaki link kırıktı, o çıkartılmıştı onun için onayladım. Ancak görünen o ki kaynakta verilen başka bir link daha varmış, o da çıkarılmış. Sanırım sorun başka anlaşılan. Bunun maddenin tartışma sayfasında tartışılması lazım. Yağmurlukörfez 14:14, 5 Ağustos 2014 (UTC)

Eğer o nedenden ötürüyse arşivli bağlantılar kırık olsa da bir zararı olmuyor. Kullanıcının değişiklik yapma gerekçesi de zaten ayrı bir konu. İyi günler. --cobija 14:31, 5 Ağustos 2014 (UTC)

Düzenleme-Halil Kaya Gedik[kaynağı değiştir]

"Bu madde Vikipedi standartlarına uygun değildir. Sayfayı Vikipedi standartlarına uygun biçimde düzenleyerek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz. Gerekli düzenleme yapılmadan bu şablon kaldırılmamalıdır. (Ağustos 2014)" ibareyi nasıl kaldırabilirim acaba ?

Resimde eklemek istiyorum ama onay alamıyorum bu konuda da yardımcı olmanızı rica ederim.

Saygılarımla;

Buraya bi göz atarmısın lütfen[kaynağı değiştir]

1, 2, 3. -- 2A02:908:E620:CC80:6CDE:6167:6441:DD80 16:20, 7 Ağustos 2014 (UTC)

Ergative_rlt'ye de mesaj bıraktım ayrıca. --2A02:908:E620:CC80:A5F4:3211:FBAE:7A08 13:44, 8 Ağustos 2014 (UTC)

Daha yetmedi, kullanıcı Zyma/Ergative su sefer IP olarak en:Talk:Scythians'da yanlış iddiaları ile problem çıkarma çabasında. --2A02:908:E620:CC80:4053:CDCF:118:60C9 15:28, 17 Ağustos 2014 (UTC)

Belki hoş karşılayamacayacaksınız fakat Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Uğurkent sayfasında bolca görüşe ihtiyaç vardır. Herhangi bir görüş (oy, yorum, soru) belirtirseniz iyi olacaktır. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 19:25, 8 Ağustos 2014 (UTC)

Peygamber efendimize adıyla hitab edilmez. Saygısızlık olur[kaynağı değiştir]

Benim anam babam değil o. Bütün ümmetin anası babası bıraz saygın olsun. Burası türkiye vikipedia gavuristan değil. Türklük müslümanlıkdır biraz peygamber efendimize sallahu teala aleyhi ve sellem. Ümmetin şefaatçisi o dinsizlerin kurduğu yoldan gitmeye hiç gerek yok. Yalnışmıyım

içerik silme[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Geçen Günlerde girmiş olduğum Halil Kaya Gedik içeriğinin kaldırılmasını rica ediyorum.

Konu daha ilerki zamanlarda daha içeriği düzeltilerek farklı bir kaynak tarafından girilecektir. Lütfen bu konuda yardımcı olmanızı dilerim .

Saygılarımla

Selam Theoden. Kullanıcı:Gkdeniz ve Resoras sayfasındaki değişikliklerini kontrol edebilir misin. Farklı hesaplarla vandallanıyor sayfa.yağmurlukörfez 21:39, 16 Ağustos 2014 (UTC)

Düzeltme: Bu adda (Resoras) herhangi bir kavram yok. Maddede herhangi bir kaynak da verilmemiş. Büyük ihtimal uydurma yani. Vandallandığı için revizyonu kabul etim, madde silinebilir.yağmurlukörfez 21:50, 16 Ağustos 2014 (UTC)
Madde, kibele tarafından süresiz tam korumaya alınmış. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 22:49, 17 Ağustos 2014 (UTC)

Merhaba, köy çeşmesindeki duyurumu görüp Vikipedi:Seçkin içerik adayları/Sorumlular'de oy kullandığınız için teşekkürler. Ancak Ahzaryamed harici diğer adayların oylaması Şubat ayında başladığından ve o tarihte 2 aylık üye olmadığınızdan oyunuz gçersiz oldu. Ancak Ahzayamed'in oylaması 26 Ağustosta başladı. İsterseniz onun için oy kullanabilirsiniz. Teşekkürler.---- Akhilleus ileti 05:06, 1 Eylül 2014 (UTC)

Rica ederim. Oylamaların açılış tarihlerini fark etmedim. Katılış tarihimden eskiymişler. Diğer kullanıcı için de en kısa zamanda görüş belirtmeye çalışırım. Kolay gelsin.Yağmurlukörfez 09:08, 1 Eylül 2014 (UTC)

İşbirliğine ne dersiniz?[kaynağı değiştir]

Merhaba.Daha önceki konuşmamızda bir liste yapmak gerektiğini belirtmiştim. Şimdi bir işbirliği projesi önereceğim. Köktürk kağanlarının çoğu maalesef Türkçe Vikipedi'de yer almıyor. Hunlar da böyle ancak Köktürkler arama önceliğine sahip. İngilizcedeki GöktürklerGöktürkler şablonu güzel düzenlenmiş. Buradaki maddelerin hepsi var. Bizde de benzer bir şablon var. Yalnız Birkaç madde bizde eksik. Ben şablonu düzenleyeceğim. İsterseniz, siz de müdahale edebilirsiniz. Ancak işbirliği yaparak kırmızılıkları gidermenin aciliyeti vardır. Şurayı yorumlayabilirsiniz. --Kafkasmurat- 21:31, 1 Eylül 2014 (UTC)

Oy kullanımı[kaynağı değiştir]

Merhabalar rahatsız ettiysem özür dilerim. Bir istirhamda bulunucaktım. Seçkin madde adaylığına gösterdiğim şu maddeye göz atıp oy yada yorum yapmak istermisiniz ? Gençfenerbahçeli98 00,17, 11 Ekim 2014 (UTC)