Kullanıcı mesaj:Volkanozobut/Arşiv1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Volkanozobut/Arşiv1!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --Ahzaryamedmesaj 02:40, 19 Kasım 2009 (UTC)

  • Nazik yorumunuz [1] için teşekkür ederim. Kolay gelsin Mimar77 22:37, 6 Haziran 2010 (UTC)

Lütfen tartışma sayfalarında imzanızı kullanınız.[kaynağı değiştir]

Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 10.suna yani şu işarete tıklamanız yeterli. --Superyetkinileti 01:41, 8 Haziran 2010 (UTC)
Bilgilendirme için teşekkürler.Aslında biliyordum ama alışkanlık edinmek zaman alacak.Volkanozobut 01:51, 8 Haziran 2010 (UTC)
  • Adana Demirspor sayfasında "nasıl adlandırdığınızı bilmiyorum" fakat sürekli bir kaç kullanıcının atışması mevcut. Ansiklopediye yakışmayan terimler kullanılıyor ki bu kullanıcıların engellenmesi mümkün değil mi merak ediyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Bu imzasız yazı Volkanozobut (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Futbol ile aram iyi değil. Yine de resmî web sitesine göre Adana Demirspor Kulübü'ymüş. Takabeg ileti 01:48, 8 Haziran 2010 (UTC)
Teşekkür ederimVolkanozobut 01:50, 8 Haziran 2010 (UTC)
  • Adana Demirspor sayfasında ""nasıl adlandırdığınızı bilmiyorum"" fakat sürekli bir kaç kullanıcının atışması mevcut. Ansiklopediye yakışmayan terimler kullanılıyor ki bu kullanıcıların engellenmesi mümkün değil mi merak ediyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.Volkanozobut 01:29, 8 Haziran 2010 (UTC)
    • Merhaba Volkanozobut, bahsettiğiniz sayfada bir dönem vandalizm olmuş...Maddenini şu anki durumu normal, küfreden kullanıcı süre geçmesine rağmen 24 saat engellendi, böylece ikinci vandalizmde silsile yoluyla daha fazlasını alacaktır...Vikipediye dair aklınıza takılan sorular olursa çekinmeden sorabilir, bu tür vandalist değişiklikleri bildirebilirsiniz...Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 10:09, 8 Haziran 2010 (UTC)
      • İlginiz için ben teşekkür ederim.İyi çalışmalar.Volkanozobut 20:06, 8 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba.Yeni bir vikipedist olarak bir sorum olacak.Eğer bir konuda vandalizm aşikar ise yapılan saldırıyı gördüğümüz anda geri almamızda bir sakınca var mı? ve eğer varsa başka neler yapılabilir/yapılmalı.bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden cevabınız için teşekkürler.Volkanozobut 01:23, 11 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba. Öncelikle vikiye hoşgeldiniz. Vandalizm aşikar ise ilgili değişikliği gönül rahatlığıyla geri alabilirsiniz, aşikar vandallıkların geri alınması 3 geri dönüş kuralından muaftır. Yani bir sorun teşkil etmez. Ayrıca kullanıcıya konuyla ilgili bir uyarı mesajı da atarsanız hem kullanıcının bilgilenmesi hem de uyarılara rağmen ısrarla vandalizm yaptığının daha rahat izlenmesi ve gerekirse engellenmesi için oldukça faydalı olur. Küfür eden kullanıcılar uyarı olmadan da direkt engellenebilir, bu durumda aktif bir hizmetli görürseniz onu haberdar edebilir veya kullanıcıya {{Küfür}} şablonunu yollayabilirsiniz. Bunu gören bir hizmetli ilgili kullanıcıyı engelleyecektir. Keza ısrarla spam link ekleyen birine {{Spam}}, daha genel anlamda vandal olma tarzında bir mesaj yollamak için {{Vandal-olma}}, sayfalarda deneme yapanlara {{Test}}, telif hakkı saklı metin ekleyenlere {{Telif hakkı-yeni2}}, {{Telif hakkı-yeni}}, {{Telif hakkı-hafif}} şablonlarını yollayabilirsiniz. Kullanıcı uyarı şablonları için daha fazlasını Kategori:Kullanıcı uyarı şablonları kategorisinden bulabilirsiniz. Bu arada bu şablonları yollarken {{subst:Test}} şeklinde yapmanız uygun olur. Eğer sadace {{Test}} yazarsanız şablon üzerindeki değişikliklerden mesaj etkilenecek ve imzanız çıkmayacaktır. O yüzden mesaj yollarken şablonlarınızı substlamayı unutmayın lütfen. Tekrar vikiye hoşgeldiniz. Sorularınız oldukça lütfen çekinmeden sorun, elimden geldiğince severek yardımcı olmaya çalışırım. Her vikipedist de aynı şekilde davranacaktır emin olun. Sevgi ve saygılarımla--Merube 89msj 01:35, 11 Haziran 2010 (UTC)
Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim.Sanırım bu yolda öğreneceğim çok şey var:)Kafanızı epey ağrıtabilirim.Çünkü bu ansiklopediye faydalı olabilmek istiyorum.Volkanozobut 01:40, 11 Haziran 2010 (UTC)
Biraz olsun yardımcı olabilirsem onun mutluluğu yeter bana, kafa ağrıtmak olur mu hiç estağfurullah onu hiç duymamış olayım en iyisi :). Vikiye katkıda bulunmak istediğinize çok sevindim, tekrar vikiye hoşgeldiniz. Katkılarınızın giderek artması ve daimi olması dileğiyle. İyi vikiler--Merube 89msj 01:50, 11 Haziran 2010 (UTC)

İyi Geceler[kaynağı değiştir]

Selamlar Merube 89.Sanırım onlinesınız. Müsait iseniz size danışmak istediğim birçok konu birikti aklımda. Soru cevap şeklinde rahatça konuşabileceğimiz bir yer var mı ilk başta bunu danışayım. Soruların geneli teknik resim konusu ile ilgili olacak.Oranın tartışma sayfası böyle bir görüşme için uygun olacaktır kanaatindeyim. Eğer vakit ayırabilirseniz gerçekten tıkandığım noktaları aşmış olacağım.Bu imzasız yazı Volkanozobut (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Irc kanalımız var, isterseniz orada konuşabiliriz. Vikipedi:IRC kanalında nasıl bağlanacağınızı görebilirsiniz. Tartışma sayfasında bir IP'linin mesajı dışında başka mesaj göremedim. Orada da konuşabiliriz pekala. Cevabınızı bekliyorum. Sevgiler--Merube 89msj 21:46, 11 Haziran 2010 (UTC)
selamlar.tartışma sayfasına sorularımı şimdilik sıralıyorum.Ancak sonrasında ırc kanalına nasıl gireceğimi öğrenir isem orada da buluşup tanışmak isterim.sormak istediğim çok şey var:)Volkanozobut 21:51, 11 Haziran 2010 (UTC)
Son mesajınızı benim sayfama yollamayı unutmuşsunuz, şans eseri gördüm :). Irc oldukça basit aslında, köy çeşmesine girin orada ırc'e giriş yolları kısaca yazmakta. Orada verilen linklerden birine girin, ve bağlanın. Irc'e kayıt olma konusunda kanala girdikten sonra yardımcı oluruz. İyi akşamlar--Merube 89msj 21:55, 11 Haziran 2010 (UTC)

deneme sayfası[kaynağı değiştir]

  • merhaba, madde olarak açtığınız sayfayı kullanıcı adınızın altına taşıdım. kolay gelsin. --ki bl 08:56, 13 Haziran 2010 (UTC)
  • Madde olarak açtığımın farkında değildim.Yaptığınız düzeltme için teşekkürler.Volkanozobut 13:08, 13 Haziran 2010 (UTC)

15-16 Haziran[kaynağı değiştir]

Merhabalar, yaptığınız sayfa birleştirmesiyle ilgili görüşlerimi burada yazdım. Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.İyi vikiler...Ertly 07:59, 18 Haziran 2010 (UTC)

  • Selamlar konuyla ilgili görüşlerimi bende size aktardım.Üzerinde konuşmamız gereken yerler varsa oradan devam etmeye hazırım.İyi çalışmalarVolkanozobut 20:43, 18 Haziran 2010 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Nazik sözleriniz ve ödülünüz için teşekkür ederim. Avrupa tarihi maddesine katkım oldu ama benden daha çok katkısı olan arkadaşlar var, haklarını yemek istemem. Ödül vermek için herhangi bir sınırlama yok, uygun gördüğünüz gibi verebilirsiniz. Kolay gelsin. Mimar77 15:41, 22 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar Umarım İyisindir[kaynağı değiştir]

Meraba merube.İş yoğunluğundan çok fazla ilerleyemesem de wikipedia'dan çevirilere başlamış bulunuyorum.Ancak şablonları çevirip vikipediye kazandırmada bazı sorunlar yaşıyorum. Burada http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Convert/%C2%B0C_%C2%B0F Derece'yi Fahrenheit'a otomatik çeviren bir şablon var.İçeriği kopyalasam da vikipedide işe yaramadı.Bu konuda yardımcı olabilir misin? Volkanozobut 11:51, 22 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar, sağolun siz nasılsınız? Bir süredir vikimolada olduğumdan kusura bakmayın geç cevap verebiliyorum. Öncelikle şablon için çok teşekkürler, gerekli bir şablondu. Elinize sağlık. Bazen şablonların içinde kullanılan diğer şablonlar da eksik olabiliyor. Bu durumda da büyük ihtimalle benzer bir durum var. Birazdan ilgileneceğim konuyla. Bir de şablon adını viki adlandırma kurallarına daha uygun olması amacıyla "Derece dönüştürücü" olarak değiştireceğim. Çünkü özel ad olmadıkça ikinci kelimelerin ilk harfleri küçük olması gerekmekte. Önceden haber vermek istedim. İlgili konuyla birazdan ilgileneceğim dediğim gibi. Tekrar gecikme için lütfen kusuruma bakmayın. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 20:03, 27 Haziran 2010 (UTC)
Tekrar merhaba. Şablon:Convert/°C °F adını aldı son olarak zira diğer türlü diğer tüm şablonların kodlarını düzeltmek gerekecekti. Hem bu şekildeki daha kolay ve halihazırda kullanılan versiyonu. {{convert|1358|K|C F}} şeklinde yazarsanız, 1358 K (1085 °C; 1985 °F) sonucunu verdiğini göreceksiniz. Bunun için de adının son şekildeki gibi olması gerekmekte. Sonuç olarak diğer gerekli şablonları oluşturdum, bu durumda bir sorun olmaması gerekli. Sorunla karşılaşırsanız haber verirseniz çok sevinirim. Tüm dönüştürücü şablonları aktarmadığımdan, yeni parametre eklendiğinde, büyük ihtimalle ing. vikiden henüz aktarılmayan şablon eksikliğinden oluşacak sorunlar olabilir. Sayenizde vikimiz önemli bir dönüştürücü şablon kazanmış, tekrar elinize sağlık. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 20:45, 27 Haziran 2010 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Dönüştürücü şablonlarla ilgilendiğiniz için çok çok teşekkür ederim.İş yoğunluğumun yanın bir de sosyal hadiseler girdi fakat yakında tam gaz devam edeceğim.Sanıyorum sizin kafanızı daha çok ağrıtacağım.Tekrar ilginiz için teşekkürler.Volkanozobut 22:17, 28 Haziran 2010 (UTC)

Rica ederim, böylesine gerekli bir şablonu vikimize kazandırdığınız için ben teşekkür ederim. Yardımcı olabildiysem ne güzel, ne mutlu bana. Kafa ağrıtmak olur mu hiç, duymamış olayım onu ben :). Her zaman, elimden geldiğince yardıma hazırım. Kendinize iyi bakın, tez vakitte vikide görüşmek üzere. Sevgiler--Merube 89msj 18:35, 29 Haziran 2010 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - yabancım 21:27, 22 Temmuz 2010 (UTC)


Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılın!
2010'un 31 ve 32. haftaları için proje olarak Vikipedi:VikiProje Ana Sayfa/SM Oluşturma sayfasındaki bazı maddeleri, kırmızı bağlantılarını gidererek Seçkin Madde yapmak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--82 ~145 ileti 08:03, 2 Ağustos 2010 (UTC)

İngilizce çeviri sorusu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Mimar77. Çalışmalarınızı keyifle takip ediyorum ve vikipediye mesleğimizle alakalı çok fazla şey kattığınaza inanıyorum. Ben de sizin kadar tecrübeli bir şekilde olmasa da elimden geldiğince çevirilerde yardımcı olmaya çalışıyorum ki hem vikipedi formatlarına hem de ingilizce çevirilere alışmam sanırım zaman gerektirecek.Geçenlerde Dekonstrüktivizm sayfanızı incelerken kırmızı linkleri mavileştirme çalışmanızı farkettim ve nacizane elimden geldiği kadar yardımcı olabilmek adına Maya Lin bağlantısını oluşturdum ki çeviri hala devam ediyor. Takıldığım bir cümleyi ingilizce ve mimarı bilginize güvenerek size sormayı daha uygun buldum. Umarım bana yardımcı olabilirsiniz.
Lin's conception was to create an opening or a wound in the earth to symbolize the gravity of the loss of the soldiers.
Lin'in anlayışı asker kaybının cazibesini sembolize etmek için bir açılım veya dünyada bir yara oluşturmakdı. şeklinde bir çeviri bana anlamsız geldi?
Ayrıca mimar bilgi kutusu şablonunun genişliğini biraz daha düşürebilmek mümkün müdür? Bu sayede sayfalarda daha şık duracağına inanıyorum. İyi çalışmalar.Volkanozobut 20:39, 22 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba Volkanozobut. İyisindir umarım. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Ayrıca maddeye katkıların için de teşekkür etmek isterim. Mimar şablonu bana yeterli gibi görünüyor. Ama sence eklenmesi gereken neler var, istersen aramızda tartışalım, sonra aklına yatarsa o şablonun tartışma sayfasına taşır diğer Vikipedistlere de danışırız. Bu arada bir dilden ötekine çevirinin ne kadar zor olduğuna dair güzel bir örnek verdin. Benim yorumum aşağıdadır:
Maya Lin’in bu projedeki tasarım anlayışı askerlerin şehit olması gibi son derece hüzünlü ve ağır bir kavramı adeta yerde bir yara açarmış gibi bir delikle sembolize etmek olarak özetlenebilir. Mimar77 17:13, 23 Ekim 2010 (UTC)
  • Pardon bu arada sen şablonun genişliğinden bahsediyordun, yanlış anlamışım kusuruma bakma. Bu hususta pek bilgili değilim. Dürüst olmam gerekirse benim için uygun görünüyor ama sen bilirsin tabi ki. Uygun gördüğün birşeyler var ise taslak olarak hazırlayıp diğer Vikipedistlerin görüşüne sunabilirsin. Ben yorum yapacağıma söz veriyorum :) Mimar77 17:18, 23 Ekim 2010 (UTC)
  • Öncelikle çeviri önerin için çok teşekkür ederim ki gerçekten tamamıyle söylediğin gibi olmalı. Aslına bakarsan bu önerinden sonra çeviri işinden gözüm korktu. Şu sözün de çok haklısın: bir dilden ötekine çevirinin ne kadar zor olduğuna dair... :) Gerçekten bu iş benim ingilizcemi aşıyor. Şablon konusunda da bir hata yapıp o şablonu sizin düzenlediğinizi sanmıştım ki bu yüzden genişlikten bahsettim ancak sonrasında şablonun geçmişini görüntüleyince öyle olmadığını anladım. Şablonun gelişimi için Tartışma bölümüne birkaç öneri yapacağım.Yorumlarını bekliyorum.(Bu arada Dekonstrüktivizm de kırmızı bağlantı hiç kalmamış gibi.Epey hızlısın:)Volkanozobut 00:36, 29 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba. Herşey iyi gidiyordur umarım. O tartışma sayfasında yorumlarımı belirttim. Bu arada Dekonstrüktivizm maddesi de nerdeyse bitti sayılır, kırmızılardan sonra ufak tefek birkaç eklemeden sonra birkaç güne bu maddeyi SM adayı yapacağım. Kolay gelsin. Mimar77 17:21, 29 Ekim 2010 (UTC)
  • Gelişimini takip eden birisi olarak ilk destekleyenlerden birisi olacağım kesin. İyi çalışmalar.Volkanozobut 01:00, 30 Ekim 2010 (UTC)

Konu İsmi Hakkında[kaynağı değiştir]

  • Selamlar Merube.Buradaki Konu başlığı değişmeli veya bir anlam ayırım sayfası oluşturulmalı diye düşünüyorum.Özellikle vikipedinin evrensellik ilkesini düşünürsek konu başlığı yerel bir başlık olarak kalıyor.Nitekim 15 Haziran 1896 yılında Japonyada 22000 kişinin ölümüyle sonuçlanan tsunamiyi düşününce evrensel bir ansiklopedide 15-16 Haziran Olayları diyerek konu başlığını millileştirmek evrenselliğe aykırı gibi duruyor.Öneri olarak Türkiye'de 15-16 Haziran Olaylarını sundum ancak sanıyorum düşüncem anlaşılmadı.Nasıl bir yol izlemeliyim?Volkanozobut 21:49, 30 Ekim 2010 (UTC)
Merhabalar. Mesajınıza cevap gelmemiş henüz. Benim sizin mesajınızın altına eklediklerim tartışma sayfaların içerik birleştirilmesiyle ilgili olarak kronolojik sırada yaptığım bir hatadan kaynaklanıyor, kusura bakmayın. Yani birleştirilen diğer tartışma sayfasındaki mesajları direkt en alta yapıştırmıştım. Ancak onlar daha eski tarihlere aitmiş, tekrar kusura bakmayın. Konuya ilgili kullanıcıların dikkatini çekmek için isterseniz köy çeşmesini deneyebilirsiniz. Böylelikle konuyla ilgili kullanıcıların tartışmaya katılması sağlanabilir. Hem bu sayede daha hızlı bir şekilde sonuca ulaşılabilir. Sevgilerimle --Merube 89msj 21:58, 30 Ekim 2010 (UTC)
Bilahare bakmaya çalışacağım sayfaya, nazik davetiniz için çok teşekkür ederim. Sevgiler--Merube 89msj 15:21, 31 Ekim 2010 (UTC)
Gece servisimiz de var :)

Çalıştığınızı görünce garajdaki arkadaşlara tembihledim, beton hazır, kolay gelsin... --e.c. 01:26, 4 Kasım 2010 (UTC)

Kategoriler hk.[kaynağı değiştir]

  • Slm. Kategorilere şuradaki gibi resim eklemezseniz daha iyi olacaktır. Kolay gelsin... (Cevap yazmanıza gerek yok, hızınız kesilmesin :)--Rapsar 11:31, 4 Kasım 2010 (UTC)

Selamlar. Vikipedi Türkiye Buluşmasında katılımcısınız, artık neticeye varmak için kesin soruları sormalıyız: Sizce şehir içinde buluşma için en uygun mekân neresidir, hangi günlerde dolusunuz? Katılımcıların cevapları doğrultusunda buluşma mekânı ve zamanı belli olacaktır. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:11, 4 Kasım 2010 (UTC) (Not: Bu bir toplu mesajdır.)

Kategori Sorunu[kaynağı değiştir]

  • Selamlar Merube.Kategori:Tam Raven'a Göre kategorisinde bir sorun var.İçiçe birbirine bağlantı verip duruyorlar ki sonsuz alt kategori çıkıyor ortaya.Sanırım kullanılan şablondan ileri geliyor ama tam olarak çözemedim.Bir ara bakabilirsen çok sevineceğim.Volkanozobut 21:21, 3 Kasım 2010 (UTC)
Merhabalar. Nasılsınız? Kusura bakmayın lütfen çok geç cevap yazabiliyorum. Bu sıralar ne zaman vikiye zaman ayırabileceğim hiç belli olamıyor ne yazık ki. Tekrar kusura bakmayın lütfen. Kategori:Tam Raven'a Göre kategorisine baktım, bazen kategori sayfaları yönlendirme yapılıp -ki yanlış- yönlendirme sayfası da ana kategoriye eklendiğinde sonsuz kategori sorunu olduğundan öyle sanmıştım. Ancak şu an baktığımda bu tarz bir sorun göremedim. Dediğiniz sorun bu muydu acaba? Eğer buysa ben size geri dönünceye kadar bir başka vikipedist durumla ilgilenmiş. Kategori:Raven Symoné kategorisinden mi bahsediyorsunuz acaba? Bu tarz kategorilendirme, kullanılan normal bir durum. Birbiriyle çok yakından ilgili iki kategorinin birbirinin alt kategorisi olması nadir de olsa olabilir bir durum. Zira burada, oyuncunun kategorisinde dizinin kategorisi ve dizinin kategorisinde de oyuncusunun kategorisi yer almış. İkincisi biraz istinai bir durum ama bu özel durumda, neredeyse dizi kişiden geliştiğinden, normal bir kategorizasyon olarak gördüm. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Yoksa durum çok daha farklı mıydı? Öyleyse belirtebilirseniz çok sevinirim. Sevgilerimle--Merube 89msj 12:41, 15 Kasım 2010 (UTC)
Bu arada, Mart Olayları tarzındaki adlandırmalar hakkında daha yeni yazı yazabilecek zamanı bulmuştum ki konu çoktan sonuçlanmış. Tabi o kadar geç kalırsam doğal :). Sonuçta diyeceklerime Rapsar değinmiş zaten sağolsun. Kusura bakmayın ilgilenemedim vaktiyle. Bu aralar ciddi bir zaman sorunu yaşıyorum. Sevgiler, saygılar, iyi vikilemeler--Merube 89msj 12:50, 15 Kasım 2010 (UTC)
  • Sayende öğreniyorum ve daha çözmem gereken çok şey var:) İlgin için teşekkür ederim:)Volkanozobut 17:28, 15 Kasım 2010 (UTC)
Birazcık olsun bir katkım olabiliyorsa ne güzel :). Nazik sözleriniz için çok teşekkür ederim. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 18:13, 15 Kasım 2010 (UTC)

Selamlar. Kategori:Milletlerine göre inşaat mühendislerinde bazı altkategoriler yarattığınızı farkettim. Öncelikle elinize sağlık. Yalnız bir iki hususa değinmek istiyorum. Öncelikle kategorileri yaratırken, kategorilerin amacı ulaşım kolaylığı olduğundan, mümkün olan her alana kategori yönlendirilmesi verildiğine dikkat etmek gerekiyor. Şöyle ki, "Kategori:ABD'li inşaat mühendisleri" kategorisini yaratıyorsanız hem inşaat mühendisi olması ile ilgili hem de ABD'li olması ile ilgili kategori eklemek lazım. Bu durumda hem "Kategori:Milletlerine göre inşaat mühendisleri" hem de "Kategori:ABD'li mühendisler" kategorileri eklenmeli. Eğer kategori "Kategori:ABD'li mühendisler" olsaydı "Kategori:Milletlerine göre inşaat mühendisleri" ve "Kategori:Mesleklerine göre ABD'liler" kategorileri eklenecekti. Ayrıca interwikileri eklemeyi de ihmal etmezseniz çok sevinirim. İnterwiki diğer dillere bağlantı olduğundan diğer dillerdeki aynı kategoriye rahatça ulaşım sağlama açısından çok önemli. Başka dillerden tercüme yapılırken ve de kategori düzenlemelerinde yardımcı olur iwler. O nedenle çok önemliler. Ayrıca bir başka vikipedistin aynı anlama gelecek başka bir kategori açmasının da önüne geçilmiş olur. Son olarak ülke adları özel ad olmakla beraber, yapım eki geldiğinde özel ad olma özelliklerini kaybediyorlar biliyorsunuz ki. Çünkü Polonya özel bir ad iken, -lı yapım ekiyle "Polonyalı" birçok insanı kasteden bir isim halina geliyor. Bu nedenle yapım ekleri apostrof ile ayrılmıyor. "Endonezya'lı inşaat mühendisleri", "Belçika'lı inşaat mühendisleri" gibi birden fazla bu tarz adlandırmayı görünce naçizane hatırlatmak istedim. Bu konulara dikkat edebilirseniz çok sevinirim. Saygı ve sevgilerimle--Merube 89msj 14:38, 15 Kasım 2010 (UTC)

  • Merhaba Volkanzobut. Sen de mimardın değil mi? Rica etsem şu hususta yorumlarını bizimle paylaşır mısın? Teşekkürler. Mimar77 22:57, 18 Kasım 2010 (UTC)
  • Selamlar. Aslında mimar değilim inşaat mühendisiyim ancak mimariye ilgim de sonsuz:) Elbette ilgili başlıkta yorumlarımı yazdım. Umarım yazdıklarım fazla karışık olmamıştır.Ben teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.Volkanozobut 07:46, 19 Kasım 2010 (UTC)

Türkiye'de mimarlık[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Gerçekten emeğine sağlık. Çok harika bir başlık oluyor. Merakım 2000 yılından günümüze kısmında Zaha Hadid'e ait Kartal Kentsel Dönüşüm Projesinden bahsedecek misin? Konu hakkında kulakdan dolma bilgilere sahibim ve bu konuyu da gerçekten çok merak ediyorum. Tahminim kısım başlığını da yakından ilgilendirir kayda değer bir gelişme bu. Tekrar eline sağlık.Volkanozobut 08:38, 3 Aralık 2010 (UTC)
  • Merhaba konunun direkt mimarlıkla alakası yok. Ayrıca halen devam eden ve değişiklik gösteren güncel bir konu. Bir konunun mimarlık tarihi ile ilgili bir madde yer alabilmesi için sonuçlanmış veya sonuçlanmak üzere olması veya belli bir sürece etkisi olmuş olması lazım. Bu maddede her yapılması düzenlenen konuları da yazsak işin içinden çıkılamaz. Dediğim gibi zaten konu mimarlık ile direkt ilgili değil, kentsel bir dönüşüm projesi, yani şehir planlama ile ilgili. Kolay gelsin. Mimar77 17:46, 4 Aralık 2010 (UTC)

Selamlar kurtarıcım:)[kaynağı değiştir]

İyi vikiler diliyorum Merube.Kaynak gösterme kurallarında sorunlar yaşıyorum.Envayi çeşit kaynak gösterme yöntemi var ki sanırım yavaş yavaş öğreneceğim ancak şu aşamada kural okumak yerine bilgi eklemelere devam etmek istiyorum.Bu sebeple Buraya eklemiş olduğum kaynaklara bakabilir misin? Üç sebeple bunu istiyorum. Birincisi format açısından yanlışım varsa senin düzeltmelerinle çok şey öğrenebilirim. İkincisi bu maddeyi epey geliştirmek istiyorum ve kaynakçayı düzensiz gidersem yakında işin içinden çıkılmaz bir hal alacak.Üçüncüsü ise bir hatam var ise şimdiden uyarmanı diliyorum ki doğruyu öğreneyim. Şimdiden çok teşekkürler.Volkanozobut 15:02, 20 Kasım 2010 (UTC)

Merhabalar, nasılsınız? Kusura bakmayın bu aralar ne zaman vikide aktif olacağım hiç öngörülemez halde. Çok geç cevabım için kusura bakmayın lütfen tekrar. Güzel sözleriniz için de çok teşekkür ederim, biraz olsun yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana. Kaynaklandırmada esas nokta güvenilir kaynaklar kullanmak aslında. Yani blog tarzı kaynaklar değil akademik tercih edilmek üzere diğer kaynaklar kullanılmalı. İnşaat mühendisliği gibi bir konu için akademik kaynaklar kullanmak uygun olacaktır. Ayrıca bazı yerlerde haber siteleri de kullanılabilir tabi. Aynı kaynaktan birden fazla olduğu durumlarda ise halihazırda yaptığınız üzere "ref name" kodunu kullanmanız kafi. Vikipedi:Doğrulanabilirlik sayfasında da yazdığı üzere politika özeti şu aslında "Maddeler sadece güvenilir kaynaklarda yayımlanmış materyal içermelidir." Bunu da, o kaynağı okuyup özümseyip ardından kendi cümlelerinizle yazmanız gerekmekte. Yani kaynak gösterilse dahi birebir alıntı yapılamamakta. Maddeyi çok ayrıntılı incelemeye fırsat bulamadım ama bir sorun yok gözüküyor şu anda kaynak gösterme yönteminde. Kaynak göstermede, birden çok şekil olsa da sonuç bir. Aynı akademik yayınlarda yaptığımız gibi o derginin kaynak gösterme kurallarına uyuyoruz. Ki burada belli bir stil çok katı kurallarla belli değil, sadace bir maddede kullanılan stillerin hepsinin bir bütünlük içinde olması yeterli. "Yazar (yıl). MAKALE ADI. dergi adı, sayısı" veya benim daha sıklıkla tercih ettiğim "yazar. MAKALE ADI. dergi adı, sayısıyılı. sayfaaralığı" Kitap için ise biraz daha farklı ama temelde aynı. Orada da baskı sayısı, basımevi vs. ekleniyor benim daha sıklıkla kullandığım yazar -ki yazar adları sıklıkla "soyadıntamamı ilkadınilkharfi" şeklinde yazılır akademik yayınlarda bildiğiniz üzere. Bu arada size bu konuyla ilgili gösterebileceğim pratik bir link ararken şu sayfayı buldum: [2]. Oldukça yararlı, örnekli ve özet. Gerçi biliyorsunuzdur pozitif bilimlerden biri olarak ama yine de hangi kaynak nasıl gösterilir örnek olması adına bir link vermek istedim. Vikide kullanılan şablonların hepsinin amacı kısaca şu, kabul görmüş akademik stillerden birine sahip şekilde kaynaklandırmayı kolaylaştırmak. Şablon kullanmışsınız -cite web, cite book vs.- kullanmamış ama yine akademik stillerden biriyle yazmışsınız fark etmez. Nasıl rahat ediyorsanız o yöntemi kullanabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgilerimle, iyi vikilemeler--Merube 89msj 22:27, 4 Aralık 2010 (UTC)

Kibele selamlar. Elimden geldiğince Türkçe vikide mesleğim olan inşaat mühendisliğ bölümüne katkıda bulunmaya çalışıyorum ve ingilizce vikiden çeviriler yapmaya çalışıyorum. Ancak takıldığım ve sormam gereken çok hadise oluyor. İlerleme kaydedebilmem için öncelikle çevirideki karmaşayı yenebilmem gerekiyor ki sizin viki tecrübenize bu konuda çok güveniyorum. Konu özetle dünya ülkelerinde "civil engineering" olarak geçen mühendisliğin ülkemizdeki karşılığının "inşaat mühendisliği" olması. Halbuki yurtdışındaki bir çok ülkede "construction engineering" adı altında bir mühendislik daha var ki bunun da ülkemizde karşılığı "inşaat mühendisliği".buradaki konu tamamen ingilizce viki de civil engineering konusunu karşılamakta ve konu başlığının sivil mühendislik olarak değiştirilmesinde fayda görüyorum. Gerekçelerimi burada anlattım. Ne yapmam lazım?Volkanozobut 22:40, 25 Mayıs 2011 (UTC)

selam volkan, kısa zamanda ilgilenmeye çalışıcam. kolay gelsin. --ki bl 13:16, 28 Mayıs 2011 (UTC)

İşbirliği projesinde 2. oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 2. oldunuz!!!

Merhaba Volkanozobut,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Yörüngeler listesi maddesindeki kırmızılıkların giderilmesi konulu projede 2. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
--Duke ϡ»» ileti ^^ 11:13, 30 Mayıs 2011 (UTC)

İşbirliği projesinde bana takdim etdiğiniz ödül için teşekkürler!Volkanozobut 14:07, 30 Mayıs 2011 (UTC)

Merhaba Volkanozobut, benim takdim ettiğim bir ödül değil, senin kazandığın bir ödül. Seni tebrik ederim. Katılımının düzenli olması dileğiyle. Hayatında başarılar. --Duke ϡ»» ileti ^^ 14:57, 30 Mayıs 2011 (UTC)
Merhaba Volkan, nasılsın? Vikipedi:Sürüm kontrolü sayfasının tartışmasından editörlük yetkisi alsana=) --Duke ϡ»» ileti ^^ 20:44, 3 Haziran 2011 (UTC)
Öneri için çok teşekkürler Duke ama henüz yeteri derecede bilgili birisi olduğuma inanmıyorum. Vikide henüz öğrenmem gereken çok şey var:)Volkanozobut 20:49, 3 Haziran 2011 (UTC)
Volkan öyle çok birşey bilmene gerek yok. Şu an sadece vandalizm önleme amaçlı.=) --Duke ϡ»» ileti ^^ 20:50, 3 Haziran 2011 (UTC)
Vikipedide hata yaparsan bir şey olmaz. Her sayfa geri döndürülebiliyor malum. Her hata düzeltilir. Kullanıcılar iyi niyetli zaten. Bilgilendirirler seni=) --Duke ϡ»» ileti ^^ 21:28, 3 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba. Açtığınız maddeler için elinize sağlık. Sadece küçük bir detay: Şuradaki gibi maddelere interviki eklerseniz maddelere giren kullanıcıların maddenin başka dildeki sürümlerine ulaşmalarına kolaylık sağlar. Teşekkürler. --82 ~145 ileti 14:57, 4 Haziran 2011 (UTC)

Maalesef bu iş için bir şablon yok. Aslında sadece İngilizce intervikiyi koymak yeterli, interviki botları zaten diğer dilleri ekleyecektir; ancak İngilizce maddeleri değiştirirken sayfanın en sonundaki interviki kodunu kopyalarsanız diğer dillerdeki tüm intervikilere ulaşabilirsiniz. Zaten diğer tüm dilleri ziyaret etmek gerekseydi interviki diye bir sistem olmazdı :) İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 11:57, 5 Haziran 2011 (UTC)

İşbirliği projesinde 3. oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Volkanozobut,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Anlatı şablonundaki kırmızılıkların giderilmesi konulu projede 3. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
--Duke ϡ»» ileti ^^ 01:41, 6 Haziran 2011 (UTC)