Kullanıcı mesaj:Ugur Basak/Arşiv Mayıs 2006

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

vampir sayfasına telif konması hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar Ugur Basak hazırlamış olduğum vampir sayfasının şu başlıklar altına telif ibaresi konmuş:

  • Tarihte Vampirlik
  • Batıl İnançlar
  • Vampir araştırmacıları
  • Kontes Bathory

Şimdi bu sayfayı ve hazırladığım diğer sayfaları oluştururken özellikle dikkat ettiğim konulardan birisi yaptığım alıntılardır. Mutlaka ve mutlaka alıntı yaptığım yeri ayrıntılarıyla yazıyorum bu sayfada yaptığım gibi sayfa altına dikkat ederseniz alıntı yapılan yer yazıyor ingilizce orjinal metne bir bağlantı var vede metni çeviren kişinin adı yazıyor

http://www.parascope.com/en/articles/vampires.htm Yukarıdaki yazıların bir kısmı İngilizce orjinalinden alınıp Türkçeye Çevrilmiştir.Yazan : Adrian Nicholas McGrath Çeviren : Kristin Demirci

Diğer bir konu vampir araştırmacıları başlığının altına konan telif ibaresi

asıl telif ihlali yapan sizin alıntı yapıldı diye gösterdiğiniz site yazının orjinal hali Fenomen dergisinin Ekim 1996 çıkan 7.sayısında yer almaktadır ve ben saatlerce bu yazıyı yazmak için uğraştım. Kopyala yapıştır yapmadım. Fenomen dergisi şu anda yayın hayatında olmamasına rağmen dergiyi ve alıntı yaptığım sayıyı da makalenin altına yerleştirdim.

Tamam şunu kabul ediyorum bu konuyu araştıran bir akademisyen değilim ama bu konuyla ilgilenen birisi olarak ayrıntılarıyla yazdığım ve alıntı yaptığım yerleri belirttiğim bir sayfanın bu şekilde harcanması çok sinir bozucu bir durum. Lütfen bu konuyla ilgilenip durumu düzeltirseniz sevinirim. Saygılarımla--nosferatü 14:05, 1 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Nosferatü, kaynaklar kısmını yararlandığımız kaynaklar olarak kullanmamız daha iyi. Alıntı yapmamız tabiki yasak değil fakat, alıntıları şuna göre şöyledir "..." gibi şekillerde anlatımı güçlendirmek için kullanmalıyız. Belki benim eklemiş olduğum telif adresleri 1. kaynak değildir ama, eklerken özellikle tarihlerinin buraya eklenmeden daha önce olduğunu gördüm. Sende bir dergide çıkan yazıların olduğunu söyledin, bu nedenle telifli kısımların olmaması daha iyi olur. Ayrıca sayfa zaten çok uzun okunurluğuda azaltıyor:) Umarım kişisel algılamazsınız. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 08:06, 2 Mayıs 2006 (UTC)
Merhabalar dün aşırı bir tepki verdim bundan sonraki hazırlayacağım sayfalarda daha dikkatli davranacağım hafta sonuna kadar vampir sayfasını düzeltmeye çalışacağım çünkü nereden ne aldığımı biliyorum benim düzeltmem daha uygun olur diye düşünüyorum. Uyarılar için teşekkürler--nosferatü 09:40, 2 Mayıs 2006 (UTC)
Nosferatü aslında aşırı tepki değil normal bir insan olarak tepki verdiniz, aynısı bana olsa sanırım bende benzer bir tepki verirdim. Benim görebildiğim sayfa zaten uzun durumda, her başlığı özet olarak 3-5 cümle ile bile yazsanız yeterli uzunlukta bir maddeye dönüşeceğine inanıyorum. İnanın maddelere {{telif}} şablonu koymaya hem çekiniyorum hem korkuyorum. Fakat daha 10 gün kadar önce telifli resimler konusunda köy çeşmesinde uyarı aldık ve burada yönetici yokmu siz ilgilenmezseniz metaya iletmek zorunda kalacam gibi bir ifade kullanılması özellikle bir yönetici olarak bana çok dokundu. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:45, 2 Mayıs 2006 (UTC)

Bot hakkında[kaynağı değiştir]

selam ben pywikipedia botla interwikileri düzenlemek istiyorm. python fln kurdum ama interwiki.py de -start ve bunu giibi komutalrı kullanamıyorum. interwiki.py çalışıyor [1] ama komutları kullanamıyorum. tüm sayfalardaki interwikileri düzenlemek için ne yapmam gerekiyor? Feri Bot 21:06, 1 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba en güvenli kullanım şudur, komut satırında:
interwiki.py -start:a -autonomous              a harfinden başlamak için
interwiki.py -start:! -autonomous              en baştan başlamak için.
Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 08:08, 2 Mayıs 2006 (UTC)
kusura bakmayin rahatsiz ediyorum ama vallahi komut satirina ne yazsam NameError diyor. name 'interwiki' is not defined. Birsey mi tanimlamam veya tanitmam gerekiyor pythona. ancak cift tiklayarak acabiliyorum interwiki.py yi. Biraz açarsanız sevinirim. Feri Bot 10:10, 2 Mayıs 2006 (UTC)
komut satırında, pywikipedia'nın yani interwiki.py dosyasının olduğu klasöre gittiniz mi?Nedeni bu olabilir--Ugur Basakmesaj 11:44, 2 Mayıs 2006 (UTC)
Hayir nasil gidilecegini bilmiyorum. pythonda komut satirinin kodları degisik sanirim. ms-dostaki gibi degil. ornegin c:\pywikipedia klasorune gitmek icin ne yapmam gerekir. Bu arada metada cvsnt diye birsey de kurun diyor. indirdim ama kurulumda hata verdi. kuramadim. win98 kullanıyorum ondan kaynaklaniyor olabilir. Sadece python yuklu yani. Simdiden tesekkurler, saygilar. Feri Bot 18:57, 2 Mayıs 2006 (UTC)
Windowsta komut satırı gibi bir kısım vardır, orayı açıp cmd yazıp entere bastıktan sonra dosya nerede ise oraya gidebilirsiniz. cd\ daha sonra cd klasör ismi şeklinde. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:39, 8 Mayıs 2006 (UTC)

ugur selam, ana sayfada coşkun aral gözüküyor bende fakat maddede 3 tane telif şablonu var daha sorunsuz bir maddeyle değiştirmen mümkün mü, tıklayıp şablonları görmek kötü oluyor. 16 09:03, 2 Mayıs 2006 (UTC)

16 muhtemelen sen şu anda önbellekde kalmış eski bilgileri görmektesin sayfası refresh yaparsan sanırım yeni halini göreceksin, Coşkun Aral bende görünmüyor çünkü:) Bir dene bakalım --Ugur Basakmesaj 09:05, 2 Mayıs 2006 (UTC)
Baba dün akşamdan beri refresh yapıyorum ama ısrarla Coşkun Aral çıkıyor, bir cookie`leri sileyim çevrimdışı dosyaları tekrar bakarım saol :) 16 09:08, 2 Mayıs 2006 (UTC)
Bazen kalıyor biryerlerde birşeyler, meşgul değilsen IRC'e uğra istersen. Şu köy çeşmesinde uyarı aldığımız telifli resimleri silmekle uğraşıyorum. --Ugur Basakmesaj 09:11, 2 Mayıs 2006 (UTC)

Silinen resimler[kaynağı değiştir]

Sevgili Uğur merhaba. Görüyorum harıl harıl resim siliyorsun. Commons'da bulunmayan resimleri ingiliz wikisinden yüklemek mümkün mü? (Bu şekilde yüklediğim resimler var) Yoksa bu resimler de telif sorunlu mu kabul ediliyor. İyi çalışmalar--Baylan 09:27, 2 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Baylan, bu sildiğim resimler belki hatırlarsın şu köy çeşmesine telif konusunda şikayette bulunan resimler. 10 günü geçmiş bir uyarı daha almadan gördüklerimi silmeye çalıştım. Bende en:wikiden resim yüklüyorum, bunları yüklerken yapabileceğimiz en iyi şey o sayfaya interwiki gibi bir bağlantı vermek [[en:Image:ismi]] şeklinde ve ek olarak ingilizcesindeki resmin telif vs. fotoyu çeken gibi bilgilerin olanları yüklemek. O zaman zaten resmin telif durumuda bilmiş oluyoruz. Örnek: Resim:Zen_Garden.jpg en:Image:Zen_Garden.jpg. Zen bahçesi maddesi ekledimde kaynak olarak sadece en:wiki kullanabildim, eleştiri kısmı biraz uzun kaçtı komik duruyor. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:33, 2 Mayıs 2006 (UTC)
Açıklamalar için teşekkürler. Ben resim yüklerken. İngizlizce Wikipaediden yüklenmiştir diye not düşüyorum. Bu işe yarar herhalde, ne dersin? Bir diğer konu ise şu ana kadar yazdığım maddelerin %95 ini almanca sayfalarından kısmi ve serbest tercüme olarak yazdım. Ama hiç kaynak belirtmedim. Bu ileride problem teşkil eder mi?--Baylan 10:11, 2 Mayıs 2006 (UTC)
Bir derece işe yarasada ileride ingilizceden ama burda hiç bilgi yok durumu olmaması için, orada bulunan telif bilgilerinide kopyalayabilirsen güzel olur. Kaynağı ve telif durumu belli olur. Şu ana kadar yüklemiş olduğun resimleri buradan görebilirsin 100'den az resim var. Bir bölümüne şimdiden sil gibi şablonlar koyulmuş. Bunlara bir göz atıp telif durumlarını kaynank vs. bilgi ekleyebilirsin istersen. Yazdığım maddelerede diğer wikilerden çeviri yapmam durumunda genelde hemen sol tarafında bulunan son haline bağlantı, permanent link kısmına tıklayarak o anki haline olan linki alıp şuna benzer şekilde kaynaklar kısmına ekliyorum, [http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Zen_garden&oldid=48972228 18 Nisan 2006 tarihli İngilizce Wikipedia '''Zen Garden'''] . Sonuçta kaynak göstermek iyidir. Birisi sorması durumunda kaynak neresi diye gösterebiliriz. Bu kısmı eski eklediğin maddeler için uğraşmayabilirsin ama yeni madde açarken eklemek sana kalmış. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:42, 2 Mayıs 2006 (UTC)

her maddeye silme koymayalım.[kaynağı değiştir]

uğur bey her maddeye silme koymayalım lütfen...telif kaygımız olmasın . --3210mesaj 09:36, 2 Mayıs 2006 (UTC)

soruyu tam olarak anlayamadım. Açık olarak belirtirseniz sevinirim. --Ugur Basakmesaj 09:37, 2 Mayıs 2006 (UTC)

hello. could you like write an article in tr.wiki about Polish city, Świętochłowice, please? you can based on en.wiki. thank you very much! (if you want, I can write an article about your city in Polish Wikipedia) Szoltys

Szoltys, i will try to write Świętochłowice article tomorrow. Article about my city is alreadt written by Pietras1988. I'll message you when i write it. --Ugur Basakmesaj 20:23, 2 Mayıs 2006 (UTC)
tr:Świętochłowice is ready, check it. --Ugur Basak 23:23, 3 maja 2006 (CEST)

Octavio Paz maddesinin içeriğne kısa bir bakışla bir çok sitede 1-1 olduğunu gördüm. Bu gibi maddelerin görüldüğü anda doğrudan silnemsi gerkiyor aslında. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 20:43, 2 Mayıs 2006 (UTC)

Veri toplama aşaması halen... Madde isteklerinde gördüm ve benimde değer verdiğim bir şairdir... Kısa da olsa birşeyler yazmam lazım onla ilgili... Saygılarımla.--LandSCape 20:49, 2 Mayıs 2006 (UTC)
Tekrar merhaba tamam veri toplamanızı anlıyorumda o veriler nette zaten belli yerlerde devamlı duruyorlar ayrıca diğer eklediğiniz maddeler halen düzenlenmemiş ve telifli duruyorlar :) Bu nedenle söylemiştim, bu arada aradığınız metni bulup bulmamamın ne önemi var, eklenmiş telifli olduğu halde bulamayacağımız o kadar metin varki. Neyse size iyi geceler. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 21:11, 2 Mayıs 2006 (UTC)

Bir deneme :)[kaynağı değiştir]

Gürsel, on yaşındayken Fransızca öğretmeni olan babasını bir trafik kazasında kaybeder. Babası, Gürsel'in imgesel dünyasında daktilosunun başında oturup fransızcadan çeviriler yaparak yeralmasının ötesinde onun yazı hayatına girmesine ve dünyanın sayılı edebiyatçılarından birisi olmasında etken olmuştur.

Nedim Gürsel'den biten bir paragrafım...


Bunu arar mısın bakalım nerede bulacaksın bakalım.--LandSCape 20:58, 2 Mayıs 2006 (UTC)

Sahi neden bulunamıyor bu metin değerli genç kardeşim, arama motorları VikiPedi içeriğini hangi sıklıkla update eder acaba...İyi geceler.--LandSCape 21:19, 2 Mayıs 2006 (UTC)

Ne yapmaya çalıştığınızı anlamıyorum, oyun mu oynuyorsunuz benimle fakat ben burada oyun oynamıyorum. Hayırlı geceler. --Ugur Basakmesaj 21:21, 2 Mayıs 2006 (UTC)

naruto'lara spoiler uyarısı iyi olabilir[kaynağı değiştir]

Naruto ile ilgilenen birilerini burada görmek çok hoş. Spoiler uyarısı iyi olabilir. hatta çok iyi olur.. selamlar, iyi çalışmalar..

anon. user

3 mayıs 2006 —Bu imzasız yorum 85.101.170.83 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.


Çok haklısın bir ara başlamıştım fakat diğer işlerden bitiremediğim bir proje kısa süre içinde hepsini elden geçirip spoiler uyarılarınıda halletmeyi düşünüyorum. Bu arada 4 aylık süredir izleyemiyorum Naruto'yu:) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:04, 3 Mayıs 2006 (UTC)

Şablon resim telif ve resim sorusu sayfası çok iyi olmuş, eline sağlık.. yeni resim yükleyenlere hemen yollarız. Tembelejderha 11:06, 3 Mayıs 2006 (UTC)

Aslında ilk kullanım yeri olarak eski resimler için düşünüyorum. Vikipedi:Köy çeşmesi#Telif_durumu_belirsiz_resimler, fakat yeni eklenen resimlerede çok rahat uygulayabiliriz. 16 daha çok uğraştı çevrilmesi ile ilgili. Şu etiketsiz re

simler için bir bot çalıştıracam, üzerinden belli bir süre geçincede etiketlenmeyenleri sileriz diye düşünüyorum. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:13, 3 Mayıs 2006 (UTC)

Bir bakarmısınız[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Nurettin Veren bu madde olmasına rağmen Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Kayıt/2006 Mayıs da gözükmüyor. Bakabilir misiniz. İyi çalışmalar.--AbSar 13:41, 3 Mayıs 2006 (UTC)

Hallettim.--AbSar 13:46, 3 Mayıs 2006 (UTC)

Bende wikinin yavaşlığı ile uğraşıyordum, cevap veremeden sen halletmişsin. Kolay gelsin sana --Ugur Basakmesaj 13:51, 3 Mayıs 2006 (UTC)

İstatistikler Sayfası[kaynağı değiştir]

  • Bu sayfa ile ilgili gürültü kopardım ama ben de yanlış yapmışım. "Madde sayfaları ve bu sayfalar(ı) dahil edildiğinde toplam xxxxx sayfamız mevcuttur." cümlesinde parantez içindeki "ı" yı silmemişim. Ellerinden öper. Selamlar.----M. Kemal Selanikli 22:36, 3 Mayıs 2006 (UTC)
Aslında benim kontrol etmem gerekiyordu ama bende direk yazmışım, bu arada bir tane ise ekledim sona daha iyi oldu sanırım. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:40, 3 Mayıs 2006 (UTC)
İki cümlede iki hata yapmışım bu sefer bir "ve" de fazla kaçmış. Şu şekilde nasıl olur?


Türkçe Vikipedi'de şu anda xxxxx geçerli madde var.
Bu sayıya ; "yönlendirme", "tartışma", "resim", "kullanıcı", "yardım", "Vikipedi", "şablon" alanlarındakiler ve iç bağlantı içermeyen maddeler dahil değildir. Geçerli madde sayısına bu sayfaların sayısı eklendiğinde ise toplam xxxxx sayfamız mevcuttur.
Mart 2003'den bu yana toplam kullanıcı katkısı sayısı xxxxxxx, sayfa başına ortalama katkı sayısı xxxx olmuştur.Uğraştırdım biraz, kusura bakma.----M. Kemal Selanikli 22:50, 3 Mayıs 2006 (UTC)

En sonunda doğruyu bulduk. Teşekkürler, iyi geceler.----M. Kemal Selanikli 22:57, 3 Mayıs 2006 (UTC)

Świętochłowice[kaynağı değiştir]

thanks for this article! it`s great! regards Szoltys <talk>

SAM Uygulaması[kaynağı değiştir]

    • Köy çeşmesi sayfasında SAM uygulaması ile ilgili bir tartışma başlattım, ilginizi çekerse katkılarınızı beklerim.----M. Kemal Selanikli 16:40, 5 Mayıs 2006 (UTC)
Selkem yorumumu yazdım. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 20:04, 5 Mayıs 2006 (UTC)
Teşekkür ederim. Kolay gelsin.----M. Kemal Selanikli 21:01, 5 Mayıs 2006 (UTC)
  • Acaristan maddesine dikkat! Bu maddenin içeriğiyle, "Objektif olmamı beklemeyin. Ben Müslüman bir Acara'yım Gürcü Kartvel değilim." diyen bir imza tarafından oynanmıştır. Sadece bir örnek göstereceğim: Kendisinin tarafsız olamayacağını söyleyen bu imza, madde içindeki Gül Devrimi'ni Gül Darbesi biçiminde değiştirecek kadar taraflıdır.

--DeveDiKeNi 19:44, 5 Mayıs 2006 (UTC) --DeveDiKeNi 19:52, 5 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba DeveDiKeNi, madde zaten telifliymiş. Telifli maddelerimizin bir sorunuda taraflı olmalıdır, telifli maddelerle savaşın önemli nedenlerinden bir taneside bu:) Telifli olduğundan üzerinde tartışılmasına gerek yok sanırım. --Ugur Basakmesaj 20:04, 5 Mayıs 2006 (UTC)

Acara veya Acaristan[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Uğur Başak! Zaten bir Acara maddesi vardı. İngilizce Wiki'ye uyumlu görünüyordu. Muhtemelen bundan dolayı da telif sorunu yoktu. Acara maddesine bir miktar ben de katkıda bulunmuştum. "Macahel" imzalı yazar önce ad değişikliği ile devreye girdi, sonra metnin içine bazı bilgiler ekledi. Bölge tarihini biraz bilen herkesin göreceği gibi, bu eklemeler doğru bilgi içermiyor. Çünkü bu bölgenin tarihi üzerine yayımlanmış Osmanlı kaynakları var. Bölgenin, Osmanıl kaynaklarındaki adı da Acara'dır zaten. Macahel imzalı kişi, ardından bu bölgedeki yer adlarını (örn. Kobuleti) değiştirmeye başladı. Ama Türkçe dilbilgisi gerekçesiyle yaptığını söylediği şeyler doğru değil, çünkü bu yer adları Türkçe değil ve Türkçe dilbilgisine göre yazılamaz. Mesela, Kobuleti yakınlarında Poti liman kenti var, o zaman onun da -i- harfini kaldırmak gerekiyor. O zaman da ortaya Pot gibi bir ad çıkıyor. Öye sanıyorum ki Macahel imzalı kişi, bu maddelerle oynamanın dışında, ansiklopediye katkıda da bulunmuyor. Ve gerçekten taraflı, bunu tartışma sayfalarında doğrudan kendisi söylüyor.
  • İyi geceler!
  • --DeveDiKeNi 20:51, 5 Mayıs 2006 (UTC)
İçerikler hakkında kişisel olarak birşey söylersem yanlış olur konu hakkında doğrudan bir bilgiye sahip değilim, araştırma yapmam gerekiyor:) Fakat isim konusunda en azından google Acara ve Kobuleti isimlerinin google aramalarında daha fazla sonuç vermesinden dolayı daha yaygın bir kullanım olduğunu söyleyebilirim. Şu anda 2 madde arasında çok benzer metinler bulunmakta, bugün değilde belki yarın 2 maddede bulunan telifli kısımları neden olarak telifli kısımları çıkarttım şeklide çalışmaya başlarsanız en azından madde ilk aşamada daha sadece bir duruma gelir ve 2. aşamada kısa bilgiler girilmeye başlanır. Zaten bu çok taraflı eklenen bilgilerin tek seferde bir telifli kaynaktan tek tarafın fikrine göre yazılmasından kaynaklanıyor. Macahel kullanıcısı içinse yapabileceğimiz bir şey yok, kullanıcıları son noktaya kadar kazanmaya çalışmalıyız. Umarım yanlış anlamıyorsunuzdur. Şayet kullanıcıların telifli maddeleri eklemesini bir dereceye kadar engelleyebilirsek, çok taraflı yazıların sayısının artışının da azalacağını düşünüyorum. Ben yatıyorum, size iyi geceler. --Ugur Basakmesaj 20:59, 5 Mayıs 2006 (UTC)
  • Bölge tarihini iyi bildiğimi söyleyebilirim, ama tarih de matematik değil haliyle, öznel yanlar taşıyor. Google göstergesinin nedeni, bu konuda siyasal yazılar yazan kişilerin olması. Ben de çok fazla siyasal ayrıntıya girmeyeceğim şimdi, ama bunlar malum konular. Acaristan maddesinin metni, zaten önceden var olan Acara maddesinin metnidir. Macahel imzalı arkadaş, o metni olduğu gibi kullandı ve içine bazı cümleler ekledi. Kaynak olarak gösterdiği kitaplar da zaten sadece o cümleler için geçerli. Diğer bilgiler zaten İngilizce Wiki'de mevcut. Ben bu kişiyle tartışma sayfalarında yazıştım, ancak o zaten bu konuda taraflı olduğunu söylüyor ve suçlayıcı bir tavır sergiliyor. Ama malum, Wiki "Özgür Ansiklopedi", pek çok kişi de özgürlüğü burada tadıyor olabilir. Kolay gelsin! --DeveDiKeNi 21:15, 5 Mayıs 2006 (UTC)
  • Sanırım aramızda yanlış anlaşılma olmuş, google araması Acara ve Kobuleti kelimeleri için daha fazla sonuç çıkartıyor. Sizin fikrinizde aynı şekildeydi sanırım, sanırım dünkü önerime göre sayfaların telifli kısımlarının çıkartılması daha sonrada ilk aşamada bir özet giriş paragrafı hazırlanması en uygun yol olacaktır. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 08:46, 6 Mayıs 2006 (UTC)

Uğur merhaba,

Gece düzenle kategorisindeki sayfaları düzenlemeye çalışırken bu maddeyi de düzenledim. Başta Google taramasında bir şey çıkmadı bende düzenledim. Fakat daha sonra isim üzerinde araştırma yaparken

şöyle bir sayfadan maddenin kopyalandığını farkettim. Şimdi madde düzenli ve buradaki halinden farklı ama bu şekilde olması uygun mu ne dersin bu da intihal olmadı mı? Kalmalı mı yoksa, telif şablonu mu konmalı? İnceleyip fikir verirsen sevinirim. Görüşmek üzere...--renegademsj 23:41, 5 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Renegade aslında bir yere düzenle şablonu bulunan ve/veya yeni eklenmiş maddeleri düzenlerken öncelikle telif sorunun kontrol edilmesini tavsiye etsek güzel olacak sanırım. Çünkü bir çoğu telifli durumda ve gereksiz enerji kaybına yol açıyorlar. Senin vermiş olduğun bağlantıdan değilde copyspace.com'dan daha genel bir kontrol yapmak istedim ve sonuç senin de göreceğin gibi çok büyük oranda benzerlik bulunuyor. En uygunu telif şablonu veya maddenin kısaltılarak özet haline getirilmesi olabilir. Seçimi sana bırakıyorum. Bu arada telifli maddelerin bulunması için o siteyi kullanabilirsin kolaylık sağlıyor. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 08:38, 6 Mayıs 2006 (UTC)
  • Cevap ve önerdiğin site için teşekkürler. Burada bulunması gerekli bir madde olduğunu düşündüğüm için taslak haline çevirdim maddeyi, bu konuda yetkin kullanıcılar eminim geliştirecektir.--renegademsj 21:41, 6 Mayıs 2006 (UTC)
  • Ben kişisel olarak telifli maddeleri bulmak için ilk sırada o siteden yararlanıyordum, her zaman başarılı olmuyor ama genellikle güzel sonuçlar veriyor. Sanırım köy çeşmesinde duyuru olarak belirtmemek benim cimriliğim olmuş, senin sorunun bahanesiyle köy çeşmesine ekledim sanırım diğer arkadaşlarında işine yarayacaktır. Bu arada güzel çalışan arkadaşların sayısı gün geçtikçe artıyor. Sanırım bu işte iyilerin sayısı yakında kötüleri geçecek:) Hadi hayırlı geceler. --Ugur Basakmesaj 21:52, 6 Mayıs 2006 (UTC)

Merhabalar, sil sablonunu kaldirmissiniz, makale kilitli kalmis. Tarafsizlastirma ve yeni gelismelerin eklenmesi icin acilmasi gerekiyor. Makaleyi yazima acarsaniz isabetli olur. Tesekkurler... Resid Gulerdem 05:14, 6 Mayıs 2006 (UTC)

Maddenin ben gelmeden kilidi açılmış. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 08:39, 6 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba sevgili Uğur[kaynağı değiştir]

Merhaba Baylan, nasılsın uzun süre oldu sanırım ortak bir şeyler geliştirmeyeli:) Gördüğüm kadarıyla bölgeden halen kurtulamamışsın, nolacak senin bu halin:) Ben bu hafta çok boşladım sanırım. Haftaya daha fazla katkımın olacağını umuyorum. Sana kolay gelsin. Ben kaçıyorum. --Ugur Basakmesaj 09:26, 6 Mayıs 2006 (UTC)

Selam sevgili Uğur. Aslında bu hafta bölgeden uzaklaşmıştım. Mesela Monty Python falan gibi. Ama biliyorsun işte, kırmızı maddeler meselesi, arasıra bölgeye takılmak zorunda kalıyoruz. Bu arada bende önümüzdeki hafta salıdan sonra iş seyahatine çıkacağımdan haftasonu çalışayım dedim .-)). Görüşmek üzere.--Baylan 09:39, 6 Mayıs 2006 (UTC)
İyi akşamlar sevgili Uğur. Bak bölgeden uzaklaştım. Malezya'ya gittim.-)) Bana haksızlık yapma geçen haftasonu da Fransa'ya gitmiştim.-)) Noumenon'a bir mesaj attım. Atıf Yılmaz ile ilgili. Sanırım On-line değil. Bir göz atarsan memnun olurum. Görüşmek üzere tekrar iyi akşamlar--Baylan 20:13, 6 Mayıs 2006 (UTC)
İyi akşamlar Baylan aslında aktifliğini ve katkılarını takip ediyorum o mesajı biraz espiri amaçlı yollamıştım. Resim konusunda bir fikir belirtemeyecem, Türkler hakkında telif sorunu yaşatmayacak bir resim nasıl bulunur bilemiyorum. Fakat Atıf Yılmazın eski fotoları bulunabilir, veya bir lisans şablonunda dergi vs. tanıtım amaçlı kullanılan resimlerin fair user adı altında kullanılacağı söyleniyordu. Kaynağı bir dergi olan tanıtım amaçlı bir resim veya bir film afişinin adil kullanım adı altında kullanabileceğinin düşünüyorum. Düzenleme konusunda ise, öneri olarak girişin uzatılması ve hayatının 1-2 alt başlığa bölünmesi: ilk yılları, yönetmenlik yılları gibi bir kaç alt başlığa bölünmesi güzel olur. Afişlerde varmıdır resmi ama bilemiyorum. Bende bugün istanbulda 1-2 resim çektim bir cami hakkında bilgi toplayıp girecem şimdi:) Hayırlı geceler --Ugur Basakmesaj 20:25, 6 Mayıs 2006 (UTC)
Espri amaçlı olduğunu anladım. Zaten ben de espri amaçlı cevap verdim.-)))) herhangi bir internet sitesinden resim alsam olur mu? fair use gibi kavramlara yabancıyım. Nasıl olur, nereden bulunur, ne kastediliyor bilmiyorum. Cami yazını merak ettim bu arada.-)) Hayırlı akşamlar--Baylan 20:36, 6 Mayıs 2006 (UTC)
Hocam o kadar beceriksizim ki, çektiğim resmi yarım saatte commonsa uygun şablon bilmem ne ile uğraşarak yükledim. Şimdi google aramasında sağolsun, pek bir kaynak bulamadım:) En uzun bulduğum kaynak fransızca onuda google auto translate ile ingilizceye çevirdim. Bakalım napabilecem kısa mısa yeni bir madde iyidir diyorum. Aslında bende anlamıyorum, fair use fln şöyle film afişi dergi resmi gibi bir şey varmı diye bak olursa onlar bir şekilde sanırım fair use kapsamına giriyor. Böyle bulsanda bulamasanda her halükarda, kaynak olarak aldığının sitenin tam adresini ekleki ileride belki kontrol edip tam telif lisansını eklemek isteyen eklesin. Ben sana mesaj olarak yazabilirsem bu gece atarım camii maddesini:) Valla madde çevirmek daha kolaydı. Hadi hayırlı geceler --Ugur Basakmesaj 21:07, 6 Mayıs 2006 (UTC)
Hocam kısa oldu ama iyi oldu gibi Zeynep Sultan Camii. Biraz daha bilgi eklemeye çalışacam, biraz daha araştırmaya ihtiyacım var fakat ayrıca bana 4 tane kırmızı bağlantı hediyesi var onları da yaparsam yeni kırmızılar çıkartmadan çok sevinecem:) İyi geceler --Ugur Basakmesaj 21:33, 6 Mayıs 2006 (UTC)
Sevgili Uğur bende şimdi bu camii makaleni okurken mesajın geldi. İnterwiki ekleyeyim dedim ama interwikiside yok. Bravo. Hiç bir wikide olmayan bir madde ekledin. Böyle maddeler daha çok hoşuma gidiyor.Sende fotoğrafçılıkta var mı? İyi geceler--Baylan 21:40, 6 Mayıs 2006 (UTC)
İnterwikiside yarın geliyor merak etme:) Önce bu maddeyi belli bir seviyeye getireyim umarım getirebilirim çünkü 24 ciltlik ansiklopedide 1 satır bile bilgisi yok. Daha sonra ingilizcesini yazacam, belki senden de Almancası için bir yardım isterim. Bende fotoğrafçılık yok sayılır ama meraklıyım kardeşimin fotoğraf makinesini kaptım biraz fotoğraf çektim ama çoğu çiçek. Bahane ile fotoğrafçılık işini de geliştirmiş olurum. Bidahaki haftada başka bir yerin fotosunu çeksem eklesem çok faydalı olurum sanırım. Ben daha fazla kalmadan kaçacam. Hadi hayırlı geceler. --Ugur Basakmesaj 21:48, 6 Mayıs 2006 (UTC)
  • Haklısınız, bir yanlış anlama söz konusu olmuş, Google meselesinde. Söz konusu yazarın Acaristan tartışma sayfasında son iki mesajı daha var. İşin içinde ABD ve Soros olduğu için Gül Devrimi demeyi reddediyor örneğin. Acaristan'ın giriş bölümünde "Asıl Gürcistan" tanımlaması yaparak muhtemelen Gürcistan'in sınırlarını da dolaylı olarak reddediyor. Acara bölgesini Osmanlılar 1578 yılından itibaren aldılar ve İslam dini bu tarihlerden sonra bölgeye girdi. Söz konusu arkadaş 15-16. yüzyıl diyerek burada yanlış bilgi veriyor; eski metinlerde ise bölgeye Müslümanlığın girdiği tarih olarak Hz. Osman dönemini veriyordu. Bölgenin resmi dili, Gürcüstan'ın da resmi dili olan Gürcüce; ama arkadaşımız bunu da kabul etmek istemiyor belli ki ve Acara Gürcücesi diye bir dil ekliyor. Bölgede, Acara Gürcücesi denebilicek bir diyalekt konuşuluyor, bu doğru; ama bu resmi dil değil. Eğitim ve yazılı dili Gürcüce olana bir özerk cumhuriyetin resi dili nasıl farklı olabilir ki! Her ülkede farklı diyalektler var ve bu diyalektler günlük konuşma dilinde kullanılır. Almanca'nın da sayısız diyalketi var; ama bütün elayetleredik (resmi) dil Almanca'dır (Hochdeutsch). Bu konuda söylenecek daha pek çok şey var, ama bu tartışmayı böyle sürdürmek zaman kaybı sahiden. Benim fikrimce, İngilizce ve Almanca gibi, gerçekten yansız bir metne uygun bir madde yazmamız meseleyi çözer. Zaten, daha önce yazdığım gibi, Macahel imzası araya cümleler eklemeden önce Türkçe Acara, aşağı yukarı İngilizce metinle aynıyıdı. Wikipedia bir ansiklopedi olduğuna göre, kim olursak olalım, maddelerimizin objektif olması gerekiyor. Bu, benim katkıda bulunduğum bütün maddeler için de geçerli, başkalarının ki için de... Wiki, siyasal görüşlerin ifade edildiği ortam haline gelirse, zaten ansiklopedi olma özelliğini yitirir. Öte yandan Macahel imzasının yazdığı gibi, yazarların, maddelerin arkasındaki niyetlerini okumak gibi bir yaklaşım olamaz, biz yazılmış metinler üzerinde konuşabiliriz.

--DeveDiKeNi 12:00, 6 Mayıs 2006 (UTC)

ya bu nasil turkce site hic bir turkce karakter gorunmuyo. ç c ğ g ı i

Ne bulursak yükleyelim zamanında, ilk bulduğum makul resmi koymuştum. Almanları da uyarmak lazım herhalde bu durumda. Selamlar.----M. Kemal Selanikli 20:22, 6 Mayıs 2006 (UTC)

Kaymakam Eyüp Sabri Bey[kaynağı değiştir]

  • Yazılanlara göre madalya takmamızı hakeden bu kişiyi neden sildik?----M. Kemal Selanikli 21:58, 6 Mayıs 2006 (UTC)
  • Madde varmış zaten, pardon.Selamlar.----M. Kemal Selanikli 22:02, 6 Mayıs 2006 (UTC)
Bu soruda sanırım bir espiri var:) Neyse ben her ihtimale karşı genel bir mesaj yazayım. Bu kişi zaten daha önceden bir çok kez girmişti ve tümü bir şekilde silinmişti, son maddenin içeriğinde ise bilgi yoktu öncelikle neden olarak onu gösterdim. Belki hatırlarsınız, ansiklopedinin 10.000 maddeyi geçmesi gibi çeşitli başarıları üstlenmiş olan bir topluluk olarak çeşitli mesajlar atılmıştı daha önceden. Gerçi kimin ne kadar katkısı olduğu geçmişlerden bulunabiliyor ama:) Senin fikrsin nedir bu konudan. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:03, 6 Mayıs 2006 (UTC)
Bizde bu kaymakam sayesinde wikipedia ile tanıştık. Evet acemi ama ilçede de orjinal faaliyetleri var.Mesela: "Beynin algılamasına göre tasnifli sözlük Projesi" gibi. Her şeye SAM koyma galiba en çok Türkçe Wikipedi de var.MeselaSelçuk Kahyaoğlu maddesine sam konulmasıda yanlış fazla bilgiden kime zarar var. Bakın benim katkım öyle birilerinin SAM koyması veya düzenleme koyması gibi basit değil;Ocak ayından bu yana 309 makale yazmışım. Makale yazma tashih etme tarzında ortalama günde 4 makale telif ediyorum.Bence bizim ihtiyacımız tercüme.Türkçe Katkılarım; http://tools.wikimedia.de/~interiot/cgi-bin/count_edits?user=3210&dbname=trwiki_p--3210 09:47, 16 Mayıs 2006 (UTC)
  • Bir baktım da bu hikaye karışıkmış biraz, ben gerçekten bilmiyordum. Neyse, hayali bile güzel, kaymakam okullara, öğretmenlere talimat vermiş falan... Aslında ne iyi olurdu böyle bir şey olsa. Ama inanıyorum ki çok yakında yüzlerce çok ciddi ve aktif kullanımız olacak. İyi geceler.----M. Kemal Selanikli 22:13, 6 Mayıs 2006 (UTC)

Bende ilk gazetede haberini okduğumda hayli heyacanlanmıştım. Böyle en azından 10 tane daha kaymakam, okul müdürü falan çıksa. Ne yalan söyleyeyim şu an Türkçe viki'nin haline çok üzülüyorum. İyi olacak inşallahta daha fazla duyurmak lazım, önemini anlatmak lazım --Cansız 22:20, 6 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Cansız demiş olduğum gibi hangi kullanıcının ne kadar katkısı ve emeği olduğu belli olabiliyor kayıtlardan. Aslında bende ilk geldiğimde madde sayısının çok olması gibi bir heyecana kapılmıştım neden bu kadar az diyordum, nasıl isveç ve polonya vikilerinin bu kadar çok maddesi var gibi sorular soruyordum. Sende bakabilirsin, daha sonra bunları inceledikten sonra madde sayısının çok ama içeriklerin boş olduğunu gördüm ve aklıma niye çok madde olsun ki kimsenin işine yaramayacaksa dedim. Şu anda bu mantıkla yeni madde katkım az oluyor fakat doyurucu bilgi girmeye çalışıyorum. Vikipedi:Taslak sayfamız aslında en azından bir maddenin nasıl olacağını açıklamaya çalışıyor. Buradaki durumumuz biraz mehter olayını hatırlatıyor, ileri geri. Bazı kullanıcılar telifli maddeler giriyor siliniyor, bazı kullanıcılar çok kısa veya bilgisiz maddeler giriyor siliniyor yani gereksiz yere bir emek kaybı olmuş oluyor ortamda. Bunun en kolay çözümü bu taslak olayını benimsemek ve az olsun öz olsun ama bir konuyu tanımlasın. Duyurma konusunda ise bir endişe olmamalı zira google aramaları çok kullanıcıyı buraya çekmekte mühim olan kaliteli katkıları olacak olan kullanıcıların buraya gelmesi. Bu konu ise biraz zaman istiyor, ortalama bir okuyucunun öncelikle kullanıcı olması ve daha sonra kaliteli ve faydalı bir kullanıcıya dönüşmesi gerekiyor. Neyse lafı fazla uzattım, size iyi geceler. Ben kaçtım. --Ugur Basakmesaj 22:38, 6 Mayıs 2006 (UTC)

İngilizceye yüklediğim bir haritayı Türkçede nasıl kullanırım?[kaynağı değiştir]

Kayılar bu maddeye (9 Kayılar Haritaları) kısmına gelen linki nasıl eklerim? Resim:Kayılar el çizimi.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Kay%C4%B1lar_el_%C3%A7izimi.jpg el çizimi 15:35, 7 Mayıs 2006 Kullanıcı:3210

Merhaba 3210 cevabı geç verdim ama imza yokmuş gözümden kaçmış sorun. Aynı resmi burayada yükleyerek kullanabirsin veya altarnatif olarak commonsa yükleyerek resmi tüm projelerde kullanabilirsin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:34, 8 Mayıs 2006 (UTC)

yöneticilik geri verme başvurusu[kaynağı değiştir]

Selam Uğur, nasıl gidiyor? Sanırım orada bir yanlış anlaşılma olmuş, Katpatuka yöneticiliği geri vermek için başvurunca Selanikli bunun da diğer kullanıcılar tarafından oylanarak kabul edileceğini düşünmüş, sonra İstifayı kabul etmeyerek (-) oy vermiş. Benim anladığım Katpatuka istifa ettiğini söylemek istiyor. Kolay gelsin.. :) Tembelejderha 20:33, 7 Mayıs 2006 (UTC)

Bende muhtemel bir yanlış anlama sezdim ve daha önceden yapmış olmam gereken bilgilendirmeyi yapıverdim oraya:) Yine uzun süre oldu görüşmeyeli, bitirme projesi ile çok yoğunsun sanırım. Ben biraz IRC'deyim fazla kalmayacam ama boş bir anın varsı az konuşabiliriz. Gelemezsen anlarım, şimdiden kolay gelsin işlerinde:) --Ugur Basakmesaj 20:37, 7 Mayıs 2006 (UTC)

Sevgili uğur. Maddeyi aday ben gösterdim. Bu maddenin almanca sayfası da çok uzun değil. Sadece aile, takım ve şube ekstradan fazla. Onlar da, bizdeki maddenin evrim sayfasında zaten anlatılmış. Eğer ön sayfaya uygun bulmazsan adaylıktan çek istersen. Yada ingilizcedeki girişi tercüme et (İngilizcen iyi biliyorum .-)) ) Hadi kolay gelsin. İyi geceler--Baylan 20:40, 7 Mayıs 2006 (UTC)

Baylan abi, sen bana bakma ben böyle önüme gelen maddeye yorum yapıyorum niyet iyi yani:) İngilizce sayfasında söylediğin gibi biraz daha uzun, ilgilenen bir arkadaş ekleme yapmazsa bende eklerim zaten giriş yazısı biraz daha. Amaç daha çekici bir madde oluşmasını sağlayabilmek, bu arada en:wikide bulunan madde featured article durumunda yani almacadakini döver:) Şaka bir yana, o yorumu yaptım diye maddenin çekilmesi gibi bir şey düşünülemez yanlış anlaşılma olmasın sadece fikrimi belirttim, 1-2 günlük süreçte ekleme yapan olmazsa ben eklerim. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 20:46, 7 Mayıs 2006 (UTC)
    • Günaydın Uğur, madde güzel olmuş. Kısmetse perşembe akşamı İstanbul'dayım, ama herhalde haftasonuna kadar pek wikiye uğrayamam. Zaten bizim hanımda boşayacak yakında biraz wikitatil yapayım.-)) Sana iyi haftalar. Kolay gelsin. --Baylan 08:28, 8 Mayıs 2006 (UTC)
  • Selam Uğur! If you can help improuving the "{{int:Allmessages}}" – "Sistem iletileri" files "LanguageTr.php" and "MessagesTr.php" to run the Turkish projects please log in at [2], go to Betawiki:LanguageTr.php and MessagesTr.php at section "contacts" and list your name. We can start with the new messages translated already and continue step by step.
  • For the Uyghur "LanguageUg.php" and "MessagesUg.php" files please see Betawiki:LanguageUg.php and MessagesUg.php. Thanks in advance! Best regards Gangleri · T · m: Th · T 01:15, 8 Mayıs 2006 (UTC)

İşte bebek adamı bu hale sokuyor: şablon kullanabilmek için şablon parantezleri arasına şablon ismini yazmanın işi çözdüğünü akıl edemez hale geliyorsun. :-) --Doruk Salancı 08:30, 8 Mayıs 2006 (UTC)

SAKARYASPOR sayfasına TELİF ibaresi konması hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, Adı geçen sayfadaki yazı için TELİF HAKKI söz konusu değil. Zira, Tribundergi'ye yazan arkadaş da, oradaki mesajın altına KAYNAK olarak SAKARYASPORLULAR.com adresini göstermiş, kaynak gösterdiği adresteki yazıyı da kendisi yazmıştır.

Tribündergi.com'daki de zaten bir KAYNAK yazı değil, topike yazılan her hangi bir mesajdır.

Yazının Tribündergi.com'da mesaj olarak bulunması, WİKİPEDİA için bir TELİF HAKKI İHLALİ değildir.

Bu gerekçe gösterilerek yazının silinmesi, silecek arkadaşı TARTIŞMALI hale getirecektir. 16:18, 8 Mayıs 2006 Kullanıcı:Maley

Merhaba Maley, ben ilk gözüme çarpan kaynağı ekledim. Şayet asıl kaynak başka bir yerse telif olarak onu belirtebiliriz. Madde her halükarda bir yerde yayınlandığı için oranın telifi altına giriyor. Vikipedi:Telif hakları sayfasına göz atabilirsin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 13:23, 8 Mayıs 2006 (UTC)
O yazının Orjinali SAKARYASPORLULAR.com adresindeydi. Ancak o site kapatılarak yerine www.tatangalar.com adresi açılmış ve tüm yazı ve resimler buraya taşınmaya çalışılmıştır.

Bazıları halen taşınamadı.

Zaten WKİPEDİA'dai yazının altına da kaynak olarak www.tatangalar.com adresi belirtilmiş ki, doğrusu da budur.

Bu nedenle TELİF notunu sayfadan kaldırmanızı bekliyorum.

Selamlar. —Bu imzasız yorum Maley (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Maley, herhangi bir sitede yayınlandığı zaman telif hakları o sitenin olmuş oluyor. Vikipedi'ninde lisansı gereği sadece GFDL olan kaynaklardan içerik kopyalama hakkına sahip o nedenle kaynak olarak altta belirtmek yetmiyor. Şu sıralarda çok fazla sayfada telif şablonu var, büyük bir temizlik aşamasındayız. Geçtiğimiz günlerde telif konusunda bir kaç uyarı aldık. Bu nedenle şu anda artık olması gerekeni yapmaya çalışıyoruz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:49, 8 Mayıs 2006 (UTC)

Vikikaynağa destek[kaynağı değiştir]

Vikipedi'nin kardeş projesi VikiKaynak'ta sizin desteğinize ihtiyaç var.
Gerekli uyarı şablonları oluşturulmalı,

Sayfalar düzenlenmeli,
Maddeler kategorilenmeli,
Madde sayısı arttırılmalı,
Amacımız VikiKaynak'ın da Vikipedi gibi başvuru kaynağı olmasıdır. Şu anki katkılar çok yetersiz ve kişiseldir. Lütfen VikiKaynak'ta da topluluk oluşumuna destek olalım

Resmi sayfada nasıl küçültürüm[kaynağı değiştir]

Resmi sayfada nasıl küçültürüm,lütfen yardım.--3210mesaj 10:26, 9 Mayıs 2006 (UTC)

Yardım:Resim ekleme burada anlatıyor aslında resimler ile ilgili tüm bilgiler, [[Resim:Vosvos.jpg|100px|Bu bir kaplumbağadır]] kısaca buradaki 100px kısmı küçültme işini yapıyor.--Ugur Basakmesaj 10:33, 9 Mayıs 2006 (UTC)

Anladığım kadarıyla Uğur Başak, II. D.S. maddesinde elimi çabuk tutmam gerektiğini hatırlatıyorsun. Kaptırdım galiba, haklısın :) Makedon 14:40, 9 Mayıs 2006

Makedon maddeleri yeniden yazmanın zor olduğunu bildiğim için, sanki çok fazla emek harcıyormuşsun gibi geldi. Zaman bulabilirsem bende yardım etmek isterim aslında ama:)Uzun lafın kısası kendini çok zorlamana gerek yok yapabildiğin kadarını yap fazlasıyla yeter. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 13:09, 9 Mayıs 2006 (UTC)
Uğur Başak, "Savaşın nedenleri" başlığını bir türlü kaldıramadım. İzleyen başlıklar da onun alt başlığı gibi görünüyor. O başlığı ve içeriğini tümüyle kaldırmak istiyorum. Yardımını diliyorum. Saygılarımla. Makedon 18 Mayıs 2006, 23:26 (UTC)
Yanlış bir yeri kaldırmamak için bir sormak istedim, 3 Savaşın nedenleri ile 3.1 Kuzey Afrika Seferi arasındaki bölümü kaldırayım. Cevabıza göre hareket edecem.--Ugur Basakmesaj 21:30, 18 Mayıs 2006 (UTC)
Evet. 3.1 Kuzey Afrika Seferi başlığı ve içeriği kalsın, 3 Savaşın nedenleri başlığı ve içeriği çıksın istiyorum.
Böylece sanıyorum 3.1 Kuzey Afrika Seferi, 3 Kuzey Afrika Seferi olacak ve daha sonraki başlıklar 4,5... diye devam edecek. Böylesi daha uygun olur sanırım.
Bunca işlerinizin arasında zamanınızı aldığım için özür dilerim. Madedon 19 Mayıs 2006, 17:32
Merhaba Makedon ilgili yeri çıkarttım, umarım doğrudur bir yanlış anlaşılma olmuşsa düzeltmeye çalışırım. Bu arada özre gerek yok, o kadarda bir şey yaptım sayılma. İyi niyetli olan her yaklaşıma sonuna kadar destek olmak beni mutlu ediyor. Şu anda tam durum nedir bilmiyorum ama önemli derecede telifden arınmış bir yazı durumuna gelmiş sanırım. İyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 15:39, 19 Mayıs 2006 (UTC)
Teşekkürler Uğur Başak. İstediğim şekil oldu. Sağolasın. Telifle ilgili tek bir sorun olabilir, en sondaki Savaş ve Türkiye bölümü yanındaki tablo. Onun nereden alındığını bulamadım. Diğerleri gibi İngilizce Wiki den ise sorun yok. Metin kısmında, telifli bölümler kalmadı. Artık bana göre maddenin tek sorunu, geliştirilmesi gerek. Bu da kollektif bir çalışma ile olacak umarım. Kolay gelsin. Makedon 19 Mayıs 2006, 17:49

Uğur bey merhaba,[kaynağı değiştir]

"Kırım Tatarları" maddesinin başında yazar ismi vardı.. Kural gereği diye düşünüp kaldırdım. Oldukça emek verilmiş, telif sorunu da olmayan bir madde olduğu için yanlışlık veya haksızlık mı yaptım acaba, diye endişeye kapıldım. Ne yapmalıydım? Selamlar. --Hasan Sami 23:44, 9 Mayıs 2006 (UTC)

Benim görebildiğim bir sorun yok, sonuçta yazımızın altına imza atmıyoruz. Ama madde biraz telifli gibi durmuyor da değil, çok uzun ve bir seferde girilmiş bir madde. Şu an için bir şey yapmanız gerekmiyor. İlginiz için teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 08:35, 10 Mayıs 2006 (UTC)

merhaba sizden bişey rica etmek istiyorum bana ırak şehri ile ilgili geniş bilgi verirmisiniz.okulda ödevim için lazım.ayrıca kendimi tanıtayım.13 yaşındayım.kısa zamanda cevabınızı bekliyorum. 09:55, 10 Mayıs 2006 —Bu imzasız yorum Cihatsari (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba Cihat, o şekilde bir yardım yapmam imkansız. Aramak istediğin bilgiyi sol tarafta bulunan ara tuşu ile arayabilirsin. Yoksa Vikipedi:Madde istekleri sayfasına istek olarak ekleyebilirsin. Kolay gelsin. --Ugur Basakmesaj 08:36, 10 Mayıs 2006 (UTC)

Bot & Double Redirect[kaynağı değiştir]

Uğur,

Botta bir sorun olabilir. Yönlendirmeye yapılan yönlendirmeler sayfasına bakıyordum, senin botun güncellediği bir kısım double re-directler hala double. Ondan önce triple'dı da double'a mı indi bilmiyorum :).

Botun yaptıklarına bir göz atıp durumu açıklığa kavuşturursan sevinirim. Kolay gelsin. --Volkan 08:37, 10 Mayıs 2006 (UTC)

Botun çalışma sistemi o şekilde, nedenini bilmiyorum. Sanırım en verimli bu şekilde çalışacağını düşünmüşler. Genelde o yüzden ilk seferden sonra 1 kez daha çalıştırıyorum. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 08:39, 10 Mayıs 2006 (UTC)

subst:sam1-Yuksekova[kaynağı değiştir]

Aynı değişikliği yaptığımız anlarda hep sen hızlısın, kendimi geliştirmem lazım:-))--renegademsj 09:45, 10 Mayıs 2006 (UTC)

Onu senden önce farketmiştim ama belki ilk koyan kullanıcı değiştirir diye bekliyordum baktım sen yapıyorsun:) Hemen değiştirdim. Birde şu telif konusunda hızlı bir yöntem geliştirebilsem:) Hızdan önemli son değişiklikleri takip eden kullanıcıların fazla olup müdahale etmeleri. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:50, 10 Mayıs 2006 (UTC)
Telif konusunda hızdan ziyade bu konuya duyarlı kullanıcılar artsa daha çok kişi bu işi takip edecek ve gözden kaçan madde sayısı azalacak. Sizlerin yükü de hafifleyecek. Aslında yönetici olmayan vikipedistlerinde bu işleri takip etmesi gerekli. Gönüllü kişilerden gruplar kurup iş bölümü yapsak, herkes vakti olduğunca verilen işi takip etse iyi olmaz mı ne dersin. Hem işler daha düzenli yürür, hem de ciddi ciddi birşeylerin yapıldığını ve düzelmeleri gören diğer kullanıcılar da bu işin içine girmek isterler.--renegademsj 09:57, 10 Mayıs 2006 (UTC)
Söylediğin konuda tamamen haklısın. Bu hafta içinde sorun olmayan kaynaklar ile ilgilide bir oylama açarak olması gereken duruma getirmek istiyorum. Daha sonra kullanıcılara bu konuyu köy çeşmesinde güzel bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Belki yeni kullanıcılara attığımız hoşgeldin mesajında doğrudan bir bağlantıda verebiliriz. Bunun hukuksal bir suç olduğunu ve vikipedide bu kuralları bilerek ve inatla telifli madde girmenin kullanıcının engellenmesine bile yol açabileceğini belirttiğimizde sanırım. Ama bunların hepsini güzel ve uygun bir dille yapmak gerekiyor. Zaten dikkat ettiysen bazı yeni kullanıcılar eskilerden daha fazla dikkat etmeye başladılar bu konulara, sanırım zamanla bu konu hallolur. Ne bileyim artık x telifli madde yakalayan ödül şeklinde bir şeyler mi yapsak. Bu kullanıcı Mayıs ayında X tane telifli madde buldu:) Ayın en iyisi fln reklamını yaparız. Belki böyle şeylere de önem vermemiz gerekiyor. Ayın telif savunucusu mesela:) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:03, 10 Mayıs 2006 (UTC)

Telif Beyonce[kaynağı değiştir]

Sevgili Ugur Beyonce maddesini elimden geldigince degistirdim. kimkimdirdekiyle pek bi ilgisi kalmadi. Kisilerin hayati fazla degisik sekilde anlatilamaz zaten. biraz daha oynarim uzerinde. calisma var koyacagim. telif ibarsini kaldiriyorum. Bu arada F-16 maddesinden telif ibaresini kaldirmissin ama hala google da baska sitede cikiyor. Sevgiler--Zeynep 12:40, 10 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Zeynep, bir yerden kopyalanmış maddelerin basit değişiklikler ile telif sorunu ne yazıkki gitmiyor, bu konu telif hakları ile ilgili son tartışmada çok fazla tartılıldı. Birde buradan kontrol edebileceğin gibi şu an için bile en azından 234 kelime 1-1 aynı duruyor:) Bu gibi maddelere yapılabilecek en güzel şey. 1 paragraflık genel bir bilgi verecek şekilde kısaltılması. Konu ile ilgilenen kullanıcılar ekleyecektir ayrıntıları. F-16 konusunda haklı olabilirsin, ben şu an için sadece telif şablonunun olduğu kısımları çıkarttım, ama üst taraflarda şüpheli gelmişti tekrar bir kontrol ediyorum şimdi. Bu telif konusunda kötü adam oldum zaten:) Sevgiler --Ugur Basakmesaj 13:02, 10 Mayıs 2006 (UTC)
Düzensiz olan kısmın tamamı telifli imiş zaten. Tümünü temizledim şu anki hali daha okunur oldu. İlgin için teşekkür ederim. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 13:08, 10 Mayıs 2006 (UTC)

duzeltecegim beyonceyi merak etme --Zeynep 13:53, 10 Mayıs 2006 (UTC)

Promosyonal şablonuna ihtiyacımız var.[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur. Kendi yüklediğim resimleri etiketlerken en-wiki'deki promotional şablonunun tr-wiki'de karşılığının olmadığını farkettim veya ben göremedim. Yoksa başka bir isimle mi kullanıyor? Memty 20:07, 10 Mayıs 2006 (UTC)

Kategori:Telif hakkı şablonlarına baktığım zaman bende göremedim, ama benzer bir yapıda çevirebiliriz onuda. Alt kısımları hepsinde aynı şekilde kullanıyoruz zaten. Sen yapmazsan ben yapmaya çalışırım. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:52, 11 Mayıs 2006 (UTC)

İmza olayı[kaynağı değiştir]

Uğur merhaba! Kendi imza şablonunu silip kullanıcı alanında alt sayfa olarak koyduğunu gördüm. Bu haliyle nasıl kullanılıyor? Ne yazıyoruz tercihler kısmına? Benimkini de o hale getirmek isterim eğer çalışıyorsa. denisutku msj 11:14, 11 Mayıs 2006 (UTC)

Tam bu şekilde kullanıyorum, {{subst:Kullanıcı:Ugur Basak/imza}}, yalnız şu anda senin imza birkaç sayfada subst edilmemiş olarak duruyor. İstersen ben bot yardımı ile tümünü subst: yapayım seninkilerin. Daha sonra sen kullanıcı alan adı altına taşırsın ve eskisini silebiliriz. Geçmişten kalma bir hatamız, kullanıcı kendisi ile ilgili şeyleri kullanıcı sayfası altında tutmalıydı ama:)Neyse hatayı er geç düzeltiyoruz. Haberini bekliyorum, isteğine göre bot yardımı ile kısa sürede tümünü subst:larım. --Ugur Basakmesaj 11:17, 11 Mayıs 2006 (UTC)
Tamam, botla benim imzaları değiştirebileceksek çok iyi olur. İmzamı Kullanıcı:Denisutku/imza sayfasına taşıyorum. denisutku msj 11:27, 11 Mayıs 2006 (UTC)
Denis tümünü düzelltim, sanırım artık silebiliriz eski şablonunu demi. Tekrar kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:47, 11 Mayıs 2006 (UTC)
Çok sağol Uğur! Evet silebiliriz. Hatta imzasını bu şekilde kullanan diğer arkadaşlara da haber verebiliriz bu uygulama hakkında. denisutku msj 11:51, 11 Mayıs 2006 (UTC) (yeni imzam :) )
Denis aklıma köy çeşmesine yazmak gelmişti ama ben yapmadım istersen sen köy çeşmesine küçük bir not düş. Bu şekilde kullanan ve aktif olan pek kullanıcı yok sanırım. Neyse yinede çıkanlar olur. İy i çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 11:56, 11 Mayıs 2006 (UTC)

Commonsa taşınmış resimler[kaynağı değiştir]

Uğur, işin olmadığı bir zamanda şu Commonsa taşınmış resimleri kontrol edip, siler misin? Commons'ta aynısı olanları koydum oraya sadece, kolay bir iş olduğunu tahmin ediyorum. Eğer içlerinde hala kullanılanlar varsa, ben düzeltirim onları. denisutku msj 12:05, 11 Mayıs 2006 (UTC)

Bu akşam onlara göz atarım, uygun bir şablon ile orada duranları silerek başlarım. Geçen günlerde izleme listemde bulunan bir resmin commonsda bulunmasının uygun olup olmayacağını sormuştum commons:Image:Araucania coa.jpg, commonsdakilerde bu resmin commonsda duramayacağını belirttiler. Bu nedenle işi garantiye almak için belli bir süredir commonsda duranları silmek ile başlarım. Kısa sürede sayfanın önemli bir kısmını temizlerim. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 12:13, 11 Mayıs 2006 (UTC)

Üzerinde çalıştığım maddeye göz attığın için teşekkür ederim. Açıkçası henüz çok yeniyim. Mesaj sistemini ilk defa kullanıyorum mesela. Kendi sayfama mı yazayım, buraya mı yazayım karar veremedim.

Katana ile işim bittiğinde haberdar ederim. Yorumlara ve teknik konularda bir miktar yardıma ihtiyacım var aslında.

Teşekkürler. --Burçin SARIHANmesaj

Selam uğur. Kolay gelsin--Baylan 13:44, 12 Mayıs 2006 (UTC)

Hoşgeldin:) Nasıl geçti vikiden uzakta zamanın. Bende bugün biraz uzaklaşmak istiyordum vikiden son bir kaç temizlik yapıp bırakayım dedim. Şu telif gibi konulardaki gereksiz tartışmalar vs. stres yaptı son günlerde. Bu akşam ve haftasonu büyük ihtimal buralarda olamayacam. Görüşmek üzere --Ugur Basakmesaj 14:06, 12 Mayıs 2006 (UTC)
Seyahat yorucuydu. Yol boyunca "acaba şimdi son değişiklerde ne var" diye düşündüm durdum. .-)) Aklım burada kaldı anlayacağın. Sana iyi haftasonları dilerim. Not: Bu arada fırsat bulursan Atlas dergisinin Mayıs sayısını okumanı tavsiye ederim . Hakan Öge'nin yazı ve fotoğrafları kesin ilgini çeker. Tekrar iyi tatiller.--Baylan 14:11, 12 Mayıs 2006 (UTC)
Yinede mekan değişikliği iyi gelmiştir, vikidende ara sıra uzak olmak aynı şekilde iyi olabiliyor. Ben haftasonu 1-2 foto çekebilirsem onlar ile ilgili de madde girerim diyorum:) Atlas dergisinede bir şekilde göz atmaya çalışacam. Hadi ben kaçtım kolay gelsin:) --Ugur Basakmesaj 14:18, 12 Mayıs 2006 (UTC)

Rgulerdem konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum[kaynağı değiştir]

[Şikayet sayfamızda] Kullanıcı:Rgulerdem hakkında detaylı bir suç duyurusunda bulundum. İlgili sayfadaki metni değerlendirip, Vikipedi'ye gönül veren herkesin bu konuda duyarlı olmaya ve doğru olanı yapmaya çağırıyorum. Çok teşekkürler. --Dbl2010 18:39, 12 Mayıs 2006 (UTC)

Another Poland[kaynağı değiştir]

Hello. I know that You done some translation about polish cities and towns like : Kurów or Świętochłowice, but can You do another one? This time en:Katowice. On of the major city in Polonya. Capital city of Silesian voidship. If You have time, pleas do some tranlation.

Best Regards

StimorollTalk

Boolean Templates[kaynağı değiştir]

Uğur selam! Sen anlarsın bu tip şablonlardan, şu Kategori:Boolean Templates'e bir bakar mısın? (aslında wanted category) Kullanılmıyorlar ve bilmeyenler tarafından anlaşılmıyorlar. Eğer gereksizlerse silelim mi? denisutku msj 21:51, 12 Mayıs 2006 (UTC)

Denis haftasonu bilgisayardan uzak durdum bugunde wiki ile geçirdiğim zamanda bot ile belirsiz olan resimler için emek harcadım bu sorunu biraz göz ardı ettim sanırım kusura bakma. Sende farkındasındır aslında, bu fonksiyonlar en:wikiden kopyalanmış durumda temel olarak güzel fonksiyonlar fakat en:wikide kullanılması tavsiye edilmiyor kullanılacaksa bile subst: yapılıp kullanılmalı gibi bir ifade var. Aynı şekilde vikide son eklenen özelliklerden bir tanesi, if ifelse switch gibi özellikler sayesinde bu şablonlardan bir kısmı bir şekilde göz ardı edilebilir fakat yinede güzel fonksiyonlar. Benim kişisel fikrimi soruyorsan, kalabilirler fakat onlar olmadan da yapabiliriz:) Soruna sanırım çok güzel cevap verdim. --Ugur Basakmesaj 19:06, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Bot'lar ile ilgili bir soru[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur,

Bu bot'lar konusunda daha fazla bilgiyi nerden bulabilirim? Örneğin senin yaptığın bot nasıl çalışıyor? Vikipedi'de yeniyim fakat eski bir yazılımcıyım, o nedenle anlatacaklarını anlayabilecek seviyedeyim.

Çok teşekkürler!

Murat 17:49, 13 Mayıs 2006 —Bu imzasız yorum AMS (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba Murat meta:Pywikipedia sayfasında istediğin bilginin daha fazlasını bulabilirsin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 19:08, 15 Mayıs 2006 (UTC)

MİT görüntüleri[kaynağı değiştir]

Uğur, Milli İstihbarat Teşkilatı sitesindeki uyarıya göre "Bu sitede yer alan herhangi bir bilgiyi, her hangi bir şekilde tahrif etmek ve Teşkilan Amblemi ile fotoğraflarını yasadışı kullanmak cezai takibata neden olacaktır". Acaba bu siteden yüklediğim bazı resimler (1, 2, 3, 4, 5) adil kullanım altında yer alabilir mi yoksa silinmeleri mi lazım? --Pinar 14:03, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Adil kullanım zaten tartışılan bir konu, bu nedenle commons'a yüklenmiyorlar aynı şekilde bazı wikilerde adil kullanıma uyan resimlerin kullanımlarını yasaklamış. MİT sitesinde bulunan uyarıya gördükten sonra tümünün silinmesi belki en iyisidir, çünkü çok açık bir şekilde ifade var orada. Bu tartışmayı birde Köy çeşmesine ekleyelim diğer kullanıcıların fikirlerine de bir bakalım. --Ugur Basakmesaj 15:04, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Telifli resimler- Zaman asimi[kaynağı değiştir]

Ugur su botu bir seferde tum resimleri yazacak sekilde ayarlamak mumkun degil mi? (Hehehe, mumkun olsa herhalde yapardim dedigini duyar gibiyim). "görüntü dosyası telif koruma süresini aşmışsa" diye bir ibare var; bu konuda netlik getirebilirsek bazi resimlerini ona gore duzenleyecegim. Citrat 16:18, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Citrat aslında tahmin edebileceğin gibi herşey yapılabilir:) fakat en pratik çözüm bu olarak düşündüm. Şu anki sistem dosyanın yükleniş tarihine göre tek tek kontrolü, herhangi bir şablon olmaması durumunda belirsiz olarka işaretleyip ilk yükleyen kişiye bir mesaj şeklinde oluyor. Bu şekilde bile öğlen bir ara bir göçme olayı (wikinin yoğunluğundan) yaşanmış. Diğer şekilde ayrı bir metin dosyasına herşeyi kaydetmem ardından mesajları atmam gerekiyor oda benim için biraz ek yük getiriyor:) Sanırım 1-2 günlük bir dişimizi sıkmamız gerekecek, şu anda 20 Ağustos 2005 tarihine ulaştı bu geceye bitmesini umuyorum. "görüntü dosyası telif koruma süresini aşmışsa" sanırım bu 70 senelik bir süreç. Bende konunun tam ayrıntılarını bilmiyorum ama, hukuki olarak 70 senelik bir süreçten bahsediyorlardı. --Ugur Basakmesaj 16:28, 15 Mayıs 2006 (UTC)
Ingilizce'nin kanunlari bize direk uymadigi icin ben genelde siliyorum oradan aldiklarimi. Sabrederim bir kac gun resim uyarilarina :) Bu arada Yurt duisindaki Turk okullari SAM'inde bir kisi cift girdi yapmis, oy sonucu 8/11 (%72) civarinda basligin gitmesinden yana. Oylamada karar limitimiz kac? Citrat 17:42, 15 Mayıs 2006 (UTC)
Koy Cemsmesinde fikrimi belirttim, net bir sekilde kal denmedikten sonra diger hepsine gitsin ama ile baslayan cumleler olarak gorebilirsin. Yani bir baska basliga tasinsin, yonlendirilsin vs basligin gitmesinden yana. Sonrasi ne olur bilinmez. Benim oyum orada basligin kaldirilmasindan yana idi. SAM'e aday koydugum icin aciklama yapmam gerekti. Gulen maddesine tasinsin diyen Selkem'e de danisabilirsin ama bence "silip" tasinsin diye dilekte bulunmus. Citrat 19:08, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:KonyasporLogo.gif görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:KonyasporLogo.gif görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 17:54, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:KayseriErciyessporLogo.gif görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:KayseriErciyessporLogo.gif görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 17:54, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:DiyarbakirsporLogo.gif görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:DiyarbakirsporLogo.gif görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 17:55, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Örnek Resim[kaynağı değiştir]

  • Sorun değil, zaten telif durumu PD idi, eklemeyi unutmuşuz o zaman. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 19:12, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Baylan nasılsın? Ushuaia sayfasında nüfus tablosunu altta gereksiz boşluk bırakmasın diye sağa aldım ama şimdi de değiştir onun yanına kaynı, beğenmzesen eski haline çevirebilirsin yinede. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 20:11, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Selam sevgili Uğur. Valla sanki sağda biraz sakil durdu ama.Yine de sen bilirsin ,patron sensin.-)))) Haftasonu iyi resim çektin mi bari? Yoksa Fener'e moralin mi bozuldu.-)) İyi geceler--Baylan 20:22, 15 Mayıs 2006 (UTC)
Bu hafta arkadaşımla (önemli bir arkadaş:)) biraz fazla takıldım resimler özensiz oldu:) Burayı ilgilendirmeyen resimler çoğunlukta, ama 2-3 tane güzel resim var yarına maddeleri ile birlikte eklemeye çalışacam. Bu arada en:Zeynep Sultan Mosque ilk interwikimde bu oldu. Fenere üzülmedim sevindim desem daha doğru olur, GS'liyim ben:) Sen nelerle uğraşıyorsun? --Ugur Basakmesaj 20:29, 15 Mayıs 2006 (UTC)
İlk interwikin hayırlı olsun. Güzel olmuş. İngilizcen tahminim çok iyi. Ben de haftasonu ailecek valide ziyaretinde bulundum. :-)) Tabii fenere çok üzüldüm .-)))))) Neyse. Aslında nüfus rakamları sağda hakikaten daha iyi galiba. Ben yine onu sağa alıyorum İyi geceler.--Baylan 20:43, 15 Mayıs 2006 (UTC)
İngilizcem idare edecek durumda çeviri yaptıkça gelişiyor, birazda arkadaştan yardım aldım (geçmişinde bulunan anonim ipler). Ben de 2 hafta önce bir çeşit valide ziyaretinde bulundum korktuğumdan kolay geçti:) Bu arada Ushuaia ingilizce maddesi Almancadan çok daha kısa. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 20:53, 15 Mayıs 2006 (UTC)
Kaynak belirttim. Ama başıma yeni bir iş daha çıktı. Bu arada Atlas mayıs'da Ushuaia var. Tekrar tavsiye edeyim. Hadi iyi geceler--Baylan 21:25, 15 Mayıs 2006 (UTC)
Ufak bir düzeltme yaptım kaynağında:) Permanentlink tuşuna basarsan sol taraftaki maddeni en son haline versiyon fln şeklinde bir bağlantı veriyor, url olarak onu, tarih olarakda en son değişiklik tarihini ekledim senin kaynağa tekrar iyi geceler. Atlas elime geçiremedim ama bakmaya çalışacam:) --Ugur Basakmesaj 21:31, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Atça, Aydın sayfası hakkında sana kötü bir haberim var. Vikinin telifler konusunda kötü adamı olarak bu habere biraz üzüleceksin ama, benim görüdüğüm bu http://nedir.antoloji.com/atca/ ve http://nedir.antoloji.com/atcali-kel-mehmet-efe/ bu sayfaları hem wikiye hem oraya yüklemişsin. Yüklemiş olduğun sitenin en altında (c) Antoloji.Com, 2004. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Antoloji.Com'a aittir. şeklinde bir ifade kullanmışlar bu da oraya telif haklarını yazarın verdiğini gösteriyor (yazar sen olsanda). Sayfaya şimdilik ilgili kısımlarına telif şablonu ekliyorum. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 23:00, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Memty şu an için tekrar baktım sayfaya, bu ve bu bağlantılardan sende 1-1 örtüşen kısımları görebiliyorsun. O kısımlarda yeniden yazma vs. yaparak b u sorunu halledebiliriz. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 23:03, 15 Mayıs 2006 (UTC)
Ugur Antoloji'deki yazdıklarımı sildim. Şu anda telifle ilgili problemde ortadan kalkmış

bu lunuyor. :) Memty 00:09, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Memty şu anda bir sorun yok gibi görünüyor. Ana sayfaya aday maddeleri kontrol ederken 10 madde varsa 8 maddenin telifli olduğunu gördüm dün, bu da ayrı bir komiklik. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 08:13, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Ugur, telifli diye gosterdigin WiMAX maddesinin bir bolumunu ben cevirmistim. Telifi gorunce once sasirdim ama sonra o sayfanin tum iceriginin bizden aldigini fark ettim. Telif diye nitelerken buna da dikkat etmemiz gerek artik. Buyudukce bizden alintilar cogalacaktir. Citrat 04:17, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Citrat maddenin alıntada bir kaynak vs. görememiştim ve bir sitede de çıktığında telif şablonunu koydum. Telif şablonunu çıkartabilirsin. Bu arada geçmişinde maddenin kimi yazdığına dikkat etmemiştim:)(özellikle etmiyorum) Bizden alıntılar çoğalacak söylemiş olduğun gibi, ama kullanıcılar madde eklerken faydalandıkları kaynakları net olarak belirtebilirse biraz daha kolay olur daha sonra maddeyi inceleyen kişi için. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 08:12, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Uğur telif madde bulan bir bot yapılabilirmi yapılırsa verimli olurmu --Ormanbotanigi 09:47, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Ormanbotanigi sanırım bunu yapmak çok zor olur, hiç bir şey imkansız değildir ama harcanması gereken emek çok yüksek olur birde hata oranının yüksek olacağını düşünüyorum. Ben telifli maddeler için bu siteyi kullanıyorum, genelde güzel sonuçlar veriyor. Birde telifliler için uzun sayfalara bakmak kolaylık sağlıyor ne de olsa kullanıcılar o kadar uzun sayfaları tek başlarına çoğunlukla yazamıyorlar. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:53, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Kullandığınız http://www.copyscape.com/ adresi eğer sonucu iyi incelenmez ise telif konusunda sıkça yanıltıyor. --TuLûAt 00:36, 17 Mayıs 2006 (UTC)

Tuluta söylediğin gibi potansiyel bir tehlik içeriyor fakat bu sadece ilk gösterdiği sonuçlarda, o gösterdiği sonuçları tek tek inceleyerek hata oranını 0'e indirebiliyoruz ama. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 17:25, 18 Mayıs 2006 (UTC)

Bot çok iyi oldu[kaynağı değiştir]

Uğur selam, bot'un resimlerdeki telif ile ilgili yeni fonksiyonları çok güzel olmuş; bizi epey rahatlatacak. Mesaj sayfamda botun gönderdiği mesajları görünce biri şaka yapıyor zannettim önce :) Sana mesaj yazmaya buraya geldiğimde, sana bile aynı mesajların gönderildiğini görmek daha komik tabi :)) Neyse, eline sağlık demek için yazdım. denisutku msj 10:27, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Botun bana da mesaj atması gerçekten komik oldu, kontrol ettim sanıyordum tüm eklediğim resimleri:) Bu arada çok fazla resmimiz varmış etiketlenmemiş, 1 Aralık 2005 tarihine yeni gelebildi. Duruma göre belirsiz kategorisinde 1 ay (veya daha fazla) durmuş olan resimleri de silebiliriz o biraz daha karışık ama. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:34, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Selam sevgili Uğur. Hangi maddeyi günün maddesi olarak aday göstermişsem etiketi yapıştırmışsın..)) insan kendi makalesinden başkasına güvenemeyecek herhalde. Ancak Gabriel Garcia hayatını ben almancadan çevirmiştim. Almanca sayfasında da zaten madde aşağı yukarı o kadar. Telifli kısmı silindikten sonra aday yapabiliriz. Selamlar iyi çaışmalar NOT: Zen bahçesinde telif etiketi yok . Neden acaba? :-)) --Baylan 15:13, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Baylan, çok ciddi sorunumuz bu telif. Telifsiz ve gerçekten güzel madde giren kişi sayısı neredeyse bir elin parmakları kadar. Tek başıma tüm maddelerin teliflerini kontrol edemez durumdayım, şu an için en azından günün maddesine aday olmuş olanları kontrol edebiliyorum. Garcia sayfasına şimdi tekrar baktım zaten senin eklediğin kısmı sağlam kısmıymış diğer kısmı hem gereksiz kalmış hem telifli o kısmı hemen çıkartabilirsin istersen:) Ben bu telif konusundan kendi maddem hariç bir senin maddeni aday gösterdim sanırım. Çok ciddi bir arkadaş daha çıktı Katana sayfasına bakarsan ikimizide katlıyor eklediği madde:) Zen bahçesini ben başlatmıştım, başlattıktan sonra en:wikidekini biraz geliştirmişler, bunu gören bir arkadaşımızda hem benim hatalarımı düzeltmiş hem de genişletmiş maddeyi, hoş bir madde durumuna gelmiş. Şu anda sanırım 11 aday var bunlardan 6 tanesi telifli olması lazım. Bir komik şey daha söylemek isterim, ana sayfada şu anda olan maddelerden 1 tanesi kısmen telifli durumda (en azından benim görebildiğim), belki daha büyük bir telif sorunu vardır. Komik noktalar bazı arkadaşlar maddelerimiz uzun diye seviniyor en: de: ja: wikilerden ama o wikiler teliflere çok hassas olduğundan durum bu. Çok uzattım galiba:) Sana da iyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 16:07, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Resim telifleri[kaynağı değiştir]

Sevgili Uğur,

Sahibi olduğum gazetenin arşivlerinden almış olmama rağmen yüklediğim resimlerin bir kısmında telif sorunu çıkmış. Bu yüklemeler yüzünden sevgili Deniz'e de haksız olarak (fakat bilmeyerek) yüklendim. denisutku msj 'nun ikazından sonra anladım ki bizim gazetenin sitesinde gerçekten Copyright© BOLAK Medya Grubu Ltd.Şti. kaydı var.. Bir hafta yurt dışında olacağım. Dönünce o meseleyi halledeceğim.Yani, Erciyes Gazetesi http://www.erciyesgazetesi.com kaynaklı resimlerim için bir haftalık tolerans lütfen. İyi çalışmalar. 01:26, 17 Mayıs 2006 —Bu imzasız yorum Hasan Sami Bolak (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba Hasan Bey, ben elimden geldiği kadar göz kulak olmaya çalışırım. Resim telifleri konusunda öncelikle ayrıntılı bilgiye sahip olmadığımı belirtmek isterim, yine aynı şekilde şu anda türkçe vikide yeterli şablonumuzda yok. O nedenle en:wikiden kontrol ettim ajanslara ait fotoğraflar ile ilgili bir kaç şablona rastladım, bazılarında telif altındadır ama isteyen kullanabilir gibi bir ifade vardı. Size bağlantıyı vereyim bir de siz kontrol edin, en:Wikipedia:Image_copyright_tag#.22Any-purpose.22_copyright. Bu arada bir arkadaşa yazdığınız mesajda, başka bir kullanıcıdan aldığım(ız) talihsiz suçlamalara karşı yaptığınız (benim için) olumlu yorum için teşekkür ederim. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 17:31, 18 Mayıs 2006 (UTC)

Deneme Tahtasi[kaynağı değiştir]

Deneme tahtasini "geri dondurmek" icin basit bir bot yapsak, yada yazilimi senin standart botuna eklesek? Ya gunde bir, yada icerik degistikce geri getirse? Oldukca yogun deneme olmaya basladi; is yukumuz azalir. Citrat 16:53, 17 Mayıs 2006 (UTC)

Citrat böyle bir şey yapabilirim, en kısa sürede ufak bir şey hazırlarım. Ne kadar sık temizleyeceğinide ayarlamak kolay hallettiğim zaman haber veririm, veya çalışmasından anlayabilirsin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 16:56, 18 Mayıs 2006 (UTC)
Yapabilceginden eminim :) Gunde bir degisse bile istikrarli bir izlenim verir anskilopediye. Ben IRC'ye teknik sebeplerle giremiyorum; Landscape'in telif konusunda bilgilendirebilir misin? Ya ben ve Deniz yada o farkli algiliyoruz konuyu. Hani olurda denk gelirsen demek istedim. Citrat 17:12, 18 Mayıs 2006 (UTC)
Noumenon telif konusundan bahsetti zaten yeteri kadar, bende az sonra Hasan Sami Bolak'a mesaj atacam, bilgilendirmek için. Tekrardan kolay gelsin. --Ugur Basakmesaj 17:14, 18 Mayıs 2006 (UTC)

Zen Bahçesi[kaynağı değiştir]

Selam Uğur, Zen Bahçesi maddesinin Ana Sayfa'daki özet paragrafının son cümlesi, "Japon Zen rahipleri tarafından meditasyon amaçlı olarak kullanılır" asıl maddenin ilk paragrafındaki "Popüler inanca göre Japon Zen rahipleri tarafından meditasyon amaçlı olara kullanılır" ile uyuşmuyor. Düzeltebilir misin lütfen? --İnfoCan 01:37, 18 Mayıs 2006 (UTC)

OK düzeltioyorum İnfoCan, bu arada sayfayı güncellediğin için teşekkür ederim. Ben ekledikten sonra en:wikide bulunan sayfayı biraz daha geliştirmişler, sende benim eksiklerimi düzelterek daha iyi bir hale getirmişsin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 16:52, 18 Mayıs 2006 (UTC)
Sağol Uğur. --İnfoCan 17:20, 18 Mayıs 2006 (UTC)

Şablon:Hoşgeldin[kaynağı değiştir]

Uğur, bota söylesen de, şu {{hoşgeldin}} şablonunu tüm sayfalarda subst:lasa. 500 sayfada falan var. denisutku msj 10:35, 18 Mayıs 2006 (UTC)

Denis bu olayı bende düşündüm yine:), sorun yeni ekleyenleri subst: ile eklememesi, eskiler yapmak sorun değil, fakat herkese yeni mesajınız var diyecek ama yapılabilir. Hatta şöyle diyelim, birdahaki dumblar çıktığında yapayım ben bunu. Önce köy çeşmesinde bildiririz, böyle bişi yapacaz, bundan sonra hoşgeldin şablonunu subst: ile kullanının diye. Olur mu sence?--Ugur Basakmesaj 16:50, 18 Mayıs 2006 (UTC)
Doğru söylüyorsun, ama ben de şablonu kullandıktan sonra aklıma geldi substlasaydım keşke diye. Aslında bu kadar çok kullanıcısı olan bir wikide hala karşılama komitesi olmaması ilginç. Bu işin botla yapılmasını köy çeşmesinde öneriyim bakalım. denisutku msj 17:59, 18 Mayıs 2006 (UTC)

Kullanıcı safyası silme[kaynağı değiştir]

Uğur Başak Merhaba, Bir konuda bilgiye ihtiyacım var. Kullanıcı sayfamı tamamen silmem veya silmeniz mümkün mü? --DeveDiKeNi 16:43, 18 Mayıs 2006 (UTC)

DeveDiKeNi neden diye sormak isterim tabiki, bildiğiniz gibi son günlerde kişiler vikipediye faydadan çok zarar edecek tartışmalara giriyolar ve uzatıyorlar kimseye faydası olmuyor. Sayfa silme konusunda ise, kullanıcı sayfanıza {{sil}} şablonunu eklerseniz silebilir, kullanıcının istediği ile siliniyor o sayfalar. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 16:50, 18 Mayıs 2006 (UTC)
  • Ben, mesleğinde yirmi yıllık geçmişi olan bir ansiklopediciyim ve Kartveloloji (İngilizce Wiki’de Kartvelian studies) alanında iyi yetişmiş biriyim; yani bir Kartvelolog sayılırım.. Haliyle Kartveloloji alanına giren maddelerle bu ansiklopediye katkıda bulunmam kadar doğal bir şey olamaz. Ne var ki, daha önce de sözünü ettiğim bir kullanıcı, bu alanda yazdığım maddeleri sonunda dalga geçme malzemesi haline getirdi ve benim bunu engellemem mümkün değil. Bir halkın dilini ve kültürünü alay malzemesi yapmak, etik dışı ve kabul edilemez. Hem bunu protesto ediyorum, hem de bu şartlarda katkıda bulunmayı sürdürmek istemiyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.--DeveDiKeNi 18:16, 18 Mayıs 2006 (UTC)
  • Teşekkürler...--DeveDiKeNi 18:50, 18 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba, telif koyduğunuz maddeleri sanırım okumuyorsunuz. Özel isimler, kişi adları yer adları, okul adları ve yıllardan ibaret maddelere nasıl telif koyarsınız.

Telif Silmeleri[kaynağı değiştir]

Telif işini abartıyorsunuz --Cansız 21:50, 18 Mayıs 2006 (UTC)

Hangi konuda abarttığımı düşünüyorsunuz. --Ugur Basakmesaj 21:52, 18 Mayıs 2006 (UTC)
Silmedeki acelecilik ve satır satır madde tarayıp uyarı koymalardan bahsediyorum. --Cansız 21:55, 18 Mayıs 2006 (UTC)
Yani yanlış bir şey yapmıyorum o zaman. Özellikle bakarak sizin söylemiş olduğunuz gibi telifli kısımlarını belirtiyorum, silme konusunda telif şablonu eklendikten 10 gün sonra bile telifli durumdaysa silinebiliyor ek olarak telifli madde eklendikten 2 gün sonra önemli bir değişiklik yapılmamışsa hemen silinebiliyor. Fakat genelde telif şablonu ekliyoruz yine de. Doğru olanı yaptığı düşünüyorum, ve bu hareket bana burada taraftar kazandırmıyor, o zaman niye yapıyorum! sadece daha doğru bir yer olması için. Bu arada en yakın tanıdığım kullanıcı bile telifli madde eklediği zaman telif şablonunu kullanıyorum. Bu işlemleri yapacağım yere madde yazmak inanınki daha güzel ve zevkli bir iş olurdu. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 22:00, 18 Mayıs 2006 (UTC)

O zaman buyrun madde yazın. wikipedinin telif kuralları beni zerre ilgilendirmiyor. Adam akıllı Türkçe bir ansiklopedi uğraşıysa amacımız bu yaptığınız yanlış. Sizi tek bağlayan wiki kuralları olmamalı. Kafanızı bu konuya fazla yormayın. Türkçe viki bir seviyeye gelinceye kadar bunlar olacaktır, herşey taklitle başlar, oturup madde yazmak sonra, ama siz bu tavrınızla süreci yavaşlatıyorsunuz. 5200 ün üzerinde silim yapmışsınız. Telif etiketinin şekli zaten berbat birşey. Öyle bir sayfaya kimse bakmaz bie heralde. Selâhattin Ülkümen örneğine bakın 4 satırlık bir maddeye 2 tane kocaman telif yazısı, üstelik bu madde daha taslak halinde. Gerçekten doğru birşey yapmak istiyorsanız, viki kurallarıyla fazla ilgilenmeyin bu safhada, oturup madde yazın. 10 gün içinde değise bile engeç 2-3 ay içinde telifli maddelerde yavaş yavaş şeklini bulacaktır. --Cansız 22:15, 18 Mayıs 2006 (UTC)

Bir çok kullanıcıdan çok daha fazla ve uzun telif sorunu olmayan maddeler yazdım şu ana kadar, ayrıca bu kadar uğraştıran çok sayıda kullanıcı olmasa daha fazlasını da yapabilirdim fakat durum ortada. Burada 1 yıldan fazla telifli duran maddeler, düzenle şablonu ile duran maddeler vardı ve hala var. Bunları ne bir kullanıcı çıkıp düzeltiyor, ne ekleyen kullanıcı. Buraya daha önceden çok kullanıcı geldi, ve ben şimdi bu maddeleri ekliyorum kendim düzenleyecem dedi fakat düzenleyen yok. Herkes yavaş ve düzenli madde girse daha kaliteli bir yer haline gelir. Sanırım fazla takip etmiyorsunuz, daha 1 ay kadar önce resim teliflerinden dolayı uyarı aldık. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:20, 18 Mayıs 2006 (UTC)

Vikikaynak hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar Uğur Basak uzun zamandır Vikikaynak'ta düzenleme işiyle uğraşıyorum ve sonuna yaklaştım vikikaynak şekillendi ve başvuru kaynağı halini almaya başladı kategori düzenleme işlemi bitmek üzere vikipedi bağlantıları yapılıyor sayfa düzenlemeleri gerçekleşiyor ama orada bir yönetici ve bürokrata ihtiyaç var lütfen başvuru bir an önce yapılsın ve yöneticiye kavuşsun

Yakında vikisözlüğe geçmeyi düşünüyorum oradada gerekli düzenlemelerin yapılması gerekiyor

Bu arada vikipedideki düzenlenmesi gereken sayfalarda planlarım arasında telifli maddeleri ve düzenle etiketli maddeleri buraya özgün hale getireceğim tabiki zaman alacak ama biryerlerden başlanması gerekiyor. Özellikle telif etiketi koyduğunuz sayfalardaki kaygılarınızı anlıyorum ve sizi destekliyorum her maddenin buraya özgün olması gerekiyor ama yinede tavrınızı biraz yumuşatsanız daha iyi olur gibi geliyor şöyleki buraya yazılmış ve buradan kopyalanıp başka sitelere geçirilmiş pek çok madde var bunlarla zaman zaman karşılaştım özellikle benim yazdığım ve buraya özgü olan bir iki otomotiv sayfasını başka sitelerde rastladım buna benzer diğer sayfalarda da bu durum olabilir bir maddenin doğruluğunu kontrol ederken dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum.Saygılarımla--nosferatü 07:39, 19 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Nosferatü, vikikaynakta gerçekten çok uğraştın. Sen yokken ben takip ediyordum son değişiklikleri ama artık edemez hale geldim son değişiklerde sadece senin ismin görünüyor. Proje için ilk istekte bulunan ben olduğumdan, aday olarak koymuştum ismimi aslında bürokratlık 4 yönetici olmadan vermiyorlar ama yönetici için başvurabilirim metaya en azından gerekli silme vs. işlemlerini hallederim. Vikisözlükte ise çok fazla sorun yok, elimden geldiği kadar düzenli tutmaya çalışıyorum, ama destek gelmesi güzel olabilir.
Aslında tavrımı çok yumuşak tutmaya çalışıyorum, telif etiketi koymadan son derece dikkat etmeye çalışıyorum. Ben çeviri yaptığımda en alta kaynakları ekliyorum, özette de belirtiyorum ki ileride şüphesi olan rahat takip edebilsin. Ama bazen öyle maddeler oluyor, kullanıcı kendisimi yazmış anlayamıyoruz, zaten o yüzden hemen silmiyoruz. Birde belki dikkat etmişsindir son zamanlar, ağırlıkta ön sayfada aday olan maddeleri ciddi olarak kontrol ediyorum. Telif kontrolü tek kullanıcı ile olacak iş değil. Bu arada kaygılarınızı anlıyorum cümlesini kişisel kalmış:) bu benim, senin sorunun değil vikipedinin olması gereken kuralı. Bu nedenle bu konuda hassas olmalıyız. Hızımız yavaş olsun güzel olsun, maddelerimiz çok çok uzun olup okunurluğu olmayacağına gerekli en önemli kısımları eklenerek kısa madde girilmesi bile bazen çok daha iyi oluyor. Bugün 7 yeni çeviri madde girdim, 5 tanesini ana sayfaya aday gösterdim:) Herkes 1 haftada bu kadar katkı yapsa çok süper olacak. --Ugur Basakmesaj 14:54, 19 Mayıs 2006 (UTC)
Nosferatüya bende teşekkür etmek istiyorum. Şu anda bildiğim karadıyla VikiKaynakta siz, o ve ben aktif kullanıcılarız. Şimdilik en azından kategorileme işlemi bitti ve madde sayımız 2000ni aştı. Bu arada yukarıda okuduğuma göre 4 yönetici olmadan bürokrat olunamıyormuş o zaman şimdilik sadece yönetici olsanız. Zira VikiKaynağın buna şiddetle ihtiyacı var. Oylamada 18 oy almışsınız ve bu kadarıyla yönetici olabilrsiniz gerekli herhalde. İyi çalışmalar.--AbSar 15:07, 19 Mayıs 2006 (UTC)
Merhaba Absar şu an için kendim için başvuruda bulundum. Vikikaynak, sözlük gibi projelerin devamlı bir harekete ihtiyacı var aslında. O 2000 maddenin çoğunluğunu şu anda aktif olmayan bir kullanıcı eklemişti:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 15:28, 19 Mayıs 2006 (UTC)

İmzanın ardından mesaj ifadesi nasıl ekleniyor ? --AbSar 10:21, 20 Mayıs 2006 (UTC)

Önce Kullanıcı:Ugur Basak/imza gibi bir sayfa açın, daha sonra tercihler kısmından, İmzalarda gözükmesini istediğiniz isme {{subst:Kullanıcı:Ugur Basak/imza}} ve hemen alttaki kutucuğu seçin. Bu kadar. Mesaja biraz geç cevap verdim kusura bakmayın. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 22:35, 22 Mayıs 2006 (UTC)

"Isim (analam ayrim)"'in ne avantaji var? Direk "isim" altina anlam ayrim koysak? Galatasaray'a bakayim dedim direk spor klubune cikiyor. Anlam ayrima ciksa daha iyi degil mi? Herkesin aklina hemen futbol gelmiyor ki? Ansiklopedi olarak daha genis dusunsek? Futbol sevenlere kiyak geciliyor burada :) Citrat 14:22, 20 Mayıs 2006 (UTC)

Senin de bildiğin gibi kesin bir kuralımız yok:) Benim düşüncemi söyleyeyim, şimdi spor kulubüne daha fazla bağlantı olacağını düşünmüştüm ve her biri için [[Galatasaray Spor Kulubü]] veya [[Galatasaray Spor Kulubü|Galatasaray]] yazılmasının daha mantıklı olduğunu düşündüğümden bu yöntemi seçmiştim. Fakat bu konuda herhangi bir ısrarım yok, ingilizce wikide benzer bir örnek Turkey'in doğrudan Türkiye sayfasına gitmesi:) Senin fikrin nedir, ikna edebildim mi?:) Edemediysem düzeltmek zor değil. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 22:47, 22 Mayıs 2006 (UTC)
Benim fikrim anlam ayrimlara oncelik verilmesi ama cogunlugu temsil etmedigimi biliyorum. Bir madde adina oncelik verilecek isek Galatasaray semtinin on planda olmasinin daha dogru olur diye dusunuyorum, keza ismi diger yerlere veren o. Ama beni ikna etmen sart degil; belki ileride oylama yapariz boyle seyler icinde. Cavabin icin tesekkurler, Citrat 04:02, 23 Mayıs 2006 (UTC)

SLM UĞURBAŞAK.ALACAKAYA İLE İLGİLİ BİLGİLER VERMEK İSTEDİM SİZE.YENİ KULLANICIYIM NASIL OLACAĞINIDA BİLMİYORUM AMASİZ OYLAMA İLE SİLMİŞSİNİZ.SAYGI DUYUYORUM.AMA ŞUNU UNUTMAYIN SİZDE BİRAZ KAPALI KUTU DEĞİLMİSİNİZ.İNSANLARI YÖNLENDİREMİYORSUNUZ.SANKİ KAPALI KAPILAR ARKASINDASINIZ.MAİL ADRESİNİZİ VERİRMİSİNİZ.ONA GÖRE BİZİ YÖNLENDİRSENİZ İYİ OLUR.BİLGİLERİ TOPLUYORSUNUZ AMA HALKA BİR FAYDASI YOK .İŞİ SADECE BİLENLERLE BAYLAŞIYORSUNUZ.BEN O ÇALIŞMA İÇİN ÇOK EMEK HARCADIM.İNSANLARLA PAYLAŞMAK İSTEDİM.AMA SİZ YÖNETİCİLER OLARAK BİZE İŞİN NASIL OLACAĞINA DAİR YARDIM ETMEDİNİZ.İYİKİ SİLMİŞSİNİZ.ZATEN BEN SİLECEKTİM.ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLERİM--gökmen özer 09:43, 21 Mayıs 2006 (UTC)GÖKMEN ÖZER

Merhaba size cevap vermek için Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Madencilik-yerleşme ilişkisi bakımından alacakaya bu sayfaya tekrar göz attım. Evet oylama ile silinmiş, gerekçe olarak özgün çalışma olduğunun üzerinde durulmuş. 2. olarak ise isim çok hatalıydı hatırladığım kendi isminizi ekliyordunuz ısrarla, şayet gerçek anlamda bilgi vermek istiyorsanız en güzeli Alacakaya sayfasına ekleme yapmanızdır, fakat tüm tezinizin buraya eklenmesi gerekmiyor zira çok uzun ve doğrudan çok ilgisiz bilgilerden çok temel ve basit bir şekilde olayın anlatılması daha iyi oluyor. Özel olarak sormak istediğiniz olursa ben veya diğer arkadaşlar yardımcı olmaya çalışacaktır. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 22:47, 22 Mayıs 2006 (UTC)

Merhabe uğur bey vikiye yeni katıldım resim ve kategori nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum yardımınıza ihtiyacım var --Karduelis 11:14, 21 Mayıs 2006 (UTC)

Sanırım bu kaydı kontrol edeceğimi düşünmemiştin demi:) Hadi yine de soruna bir cevap vereyim, Yardım:Resim ekleme bu sayfanın size yardımcı olacağını düşünüyorum:) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:18, 21 Mayıs 2006 (UTC)

sayın yönetici Kuzey Kürdistan maddesine bakın Türkiyenin bir parçasına kuzey kürdistan deniyor. böyle şeylere hemen müdahale edilmeli--85.104.150.54 17:42, 22 Mayıs 2006 (UTC)

müdahale konusunda içerik VP:HS kapsamına girmediği için hızlı bir şekilde silme uygulayamıyoruz, fakat VP:SAM ile silinmeye aday gösterilmesi halinde silinebilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir, kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 22:49, 22 Mayıs 2006 (UTC)

silmek için nitelikli çoğunluk gerekir.[kaynağı değiştir]

silmek için nitelikli çoğunluk gerekir.[kaynağı değiştir]

uğur bey!

silme takıntılılardan nisbeten farklısın ama sorum şu: çoğunluk her zaman yeterli midir? Hem silme işlemlerinde doğru mudur? Bence bir maddenin silinmesi için 10 oy yetmez. Kaldıki oylama ilkeleriniz yöntemleriniz bile netleşmemişken hiç yetmez.

Eğer o 10 oy dan yarısı silinmesi istenen maddeden maddenin varlığından çok içerik eleştirisi yapıyorsa bu hepten tuhaf bir durum değil midir?. Bu sebeplede silinmemesi gerekir.

Evet nisbi oy ancak maddenin içeriği üzerinde olabilir. Silinmesinde ise nisbi oy yeterli olmaz nitelikli oy gerekir. Oylama standartlarınızı tekrar gözden geçirin .

Aklın yolu şudur ki ; bir maddeyi silmek için 20.000 kullanıcılı bir ansiklopedide on kalemlik yeterli oy sayısına sahip olmayan kişilerle karar alınamaz karar için nitelikli sayıyı bulmak gerekir.

Bu iş silmede reflekleksleşmiş üstün zekalarla hiç olmaz.

Hem silmede şu vikipedi kuralı gerekmez mi?: "Eğer nisbi şüphe varsa kalsın", Evet bu ilke yok mu?.Denmez mi ki:ordaki muhalif oylar bu şüpheye açık karine değil mi? İçinizde kaç tane hukukçu vardır? Bunları nasıl anlatmalı Montesque der:"şu ezeli bir tecrübedir ki:her iktidar sahibi gücünü kötüye kullanmaya meyleder."Bizim üstün zekalı her şeyi bilen bir kısım yöneticilerimiz acaba uygulamaları veya güçlerini kötüye kullanmıyorlar mı? bunun için nitelikli oy istenmez mi? Bari "Beşikdüzü Kaymakamlığını" sildiniz tutarlı olmak için tüm kamu kurumlarını silelim. Böylece ansiklopedi daha tutarlı olmuş olur. Sizde maddelerden kurtulmuş olursunuz. Böylece 10 kişinin takdir buyuracağı veya uygun göreceği maddelerden oluşan bir ansiklopedi oluşur. selamlar.--3210mesaj 10:47, 23 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba 3210, kaygılarınızı anlıyorum aslında. Fakat bu konu VP:SAM ile ilgili. Silinmede genel olmadığı bir madde için olduğu için genele uygulayıp diğerleride silinsin gibi bir yorum yapamıyoruz, fakat uygun olmadığını düşündüğünüz diğer maddeler olursa SAM şablonunu onlar içinde kullanabilirsiniz. VP:SAM sayfasında bir yönde karar vermek için %60-80 arası oyun yeterli olduğu belirtilmiş, şayet bu gibi konularda farklı fikilere sahipseniz ilgili sayfanın tartışmasında fikrinizi belirtebilirsiniz. Aslına bakarsanız ingilizce wikide bir çok maddenin her gün hızlı silindiğini, kişilerin çok daha kolay engellendiğini ve SAM (AFD)'nin ortalama 150 madde için uygulandığını görebilirsiniz. en:Wikipedia:Articles_for_deletion/Log/2006_May_23 hemen bu sayfada 145 aday var (1 günlük), bu sayfayı örnek verme nedenim bu en:Wikipedia:Articles_for_deletion/Eğitişim tartışmada fikrimi belirtmem için bir mesaj almamdır. Saygılar. --Ugur Basakmesaj 09:03, 24 Mayıs 2006 (UTC)
  • Merhabalar,

Biçem el kitabındaki güzel çalışma sonrası birkaç çeviriyi daha toplulukça yapmamız, hem topluluk içi etkileşim ve katılım açısından hem çevirilerde karşılaşılabilecek perspektif kaynaklı önyargısal hataları bertaraf etmemiz hem de çevirileri daha çabuk tamamlamamız açısından iyi olabilir. Bu neden Vikipedi:Kişisel saldırı yok sayfasına bir göz atarsanız iyi olabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 07:33, 24 Mayıs 2006 (UTC)

Kategoriler hk.[kaynağı değiştir]

Kategoriler birer başlık niteliğindedir. Bunların yazımında tüm kelimelerin büyük harfle başlaması gerekmez mi? Tüm kategorileri elden geçirerek tamamını büyük harfle başlatmayı öneririm. 12:04, 24 Mayıs 2006 —Bu imzasız yorum Zorba (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba Zorba, vikipedide özel isim olmadıkça 1. harften sonraki harfleri küçük olarak başlatıyoruz, aynısı kategoriler için de geçerli. İlgili bilgi kısa olsa da bu sayfada Vikipedi:Sayfa adlandırma ve yönlendirme bulunmaktadır. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:07, 24 Mayıs 2006 (UTC)

Uğur, Meroë'yı Meroe'ye çevirmemin nedeni ë harfinin İngilizce'deki kullanım anlamına göre bu ismin Türkçe'de zaten Meroe okunacağı idi. İkincisi e olan iki ünlü harf birarada yazıldığı zaman bu e harfinin okunuşu "e" olarak kalmalıysa üzerine iki nokta konuyor. Örneğin İngilizce "pie" 'pay' diye okunur ama bir nedenle 'pie' okunması gerekseydi (yabancı bir dilden alıntı olduğu için, mesela) "pië" yazılırdı. en:Umlaut (diacritic) maddesinde de yaziyor: "The trema or diaeresis is the similar diacritic ( ¨ ), used to indicate diaeresis, or, more generally, that a vowel should be pronounced apart from the letter which precedes it." --İnfoCan 12:24, 24 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba İnfoCan sanırım haklısın, şimdi tekrar kontrol ettim bölge şu anda bir avrupa dili konuşmuyor resmi olarak ve büyük ihtimalle kelimenin hiyerogliflerde de yazdığı gibi kökeni çok eski. Meroe olarak değiştiriyorum onları. İlgin için teşekkürler. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:58, 24 Mayıs 2006 (UTC)

Sevgili Uğur, merhaba. Özleştik hakikaten:-) Hastaydım ama şu an iyiyim.Bizim ufaklıkta hastalanmıştı o da daha iyi çok şükür. İşler de yoğun olunca biraz wikiyi ihmal etsem de Bugün Wiki için ne yaptın ? sloganına verecek cevabım var şükür.:-) Yeni açtığım maddeleri kullanıcı sayfamdan görebilirsin (Robert FitzRoy | Beagle Kanalı). Hatta senden ricam bu yeni maddelere uygun kategorileri bulman ve yerleştirmen. Kendine iyi bak sakın hasta olma (bu konuda tecrübeli bir abi tavsiyesi :-) )Görüşmek üzere--Baylan 14:31, 24 Mayıs 2006 (UTC)

Hocam performansınız düşmüş:) Şaka maka geçmiş olsun, ufaklıklar hem hasta oluyor hem sıkıyor ara sıra. 2 safya ile ilgili de küçük düzenlemeler yaptım. Hastalık tavsiyene sonuna kadar katılıyorum. İyi geceler. --Ugur Basakmesaj 20:45, 24 Mayıs 2006 (UTC)
Teşekkürler sevgili Uğur. Metorologlar ve antropologlar Bilim adamlarının alt kategorisine alınabilir mi? yoksa bu şekilde kalması daha mı iyi sence? İyi geceler--Baylan 20:52, 24 Mayıs 2006 (UTC)
Ben o kadar dikkat etmeden mesleklere eklemiştim ama sizin dediğiniz daha uygun gibi o şekilde 3 kategoriyi ekledim, düzenledim. Bende iyi kötü bir kaç madde ekledim ve anasayfaya aday yaptım son günlerde, ama birkaç gündür pek faydam yok:) Tekrar iyi geceler --Ugur Basakmesaj 20:56, 24 Mayıs 2006 (UTC)

Resim telif hakkı ile ilintili bot'unuzdan aldığım uyarılarla ...[kaynağı değiştir]

Sayın UB,


PNG uzantılı "signum", "krebsdongusu", "glikoliz", "oktan", "butan", "urartu"; ve JPG uzantılı "krebsdongusu" dosyaları bizzat benim tarafımdan hazırlanmıştır.


Bunun dışında:

a) "butanlar.png" ve "butanlar.jpg" dosyaları İngilizce Wikipedia'dan alınarak gerekli düzenlemelerle birlikte "Bütan" başlığı altında gösterilmek üzere sisteme eklenmiştir.

b) "urartuharita.png" dosyası İngilizce Wikipedia'dan alınmış, gereken Türkçe çevirisi yapıldıktan sonra sisteme eklenmiştir.

c) "complex.png" dosyası İngilizce Wikipedia'dan alınmış, gereken Türkçe çevirisi yapıldıktan sonra sisteme eklenmiştir.


Bot'unuza iyi bir ayar verseniz iyi olacak sanırım. Botunuzun bu dosyalar hakkında böyle bir telif sorunu olabileceği kanısına varmasının (kanıya varmak: o bir bot (!)) gerekçesini bilmiyorum. Niçin yolladığım onlarca resim arasından yalnızca bunları seçilmiş onu da bilmiyorum. Bu benim için çok rahatsız bir durum, her yüklediğim resim için bir de açıklama yapamam.


Bu konuda gerekeni yapmanızı talep ediyorum.


(Bu dosyalar bot'unuzun "telif hakkı ihlali ile ilgili olarak dosya silinmesi" istemi sonucunda silinmesi öngörülen dosyalarım için kullanıcı tartışma sayfama gelen tüm uyarıların hedefi dosyaları içermektedir. Yolladığım tüm dosyaların telif haklarına uygunluğunu tasdikliyorum. Bu size yolladığım mesajımın ardından gelecek olan herhangi bir uyarı vb.için Vikipedi adına sorumluluk kabul etmiyorum...)


--Teffoo 21:34, 24 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Teffoo öncelikle bot çok basit bir yöntemle çalışıyor, herhangi bir telif şablonu olmayan tüm resimleri işaretliyor ve yükleyen kullanıcıya bir uyarı mesajı atıyor. Tamamıyla size ait olan resimlere {{GFDL}} şablonu ile etiketleyebilirsiniz, diğer üzerinde değişiklik yaptığınız resimlerin ise asıl telif şablonlarını ekledikten sonra onların altına şu vikideki şu dosyanın üzerinde değişiklik yaptım şeklinde not düşebilirsiniz. Not olarak şunu belirtmek isterimki, kendi yüklediğiniz resimlerin telif durumlarını başka bir kullanıcının bilmesi çok zordur. İyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 21:40, 24 Mayıs 2006 (UTC)


Niaa, açıklama için teşekkür ederim. Ben bunu bilmiodum. Bundan sonraki çalışmalarımda buna dikkat edicem (gerçi vikipedi için pek vakit bulamıyorum ama..).
Neyse tekrar teşekkür ederim. --Teffoo 21:47, 24 Mayıs 2006 (UTC)
Bu arada henüz mesaj gelmemiş resimler için bir soru sormuşsunuz, yükleniş sıralarına göre mesajlar geliyor. Botu belli bir süre kullanıcıların etiketleme şansı olması için durdurdum tüm yüklediğiniz resimler için bu sayfayı kontrol edebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkür ederim. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 21:52, 24 Mayıs 2006 (UTC)

Yanlız imza --{{subst:Kullanıcı:AbSar/imza}} böyle oldu nasıl düzeltmeliyim. --AbSar

harf hatası yapmışsın {{subst:Kullanıcı:Absar/imza}} bu şekilde yazarsan sorunun düzeleceğini düşünüyorum. --Ugur Basakmesaj 10:53, 25 Mayıs 2006 (UTC)

Sevgili Uğur yanlışlıkla Baylan/imza diye bir ansiklopedi maddesi açtım siler misin--Baylan 10:55, 25 Mayıs 2006 (UTC)

Hocam, diğer işlemi nasıl yapacağınıda biliyorsun sanırım, tercihler kısmından İmzalarda gözükmesini istediğiniz isim kısmına {{subst:Kullanıcı:Baylan/imza}} ve alttaki kutucuğu seçtiğinde olması lazım. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:58, 25 Mayıs 2006 (UTC)

[3] burada bir deneme yaptım ve olmadı. --AbSar

bu sayfada gördüğüm normalde olmaması gereken karakterler var. Temiz olarak sadece {{subst:Kullanıcı:Absar/imza}} bunu yazdığında olacağını düşünüyorum. --Ugur Basakmesaj 11:04, 25 Mayıs 2006 (UTC)

Nasıl olmuş:-)Baylanmesaj

Benimkinin bir kopyası olmuş:) Absar uğraşıyor şimdilik oda halletsin rahatlayacam. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:07, 25 Mayıs 2006 (UTC)
İyi o zaman benim kini Turuncu yaparsan sevinirim. Özgün olur:-))--Baylanmesaj 11:09, 25 Mayıs 2006 (UTC)
Kalsınlar böyle zararları yok, ben kendiminkini değiştiririm belki ama sen gerçekten istiyorsan seninkini değiştirebilirim. --Ugur Basakmesaj 11:11, 25 Mayıs 2006 (UTC)
Sizi bayağı uğraştırdım ama tercihlerden İmzalarda gözükmesini istediğiniz isim bölümüne {{subst:Kullanıcı:Absar/imza}} yazdım ve imzam --{{subst:Kullanıcı:Absar/imza}} 11:11, 25 Mayıs 2006 (UTC) oldu.--AbSar
Absar hemen o yazının altındaki kutucuğu işaretledin mi? o kutucuğu işaretlemezsen çalışmayabilir. --Ugur Basakmesaj 11:14, 25 Mayıs 2006 (UTC)
Yok turuncuyu sahiden istiyorum Yaparsan sebinirim--Baylanmesaj 11:15, 25 Mayıs 2006 (UTC)
Sadece mesaj kısmını turuncu yaptım şimdilik istersen diğer tarafada ek yapabiliriz, istersen ama. --Ugur Basakmesaj 11:17, 25 Mayıs 2006 (UTC)
Ve sonunda becerebildim. Sizide bayağı yorduk neyse teşekürler.--Absarileti 11:17, 25 Mayıs 2006 (UTC)
Absar önemli değil, o ufak ayrıntı daha sonra aklıma geldi, sana daha önce söyledimmi hatırlamıyorum ama. Şimdi biraz mola verebilirim:) --Ugur Basakmesaj 11:20, 25 Mayıs 2006 (UTC)
Teşekkürler ama turuncu olmamış--Baylanmesaj 11:21, 25 Mayıs 2006 (UTC)
Hepsini mi turunca yapayım, yoksa geri mi alayım:) --Ugur Basakmesaj 11:23, 25 Mayıs 2006 (UTC)
Hayır sevgili Uğur imzam da Baylan ismi turuncu çıksın istiyorum (Mesela Renegade 'ninki kırmızı çıkıyor). Ama senide çok meşgul ettim istersen başka zaman yap--Baylanmesaj 11:28, 25 Mayıs 2006 (UTC)
Şu anda sadece ismin turuncu:)--Ugur Basakmesaj 11:45, 25 Mayıs 2006 (UTC)
Slyah olmuş ama:-)))Baylanmesaj
Şu anda sadece ismin turuncu diğeri normal renkte, ama kullanıcı mesaj sayfadan kullanıcı mesajın rengi siyah görünür, kendisine bağlantı olması sebebiyle, varmı bir istek:) --Ugur Basakmesaj 11:54, 25 Mayıs 2006 (UTC)
Ben her yerde siyah görüyorum. En iyisi ben onu yine mavi yapayım. Rensiz olmakta iyidir:-)İyi çalışmalar--Baylanmesaj 12:09, 25 Mayıs 2006 (UTC)
united colors of benetton:) daha iyi böyle, istediğin zaman değişiklik yapabilirsin zaten. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 12:28, 25 Mayıs 2006 (UTC)
Bu imza bir arkadaşını Guyverinkine benziyor ama:) Aşağıdada tam etiketlenmemiş resimleri yollamış bot:) onlarada göz atarsın kolay gelsin:) --Ugur Basakmesaj 21:48, 26 Mayıs 2006 (UTC)
Bu botu tanımam etmem ama sen ona söyle şu fotoğrafları ben kendim çekmiştim.(Resim:Pasifik.jpg , Resim:Baylan.jpg , Resim:Y-1-.Kartal 2.jpg, Resim:Baylan kullanıcı sayfası için.jpg ) Kendime bunun için telif mi ödemeliyim:-)) Ayrıca futbolcular hariç diğer resimleri en. Wikiden aldım ve bunuda belirttim ( Örneğin:Resim:Viedma lake.jpg) Sevgili Bot'a söyle benle uğraşıcağına Erencexorla uğraşsın. Sevgili Bot'a iyi geceler dile.--Baylanmesaj 22:04, 26 Mayıs 2006 (UTC)
  • Yok be sevgili Uğur ne kızması:-) Ben relax insanım kurallara kızmam kuralsızlıklara kızarım. Şaka yollu takıldım. Ancak söyledğin şeylerin nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bu yüzden yüklediklerime en. wikiden alınmıştır diye not düşüyorum. GFDL ne demek ve nasıl eklenir bilmiyorum. İstersen hepsini sil ama "Resim: Baylan kullanıcı sayfası için.jpg" silme bu resim benim kullanıcı sayfamda ve kızımın fotosu. İyi geceler--Baylanmesaj 22:17, 26 Mayıs 2006 (UTC)
Sevgili Uğur lütfen bana siz'li hitap etme. İşte o zaman kızarım:-). İyi geceler--Baylanmesaj 22:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

"Kürt" maddesi[kaynağı değiştir]

Sayın Uğur Başak "Kürt" maddesi silinmeye aday gösterilmiş ve "oylama sonucunda bir karara varılamamış".

Bir kere, "Kürt" diye bir ansiklopedisi maddesi olmaz; doğrusu "Kürtler" olmalı. Örneğin "Alman" diye bir madde olabilir mi? Doğrusu "Almanlar"dır. Ben Kürtler maddesine kimi katkılarda bulunmaya çalıştım. Çeşitli iddialara, iddia olduklarını vurgulayarak yer verdim. Gerçekte, yazılı ya da internet üzerindeki kaynaklar tarandığında, çoğunun Kürtler üzerinden yürütülen emperyalist politikaların doğrudan etkisinde kaldığı görülüyor. Kürtler'e çeşitli (uydurma) tarihler yakıştırılarak, çok eski bir halk olduğu yolunda sözler edilmesi buna bir örnek. Fakat en önemlisi, Kürtler'in yakın tarihi konusundaki saptırmalar. Örneğin bu kaynakta 1915-1918 arasında Türkler'in çok sayıda Kürt'ü yok ettiği gibi uydurma şeyler yazılıyor; ancak her nedense, o tarihlerde Ermeniler'in Kürt köylerini basarak çok sayıda Kürt'ü de katlettiklerinden hiç sözedilmiyor. Kısaca, Türkler Kürtler'e düşman gösterilmeye çalışılıyor. Kürtler'in geçmiş tarihi üzerine bilinenenler ise yok denecek kadar az. Zaten yukarıda verdiğim kaynakta da eski tarih bir paragrafta geçiştirilmiş ve asıl konuya (yakın zamana) gelinivermiş. Yani politik meselelere. "Kürtler" maddesinin yazımını güçleştiren de bu. Bilimsel çalışmalar, ne yazık ki, politik tercihlerce gölgelenmekte.

Bu düşüncelerle, maddeye (Kürtler maddesi) olabildiğince tarafsız bir "Yakın Tarih" (20. yüzyıl) kısmı eklemeyi düşündüm, ancak sonradan vazgeçtim. Çünkü, bu konuda da, "Kürtçe'nin özgüllüğü" konusunda vs. yazdıklarıma karşılık aldığım tepkilere benzer tepkilerle karşılaşmak istemedim. Ben "Kürtçe"nin 'politik bir tanımlama' olduğu görüşünü savunmuştum. Lehçelerden değil, dillerden (aşiretlerin konuştukları dillerden, vs.) sözedilmesi gerektiğini yazmıştım, vs. Sonunda "Kürtçe" maddesinin adı değiştirilmiş, Kürt dilleri yapılmış. Doğrusu da bu. Ancak, madem bu yapılacaktı, ne diye görüşlerim bir başka yönetici tarafından Vikipedi'nin kuralları şöyledir, böyledir dayatmasıyla itelenmeye çalışıldı? Evet, gene benzeri bir durumla karşılaşmamak için, Kürtler'in yakın tarihini yazmayacağım.

İyi çalışmalar dileklerimle. 13:40, 25 Mayıs 2006 —Bu imzasız yorum 81.212.12.95 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba söylediğini Kürt-Kürtler ayrımı doğrudur tek maddede birleşmeleri gerekmekte. Diğer bir yöneticinin yapmış olduğu hareketi şu anda bilemiyorum, fakat haklı bir nedeni olabilir veya sizin yaptığınız değişikliği yanlış algılamış olabilir. Bu tür değişikliklerde özet kısmına bir şeyler yazmak bazende tartışma sayfasına yapılan değişiklikleri anlatmak güzel olabiliyor. Benim size söylemek istediğim, yapmak istediğiniz katkılarınızdan uzak durmayın. Doğru olduğuna inandığınız bilgileri ekleyebilirseniz çok güzel olur. Şu anda madde tek taraflı olarak yazılmış durumda sanırım. Dikkat ettiğiniz gibi fazla bir kullanıcıda karışmıyor veya karışmak istemiyor. İsterseniz maddeyi okuyun, tartışma sayfasına belirtin birşeyler daha sonra değişiklik yapmaya başlayın. Başka türlü bu maddeler güzel bir şekil alamayacak. Bazen kişisel olarak benim bile yaptığım değişikliklere karşı olanlar itiraz edenler oluyor, bir insan olarak bende rahatsız olsamda bu tür davranışlarda iyi niyetli düşünmeye çalışmaktan başka bir çaremiz yok. Umarım katkılarınızdan uzak durmazsınız, ne kadar çok fikir belirtilirse o kadar tarafsız bir yazı ortaya çıkacaktır. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:51, 25 Mayıs

2006 (UTC)

Kayseri Basını[kaynağı değiştir]

Sevgili Uğur bey,

Yurt dışında olduğum için mesajını cevaplıyamadım, kusuruma bakma.. Bu arada resimlerim yerinde duruyor, sana ve diğer göz-kulak olan arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler. Bir hafta ayrı kalınca anladım buraları nasıl özlediğimi.. Bu arada bir de ricam var, şayet yerinde ise: Kayseri Basını maddesinde gerçek dışı bir değiştirme olmuş.. Maddeye dokunmadan Tartışma sayfasında gerekçelerini teferruatı ile açıkladım. İlgilenirsen sevinirim. Selamlar.--Hasan Sami 15:48, 25 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Hasan Bey, tartışma sayfasını şimdi okudum, haklı olabilirsiniz bu değişikliği sizde yapabilirsiniz, hatta konu ile ilgili bilgi sahibi olduğunuz için sizi yapmanız daha doğru olabilir. Şayet siz yapın derseniz tartışma sayfasını referans göstererek ben eski haline getirebilirim. --Ugur Basakmesaj 18:41, 25 Mayıs 2006 (UTC)

Uğur bey, Ben bir dereceye kadar taraf sayılırım, o bakımdan sizin eski haline getirmeniz daha doğru olabilir diye düşünüyorum. Teşekkürler.--~~

Tartışma sayfasını gerekçe göstererek eski haline getiriyorum o zaman. İyi akşamlar --Ugur Basakmesaj 19:22, 25 Mayıs 2006 (UTC)
  • Teşekkürler.iyi akşamlar.--Hasan Sami 19:34, 25 Mayıs 2006 (UTC)


SAKARYASPOR sayfası hakkında[kaynağı değiştir]

Arkadaşımız bu sayfayı özenle hazırlamış ve hiçbir yerden de alıntılammaıştır.

Özenle hazırlanan bu sayfayı birileri ısrarla değiştirmekte ve içeriğini silmektedir.

Eski içeriği koyarsanız sevinirim.

Teşekkürler. 19:33, 25 Mayıs 2006 —Bu imzasız yorum Maley (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba Maley safyada telif nedeniyle, telifli kısmı çıkartılmış. Başka bir sitede yayımlandığı zaman telif durumu o yere geçiyor o nedenle telifli içerik barındıramıyoruz. Ama istersen kısa şekilde de olsa bir şeyler sen veya başka birisi yazabiliri. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe sayfalarına göz atarsan onların bile çok kısa olduğunu görebilirsin. İyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 18:41, 25 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Uğur kolay gelsin,

Mesaj sayfamı nasıl arşivleyebilirim? Bir yardım sayfası falan var mı acaba?--renegademsj 09:51, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Renegade tam çıkmak üzereydim ama hemen kısa bir cvp vereyim olmazsa gelince yardım etmeye çalışırım, Kullanıcı mesaj:Renegade/Arşiv 1 ismindeki sayfanın içine tüm mesajlarını taşıyabilirsin ve daha sonra buradaki mesaj sayfana arşiv bağlantısını koyarak halledebilirsin. Şimdilik bu kadar:) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:03, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Teşekkürler.--renegademsj 14:03, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Gaara makalesi Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Guyver, güzel bilgiler ekliyorsun. Bir şey sormak istiyorum eklediğin bilgileri çeviri ile mi ekliyorsun yoksa başka yerlerden kopyalıyormusun. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:11, 25 Mayıs 2006 (UTC)

Hocam iyi günler. Gaara makalesine eklediklerimi aynı makalenin ingilizce wiki'deki metninden çeviriyorum. Eğer çevirilerimde hata bulursanız bildirmeniz çok makbule geçer. Eğer daha iyi çeviriyle gelen olursa kabulumdur. Kolay gelsin. --Guyvermsj
Guyver, beğenmek beğenmemek değil ben de bir aralar eklemek için başlamıştım fakat vikideki diğer işlerden kendi sevdiğim şeyleri eklemeye zaman bulamıyorum. Çevirinin daha iyisi fln olmaz:) Boş bir zamanımda sayfanın şekilsel vikisel düzenlemesine yardım etmeye çalışacam. Diğer karakterleride hallebilirsek güzel bir duruma gelir. Sayfanın en altına da kullandığın kaynağı işin bittiğinde eklersin ilerisi için daha iyi olur, benim gibi birisi gelip sormaz sana:) Bu arada beğendim sayfayı. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:47, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Teşekkürler :) zamanım oldukça diğer karakterleri bitirmeye çalışacağım. Şahsen diziyi takip ettiğim için zevkli oluyor :) size iyi çalışmalar...--Guyvermsj 19:56, 26 Mayıs 2006

Lütfen yardımcı olabilir misiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba

Sayın Uğur Başak yazdığım maddelerdeki resimlerle ilgili üst üste atılmış mesajlarınızı gördüm. Ben de Vikipediye yeni kaydolmuş bir acemi olarak biraz şaşırmadım değil, çünkü bu resimleri kamuya açık zannediyordum ve bazı maddeleri yazıp resimle de desteklemek için bu resimleri kullanmıştım. Ancak şu telif hakları sorunu nedir, nasıl çözülür bilemiyorum. Google'de Grafik sayfasından yazdığım maddeye en uygun olduğunu düşündüğüm resmi indirip kullanıyordum şimdiye kadar. Peki bundan sonra ne yapmalıyım. Açıkçası bilgisayarla ilgili teknik bilgim çok zayıf eğer bana kısa yoldan bu grafiklerin hangilerinin kamuya açık olup olmadığını nasıl öğrenebileceğimi yazarsanız çok memnun kalırım ve Vikipedi'ye katkı gönül rahatlığıyla katkı yapmaya devam edebilirim. Şimdiden teşekkür ederim. --Dinbilimci 13:24, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Dinbilimci, yapılan bir telif şikayetinden sonra bu konuya hassasiyet göstermeye başladık. Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında ve Kategori:Telif hakkı şablonları kategorisinde kullanılabilecek telif şablonlarını gösteriyor, açıklamaları kendi içinde var. Daha tamamı bitmemiş olsada Vikipedi:Özgür görüntü kaynakları bu sayfada biraz bilgi veriyor. Ben kişisel olarak 1. sırada diğer wikipedia projelerinden yararlanıyorum. Diğer bir alternatif ise üzerinden 70 yıl geçmiş olan resimlerin kamu malı olması. Tüm bu bilgiler ilgili sayfalarda bulunmaktadır. Yüklemiş olduğunuz tüm resimleri bu sayfadan görebilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 13:31, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Hoşgeldin mesajın için teşekkürler ;) İnşallah bu son olur.Ruzgarmesaj 13:46, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Bu demek oluyorki e-postayı almışsın. Arasıra sanırım hepimiz bırakma durumuna geliyoruz, ama bıraktığımızda bir fayda olmuyor. Ben hiç bırakmadım ama sanırım insan bıraktığı anda bile gözünün ucuyla takip ediyordum bu ortamı. Tekrar hoşgeldin --Ugur Basakmesaj 13:49, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Uğur İngilice Vikipedi'de citation needed diye bir şablon var. Doğrulanması gereken bilgilere ekleniyor. Türkçe Vikipedi'de öyle bir şablon var mı acaba? Ruzgarmesaj 14:01, 26 Mayıs 2006 (UTC)

{{kaynak göster}} ve {{kaynaksız}} şablonları var, henüz pek kullanan yok ama senin vesilen ile belki daha çok kullanılmaya başlar. Çünkü çok fazla madde o durumda. --Ugur Basakmesaj 14:20, 26 Mayıs 2006 (UTC)

her hangibir sayfada kullanılmayan ve commonsta kayıtlı olan resimleri ilgili maddeye nasıl kaydedebiliriz--85.104.150.54 18:50, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba commonsda bulunan tüm resimleri orada bulunan isimleri ile kullanabiliriz. Resim kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgi Yardım:Resim ekleme sayfasından bulunmaktadır. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 19:40, 26 Mayıs 2006 (UTC)


Şablonlarla alakalı problem[kaynağı değiştir]

Şablonlarla alakalı bir problemim var ancak biraz karışık. Vaktin varsa irc'ye gelebilir misin? Eğer yoksa ben sana ayrıntılı olarak yazarım sen sonra cevaplarsın? Ruzgarmesaj 23:38, 26 Mayıs 2006 (UTC)

T-72 maddesinde şablon çok acayip görünüyor bunu düzeltmenin bir yolu var mı?Ruzgarmesaj 01:08, 27 Mayıs 2006 (UTC)

Ufak bir değişiklik yaptım, Rüzgar şayet her sayfada 1 tane böyle açılıp kapanan şablon kullanacaksan. O kod parçasını şablonun içine de taşıyabilirsin. Şu anki 1 den fazla kullanma ihtimaline karşı. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 01:14, 27 Mayıs 2006 (UTC)

Tamam oldu, Vielen Dank :) Ruzgarmesaj 01:18, 27 Mayıs 2006 (UTC)

Resim telif şablonlarının İngilizce olması[kaynağı değiştir]

Örneğin:

{{Promotional}} Source: http://www.gamehiker.com/gallery/ [[Category:Mario media]]

bu durumda:

{{Promotional}}

yani İngilizce olması bizim için bir problem olur mu? Ve bunun Türkçesini göremedim, var mı, varsa bana bu şablonu yazarsan sevinirim. --Yolcu 09:23, 27 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Yolcu şimdi bende göz attım sanırım türkçesi yok, fakat bir arkadaş aynı içeriği şu an için {{Promosyon}} olarak ingilizce hali ile kopyalamış. Şu an için onu kullanabilirsin. Bir arkadaş çevirisini yaptığı zaman zaten, senin eklediğin içeriklerdekilerde Türkçe haline gelir. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:13, 29 Mayıs 2006 (UTC)

Bakır Taş Çağı[kaynağı değiştir]

Merhaba Ugur Basak. Bakır Taş Çağı maddesinin içeriği, Kalkolitik maddesiyle aynı. Fazladan bir tek dış bağlantılar var, onu da Kalkolitik maddesine aldım. Bakır Taş Çağı maddesinin içeriğini kaldırıp redirectKalkolitik şablonu eklemek istedim ama bir türlü olmadı. Ne yapmam gerek. Makedon 27 Mayıs 2006, 23:12

Merhaba Makedon, gerekli düzenlemeleri yaptım, yapmış olduğum değişiklikleri görebilirsin. Bu şekilde kısa ve doğrudan ilgili maddelerin birleştirilmesi daha iyi oluyor. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:13, 29 Mayıs 2006 (UTC)

Selam Uğur, Vikipedi Proje Sayfalarının nasil yapıldığını bilmiyorum. Sadece Yöneticilermi yazabilir yoksa sıradan normal ölümlülerde yazabilirmi?:-) Bu Sayfa'yı cok faydalı buluyorum, ama gördüğüm kadarıyla henüz türkçesi yok. Eğer bana yasak değilse tercüme edebilirim. Selamlar --Erdall 14:15, 28 Mayıs 2006 (UTC)

Vikipedi:Cesur ol'u hazırladım. Selamlar --Erdall 16:45, 28 Mayıs 2006 (UTC)
Merhaba Erdall yazılı olmayan kuralımızı sana söyleyeyim:) Kurallar ve politikarlar ile ilgili çevirileri büyük (özellikle büyük vikilerden) tüm kullanıcılar yapabilir, hatta bu şekilde çevirilerin yapılması herkesi sevindiriyor. Çeviri ile işin bittikten sonra, köy çeşmesine bu çeviriyi bitirdim diyerek, Vikipedi: alan adı altına eklersen hiç kimsenin itirazı olmaz. Gerekli değişiklik varsa zaten diğer kullanıcılarda yaparlar. Çeviri için ellerine sağlık. --Ugur Basakmesaj 09:17, 29 Mayıs 2006 (UTC)
Sağol. Böyle doğru yapmışımdır inşallah, hadi hayırlısı. Selamlar --Erdall 15:47, 29 Mayıs 2006 (UTC)
Erdall, şimdi katkı sayına vs. baktım ve sayısal olarak az katkın olmasına rağmen faydalı katkılar olan nadir kullanıcılardan birisi olduğunu gördüm. Tekrar tebrik ediyorum, umarım senin gibi yeni kullanıcıların sayısı artar. İyi akşamlar --Ugur Basakmesaj 19:40, 29 Mayıs 2006 (UTC)
Çok Teşekkürler, katkılarımı (henüz) az da olsa beğendiğine sevindim. 10 aydır alman Wikipedia'sı ile ilgilendim. Türk Vikipedisi`ne tek tük uğruyordum sadece, ama bundan sonra daha çok Türk Vikipedisi ile meşgul olurum herhalde. Iyi geceler --Erdall 22:22, 29 Mayıs 2006 (UTC)

Bot zeki bir varlık değil[kaynağı değiştir]

ve beni bir daha resim yüklemekten yıldıracak şekilde rahatsız etti.

1. Ben İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Doktorum aynı zamanda web sitesinin editörüyüm dolayısıyla yayınlanan resimlerin telif sorunu bulunmamaktadır. Aynı zamanda hastanenin logosunu ben tasarladım. Altında da bunu açıkça yazdım. Zaten dosyayı yükleyende benim bunu benim kullanıcı sayfama baksaydınız veya hastanenin web sitesine baksaydınız anlardınız. Tabii ki robot zeki değil parametreler de yetersiz buda hem kırıcı hemde yorucu ve cezalandırıcı bir durum oluşturdu benim için şimdi sırf mesaj sayfama dolduran telif yazılarını kontrol etme memuriyetim başladı sırf insanlar biraz görsel olarakta bilgi alabilsinler düşüncemden dolayı.

2. Harezmi ve heysem resimlerini ingilizce wikipedia dan aldığım resimler üzerinde yaptığım çalışmayla portre haline ben getirdim. Müellifi zaten benim. Benim açımdan kullanılmasında sakınca yok. Kaynak zaten belli. Silinmesi gibi bir işlem yapılacaksa öncelikle bana heber verilmeli.

3. Star wars film afişleri ve resimleri zaten ingilizce wikipediadan aldım.

4. İhsan.jpg babamın resmi ve şu anda sadece kullanıcı sayfasında kulanılıyor.

Şimdilik vaktim kalmadı. Uzun bir süre wikiye girmeyeceğim işlerimden vakit ayırıp yaptıklarım tekrar karşıma beni uğraştıracak işler olarak dönmesi beni üzüyor. Sizlere kolaylıklar diliyorum.

10:39, 29 Mayıs 2006 —Bu imzasız yorum Muhammet.alp (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Keşke bu kadar sert cevaplar yazmak yerine diğer kullanıcılar gibi, sadece telif şablonlarını ekleseydiniz. Ama neyse artık yazmışsınız. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:21, 29 Mayıs 2006 (UTC)

Ekledigim resimler hakkinda![kaynağı değiştir]

Iyi gunler, kullandiginiz bot ekledigim 'Resim:Turkey flag large.png, Resim:Switzerland flag large.png, Resim:Italy flag large.png, Resim:Germany flag large.png' resimleri icin bana mesaj birakmis. Bu resimleri burada yeni oldugum siralarda kendi sayfami hazirlarken tahminen ingilizce vikiden bularak eklemistim. Simdi ise wikimedia daki bayrak resimlerini bunlar yerine kullanabilirim. Bunlar da onceki yazismamizdan anladigim kadariyla ileride botunuz tarafindan silinir. Boyle bir yontem 'sizin icin uygun mudur' diye soracaktim. Iyi calismalar, --EmreDuran 14:58, 29 Mayıs 2006 (UTC).

EmreDuran resimlerine belirsiz etiketi eklendikten sonra olumlu mesajların en azından tepki olmayanların gelmesi güzel oluyor. Şimdi tekrar baktım, o resimler commonsda bulunuyor, zaten sende gerekli değişiklikleri yapmışsın. O resimleri ileriyi beklemeden şimdi siliyorum. Temizlik işine başladık telif sorunu yaratanlar vs. bu iş içinde en kolayı kullanıcıların 1 defa uyarılmasıydı, silme işlemi için normal süreç 10 gün fakat ilk seferlik sanırım 1 ay kadar bir süre bekleyecez. Size de iyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 19:44, 29 Mayıs 2006 (UTC)


Nitelikli ve nicelikli katkı[kaynağı değiştir]

Sevgili Uğur.Tebrik ederim. Nitelikli medde sayısı o kadar az artarken, bir gün içinde bu kadar nitelikli madde yazdığından naçizane armağanımı kabul et lütfen:-)--Baylanmsj 11:57, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Vikipedi'ye bir gün içinde yaptığın çok sayıda nitelikli katkın için :)
Merhaba hocam, bana şuriken verince şaşırdım:) çok teşekkür ederim, genelde haftalık genel katkılarımdan birisini yaptım. Vikipedi:Barnstar sayfasından tüm barnstartlar görünmektedir, senin bana verdiğini daha çok savunma koruma nedeniyle veriyorduk:) Bu sayfada da ufak bir çeviri işlemi yapabiliriz kısa süre içerisinde:) Kolay gelsin, tekrar teşekkür ederim --Ugur Basakmesaj 12:19, 30 Mayıs 2006 (UTC)
Neyse anla işte sevgili Uğur. O kadar tecrübeli değilim burada biliyorsun. İçimden geldi hediye vermek onu bulmuşum ne yapalım:-) Neyse şimdi daha iyisi ile düzelteyim. Senin zaten kendini savunmana gerek yok arkanda kapı gibi Baylan abin var.-))--Baylanmsj 12:36, 30 Mayıs 2006 (UTC)
Sağolun hocam:) Zaten her zaman yapılan hareketten önce niyet önemlidir, sizin demek istediğinizi anlamıştım. Coğrafya değişiklikleri yapıyorum ara sıra maddelerde iyi oluyor, hem bu sayede tek taraflı olmuyoruz. Sizin dünkü Rubia maddenizi de gördüm, tek interwikisi almancaymış:) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 12:45, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Yüklediğim resimlerin telif durumu hakkında[kaynağı değiştir]

Sayın Uğur Başak, 1 ay kadar önce Betelgeuse maddesindeki betelgeuse.gif resiminin telif durumunu sormuşsunuz (buraya bakın). Bu resimi elimdeki yazılımlarla ben çizdim. Telif sorunu yok. Aynı durum Antares maddesindeki antares.gif ve Sirius maddesindeki sirius_1.gif için de geçerlidir. Onların da telif sorunu yok. Ben çizdim. Bu resimlerin telif durumuyla ilgili hangi şablonu koyacağımı bilemediğim için, resim sayfasına yerleştiremedim. Ancak, betelgeuse.gif adlı resmin "telif uyarı" şablonunu çıkardım.

İyi çalışmalar dilerim. Antares 12:05, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Antares, Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında ve Kategori:Telif hakkı şablonları kategorisinde telif şablonları ile ilgili bilgi var, kendine ait resimleri PD veya GFDL lisanlarından birisi ile etiketleyebilirsin. En uygunları bunlar oluyor, kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 12:12, 30 Mayıs 2006 (UTC)
  • Merhabalar,

Vikipedi:Biçem el kitabı'nın ardından, Vikipedi:Kişisel saldırı yok ve Vikipedi:Kukla sayfalarını da kısa bir zaman diliminde çevirdik. Sıra Vikipedi topluluğu için bir başka anahtar terim olan "iyi niyet"te. Vikipedi:İyi niyet varsaymak sayfasının çevrilmesine yardımcı olmanızı diler, bu tip çalışmaların aynı zamanda Vikipedi'deki topluluk ruhunu geliştireceğini umarım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 13:45, 30 Mayıs 2006 (UTC)

İzzet baysal resim[kaynağı değiştir]

Ben bu resmi İzzet Baysal Vakfının sitesinden çektim. Herhangi bir sorun olacağını zannetmiyorum. Bilginize... 18:15, 27 Mayıs 2006 —Bu imzasız yorum Enesener (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba Enesener, heryerin lisans yapısı farklı oluyor. Orası resimlerinin telifleri konusunda ne düşünüyordur bu konuda bir bilgim yok. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 15:14, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Yüklediğim resimlerin telif durumu hakkında[kaynağı değiştir]

Betelgeuse maddesindeki betelgeuse.gif resimini elimdeki yazılımlarla ben çizdim. Telif sorunu yok. Aynı durum Antares maddesindeki antares.gif ve Sirius maddesindeki sirius_1.gif için de geçerlidir. Onların da telif sorunu yok. Ben çizdim. İyi çalışmalar dilerim. 14:33, 30 Mayıs 2006 —Bu imzasız yorum Antares (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba Antares, kendi çizdiğiniz resimlere {{GFDL}} veya {{PD}} şablonlarından size uygun olanı seçip ekleyebilirsiniz. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 15:14, 30 Mayıs 2006 (UTC)
Bu cevap iki kez olmuş, botun sayfasındakileri şimdi gördüm. --Ugur Basakmesaj 15:16, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Wikipedia'dan aktarılan resimler[kaynağı değiştir]

İngilizce Wikipedia'dan Türkçe Vikipedi'ye aktardığım resimler Bot'unuz tarafından işaretlenmiş. Bu konuda Vikipedi'nin kuralları nedir? Wikipedia'daki resmin altındaki notları aynen aktarmamız mı gerekiyor? Bir Wiki'den diğer Wiki'ye sorunsuz aktarma yapılmasının mümkün olması gerekir.

---Vikiyazar 13:35, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Vikiyazar yüklemek sorun değil, yüklediğinizin kaynağını hangi viki hangi resimse ve ilgili bilgileri ve lisans şablonunu eklemeniz yeterli. Örnek olarak Resim:01vaccin.jpg dosyasına bakabilirsiniz. Kolay gelsin. --Ugur Basakmesaj 15:14, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Arkeoloji ile ilgili[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur ben aranıza yeni katıldım. Daha yeni yeni anlamaya başlıyorum bazı şeyleri. Ben Arkeoloji mezunuyum. Ve elimde bir çok arkeolojik yerleşim ile ilgili bilgi var. Bunları oluşturmamda bana yardım edebilirmisin. Yani bunları eklerken ilk olarak nereden başlayabilirim. Sanırım biryerlerden başlamam gerek. Çok teşekkür ederim... Coming 15:28, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Coming öncelikle hoşgeldin, benim sana en basit tavsiyem önce biraz yardım sayfalarını dolaşman, sonra hali hazırdaki maddelerin içeriklerini yapılarını, değiştir tuşuna bakarak viki yazım kurallarına göz atabilirsin. Daha sonra istediğin yerden istediğin maddeden eklemeye başlayabilirsin. Arkeoloji safyasına şimdi göz attım zaten iyi durumda, bu nedenle başlamayı seçeceğin yeri sen seç:) Yalnız madde eklerken telif konusuna dikkat etmemiz gerekiyor, herhangi bir yerde yayımlanmış bilgileri burada kullanmamız durumunda silinebilirler. Vikipedi:Telif hakları ile ilgili bilgiyide burada bulabilirsin, fakat bu telif dememden korkmamanı isterim Vikipedi:Cesur ol, sayfasıda sana destek olsun. Tekrar hoşgeldin, başka şekilde bir yardım istersen burada olduğum sürece yardım etmeye çalışırım. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 15:39, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Yeniden Merhaba[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur. Söylediklerinin bir kısmını zaten daha önce yapmıştım ve buna göre bir kaç değişiklik yaptım. Sanırım daha fazla haşır neşir oldukça daha iyi anlayacağım. Neyse Mel gibson linkinde Bravehearth (http://tr.wikipedia.org/wiki/Braveheart) ve The Passion of the Christ (http://tr.wikipedia.org/wiki/The_Passion_of_the_Christ) filmini yazdım. Fakat resmi sağ tarafa alamadım. Yaptıklarımın nasıl olduğuna bir bakarsan ve eksiklerimi bildirirsen sevinirim. Yardımların için sağol... Sevgiyle...Coming 16:55, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Coming, soruna cevap veremeden başkası düzenleme yapmış bende ufak değişiklikler yaptım şimdi. Başka bir konuda kullanıcı ismini değiştirmek istiyorsan üst taraftaki adını değiştir düğmesi ile yapamıyorsun, teknik olarak sadece sayfanın ismi değişmiş oluyor. Gerçekten kullanıcı adını değiştirmek istiyorsan, Vikipedi:Kullanıcı adı değiştirme sayfasına ismini ekleyebilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:20, 30 Mayıs 2006 (UTC)

İnfoCan Vikipedi:Topluluk portalı ile alıp veremediğin nedir:) ? Kaç seferdir sen düzeltiyormuşsun baktımda şimdi, izleme listene mi aldın? İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:54, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Bir vandalla inatlaştık işte :-) yöneticilerin yükünü biraz azaltayım diye kollarımı sıvadım. --İnfoCan 20:00, 30 Mayıs 2006 (UTC)
İnfoCan sanırım bilginin katlanarak gitmesi gibi, her yeni nesil kullanıcı bir öncekinin tecrübelerinden ve fikirlerinden yararlanarak 1 adım önde başlıyor ve kaliteli kullanıcı oranı artma eğilimi gösteriyor (umduğum bu) en:wikide dikkat etmişsen yöneticiler arka planda kalmaya gayret ediyorlar iyimi kötümü bilmiyorum ama, ayda 1000 silme yapanına az rastlıyorum. Burada iş biraz daha az kişinin üzerine düşüyor. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 20:28, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba LandSCape, hoşgeldin mesajlarında imzanızı atmayı unutmayın diye bir ifade var fakat siz o kişilere mesaj atarken imza atmıyorsunuz:) Birde hoşgeldin mesajını {{subst:hoşgeldin}} şeklinde atabilirseniz daha güzel olacak. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:15, 30 Mayıs 2006 (UTC)

...Şablon:Subst : hoşgeldin olunca ne değişiyor? anlatabilirsen sevinirim bir fark göremedim çünkü... İmza konusuna gelince şahsım adına birşey atmıyorum vikipedi imecesi adına hoşgeldin diyorum yeni kullanıcılara...Saygılarımla.--LandSCape 20:08, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Size atarken bende imzamı unutmuşum neyse:), bu tür tek seferlik atılan kullanılan şablonları subst: ile kullanıyoruz ki, şablonda yapılan her değişiklik sonrasında tek tek tüm şablonun olduğu sayfalar üzerinde bir kontrol yapılmasın ve servera yükleme olmasın. subst: ile yaptığımızda ilgili şablon içindeki bilgi metin olarak kaydediliyor. Ayrıca bazen vandallama veya ilerde bir değişiklik olması durumunda kaygı duymamız gerekmiyor. İmza konusunda ise, bu kullanıcılar yeni kullanıcı oldukları için hoşgeldin mesajlarını kimin attığını anlayamıyorlar ve genelde imzasını gördükleri o kişiden yardım istiyorlar. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 20:15, 30 Mayıs 2006 (UTC)
Tamam olayı anladım, teknik! Teşekkür ederim.--LandSCape 20:18, 30 Mayıs 2006 (UTC)
Rica ederim, şablonun tartışma sayfasına yazdım fakat pek dikkat eden olmadı sanırım:) Artık yavaş yavaş gördükçe alışır arkadaşlar. Tekrar iyi geceler --Ugur Basakmesaj 20:22, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Sevgili Uğur , senden rica etsem Quechua maddesinin "yazı sistemi" bölümünü ingilizceden çevrir misin? Almancası biraz bana komplike geldi. Tabii eğer zamanın olursa ve istersen. İyi çalışmalar--Baylanmsj 21:27, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Baylan yalnız bu kısmını mı çevirmemi istiyorsun en:Quechua_language#Writing_system, elimden geldiği kadar yapmaya çalışırım bu gece, en kötü ihtimal ile yarın:) İyi geceler --Ugur Basakmesaj 21:31, 30 Mayıs 2006 (UTC)
Evet, ben bu maddeyi çevirirken epey bir zorlandım ve yoruldum. Bu kısmı ise beni bayağı bir gerdi. İstersen başka şeyler de ilave edebilirsin. Acelesi de yok .İyi geceler --Baylanmsj 21:42, 30 Mayıs 2006 (UTC)
Merhaba Baylan, yazı sisteminin çevirisini bitirdim:) maddenin %40'ını fln yazı sistemi oluşturuyor sanırım şu anda:) Ben biraz kaçtım, iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:57, 31 Mayıs 2006 (UTC)
Çok sağol sevgili Uğur--Baylanmsj 09:02, 31 Mayıs 2006 (UTC)

Yeni Tasarım[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur,

Vikipedi'ye yeni bir şekil kazandırmaya çalışıyorum ama diğer arakaşlardan pek destek gelmedi. Neyse ben zaten büyük bir kısmını yaptım acaba senin fikirlerin veya eleştirilerin nedir öğrenmek istedim. Ruzgarmesaj 21:43, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Rüzgar sen eleştirmemi istiyorsun bende eleştireyim:) Köy çeşmesinde günün olayı gibi bir olay olsun diye konuşmuştuk o şekilde bir kutu olabilir, ayrıca günün maddelerini üste alsak nasıl olur. Bildiğim kadarıyla günün resmini doğrudan çekmenin bir yolu yok. Ben hep ingilizcenin ana sayfasının tasarımını beğenirim. Diğer projeleri oradaki gibi basit bir şekilde hepsini en altta listelesek, belki ek olarak türk dillerini en üste ek olarak veya projenin içinde farklı renkle belirtebiliriz. Fakat ingilizcenin tasarımını genel olarak örnek alsak, kutt-kutu şeklinde nasıl olur dersin? --Ugur Basakmesaj 08:10, 31 Mayıs 2006 (UTC)


Uğur eğer vaktin olursa benim tasarımımı baz alan bir tasarım yapabilirsin. Böylece iki farklı tasarım çıkarmış oluruz, oylama sonucunda hangisini seçeceğimize karar veririz. Ben şu anda çıkmak zorundayım 5-6 saat sonra gelebileceğim ancak o zaman senin dediğin değişiklikleri yapmaya çalışacağım. Ruzgarmesaj 10:49, 31 Mayıs 2006 (UTC)

Çeviri, Türkçe ve ansiklopedi[kaynağı değiştir]

--SidE 07:26, 31 Mayıs 2006 (UTC)

Checkuser...[kaynağı değiştir]

Son günlerdeki gelişmelerden yola çıkarsak, bence artık checkuser ihtiyacı kaçınılmaz oldu. İnsanlar bazı şeylerden rahatsız oluyor fakat ispatlanamıyor, Meta'ya başvuru bekleme vs. vs., yöneticiler içinde zor oluyor; çeşitli eleştirilere maruz kalıyorlar. Eğer senin içinde mahsuru yoksa, seni aday göstererek bir oylama açalım. Ne dersin?--renegademsj 07:58, 31 Mayıs 2006 (UTC)

Renegade beni aday gösterdiğin için gerçekten teşekkür ederim. Gerçekten çok önemli ve artık gerekli bir araç, yalnı adayları göstermeden önce Vikipedi:CheckUser Policy sayfasının çevirisini tamamlamamız bu sayede kullanıcıların neye oy verdiklerini bilmeleri güzel olur. Sayfanın access kısmında da yazdığı gibi, dikkatli verilmesi gereken bir araç ve karşılıklı kontroller için en azından 2 kişinin oylamayı geçmesi gerekiyor. İstersen sayfanın çevirisi ile başlayalım ve daha sonra aday kısmına geçelim. Yalnız en azından +25 olumlu oy alabilecek bir aday daha çıkartmamız gerekiyor. Burda benim aklıma Noumenon geliyor. --Ugur Basakmesaj 08:07, 31 Mayıs 2006 (UTC)
  • Bence uygundur. Noumenon'da kurallara bağlı, güvenilir bir isim. Çeviriyi tamamlayıp, oylamayı başlatırız. --renegademsj 08:10, 31 Mayıs 2006 (UTC)

erencexor a koydunuz banı kaldırın ! lütfen ! 12:49, 31 Mayıs 2006 —Bu imzasız yorum 85.108.86.81 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Niye kaldırmamız gerektiğini söyleyebilirmisiniz, topluluktan adına çok fazla şikayet alıyor ve ısrarla uyarılara rağmen kendi bildiğini okuyor. Bu arada mesajları sayfanın en altına ve imza ile atabilirseniz daha iyi olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:52, 31 Mayıs 2006 (UTC)

suclama uzerine[kaynağı değiştir]

Yasimi yanlis tahmin etmissin. 27. Insanlara genc demek icin yasli olmak lazim degil herhalde.Senden ozur dilemedigim dogru. Ben yonetimden kanuna aykiri davrandigim icin ozur diledim. Sikayet sayfasinda sorulan soru ozetle baya acik. Bu adam vikipediye zararlimi degilmi? Ne bildigin degil ne hissettigin sorulmus. Sen hala kanitsiz bir sey yapamayiz yazmissin bana. Bir insanin bir kotu insana dolayli da olsa destek vermesi icin 1) seviyor 2) aptal oldugundan kotu oldugunu anlamiyor 3) o kisiden korkuyor 4) cikari var. Ben o anda atesli cevap vererek seviyor dedim. Diger ihtimalleri dusunmedim. Ama artik bir sonuca varmaya gerek yok, Vikipedi kanunlarine gore yasak oldugu icin bir ithamda bulunmuyorum. Aklima 5. sebep henuz gelmedi, eger senin gecerli ve inandirici 5. bir sebebin varsa, utandir beni. --Ateist 13:44, 31 Mayıs 2006 (UTC)

Size daha fazla cevap vermeme gerek yok. Umarım bundan sonra kişisel olarak suçlamalardan vazgeçersiniz. --Ugur Basakmesaj 15:22, 31 Mayıs 2006 (UTC)


Taraflı maddeler[kaynağı değiştir]

  • Haklısınız, üslup yanlış olmuş. Bunda biraz şunun etkisi oldu, bunu da samimiyetle söyleyeyim. Ansiklopedileri tartmanın birkaç basit yolu var, bu tecrübeyle sabit. Osmanlı padişahlarının adlarının yazılış biçimi (-t- veya –d- ile yazmak), bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde kalmış coğrafyanın ele alınış biçimi, içinde bulunduğumuz konjonktürde tartışma konusu olan maddelerin yazılış biçimi, dinsel konular (örn. Şiiler üç vakit namaz kılar, bu doğru bilgi yazılmış, ama bir başkası silmiş) gibi. Örnekleri çoğaltmak mümkün.
  • Anlattıklarımı yukarıda söylediğim konuya bağlarsam, Türkçe Viki’de, ölçüt sayılabilecek maddeler tamamen yanlı. Üstelik yanlı maddelerin değiştirilmesine izin verilmediği de çok açık. Aynı sürüm sürekli geri getirilmiş ve bu gibi maddelerde son sürümdeki imza hep aynı kişilerin. Yönetici olan arkadaşlar kimler bilmiyorum, ama bunu önlemek gerekiyor. Yanılmıyorsam, kullanıcı adı olmadan İngilizce Wiki’de madde girişi yapamıyorsunuz. Türkçe Viki de önlem almalı bence. Gerçekten emek verilerek yazılmış maddelerin, ideolojik ve siyasal nedenlerle değiştirilmiş olduğu çok açık. Ben önce ansiklopediyi inceledim, bu türden çok madde var. Asla nesnel bilgiyi vermeye izin verilmeyen maddeler. Uzak bir örnek vereyim: Eğer bir Fransız, Cezayir Bağımsızlık Savaşı’na bağımsızlık savaşı diyemiyorsa, nesnel ansiklopedi maddesi yazması mümkün değil.
  • Ben biraz tepkisel davrandım, kusura bakmayın, ama tepkim de nedenlere dayanıyor. Slav maddesini gördüm örneğin. Siz de bakın (Tartışma:Slav). Gerçekten insanın tepkisini çekiyor ve böyle çok fazla örnek var.
  • Kolay gelsin! --SidE 15:55, 31 Mayıs 2006 (UTC)
Merhaba SidE, vikide insan bazen gerilebiliyor en iyi yapılacak şey o anda ya mesaj atmamak ya da dikkatli yazmak. Seninde tahmin edebileceğin gibi burada kimse profesyonel değil, bu nedenle suçlamayalım iyi niyetli varsaymaya çalışalım, gördüğümüz hataları düzeltelim. İyi bir şey; son zamanlarda kaliteli madde sayımızda eskiye göre bir artış var, umarım yeni kullanıcılarda bu tarzı benimser ve ileride gösterebileceğim örnek maddeler çoğalır. Hoşgeldiniz diyorum ve katkılarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 16:01, 31 Mayıs 2006 (UTC)

Bugün iş yoğunluğundan zamanım olmadı; ama yarın akşama kadar başka ilgilenen çıkmamış olursa, bir ara ben çeviriyi yaparım. Saygılar... Muhammedcimci 21:13, 31 Mayıs 2006 (UTC)

Önemi yok, zamanı olan birilerinin yapması yetiyor. Bugün siz yarın başka birisi. Proje sayfalarımızın eksik olması nedeniyle size daha çok iş düşer sanırım. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 21:17, 31 Mayıs 2006 (UTC)

Geri döndürme[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur,

Bazı kullanıcılar sayfaları geri döndürdüğünde açıklama bölümünde "xxx tarafından yapılan değişiklik geri alındı yyy sürümüne dönüldü" gibi bir şeyler yazıyor. Bunu otomatik olarak yapmanın bir yolu var mı? Yoksa geri döndüren kullanıcı elle mi ekliyor? Bu arada tartışma sayfan çok büyümüş bir arşiv yapsan iyi olur gibime geliyor. Ruzgarmesaj 21:30, 31 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Rüzgar, sabahki mesajına da cevap vermemiştim sanırım. Tasarım konusunda kendimi yeterli görmediğim için karışmak istemiyorum, fakat senin tasarımın gidişatı iyi yönde:) Bu özet normalde yöneticilerin ek özelliklerinden bir tanesi fakat, bir script de benzer bir özet çıkartıyordu fakat son zamanlarda problemli çalışıyor bu nedenle pek kullanılmıyor. Fakat bir alternatif var, Kullanıcı:Ruzgar/monobook.js sayfana şu kodu

// User:Lupin/popups.js

document.write('<script type="text/javascript" src="'

            + 'http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=User:Lupin/popups.js' 
            + '&action=raw&ctype=text/javascript&dontcountme=s"></script>');

popupRevertSummary = "Geri getirildi";

eklersen güzel birkaç fonksiyonun olur. Tartışma sayfasını her ay başında arşivliyorum, UTC olarak yeni aya girmemizi bekliyorum. 1.5 saat kalmış yarın arşivlerim artık. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 22:22, 31 Mayıs 2006 (UTC)

Anonim kullanıcılara şablon[kaynağı değiştir]

Uğur ben anonim kullanıcılara üyeliğin zor olmadığını anlatan(resimlerle üyeliğin nasıl yapıldığını göstercek) bir şablon yapmak istiyorum. Böyle bir uygulama yapmak Vikipedi ilkelerine aykırı mı?Ruzgarmesaj 22:29, 31 Mayıs 2006 (UTC)

Rüzgar öyle bir yasağımız yok, en:Template:AnonymousWelcome'i örnek alabilirsin. İngilizce wikide zaten kullanılmakta, bizimde ilgili yardım sayfalarını Özel:Allpages sayfasından bulabilirsin. Onlarıda ekleyerek yeni kullanıcılara en azından bir öneri şeklinde yumuşak bir ifade ile belirtilmesi sanırım güzel olur. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:38, 31 Mayıs 2006 (UTC)
Bu kullanıcı Ruzgar tarafından yaptığı, katkılardan dolayı, bir adet Maşallah ile ödüllendirilmiştir. Nazar değmesin !