Kullanıcı mesaj:Ugur Basak/Arşiv Kasım 2006

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

telif hakkı yok.[kaynağı değiştir]

SEVGİLİ UĞUR BAŞAK Sildiğiniz Konular benim de içerisinde bulunduğum komisyonca hazırlanıp, Kamuya ait resmi internet sitesinde açıkça yayınlanan tanıtıcı ve açıklayıcı bilgi mahihetli yazılar idi. Anlaşılan bu kamu sendikasına ve Genel başkanına bir tavır var diye düşünüyorum. Çünki sendika malı zaten kamu malıdır. 11:23, 1 Kasım 2006 —Bu imzasız yorum Ahmet muhsin (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba, öncelikle Vikipedi'de itham ve suçlama yapmak yasaktır. Gördüğüm kadarıyla benim dışımda başka kullanıcılara da "tavır var" gibi ifadelerle ithamda bulundunuz. Telif konusunda belirttiğiniz ise, daha az önce baktığımda sitenin altında Tüm Hakları Saklıdır şeklinde bir ibare olduğudur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:28, 1 Kasım 2006 (UTC)

son değişiklikle ilgili[kaynağı değiştir]

Hocam son değişiklikle ilgili olarak, aynı kontrolü yapmışız:) Ben de acaba bunlar da reklam amaçlı mıdır? diye düşünmekteydim:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:08, 1 Kasım 2006 (UTC)

Evet Sevgili Uğur, 85....78 bloke olduktan sonra aniden ortaya çıkıveren kullanıcının eski katkılarına bakma ihtiyacı hasıl oldu birden bende de :) İyi çalışmalar, kolay gelsin. Metal Militia 11:13, 1 Kasım 2006 (UTC)

ne kadar kaldı[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider, acaba ne kadar daha Portekiz yerleşim maddesi ekleyeceğini biliyormusun:) Gerçekten çok uzun soluklu bir proje oldu senin için. İyi çalışmalar:)--Ugur Basakmesaj 09:59, 2 Kasım 2006 (UTC)

Bucak sayısı 4000 civarında, 852 tane girdiğime göre daha dörtte biri bile bitmemiş. Yıl sonuna kadar sürer herhalde diye tahmin ediyorum. Bir kere başlayınca da sonuna gelmeden bırakamadım. Taslak sayısı çok arttı ama Portekizce vikide bile çok fazla bilgi yok. Portekiz bir bitse başka bir ülkeye geçeceğim ya artık seneye :) Bu arada, renegade online diye ona bir mesaj bırakmıştım ama çıktı herhalde. Ana sayfadaki resmin altındaki yazıyı "değişik metaller" yerine "metal hurufat" diye değiştirebilir misin? --Mskyrider 10:05, 2 Kasım 2006 (UTC)
Mskrider taslak olabilirler ama, en azından içlerinde bilgi, interwiki ve duruma göre resimler var:) Yani faydalılar. Ben aslında sadece senin bu maddeler için bir interwiki botu çalıştırıp, portekizlilere baskın yapmak istiyordumda, biraz daha yaptıktan sonra başlatırım olmazsa. Değişikliği yaptım, başarılar sana:)--Ugur Basakmesaj 10:11, 2 Kasım 2006 (UTC)
Teşekkürler, aslına bakarsan ben de bitirdikten sonra sana rica edecektim bot için :) Kolay gelsin! --Mskyrider 10:14, 2 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Pınar, tam emin olmamakla beraber sanırım oluşturduğum listeden yararlanıyorsun. Birşey belirtmek istiyordum, Dulkadiroğulları gibi düzgün bir maddenin, telifli içerikle değiştirildiği durumlarda geçmişinden telifsiz sürümüne çevirmen telif prosedürü açısından daha verimli olacaktır. Zaten düzenleyecek vs. işlem yapacak kimse olmaz, olmuyor:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:31, 2 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Uğur. Normalde maddenin geçmişine bakmayı ihmal etmem ama bu sefer unutmuşum gerçekten. Fark ettiğin için teşekkürler. Bu arada belirttiğin tartışma sayfası bana göre çok faydalı olmuş, ellerine sağlık --Pinar 11:36, 2 Kasım 2006 (UTC)
Aslında 2kb'ın üzerinde olanların birçoğu teliflidir. Onlara daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. VP:HS#Maddeler#7 gereği geçmişinde önemli bir değişiklik olmayanları şayet telifliyse hemen silebiliyorsun. Gözüne çarparsa diye söyledim. Tekrar iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:46, 2 Kasım 2006 (UTC)
Bende o nedenle listenin sonundan başlayarak telif avına çıktım :-) Bulduklarımı telif ihlali listesine ekliyorum ama artık söylediğin gibi geçmişinde önemli değişiklikler olmayanı hızlı silerim. Tekrar teşekkürler --Pinar 11:51, 2 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Kibele değişikliklerini takip ediyorumda. Sanki farklı bir kişi değişiklik yapıyor gibi geldi bana:) Yani ismini görmesem kim bu derim. Sakın mesajımı yanlış anlama, sadece dikkatimi çekti. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:34, 2 Kasım 2006 (UTC)

haklisin ugur, bana da oyle geliyor. bilgisayarim bozuk. turkce karakterleri olmayan, ustelik q klavye bir laptop ile basbasa kaldim. uzak kalamadim, tek tusluk isler yapiyorum. umarim fazla problem yaratmiyorumdur. selamlar. --kibele 22:40, 2 Kasım 2006 (UTC)
Yok ne sorunu, yinede kontrol ve ufak eklemeler yapıyorsun:)Vikiyi bırakmak zor geliyor insana. Kısa sürede düzelmesi dileğiyle, iyi geceler. Cevap yazmak için uğraşma, cevabını aldım sayarım:) daha sonra haberleşiriz tekrar. --Ugur Basakmesaj 22:44, 2 Kasım 2006 (UTC)
:) --kibele 22:47, 2 Kasım 2006 (UTC)

Zazaca Wikipedia[kaynağı değiştir]

MediaWiki:Monobook.css sayfasına aşağıdakileri ve MediaWiki:Tagline sayfasınada Vikipedi, özgür ansiklopedi gibi bir satır eklediinizde olacaktır. İyi çalışmalar

/*

*/
/* Display "Wikipediya, ansiklopediya xoser," */
#siteSub {
  display: inline;
  font-style: italic;
  font-size: 100%;
  font-weight: normal;
}

#bodyContent #siteSub a {
  color: #000;
  text-decoration: none;
  background-color: transparent;
  background-image: none;
  padding-right: 0;
}
/*

*/

--Ugur Basakmesaj 10:32, 31 Ekim 2006 (UTC)

Belirtiginiz gibi yukaridaki yazilari diq:MediaWiki:Monobook.css sayfasina yapistirdim fakat bir degisiklik olmadi. Acaba logoyu edit edip, yeniden yuklemek mi lazim? -- 06:17, 3 Kasım 2006 (UTC) Maviulke12
Maviülke bu sayfadaki <code> ve </code> kısımlarını çıkartabilirsen sorun çözülecektir. Sanırım sen resimdeki yazının da değişmesini istiyorsun. Onu bilgisayarına yükleyip değiştirmen gerekiyor daha sonra m:Requests for logos bu sayfadan istekte bulunacaksın. İyi çalışmalar --Ugur Basak 08:20, 3 Paiza Peyên 2006 (UTC)

E-posta onayı[kaynağı değiştir]

Uğur merhaba, e-posta adresimi değiştirdim, yeni e-posta adresime Viki'den onay maili geldi, fakat ben onay vermek için maildeki linke tıkladığımda, Viki'ye bağlanıp böyle bir sayfa yok vs. vs. uyarısı veriyor. E-mail adresimi onaylayamadım bir türlü (gmail), sorun hakkında fikrin var mı, yardımcı olabilir misin?--renegademsj 10:21, 3 Kasım 2006 (UTC)

Renegade şimdi test amaçlı sana e-posta atmayı gönderdim ve sorunu çözememiş olduğunu gördüm:) Sorun daha önce başıma gelmedi fakat türkçe karakterlerle ve/veya e-posta dili ile ilgili olabilir. Şöyle bir önerim var, normalde olması gereken bağlantı http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Confirmemail/birkod şeklinde olmalı, %C3%96zel bu kısım yerine Özel yazıyorsa sorun olabilir eğer öyleyse o kısmı %C3%96zel ile değiştirirsen sorun çözülecektir, veya tam terside olabilir:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:01, 5 Kasım 2006 (UTC)
Uğur ilgin için teşekkürler, sorunu hallettim, yazı karakterleri ile ilgiliymiş.--renegademsj 07:00, 6 Kasım 2006 (UTC)

Başkort Türkçesi harfleri[kaynağı değiştir]

Merhaba, Başkurt Türkçesi'ne ait bazı harfler bizde çıkmıyor. Bu harfler Başkurtça vikipedide çıkıyor. Bahsettiğim harfler: ҙ ҡ :bu ikisi. Çıkmadığı için kare olarak gözüküyor. Şekillerini tarif etmek gerekirse biri üç sayısı şeklinde ve altında çengeli var. Öbürüyse k harfinin üstünde bir kuyruğu var. Bu iki harf çıkmıyor. Türkiye Türkçesi'nde bu harfler nasıl çıkacak?--F.Mehmet Kaya 09:26, 4 Kasım 2006 (UTC)

F.Mehmet, gösterdiğin iki karakteri ben görebiliyorum, fakat benim kullandığım sistem Japon, Çin alfabelerini de gösteriyor. Sanırım senin kullandığın sistem ile ilgili bir sorun var, Başkurtça vikipediyi soruyorsan, sanırım orası farklı bir font kullanıyor. Genellikle Kril alfabesi veya farklı bir alfabe kullanan Vikipedi'ler farklı font kullanmayı tercih ediyorlar. İşletim sistemini daha çok alfabe/karakter kullanacak bir duruma getirebilirsen bir sorun kalmayacaktır. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:56, 5 Kasım 2006 (UTC)

yöneticilik başvurum[kaynağı değiştir]

Sonunda yöneticilik başvurumu yaptım hocam.Sizide oylamada oy kullanmaya davet ediyorum.Saygılar--Chemsj 19:53, 4 Kasım 2006 (UTC)

Şikâyet ve 3RR[kaynağı değiştir]

Merhaba, şurada şikâyetimi bildirdikten sonra bu sefer IP ile değişiklik devam ediyor. 3RR olmaması için tekrar geri almadım ama bildirmek istiyorum. Vikipedi'nin siyasi propaganda yeri olmadığını bazı kullanıcılara ve IP'lere anlatmak gerek. --Mskyrider 10:52, 5 Kasım 2006 (UTC)

Mskyrider, aslında Vikipedi ne değildir sayfası durumu fazlasıyla açıklıyor. Maddeyi geri almaya yetişemedim, fakat tartışma sayfasına fikrimi belirttim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:10, 5 Kasım 2006 (UTC)

Renault maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar Uğur Ermeni tasarısı ile ilgili boykot edilen firmalar maddesi var Fransız Şirketlerine Boykot Renault maddesinden silinmiş ben diğer Citroën ve Peugeot maddelerinde eklenen bu maddeyi

diyerek düzenledim şimdi ise kararsız kaldım acaba düzenleme yaptığım yerlerden silsek mi?--nosferatü 11:17, 5 Kasım 2006 (UTC)

  • Nosferatü, şu an için bir araştırma yapmadım fakat tahminimce 200 civarındaki ülkede birçok şirket defalarca boykot edilmiştir:) Ansiklopediklik açısından ya bu şekilde hepsini, en azından ekleyebildiklerimizi ekleyeceğiz, tabi eklersek içerikler komik durumlara gelecektir, yada bu içerikleri çıkartacağız. Şayet olayın gidişatını vs. anlatan güzel bir sayfa olursa, liste ile bu içeriğin orada olması sorun değildir fakat tüm boykot edilenlere bu bağlantıyı vermek gereksiz. En azından benim fikrim bu şekilde. Fakat şu şekilde olması bir derece mantıklı olabilir, uzun bir Citroën sayfası olur içeriğinde çoğu konusundan ayrıntılı olarak bahsedilir. Türkiye'deki durumu ile ilgili bir alt başlıkta da yine ayrıntılı olarak anlatılır gelişimi vs. o bölümde ufak bir bilgi olarak verilebilir. Fakat içerik olmayıp bu şekilde ayrıca bakınızlar içerik açısından ziyade bir şekilde reklam durumuna geliyor. Kesin bir cevap vermedim, ama kısaca çıkartılmaları daha uygundur. --Ugur Basakmesaj 11:23, 5 Kasım 2006 (UTC)

Bülent Ecevit sayfasında yaptığınız deneme için teşekkür ederiz. Denemeniz çalıştı, fakat ya geri alındı ya da silindi. Lütfen diğer testleriniz için deneme tahtasını kullanın. Eğer nasıl katkı yapabileceğiniz konusunda daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, lütfen Vikipedi`ye hoş geldiniz sayfasına bir göz atın. Teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 23:25, 5 Kasım 2006 (UTC)

yazdığım neden siliniyor 01:37, 6 Kasım 2006 —Bu imzasız yorum Aziz 58 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.
Aslında yukarıdaki bağlantılardan nedenini görebilirsiniz, fakat Vikipedi:Vikipedi ne değildir sayfasında aradıklarınızı bulabilirsiniz. Vikipedi bir ansiklopedidir, bu nedenle kişisel yorumlar fikirler yer alamaz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:42, 5 Kasım 2006 (UTC)

Sevgili Uğur, anasayfadaki maddeleri normal kullanıcılar değiştiremiyor bildiğim kadarıyla. O nedenle senden, 1-2 değişiklik yapman� � rica e decektim: Ecevit madddesinde: "...damgasını vurmuş en önemli isimlerden biri." satırı: "...damgasını vurmuş en önemli isimlerden birisidir." şeklinde değişmeli kanımca. Bir de Peter Gabriel maddesinde: "(13 Şubat 1950 - )" kapat-parantez öncesi tire ve boşluk gereksiz, "İngiltere'de Chobham,Surrey kasabasında" Surrey öncesine bir boşluk lazım, "konser sırasında (Genesis)Şöhreti Progressive..." şöhreti paranteze yapışmış... gibi imla hataları var. Aslında o cümle epeyce düşük bir cümle olmuş. Yoğunsun biliyorum ama ilgilenebilirsen hoş olur. Kolay gelsin, sevgiler. Metal Militia 10:01, 6 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Metal Militia, ufak değişiklikler yapamayacak kadar yoğun değilim:) cümle düşük olmuş ama şu an maddeside o durumda olduğu için büyük bir değişiklik yapmadım. Ek bir fikrin olursa yardımcı olmaya çalışırım. Sevgiler, iyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 10:20, 6 Kasım 2006 (UTC)

Kullanıcı gkfb2391 hakkında[kaynağı değiştir]

Uğur Abi, kullanıcı ısrarla telifli madde açmaya çalışıyor. Bi el atar mısın? ----Serkansporfcmesaj 13:09, 7 Kasım 2006 (UTC) Sadece madde açsa iyi, başka maddelerin isimlerini değiştirip o maddeyi açmaya çalışıyor, ısrarla vandalizm.Delamorena 13:15, 7 Kasım 2006 (UTC)

Tam bir uyarı yapmadan engellemek iyi olmaz. Bu nedenle şu an için uyarı yapmakla yetinelim, ısrar etmesi halinde engellemek zorunda kalacağız. Kullanıcı izleme listemde. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:23, 7 Kasım 2006 (UTC)

ben dün uyarmıştım, bugünde uyardım hemen senden önce :) bekleyelim bakalım umarım değiştirir huyunuDelamorena 13:24, 7 Kasım 2006 (UTC)

Dünkü uyarında imza ve tarih kullanmamışsın:) İkinci defa uyarısı yapılmış oldu, bir sonraki vandalizminde uyarmaya gerek duyulamadan engellenebilir. --Ugur Basakmesaj 13:41, 7 Kasım 2006 (UTC)

kardeşim sen de bahaane arama yok imzan yok yok tarih atmamamışın falan :))), şaka şaka tamam engellemeyelim zaten de ben bunun düzeleceğinden şüpheliyim ondan diyorum ;) yoksa hepsiyle tek tek uğraşıyorum bak sabahtan beri :) Delamorena 13:45, 7 Kasım 2006 (UTC)

Ulucak köyü Selçuğa değil Kemalpaşaya bağlıdır.İzmir-kemalpaşa-Ankara yolu üzerindedir.Maddenin geçmişinde yanlış yönlendirmeler var.Düzeltebilirmisiniz. Selam. Mustafa AkalpTC 14:06, 7 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba istediğin işlemi yanlış anlamamışsam düzelttim fakat bunun için bot kullanmadım, sadece diğer sayfayı silerek üzerine taşıdım. Her zaman botun mesaj sayfasını kontrol etmediğimden doğrudan buraya mesaj atabilirsen daha çabuk yardımcı olabilirim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:27, 7 Kasım 2006 (UTC)

Mozart makalesi[kaynağı değiştir]

Sevgili Uğur hatırlarsan bir ara uzun bir Mozart makalesi hazırlanmıştı, ses dokümanlarını da koymuştuk İngilizce bölümünden; o sayfanın o haline ne oldu ? Ocak 2006'da yapmıştık bunları; ilk edit Haziran 2006 diye gözüküyor. --Nerval 18:55, 7 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Nerval, şimdi kontrol ettim o tarihten sonra Mozart maddesi 3 defa telif sorunu nedeniyle silinmiş:) Birçok madde telif sorunu ile uçup gidiyor, örnek olarak Ecevit maddemiz ne zaman açılmış diye kontrol ettiğimde, onun da yakın zamanda silindiğini gördüm. Bu arada kullanıcı sayfana düştüğün nottan dolayı, ne söylesem azdır:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:50, 7 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Kibele klavyen ile aran nasıl:) Şayet aran iyi ise, bu projeye göz atmanı isteyecektim, burada da boyut sırasına göre bir liste var. Sadece düzenleme işlerini sevdiğin için bildirmek istedim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:04, 7 Kasım 2006 (UTC)

klavyenin durumu iyidir.. ama benim durumum biraz dağınık. :) projeden haberim var ama nedense yoğunlaşamadım. dur bi bakayım.. selamlar. --kibele 20:40, 7 Kasım 2006 (UTC)
Neyse kalan sağlar bizimdir:) Gerçi bu telifli maddelerin kurtulmasına daha iyi gider ama. Az-çok demeyelim dedikten sonra birkaç maddeye katkın olmuş bu da yeter. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:45, 7 Kasım 2006 (UTC)
bir de şu vardı. başlık ne diyo, içerik ne diyo.. silmek gerek bence.. iyi geceler. --kibele 23:03, 7 Kasım 2006 (UTC)
Kibele ben de tam olarak ne anlattığını anlayamadım. Silmeden SAM uygulamasına sokmak, ve bilen birisinin olup olmadığını beklemek daha iyi olacaktır. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 23:16, 7 Kasım 2006 (UTC)
Bu mesajı sana yazdım ama IRC'de Vito bana maddenin telifli olduğunu gösterdi ve silindi:) Hayırlı olsun:) --Ugur Basakmesaj 23:18, 7 Kasım 2006 (UTC)

Açtığı madde çok güzel oldu eline sağlık. Yapraklı Deniz Ejderi‎ yönlendirme yapmana gerek yok zaten yazdığında otomatik olarak yönlendiyor bende yeni keşfettim. Yönlendirme yapmama rağmen Yakut Tepeli Çalı Kuşu yazdığımda sayfa açılıyor. Belkide sadece bende olan birşey.--Carduelismsj 13:56, 9 Kasım 2006 (UTC)

İsim olarak doğru oldu mu emin değilim ama internette birkaç referans gördüğüm için o şekilde açtım. Teşekkür ederim, bende ilk defa resmini gördüğümde çok etkilenmiştim:) Büyük harflerle açmayacaktım fakat arama dışında madde içinde büyük harflerle kullanılması durumunda kırmızı bağlantı çıkıyor o nedenle açtım:) Yoksa başka birisi yanlışlıkla açabilir:) Teşekkürler, iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:58, 9 Kasım 2006 (UTC)

Hızlı silme kuralları[kaynağı değiştir]

Uğur merhaba,

Şu hızlı silme kurallarına bir göz at istersen. Nou sağolsun, koptu gitti, yapma dedim, etme dedim, dinletemedim :)

Sevgiler

Vito Genovese 20:40, 9 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Vito, ilk başta kafamı karıştırdı:)Ayrıntılı incelemedim, benim için bir sorun yok fakat eski bağlantılardaki referanslar sapıtacak bu durumda. Aynı maddelerin yerlerini değiştirmeden halledebilirsek, daha iyi olabilir. Yada son bir karar verip tekrar madde sırasını düzenleyebiliriz. Genel olarak bir itiraz yok ama. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:39, 9 Kasım 2006 (UTC)
Maddeler değişmedi ki abi? Şuraya taşındı falan gibi en.wikisel ibareler eklendi hatta aksine, yerleri oynatılmadı. Hiç kullanılmayan RM3'ün yerine RM6'yı bile kaydırmadık ya, aha da en uç örneğidir bu bence :)
Vito Genovese 21:42, 9 Kasım 2006 (UTC)
Tamam abi, zaten kafam karışık:) Daha iyi olmuş dediğim gibi, ellerinize sağlık:)--Ugur Basakmesaj 21:46, 9 Kasım 2006 (UTC)
  • uğur meraba. şu maddede telif mi var, yoksa bizden mi alınmış, bilemedim. bir bakabilir misin? --kibele 10:50, 10 Kasım 2006 (UTC)
Merhaba Kibele, ben üst kısmı ile ilgili telif buldum fakat alt taraftan sonradan eklenmiş kısım ile ilgili bulamadım fakat yine de olabilir. Bulursan sen eklersin:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:29, 10 Kasım 2006 (UTC)

Ekledigim maddeler[kaynağı değiştir]

Merhaba Ugur, Gecen gun sahaja yoga sayfasini tekrar yazmistim. Sayfadaki bilgiler hatali ve eksikti. Bir iki gun o sayfa yeni haliyle kaldi. Bugün baktım tekrar eski haline dönmüş. Ayrıca Shri Mataji Nirmala Devi başlığına yazdığım bilgileri ilk başta bir siteden almıştım. Uyarı üzerine kendim tekrar yazdım. Fakat sayfa silinmişti. Benim o kdar yazdığım şey gitti. Ve de telif haklarına aykırı herhangi birşey yapmamama rağmen. İçindeki cümleler benim cümlelerimdi. Tamam ilk başta bir hata oldu kabul ediyorum ama neden başlık direk silindi ve şimdi tekrar yazmam çok zor onu. Çünkü dün onu yazıcam diye baya bi uğraştım. En azından tekrar o başlığı yazabilmem için bana o yazdıklarım eğer duruyorsa yolalr mısınız? Yazarken referans olarak kullanacağım.

Bunun dışında üçüncü bir isteğimde sitenin erişimi malesef çok zor. Arayüz kullanıcı dostu değil. bir saattir bu soruları sorabileceğim yerleri arıyorum. En sonunda kimlerin yönetici olduğunu buldum da gönderiyorum. Sevgiler. --Soner 12:39, 10 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Soner, sayfayı ile silen benim. Sildiğim zamanki yazı 1-1 alıntı idi fakat ikinci silme işlemini Vito Genovese yapmış onunla bu konuda iletişime geçmen daha iyi olur. Ek olarak belirtmem gerekirse, ufak değişikliklerle eklediğin bir metinde silinir, çünkü sadece telif değil intihalde yasaktır. Vito ile konuşman neden silindiği hakkında bir fikir sahibi yapar ve duruma göre hareket edersiniz. Silinmiş metinler devamlı kayıt altındır. Erişimin çok zor olduğunu kişisel olarak düşünmüyorum, arayüzde sadelik ve performanstan dolayı bu şekilde:) Vikipedi'de sadece yöneticilerden yardım almak zorunda değilsin, sana mesaj atanlar ile, o madde üzerinde çalışmış olanlar ile veya son değişikliklerde gördüğün herhangi bir kişiden de yardım isteyebilirsin. Ufak bir tavsiye olarak Vikipedi'yi, kullanımını ve kurallarını öğrenmek için yardım sayfalarında biraz zaman harcaman. Bu şekilde olası sorunların birçoğunun önüne geçmiş oluruz. İyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 21:36, 10 Kasım 2006 (UTC)

Maddesini bir kaç günlüğüne koruma altına alabilimisiniz? 85.99.105.50'hergün eklediği spam linkinden usandım. Aynı şeyi İngilizce wiki de bir kere denedi admin Kohoikhoi müdahale etti bir daha yapamadı.--Macukali 15:55, 11 Kasım 2006 (UTC)

Macukali şu ana kadar hiç bir şekilde kullanıcı uyarılmamış, kullanıcıyı bir yöneticinin uyarması zorunlu değil uyarıyı sen de yapabilirsin. İngilizce Wikipedia'da yapılan da sadece uyarıdan ibaret. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:36, 14 Kasım 2006 (UTC)

Haftanın projesi katılımlarınız...[kaynağı değiştir]

Çalışkan Barnstarı
Vikipedi:Haftanın işbirliği/30 Ekim 2006/6 Kasım 2006 projesini katkıları ile , 2. sırada tamamladığı için bu ödül Vikipedi adına verilmiştir. 13 Kasım 2006 Renegade

Malatya'nın ünlü kişilerinin listesi maddesini sam'a aday gösterdim ancak silinecek maddeler kasım ayı sayfasındaki madde başlığının içi boş çıkıyor. Bir bakabilir misin? Kolay gelsin. --Zeynepmsj 12:46, 14 Kasım 2006 (UTC)

Sorunu hallettim Zeynep, karakterlerle ilgili bir sorun oluşmuş sanırım:)İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:54, 14 Kasım 2006 (UTC)

garip değil mi?[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Nükhet Risa sayfası günay tulun maddesine yönlendirilmiş, tartışma sayfasına da, sabah buna benzer bir tanseini zeynep düzeltmişti, uygun olmuyor bu değil mi :) Delamorena 14:45, 14 Kasım 2006 (UTC)

Delamorena uygun değil, kullanıcıyı uyararak işlemini geri aldım:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:49, 14 Kasım 2006 (UTC)
gördüm de, maddeyi niye sildin ben onu anlamadım :) kullanıcı sayfası maddeye yönlenmişti, madde kullanıcı sayfasına mı yönlenmişti? onu bi kontrol edebilirmisin, sanki kullanıcı sayfası maddeye yönlendirilmişti, ve kullanıcı sayfasındaki yönlendirmeyi kaldırman gerekiyordu sanki :) Delamorena 14:51, 14 Kasım 2006 (UTC)
Abi ne itham ediyorsun beni:)Kullanıcı yanlışlıkla saysını taşımış, öyle olunca mesaj sayfasıda tartışma sayfası olarak taşınmış ben sadece geri taşıdım ve sonucunda oluşan kullanıcı sayfasına olan yönlendirmeyi sildim:) Kaybolan bir veri yok, şu anda tümü kullanıcı sayfasında bulunuyor, geçmişinden kontrol edebilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:58, 14 Kasım 2006 (UTC)
tama be yaw hemen agresifleşme, ithamda falan bulunmadım ben :), hani yanlışlık olmasın diye diediydim:) Delamorena 15:01, 14 Kasım 2006 (UTC)
bu konudan sana kurtuluş yok. diyorum ki, bir de otobiyografi uyarısı yollasan mı acaba? hani istersen :) --kibele 15:13, 14 Kasım 2006 (UTC)
Kibele şu günlerde biraz işlerim var, çok ilgilenemiyorum fakat google araması az çok birşeyler buluyor, maddeyi okumadım ama kitap isimleri de geçiyor. Aynı kişi olup olmadıklarından da emin değilim:) Maddeye ve kullanıcıya sen bir el at istersen:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:43, 14 Kasım 2006 (UTC)
tamam uğur, bakarım bir ara. kolay gelsin. --kibele 22:36, 14 Kasım 2006 (UTC)

Selam Uğur, vikikaynak :)[kaynağı değiştir]

Selam hocam, Şurayla ilgilenebilirmisin? Teşekkürler. --||||||`NeRVaL||||||sevgili nerval; 22:27, 14 Kasım 2006 (UTC)

Nerval, istekte bulundum birkaç gün içerisinde değiştirmezlersa başka kanallardan sorunu halletmeye çalışırız:) Fakat sorun çıkacağını sanmıyorum, iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:41, 14 Kasım 2006 (UTC)
  • evet yorumu okudum, indiacanın da topunu beğendim zaten, ondan düzelttim. :) şimdi de, '24 saat içinde yorum yaptınız yaptınız' şeklindeki taslak mesajını okuyordum, oraya birşeyler yazıcam. iyi geceler. --kibele 22:52, 14 Kasım 2006 (UTC)
Sevgili Uğur, Türk Vikipedisinin büyük bir farkla en fazla değişikliğini yapmış kullanıcı olduğun için, sayısız kaliteli katkılarından dolayı senede bir kez, çok az kişiye dağıtılan Altın Wikipedi ödülünü kazandın :-) Iyi çalışmalar --Erdall 05:26, 15 Kasım 2006 (UTC)
Teşekkürler Erdal, katkılarım farkedilebilmişse ve faydalı olmuşsa yeterli bana:) Türkiye faunası ile ilgili maddelerini büyük bir dikkatle takip ediyorum, umarım bu maddenin ardından bölgesel fauna yazılarına geçebilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:50, 15 Kasım 2006 (UTC)

Uğur merhaba,

Senin yüzünden mağdur olan gözü yaşlı yöneticileri düşünerek silme.js dosyanı güncelledim bir nebze. Kusuruma bakmayasın şimdiden. Butonların yeni yerleri rahatsızlık verdiyse tekrar bir göz at da ben de boynum bükük kalmıyım, tutulmasın sonra.

Sevgiler

Vito Genovese 08:46, 15 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Vito, son günlerde çok aktif olamadığımdan düzeltememiştim senin bahanenle düzeldi. Birkaç ufak değişiklik daha yaptım:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:44, 15 Kasım 2006 (UTC)

Inti Illimani[kaynağı değiştir]

Merhaba, sayfaları kullanmasını henüz anlamadım. Baylan'a mesaj göndermek ya da e-mail atmak istiyorum. Inti Illimani arşivi olduğunu söylemiş bir yerde. Ben de yararlanmak isterim. Bu mesajı ona iletip benimle iletişime geçmesini sağlarsanız sevinirim...teşekkürler... 12:56, 15 Kasım 2006 —Bu imzasız yorum Zafero (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba Zafero, Baylan ile bu sayfadan iletişime geçebilirsin:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:58, 15 Kasım 2006 (UTC)
bilgi için teşekkürler...kolay gelsin...zafero

kullanıcı:che[kaynağı değiştir]

Merhabalar hocam.Nasılsınız?Sizi rahatsızz etmekten hoşlanmıyorum ama bu konu çok önemli.kukla kullanımından engellendim.Ben kullanıcı fideli kötü kukula olarak kullanmak istemiyordum.Bir yanlışlık var ortada.Siz herkezin bildiği gibi türkçe vikinin 1 numaralı kullanıcısısınız.Burada bir idarenizin olduğuna inanıyorum engellememin geri alınmasını arz ediyorum.(bu bölüme mesaj atarsanız okurum)Saygılar.CHE

Merhaba Che, kukla kullanımı aslında hiçbir zaman çok sevilen birşey değil fakat kuklayı oy kullanmak vs. amaçlarla kullandığında bu kötü amaca giriyor. Engellemenin kaldırılması için engelleme işlemini yapan kullanıcı ile iletişime geçmen gerekiyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:17, 15 Kasım 2006 (UTC)
Ama Hocam ben kuklalarla oy kullanılınca köt kullanma olduğunu bilmiyordum benim yerime siz konuşsanız ben arkadaşı tanımıyorum.Bir kere daha bana şans veririseniz yüzünüzü kara çıkarmam.Bekliyorum.CHE
Che söylediğim gibi bir yöneticinin engelini diğer yönetici kaldırmıyor. Şayet engelleyen yönetici ile yazışırsan daha çabuk sonuç alabilirsin. --Ugur Basakmesaj 14:47, 22 Kasım 2006 (UTC)

Engelleyen yönetici bana cevap vermiyor.Sizin konuşmanızı şiddetle rica ediyorum.Vikipedideki yararımı sizde bende herkeste biliyor.Dünyanın gidişatına yön veren kızıl ordu vikipedi yoktu.Şimdi bir bakı n o sayfanın verimliğine.Ve geçmişine bakarsanız yaptığım katkılarıda görürsünüz.Bir de che sayfasına bakın.Ya sosyalizm portalına ne diyeceksiniz.LÜTFEN YALVARIRIM YÖNETİCİ İLE KONUŞUN.CHE

sevgili Uğur askere gitmedin daha değil mi:-))--Atacameñoileti 23:24, 15 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Atacameño şu anda hâlâ İstanbul'dayım ama çok zamanım kalmadı:) Gitmeden bir terslik olmazsa görüşmek isterim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:40, 15 Kasım 2006 (UTC)
nereye gidiyosun uğur, daha karpuz kesecektik.. --kibele 13:52, 17 Kasım 2006 (UTC)
Karpuz kesme zamanınız hâlâ bulunuyor:)--Ugur Basakmesaj 17:31, 17 Kasım 2006 (UTC)
ne bileyim öyle fazla zaman kalmadı deyince.. iyi o zaman. :) --kibele 17:36, 17 Kasım 2006 (UTC)
Neyse karpuz zor bulunur şu sıralarda sanırım, bana yetişmez:) Düşündüğün için sağol:)--Ugur Basakmesaj 17:37, 17 Kasım 2006 (UTC)

Yerleşim şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba Cretanforever, Türkiye yerleşim birimlerini düzenlemek istiyorum. Ölü olan Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesini ayaklandırmakla bu işe başlamak istedim. Şu anda kullanılan bir şablon var fakat çok hantal olduğunu düşünüyorum. Sanırım sen de proje ile ilgileniyorsun, hem o şablon ile hem de şu proje sayfasında eklediğim genel şablon üzerinde yardımcı olabilirmisin. Türkiye standartlarına uygun bir madde şablonu hazırlamaya çalışalım. Şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 21:56, 17 Kasım 2006 (UTC)

Mesajını aldım Uğur. Projedeki üyeliğimi de yeniledim. Fakat iki kişi ile altından kalkması çok zor bir proje. Çok uzun sürer. Geniş katılım gerekli. Ancak okuru cezbedici ve ortak bir şablonu belirlememiz gerektiğinde de hemfikirim. İngilizce wikide de aynı sorun var. Bir başka kullanıcı ile Wikiproject Turkey sayfasında bir takım şablon taslaklarını tartışmaya açtık. Akşama veya yarın tekrar yazarım. cretanforever 06:28, 18 Kasım 2006 (UTC)
Cretanforever, {{Bilgikutusu Türkiye şehir}} şablonun adını değiştirdim ve ingilizcedeki ile güncelledim. Bir sorun görürsen değiştirebilirsin. Proje konusunda 2 kişinin üstesinden gelebileceğini düşünmüyorum:) Köyçeşmesine bir not düştüm ama henüz bir ilgi yok. Bu gece proje sayfasını biraz daha düzenlemeye çalışacam. İlgi olmazsa zaten proje olmaz. İyi geceler--Ugur Basakmesaj 21:55, 18 Kasım 2006 (UTC)
Uğur, il geneli için kullanılan (Muğla (il), Karabük (il) vs.) şablon hangi adreste? Şablon:TRİl. O şablonu da İngilizce wiki'deki Infobox Province TR sayfası ile bağlantılandırmak istedim ama aradım, bulamadım. Selam. cretanforever 14:52, 19 Kasım 2006 (UTC)
Merhaba Cretanforever, iki şablonada noinclude kodunu ekledim. Bu arada sanki bu projeye çok ilgi olmayacak gibi gelmeye başladı bana. İki defa buradan duyuru yapmama rağmen hiç kimseden ses çıkmıyor:) Vikipedi için en önemli projelerden biri olduğunu düşünüyordum ama, ilgi olmazsa kişisel olarak çalışılmaya devam edilmesi gerekiyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:48, 20 Kasım 2006 (UTC)
Üç beş kişi toplanalım, içişleri bakanlığına bir proje sunalım:) Geleceğin bilgi kaynağı wikipedia'da Türkçe, İngilizce (ve hatta Fransızca...belki bir Almancacı da bulunur...) sayfalarda Türkiye'nin illeri ve şehirlerinin düzenli ve cazip bir görünüme kavuşması için...bu ortamdaki tecrübemiz de ortada bulunmakla...yabancı ülkelerin şehirleri de gördüğünüz gibi olmakla...çalışmaya hazırız. :) Bu arada kendi işlerimizden zaman ayırabildiğimiz kadar gayret göstermeye devam ediyoruz. :) cretanforever 11:54, 20 Kasım 2006 (UTC)
Cretanforever, bekliyorum ama çok fazla daha doğrusu hiç ses çıkmıyor kimseden:) Duymamış veya dikkatlerini çekmemiş olmaları ihtimaline düşünerek ilginebilecek kişilere kişisel mesaj ile davet etmeyi düşünüyorum. Aksi takdirde tek başıma fikir sunup karşı çıkan olmadığı için kararlar alma durumunda olacam bu da komik olacak:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:45, 21 Kasım 2006 (UTC)
Ben Kullanıcı:Mustafa Akalp'e bir mesaj yolladım İngilizce wiki üzerinden. O da ilgili görünüyor. Her halükarda, Uğur, beceri ve birikimini kimsenin sorgulaması sözkonusu değil, uygun gördüğün düşünceleri uygulamaya geçirmekte tereddüt etme. Bu arada, vakit bulduğunda, İngilizce wiki'deki Province Infobox'ı, örneğin, en:Muğla Province maddesinde kullandığımda haritayı neden ortaya çıkaramadığımı kontrol edebilirsen sevinirim. O bilgi kutucuğunun bir yerinde küçük bir hata olmuş, değişken olarak {{{name}}} yerine {{{province}}} yazılmış, onu düzelterek bir başka sorunumu çözdüm. Ama haritayı çözemedim, göremediğim bir aksama daha var herhalde. Selam. cretanforever 22:55, 21 Kasım 2006 (UTC)
Cretanforever, şablonda resimleri otomatik olarak name değişkeninden alıyor. Muğla -> Mugla değişimini yaptım ve düzeldi. Fakat benim fikrimce bir değişkenden veri alarak standart bir resim çıkartılması çok iyi olmuyor her durumda. Bu durumda olduğu gibi Türkçe karakter sorunları, ve bazı durumlarda daha iyi bir resim olması durumunda kısıtlayıcı olabiliyorlar. Fakat şu an için sorun düzeldi:)Projeyi kısa bir süre içerisinde ayaklandırmayı düşünüyorum. Muhtemel konuları tartışma safyasında belirterek işe başlayacam fakat şu sıralar işlerim biraz karışık. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:07, 21 Kasım 2006 (UTC)
Buradayım.Katkıda bulunmaya hazırım.Genel katılım konusunda haklısınız,düşük.Ama Başlangıçta çok katılım gerekeceğini sanmıyorum.Şablonların hazırlanmasında 3-4 kişi ile ana çatı kurulabilir.yerleşim birimlerine/idari birimlerde uygulama için yardım gerekebilir.Bu tartışmaya proje sayfasında devam edelim.Bekliyorum.selam.Mustafa AkalpTC 06:41, 22 Kasım 2006 (UTC)
Sayın Uğur Başak, Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri şablonunda ve buna bağlı olarak proje sayfasında bazı değişiklikler yaptım. Silmekte-düzeltmekte serbesteiniz.Görüşelim. Selam.Mustafa AkalpTC 07:37, 22 Kasım 2006 (UTC)
Merhaba Mustafa, şablonlarla ilgili tartışmayı genel tartışma alanına taşıdım. Zaten çok az tartışma oluyor ve takibi şu an için kolay olsun diye tek tartışma sayfasının olması daha iyi olur. Şablonlar konusunda bunların düzenlenmesi kolay:) fakat asıl konu içerikler ile ilgili standartları oturtmamız ve içeriklerin sağlıklı olarak girilmesi. Amaca uygun şablon düzenlemeleri ve güncellemelerini hep beraber bu standartlara göre oluşturabiliriz. Tartışmaların devamını proje sayfasında yapmamız gelecek için daha iyi olacaktır. Saygılarımla --Ugur Basakmesaj 14:57, 22 Kasım 2006 (UTC)

Günay Tulun sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba, mesajınızı aldım. Teşekkür ederim. Yalnız bu sayfayı bulana kadar bile bayağı zorluk çektim. İnsanın giriş yapmak için vakti sınırlı olunca bir de bunun üstüne yeni bir konudaki terimleri anlama problemi çekiyorsa iş oldukça zor oluyor. Elimde birkaç tane bibliyografik metin var. Bunları Vikipedi'ye kazandırmak istiyorum. Ama dediğim gibi kullanılan terimler bana yabancı olduğu için çok zorlanıyorum. Bir de sayfa hemen aktif hale gelsin, Günay Bey bir şekilde görmeden işi tamamlayayım istiyorum. Çünkü tepede benim adım çıkıyor, o da reklamı fazla sevmez. Sayfayı aktif hale getirmek için bana yardım edebilir misiniz? Saygılar N.Risa 15:44, 18 Kasım 2006 —Bu imzasız yorum Nükhet Risa (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba sorunuzu tam olarak anlamadım ama Vikipedi'de açılan sayfalar hemen aktif hale geliyorlar. İsterseniz biraz sol taraftaki Yardım sayfasında biraz zaman geçiriniz. Yeni bir madde açmak için ara kısmında arayarak çıkan kırmızı bağlantıdan sayfayı başlatabilirsiniz. Aktif hale gelmek gibi bir özellik yok, açıldığı anda her kişi o sayfayı görebiliyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:15, 21 Kasım 2006 (UTC)

Iç içe giren bölümler[kaynağı değiştir]

Selam Uğur, izin verirsen sana teknik bir sorum var. Bilgisayar ekranının büyüklüğüne göre, Vikipedi sayfalarının görünüşüde değişiyor bildiğin gibi. Maddenin içindeki ayrı ayrı bölümlerde bulunan resimlerin (daha küçük ekranlarda) bir altda bulunan bölümün içine girmemesi için hangi emiri kullanabilirim? Böyle bir emirin olduğunu biliyorum, bir iki kere biryerlerde görmüştüm. Ama şimdi arıya arıya telef oldum bulamıyorum. Bölümün altına eklenen şöyle birşey olması lazım: < br >,< /br >,< div >,< /div> ) gibi birşey. Acaba biliyormusun tam nasıl olduğunu? Selamlar --Erdall 06:27, 19 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Erdal, sanırım bahsettiğin kod <br clear="all"/> kodu. Fakat ben senin o sayfanda bu kodu kullanmadan düzenleme yapmamız gerektiğini düşünüyorum:) İngilizce Vikipedi'de çok benzer bir sayfa için nasıl çözüm üretilmesi gerekildiği üzerine bir tartışma vardı. Resimlerin boyutları ve dağılımını düzenlediğimizde daha iyi bir sonuç olacağını düşünüyorum ama en kötü ihtimalle sorunlar olan kısımlarda <br clear="all"/> kodu ile o ana kadar yazılmış veya resimler ile gelinmiş noktanın hemen altından yazılar yazmaya başlayabilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:54, 20 Kasım 2006 (UTC)
Kod icin cok tesekkürler. Evet, fazla resim olunca güzel gözüküyor, ama resimleri azaltsak daha iyi olucak galiba. Bir iki tanesini tekrar cikartiyorum. Selamlar --Erdall 15:21, 20 Kasım 2006 (UTC)

tekrar hoşgeldin[kaynağı değiştir]

Selam tembelejderha uzun süre oldu, son değişikliklerde seni tekrar görebilmek sevindirici:) Umarım işlerin yoluna girmiştir. Görüşmek üzere --Ugur Basakmesaj 11:55, 21 Kasım 2006 (UTC)

Hoşbulduk Uğur, ben de sevindim geri döndüğüme. :) İşler yolunda, tatil de iyi geldi. Artık bir süre buralardayım, bir ara görüşelim IRC'de. Kolay gelsin. -Tembelejderha 12:19, 21 Kasım 2006 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • sağol uğur. hep birlikte umarım.. --kibele 13:35, 21 Kasım 2006 (UTC)

Telif Hakkı[kaynağı değiştir]

http://www.msxlabs.org/forum/turkiyenin-illeri/9062-bursa.html sayfası tamamen Vikipedi'nin Bursa sayfasından alınmış. Buna karşı bişey yapabilir miyiz? OnurRC

Merhaba Onur, bu şekilde siteler var. Bunlara rastladığın zaman bu sayfada bulunan metinlerden uygun olanını yollayabilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:33, 21 Kasım 2006 (UTC)
Tamam teşekkürler. 00:35, 22 Kasım 2006 —Bu imzasız yorum OnurRC (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

  • merhaba uğur, bu konuda epey mızırdanmış biri olarak katılmak istiyorum doğrusu, ama hem şu günlerin yeni hallerini bir atlatayım diyorum, hem de listelere adımı yazamamak gibi bir problemim var, sonra birşey yapamazsam diye.. yani buralardayım.. --kibele 22:58, 21 Kasım 2006 (UTC)
Kibele 1-2 gece içerisinde aklımda olan tüm konuları vs. tartışma sayfasında belirtmek istiyorum. Daha sonrasında Türkiye yerleşim yerleri ile daha sağlıklı bir gelişim olabilir umarım. 1-2 gün sonra mesajla kapını çalabilirim. İyi geceler:)--Ugur Basakmesaj 23:11, 21 Kasım 2006 (UTC)
  • Uğur Merhaba,

En:Wiki'deki bu şablonun karşılığı bizde var mı, ben göremedim. Yoksa hazırlayacağım, varsa çift olmasın. Kolay gelsin.--renegademsj 09:01, 22 Kasım 2006 (UTC)

Renegade, aynı isim altında var {{Cite_web}}. Diğer benzerleri ise Kategori:Kaynak gösterme şablonları sayfasında bulunmakta. Aslında olmayan gerekli olanları da değişken isimlerini standart kullanarak çevirebilirsek güzel olur:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:09, 22 Kasım 2006 (UTC)
Teşekkürler Uğur. En kısa zamanda olmayanlarında Viki'ye taşınması işine el atmaya çalışacağım. --renegademsj 11:36, 22 Kasım 2006 (UTC)

Danışmak istediğim birşey var:

  • Wikipedia dışındaki bir Wiki projesinde (örneğin, deniz yumuşakçalarıyla ilgilenen bir biyolog ve benim gibi bir dalgıç olan bir arkadaşımla Wikia içinde açmayı düşündüğümüz "Deniz Kabukluları" gibi bir projede), [[Resim:DOSYAADI.JPG]] gibi bir komutla Wikimedia Commons'ın engin arşivinden faydalanmayı (elbette, oradaki resim ve telif bilgilerini de çekerek ve göstererek) nasıl sağlayabilirim ?

Bahsettiğim projenin de GÖBL altında olmasını istiyoruz ve bu bağlamda Wikimedia Commons'dan yararlanmanın önünde bir ilke, kural ya da yasa engeli olmayacağını düşünüyorum. Eğer böyle bir engel yoksa, Wikipedia'nın bir resim yerleştirme komutu ile otomatik olarak Wikimedia Commons'ı taraması ve eğer resim varsa da onu kendi bünyesinde göstermesi nasıl sağlanıyor ?

Umarım yardımcı olabilirsin...

--Doruk Salancıileti 11:58, 22 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Doruksal, benim bildiğim kadarıyla bu şekilde bir özellik yok. Daha önce IRC'de #wikimedia-tech kanalında senin isteğine benzer bir istekte bulunan bir kullanıcı olmuştu fakat commons sisteminin dış projelere kapalı olduğunu söylediklerini hatırlıyorum. Yardımcı olamadım ama kusura bakma. --Ugur Basakmesaj 14:50, 22 Kasım 2006 (UTC)

Gene de sağol. Commons'da sormaya çalışayım... --Doruk Salancıileti 15:22, 22 Kasım 2006 (UTC)

Ek soru: br komutunu niye <br> yerine <br/> diye kullanmak daha uygun? Bilmiyorum da... --Doruk Salancıileti 15:26, 22 Kasım 2006 (UTC)

Ben de tam nedenini bilmiyorum. Fakat bildiğin gibi html dilinde <br> şeklindeki kullanımlar açmak için kullanılır ve kapatmak için <br/> şeklinde bir kullanım şarttır. Fakat Wiki dili normal şartlarda açılmışları otomatik olarak kapatıyor. Belki hatırlarsın bir gün otomatik kapatma sisteminde bir sorun oluşmuştu sayfalar içerik olarak karışmıştı. Yani biz kapanmış halini kullanırsak daha sağlam kod yazmış oluruz. Çok açık bir cevap veremedim ama, wiki php kodlarını ayrıntılı olarak incelemeden tam nedenlerini söylemek zor:) Görüşmek üzere --Ugur Basakmesaj 15:36, 22 Kasım 2006 (UTC)

Hocam Kahta, Adıyaman sayfa telifli keşke bir kontrol edip düzenleseydin. Benim görebildiğim [1] özel kılan nedir kısmına kadar 1-1 telifli. Alt kısımda telifli gibi duruyor. İstersen kısa bir özet şeklinde sayfayı düzenleyebilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:25, 22 Kasım 2006 (UTC)

Alt kısımlar da telifli duruyor, ne yazıkki --Ugur Basakmesaj 17:28, 22 Kasım 2006 (UTC)
Sevgili Uğur, sağol haber verdiğin için, epeyce bir dalmış gidiyordum valla :) Dur bakiym, eğer şöyle kısa bir özet çıkarabilirsem iyi olacak. Mıçı abimize yakışır bir madde olsun hiç olmazsa :) Teşekkürler tekrar, sevgiler. Metal Militia 17:31, 22 Kasım 2006 (UTC)
Bilgikutusunda ve nüfus bilgilerinde güncelleme yaptım. Referansımda var, yanlış varsa düzenleme yapabilirsiniz:)İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:10, 22 Kasım 2006 (UTC)
İşte şimdi süper olmuş Uğur, ellerine sağlık. Sevgiler. (yalnız şu sağdaki kutunun tepesindeki "Kısaca" sözcüğü nereden geliyor oraya onu keşfedemedim bitürlü :) Metal Militia 22:20, 22 Kasım 2006 (UTC)
Hocam şablonu ilk yapan o şekilde kullanmış, ben de o kısmına dokunmamıştım. Biraz gereksiz gibi sanki demi? Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesini aktif hale getirmeye çalışıyorum, bu tür tartışmaları da oraya taşıyabilirsek çok güzel olacak. Kahta ile ilgili bir resme ulaşamadım ama. Proje için örnek bir proje geliştirmeye çalışıyorum, onu da Safranbolu seçtim. Bu gece biraz daha uğraşıp ekonomi, nüfus, siyaset kısımlarını genişletmeye çalışacam. Kahta sayfasında yapabileceğim birşey varsa, yardımcı olmaya çalışırım. --Ugur Basakmesaj 22:32, 22 Kasım 2006 (UTC)
Evet Uğur, baya bi gereksiz sözcük. Hadi kısa adı:, yaygın adı:, vs türü bişey olsa neyse. Ama böyle yazılınca sanki ilçenin adı "Kısaca Kahta" imiş gibi duruyor :) Şablon mu, Takson mu neyse o kutucuğun adı, eğer girip düzeltebilirsen harika olur. Projene tam destek benden, hemen bakıcam şimdi. Kahta tamam gibi, Adıyaman'ın diğer ilçelerine de bakıp alfabetik (Türkiye) gitmeyi düşünüyorum ben de yavaş yavaş. Kolay gelsin. Metal Militia 22:42, 22 Kasım 2006 (UTC)
Şu an için sadece bilgiler olarak değiştirdim, belki tamamen de çıkartılabilir fakat şu an için böyle durmasında bir sorun yok sanırım. Projenin tartışma kısmında 1-2 aktif konu var, bu konularda fikirler olabilirse güzel olur. Ben belediylerin, şehirler ile ilgili aynı maddede işlenebileceğini ve daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Harf sırası konusuna katılıyorum, daha net olarak plaka sırası olabilir ve yerleşim projesinde haftanın projesi şeklinde olabilir. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:59, 22 Kasım 2006 (UTC)

çeviri şablonu[kaynağı değiştir]

iki çalışmam var uğur ikiside yarım kaldıydı fabrika taşınırken, bugün pearl harbor saldırısıçevirisine geri döndüm, İnsan deneyleri ile dönüşümlü çevircem ne olur silmeeeee :( Delamorena 09:21, 23 Kasım 2006 (UTC)

Delamorena teknik olarak silmem gerekir ama şimdi zaten hepsini tek tek gezmiyorum. Çok uzun olanlara el attım sadece. Hani bir zamanlar bu tür uzun çalışmaların niye kullanıcı sayfası altında olması gerektiğini yazmıştım hatırlıyor musun:) Uzun çalışmalarını o şekilde yapabilirsen çok daha iyi olur. Bugün bir işin vardı, ne durumda? İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:24, 23 Kasım 2006 (UTC)
tırstığım için daha gitmedim, telefonla arıcam eğer üşengeçliğimi atabilirsem üstümden, acayip miskinim bugünDelamorena 09:26, 23 Kasım 2006 (UTC)
Cevabı sana yazamadan sen bana cevap yazmışsın:) Çok geç kalma bence kuyruk oluyor genelde, gerçi orada belki o kadar yoktur. Hadi kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:27, 23 Kasım 2006 (UTC)
son değişiklikleri sıkı takipteyim hatta bana attığın eki daha görmedim muhtemellen ben bu satırları yazarken sen .... :) bu gidişle beni evden alıp direk koğuşa koyacaklar :)), ararım herhlade bugün, dedim ya acelem yok, daha 2 ayım varmış gitmem için, aslında kuyruktan kurtulmamı sağlayabilir bu geciktirme ya, neyse dediğin gibi çok geciktirmeyeyim :) Delamorena 09:30, 23 Kasım 2006 (UTC)

Ulusal Enerji Forumu sayfasına gösterdiğiniz ilgi ve destek için teşekkür ederim. Lami Çelebi 11:21, 23 Kasım 2006 —Bu imzasız yorum Lami Celebi (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba, rica ederim. Delamorena ile sadece Viki yazım diline göre düzenledim ve sadeleştirdik. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:25, 23 Kasım 2006 (UTC)

Uğur merhaba,

Dün kaymış gitmişim yorgunluktan, mesajını alamadım. Nerde ne hatası var?

Vito Genovese 10:49, 23 Kasım 2006 (UTC)

Vito sen gerçekten dalmışsın dün gece o zaman:) Bayalikus atmıştı sana o mesajı, ben sadece herkese iyi geceler dedim. Görüşmek üzere --Ugur Basakmesaj 10:52, 23 Kasım 2006 (UTC)
Hobaa, hagatten de öyle olmuş, ayılamadığım anda analize kalkışmışım sanırım. Bu arada Kullanıcı:Vito Genovese/sidebar.js'ye bir göz at istersen, sol tabloda (interwikilerin yerinde) autosubmitsiz fonksiyonlar çıkartıyor, beğenirsen kullan ferah ferah.
Sevgiler
Vito Genovese 10:55, 23 Kasım 2006 (UTC)
Sağol Vito Genovese gösterdiğin için, şablona kısaca bir gözattım. Kodu yazan kişi genel özellikleri olması için baya uğraşmış gibi görünüyor. Sanki halihazırda kullandığım autosubmit şeklinde silme işlemleri daha hızlı gibi duruyor:) Ama diğer işlemler için kullanılabilir. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:09, 23 Kasım 2006 (UTC)

Büyülü Fener (Kızılay)[kaynağı değiştir]

Uğur şu konuda ne düşünüyorsun?

Vito Genovese 10:01, 24 Kasım 2006 (UTC)

Vito fikrimi belirttim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:51, 24 Kasım 2006 (UTC)

Donanma Onur Madalyası[kaynağı değiştir]

Savaş gemisi sınıfları listesi maddesindeki çalışmalarından dolayı bu Donanma Onur Madalyasına layık bulunmuştur Delamorena 13:33, 24 Kasım 2006 (UTC)

gerçi koca Bismarck'ı ve Tripitz'i göremedim (tripitz yokmuş zaten bu arada) ama neyse :), hem aralık ayı öncesi ısınma olur. ( donanma onur madalyası maddesini de yazmaya başlıyorum en kısa sürede-kullanıcı proje sayfam altında ;)) Delamorena 13:33, 24 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Delamorena bunu pek hakettiğim söylenemez aslında. Maddenin tartışmasına ufak bir not olarak düşmüştüm. Savaş gemisi kategorisinde bulunan kısa liste halindeki ve 1 seneden daha uzun süredir değiştirilmeyen savaş gemisi sınıflarını topladım sadece. Gerçi harcadığım süre fazlaydı ama, yine de teşekkürler. Belki donanmaya katılırım:) Görüşmek üzere --Ugur Basakmesaj 09:52, 25 Kasım 2006 (UTC)
Ben de madde geçmisişinde bir tek seni görünce sen yazdın sandım, o zaman geri lıyorum madalyayı :), şaka şaka bence fazlasıyla haketmişin, ama bismarckı koymamışsın, az önce de vitonun bir bismarck resmini sildiğini gördüm ne kastınız var bismarcka kardeşim ( gene itham gene itham), bir de uçak gemileri yok ( ben de Pearl Harbor Saldırısını çevirirken öğrendim). Donanmaya katılırsan haber ver türkü yakalım burdan gemilerde talim var...... Delamorena 09:58, 25 Kasım 2006 (UTC)
Maddeyi bitirmişsin neredeyse. Bu arada bildiğin önemli gemi sınıfları varsa maddeye eklemen hoş olabilir. Ufakta olsa birkaç katkıda ben yapmaya çalışayım bugün. Görüşmek üzere --Ugur Basakmesaj 10:01, 25 Kasım 2006 (UTC)
eklicem eklicem projemde japon imaparatorluk donanması var en eski maddeler ona ait şöyle bir toparlıyayım diyorum da sen tezkere alana anca yaparım, daha kızıl donanma var, kızıl hava kuvvetleri var, ikinci dünya savaşı şablonu mavirtilcek ohooo, şu pearl harbor madesini bi bitireyim de, burda birkaç japon gemisi daha var girilmemişse girerim.kolay gelsin sana daDelamorena 10:05, 25 Kasım 2006 (UTC)
Projeler çok uzun sürüyor zaten. Genel olarak insan tek konuda uzun süre çalıştığında sıkılabiliyor ama, bence aralarda farklı konulardaki maddelere git daha istekli olarak çalışabilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:08, 25 Kasım 2006 (UTC)

Bakarmısınız;Che çok iyi bir vikici idi.Lütfen engellemeyi geri alırmısınız?O sock falan bilmiyordu.Bence 1 şans daha verilmeli--Simon Bolivar 18:55, 24 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Simon Bolivar, Che'ye de söylemiştim. Engelleyen yönetici ile görüşmeşi uygun olan hareket. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:52, 25 Kasım 2006 (UTC)
  • uğur meraba, şu maddeye biri dadandı, IP'ini değiştirip değiştirip geliyor. bir ilgilenebilir misin. koruma yapılabilir belki, bilemedim.. --kibele 10:18, 25 Kasım 2006 (UTC)
Kibele maddeyi yarı korumaya aldım. Bu şekilde IP ağırlıklı vandalimz olduğunda yarı-koruma en makul çözüm. Görüşmek üzere --Ugur Basakmesaj 10:24, 25 Kasım 2006 (UTC)
aslında mesele şu ki, dün birkaç kez tekrarlanınca yapmaya çalıştım, ama beceremedim :( tam da emin olmayıp bıraktım. teşekkür ederim. --kibele 10:27, 25 Kasım 2006 (UTC)
korumaya al dedikten sonra oradan yarı koruma için ortadaki seçeneği seçmen yeterli ve daha sonra maddeye {{koruma-yarı}} şablonunu ekleyerek sorunu çözebilirsin. --Ugur Basakmesaj 10:32, 25 Kasım 2006 (UTC)
madde vandallanmış halde kalmış geri aldım, koruma şablonunu koydum geri ama umarım bozmamışımdır korumayı? Delamorena 10:28, 25 Kasım 2006 (UTC)
Delamorena madde diğer tartışmalı maddelerden daha çok tartışılıyor gibi ingilizce vikipedide de uzun süredir bu şekilde devam ediyor. Koruma hâlâ sağlam duruyor. Görüşürüz --Ugur Basakmesaj 10:32, 25 Kasım 2006 (UTC)
tartışılsa iyi tutturmuş bir doğru ha bire değiştirip duruyor, anlayamadım tartışma kısmında çok güzel belirtildi halbuki, herneyse kendi bilir :)Delamorena 10:36, 25 Kasım 2006 (UTC)

Yıldız yardım[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Uğur, Yıldız maddesinde birçok İngilizceden gelen şablon çalışmıyor, yardımıma ışıkhızıyla yetiş aman! Reflist, citeweb, citejounal, citebook. İlgilenebilir misin? --Mskyrider 12:23, 25 Kasım 2006 (UTC)
Hemen ilgileniyorum Mskyrider, bu işten sonra benim de senden Yerleşim yerleri projesi ile ilgili (topluluğun genelinden) bir isteğim olacak. --Ugur Basakmesaj 12:31, 25 Kasım 2006 (UTC)
İstemen yeter, yapabilirsem sevinirim. --Mskyrider 12:32, 25 Kasım 2006 (UTC)

Başka sayfalara bağlantısı olmayan sayfalar[kaynağı değiştir]

merhaba, başlıkta adı geçen sayfada'ki ilk 50 başlığa bağlantı ve intervikileri elkedim, bazıları ise madde olamayacak dercede saçma ve boş. Eğer bi göz atıp o ilk 50 maddeyi kaldırır ve gereksizleri silersen minnettar olacağım. ben baktım ama bi yol göremedim düzeltmek için. Kullanıcı:Danbury 12:26, 25 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Rüçhan, sayfa günlük olarak otomatik olarak güncelleniyor. Şu an için yapacak birşey yok. Silinecek kadar saçma olanlara sil etiketi koyabilirsin. VP:HS ve VP:SAM sayfalarına göz atman silme kriterlerini öğrenmen için iyi olacaktır. Günlük olarak 1000 sayfa bu şekilde listeleniyor. Sonraki 50 sayfa tuşunu kullanarak diğerlerine de göz atabilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:30, 25 Kasım 2006 (UTC)

Hazır elin değmişken[kaynağı değiştir]

  • Uğur Ana Sayfa'daki resmin altına yanlışlıkla "Avrupa Parlemantosu Strazburg" yazılmış. Doğrusu "Avrupa Parlepaltosu Strazburg" olacaktı herhal. --Mskyrider 12:57, 25 Kasım 2006 (UTC)
Merhaba Mskyrider, Avrupa Parlamentosu Strazburg yazıyor bu doğru değil mi? parlepalto şeklinde bir kelime var mı:) Espri mi yoksa ben birşeyleri mi kaçırıyorum. Yıldız maddesi gerçekten çok güzel olmuş, şablon kısmını düzenledim. Bir sorun olmaması lazım. --Ugur Basakmesaj 13:08, 25 Kasım 2006 (UTC)
Renegade düzenleme yapmış ama palto olarak değil:)[2] --Ugur Basakmesaj 13:11, 25 Kasım 2006 (UTC)

Kategorisi olmayan maddeler[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur, Bu link ile tarama yaptığında gelen listede yer alan maddelerin çoğunda altta kategori konmuş. Buna rağmen neden bu listeye giriyor. Programda bir hatamı var.? Selam. Mustafa AkalpTC 12:58, 25 Kasım 2006 (UTC)

Liste günlük olarak güncelleniyor. Yani güncelleme tarihinden sonra bir ekleme yapılmışsa listeden bir dahaki güncellemeye kadar çıkmıyor. Sanırım sorun budur. Şayet bunun dışında bir sorun varsa, örnek gösterebilirsen ona göre cevap verebilirim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:03, 25 Kasım 2006 (UTC)
İlk sayfada bir örnek verebilirim; Bozkır, Konya, geçmiş versiyonlarında da kategori var. selam.Mustafa AkalpTC 17:21, 25 Kasım 2006 (UTC)
Maddeye kategoriler Türkiye saati ile 12:45'de eklenmiş, liste ise Türkiye saati ile 11:51'de oluşturulmuş. Yani bir sorun yok. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:44, 25 Kasım 2006 (UTC)

sezer hakkinda yazi yazdim,otomatik makasladin adam,ankara dan cikamiyor,vazifesini yapmiyor anayasa mahkemesinde,türktelecom u ,özellestirtmedi,para wederken herkes ay a biz yaya sezeri övmeden,biraz ekonomi oku,milletin cogu ac yaptigin ayip,bu adamdan baska övwecek insanmi kalmadi bu dünyada ben bu dünyaya bu memurlardan cile cekmeyemi geldim tunceli den cennete uculdunuda zannetmiyom 23:01, 25 Kasım 2006 —Bu imzasız yorum Bahtiyar77 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Vikipedi:Vikipedi ne değildir sayfasında bahsettiği gibi Vikipedi bir ansiklopedidir. Bu nedenle ansiklopedik olmayan ve kaynaksız verilere yer verilmez. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:14, 25 Kasım 2006 (UTC)

yazılarınızda ;hz muhammedin hayatı,cocukluğu ve tüm özelliklerinden bahsederken hz sıfatının kullanılmaması bilirsinizki bu cok önemli hadi bunu gectim yine hz muhammetten bahsederken sav ibareside kullanılmıyor lütfen bunlara dikkat edelim. bu beni cok ama cok rahatsız ediyor ,lütfen ana sayfanızdaki eksiklikleri gideriniz lütfen TEŞEKKÜRLER.RUMUZ KALPTEN BAĞLI 12:28, 26 Kasım 2006 —Bu imzasız yorum 85.102.227.43 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

  • Uğur çok zahmet olacak ama Jaguar maddesindeki "cite xxx" şablaonlarını düzeltebilir misin. Kopyalayarak yaptığım için bana çok karışık geldi. --Mskyrider 14:55, 26 Kasım 2006 (UTC)
Mskyrider aslında o kadar karışık değil. Ben gördüğüm değişiklikleri yaptım, gözümden kaçan bir ingilizce değişken ismi kalmışsa haber verirsen düzeltmeye çalışırım. Kaliteli yeni madde girişinde en ön sıradasın sanırım şu sıralarda. Görüşmek üzere. --Ugur Basakmesaj 08:47, 27 Kasım 2006 (UTC)

Tembelejderha açık ve net bir yorum yapmadan sürekli düzenleme yaptığım başlıkları silmekte. kategorieştirme yapıyorum engel oluyor. konuyu bir incelerseniz sizinde yorumunuzu öğrenmek isterim.--Koraman 12:26, 27 Kasım 2006 (UTC)

Koraman, Tembelejderha düzenin daha iyi olması için yapmış. VikiKaynak'da bulunan bilgilerin kategorilendirmesi orada yapılmalı. VikiKaynak'daki Atatürk hitabelerinin tümün tek kategoride topladım ve kategori sayfasında sadece o kategoriye bağlantı verdim. Bu şekilde bir sorun çıkmaz. Fakat öncelikle bu tür konuşmaları ilgili kullanıcı ile yaparsan daha sağlıklı olur. Mesaj sayfanı şimdi inceledim, Tembelejderha'nın önerdiği bir madde açıp kısaca değinip. En alta benim şu anda eklediğim şablonu eklemen daha sağlıklı. Hem bir madde açılmış olur, hem genel bir bilgi verilmiş olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:39, 27 Kasım 2006 (UTC)
teşekkür ederim düzenlemenize! daha güzel oldu. aslında alt maddeler oluşturmaya çalıştım yalnız alt maddeleri de siliyor. bende buraya taşımak zorunda kaldım. buradan da silmeye başladı. daha dikkatli ve daha yapıcı olursa memnun olurum. iyi çalışmalar.--Koraman 12:42, 27 Kasım 2006 (UTC)
Koraman alt maddelerin çok kısa bir cümleden oluşmuşsa silinebilir. Vikipedi:Taslak sayfasına bir göz atabilirsen orada taslak maddenin ne olduğunu çok güzel anlatıyor. Şayet birden çok madde açılması mantıklı değilse, Atatürk'ün hitabeleri şeklinde bir sayfa açarak yapabilirdin, veya bu hitabeleri sadece konu ile ilgili maddelerin sonuna Vikikaynak şablonu ile ekleyebilirdin. Hergün onlarca içeriği olmayan veya işe yaramayan madde açılıyor, yöneticiler bunları gördükleri anda silmezlerse unutulup gidebiliyorlar bu nedenle görüldüğü anda silinmesi daha iyi. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:47, 27 Kasım 2006 (UTC)

teşekkür ederim. bu kategori bence önemli. kendi ağzından kendi fikirlerini ve yaptıklarını orjinal haliyle okumak önemldir. meclis açlış konuşmaları da önemli kanımca. her toplantıda bir özetle neler yaptığını anlatıyor. o günleri anlamak , ve atatürkü tanımak açısından önemli.--Koraman 12:54, 27 Kasım 2006 (UTC)


Hive Hanlığı Maddesi[kaynağı değiştir]

  • Tarafımdan yazılan Hive Hanlığı maddesine telif şablonu koymuşsunuz. Belirtilen adresteki ve benim yazdığım metinleri karşılaştırın lütfen. "Türk Ansiklopedisi, M.E.B. Devlet Kitapları, Milli Eğitim Basımevi, 32.C., Ankara 1983" adlı kaynağı kullandığımı zaten belirtmişim. Telif adresi olarak verdiğiniz adres büyük bir olasılıkla bu eseri aynen kopyalamıştır. Benim yazdığım metni dikkatle sözkonusu metinle karşılaştırırsanız aradaki farkı göreceksiniz. Bir yıldan fazla bir süredir katkılarda bulunmaya çalıştığım Vikipedi'de telif konusunda her zaman gereken özeni göstermiş olan bir kullanıcı olarak bir kez daha incelemenizi rica ederim. Selamlar.----M. Kemal Selanikli 17:20, 27 Kasım 2006 (UTC)
  • Ek: Olası telif ihlali olarak verilen adresteki metinden de yararlanmışım ve kaynaklar bölümünde sözkonusu adresi belirtmişim.----M. Kemal Selanikli 18:06, 27 Kasım 2006 (UTC)
  • Merhaba Selkem, maddenin her satırını tek tek incelemedim fakat Yönetim kısmının girişi 1-1 kopya ve geriside büyük oranda kopyalanmış görülüyor. Şablonu ekleme nedenim budur. Maddeyi açan kişi olarak, o kısımları özetleyerek yazabilirsen (diğer kısımlarda da sorun olabilir) çok güzel olacaktır. Bir yardıma ihtiyacın olursa yardımcı olmaya çalışırım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:29, 27 Kasım 2006 (UTC)
  • İlgili siteyi kaynak olarak zaten belirtmişim. Kaynak göstererek birkaç cümlenin kopyalanmış olmasında ne sorun var? Sonuçta bu tarih ile ilgili bir metin, özgün bir şeyler yazmak için "dört vezir" yerine "sekiz vezir" ya da "kuş beyi" yerine "kanatlı uçan hayvan" beyi falan yazmam mümkün değil. Yapmacık zorlamalarla cümle yapılarını değiştirmek de doğru olmayacaktır. Kendi açımdan bu maddede telif sorunu görmüyorum, silinecek dahi olsa herhangi bir değişiklik yapmayacağım. Belki ilgili kısımlara ref ve not şablonları eklenebilir. Selamlar.----M. Kemal Selanikli 07:14, 28 Kasım 2006 (UTC)
  • Merhaba Selkem, şimdi istatistiksel bir bilgi olsa yani hanları, hamamları veya başkanları, devlet büyüklerini sıralayan bir kısım olsa öyle bir cümle sorun oluşturmaz referans göstererek sorun çözülebilir ama Yönetim başlığı son paragrafına kadar 1-1 alınmış, sadece bazı kelimelerin eş anlamlıları ile yer değiştirilmiş ve bu kısım sadece istatistiksel bilgi vermiyor. Senden dört veziri sekiz vezir yap gibi bir istekte bulunmuyorum. Fakat maddeye telif etiketi koymamı kişisel olarak görüyorsan birşey söyleyemem. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:41, 28 Kasım 2006 (UTC)
  • Kişisel bir durum yok. Vikipedi'de son zamanlarda sistematik sorunlar var. Kullanıcısına güvenmeme sorunu ve telif paranoyası. Ben sözkonusu maddede bir değişiklik yapmayacağım arzu eden yapabilir. Selamlar.----M. Kemal Selanikli 16:03, 28 Kasım 2006 (UTC)

bot yardım isteği[kaynağı değiştir]

Selam Uğur, bir ricam olacaktı.. Kategori:Futbol biyografi taslakları altındaki madeleri Kategori:Futbolcu taslakları altına taşıyabilir misin? Tüm meslek taslaklarının isimleri bu tipte (şair taslakları, mimar taslakları, yazar taslakları vs..), bu standarta pek uymuyor. -Tembelejderha 18:20, 27 Kasım 2006 (UTC)

Tekrar selam, isteğimin anlamsız olduğunu anladım, Vito taslak şablonunu değiştirdi ve olay çözüldü. Biraz zeka lazım bana aslında ama o botla olmaz sanırım..  :) -Tembelejderha 18:36, 27 Kasım 2006 (UTC)
Merhaba Tembelejderha ara sıra hepimiz bu şekilde saflık yapabiliyoruz:) Görüşmek üzere --Ugur Basakmesaj 21:31, 27 Kasım 2006 (UTC)

Vikipedi'den kopya yapan siteler[kaynağı değiştir]

Tüm ilgililere: Vikipediden kopya yapan siteler hakkında ki tartışma 3-4 ayrı yerde birden başlatıldığı için bu tartışmaların hepsini biraraya topladım, burda: Vikipedi tartışma:Standart GÖBL ihlali mektupları . Ayrıca çözüm olarakta bu sitelerin listesini oluşturmaya başladım, burda: Vikipedi:Standart GÖBL ihlali mektupları#GÖBL Ihlali Yapan Sitelerin Listesi. Selamlar --Erdall 06:44, 28 Kasım 2006 (UTC)

geri getirme[kaynağı değiştir]

  • uğur merhaba. tam yönlendirmeyi yaparken silmişsin, ben de geri getirdim. problem yok değil mi? --kibele 10:59, 28 Kasım 2006 (UTC)
Hızlı davranmışım sanırım, bir sorun yok.Pope indi Türkiye'ye:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:03, 28 Kasım 2006 (UTC)

re: svg resim[kaynağı değiştir]

Merhaba Katpatuka, senin haritalardan özenip Resim:Karabük (tr).svg dosyasını yaptım. Senin yaptıkların yaklaşı 32 KB iken benim yaptığım 100 KB'dan daha fazla oldu. Yaparken bir hata mı yapmışım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:47, 28 Kasım 2006 (UTC)

Küçükledim resmini (17 kb)... "Trace Bitmap" kullanmışsın sanarım ve fazla path nodes oluşturuldu (inkscape'deki "Edit path nodes" back, F2 tuşu) - sadece "Path >> Simplify" kullanmak lazımdı... svg ile uğraşmak hoş olur, değil mi !? Bazen biraz fazla zaman tutabilir... ;-) --katpatuka 18:10, 28 Kasım 2006 (UTC)
Katpatuka çok teşekkür ederim. Inkscape ile yaptığım ilk resimdi:) Sadeleştirme işlemi gerçekten çok faydalı. Bu arada Resim:İçanadoluBölgesi.png ve Resim:Iç anadolu bölgesi.svg resimlerine bir göz atarsan svg olanda Kırşehir'in unutulduğunu göreceksin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:27, 28 Kasım 2006 (UTC)
İyiki gördün, düzenledim :-D --katpatuka 07:39, 29 Kasım 2006 (UTC)

Varna Savaşı[kaynağı değiştir]

Varna Savaşı maddesi [3] adresindeki telifli metinle aynı gibi gözükmüyor. Ben maddenin o adresten kopya edildiği sonucuna varamadım. Silmeden önce bir defa daha bakar mısınız? ---Vikiyazar 21:25, 28 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Vikiyazar, bu maddeleri dallog sitesinden içerik barındıran maddeleri genel kontrolüm sırasında telif şablonları ile işaretledim. Bildiğin gibi Vikipedi'de telif kadar, intihalde yasaktır. Sayfada 1-1 alıntı kısımlar çok fazla yok fakat intihalli kısımlar var. Benim görebildiğim 4. ve 5. paragraflar. Bu kısımlarda özetleme yoluna giderek sanırım sorunu çözebiliriz. Diğer kısımlarda telif durumu nedir bilemiyorum. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:18, 28 Kasım 2006 (UTC)
Ellerine sağlı Vikiyazar madde eski halinden çok daha güzel görünüyor, içeriği ve anlatımı da daha güzel. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:36, 2 Aralık 2006 (UTC)
Not ilk mesajı yazdığımda kullanıcı mesaj sayfanıza eklemeyi unutmuşum. Kusura bakmayın --Ugur Basakmesaj 21:38, 2 Aralık 2006 (UTC)
Rica ederim. Varna Savaşı maddesini beğendiğinize sevindim. ---Vikiyazar 15:59, 4 Aralık 2006 (UTC)

Selamlar Uğur, MedyaViki ile ilgili bir problem yaşıyorum. Geçenlerde yan menüden köy çeşmesi ve deneme tahtasının kaybolduğunu farkettim, ve MedyaViki:Sidebar sayfasında anlamsız bir değişiklik yaptığımda düzeldiğini gördüm (ya da öyle zannettim). Az önce Vito beni yanda deneme tahtasının olmadığı konusunda uyardı, sonrasında bir takım düzenlemaeler yapmaya çalıştım. Şu anda deneme tahtası yan menüde var ancak ana sayfada görünmüyor.

MedyaViki sayfalarında yaptığım değişiklikleri buradan görebilirsin. Son yaptığım değişiklikler ise burada.

Nerede hata var bilmiyorum, bir bakarsan sevinirim. Şimdiden sağol. -Tembelejderha 23:45, 28 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Tembelejderha, bu hata yazılımdan kaynaklanıyor tahmin ettiğim kadarıyla. Şu anda bende ana sayfada dahil düzgün olarak çalışıyorum. cache'i temizleyip bir dene istersen. Bu sorun daha önceden de olmuştu, genelde boş şekilde aynı sayfayı kaydetmek sorunu çözüyordu. Çok benzer bir hatada Vikipedi:Bağış isminde bir sayfa açılması ile bağışlar sayfasının otomatik olarak o sayfaya yönlenmesi idi. Sayfa silindikten sonra bile bağışlar bağlantısı foundation yerine tr.wiki içine gitmeye çalışıyordu. Onun için de tek yaptığım sidebarı veya bağışların url'sinin olduğu sayfayı değişiklik yapmadan kaydet olmuştu. Şu anda bende sorun yok, cache'i temizleyip bir kontrol edebilir misin. Görüşmek üzere --Ugur Basakmesaj 23:52, 28 Kasım 2006 (UTC)
Cache'i zaten çok kereler temizlemiştim, ama şimdi oldu :)) Neden hiç anlamıyorum. Sadece mouse'u üzerine getirince çıkıcak balon eksikti, onu da küçük bir değişiklikle düzelttim, şimdi süper çalışıyor. İlginç işler bunlar.. :)
Çok sağol -Tembelejderha 00:02, 29 Kasım 2006 (UTC)
Bir yardımım olmadı ama:) Dediğin gibi standart özelliklerin üstüne çıktığımızda sistem zorlanıyor. Bir de ingilizce vikipediye torpil geçiyorlar o ayrı konu. Görüşmek üzere --Ugur Basakmesaj 00:06, 29 Kasım 2006 (UTC)

ben onları mavirtcektim :)[kaynağı değiştir]

neyse artık imparatorluk donanmasından devam ederim :) sen iyi alıştın bakıyorum donanma işine?, bu arada Tromso maddesini düzenleyeyim dedim ama şehir bilgi kutusunu beceremedim, yardımcı olabilirmisin. Delamorena 10:32, 29 Kasım 2006 (UTC)

Hâlâ mavileştirme şansın var. Sadece yaklaşık 1 senedir dokunulmamış kısa, liste benzeri maddeleri tek başlık altında topladı. Şablon sorunun hallettim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:48, 29 Kasım 2006 (UTC)
saol uğur ellerine sağlık.iki şey daha soracağım: 1 bunlar bizde çalışmayan haritayı wikimedia dan koymuşlar orjinalinde (norveççede) baktım nasıl yapmışlar ama resmin adını bile bulamadım, bilgissayaraıma yükliyip buraya mı yükliyeyim yoksa daha basit-kısa yolu varmı.2 bu imzanın sonuna mesaj linki ekliyoruz ya onu deneyip durdum ama beceremedim onda da yardımcı olursan sevinirim Delamorena 10:59, 29 Kasım 2006 (UTC)
Resmi aynı o şekilde yapacaksın. İmza konusu ise, tercihlerim sayfasına girip İmzalarda gözükmesini istediğiniz isim kısmına nasıl istersen o şekilde yazacaksın örnek olarak [[Kullanıcı:Ugur Basak|Ugur Basak]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Ugur Basak|<font style = color="#00F">'''''mesaj'''''</font>]]</sup> gibi ve daha sonra Ham imza ile ilgili kısmı işaretledikten sonra çalışması lazım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:18, 29 Kasım 2006 (UTC)
imzaya bakarsan sorunumu anlayacvaksın, bu arada senin imzanda ki mesaj linki de çalışmıyor :) Delamorena <sup><font style = color="#00F">mesaj</font></sup> 11:31, 29 Kasım 2006 (UTC)
Değiştir tuşuna basarsan yanlış karakterler kullanıldığını göreceksin. Mesajın benim sayfamda çalışmaması normal çünkü burası zaten benim mesaj sayfam:) İmzalarda gözükmesini istediğiniz isim kısmına {{subst:Kullanıcı:Delamorena/imza}} yazarak Kullanıcı:Ugur Basak/imza sayfasının benzerini Kullanıcı:Delamorena/imza şeklinde bir de sayfa açarak daha basit olarak yapabilirsin. Burda artık sorun çıkmaz. --Ugur Basakmesaj 11:34, 29 Kasım 2006 (UTC)

Anlam ayrım[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur. İngilizce Viki'de anlam ayrım sayfalarının ilk satırlarında XXX may refet to: yazıyor. Bunu, Türkçe Vikipedi'deki anlam ayrım sayfalarına nasıl uyarlayabiliriz? Örn. XXX kelimesinin farklı anlamları: yada XXX aşağıdaki anlamlara gelebilir: vb. Bir standardı olsun. --Dreamer 12:28, 29 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Dreamer, daha önce tartışıldı mı bilmiyorum ama, XXX aşağıdaki anlamlara gelebilir: şeklindeki kullanıma sanki rastladım veya ben kullanmış olabilir ve ikincisi bana daha mantıklı geliyor. Bu tür yazımlar kendiliğinden standartlaşabiliyor aslında, istersen Köy çeşmesi İlginize kısmına küçük bir not olarak yazabilirsen en azından genel olarak aktfi kullanıcıların bu bilgiyi görmeleri güzel olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:34, 29 Kasım 2006 (UTC)

özgün şablonu[kaynağı değiştir]

  • uğur merhaba. sen bir ara özgün çalışma şablonu hazırlamıştın di mi, yanlış hatırlamıyorum? nerede o? --kibele 12:35, 29 Kasım 2006 (UTC)
Merhaba Kibele, şablon {{Özgün araştırma}} burada. Bu şablonlara gün geçtikçe daha çok ihtiyacımız olmaya başladı. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:37, 29 Kasım 2006 (UTC)
teşekkür ederim... herkes harıl harıl yazıyor, biz de harıl harıl siliyoruz. :) sonumuz hayrola... --kibele 12:40, 29 Kasım 2006 (UTC)
Rica ederim. İlginç bir istatistik olacak ama son 7 günde madde sayımız 24 tane azalmış. Bilgi kaybımız yok ama, içeriği boş olanların silinmesi, benim kısa ve ilgili maddeleri birleştirmem buna sebep oldu sanırım. Sende kısa, uzun süre dokunulmamış, ilgili maddeler görürsen daha ana başlık altında toplayabilirsin. Hem bu sayede daha güzel maddeler olur, hem içerikler daha doyurucu olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:45, 29 Kasım 2006 (UTC)
bugün farkettim yaptığını, gayet yararlı bir hareket. aklımda olacak. bu arada, bu yeni kullanıcı durumunun bir nedeni var mı? vikiler arasında kullanıcı rekoru geliyor galiba.. --kibele 12:48, 29 Kasım 2006 (UTC)
önceki durumları da bilen biri olarak sana sorayım. bu ve bu başlıklar altında iki madde var. üstelik her isme açılmış ayrı maddeler vardı yanılmıyorsam. ne yapsak? --kibele 13:31, 29 Kasım 2006 (UTC)
Yeni kullanıcı durumu sanırım, anonim kullanıcıların bir sayfade değiştir tuşuna bastıklarında üye olun gibi bir yazıyı görmeleri. Aslında bu konu beni de rahatsız ediyor, o uyarıyı kaldırmamız gereksiz üye olan kullanıcıların sayısını azaltacaktır. Sen de benim gibi düşünüyorsa köy çeşmesinde ufak bir fikir belirterek başlayabiliriz. Kısa maddelerin birleştirilmesi en uygun hareket, Allah'ın adları ve {{Allah'ın 99 ismi}} bu şablondaki bilgiler de birleştirilebilir. Hatta çok daha iyi olur. Diğerleri Allah'ın 99 ismi sayfasına yönlendirilir. Şu birkaç gün içerisinde sadece 200-250 sayfa arasında birleştirme yaptım. Allah'ın isimleri sayfası zaten biraz karışmış isim ile uyumsuzluk yaşıyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:40, 29 Kasım 2006 (UTC)
sen git çeşmeye, ben de hemen geliyorum :) diğeriyle ilgilenmeye çalışıcam. --kibele 13:44, 29 Kasım 2006 (UTC)
Köy çeşmesine yazdım. İsimlerle ilgili olarak basit bir şablon ile adı geçen ayetleri diyanetin sitesine yönlendirebiliriz. Referans gibi, akşam ona göz atmaya çalışırım.--Ugur Basakmesaj 13:58, 29 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Tarkovsky, şablonlardaki düzenlemen gerçekten çok iyi fakat aklıma bir şey daha geldi 27. Hükümet - 9. İnönü Hükümeti (25 Haziran 1962 - 25 Aralık 1963) gibi bir isim çok uzun bunu kısaca Türkiye'nin 27. hükümeti bir isimle değiştirmek (diğerleri de dahil), daha uygun olur gibi geliyor. Sana da mantıklı geliyorsa, tümünü bu şekilde düzenleyebilirsen güzel olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:07, 29 Kasım 2006 (UTC)

Selamlar; aslında şablon isimleri uzun ve tarihli olduğu için sistematik değil. Ve fakat şablonlar çok daha önce yaratılmışlar (sanırım bir tartışma süreci ertesi) ve (bence) güzel duruyorlar (sayfanın altında kronolojik bir sıra veriyorlar). Kararsızım. Bir tart istersen kısaltmak pek uzun sürmez zaten hepsini dolaşım standartlarına getirip ilgililerin maddelerine eklemeyi düşünüyorum aradan izim sorununu da çıkarabilirim --~Tarkovsky~ 14:18, 29 Kasım 2006 (UTC)
Tarkovsky, aslında şablonun içeriğindeki isimlendirme bilgilendirici ben sadece şablonların isimlerinden bahsetmiştim:) Şablon:.... şeklindeki isimlerin basitleştirilmesinden, ama madde içindekilerde bilgilendiricilik var senin de belirttiğin gibi. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:20, 29 Kasım 2006 (UTC)
Şimdi anladım :). Tamamdır --~Tarkovsky~ 14:24, 29 Kasım 2006 (UTC)
Uzun süren ve bir anlamda sıkıcı bir iş yapıyorsun, ama gerçekten el atman güzel oldu. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:12, 29 Kasım 2006 (UTC)

Asa-yı Musa[kaynağı değiştir]

merhaba...asa-yı musa maddesine bir bakar mısınız içeriksiz görünüyor--Düşünenadam 14:34, 29 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Düşünenadam, madde gerçekten çok kısa fakat silinmesine gerek yok. Said Nursi maddesinin alt kısımlarına Asa-yı Musa şeklinde bir başlık açılarak resim ve metin eklenebilir. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:48, 29 Kasım 2006 (UTC)

Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri[kaynağı değiştir]

merhabalar Uğur yerleşim birimleriyle ilgili olarak vikisözde viki'nin botunu burada kullanabilirmiyiz orada bütün ilçe ve köyleri bu botla tamamladılar ben bir iki maddeyi buraya girdim bu sistemle bir düzen getirilebilir

örneğin

Sevgiler--nosferatü 19:21, 29 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Nosferatü, şimdi ilk başta güzel bir fikir olarak geldi. Fakat daha sonra bu şekilde açılacak madde sayısına bir göz attım. Vikisözlükte sadece Köy kategorisinde 17,811 madde bulunmakta, bu da şimdiki maddelerin yaklaşık %50'si demek. Bu söylediklerim benim kişisel fikirlerim. Açılması düzen açısından güzel olur, ama çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum. Bunlardan çok, şu aşamada ilçelerin geliştirilmesinin daha gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu tür bir madde açılışını sanırım yapılacaksa, bile köy çeşmesi gibi bir ortamda tartışmadan yapmamak gerekiyor. Bir de, yapılacaksa bot ile yapılırken çok dikkatli yapılması gerekiyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:35, 29 Kasım 2006 (UTC)
Evet o halde şöyle yapalım ben bu vikiprojeye düzenli olarak katkıda bulunamam yalnız yeni köy ve ilçe bilgileri girildikçe ,işe bir düzen gelmesi bakımından eğer standarta uygun değilse sayfaların başlıklarını düzeltebilirim ve anlam ayrımları oluşturabilirim uygun mudur?--nosferatü 11:59, 30 Kasım 2006 (UTC)
Tabi nosferatü, her tür katkı Vikipedi için faydalı olacaktır. Fakat bilgileri ne kadar iyi şekilde sunabilirsek o kadar iyi olacak. Mesela projenin tartışma sayfasında belirttiğim bir konu, X şehri ve belediyesi şeklinde 2 madde açılacağına X şehri maddesinin yönetim kısmında belediyelerinde kısaca bahsedilmesi zaten tarih vs. konular şehir sayfasında anlatılıyor. Ek olarak mahalle, köy açılmak isteniyorsa önce ne kadar bilgi girilebileceği düşünülmeli onun yerine önce X'in köyleri listesi şeklinde bir madde açılır, fakat sadece isim listesi değil, muhtar, nüfus, alan gibi bilgilerle bir tablo şeklinde açıklanır ve çok pratik bir çözüm olur hem de doyurucu olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:28, 2 Aralık 2006 (UTC)

Telif Konusu[kaynağı değiştir]