Kullanıcı mesaj:OnurRC

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin OnurRC![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Bahar (yine ben!) 16:43, 21 Kasım 2006 (UTC)

Telif Hakkı[kaynağı değiştir]

http://www.msxlabs.org/forum/turkiyenin-illeri/9062-bursa.html sayfası tamamen Vikipedi'nin Bursa sayfasından alınmış. Buna karşı bişey yapabilir miyiz? OnurRC

Merhaba Onur, bu şekilde siteler var. Bunlara rastladığın zaman bu sayfada bulunan metinlerden uygun olanını yollayabilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:33, 21 Kasım 2006 (UTC)
  • merhaba onur, madde başlıklarında ve ara başlıklarda özel isim olmayan kelimelerin baş harflerini büyük yazmıyoruz. dolayısıyla Uzay aracı, Kara film doğrudur. eski haline çevirsek iyi olur. kolay gelsin. --kibele 21:26, 22 Kasım 2006 (UTC)
  • uyarı yolladım, tekrarlarsa ilgilenirim. kolay gelsin. --kibele 14:07, 23 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba OnurRC, Vikipedi'ye hoşgeldin. Kullanıcı adındaki RC eki Robert Kolej'de okumakta olduğun anlamına mı geliyor? İyi çalışmalar. --DenizRC 15:35, 23 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Onur, çarşamba günü fala vakit ayıramadığım için pardon, o gün yurtdışı okullara müracaat etmek için son gündü; haliyle biraz koşuşturuyordum etrafta. Vaktin varsa yarın (Cuma) 20dklık tenefüs veya sana uygun başka bir zamanda buluşalım mı? (Öğle tenefüslerimiz farklı ne yazık ki) --DenizRC 10:05, 14 Aralık 2006 (UTC)

Pazartesi 20dklıkta kütüphanede olacağım. İyi haftasonları. --DenizRC 10:07, 16 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba. Yer (gezegen) maddesininin ismini Yeryüzü olarak değiştirmişsiniz. Google'da "yer gezegen" [1] ve "yeryüzü gezegen" [2] aramalarını yaparak görebileceğiniz gibi "yer" kullanımı çok daha yaygın olarak kullanılıyor. O bakımdan madde başlığını eski haline geri almamız doğru olur kanısındayım. --İnfoCan 14:37, 1 Aralık 2006 (UTC)

VikiProjeler, portallar[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Tabii ki olabilir. Bununla birlikte tekrar ve tekrar düşünmenizi rica ederim. Şu an aktif bir şekilde çalışan hiç VikiProje yok. Eğer sizinle birlikte ilgi gösterecek, sürekli olarak katkıda bulunacak ve proje içerisinde çalışacak en azından 5 kişi daha yoksa VikiProje açmanız hiçbir işe yaramayacaktır. İsterseniz öncelikle Köy Çeşmesi'nin İlginize bölümünde bu konuda bir başlık açın ve bakın sizinle bu tip bir projede çalışmak isteyen kişiler var mı. Projeler ve portallar toplu çalışma yerleridir; bireysel çalışmalarda kullanmak hiç de yararlı olmadığı gibi zaten işlevleri de bu yönde değildir. Siz bu tip bir tartışmayı açın, bakalım ilgilenenler var mı. Eğer yeterli sayıda kişi ilgilenirse tabii ki bu tip bir VikiProje açılabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 22:12, 19 Temmuz 2007 (UTC)

Altı Gün Savaşı[kaynağı değiştir]

Biz de tam Kızılsungur'la Altı Gün Savaşı maddesini yazıyorduk, sen de gel istersen :) Bizim boyumuzu aştı çünkü :( Khutuckmsj 22:49, 19 Temmuz 2007 (UTC)

msn eklesene kutuksson@yahoo.com bi de kızılsungur'unki kizilsungur@hotmail.com Khutuckmsj 23:29, 19 Temmuz 2007 (UTC)

Resim Yüklemeler[kaynağı değiştir]

  • Selam buraya eklediğiniz sina resmini alman vikipediden almışşınız halbuki bu resim zaten commonsta yuklu idi. Commonsta yuklu olan resimleri direkt ordan kullanmak daha mantıklıdır. Zaten Commonsın amacı odur. Ancak bazı durumnlarda resmin içeriğin,i yani içinde geçen kelimeleri türkçe yapmak gerektiğinde eğer yaparsak o zman türkçelerştirilmiş halini orjinal halini kaynak göstermek şartıyla vikipediye yuklamak daha doğru olur. kolay gelsin.--Erkan 10:11, 20 Temmuz 2007 (UTC)
  • Baska bir kaynaktan yuklediginiz resimleri kendi calismaniz olarak lisanslayamazsınız. Lutfen Resimleri aldığınız kaynaktaki lisansi da vikipediye aynen taşıyınız.--Erkan 10:16, 20 Temmuz 2007 (UTC)

Lübnan Sorunu sayfasının adının Lübnan İç Savaşı olması gerektiğini düşünüyorum ama Lübnan İç Savaşı sayfası zaten Lübnan Sorunu sayfasına yönlendirilmiş.Bunun için değiştiremiyorum. Diğer bütün wikipedia'larda sayfa Lübnan İç Savaşı olarak geçiyo.Sayfayı yönlendirebilir misin? Şimdiden teşekkürler - OnurRC 21:48, 21 Temmuz 2007 (UTC)

Şimdi oldu sanırım. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 21:52, 21 Temmuz 2007 (UTC)

uyardığın için teşşekkür ederim--William Wallace 09:33, 22 Temmuz 2007 (UTC)

  • Bişey değil iyi çalışmalar - OnurRC 09:35, 22 Temmuz 2007 (UTC)

Sil Şablonu[kaynağı değiştir]

Bir maddeye "Sil" şablonu eklediğinizi gördüm. Bu şablonu koyarken {{sil|silme nedeni}} "silme nedeni" yazan yere gerekçenizi yazmalısınız. Anımsatayım dedim, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 09:37, 22 Temmuz 2007 (UTC)

ORC yapsam olurmu? Ve nerden değiştiriliyor?--OnuRC 09:47, 22 Temmuz 2007 (UTC)

Bu madde anonim kullanıcılar tarafından yanlış biçimde çok değiştiriliyor sayfayı korumaya alabilir misin? - OnurRC 09:38, 22 Temmuz 2007 (UTC)

Vandalizm artacak olursa, madde bir yönetici tarafından koruma altına alınabilir. Dikkatiniz için teşekkürler. --Metal Militia ileti 09:49, 22 Temmuz 2007 (UTC)

İyi fikir.--Martianmister 15:16, 22 Temmuz 2007 (UTC)

Gördüğün üzere parti kapanmış ve tekrar açılmış.İki ayrı madde olarak kalmalı.O zaman demokrat parti maddelerini de birleştirelim.İkisi farklı bilgiler içeriyor. ----Eldarionmesaj 11:42, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Evet parti 1935 de açılmış doğal olarak da o tarih yazılmış ----Eldarionmesaj 11:46, 23 Temmuz 2007 (UTC)
Evet adı Cumhuriyet Halk Fırkası iken CHP olmuş kapanmamış yani doğal olarak da kuruluş yılı 1923 olarak gözüküyor. ----Eldarionmesaj 11:55, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Vikiproje:Harita ve Şema Türkçeleştirme belki ilginizi çeker diye düşündüm.--A-4 18:14, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği projesine davet[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.


Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var.
Lütfen → bu ← projeye katılarak bize yardımcı olun.

Türkiye maddesinde yapılan değişikliği geri almışsın nedenini öğrenebilir miyim? ~~Kullanıcı:OnurRC

Bazı rakamlar göremez oldu. Değişiklikleri yaptıktan sonra tekrar kontrol ederseniz iyi olur. İyi çalışmalar. Takabeg 20:37, 6 Şubat 2008 (UTC)
Selam. Tekrar kontrol edin. Milli marşılar vs. mevcut olan datalar hiç eksik olmasın. Takabeg 12:20, 7 Şubat 2008 (UTC)
Bir de ricam olacak. Bazı satırlar örtüşüyor sanki ve net bir şekilde okunamıyor. Bunu halledebilir misiniz? İyi çalışmalar. Takabeg 12:24, 7 Şubat 2008 (UTC)

Selamlar OnurRC. Acaba [şu] sayfadaki gibi bir şablon yapabilirmisiniz. Şablonun ismi Bilgi kutusu eski ülke olabilir.Eski ülkeler hakkında bir kategori de açsak iyi olur.Bu şablon yanılmıyorsam Türkçe Vikipedi de yok.Olması lazım neden diye sorarsanız o kadar çok eski ülke var ki bu sayfalara normal ülke şablonlarını koyunca ok ile o ülkeden önceki ülkeyi ve ok ile sonraki ülkeyi belirtmek zor.Yapabilsek bile kalıplaşmış bir şablonu kullanmamış oluyoruz.Acilen bu şablondan yaparsanız sevinirim. Lord Lєəthєrfəcє ileti 16:14, 10 Şubat 2008 (UTC)

VikiProje Kıbrıs[kaynağı değiştir]

VikiProje Kıbrıs[kaynağı değiştir]

VikiProje Kıbrıs davetiyesi
Merhaba OnurRC;
Katkılarınızdan görebildiğim kadarıyla Kıbrıs ile ilgilisiniz. Kıbrıs ile ilgili maddeleri düzenleyip geliştiren Kıbrıs Projesi'ne katılmanız için sizi davet ediyorum. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar...

--Muratsahinmesaj 02:29, 6 Temmuz 2009 (UTC)

VikiProje Orta Doğu Davetiyesi
İyi günler...
Orta Doğu ve Çevresi'ne ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Orta Doğu Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz...
Teşekkürler; ~--Berkay-Mesaj--~ 18 Haziran, 2010, Cuma, 20:51 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba OnurRC,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Tibet.png adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

--GôkTR001 18:55, 14 Nisan 2011 (UTC)

Mutlutopuz 18:08, 20 Mayıs 2012 (UTC)