Kullanıcı mesaj:Ugur Basak/Arşiv Ağustos 2006

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

ödül hakkında[kaynağı değiştir]

Hocam ben ödüllere cok büyük ölcüde hayranlık duyuyorum.Katkılarım yüksek diyosunuz ama bir cok kişiye bu nedenden dolayı ödüllüler yagdırılıyor.Ben de istiyorum--Che 09:57, 1 Ağustos 2006 (UTC)

yurtsever cephe kalsın[kaynağı değiştir]

yurtsever cephe ülkemiz geleceğinin dönüm noktalarından abirini temsil edeceği için sitede kalmalıdır —Bu imzasız yorum 85.105.13.253 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir. --Ugur Basakmesaj 08:10, 2 Ağustos 2006 (UTC)

Söylemek istediğinizi tam olarak anlayamadım --Ugur Basakmesaj 08:10, 2 Ağustos 2006 (UTC)

SidE mesajı[kaynağı değiştir]

Uğur Başak Merhaba,
  • SidE için uyguladığınız kısıtlamayı kaldırır mısınız lütfen. Sanırım, kullanıcı engellemesinden çok bazı maddelere ve madde yazarlarına dikkat etmek gerekiyor. Viki’de ideolojik yaklaşımla yazılmış, uydurulmuş maddelere hoşgörü gösterilmesi bence kabul edilemez bir durum. Maalesef bu yapılıyor ve bundan dolayı kullanıcılar ya Viki’yi bırakıyor ya da bu tür kullanıcılara, onların baş vurdukları yöntemlerle cevap veriyor. Bir kullanıcı herhangi bir maddenin başında asker gibi bekliyor ve asla değişikliğe izin vermiyor. Veya mevcut maddelere karşı ikinci maddeler yazıyor. Veya kendi ideolojisini, siyasal amaçlarını dayatmak için her türlü yola başvuruyor. Ne yazık ki bizim Viki yöneticileri, eğer bu maddeler Türk ve İslam tarihleri alanında ise, bu durumu önemsemiyor ve bu tavırlarıyla mevcut sorunların büyümesine zemin hazırlamış da oluyorlar. Bu konuda söylenecek çok şey var, ama konuyu şimdilik uzatmak istemiyorum. Öncelikle imzamın kullanıma açılmasını rica ediyorum. Kolay gelsin!--Sid.E 18:48, 1 Ağustos 2006 (UTC)
Merhaba SidE, öncelikle engellenme nedeniniz kukla kullanımıdır. Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Parna bu sayfada adınıza yapılan istek ve isteğin sonucunu görebilirsiniz. Ben bu işlem sırasında çıkan sonuca göre engelleme yaptım. Engellenmiş olmanıza rağmen farklı kullanıcı adları alarak engellemeyi aşmaya çalışmanızda yasaktır ve bu nedenle bu hesabınızıda engellemek zorunda kalıyorum. Sanırım engellenme nedeninizin ideoloji vs. nedenlerle olmayıp, kukla kullanımı nedeniyle olduğunu anlatabilmişimdir. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:17, 2 Ağustos 2006 (UTC)

Selam Uğur. Tatilden hoşgeldin. Özlemiştik seni. Bu arada ben hala moladayım. Sanırım Eylül ayına kadar sürebilir (işlerin yoğunluğu vs.) Bu arada senin Buzul'dan ne haber? Bak birisi yazmış bile:-). Kendine iyi bak.İyi çalışmalar--Baylanileti 08:28, 2 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Baylan, ben döndün dönmesine fakat boş döndüm:) Buzul'da karambole gitti kusura bakma, umarım ileride geliştirme fırsatım olur. Fakat tatil dönüşü yoğun çalışmaya başladım, çok fazla bir zaman bulamıyorum. Elimden geldiği kadar bakmaya çalışıyorum fakat eskilerle karşılaştırıldığında yok sayılırım hâlâ. Senden kendine iyi bak. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:32, 2 Ağustos 2006 (UTC)

SidE'nin yeni mesajı[kaynağı değiştir]

Uğur Başak Merhaba, öncelikle engelleri aşmaya çalıştığım gibi bir ifadeyi yadırgadım. Engelleri aşınca ne yapacağım burada, onu anlayamadım; bu ansiklopedi insanın yazma isteğini kabartacak bir tarza ve düzeye maalesef henüz sahip değil. İngilizce Wiki için olsa anlarım. Eğer engelleri aşmaya çalışsaydım, yeniden Sid.E adıyla yazmazdım size. Ortada bir haksızlık var ve muhtemelen problem, değişik kullanıcıların ortak bir mekanda aynı bilgisayardan zaman zaman birlikte yararlanmış olmamız olabilir. Ama siz buna rağmen engellemeyi kaldırmayacaksanız, siz bilirsiniz. Ayrıca Viki yöneticilerinin tarafsızlığı konusunda ciddi kuşkularım var. Gürcistan konusunda yazılmış bütün maddelere bir bakın, neler olmuş bitmiş. Acaristan maddesinin (ki bu ad bile yanlıştır, biri çıkıp yer adı belirten -stan ekinin hangi sözcüğün sonuna getirildiğini ve o sözcüğün ne anlama geldiğini söylesin, çok merak ediyorum), bırakın diğer kısımlarını yalnızca tanım cümlesini okuyun, hangi maddede biz öznesiyle (ki şöyle deniyor: tarihi, coğrafi, dini ve kültürel yakınlığımız olan...) tanım cümlesi var. Bunun gibi sayısız örnek var ve bu arada kategoriler bile değişitirildi, duruma kılıf uydurmak için. Tabii ki Güney Kıpçakya, Misketistan, Acarca, Abazistan, Borçalistan gibi maddeler traji komik ve Acarca hariç, silmeyelim diyen kişiler bu maddelerin haritadaki yerlerini gösterebilirler mi, merak ediyorum. Viki'nin itibarını ve düzeyini yükseltmek bu tarz bir anlayışla olabilir mi? İyi çalışmalar --Sid E 15:32, 2 Ağustos 2006 (UTC)

Teknik olarak yaptığınız şeyi söyledim. Sizi tekrar engelleme nedenimde kurallar gereği. Aynı bilgisayardan farklı kişiler olarak girmiş olabilirsiniz fakat sanırım aynı maddelerde benzer değişiklikler yapmanız, aynı kişi olma ihtimalini yükseltiyor. Bu da kötü kukla kullanımı yapısına uyuyor. Bu nedenle engellendiniz. Söylemiş olduğunuz maddelerdeki yanlışlıklar konusunda daha önceden de belirtmiş olduğum gibi tarihi vs. bilgim yok. Bu nedenle bir fikir belirtmem zor olacak. Aslında vikipedide şu anda çok fazla bir zaman harcayamıyorum. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:56, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Uğur mesajını şimdi gördüm. Teşekkürler...--renegademsj 08:22, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Sanırım e-mail'den bahsediyorsun değilmi:) --Ugur Basakmesaj 08:24, 3 Ağustos 2006 (UTC)
Evet. Benim için gayet açıklayıcı ve faydalı oldu. Tşk.--renegademsj 08:24, 3 Ağustos 2006 (UTC)
1 tane daha geliyor o zaman:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:26, 3 Ağustos 2006 (UTC)

SidE'nin son mesajı[kaynağı değiştir]

Uğur Başak, biz “Gürcüstan Dostları” adlı bir grubuz ve çok doğru, asıl olarak aynı maddelerle ilgileniyoruz. Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü ve Türkiye ile ilişkilerinin gelişmesini savunuyoruz. Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne saygı göstermeyenlere ve Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin gelişmesine çomak sokmak isteyenlere karşıyız. Siz haklısınız, sanırım aynı ortamı paylaşan ve zaman zaman aynı bilgisayarı kullanmadan doğan teknik durumu ayırt etmeniz mümkün değil. İdeolojik ve siyasal nedenlerle Gürcüstan karşıtı faaliyetler yürüten pek çok web sitesi var; ancak bir ansiklopedi olan Vikipedi’nin bunun dışında kalması gerekmez mi? Söz konusu maddelerdeki, beni bağışlayın ama saçma sapanlığı görmek için bence bölgenin tarihini bilmenize gerek yok, bu maddelere göz atmanız bile bunu görmeniz için yeterli. Ayrıca sizin, doğal olarak her şeyi bilmeniz de gerekmez, bilen bir Viki yöneticisi bunu yapabilir. Bence burada asıl önemli olan, Viki yöneticilerinin ideolojik ve siyasal nedenlerle uydurulmuş maddeler yazan kişileri, uydurulmuş bilgileri, siyasal niyetleri ve ideolojik yaklaşımları görüp göremediği ve gördüklerinde tedbir alıp almadıklarıdır. Örneğin Güney Kıpçakya maddesini İngilizce Wiki’ye girin, bakın bakalım, oradaki yöneticiler bu maddenin kalmasına izin verirler mi? Vikipedi’yi iyi niyetle, siyasal ve ideolojik amaçlar taşımadan iyi bir ansiklopedi yapmaya çalışan arkadaşlara başarılar diliyorum. Size de iyi çalışmalar! --Sid:E 12:15, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Söyledikleriniz anlıyorum fakat Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Parna sayfasındaki nedenden dolayı sizi yine engellemem gerekiyor. Ek olarak viki yöneticileri hiç bir vikide doğrudan kendi fikirlerine göre silme işlemi vs. yapmazlar. Kurallara göre hareket ederler veya kesin olmayan bir durum olduğunda topluluğun fikrine göre hareket edilmeye çalışılır. İngilizce vikipedide de oylamaların sonucuna göre hareket ediyorlar. Sizinle temel olarak aynı şekilde düşünüyorum, tüm vikilerde nesnel yazıların olması en güzeli. Fakat bunu yapacak olan kullanıcılar. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:01, 3 Ağustos 2006 (UTC)
Beni engellemeniz gerektiğini ben de biliyorum. Buna bir itirazım yok zaten. Ancak şimdi uydurulmuş Acarca maddesinde geçen Kıpçak alfabesi'ni biz de uydurup madde yapsak, Viki yöneticileri bunu silmek için harekete geçmiyor mu? Çünkü Kıpçak alfabesi diye bir alfabe yok ve hiçbir zaman da olmamış. Ben Türkçe Viki'de benzer silme örnekleri hatırlıyorum, yanılıyor muyum? Sadece bir örnek olarak verdim bunu, tabii siz istediğinizi yapın. --Sid:E 13:24, 3 Ağustos 2006 (UTC)


merhaba, kolay gelsin. en sık rastladığım sayfalar biyografiler olmaya başladı. öğretim üyeleri mesela. sadece bir tezi var, burada. bunun için bişeyler okumuştum ama aklımda değil. ne yapmak gerekiyor? sil şablonu mu? --kibele 12:48, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Kibele, bu söylediğin sorun çok tartışıldı fakat kesin bir sonuca varılmadı. Tanınmışlık vs. denildi fakat bu tür şeyler genelde tek bir kişinin fikri olamayacağı için, tanınmışlığından ansiklopedikliğinden şüphe ettiğimiz maddeler VP:SAM ile oyluyoruz ve sonuca göre işlem yapıyoruz. Şayet kişininin ansiklopedik olmadığı çok bariz ortada ise hemen silebiliyoruz(VP:HS#Madde 6). Ek olarak bir tartışmada öğretim üyelerinin tümünü veya en azından ünvana sahip olanları eklensin mi gibi bir konu geçmişti, fakat bunda da çok olumlu bir sonuç çıkmadı. Kısaca, tanınmışlığından şüphen varsa VP:SAM uygulaman en iyisi, fakat kesin tanınmayan bir kişi(tüzel de olabilir) ise doğrudan sil şablonu ile silinmesini sağlayabilirsin. --Ugur Basakmesaj 13:01, 3 Ağustos 2006 (UTC)
anlaşıldı, teşekkür ederim. sam yapmayı pek sevmiyorum galiba. :) şu maddeyi size havale ediyorum. bildiğiniz gibi yapın. --kibele 13:08, 3 Ağustos 2006 (UTC)
bu arada bişey daha var. sayfamda görebilirsiniz, şapka ile ilgili bir konu oldu ve doruksal sizin gibi kod yazan bir yöneticinin şapkalı harfleri diğer türkçe karakterlerin yanına ekleyebileceğini söyledi. belki bir ara vaktiniz olur, eklersiniz. selamlar. --kibele 13:13, 3 Ağustos 2006 (UTC)
Söylediğiniz maddeyi ve aynı kullanıcının eklediği bir biyografi maddesini daha listeme ekledim kısa sürede ilgilenecem. Şağka konusunda ise, aklıma 2 seçenek geliyor. Bunları topluluğun da fikrini almak için Vikipedi:Köy çeşmesi (istekler) sayfasında belirterek. Genel fikre göre birşeyler yapmaya çalışalım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 15:04, 3 Ağustos 2006 (UTC)
herşey ne çabuk olup bitmiş.. teşekkürler. --kibele 23:12, 3 Ağustos 2006 (UTC)
rica ederim, kolay bir şeydi. İtiraz gelmeyince ekledim şimdi. iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 07:42, 4 Ağustos 2006 (UTC)

Bu sayfa kurallarin par.asimi?[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Türkçenin kullanımı sayfasi ve içinde tartışılınlar hala geçerli mi? --GraphicDesigner 15:28, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Sayfa genel olarak geçerli, fakat seninde dikkatini çekmiştir asıl bilgi tartışma safyasında. Aslında tartışma sayfasında kararlaştılmış olan fikirlerin güzel bir şekilde gerçek sayfasına taşınmaları gerekiyor. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 18:23, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Vikipedi tartışma:Uzlaşma, bu sayfaya bakıp fikrini bildirebilir misin? Tşk.--renegademsj 08:34, 4 Ağustos 2006 (UTC)

Fikrimi belirttim renegade, iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:40, 4 Ağustos 2006 (UTC)

foto silme talebi[kaynağı değiştir]

Daha önceden silinen telif durumu belirsiz Resim:Kirkpinar.jpg'ın silinmesini rica ediyorum. Kendi çektiğim ve commons'a yüklediğim fotoları koydum ilgili sayfaya... (Yağlı güreş)-Math34 19:07, 6 Ağustos 2006 (UTC)

Math34 resmi sildim. Bu çek&ekle sistemi en güzeli aslında. Bende memlekette bol bol resim çektim fakat ilgili maddeleri yazma ve mevcut maddelere ekleme işlemine henüz başlayamadım. Ellerine sağlık resim için. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:11, 6 Ağustos 2006 (UTC)
Teşekkürler. Bu arada yanlışlıkla daha önceden silinen demişsim. Daha önceden eklenen diyecektim :) İyi çalışmalar. --Math34 19:22, 6 Ağustos 2006 (UTC)
Rica ederim. Ne demek istediğini zaten anlamıştım:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:30, 6 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Lighterside, Elbirliği derneği sayfasına sil şablonu koyduğunu gördüm. Fakat bir sorun var, VP:HS ile silinebilecekse senin sil şablonu koymak yerine silmen daha kolay değil mi? veya VP:HS'e uymuyorsa VP:SAM ile silinmesi için silinmeye aday göstermen daha iyi değil mi?. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 07:56, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Sevgili Uğur madde hakkında karar veremedim silinmsei lazım mı değim mi diye. Bir de bilgisayar değişikliğinedeniyle VP:SAM'ı kaybetmiştim. Bookmarklarımın arasından çıkmıştı. Adresi belirttiğin için teşekürler. —Bu imzasız yorum Lighterside (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.
Lighterside önemli değil sadece dikkatini çekmek istedim. VP:HS içinde bulunan kurallara uymadığını düşündüğümüz maddelere VP:SAM'e eklememiz daha hızlı silinmelerine yardımcı olacaktır. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:08, 7 Ağustos 2006 (UTC)

bg:user:Gavrail2, Bulgar wikide bizim Tarih'in rakibi. Tek başına birkaç günde yüze yakın taslak ekledi, ve genel davranışı bu değil. Sanırım Bulgarlar geçilmek istemiyorlar. :)) Tembelejderha 08:42, 7 Ağustos 2006 (UTC)

500'den az değişikliği var bulgarın:) Hepsi yeni madde mi. Bu arada telif konusu baştan çıktı, sanırım kimse kontrol etmiyor artık. Şu seri olarak eklenen biyografilerin hepsi telifli duruyor. Ben o kadar kontrol edecek zaman bulamıyorum. Bir sayı çılgınlığına tutulduk gidiyoruz:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:46, 7 Ağustos 2006 (UTC)
Sanırım bu tür kullanıcılara uyarı atmak ve seri olarak ekledikleri tüm maddeleri silmek en uygunu. --Ugur Basakmesaj 08:49, 7 Ağustos 2006 (UTC)
Selam Uğur, tatilden hoş geldin. Şu senin bot copyscape kontrollerini yapamaz mı? --İnfoCan 12:45, 7 Ağustos 2006 (UTC)
Merhaba, teşekkür ederim İnfoCan. Ne yazıkki yapabileceğini sanmıyorum. Teknik olarak herşey mümkün fakat söylemek istediğimi anlamışsındır sen:) Mesajın araya sıkıştığından gözümden kaçıyordu. Telif konusunu ancak sağduyulu kullanıcı sayısının artması ile çözebileceğiz. Teknik olarak telifli maddeleri bulmak çok kolay aslında, yeni sayfalarda belli bir boyutun üzerindekilerin çoğunluğu ve uzun sayfalarda ilk sıralarda olanların çoğunluğu:) Umarım genel bir sağduyu oluşur ve bu problemin üstesinden gelebiliriz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:16, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Sevgili Uğur, tarihçi isimli kullanıcıdan yana şikayetim var. Yazdığı maddeler ya telifli, ya düzensiz ya da taslaktan öteye geçmiyor. Kişiyi uyardım birkaç kere ancak uyarıları da kaale almıyor. Onun yaptıklarını düzenlemekten başka iş yapmaya vakit kalmıyor nerdeyse. Birseyler yapılaz mı? Ya da ne yapılabilir. Başka yöneticilerin de bu kukllanıcıya ilişkin sıkıntılaru var. --Zeynep 08:53, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Kullanıcı:Tarih isimli kullanıcının telifli veya düzensiz maddeleri hakkında bilgim yok, fakat kısa taslak maddeler girdiğini biliyorum. Fakat sanırım sen bu katkılardaki maddelerden bahsediyorsun. Bunları bir anonim kullanıcı ekliyor, tarih sadece şablon eklemiş. Telifli ve düzensiz madde ekleyen kullanıcıya bir uyarı attım. Uyarıyı dikkate almazsa engelleyecem. Tarih isimli kullanıcı eskiden de kısa maddeler girmişti, fakat sanırım şu an girdikleri stadyum bilgileri ve en azından yeterli bilgiyi sağlıyor o konuda. --Ugur Basakmesaj 08:58, 7 Ağustos 2006 (UTC)

cevap ve şikayet[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Lighterside yazdıklarım hakkın doğru bilgi sahibi olmadan beni düzensiz veya telif içerikli yazılar yazmakla suçluyor . ben durumu kendisine anlattım fakat hala anlayamamış bu defa size mesaj atmış beni engellemekten falan bahsetmiş benim için kukla ifadeleri falan kullanmış ne yapıp yapmadığımı bile anlayamayacak seviyede olan ve bilgi sahibi olmadan bana suçlama yönelten lütfen bu kullanıcıya durumu açıklayın--Tarih 10:38, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Tarih, ortam biraz gerilmiş. Gerilmesinde ki ana konu ise sanırım yanlış anlamalardan olmuş. Zeynep sizin telifli biyografileri girdiğinizi sanmış ve sizde onun sizi kukla olarak isimlendirdiğini düşünmüşsünüz sanırım kullanıcıya yazmak isterken kukllanıcıya şeklinde bir ifade kullanmış. Daha önceden çok kısa ve bilgi içermeyen maddeler açmıştınız o eklediğiniz maddeler taslak olmaktan çok uzaktı, fakat stadyumlarla ilgili açtığınız maddeler sanırım taslak niteliğine uyuyor. Zeynep ilede gereksiz gerginliği gidermek için konuşacağım. En güzeli yanlış anlamaları gidermeye çalışmak. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 16:57, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Zeynep, Kullanıcı:Tarih ile bugün gereksiz bir sıkıntı yaşadınız. Ben bunun temelinin yanlış anlamalara gittiğini düşünüyorum, sen onun telifli maddeleri eklediğini düşünmüşsün o da senin bana yazdığın mesajda kullanıcıya yazmak isterken kukllanıcıya şeklinde bir ifade kullanmış ifadeyi kukla olarak düşünmüş ve ortamı geren konular bunlar olmuş. Tarih'in ilk geldiği zamanlarda bazı eklediği maddeler gerçekten çok kısa ve bilgi içermiyordu o tarihlerde ben de uyarı yapmıştım fakat son eklediği stadyumlar ile ilgili maddeler taslak standartına uyuyor gibi. Umarım Tarih ile olan gereksiz yanlış anlaşılmalarınızın üstesinden gelebiliriz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:01, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Sağol uyarın için Uğur --Zeynepmsj 08:45, 8 Ağustos 2006 (UTC)
Zeynep uyarı amaçlı yapmamıştım, sadece gergin ortamı yumuşatmak için. Bu arada mesaj ve kullanıcı sayfa bilgilerin yanlış Ligtherside ham imzada t ve h harflerinin yerlerini karıştırmışsın, tercihler bölümünden düzeltebilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:55, 8 Ağustos 2006 (UTC)

Telifli etiketi nasıl konulur?[kaynağı değiştir]

bir süredir arıyorum ancak bulamadım. :( 11:50, 8 Ağustos 2006 —Bu imzasız yorum Anerka (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

{{telif|adres=http://adres}} şeklinde telif etiketi ekleyebilirsiniz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:52, 8 Ağustos 2006 (UTC)

teşekkür ederim. --anerka 08:56, 8 Ağustos 2006 (UTC)

kullanıcı sayfam[kaynağı değiştir]

Ugur bey rahatsız ediyorum.Kayıtsız bir kullanıcı kullanıcı sayfama sabotaj düzenlemiş.Rica edersen en kısa sürede geri alabilir misiniz--Chemsj 16:28, 8 Ağustos 2006 (UTC)

Che senin en son değiştirdiğin haline geri getirdim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 16:46, 8 Ağustos 2006 (UTC)

merhaba, telif etiketi koyarken bir adres ekliyorum ama birkaç farklı adresi eklemeyi beceremedim.:( --kibele 17:14, 8 Ağustos 2006 (UTC)

Şu anki telif yapısı sadece tek bir adresin eklenmesine olanak sağlıyor. Ancak şöyle bir önerim olabilir, diğer kaynakların içeriğide aynı içerikse en yakın olanını ve ilk kaynak olmaya en yakın olanını koyabilirsiniz veya bir kaç kaynaktan ekleme yapılmışsa telif şablonunu birden fazla kullanarak yapabilirsiniz :)ancak böyle bir tavsiye verebiliyorum. Telif konusunda hassas kullanıcıların artması güzel bir şey. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:22, 8 Ağustos 2006 (UTC)
öyle yapıyordum zaten. ama bir maddede üç dört yerden alıntı buldum. birini eklediğim zaman metnin kalan kısmı telifsiz sanılacak diye diğerlerini de eklemek istedim. neyse, şimdilik böyle devam edelim. ben bu ara teliflere taktım zaten, çünkü bir dolu emek boşa gidiyor gördüğüm kadarıyla. çabuk farkedip yollamak ya da düzenlenmesini sağlamak en iyisi. teşekkürler. iyi çalışmalar. --kibele 17:39, 8 Ağustos 2006 (UTC)
Ben de bir ara çok takmıştım, köy çeşmesi vs. çok yazdım. Zararları, ne kadar çabuk tesbit edilirse yeni ve daha iyisinin yazımının daha kolay olacağını fakat aktif destek çok az oldu. Senin gibi kullanıcıların bu konuya özen göstermesi ile umarım bir alışkanlık haline dönüşebilir. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:41, 8 Ağustos 2006 (UTC)

Yardım isteği[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur, şablonlar ile ilgili bir yardıma ihtiyacım var. Şuraya bakarsan en alttaki dolaşım şablonlarının arası açık ve de her birinin sol üstündeki g.t.d iç bağlantı yerine dış bağlantı olarak gözüküyor. Halbuki ben şuradaki gibi görünmesini istiyorum. Yani hem aralarında boşluk olmayacak, hem de yukarı köşedekiler iç bağlantı olacak. Geçenlerde bu ve bu şablonu ingilizceden uyarlamaya çalıştım. Dün gece 16 ve tembelle bu sorularıma cevap bulamadık. Seni önerdiler. Yardımcı olabilirsen sevinirim. Dolaşım şablonlarını standartlaştırmaya çalışıyorum. --Mskyrider 09:19, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Şablon yapısını vs. tüm herşeyi 1-1 olarak ingilizce vikipediden mi aldın. Bu sorunun cevabına göre kısa sürede bir çözüm bulmaya çalışacağım. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:23, 9 Ağustos 2006 (UTC)
İlk olarak aynı yapıyı aldım sanırım, sadece değişken isimlerini Türkçeleştirmeye çalıştım. Internal linkler ile ilgili bir problem var galiba. Daha sonra üzerinde biraz oynadım ama çok değil. --Mskyrider 09:26, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Mskyrider, birkaç değişiklik yaptım. Sorunu tam olarak çözememiş olsam da bu değişiklikte olduğu gibi, birden fazla şablon olduğunda aralarındaki boşluğu kaldırarak yan yana yazdığımızda sorun çözülüyor:) Temelden çözemedim fakat şu an için --Ugur Basakmesaj 11:04, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Teşekkür ederim, daha çok rahatsızlık vereni halletmişsin, ikincisi bakleyebilir. :) --Mskyrider 11:10, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Şu an için amatörce bir çözüm oldu ama idare edelim. Şu anda bir çok sayfada ufak çapta düzenleme yapmak gerekecek. Ben birazına göz atıyorum --Ugur Basakmesaj 11:18, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Ben de aynı işi yapmak üzereydim hehe --Mskyrider 11:21, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Kazakistan sayfasına bakarsan BDT kötü duruyor fakat İKÖ'de aynı sorun yok. Bu sorunun kaynağını bulmama fayda sağlayabilir. --Ugur Basakmesaj 11:25, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Evet çok ilginç, bana iki kodda aynı gibi geldi. --Mskyrider 11:28, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Genelini kontrol etmedim fakat sanırım artık boşluk bırakmadan da sorun çözülmüş bulunuyor. Biraz kontrolden sonra sonra kararımı verecem:) --Ugur Basakmesaj 11:33, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Uğurcum Şükran Kurdakul'a telif ibaresi koymuşsun. Maddeyi edebiyat türk sitesinden aldım. Biliyorsun ki bu site vikipediye kaynak göstererek ya da göstermeden alıntı yapma izni vermilş olzn bir site. Dikkatine getireyim dedim.--Zeynepmsj 09:24, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Telif konusunda hatırlarsan uzun tartışmalar oldu ve sayfanın yeni hali şu durumda Vikipedi:Araştırma kaynakları, ek olarak edebiyattürk gibi kaynakların diğer kaynaklardan kopyalama yapması nedeniyle telif açısından güvenli kaynaklar olmadığını tartışmalarda belirtmiştik. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:28, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Evet biliyorum sevgili Uğur, ancak bir kişinin otobiyografisini çok fazla değiştiremezssin. aşağı yukuarı tüm ansiklopedilerde bir kişi için aynı kelimeler vb kullanılır. kişilerin hayatları aşıru yorum barındırmadığı sürece telif hakkı kapsamına girmez. kitaplarda da ansiklopedilerde de böyledir bu. telif hakları bölümünde uzun uzun yazacağım bu konuyu--Zeynepmsj 11:24, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Zeynep söylediğinde haklısın bir kişinin hayatı değiştirilemez fakat Vikipedi:Araştırma kaynakları sayfasında belirtildiği gibi GFDL olmayan kaynaklardan 1-1 içerik kopyalaması yapmamamız telif hakları nedeniyle uygun değil. Ek olarak bir yönetici olarka bizim dikkat etmememiz mantıklı mı sence. Daha 1-2 gün önce telifli içerik eklemesinden dolayı bir kullanıcı için önlem alalım demiştin bana. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:06, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Uğurcum biliyorum. Dediklerinde tamemn haklısın buna katılıyorum. Ancak biyografi olan bir maddede adamın yaşını, okuduğu okulları, eserlerini, eserlerine ilişkin eleştirileri vb. nasıl değiştireceğiz? Bu durumda biyografi olan tüm maddelerin silinmesi gerekiyor çünkü hepsi oradan buradan kopya. İnternet sitesinden olmasa ansiklopedilerden ya da daha da kötüsü kitaplardan alıntı. Şimdi Baktım. Gülriz Sururi maddesi ya da Müşfik Kenter maddesi birebir internet sitelerinden kopya mesela. Biyografileri nasıl değiştireceğiz? Bana kalırsa tarafsız olduğu sürece biyografilere dokunmamakta fayda var. Sen ne dersin? --Zeynepmsj 13:50, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Şu anda düzeltilmekte olan maddelere bakıyorum: Pasolini, Küçük iskender ve Levent Kırca maddeleri de başka sitelerden kopyalanmış. Üstelik kullanım izni vermeyen siteler. Ne yapalım sevgili Uğur büyüm biyografileri silelim mi?--Zeynepmsj 14:15, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Zeynep kitap arkalarında ki yazıların da telifli olduğunu düşünüyorum. Geçenler de özellikle ingilizce bir kitabın yazarı hakkında bilgi yazmak istemiştim, fakat kitabın ilk sayfalarında telif ile ilgili yazıyı okuduktan sonra bunun pek de mantıklı olmadığını düşündüm. En büyük sorunlarımızdan bir tanesi telifler, yeniden yazılabileceklerin yazılması fakat bunun zor olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle telif etiketini kullanmamız gerekiyor. Seninde belirttiğin gibi bir çok maddemiz telifli durumda, telifli olarak durdukça telifli olarak kalmaya devam edeceklerini düşünüyorum. Değişiklik yapılmış olanlara telif etiketini koymamız en uygunu. Adamın yaşamını, eğitimini değişitirmemiz gerekmiyor fakat cümle yapılarını değiştirmemiz yeterli. En kolay yoluda, konuyu bir kaç kaynaktan kendi cümlelerimizle yazmak olacak. Bu arada son günlerde yeni kullanıcılardan da telif konusunda hassas olanlar çıkmaya başladı, bu da sevindirici bir şey. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:20, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Konuya giriyorum ama, kullanıcıların bu tip sitelerden birebir kopya yapmamaları için, biyografilere de filmlere konulduğu gibi bir şablon konabilir, insanların yaşamlarındaki somut öğeleri değiştiremeyeceğimiz için, doğum yeri, yılı, mesleği(meslekleri) vb. bilgileri filmi tanıtıyor gibi sistematik şekilde yaparsak birebir cümle kullanımlarından kaçınılmış olur. --anerka 14:24, 9 Ağustos 2006 (UTC) Kullanımda olan şablonu geliştirsek demek istiyorum :) çünkü levent kırca başlığında söylediğim şey varmış.

Merhaba Anerka, aslında bilgileri almak sorun değil. Bir kişi hakkında tüm bilgiler sonuç olarak bilgidir, fakat telif sorunu oluşturan kısım cümlelerin vs. yapının 1-1 alınarak kopyalanması. Yoksa herhangi bir kaynaktan bilgi amaçlı yararlanabiliriz ve kendi cümlelerimizle bilgileri ekleyebiliriz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:33, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Madde 7'de değişiklik isteği[kaynağı değiştir]

VP:HS madde 7'ye bir eklenti önerisi getirdim, bilgi ve ilginize sunulur.. Vikipedi tartışma:Hızlı silme#Madde 7'de değişiklik isteği -Tembelejderha 12:16, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Bu ve bu sayfalarda olduğu gibi 1. dereceden ilgili olmayan dış bağlantıları eklemeniz, özellikle seri olarak eklemeniz uygun değildir. Spam olarak değerlendilirmektedir. Değişiklikleriniz geri alınıyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:09, 9 Ağustos 2006 (UTC)

süpermiş yahu uğraşıyorsunuz epey, tebrikler. 16:10, 9 Ağustos 2006 —Bu imzasız yorum Gilgalad (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba Kibele, yeniden yazma, düzenleme vs. konuları sevdiğini ve iyi olduğunu biliyorum. Senden bir isteğim var, Safranbolu sayfasını benim için göz atabilirmisin, belki anlatımı güzelleştirebilir vs. daha iyi bir madde haline getirebilirsin. Ben elimden geldiği kadar geliştirdim ve güzel bir şekil vermeye çalıştım fakat her zaman diğer kullanıcıların değişiklikleri bir avantajdır. Elimde çekmiş olduğum resimlerde var kısa sürede onları da ekleyecem. Yapamasan bile şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 13:16, 9 Ağustos 2006 (UTC)

ben de tam dişime göre bir madde arıyodum. bakarım tabii ki. --kibele 13:18, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Şimdiden teşekkürler o zaman, acelesi yok :) --Ugur Basakmesaj 13:21, 9 Ağustos 2006 (UTC)
pek birşey yapmamıştım ama bu çiçek çok güzel, içim açıldı. sağol. --kibele 20:42, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Önemli olan yardımcı olman, bu arada bu çiçek zamanı geldiğinde bu sayfa için bir istekte daha bulunmama yardımcı olacaktır umarım:) iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:46, 9 Ağustos 2006 (UTC)
ne demek, her zaman. çiçeksiz de olur. çiçekli daha iyi olur :) iyi çalışmalar. --kibele 20:50, 9 Ağustos 2006 (UTC)
  • dini konulardaki makaleler hep aynı siteden alınma. üzerinde çokça konuşulmuş, sam yapılmış maddeler de var. telifli olduklarının farkedilmemesi mümkün mü, yoksa ben yanlış bir şey mi yapıyorum? --kibele 14:25, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Merhaba Kibele gözden kaçmış olabilir. Birde en çok rastladığımız konulardan bir tanesi sayfanın buraya eklendiği sırada bilginin ilgili sitelerde yeni olması ve google gibi arama motorlarının bulamaması ve yine benzer bir şekilde buraya yazılı bir kaynaktan eklenmesi ve daha sonra internet ortamına ulaşması olabiliyor. Ek olarak son telif şablonu eklediğin maddelerden bir tanesine baktım burada en altta almanca olarak yazıyor, sanırım Wikipedia'dan kopyalandığını belirtmiş. Fakat aynı maddenin başka bir kaynaktan vikipediye eklendiği çok bariz ortada fakat asıl kaynağı bulmamız gerekiyor:) --Ugur Basakmesaj 14:30, 9 Ağustos 2006 (UTC)
sözünü ettiğim site o. bence de bariz alıntı ama copyscape'de bu siteden başka adres yok. diğerleri birkaç cümlelik alıntılar. bu durumda telifleri kaldırmalı mıyım sence? --kibele 14:40, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Maddenin şu anki halinde en altta kaynak belirtilmiş fakat internet kaynağı değil. Şu an için teliflerin çıkartılması daha uygun olabilir, fakat şimdi kontrol ettim ve bir önceki SAM'e nedense ilgi olmamış belki bir kez daha SAM yapılması daha uygun olabilir. --Ugur Basakmesaj 14:52, 9 Ağustos 2006 (UTC)

takımyıldız yönlendirmeleri[kaynağı değiştir]

Takımyıldız maddelerine botunu kullanarak açtığın yönlendirme sayfaları için çok teşekkürler :) · fcn × mesaj · 23:25 · 9 Ağustos 2006

Bu yıldız Ugur_Basak'a takımyıldız maddeleri için yaptıklarından ötürü naçizane bir çam sakızı çoban armağanı olarak takdim edilmiştir :) · fcn × mesaj · 23:25 · 9 Ağustos 2006
Ben sana teşekkür ederim fcn, Vikipedi'de faydalı katkıların tümüne yardımcı olmak isterim ve elimden geldiği sürece yapmaya çalışırım. --Ugur Basakmesaj 23:33, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Uğurcum, dün uyarın (maddeleri kendi cümlelerinle ifade etme) üzerine bugün bir hayli değişiklik yaptım maddelerde. Artık telifli hali kalmadı maddeleri. Telif konusunda bende hassasım. Uyarın üzerine girdiğim iki maddeye düzelttim. Dikkatini çekmek isterim. Bunun yanında Kübra sağolsun yaptığım değişiklikleri hiç dikkate almamış. Ayrıca Uğur sorarım sana ne kadar değiştirebilirsin? Tüm ansiklopedi ve sitelerde aynı sorun var. Doğdu'yu dünyaya gelmiştir, öldüyü yaşamını yitirmiştir Vb.yapmaktan başka çare göster bana. Adamın okul durumunu değiştireyim yaptığı eserleri mi? --Zeynepmsj 15:22, 10 Ağustos 2006 (UTC)

  • Uğur değiştireyim yarın gene Ali Yüce maddesini. Ama adamın hatından ana hatları çıkartıp atarsak ansiklopedinin ne anlamı kalacak??O zaman nerede doğdu nerede öldü yazalım eserlerini verelim, bitsin gitsin. Bu arada biyografilerle tek tek uğraşmaya başlıyorum. Bakalım altından nasıl kalkacağız. --Zeynepmsj 15:46, 10 Ağustos 2006 (UTC)
  • Bu arada sinirlendim biraz Kübra'ya. Sana da yansıdı sanırım özür. Kübra'nın tartışma sayfasına bakarsan anlarsın belki niye sinirlendiğimi. Ama sana yansımamalıydı. Şimdi sakin sakin biyografileri elden geçireceğim. İntihalli veya telifli maddeleri işaretleyelim bakalım ne olacak. --Zeynepmsj 15:56, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Sevgili Uğur Başak bu maddeyi (Olof Palme)bana kaydedebilirmisin? Yanlışlıkla oturum açmadığım sekmeden kaydettim.--Erdemsenol 18:49, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Erdemsenol, doğru söylediğini biliyorum fakat teknik açıdan bir sorun olmaması için maddenin tartışma sayfasına oturum kapatım ben erdemsenol gibi bir imza atabilirmisin. Ben diğer durumu halletmeye çalışırım. Umarım modemini resetlemeden bu mesaj sana ulaşır:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:42, 10 Ağustos 2006 (UTC)
  • Uğur teşekkür ederim mesajı yeni gördüm, daha öncede birçok maddeyi yanlış sekmeden kaydetmiştim ama bu önemliydi benim açımdan. Tekrar teşekkürler.--Erdemsenol 15:45, 12 Ağustos 2006 (UTC)
{{Ulusal Solculuk}} ile aynı anda madde açıldığı için düzenleme yaptım. Ek olarak böyle bir istek olacağı zaman ip ile tartışma sayfasına bir bilgi imzası atarsan daha iyi olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 16:02, 13 Ağustos 2006 (UTC)

herhangi bir sayfaya bağlantısı olmayanlar[kaynağı değiştir]

Merhaba Pınar, ek güç olarak bu sayfalara sil şablonu koymana gerek yok:) Onları zaten belli aralıklarla siliyoruz, zamanını onlara harcamana gerek yok yani, fakat sen bilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:36, 11 Ağustos 2006 (UTC)

İyi ki söyledin Uğur. Bende kendi kendime sil sil bitmeyecek bunlar diyordum :) --Pinar 09:42, 11 Ağustos 2006 (UTC)
Senin bahanenle silinmiş oldu o sayfaların çoğu, inanki çok hızlı birikme oluyor orada. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:51, 11 Ağustos 2006 (UTC)
Evet bende farkına vardım. Arada sırada yönlendirmeye olan yönlendirmeleri düzeltiyorum ve bir sonraki gün bakıyorum liste kabarmış. Çoğalmalarına izin vermemek en iyisi. Sana da kolay gelsin --Pinar 09:57, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Uğur, Vikipedi'ye senin namında teşekkür ederim. Düzenleme yapmak zor değil, asıl zor olan telifli olduğunu kontrol etmeden değişiklik yapıp sonra da telifli olduğunu görünce şablonu yapıştırmak. İyi çalışmalar. --Mskyrider 13:14, 11 Ağustos 2006 (UTC)


Çok teşekkürler Uğur. Kullanıcı sayfama hemen ekleyeceğim bu değerli hediyeni :) Düzenlemeler devam edecek tabi. Zaten önceden de yapıyordum ama bu proje sayesinde daha yoğunlaştım. Ancak hala çok madde var maalesef.--Math34 13:28, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Bu arada mesajımı benden önce düzeltmişsin. Tekrar teşekkür... --Math34 13:34, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Template:Essay[kaynağı değiştir]

Uğur Merhaba,

Wikipedia'daki en:Template:Essay şablonunun bizde oluşturulmuş bir karşılığı var mı? Neden soruyorsun kendin baksana diyeceksin:), ben aradım bulamadım, ama bazen eski tarihli oluşturulmuş fakat aramalarda çıkmayan şablonlar oluyor belki senin bilgin vardır. Boşu boşuna tekrar oluşturmayayım.--renegademsj 14:46, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Renegade olup olmadığını bilmiyordum fakat ilk denememde buldum:) {{Deneme}} sanırım bu şablon:) İnterwiki vermediğimiz zaman her iki projeyede bulmak zorlaşıyor. --Ugur Basakmesaj 14:50, 11 Ağustos 2006 (UTC)
Kendime yuh çekiyorum. Tşk.--renegademsj 14:53, 11 Ağustos 2006 (UTC)
Rica ederim, ara sıra oluyor böyle şeyler:) Özel:Allpages sayfasından arama yaparak daha kolay bulabilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:55, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Madde Değerlendirmesi[kaynağı değiştir]

Bu konuda yardım edersen.

  1. Proje şablonlarının yerleştirilmesi (bu kısıtlı bir sürede bitcek).
  2. Madde değerlerinin listelendiği bir sayfanın istatistiksel bilgilerini yazan (toplamı = kullana proje sayısı ve + ana toplam) birkaç sayfa ile kısıtlı kullanımlar için gerekli bir bot.

Bir koşul var umarın normal bir sürede bu istatistikler görmek isteyen yazarların sayısı artar ise (ihtiyaç) bu botun belli bir süre sonra sahibi veya en azindan programin başka bir botun ustune geçmesi lazım. Bunun için neler yapmam gerektiğini veya bu amaçlar doğrultusunda daha iyi bir çözüm varsa yardımın için sağol. --GraphicDesigner 17:46, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba GraphicDesigner, bot hesabı almışsın bu güzel bir şey. Ek olarak birşey söylemek istiyorum, botun yapacaklarını vs. VP:Bot sayfasında diğer kullanıcılara anlatsan daha iyi olur. Ek olarak çok fazla değişiklik yapacaksa, geç saatlerde çalışma veya bot statüsü alman daha iyi olur. Bu şekilde çalıştığında son değişiklikler çok kullanışsız bir hal alıyor. Son olarka umarım botun tartışma sayfalarında hatalı değişiklikler yapmıyordur. --Ugur Basakmesaj 20:05, 11 Ağustos 2006 (UTC)
Hatalar için elimden geldiğince dikkatliyim. Şu anda sadece şablonları ekliyorum. Toplam 10 kelimenin altında ve tartışma sayfasınsa ekleniyor. Söylediğin gibi özel yazılımları (sistemle gelmeyen) bot sayfasına eklerim. teşekkür. --BotGD 20:10, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Madde Degerleri[kaynağı değiştir]

Bir konuda yardimini istiyecegim. Vikipedi:VikiProje Madde Değerlendirmesi sistemi diye bir yapinin alt yapisini olusturmaya calisiyorum. Hala alt yapi calismalari seviyesinde (diger dillerden kavramlarin ne oldugunu cevrilmesi-sablanlarin tamamlanmasi) proje guruplarinin olusup bunu benimsemesi gibi uzun vadeli bir plan. Bu isin cok basit ve devamli tekrarlanan bazi ogeleri icin bir bot epey yardimci olur. Vikipedi:Botlar icinde fikirlerini belirtirmisin.--GraphicDesigner 19:12, 12 Ağustos 2006 (UTC)

Silme talebi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Yazmış olduğum Nigâr Hanım maddesinin silinmesini talep ediyorum. Maddenin ana içeriğini ben eklemiştim, diğer değişiklikler küçük değişiklikler ve içerikten ziyade biçimle ilgili değişiklikler bu sebeple sanırım maddenin yazarı olarak silinmesini talep etmem geçerli sayılabilir. İçeriğin yıpratıldığını düşünüyorum, ve sonuç olarak yazarı olarak ilgili maddenin hızla silinmesini talep ediyorum. Kendim yapmamın, bu tip bir isteği değerlendirme şansım olmayacağından, uygun olmayacağını düşündüm. Umarım isteğimi uygun görür, gereğini yaparsınız. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 21:18, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Noumenon, bildiğin gibi silmek istemezdim bu kadar kısa sürede fakat değişiklik olarak sadece kategori ve interwiki eklenmiş ve kullanıcı isteği ile sildim. silme kaydını burada görebilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:23, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Komedi filmleri vs. Guldurme filmleri[kaynağı değiştir]

Su kategori ismini tercih etmissin; belirli bir nedeni var mi? Kullanıcı:Citrat 23:03, 11 Ağustos 2006 (UTC)

tartışma sayfasında cevap yazdım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:15, 12 Ağustos 2006 (UTC)

merhaba, telif ile ilgili şablon article-cv yi oluşturmussun ama, sayfalar arasındaki bağlar karman çorman. makaleler, resimler, redirect yazıyor, falan filan. Bana çok karışık geldi. El atabilir misin? İyi çalışmalar. --Mskyrider 09:22, 12 Ağustos 2006 (UTC)

Mskyrider, aslında ben tümünü düzenli ve planlı bir şekilde bir pazartesi gününden sonra yapacaktım. Fakat dün bir arkadaş başlamış ve şu anda ciddi bir karışıklık içinde:) Ne yazıkki şu anda fazla bir zamanım yok, o nedenle el atamayacam. Tam olarak nerelerde ne sorunlar olduğunu bile bilemiyorum aslında bakarsan. Ek olarak imagevio ve imagecv gibi şablonlar ve ilgili sayfalar, ve birde proje sayfasının çevirisi gerekiyordu:) Haftasonu kimse uğraşmazsa p.tesiden sonra yine bana kalır ama. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:25, 12 Ağustos 2006 (UTC)
Tamamdır. Var mı bilmiyorum ama, hoşgeldin şablonu gibi, telifli içerik girmeyin diyecek bir şablon olsa, copie-coller ile başlayanlara bunu kullanabilsek diyordum... --Mskyrider 09:28, 12 Ağustos 2006 (UTC)
{{telif hakkı-yeni}}ve {{nothanks}} şablonlarımız var:) --Ugur Basakmesaj 09:30, 12 Ağustos 2006 (UTC)

Torinolu Şaban[kaynağı değiştir]

Uğur selamlar,

Hakan Şükür'ün "Torinolu Şaban" lakabıyla ilgili haber referansı oldukça iyiydi bence. Sonuçta bu lakabın oldukça yerleştiği malum, Şükür de bundan rahatsız olmadığını haberde dile getirmiş açıkça.

Dalga geçme niyetiyle takılmış bir lakap olsa da, şöhretinden (ve dolayısıyla ansiklopedikliğinden) dolayı bir önceki hali iyiydi bence. Verilen link de oldukça pekiştirici olmuştu.

Sen ne dersin?

(Not: Kendisiyle veya takımıyla ilgili olumlu veya olumsuz bir görüşüm yok, belirteyim okuyanlar için)

--Vito Genovese 10:28, 14 Ağustos 2006 (UTC)

Vito aslında dediğin kısımda bir derece haklısın fakat röportajda benim anladığım kadarıyla bu takma ismi seviyorum demiyor. "Beni etki altına alamazlar" cümlesini kullanmış, benim burdan anladığım aslında bundan hoşlanmadığı fakat kötü etkilenmeyeceğini söylüyor. Bu en azından benim fikrim, fakat aşağılayıcı vs. takma isim, cümlelerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu arada bende hiç bir takımın fanatiği değilim fakat en çok değişikliği Galatasaray-43 ve Fenerbahçe-32 olarak yapmışım ve büyük çoğunluğu iki takımın arasında olan vandalizmlerden kaynaklanıyor:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:57, 14 Ağustos 2006 (UTC)


Moderatorlerin Dikkatine[kaynağı değiştir]

Uzatmadan konuyu ozetliyeyim; ben bir ara vikipediye yazmaya baslamistim, ve ozelikle Osmanli ve turkiyede cemaatler uzerine calistigim icin Fethullah gulen konusunun metnini olusturmustum, sonra Rgulerdem, ki anlasilan Gulen cemaatine mensup, metni tarafsizliktan cikardi, onunla (ve muhtemelen kuklalariyla) baya bir tartistik, ama kendisinin amaci tarafsizlik degildi anlasilan, ve bir sure sonra artik bu is cok zaman aldigi icin kesmek zorunda kaldim, bu surecte vikipedinin ozelikle inanc ve tartismali konularda tarafsiz kalmasinin ne kadar zor oldugunu farkettim, simdi uzun bir aradan sonra tekrar donunce farkettim ki durum o kadar umutsuz degilmis, ve rgulerdem ve onun kuklalari ban edilmis. Bunun icin tesekkur ederim. Yanliz tabi bu sorunun cozuldugu anlamina gelmiyor, rgulerdemi aratinca su mesajla karsilastim, dikkatinizi cekmek istiyorum; bunu koy cesmesine mi yazmak lazim? http://groups.yahoo.com/group/Turk_Okullari/message/577

Bu mesaji konuyla ilgili oldugunuz icin size,citrata, tembelejderhaya attim. Kullanici ismim baroqqque; maddenin ilk sayfalarinda ismimi ve ne tur katkilar yaptigimi gorebilirsiniz

—Bu imzasız yorum Baroqqque (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Mesajını aldım Baroqqque, hatırlıyorum seni. Durum korkutucu görünüyor, fakat yönetici seçimleri gerçekten çok zor geçiyor artık. Yönetici olmak çok kolay değil. Fakat gösterdiğin bağlantı gerçekten çok önemli ve korkutucu. Bu arada imza atmak için sayfanın üstünde soldan 10. düğmeyi kullanarak atabilirsin veya ~~~~ 4 tilde ile atabilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:44, 14 Ağustos 2006 (UTC)

Uğur merhaba,

Bu sayfa senin köyçeşmesinde bahsettiğin oluşumun uzantısı mı? Sistem tam olarak nasıl işleyecek ? --renegademsj 10:08, 15 Ağustos 2006 (UTC)

  • Sanırım zor bir soru sordum:). Çevirilecek metinler için fırsat buldukça yardım etmeye çalışacağım.--renegademsj 10:19, 15 Ağustos 2006 (UTC)
Merhaba Renegade, ben p.tesi gününden sonra başlamayı düşünüyordum fakat bazı arkadaşlar şablonları düzenlemiş. Sanırım şablonların çalışmasında bir sorun yok fakat şu anda bilgi sayfamız eksik durumda. Aslında zor bir soru olmadı fakat sadece şablonların yenilenmesi ile olay bitmiyor. Bu sayfaların çevirisinin tamamladıktan sonra, sistem 1-1 ingilizcedeki ile paralel olabilirse, orada kontrol ile ilgilenen botun sahibinden botunu buradada çalıştırması için ricade bulunacam. Önce şu sayfaları bir düzene sokabilirsek güzel olur. Akşam çeviri için buralarda olacağım, sende olursan konuşabiliriz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:23, 15 Ağustos 2006 (UTC)

cvp:hoşgeldin[kaynağı değiştir]

teşekkürler. —Bu imzasız yorum Metinemre (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Yer (gezegen) maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Uzun süredir Vikipedi'ye göz atamıyordum. Yer (gezegen) maddesi ile ilgili bir telif sorunu tartışması olduğunu ve benim yorumlarımın beklendiğini yeni farketmekteyim. Cevabımdaki gecikme için özür dilerim. Bu madde, geçmiş kayıtlarından da anlaşılabileceği gibi, büyük ölçüde Ağustos-Eylül 2005 döneminde özgün olarak benim tarafımdan hazırlanan metinden oluşmuş, ancak çeşitli nedenlerden dolayı tamamlanamamıştır. Bu arada geçen süre içinde başına bir kaç kaza geldiğini ve iyi bir revizyondan geçmesi gerektiğini de görmekteyim, fırsat olduğunda eksik ve hataları gidermeye gayret edeceğim. Telifle ilgili herhangi bir sorun yoktur; makale çoğu yabancı dilde bir çok basılı kaynak ve internet sitesinden elde edilen bilgilerin birleştirilmesi ile ortaya çıkmıştır. Ne yazık ki bilimsel kayıtlar arasında da çelişkiler olabilmektedir, böyle durumlarda en güvenilir olduğunu tahmin ettiğim kaynakların verilerine öncelik verdim, tartışmalı ya da çözümlenmemiş konuları ise Vikipedi'nin alanına pek girmediği düşüncesi ile dışarıda bıraktım. Telif çatışması kuşkusunu yaratan diğer site konusunda beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim. Saygı ve sevgilerimle, Allison connors 19:26, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Allison, incelediğim zamanda ben de emin olamamıştım ve telif sorunu ile silmenin hata olasılığı yüksek olacağından silmedim. bu bağlantı sizden sonra maddede olan değişiklikler göz atabilirsiniz. Telif konusunda ise bu sayfada çok benzer bir sayfa var, sanırım onlar buradan kopyalamışlar. Son olarak yararlandığınız kaynakları maddenin en altına sıralayabilirseniz çok güzel olacak:) Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:49, 15 Ağustos 2006 (UTC)
Teşekkürler. Aynı site, şimdilik izleyebildiğim kadarıyla Jüpiter, Satürn, Merkür konusunda da Vikipedi'den oldukça yararlanmış(!). Kaynakları en kısa zamanda ekleyeceğim. Allison connors 20:12, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Selam Uğur, o kadar da çok madde girmiyorum, arada havasına girince birkaç tane artarda yazdığım oluyor, o zamanlardan birinde dikkatini çekmiş olmalıyım. Gene de nazik sözlerin için teşekkür ederim. --İnfoCan 20:36, 15 Ağustos 2006 (UTC)

İnfoCan, gerçekten dediğin gibi eklediğin zaman çok güzel maddeleri seri halde ekliyorsun. Eklediğin maddelerde ise en güzel şey, gerçekten bilgi vermek için hazırlamaya çalışman. Kategori:Ascomycota kategorisinde olduğu gibi:) Bu arada şimdi o kategoriye göz atarken yönlendirme olayı olduğunu gördüm sanırım Kategori:Asklımantarlar ile diğeri arasında bir karar verilmesi gerekiyor. İyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 20:40, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Azericeye çeviri[kaynağı değiştir]

Uğur Wikimedia vakfı birkaç slaytın Azericeye çevrilmesi için yardım istemiş. Sen Azerice biliyordun sanırım. Çok küçük bir çeviriymiş. Yardım edebillirsen çok iyi olur. En azından Azeir Viki de tanıdığın güvenilir kişiler vardır. (Vakıf Azeri gazetecilere sunum yapılacağından çevirinin güvenilir olmasını istiyor) Duruma göre adamlara çeviri yapılacak yazıyı gönderin diyecem. Teşekkürler. --Özgür 05:51, 16 Ağustos 2006 (UTC)

Dbl2010 çeviriyi ben yapamamam fakat az:wikide istekte bulunabilirim. Yazının bağlantısını veya kendisini ulaştırabilirsen, az:wikideki arkadaşlardan istekte bulunurum. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:11, 16 Ağustos 2006 (UTC)

Taşıma olayı[kaynağı değiştir]

Vito, sayfaların içeriklerini (Ali Fethi Okyar) taşımak GFDL açısından uygun değil, ismini değiştirmek istediğin bir sayfayı adını değiştir tuşu ile değiştirebilirsin. --Ugur Basakmesaj 09:57, 16 Ağustos 2006 (UTC)

Selam Uğur,
Adını bilerek taşımadım, daha ziyade taşıyamadığım için içerikleri değiştirdim. Çünkü o isimde başka bir başlık var uyarısı çıktı, her şeyi devletten beklemeden kotarıverdim işi.
Yoksa biliyorum taşıyabileceğimi. Sağol uyarın için.
Sevgiler
Vito Genovese 09:59, 16 Ağustos 2006 (UTC)
O şekilde bir uyarı çıktığında yöneticilerden istekte bulunman en iyisi. Çünkü sayfaların geçmişleri çok önemli. Sanırım taşıma sayfasına bununla ilgili bir ek koymak gerekecek. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:01, 16 Ağustos 2006 (UTC)
Hmm, sayfa geçmişi konusunda haklısın evet. Ona dikkat edeyim. Sağolasın.
Vito Genovese 10:03, 16 Ağustos 2006 (UTC)

idle on irc more :P --Cat out 16:54, 16 Ağustos 2006 (UTC)

i'm already on irc:) --Ugur Basakmesaj 16:55, 16 Ağustos 2006 (UTC)

mesaj gözüme çarpmışken sorayım, bilgisayarıma irc kurmadan internet explorer uzerinden irc a giremiyormuyuz?Delamorena 16:58, 16 Ağustos 2006 (UTC)

Delamorena sanırım Vikipedi:IRC kanalı sayfasında yeterli bilgi var, hiç denememiş olsamda ChatZilla'yı deneyebilirsin:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:04, 16 Ağustos 2006 (UTC)

IP: 68.110.179.22[kaynağı değiştir]

Şu IP (Özel:Contributions/68.110.179.22) çok link ekledi - hepsi geri aldın mı? Cox Communications (Atlanta) network'dan herhalde... IP sabitmiş, engellemek lazım belki --katpatuka 19:38, 16 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Katpatuka, büyük çoğunluğunu geri aldım fakat bir kısmını acaba faydalı bağlantımıdır diye geri almadım. Bu konuda senin fikrin nedir? Spam yapısında duruyor fakat emin değilim bazı sayfalardaki değişiklikler için --Ugur Basakmesaj 08:43, 17 Ağustos 2006 (UTC)
İste bende emin değilim - belki izlemek lazım... --katpatuka 09:03, 17 Ağustos 2006 (UTC)

merhaba uğur. bu madde yönlendirme değildi ancak silme sebebi olarak VP:HS#Yönlendirmeler #1'i göstermişsin. sayfayı tekrar incelersen iyi olur. o madde bir taslaktı. ayrıca ingilizce vikipedi'de de bu konuda bir madde mevcut. ben geliştirecektim ama silmişsin :) iyi çalışmalar. · fcn × mesaj · 00:55 · 17 Ağustos 2006

Merhaba Fcn, o sayfayı ben silmiştim evet:) Sildiğim anda yönlendirme idi göreceğin gibi daha önce ismi değiştirilmiş ve o isme ait silme kaydı ise burada İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:41, 17 Ağustos 2006 (UTC)

ferhat göçer maddesi[kaynağı değiştir]

senin ferhat göçer maddesini yeniden oluşturmuşlar :) Delamorena 12:58, 18 Ağustos 2006 (UTC)

Son değişikliklere göre senin mesajın ulaşmadan 2 önceki hareket benim silme işlemim olmuş:) Teliflileri ilk anda silmek en güzeli fakat genelde kaçıyorlar:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:01, 18 Ağustos 2006 (UTC)
ben mesajı yazarken silmişsin :)), doğru diyorsun bende yeni yazılan maddelere düzenle, eksik, taslak vs koyuyorum, ilk baştan sınıflandırmazsak bir daha bulamayız bunları :))) Delamorena 13:03, 18 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Metal Militia, nasılsın? En son bana tatile çıkmamdan önce mesaj atmıştın o anda cevap verememiştin, şimdi teşekkür ediyorum:) İlk zamanlara göre aktif olmasanda yavaş yavaş değişikliklerde bulunduğunu görmek sevindirici. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:59, 18 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Uğur, iyiyim sağol, umarım sen de iyisindir. Evet, iyi tatiller dilemiştim sana :) Senin gibi azimle çalışarak güzel şeyler yapan insanların yanısıra, ne idüğü belirsiz süne zararlılarının bozduğu şeyleri düzeltmeye çalışıyorum gözüme çarptıkça. Sağolasın. Sana da iyi çalışmalar, sevgiler. Metal Militia 13:08, 18 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Erdall şimdi şu istekler sayfasını kontrol ederken komik bir şeye rastladım Afalina'yı istek olarak sen eklemişsin ve daha sonra maddeyi yaratmışsın:) --Ugur Basakmesaj 11:42, 18 Ağustos 2006 (UTC)

Bekledim bekledim, kimse maddesini yazmadı. Sonunda kendim yazdım işte, napiym:-) Yok şaka bi yana, Istek Listesinde zevkime göre fazla birsey kalmadi ama birkac tane daha yazmak istiyorum. Belki senin Listeye eklemek istedigin Isteklerin vardir!? Mesela doğayla ilgili bir kac maddemiz daha olsa güzel olmazmi sence? Selamlar --Erdall 17:15, 18 Ağustos 2006 (UTC)
Erdall ben zaten olayın etik yönünden sordum:) Dediğinde haklısın istek listesinde şu anda çok az şey kaldı, hatta tüm harflere değil fakat 1-2 harfi incelediğimde (google araması vs.) bazı kişilerin çok tanınır olmadığını veya bazı terimler hakkında 1 tane bile sonuç dönmediğini gördüm. Listede çok güzel bir temizlik gerekiyor, yoksa o maddeler 1 senede bile yazılamaz. Bende listeden en azından yazılabilecek olanları yazmaya çalışıyorum:) İstek konusuna gelince, kendim için isteğim yok. Şimdi listeye tekrar göz attım sana hoş bir madde Mevsim. Doğa konusundan bahsedince sanırım biyoloji veya ilgili bir bölümde okuyorsun/mezunsun:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:36, 19 Ağustos 2006 (UTC)

selam meslektaşım, At martini Debreli Hasan dağlar inlesin, şu sayfaya bi bakarmısın, gecenin 11 i olmuş yükleme yeni bitmiş işçileri bekliyorum servis için ne yapacağımı bilemedim , silsem mi, sam mi açsam, sana bıraktım Delamorena 19:44, 19 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Delamorena, umarım işçilerle bir sorun yoktur:) Güzel bir madde göstermişsin, maddenin o halini bilgi taşımayan kısa içerik olarak silerdim fakat kullanıcının katkılarına baktım o çok benzer bir isimle bir madde daha açmış ve o maddeye yönlendirme yaptım. O madde de türkü hakkında bilgi veriyor ek olarak çalışma var şablonu koymuş. Aslına bakarsan türkü hakkında böyle bilgi vermeye devam ederse hoş ve ilginç bir madde bile olabilir, fakat yine de senin gösterdiğin sayfa hemen silinirdi:) İlgin için teşekkürler, fazla zamanını almadan kaçıyorum işçilerle bi sorun olmasın:) --Ugur Basakmesaj 21:30, 19 Ağustos 2006 (UTC)
Yokk yok işçilerimle hiç sorunum yok, severim ben işçileri :). evet türkülerle ilgili güzel bir madde oldu bile, şöyle 70-80 yaşındakiler internet kullanabilse süper kaynak da olurdu :)
Erdebil adında azerice bir madde var bunun gibi bir kaç maddeye daha rastladım, bunların azeri viki sinde olması gerekmiyor mu? bizim vikide ne işi var ki, baktığında hiç birşey anlayamıyor insan.Delamorena 07:20, 20 Ağustos 2006 (UTC)
Delamorena gerçekten yeni maddelere iyi göz atıyorsun:) Madde aslında çok güzel gidiyormuş fakat tek eksiği Türkçe olmaması sanırım kullanıcı azerice vikipedinin olduğunu bilmiyor. Bilgilendirici bir mesaj attım azeri vikipedisine ekleyebileceğini ve burayada türkçesini ekleyebileceğini belirttim. Şu an için beklemedeyiz:) --Ugur Basakmesaj 10:28, 20 Ağustos 2006 (UTC)
evet gördüm.saol. ya naapayım ceviri yapmam gereken bir iki madde var aslında da hiç keyfim yok .teker teker yeni maddeleri geziyorum işte, düzenle, eksik falan yaza yaza gidiyorum. zaten iki zibidi var burda paso bilgisayarımı röntlüyorlar. yazı yazmaya başladım mı kaptırıyorum yine çalışmıyorsun diyorlar. böyle yapınca hem çaktırmıyorum şirkettekilere :)Delamorena 10:32, 20 Ağustos 2006 (UTC)
Biliyorum o durumlar:) Şöyle internet kafe gibi cam kenarında bir duvara versen sırtını, ama iş daha önemli sende geceleri madde eklersin artık. Aslına bakarsan vandalizme uğrayan ve biçimsiz girilen sayfa sayısıda çok zaman harcattırıyor insana:) --Ugur Basakmesaj 10:36, 20 Ağustos 2006 (UTC)
öyle yaptım zaten bilgisayar masanın öbür tarafına dönük :) sen vandalistleri merak etme bekçi oldum bir yeni sayfalara bakıyorum bir son değiştirilenlere :))Delamorena 10:42, 20 Ağustos 2006 (UTC)

yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Hocam hala burada isen bir ricam olacak...--GraphicDesigner 22:01, 19 Ağustos 2006 (UTC)

merhaba GraphicDesigner, şu an için buralardayım:) --Ugur Basakmesaj 22:10, 19 Ağustos 2006 (UTC)
Büyük kısmını bitirdim ama tembelejderhanın çizdiği yerleşim kategorilerini düzeltmeye çelışyordum. Şu botunu kullanarak ilçe ve il kategorilerini Tğrkiyenin ilçeleri ve türkiye nin illerinin altına alınması gerekiyor. İller altında dünyadaki bütün illerin ülkelerine göre değılımını öngçrmekde. Şu anki şeklinde türkiyenin ilçeleri bir bir bu genel kategoriyi dolduruyor. senin referansın için Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri/Kategori bakarsan. bir bakıver işin büyüklüğüne göre karar verelim. Harcayacağın zamana değecek mi?--GraphicDesigner 22:18, 19 Ağustos 2006 (UTC)
Kisaca Kategori:İlçeler alt kategor'ler' Kategori:Türkiye'nin ilçeleri kategorisinin altına. gerisini taşımışım.--GraphicDesigner 22:28, 19 Ağustos 2006 (UTC)
GraphicDesigner, başka bir işle meşguldüm o arada. Sanırım fazla geç olmadan istediğini yaptım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:06, 19 Ağustos 2006 (UTC)
Tşkr--GraphicDesigner 13:00, 20 Ağustos 2006 (UTC)

Resim Telif Hakları[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Uzunca bir zamandan sınra yeniden Wikipedi'ye girebilme fırsatı buldum. Orta Dünya şehirleri tanıtımlarına yolladığın resimlerin telif haklarına uyumsuzluk gösterdiği yönündeki mesajınızı yeni görüyorum. Telif hakları sözleşmelerini okudum lakin Wiki'nin sistemine biraz yabancı kaldığım için anlayamadığım noktalar oldu.

Yapmam gereken yolladığım resimlerin altında copyright sembolü ile birlikte eser sahibinin adını ve eserin oluşturulma yılını yazmak mıdır? Bu konuda bana biraz bilgi verebilirseniz müteşekkir kalırım. Saygılar.

--Céruwine 10:06, 20 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Céruwine, eklediğin resimlere Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki veya Kategori:Telif hakkı şablonları kategorisinde bulunan etiketlerden uygun olanını koyabilirsiniz. Bilgi olarak kaynağıda belirtmen en uygunu olur. Ek olarak telif sorunu olan resimleri yükleyemiyoruz buraya. Yukarıdaki sayfalarda ayrıntılı olarak anlatıyor. Şayet bunlara uymayan türde resimlerde diğer wikipedia projelerinden özellikle ingilizce wikipediadan konu ile ilgili resimlerin olup olmadığını kontrol edebilirsin. Şayet bir sorun olursa, şu an için buralardayım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:25, 20 Ağustos 2006 (UTC)

Lale Aytaman maddesini hangi yöneticimiz neden sildi?[kaynağı değiştir]

Değerli Uğur, Yeni bir oğlumuz daha oldu ,meşğaleden vikipedi ile ilgilenemedim. Size sorum; Lale Aytaman maddesini hangi yöneticimiz ne gerekçeyle sildi? Döndüğümde bulamadım, selamlar--3210mesaj 19:36, 20 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba 3210, oğlunuz hayırlı olsun. madde ile ilgili silme kaydını buradan inceleyebilirsiniz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:42, 20 Ağustos 2006 (UTC)

Çalışkan Barnstarı[kaynağı değiştir]

Çalışkan Barnstarı
Vikipedi:Haftanın işbirliği madde istekleri sayfasındaki istek maddelerin yazılması projesini katkıları ile , 2. sırada tamamladığı için bu ödül Vikipedi adına verilmiştir. 21 Ağustos 2006
  • Katkılarının devamı dileğiyle ödülünü Vikipedi adına takdim ediyorum.--renegademsj 08:23, 21 Ağustos 2006 (UTC)
Renegade bende Vikipedi'ye senin üzerinden teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:43, 21 Ağustos 2006 (UTC)
  • Bravo Ugur! Citrat 00:00, 22 Ağustos 2006 (UTC)

hangisi doğru ?[kaynağı değiştir]

Sevgili Uğur, Semiha Berksoy maddesinin ilk ve son satırlarına bakar mısın :) 16 Ağustos ta ölenlere koymuştum ama bir de baktım iki tarih var. Hangisi doğru ? Metal Militia 09:56, 21 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Metal Militia, maddenin birazını ingilizce vikipediden birazınıda birkaç türkçe kaynaktan yararlanarak geliştirmiştim. Fakat hiç dikkatimi çekmedi yanlış yaptığım:) google araması ile 15 Ağustos olduğunu anlıyorum, bazı sitelerin 15 Ağustos tarihli haberi bile çıktı:) Yine ingilizce vikipedi doğru çıktı:) Dikkatin ve ilgin için teşekkür ederim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:01, 21 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Baylan, (giriş nasıl:)), nasılsın ciddi anlamda çok yoğunsun sanırım. Son değişikliklerde ismini bile göremez oldum. Umarım iyisindir, iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:46, 21 Ağustos 2006 (UTC)

Selam Uğur. gerçekten çok yoğunum. Evde de internet bağlantım yoktu. Bugün bağlanıyor kısmetse. Eskisi kadar olmasa da katılımlarım bundan sonra artacak. Sizleri de çok özledim. Umarım görüşmek de mümkün olur. Kendine iyi bak. Bu arada bir film afişi yüklemek istiyorum. Uygun etiketi bulamazsam sen eklersin Ok? --Baylanileti 11:50, 21 Ağustos 2006 (UTC)
Ben göz atarım şablona:) Müsait bir zamanda inşallah. Bende çalışmaya dönüyorum, resme göz atarım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:52, 21 Ağustos 2006 (UTC)

°OK. Eğer IRC de konuşma imkanın olursa tüm arkadaşlara selam söyle--Baylanileti 12:06, 21 Ağustos 2006 (UTC)

Vikipedi:Bağış‎[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Bağış‎ maddesi yeni yapılan bir madde olarak görünüyor içeriği de şüphemi çekti ( daha önce hiç bakmamıştım, gerçekten para mı veriyorlar :)). bir göz atarmısın. oluşturan da anonim kullanıcı olunca şüphelendimDelamorena 12:27, 21 Ağustos 2006 (UTC)

Orijinali sol tabloda o bağlantının. Aslında Meta'ya yönlenmesi gerekiyodu onun. Neden öyle oldu hagatten o? Hacked hacked diye diye hacklediler mi acaba :)
Vito Genovese 12:29, 21 Ağustos 2006 (UTC)
Vito ve Delamorena, sorunu tam olarak anlayamadım. Fakat sanırım Vikipedi:Bağış sayfası yaratılınca sistemde bir karışıklık olmuş ve oraya gitmesi gerektiği halde buraya yönlenmeye devam etti. Dosyayı sildim ve sanırım şu an için durum düzeldi. --Ugur Basakmesaj 12:42, 21 Ağustos 2006 (UTC)
Aynen senin söylediğin gibi olmuş, fazlası var eksiği yok.
Vito Genovese 12:45, 21 Ağustos 2006 (UTC)

II. abdulhamit sayfasına telif ihlali olabilir diye uyarı koymuştum, kocaman sayfa tek bir kaynakça yok, tarih adlı biri haber vermeden kaldırdı uyarıyı. nedir şimdi, sayfada telif sorunu yok mu? kolay gelsin Amaninbe 12:32, 21 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Amaninbe, telifli olduğunu düşündüğün sayfalara {{telif|adres=kaynak}} şeklinde bir şablon eklemen gerekiyor. Muhtemel telif ihlalinden dolayı silinmiyor sayfalar, sanırım o arkadaş bir kaynak belirtilmediğinden sil şablonunu çıkartmış. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:47, 21 Ağustos 2006 (UTC)
Merhaba Amaninbe, öncelikle biraz sakin olmanızı istiyorum. Telif sorunlu maddelerimiz gerçekten çok büyük bir problem, bazen düzgün bir madde yerine telifli madde ekleniyor veya bir kısmına telifli değişiklik yapılıyor. Bu durumlarda silmek yerine telifsiz kısmı geri getirmek daha uygun. Bunu sayfa geçmişinden yapabilirsin. Ek olarak bir kullanıcı ile ilgili bir sorun olduğunda, önce o kullanıcıya nedenini sormak her zaman daha iyi sonuçlar verecektir. Telifli maddelere ne yapılacağını az önce belirtmiştim. Gösterdiğiniz maddede Tarih isimli kullanıcı aslında yapılacak en uygun davranışı yapmış. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:13, 21 Ağustos 2006 (UTC)

II. Abdülhamit[kaynağı değiştir]

II. Abdülhamit maddesine 28 temmuzda bir kullanıcı yeni metin eklemiş ben yukarıdaki kullanıcı Amaninbe'nin telif ihlali zannettiği o metni çıkarıp eski metni geri getirdim o bana diyor tarih adlı biri haber vermeden sil şablonunu kaldırmış. Asıl ona sormak lazım o kime sorup daha geleli iki gün olmuş öteye beriye sil şablonu yapıştırıyor. üstelik telif ihlali olabilir deyip ispatlanmamış bir şeyi gerçekmiş gibi vasıflandırıyor. Gerekli konuları bilmemesinden kaynaklanan durum düzeltildiğin bir de şikayet ediyor. bu kullanıcı geleli iki gün olmuş bilip bilmeden kendi kafasına göre birşeyler yapıyor sanki yıllardan beri buradaymış gibi yorumlar yapıyor. lütfen onu uyarın.--Tarih 13:03, 21 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Tarih, iyi niyetli düşünerek yeni kullanıcılara biraz hoşgörülü karşılık vermemiz en güzeli. Sen gerekli değişikliği yapmışsın, özet olarak telif sorunlu metin çıkartıldı demiş olsan daha da güzel olur.Gerekli bilgiyi Amaninbe'yede belirteceğim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:10, 21 Ağustos 2006 (UTC)

Telifle İlgili[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur Başak bey

Fenerbahçe sayfasında Telifle ilgili eklediğiniz bir ibare var fakat telif diye bahsedilen site bir forum sitesi ve bu sitenin bu yazılarla ilgili telifi olması sözkonusu bile değil. Fenerbahçe sayfasına eklenen yazıları kendileri kopyala yapıştır usulüyle eklemişler. Tartışma kısmında Zeynep hanımla görüştüm yazıları yeniden derleyip yazmamı söyledi fakat bazı cümleler var şahısların ağzından çıkan bunların değişmesi söz konusu bile olamaz. Açıkçası bu telif ibaresinin yanlış olduğunu ve kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. 23:38, 21 Ağustos 2006 —Bu imzasız yorum Patron (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba, sayfaya tekrar baktım. Telif konusunda 1. kaynakdan kopya yaptıkları durumda zaten yine telifli duruma düşüyor fakat telifin kaynağı değişmiş oluyor, yani sayfa şu haliyle yine telifli. Sözler konusunda gelince, tabiki bir kişinin sözleri kullanılabilir. Şahısların söylediği sözleri anlatımı güçlendirmek için kullanamızda bir sakınca yok. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:47, 21 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Uğur, KKK sitesinde ben copyright işareti göremedim. Sen nerede gördün söyleyebilir misin? --Mskyrider 09:16, 22 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Mskyrider, daha öncede telif nedeniyle başka bir yönetici tarafından zaten silinmiş. Telif konusunda senin söylediğin gibi kısıtlamaya dair veya tam tersi özgürlüğe dair bir bilgi bulunmuyor, bu nedenle sildim. --Ugur Basakmesaj 09:19, 22 Ağustos 2006 (UTC)
Ben kısıtlamaya dair işaret bulamayınca, yayın hakları serbest bırakıldı diye düşünmüştüm. Sonuçta bu site TSK'nın ve kâr amacı gütmüyor. Dolayısıyla yayın haklarını sakladığını da sanmıyorum. Peki böyle bir durumda ne yapmak gerekiyor? Bu sitenin yayın hakları yoktur ibaresi olmasını mı beklemeli? Ayrıca , bu telifli eklemeyi yapan kullanıcının diğer yaptıklarına da bakarsanız iyi olur. Benzer şeyler. --Mskyrider 09:22, 22 Ağustos 2006 (UTC)
Benzer konularda çok tartışma oldu aslında fakat kesin kuralları bir yere yazmamız gerektiğini düşünüyorum aslında. Türkiye'de birçok sitede kesin bir telif bilgisi bulunmuyor bu nedenle silinmesi daha mantıklı. Bir aralar izin verilen kaynaklar vardı, bir kaynak kullanabilirsiniz diye bildirmişti fakat aradan bir süre geçti yine aynı kişi "hop kardeşim tüm siteyi kopyalamaya başladınız" dedi. Yani bu işler çok karıştırıyor. Wikipedia'nın genel bir telif politikası olduğu halde, her viki kendi yapısına göre bu sınırları daha sıkılaştırabiliyor veya ingilizce vikideki resim politikasında olduğu gibi esnetme yoluna gidebiliyor. Sanırım benzer bir kısıtlama ve esnekliği kuralları ile belirlememiz gerekiyor. Bu konuyu bu akşam bir şekilde gündeme getirmem gerekiyor sanırım. Benim metin telifleri konusundaki fikrim açıkça GFDL olmayan hiç bir kaynaktan birebir kopyalama yapılmaması. Kullanıcının diğer katkılarına da göz atacam. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:35, 22 Ağustos 2006 (UTC)

cvp: hoşgeldin[kaynağı değiştir]

teşekkürler 12:56, 22 Ağustos 2006 —Bu imzasız yorum Malcolmriver (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Selam Uğur. Birisi Che'ye [[1]] şöyle bir tehtit mesajı atmış. Bir yöneticinin uyarması lazım bence. Selamlar--Baylanileti 12:20, 22 Ağustos 2006 (UTC)

Baylan o kişiyi bilgilendirdim fakat şimdide küfür yemeye başladım başka bir kullanıcı tarafından --Ugur Basakmesaj 12:25, 22 Ağustos 2006 (UTC)

Evet fark ettim. Dert etme. Bu serserilerden heryerde bolca var.Bu arada Kullanıcı:Hackerlar diye bir kategori açabilirsin. Tespit edilmeleri kolay olur:-))--Baylanileti 12:28, 22 Ağustos 2006 (UTC)

Uğur merhaba tekrar. Şu maddeye bakar mısın Vehhabi, 127kb telifli içerik. Copyscape bulmuyor. Sayfada linki verdim. Biraz arayınca buldum. M7 ile silinebilir. Teşekkürler. --Mskyrider 17:33, 22 Ağustos 2006 (UTC)

Ha keza aynı kullanıcının yaptığı diğer katkı: Tefsir. --Mskyrider 17:35, 22 Ağustos 2006 (UTC)

Mskyrider, tefsiri eski haline getirdim diğerini de sildim. Vandallar ve diğerleri çok aktif son anlarda:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:38, 22 Ağustos 2006 (UTC)

Sağolasın. Size de kolay gelsin , işiniz zor şu sıralar. --Mskyrider 18:17, 22 Ağustos 2006 (UTC)

Selam Uğur Kullanıcı:Spunky'yı 24 saat engellemek çok iyi niyetli değil mi?Adam hacer olduğunu söylüyor. Süresiz olsa daha doğru olmaz mı?--Baylanileti 08:23, 23 Ağustos 2006 (UTC)

Vandalizmleri 24 saat olarak engelliyorduk, fakat bu kullanıcı iyi niyetli olmadığını engeli anonim olarak aşmaya çalışması ile gösterdi. Bu durumda süresini uzatmam gerekiyor:) Süresiz engeli yakında hakedecek sanırım:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:29, 23 Ağustos 2006 (UTC)

Şu ve şu sayfalara bakar mısın. Arkadaş reklam amacıyla kullanacak galiba bu sayfaları. --Mskyrider 18:17, 23 Ağustos 2006 (UTC)

Mskyrider benim bilgisayar başında olmadığım bir anda sorun halledilmiş:) Yine de teşekkürler, vandallardan sonra bir de spamciler derdimiz var. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:59, 23 Ağustos 2006 (UTC)

istatistik bölümünde 30.000'inci madde yanlış girilmiş Şam Kapısı olması gerekiyor. bu yanlışlığı düzeltiyorum zira istatistik sayfasında yazılı olan İspanya Milli Basketbol Takımımaddesi otuzbininci maddeden 50 madde sonra yazılmış 30.000'inci madde olması mümkün değil --Tarih 10:57, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Tarih, bu madde sayısı konusunda belirttiğin yanlış anlaşılma her zaman oluyor. Diğer kullanıcılarınla yazışmalarında olduğu gibi, silinen maddeler işleri karıştırıyor. Maddelerin ilk açıldığı zamanlardaki madde geçerli olandır. 30.000. madde için tebrikler. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 16:31, 24 Ağustos 2006 (UTC)

korkunç kolemen[kaynağı değiştir]

BİR KIZLA KONUŞURKEN YANLIŞ ANLADI O YÜZDEN 17:24, 24 Ağustos 2006 —Bu imzasız yorum Korkunç kolemen (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Tam olarak anlayamadım?--Ugur Basakmesaj 16:31, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Türkçe yazım kuralları[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi tartışma:Türkçe yazım kurallarında görüşlerinize ihtiyacımız var.--Dağhan Özyılmaz 18:45, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Topluluk portalı Oluşturulması gereken maddeler de şöyle bir problem oluşmuş : Her vikipedide olması gereken maddelBaşka sayfalardan kendisine bağlantı olan ama henüz varolmayan maddeler... Bilginize. İyi çalışmalar. The cat 17:46, 25 Ağustos 2006 (UTC)

The cat, dikkati çektiğin için teşekkür ederim. Geçmişinden düzelttim. İyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 17:49, 25 Ağustos 2006 (UTC)

Kategori tartışma:Abhazya maddesinde yazdığım konuda başlığın değişmesi için tartışma nasıl başaltabilirim ya da siz başlatabilirmisiniz, gerekli görülürse. Teşekkürler. The cat 18:23, 25 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba The cat, sorunlu bir isme sahip maddeleri hemen değiştirebilirsin fakat sanırım bu maddenin ismini hemen değiştirmek muhtemel gereksiz gerginliklere yol açabilir. Yapacağın en güzel şey, maddenin tartışma sayfasında neyin yanlış olduğunu, ne için ve ne şekilde olması gerektiğini belirten bir yazı yazarsan ve ardından 1 gün kadar bekledikten sonra karşı fikir gelmezse tartışma sayfası gereğinde değiştirdim diye not düşerek değiştirebilirsin. En güzel ve kazasız yol bu:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 18:38, 25 Ağustos 2006 (UTC)

Kategori:Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yerleşim bilimleri'ni bilimsiz olanına (yerleşim birimleri) yönlendirmek mümkün mü acaba. :) --kibele 18:43, 25 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Kibele sorunu ilk başta başka bir yerde aradım fakat sorunu şu kadar bir işlemle çözdüm sorun şablonda imiş. Özel:Statistics bu sayfadaki işlem sayısı 0'a geldiğinde veya bir süre sonra tüm sayfalar kendiliğinden düzelecek:) Sanırım birkaç şablon üzerinde çok oynama yapılmış ve bu nedenle biraz yavaş olacak. Daha sonra kategoriyi silerim ben. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 18:59, 25 Ağustos 2006 (UTC)
  • ben de tam olarak anlayamamıştım meseleyi. sağol. kolay gelsin. --kibele 19:04, 25 Ağustos 2006 (UTC)
Ufak bir hataydı, gereksiz kategorileri de sayfalardan çıkarttım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:18, 25 Ağustos 2006 (UTC)

rebellion un anlamı nedir email adresim edaozaneda@mynet.com mail olarak atarsanız sevinirim teşekkür ederim..... 23:38, 25 Ağustos 2006 —Bu imzasız yorum 85.96.42.201 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Sorunun amacını anlayamadım --Ugur Basakmesaj 07:48, 26 Ağustos 2006 (UTC)

DenizRC isimli kullanıcının himayesinde geliştirilen 2006 Danıştay Saldırısı maddesinin ilk cümlesi şöyle başlıyor 2006 Danıştay Saldırısı, 17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay 2. Dairesi'ne İslamcı terörist Alparslan Arslan'ın gerçekleştirdiği silahlı saldırıdır. burada islamın terörle birlikte kullanılması islama hakarettir. yanılmıyorsam bir süre önce teröristler kategorisini tarafsız olmadığı için silmiştiniz. şimdi nasıl oluyorda İslamı, terörle yanyana getiren bir ifadenin burada kullanılmasına izin veriyorsunuz. İslamı Terörle yanyana getirmek acaba tarafsızlızlığınıza uyuyormu. islama hakaret anlamına gelen bu ifadenin buradan çıkarılmasını talep ediyorum--85.106.136.46 05:09, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba, ilgili maddenin tartışmasında uygun olmamasının nedenini, cümlenin nasıl değiştirilmesi gerektiğini vb. konularda bilgi verebilirsiniz. Şayet genel bir karşıtlık çıkmazsa siz de değiştirebilirsiniz. Bu tür tartışmalı konularda belli cümlelerde iki yönlü değişiklik yapılmasının kimseye faydası olmayacağı için en güzeli ilk başta ilgili maddenin tartışma sayfasını kullanmaktır. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 07:48, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba, ben de pratik olduğu için şu kullandığınız rv yoluyla yapıyorum geri dönüşleri ama benim özet kısmı İngilzce çıkıyor. Nasıl düzeltebilirim acaba? Bir de başka böyle yararlı gereçlr var mıdır? Teşekkürler şimdiden. --Dağhan Özyılmaz 17:56, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Dağhan, benimki yöneticilik özelliği olarak oluyor. Fakat senin .js dosyanda ufak bir değişiklik yaptım. Bir kontrol edebilirmisin. En yararlı gereç bu, gerisi hikaye:) --Ugur Basakmesaj 18:07, 26 Ağustos 2006 (UTC)
Selam Uğur, şu benim monobook.js ye de o uygulamayı ekler misin? Bu vandallarla boğuşmak hiç bitmeyecek gibi görünüyor zira :) Metal Militia 18:11, 26 Ağustos 2006 (UTC)
Hocam tamamdır, tarayıcını tazelemeyi unutma, Ctrl+F5 gibi bir tuştur:) Özeti de türkçeleştirdik. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 18:13, 26 Ağustos 2006 (UTC)
Sağolasın Uğur, deniyorum şimdi. Metal Militia 18:16, 26 Ağustos 2006 (UTC)
Süper !... Eline sağlık, iyi çalışmalar. Metal Militia 18:26, 26 Ağustos 2006 (UTC)
Script için Lupin sağolsun, ben sadece özeti türkçe yaptım:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 18:31, 26 Ağustos 2006 (UTC)
1.deneme başarısız :)) --Dağhan Özyılmaz 18:15, 26 Ağustos 2006 (UTC)
Dağhan ben denedim oldu, sen refresh yapmadın kesin:)--Ugur Basakmesaj 18:17, 26 Ağustos 2006 (UTC)
Tamam, 1/1 :)) O bilmem kaç numaralı sürüm diyor onu sildim. Bir karşılığı yok gibi. Aşağıdaki gibi oldu. Tekrar teşekkürler.--Dağhan Özyılmaz 18:28, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Değişiklikler geri alınarak, Dağhan Özyılmaz tarafından değiştirilmiş 2006-08-26 18:22:49 tarihli sürüme geri getirildi

Dağhan aslında o numaranın anlamı var:) Geçmiş kısmından bağlantıların üzerine gelirsen her birinin ayrı bir id'e sahip olduğunu görürsün. Şu açıdan avantajı olur, aynı tarihte saniye dahil değişiklik olmuşsa ve sen birine çevirmişsen hangisine geri getirdiğin daha rahat anlaşılır:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 18:31, 26 Ağustos 2006 (UTC)
Onu anladım da, şu mesajlarıda karşılıklı yazmak zorundamıyız hem kendi tartışma sayfamıza hem mesaj sahibininkine. Kural mı bu? Veresiye defteri gibi karşılaştıracak mıyız sonra :)) --Dağhan Özyılmaz 18:37, 26 Ağustos 2006 (UTC)
Dağhan şimdi sana uygun bağlantıyı veremem fakat mesajlaşma ile ilgili, şöyle bir bilgi vardı:) Tek sayfada sürdürülmesinin uygun olduğu, mesajlaşmanın takibi açısından. Fakat kendi sayfamda devam ettirmem durumunda karşıdakine ayıp olabilme ihtimalinden ben mesajları taşıya taşıya gidiyorum:) en azından zamanım olduğu anlarda bu şekilde yapmaya çalışıyorum. Çok acelem varsa da daha sonra bir düzen çekiyorum. Tersi olduğunda mesajlaşmayı incelemek zorlaşıyor:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 18:41, 26 Ağustos 2006 (UTC)
Garipsemiştim ama bunu da öğrenmiş olduk :)) Tartışma sürecini diğerleride takip edebilsin diye. :)) Benimle mesajlajırken artık benim sayfama yazmayabilirsin :)) Teşekkürler.--Dağhan Özyılmaz 18:47, 26 Ağustos 2006 (UTC)
Alışkanlık oldu birazda. Bu arada bir alışkanlık olarak katkılarına bir göz atmıştım Bâleybelen maddesine rastladım ve gerçekten çok ilginç ve güzel geldi. Böyle bir konudan haberim yoktu. Ellerine sağlık --Ugur Basakmesaj 18:50, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Kullanıcı Sayfam[kaynağı değiştir]

Merhabalar.Kullanıc sayfamdaki babil kulesinin yeri bozuldu.Ben bu tür işlerden anlamıyorum dilerimki en kısa zamanda babil şablonumu kenara koyma gayreti gösterirsiniz--Chemsj 12:33, 27 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Che, öncelikle gerçekten sayfan çok karışmış ama tam olarak hangi konuda yardım istiyorsun bilmiyorum. --Ugur Basakmesaj 09:15, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Telif Barnstar[kaynağı değiştir]

Telif ihlallerini bulma ve yok etmedeki katkılarınızdan dolayı bu barnstarı size veriyorum --Cat out 14:49, 27 Ağustos 2006 (UTC)

Resim adları[kaynağı değiştir]

Merhaba, telif durumunu bilmem ama kasten yanlış başlık atılan haritalar var şurada Biz ne adını değiştirebiliyoruz ne de silebiliyoruz. İlgilenirsen sevinirim. --Cansız 17:32, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Cansız, resimlerin adını değiştirme işini kimse yapamıyor. Tek yolu resmin önce bilgisayara yüklenmesi ve ardından tekrar yüklenmesi. Daha sonra ismi yanlış olan resimler çift resim olması nedeniyle silinebilir. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:35, 30 Ağustos 2006 (UTC)
Uzun iş :)) Kullanılmayan reseimler zaten silimiyor muydu?--Cansız 17:37, 30 Ağustos 2006 (UTC)
Yok o nedenle silmek için bir prosedür yok, fakat telif durumu belirsiz resimler {{belirsiz}} olarak etiketlendikten 10 gün sonra silinebiliyor:) --Ugur Basakmesaj 17:39, 30 Ağustos 2006 (UTC)
Merhaba Cansız, telif durumu PD olarak gösterilmiş resimleri bu örnekte olduğu gibi belirsiz olarak işaretlemen uygun değil. Değişikliği bir neden gösterilmediği için geri almak zorundayım. --Ugur Basakmesaj 17:47, 30 Ağustos 2006 (UTC)
Haydaaa, sen dedin ya :)) Suistimale bu kadar mı açık bu vikiedi, nasıl silinecek şimdi bunlar? "sil|yanlış" mı yazayım?--Cansız 17:50, 30 Ağustos 2006 (UTC)
Yok ben telif durumu belirsiz olanlara dedim, resimleri o anda incelememiştim:) Fakat dediğim gibi telif durumunda sorun yoksa, düzgün isimlerle yükleyebilirsin:) VP:HS#Resim/Medya bölümündeki kurallar dışında resimlere hızlı sil uygulanmıyor:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 18:01, 30 Ağustos 2006 (UTC)
Uğur habire sorun çıkarıyor bunlar, bir dosya var diyor, bir format uygun değil falan, böyle olmayacak. Oylayıp silelim bari--Cansız 18:13, 30 Ağustos 2006 (UTC)
İstersen neden belirterek oylamaya açabilirsin, fakat dosya adı aynı ve format uygun değil sorunları sanırım 1. si için aynı adla yüklemeye çalışmışsın, format konusunda ise sanırım dosyanın adınını değiştirdikten sonra .jpg gibi uzantısını eklemeyi unutmuşsun. Bu şekilde:) --Ugur Basakmesaj 18:19, 30 Ağustos 2006 (UTC)
Tamam yazdım ama Sam'da yine bir eksiklik var. BEnden bu kadar :)) İyi çalışmalar --Cansız 18:35, 30 Ağustos 2006 (UTC)
Kategori başlığını ilgili sayfada düzelttim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 18:42, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Sevgili Uğur, uzun aradan sonra gene daldık tercüme işlerine :) SD devriyesi'nin tercümesini yapıyorum şu sıra. Arada bazı sözcüklerin İng wikiye bağlantıları var, Türkçedeki bağlantılarını ara sıra bakıp düzeltmeni rica etsem senden? Şu anda Yeni sayfa devriyesi civarındayım göreceğin gibi, aşağıya doğru iniyorum. Sonra bir de şu Şablonlarla ilgili kouşmak isterim seninle. Uyarı şablonları yani. Çok karışık haldeler. Birçoğu kırmızı göreceğin gibi. Varolanların da tercümeleri hatalı. Dün Dbl2010 test-n in korumasını kaldırdı, biraz düzelttim, ama genelde bir dağınıklık var. Bir düzene sokalım derim. Kolay gelsin. (laf aramızda: sendeki bu güzel çalışma ruhu beni de birşeyler yapmaya teşvik ediyor). Metal Militia 10:55, 31 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba sevgili Metal Militia, en son baktığımda Kullanıcı:Ugur Basak/Not defteri bunların çevirisi tamamlanmamıştı. Bir ara noumenon, ben ve biraz da 16 bu şablonların çevirisini yapmıştık. Senin gösterdiğin sayfadaki kırmızı şablon bağlantılarının bir bölümü ingilizce vikide yönlendirme olanlar, bazıları bizde şu anda olabilir fakat tümünün çevirisinin tamamlanması gerekiyor. Öncelikle eksiklerin tesbit edilip yüklenmesi ve ardından çevirisi gerekiyor. Sanırım en eksik olan şablonlar blocked tarzında olan şablonlar. Sayfada dikkatimi çeken bağlantıları ekledim ve düzelttim. Akşama tekrar sayfa ile ayrıntılı olarak ilgilenmeye çalışacam. Tekrar vikipediye döndüğünün farkına vardım, geçen günlerde bir madde yazdın ve bu Vikipedi: sayfasının üzerinde birkaç gündür çalışıyorsun:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:30, 31 Ağustos 2006 (UTC)

Kullanıcı:Arasb sayfasındaki temizlik için teşekkür ederim : ) İyi çalışmalar. Aras

temizlik ve etkisiz hale getirme işlemi uyguladım:) ben teşekkür ederim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:18, 31 Ağustos 2006 (UTC)