Kullanıcı mesaj:Sezgin İbiş/Arşiv 2013 Şubat5

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 14:11, 4 Ocak 2013 (UTC)
Teşekkürler.--i.e.msj 14:18, 4 Ocak 2013 (UTC)
  • Katkılarıma verdiğiniz önem beni çok mutlu etti, artık daha fazla sorumluluk sahibi olduğum için, daha dikkatli davranmaya çalışacağım. Desteğiniz için çok teşekkür ederim.alpi 21:09, 4 Ocak 2013 (UTC)

Sizin tarafınızdan kontrol edilen bu sürüm birebir telif ihlalidir. Lütfen dikkatli olunuz. --Eldarion 15:09, 4 Ocak 2013 (UTC)

Dikkatiniz için teşekkürler. Bazen gözümden kaçabiliyor. İyi çalışmalar.--i.e.msj 15:45, 4 Ocak 2013 (UTC)

Resim Kontrolü[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar, kolay gelsin. Az önce Elazığ Havalimanı maddesini onaylamak için açtım. İki resmin eklenmiş olduğunu gördüm. Bu resimleri kontrol ettiğim esnada her ikisininde telifli olduğunu tespit ettim ki, bu esnada sizin maddeyi onaylamış olduğunuzu gördüğüm için bir bildireyim diyerek bunları yazdım. Şu anda sorun yok yani. İyi geceler.--i.e.msj 17:35, 4 Ocak 2013 (UTC)
Bu arada az önce (....) anonimin gönderdiği mesaj Garbino'dan değildi. Keyfine bak. --i.e.msj 17:37, 4 Ocak 2013 (UTC)
Öncelikle kusura bakmayın, bir anlık dalgınlığıma denk geldiği için Elazığ Havalimanı maddesini kabul ettim. Ayrıca, gözlemlediğim kadarıyla tecrübeli ve tartışmalara katılan bir kullanıcının bana hakarette bulunması beni büyük hayal kırıklığına uğratmıştı, kimin baktığına bakmadan hışımla kendisine cevap yazdım. Beni aydınlattığınız için teşekkürler. --EddieGuerrero 17:45, 4 Ocak 2013 (UTC)
Hiç sorma güzel kardeşim. Aynı tongaya bende düştüm. :) Fakat gerçekten yazık. Bu şekilde yazı yazıp sahtekarlık yapan anonimin maddelere katkıda bulunmasını dilerdim. Kolay gelsin.--i.e.msj 17:50, 4 Ocak 2013 (UTC)

  • dikkate almayıp aynı seviyeye inmemekte yarar var.--Mskyrider ileti 17:59, 4 Ocak 2013 (UTC)

Yönlendirme silinmesi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Sezgin İbiş/Arşiv 2013 Şubat5, Bu değişikliğinizle ilgili olarak, geçen seneye kadar birleşik adı kullanılıyordu. Kalması daha doğru olacaktır. İyi akşamlar. --88.230.31.68 17:15, 6 Ocak 2013 (UTC)
Teşekkürler. İyi geceler.--i.e.msj 17:17, 6 Ocak 2013 (UTC)
  • Dostum kolay gelsin. Şu şablon gerçekten hiç olmamış. Bu nedenle silinmeye aday gösterdim. Birbirimizi kırmanın hiç anlamı yok. Ne için buradayız, Allah'ınızı severseniz. İyi geceler.--i.e.msj 16:19, 6 Ocak 2013 (UTC)
Canım şablonumla ne alıp veremediğiniz var? Kimseyi kırmak amacıyla yapılmamıştır. Neden kötü niyetli bir yaklaşıma hedef olduğunu anlayamadım. Silinmesine karşıyım, hele hele hızlı silinmesine kesinlikle karşıyım. Bölücü mü? Kimleri bölüyor? Maydanoz olanlar ve olmayanları mı? Kışkırtıcı mı? Kimleri kışkırtıyor? Azadagaoglu (mesaj) 17:53, 6 Ocak 2013 (UTC)
Bu durum sizin için geçerli olmayabilir. Ancak başka kullanıcılar, bu şablonu kışkırtıcı anlamda kullanabilirler veya bin tane daha benzer örneklerini yapabilirler diye düşünüyorum. Yani bence büyük ve kötü bir örnek teşkil edebilir. Yoksa bende espriyi kaçırmışım. Çünkü şablonda olmayı da denilmiş. Belki olanları da silinip, (Bu kullanıcı her ota maydanoz olmayı sevmez!) olursa uygun olabilir. Ne dersiniz?--i.e.msj 17:58, 6 Ocak 2013 (UTC)
İşte, sorun da burada ya zaten. Kimse kimsenin yazdığını tam olarak, sabırla, sonuna kadar ve anlamaya çalışarak okumuyor. Sonra işler Arap saçına dönünce kırgınlıklar, alınganlıklar giriyor araya. Neyse, şablonun silinmesi için bir hizmetliye başvuracağım. Zira tarihi görevini yerine getirmiş kabul ediyorum. Fakat bölücü ve kışkırtıcı olduğunu kabul edemem. Hele hele bir kötü örnek teşkil ederek Kabil'e dönüşmesine hiç gönlüm razı olmaz. Kolaylıklar dilerim. Azadagaoglu (mesaj) 18:04, 6 Ocak 2013 (UTC)
Yazı tek başına kullanıldığında, mimik ve ses tonları olmadığı için farklı anlaşılabilir. Bu yazının doğasında var. Şablonun bölücülükle elbette alakası yok. Yalnızca silme nedeni öyle :). Kışkırtıcıyı burada kullansak daha iyi olacak. Sizde öyle kabul edin lütfen. İyi geceler. --i.e.msj 18:11, 6 Ocak 2013 (UTC)

Uygun olmayan hizmetlilik başvurusu[kaynağı değiştir]

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 07:13, 7 Ocak 2013 (UTC)

Kullanıcı:Kumsi'nin katkıları hakkındaki şüphelerinizi paylaşıyorum. Kendisi hakkında şu şikayette bulundum: Vikipedi:Şikâyet#Kullanıcı mesaj:Kumsi. Bilginize. ---Vikiyazar (mesaj) 17:13, 7 Ocak 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Nezaket Yıldızı
Daha çok acemi ve yolun başında olmama rağmen girdiğim maddelere hemen geri dönüş yaptığı için... Serapsss (mesaj) 12:09, 8 Ocak 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Düzeltmen Yıldızı
Yüklemiş olduğum resimler ile ilgili telif hakları sorununu çözdüğünüz için çok teşekkür ediyorum. Eklediğim resimlerde sizin yaptığınız şekilde bilgileri girmeye başladım. Umarım bu konuda başka bir sorun çıkmayacaktır:-)

Size kolaylıklar dilerim. Omegaeloy (mesaj) 00:42, 9 Ocak 2013 (UTC)

Turbalık dün değişiklik yapmıştım onaylarmısınız. Interwiki değişikliği. Teşekkürler.--88.240.8.223 22:48, 9 Ocak 2013 (UTC)

Elimden geldiğinde Türkiye'deki 1980 sonrası doğan tüm yazarları girmeye çalışıyorum. Acaba bunun için önerebileceğiniz bir şablon mevcut mu? Ayrıca daha önce eklediğim ve uyardığınız fotoğrafın telifi için bizzat sahibinden onay aldım. Siz de onaylarsanız sevinirim... Teşekkürler. serapsss 15:41, 10 Ocak 2013 (UTC)

Elinize sağlık. Fakat size yalnızca bir konuda yardımcı olabilirim. Bu da maalesef resim konusu değil. Çünkü Yaşayan İnsan Biyografilerinde Adil kullanım resimleri kullanılamaz. Söz konusu resim için izin istedim ve aldım diyorsunuz, ancak birincisi bu tür resimler için izin alsanız dahi yine de arka kapak resmi olduğu için bu resim Adil Kullanım kapsamına girer ki, bu durumda bu resmi yalnızca söz konusu kitap maddesinde kullanabilirsiniz, ikincisi ise kişinin normal bir resmini buraya yüklemek isterseniz, yüklediğiniz resim için kişinin kendisi OTRS izni vermelidir. Ayrıca bir şablon önermemi istemişsiniz. Şu anda eklediğiniz yazarın maddesi standartlara gayet uygun, fakat Kaliteli bir madde olan Sait Faik Abasıyanık maddesini örnek olarak alabileceğinizi düşünüyorum. Saygılar. Kolay gelsin.--i.e.msj 15:27, 10 Ocak 2013 (UTC)
Öncelikle hemen bir geri dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim. Daha önce de dediğim gibi tüm maddeleri tek başıma eklemeye kararlıyım (tabi sizlerin de yardımıyla:) şimdilik bu ilk maddemle epey bir şey öğrendim sayılır. Hatta bu sayede maddede kullandığım fotoğrafın izni için kendi girdiğim maddedeki yazarla da tanışma güzelliğini yaşadım.

Örnek verdiğiniz şablon fazlasıyla ayrıntılı. Çünkü benim girmek istediğim yazarların çoğu daha genç olduğu için o kadar başlığı doldurabileceğimi hiç sanmıyorum. Sanırım bu konuda kendi kendime bir şablon oluşturmam gerekecek. İlk maddemle de epey bir yol gittiğime inanıyorum zaten. Bu imzasız yazı Serapsss (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Merhaba İ.e. İsim-fiil maddesinde bir anonim kullanıcı "gerekçe göstermeden" aynı değişiklikleri yapıyor. Geçerli bir gerekçe sunmadıkça onaylamamanı ya da tartışmaya müdahil olmanı rica edebilir miyim? İyi geceler.--Abuk SABUK msj 01:04, 11 Ocak 2013 (UTC)

Elbette, uyarı için teşekkür ederim. Kolay gelsin.--i.e.msj 11:05, 11 Ocak 2013 (UTC)

Daha önceden üslubunuz konusunda defalarca uyarılmanıza aldırmadan yaptığınız şu değişiklikle Vikipedi resmi politikalarından VP:İÜYYKÜD ile VP:N'yi ihlal ettiniz. Bu nedenle 1 günlüğüne engellendiniz. Ayrıca belirttiğim değişiklikle Türkçe Vikipedi hizmetlileri ile iletiye resmini koyduğunuz Hitler arasında paralellik kurmuş olmanıza açıkçası söyleyecek söz bulamıyorum. Döndüğünüzde olumlu katkılarda bulunmanız dileğiyle. --yabancım 19:09, 11 Ocak 2013 (UTC)

Selamlar. Takdirleriniz için çok teşekkür ederim. Rica ettiğiniz gibi üyeliğiniz devriyelikten çıkarıldı. İyi çalışmalar. --Eldarion 07:07, 12 Ocak 2013 (UTC)

Dostum mesajlarını ve engellenme sürecini takip ettim. Bu konuda son engellenmesinde 'açık bir şekilde' haksızlığa uğramış biri olarak sıkıntınızı anlayabiliyorum. Önceleri katkı yapmaktan dolayı burada olup bitenlerle fazla alakadar birisi değildim. Fakat bir haftadır sadece bunların yaptıklarına odaklanınca bu sitenin nasıl bir hizmetli faşizmine gömüldüğünü ve çok değerli çalışmalar yapmış insanların buradan ipe sapa gelmez gerekçelerle ayaklarının kesildiğini üzülerek gördüm. Ve anladım ki bu insanlarla bu sitenin ilerlemesi hele hele İngilizce Wikipedia seviyelerinde bir ansiklopedi olmasını beklemek saçmalıktan başka birşey değil. Eminim bunların arasında ayakları yere basan, hizmetli yetkilerinin kullanımınında insaf ve akıl sahibi kişiler de vardır ama onların da bu ülkenin insanlarının genine işlemiş olan lanet alışkanlığı 'boşver sen işine bak' anlayışından çıkamadıklarını zannediyorum. En sinirimi bozan da sürekli aynı hizmetli kombinasyonunun her konuya mahalle kabadayıları gibi beraberce müdahale etmeleri. Birinin üstesinden gelemeyeceği durumu sezen bir diğeri hemen müdahale ederek -yani engelleyerek- bu boşluğu dolduruyor ve olayı kapatıyor. Hizmetli olmayıp onlara vikipedi dışı kanallardan yol gösteren ve hedef gösteren yoldaşlarını da unutmamak lazım. Yazacak çok şey var dostum ama hangisini ele alsan elbette elde kalıyor. Bu mesajı silecek kişiyi ve arkasına saklanacağı gerekçesini de çok iyi biliyorum. Silecek veye akabinde engelleyecek kişiye bir de sözüm var: Biz bu ülkede göte göt diyemeyecek miyiz? (Can Yücel'in sözü de herhalde politikalarınıza göre suç değildir.)--crcs (mesaj) 14:41, 12 Ocak 2013 (UTC)

  • Âvâzeyi bu âleme Dâvûd gibi sal,

Bâki kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş...
(Âlemde sesin Davut gibi çınlasın!.. Gökkubbede baki kalan sadece hoş bir sedadır; kalıcı olan sadece odur.) Fuzûlî--i.e.msj 23:49, 12 Ocak 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Ressamlar ve resim sanatı ile ilgili yeni maddeler açma, varolanları düzenleme ve geliştirme konulu 2. hafta işbirliğine katılımızı için teşekkürler. Bu haftanın Balıklar ve böceklerle ilgili yeni maddeler açma, varolanları düzenleme ve geliştirme konulu işbirliği projesine katılımızı bekleriz. Mukaddimeileti 08:28, 14 Ocak 2013 (UTC)


Selam, tam olarak İBP'nin konusu olmamış, ama hiç değilse olaya epey yaklaşmışsın:) Bu hafta millet olayın yakınına bile gelmedi. Puan veririn, senin de çorbada tuzun olsun:) Yalnız tatlı su akvaryumu balık türleri listesinde isim sorunlarını nasıl çözeceğiz? Eğer bir türün Türkçe adını bilmiyorsak, Latince bilimsel adını yazıyoruz. Ancak bu isimleri de güvenilir kaynaklardan almak gerekli. İsimleri nerden buldun acaba? O listeyle epey uğraşmak lazım. Mukaddimeileti 10:32, 16 Ocak 2013 (UTC)
Benim iyi sayılabilecek bir tatlı su akvaryumculuğu geçmişim var :). Yaklaşık 10.000'e yakın balığım vardı. Tatlı su akvaryumu balık türleri listesi çizelgesi (şablonu) beni epey uğraştırdı. Şu anda isimlendirmelere biraz başladım. Bunun yanı sıra internet üzerinde isimleri aratıyorum. Zaten listede de görebileceğin gibi latince adlarına yönlendirme var. Diğer isimler ise akvaristler arasında bilinen isimleri. Yani bu nedenle bir sorun olacağını düşünmüyorum. Teşekkürler.--i.e.msj 10:37, 16 Ocak 2013 (UTC)
  • Merhaba ie :) MediaWiki:Uploadtext'in yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çok karmaşık ve kullanışsız diye düşünmekteyim. Bu yüzden Kullanıcı:Emperyan/MediaWiki:Uploadtext sayfasında, arayüz metninin İngilizce Vikipedi'deki güncel sürümünden çevirdim. Yalnız aşağıdaki cümleleri çeviremedim:
  1. If it's a non-free image or multimedia file, why does it meet the non-free content criteria?
  2. Provide copyright information for the upload, either from the dropdown menu or from the lists at "Vikipedi:Dosya telif etiketleri". If you can't find anything appropriate, please ask at "Vikipedi:Medya telif soruları" before uploading.

Sizden ricam bu cümleleri çevirmeniz. Ayrıca arayüz metninin İngilizce sürümünde şöyle bir eklemeyapmışlar. Bu eklemeyi ve geri kalan eksikliklerin durumunu size bırakıyorum. Çünkü dosya yükleme konularında ilginiz ortada. Teşekkürler :) Empi-ileti 15:00, 16 Ocak 2013 (UTC)

Hocam hiç uğraşmayın. Daha güzel bir yükleme sihirbazının Türkçeleştirilmesine ben başladım. Fakat bu aralar canım uğraşmak istemediği için yarım bıraktım :). Vikipedi:Dosya Yükleme Sihirbazından ulaşabilirsiniz. Umarım bitiririm. --i.e.msj 15:23, 16 Ocak 2013 (UTC)

spam-blacklist[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, öncelikle Devriyelik için tekrar teşekkür ederim. Tatlı su akvaryumu balık türleri listesini yazıyor ve oluşturuyorum. Latince balık adlarının türkçeleri ve balıklar hakkında diğer bilgilerin çoğu akvaryum.*om internet sitesinde bulunuyor. Fakat birisi bu siteyi black-list'e almış. Bu siteyi kimin eklediğini bulabilmek için hem tartışma sayfasına hem de arşiv sayfalarına baktım.1, 2. Fakat site ile ilgili bir tartışma bulamadım. Daha sonra geçmişten bu siteyi Levent isimli hizmetlinin eklediğini gördüm. Rica etsem söz konusu Akvaryum.*om isimli siteyi black-list'ten çıkartabilir misiniz? Kolay gelsin. --i.e.msj 17:01, 16 Ocak 2013 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 17:11, 16 Ocak 2013 (UTC)
Teşekkürler.--i.e.msj 17:13, 16 Ocak 2013 (UTC)

Kayıtlı olmayan kullanıcı[kaynağı değiştir]

  • KaanBey51 isimli kullanıcı, mesaj sayfası da dahil olmak üzere imzalarında kayıtlı olmayan ve kendi açtığı Kullanıcı:KB51 maddesini ve tartışma sayfasını kullanıyor. Anlayamadım? Bir bildireyim istedim. --i.e.msj 20:06, 16 Ocak 2013 (UTC)
Tamamdır. --Superyetkinileti 20:12, 16 Ocak 2013 (UTC)

Eklediğiniz müzik videoları hakkında[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, müzik videosu ekran görüntüsü adil kullanım etiketiyle Vikipedi'ye eklediğiniz .ogv uzantılı dosyaların kullanımı ile ilgili İngilizce Vikipide'de bir kullanım görmedim. Bu nedenle konuyu Köy çeşmesine taşıdım. Tartışma sonucuna göre eklediğiniz müzik videolarının silinip, silinmeyeceği hakkında bir karara varılacağını düşünüyorum. Bu nedenle size bilgi vermek istedim. Normalde, .ogg uzantılı en fazla 30 saniye veya parçanın %10'u uzunluğundaki ses dosyaları Vikipedi'ye yüklenebiliyor. Fakat müzik klipleri için bir adil kullanım etiketimiz bulunmuyor. Sizde tartışmaya katılabilirsiniz. Kolay gelsin.--i.e.msj 00:04, 17 Ocak 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özen Yıldızı
Mesajınız için çok teşekkürler. Ben de videoları 30 saniyede tuttum. Ancak sizin de bahsettiğiniz üzere vikipedide henüz müzik klipleri ile ilgili bir düzenleme ben de göremedim. Silinmesi gerekiyorsa silinecekler:-)) Tüm yardım ve emekleriniz için teşekkür eder, kolaylıklar dilerim. Omegaeloy (mesaj) 00:08, 17 Ocak 2013 (UTC)

Selamlar ve teşekkürler. Kolay gelsin :)--RapsarEfendim? 07:43, 17 Ocak 2013 (UTC)
Ben teşekkür ederim. Köy Çeşmesi'ne biraz uzunca bir açıklama bıraktım. Sizlerin alacağı karalar doğrultusunda hareket edeceğim:-) Omegaeloy (mesaj) 16:49, 19 Ocak 2013 (UTC)

Video klipler[kaynağı değiştir]

  • Gördüğüm kadarıyla şu konuda gerekenleri söylemişsin. Fakat ses dosyaları ile müzik klipleri ne derece aynı lisans olur mu bilemiyorum ama, en azından İngilizce wikipedi'de bu konuda yapılmış bir tartışmayı bulup, Omegaeloy'un yaptıklarının boşa gitmemesi için kendisine bir link gösterebilir misin? Eğer yoksa bu konuda nerede bir tartışma açabileceğini de mesela. Deneyimli bir kullanıcı olduğunu aslında belli. Fakat, bu konuda benim de yeterli bilgim yok maalesef. İki saattir yazıyorum :) anlatacağımı tam olarak anlatamadım sanırım. Yani bu kullanıcının eklediği dosyalar muhtemelen silinecek. Fakat bu konuda yapılmış bir tartışma var mı? Eğer yoksa nerede açabilir? (Hah sonunda oldu gibi.) Şimdiden kolay gelsin ve teşekkür ederim. --i.e.msj 20:26, 18 Ocak 2013 (UTC)
Anladım demek istediğini :) Ben bilmiyordum nerede konuştuklarını, arama yaptım. Buranın ilk başlığında konuşmuşlar mesela. Kimisi evet demiş, kimisi hayır. Ufak bir açıklama yapmaya çalışayım kendimce. Şarkı maddelerinde esas olarak anlatılan şarkıdır, klip değil. Adil kullanım dosyası, eğer o maddeye "hayati" önem katıyorsa kullanılabiliyor. Klip örneği olmadan şarkı maddesinin içeriği anlaşılabilir mi anlaşılamaz mı? Ben anlaşılabilir diyorum, bu sebeple de olmasa da olur bence. Ek olarak burası da müzik örnekleriyle alakalı rehber sayfaları. En altta bir tablo var mesela, şarkının %10'u kadar olmalı örnek ve 30 saniyeyi geçmemeli. İng. Vikidekilere danışılacaksa köy çeşmesine başlık açılabilir orada.--RapsarEfendim? 20:50, 18 Ocak 2013 (UTC)

Gerekirse --Mskyrider ileti 16:22, 22 Ocak 2013 (UTC)

Seçkin madde işbirliği tercihiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba, önümüzdeki hafta İBP'de bir Seçkin madde işbirliği yapmak istiyorum. Hangi maddelerin öncelikli olarak seçkin madde haline getirilmesi konusunda tercihinizi belirterek yardımcı olur musunuz? Bunun için Vikipedi:İş birliği projesi/Kırmızılar sayfasına gidip ilk üç tercihinizin destek hanesine imza atarsanız bana yardımcı olmuş olursunuz. Yardımınız için teşekkürler. Mukaddimeileti 22:47, 24 Ocak 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Bu haftaki İBP sebebiyle sürdürdüğünüz muazzam çalışmalar için bu yıldızı hakettiğinizi düşünüyorum.. Sevgiler.. Garbino ileti 16:02, 25 Ocak 2013 (UTC)
  • Hadi bir el atayım dedim, telifliymiş. Ellerine sağlık. Kolay gelsin.--i.e.msj 17:02, 25 Ocak 2013 (UTC)
Rica ederim :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 17:37, 25 Ocak 2013 (UTC)

Sayfa geçmişine dalınca ancak farkedebildim mesajınızı.. Ses öyle 3-4 günde değiştirmez fikrini :)) İlerde geç olma ihtimali olsa da, o hala bekle demekte bana.. (kafiye yakıyor) :)) Çok teşekkür ederim size de. Ama hizmetli adayı olmayı şu sıra düşünmüyorum. Devriye olarak bir süre daha katkı sağlamaktan yanayım.. Sağolun, sevgiler.. :)) --Garbino ileti 22:59, 25 Ocak 2013 (UTC)

Silinen madde[kaynağı değiştir]

Merhaba. Benim açtığım bir maddeyi tartışarak silmişsiniz. [1] Silinmesine karşı değilim ama SAS açan kişi olarak bana neden haber vermediniz? --- Cano58mesaj at |27 Ocak 2013, 08:12 (UTC)|

Merhaba, Biraz araştırdım ve bulamadım ama yanlış hatırlamıyor isem silme politikasında böyle bir şey mevcuttu. Fakat VP:SAS'larda yalnızca Sas oylamalarına katılan kullanıcılara haber veriliyor ki, maalesef çok kullanıcı bu tür tartışmalara katılmıyor. En son Twinkle aracı bozulduğundan bu yana silinmesi istenilen sayfalar için çoğu kullanıcının oluşturan kullanıcıya haber vermediğini gördüğüm için bende haber vermiyorum. Diğer kullanıcılar kendisini kuyuya atsa, bende mi atacağım. Elbette hayır. Ancak bugüne kadar SAS'a çıkartılması için işaretlediğim maddeleri oluşturan hiçbir kullanıcıya bilgi ve haber vermedim. Yani size özel bir uygulama yapmadım. Çünkü buraya açtığım bir madde artık benim veya sizin değil. Herkesin olmuş oluyor. Umarım açıklayabildim. Saygılar.--i.e.msj 08:24, 27 Ocak 2013 (UTC)
  • Daha önce bir madde hakkında haber verdikleri için oylamaya katılmıştım. Madde bana ait değil tabiki. Ama haber verilir diye biliyorum. Çünkü herkes gibi maddeyi açan kullanıcının da "söz hakkı" vardır.--- Cano58mesaj at |27 Ocak 2013, 08:12 (UTC)|
Bir önceki mesajımda da aynı şeyi söyledim zaten. Ancak maddeyi siz oluşturduğunuz için değil, SAS'a çok sık katılan bir kullanıcı olmadığınız için haber vermedim. Bunun için maddeleri sık kullanma listenize alırsanız, kısa sürede haberdar olursunuz. Madde üzerindeki yıldız işaretine tıklamanız yeterli. Kolay gelsin. --i.e.msj 08:32, 27 Ocak 2013 (UTC)
  • Tavsiye için teşekkürler; açtığım maddeleri kendi izleme listeme eklerim. Yinede birdaha SAS açarsanız (sadece benim maddelerim için değil, genel olarak) kullanıcı az katılsa da, hiç katılmasa da uyarmanızı öneririm. İyi günler. Size de kolay gelsin..--- Cano58mesaj at |27 Ocak 2013, 08:12 (UTC)|
  • Haber verdiğiniz için sağolun. Gerekli gördüğüm yorumları yapacağım. Kolay gelsin. --- Cano58mesaj at |29 Ocak 2013, 09:03 (UTC)|

Özlendiniz sevgili dostum. --i.e.msj 23:32, 13 Ocak 2013 (UTC)

Ben de özledim seni dostum :)--Reality 23:10, 29 Ocak 2013 (UTC)
Selam İncelemeelemani. Bu İngilizce Vikipedi'deki de-sysop yönergesini birisi bir ara çevirmişti Türkçeye. Sen miydin yoksa başkası mıydı hafızam biraz zayıflamış kusuruma bakma :/--Reality 18:18, 30 Ocak 2013 (UTC)
Tam olarak da bunu diyordum.--Reality 20:16, 30 Ocak 2013 (UTC)

Merhaba, taleplerin listelenmesi konusundaki önerimi henem uygulamaya koymuşsunuz bakıyorum. Fakat "olumsuz" sütununu kaldırsak daha doğru olur bence. yani bir oylama özelliği arz etmesin. kimin ne talebi varsa sıralasın ve aynı talebe katılanlar da destek sütununa imza atsınlar. karşı çıkanlar daha sonra somut olarak herhangi bir talebin görüşülmesi sırasında karşı çıkar yine. ANADOLU (mesaj) 12:32, 30 Ocak 2013 (UTC)

Akıl, akıldan üstün. Güzel bir fikirdi. Teşekkürler. --i.e.msj 12:36, 30 Ocak 2013 (UTC)
Şu köy çeşmesindeki kişisel yeterlilik lafını kime söylediniz acaba? Ayrıca kime olursa olsun, hiç hoş değil bence tartışmada böyle aşağılayıcı cümleler kurmanız ve kullanmanız. Sizi tutan yok, tartışmalara katılmazsınız olur biter. --i.e.msj 11:06, 31 Ocak 2013 (UTC)
Köy çeşmesindeki o lafı kime söylediğimi gerçekten merak ediyor musunuz? vereceğim yanıtı sonuna kadar sabırla okuyacak mısınız? ANADOLU (mesaj) 11:19, 31 Ocak 2013 (UTC)
İki kelimeyle özetlemeniz yeterli.--i.e.msj 11:34, 31 Ocak 2013 (UTC)
İki kelimeyle özetleyemeyeceğim kusura bakmayın. ben yine de yazıyorum, ister okuyun, ister okumayın.
1. herkesin derdini/önerisini/talebini ekleyeceği bir liste oluşturmadık mı?
2. isteyen önerilerden birine katılır, ya da daha farklı bir önerisi olan onu ekler, demedik mi?
3. ben de kendimce bir öneri eklemedim mi?
4. bunun altına bir-iki kişi daha katıldığını belirten notlar düşmedi mi?
5. bu arada siz de katıldığınızı diyerek üstelik topluluğu bu tartışmalara çektiğim için özür diliyorum demediniz?
6. şimdi o maddeyi değiştirmek, yok şöyle değil de böyle olsa demek de neyin nesidir?
7. beğenmiyorsan, farklı birşey diyeceksen yeni bir madde aç arkadaş, değil mi?
8. o maddenin altına o haliyle imza atanlara da saygın olsun, sonradan değiştirme maddeyi, değil mi? adam senin değiştirdiğin şekliyle onaylamamış ki! daha önceki halini onaylamış.
9. şimdi bunları bile bile yine lafı döndürmek, dolaştırmak, uzatmak, kurcalamak, daha da içinden çıkılamaz hale getirmek için yeni yeni icatlar bulanlara ne demeli? ya bilerek yapıyordur, ya da anlama sorunu vardır. bu kadar net değil mi?
PS üstelik "yetkinlik" meselesi madde değiştirdikten sonra yazılmadı, baştan beri madde öyle açılmıştı. siz de altına o şekliyle imza atmıştınız. ya okumadan imzaladınız, ya ilk başta doğru anlamamıştınız da daha sonra anladınız. ANADOLU (mesaj) 11:48, 31 Ocak 2013 (UTC)
  • Okudum, okumasına da. Ben yaptım oldu, olacaklarla bu iş olmaz, ya neyse. Sorun ayrı. Dikkat ederseniz, söylediklerinizin altında bir kullanıcıya yanıt verdim. Fakat hala anlayışsız gibi kelimeler kullanıp duruyorsunuz. Söylemeye çalıştığım uzatılacak bir şey değil. Hakaret içeren bir kelime kullanmışsınız diyorum. Bu kadar basit. Hele şu son cümleniz beni bitirdi. ya ilk başta doğru anlamamıştınız da daha sonra anladınız. Size de aynısından diliyorum. --i.e.msj 12:06, 31 Ocak 2013 (UTC)

Tekrar merhaba. "iyi" dilekleriniz için teşekkür ederim. dili bu kadar berbat ve makine çevirisi olduğu aşikar şu maddeyi nasıl olnayladığınızı merak ettim doğrusu. ANADOLU (mesaj) 13:20, 31 Ocak 2013 (UTC)

Söylediğinizin farkındasınız ama umarım ben yanlış anlamışımdır. Şöyle bir bilgi kutusu eklemişim ve devam edecektim ama Vikihaber'e daldım. Neden bu. Vazgeçtim şimdi. Kolay gelsin. --i.e.msj 13:28, 31 Ocak 2013 (UTC)

Tamamdır.

Vito Genovese 18:24, 31 Ocak 2013 (UTC)

Fikir ve Zikir[kaynağı değiştir]

Kafam askeri tarihe gidiyor hep ondan :). Birde şurada belirttiğim gibi, bunun ingilizce'deki maddesine kişiler tek bir olay sebebiyle KD olamaz ilkesi uyarınca nasıl KD olmadığına dair etiket ekleyebilirim veya ekleyebilir misin? Şuradaki içerik testi, bu maddenin KD olmadığını kanıtlıyor. İkinci bölümündeki Is the information definitive and factual? Wikipedia is not in the business of speculation, or publishing dubious allegations, unless such allegations are notable in themselves. bölümüne istinaden, silinir mi sence? Asıl sorun ise; ben orada bunu nasıl anlatırım :)...--i.e.msj 04:24, 1 Şubat 2013 (UTC)

Selamlar. Ben görüşümü yazdım buradaki SAS'a. Orada hiç bulaşma derim, emin ol imkansıza yakındır bu tip maddelerin silinmesi :) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 09:41, 1 Şubat 2013 (UTC)
  • Merhaba ben diğer hesabımdan bir afiş ekledimDosya:Tarihi Arka Odası Afişi.jpeg-ama bu çok uygun bir dosya değil yazmışsınız bu yüksek çözünürlüklü bir dosya olduğu için mi? yoksa sunucuların resimleri mi ? iki sorunu da çözmek için resmi kesebilirim yani sadece yazı kalıcak şekilde o zaman sorun çözülebilir mi ?Bu imzasız yazı MustafaAslanbay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Söz konusu görüntüyü aldığınız kanalın sitesine baktım ve promosyon amaçlı olmadığını düşündüğüm için öyle yazdım. Görüntü söz konusu programdan alınan bir ekran görüntüsü olsaydı; {{TC-Televizyon ekran görüntüsü adil kullanım}} lisansı ve Promosyon gerekçeleri ile kullanılabilirdi. Ancak söz konusu görüntünün bu haliyle sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Çünkü hem içerisinde yaşayan kişi görüntüsü var, hem de promosyon amaçlı değil. Fakat onaylamış bulundum. Dilerseniz bu konuyu bir de teliflerle haşır neşir olan Kullanıcı:Guzelonlu veya bir hizmetliye danışabilirsiniz. Ben kararsız kaldığım için yalnızca açıklamada bulundum. İyi günler.--i.e.msj 20:08, 1 Şubat 2013 (UTC)
  • Tamam açılış görüntüsünü yüklüyorum o zaman olur mu ? ancak sorun şu internetteki kayıtlar çok düşük cözünürlüğe sahip. Bu imzasız yazı MustafaAslanbay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Elbette yükleyebilirsiniz. Fakat dediğim gibi ben kararsız kaldım. Gelecekte kontrol edecek birisi silinmesi için işaretleyebilir. Asıl neden bu. Çözünürlüğü dert etmeyin, çünkü Adil kullanım resimlerinin politika gereği ve yasal olarak çözünürlüklerinin düşük olması şart.--i.e.msj 20:16, 1 Şubat 2013 (UTC)

Tarihin Arka Odası afişi[kaynağı değiştir]

Biraz önce bir afiş ekledim-[2]-ancak telif sorunu var mı bilmiyorum ekran görüntüsü nü yüklesem daha büyük sorun olurmu (kanalın logosu var) yada sadece kırparak yazıyı mı bırakıyım MustafaAslanbay (mesaj) 21:11, 1 Şubat 2013 (UTC)aynısı göndedim henüz cevap alamadım sizede atayım dedim,ayrıca resmi sorunsuz ise madde yi onaylarsanızMustafaAslanbay (mesaj) 23:04, 1 Şubat 2013 (UTC)

Teşekkürler ancak kanalın logosu sıkıntı olurmu ?MustafaAslanbay (mesaj) 23:20, 1 Şubat 2013 (UTC)
Çakışma oldu. Logo sorun olmaz. Ben yeni bir tane ekledim. Sizin eklediğiniz resim sanırım crop. Ayrıca iki kullanıcı adı kullanıyorsanız, kullanmadığınıza buradaki gibi örneğin {{Kullanıcı Alternatif Hesap|MustafaAslanbay}} şeklinde ekleyebilirsiniz. Diğer eklemiş olduğunuz adil kullanım resimlerini kullanılmayacakları için silinmesi amacıyla işaretliyorum. Bilginize, iyi geceler.--i.e.msj 23:21, 1 Şubat 2013 (UTC)
Teşekkürler iyi geceler....MustafaAslanbay (mesaj) 23:23, 1 Şubat 2013 (UTC)

Yaşayan Kişi Resimi[kaynağı değiştir]

  • Yaşayan kişi resimi nasıl yüklenebilir ?MustafaAslanbay (mesaj) 10:24, 2 Şubat 2013 (UTC)
  • Yaşayan insan biyografileri için görüntülerde adil kullanım şartları oluşmaz. Bu nedenle yaşayan insanların görüntüleri hiçbir Vikipedi'ye adil kullanım etiketleri ile yüklenemez. Bu durum commons için de aynıdır ki, Commons hiç bir durumda lisans poitikası uyarınca adil kullanım görüntü ve dosyalarını kabul etmez. Bunun için iki yöntem vardır, bunlardan birisi görüntünün Türkçe Vikipedi'ye veya Commons'a OTRS izniyle yüklenmesidir. Ancak bu tür dosyaları commonsa OTRS izniyle yüklemeniz şiddetle önerilir. Diğer yöntem ise kişinin uygun lisansla çekilmiş bir görüntüsünün veya kendinizin çektiği bir görüntüsünün yüklenmesidir. Bu durumda da görüntüyü commonsa yüklemeniz şiddetle önerilir. Vikipedi ve Commons'a yüklenecek bu tür görüntüler için CC lisans etiketlerinden herhangi birisi kullanılabilir. Fakat görüntünün size ait olması veya izin verilerek dağıtılıyor olması gereklidir. Kolay gelsin.--i.e.msj 10:40, 2 Şubat 2013 (UTC)

Öncelikle teşekkürler en iyisi benim çekmem çünkü commons uzun bir şüreç olabilir 3 maddede değişiklik yaptım hata varsa düzeltip onaylarsanız; Nurhan Atasoy,1934,Tarihin Arka Odası MustafaAslanbay (mesaj) 11:11, 2 Şubat 2013 (UTC)

Tamamdır.--i.e.msj 23:00, 2 Şubat 2013 (UTC)
  • Söz konusu madde ile ilgili sorularınızı buradan da cevaplayabilirim. Dediğim gibi madde sitesinden tamamen kopya olması, söz konusu sitenin telif haklarına sahip çıkması nedeniyle içerik telifli konuma düşmüştür. Kaldı ki, zaten madde oldukça düzensiz olduğu için Hızlı silme politikasındaki M8. Düzen ve ansiklopediklik açısından uygunsuz maddeler, aşağıda belirtilen kriterlere uyuyorsa silinebilir. nedeniyle de silinebilir. Bizim de burada bir avuç gönüllü olduğumuzu ve her gün buraya eklenen pek çok düzensiz ve telif hakkı bulunan maddeyi düzenleyemeyeceğimizi görmelisiniz. Maddeyi yeniden yazabilirsiniz. Lütfen yazım konusunda diğer kullanıcılara soru sormaktan çekinmeyin. Saygılar.--i.e.msj 22:59, 2 Şubat 2013 (UTC)
  • Belki kullanmak isteyebilirsiniz diyeceğim ancak gerekçe ve lisans bilgisi yok. Bildireyim istedim. Kolay gelsin. i.e.msj 12:06, 3 Şubat 2013 (UTC)
O dosyayı silebilirsiniz. Sanırım yükleyen kişi silemiyor yoksa silecektim. Öylece duruyor. Kimzi (mesaj) 12:11, 3 Şubat 2013 (UTC)

Lisans hakkında[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Cano 58. Eklediğiniz görüntülere yalnızca {{KM}} lisansını eklediğinizi gördüm. İngilizce en:Template:PD şablonundan da görebileceğiniz üzere, bu lisans etiketine ek olarak normal lisans etiketlerini eklemelisiniz. Sizi tenzih ederim, amacım ders vermeye çalışmak filan değil. Böyle anlaşılmasın. Elbette söz konusu lisansla dosyalarınız silinemez. Ancak lisans etiketi olarak ayrıca ( Vikipedi:Dosya telif etiketleri/Kamu malı oluşturamadım henüz :) ) kamu malı etiketlerinden herhangi birisini kullanabilirsiniz. Hatta bunları Commons'a yükleyebilirseniz, memnuniyet duyarım. Teşekkürler.--i.e.msj 12:22, 3 Şubat 2013 (UTC)
    • Merhaba. Vikipedi'ye resimle katkı yapmak en çok sevdiğim şey. Lisans hakkında herhangi birşey önerebilirmisiniz? Yani hangi KM lisansı kullanayım? --- Cano58mesaj at |3 Şubat 2013, 12:26 (UTC)|
Elbette seve seve. Creative Commons Şablon:Cc-by-sa-3.0-migrated lisansını çalışmalarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu lisans sayesinde hem dosyalarınızı Vikipedi'de özgürce ve serbest olarak paylaşılmasına, dağıtılmasını ve iletilmesine izin vermiş olursunuz. Hem de dosyanız kullanılarak oluşturulacak diğer eserlerde de adınıza atıf yapılması gerekir. Bunun yanı sıra Wikimedia projeleri dışında kullanımında da adınıza atıfta bulunma zorunluluğu getirmiş olursunuz. Böylece adınıza atıfta bulunmayı istemeyen kişilere ise, serbest bir kopya lisansı verme hakkınız olur. Kolay gelsin.--i.e.msj 12:38, 3 Şubat 2013 (UTC)
  • Teşekkürler. Bunu kullanırım. Türkçe Vikipedi'deki işler nedeniyle Commons'a dosya yüklemeye vaktim olmuyor. Ama yaz tatilinde sürekli aktif olacağım. O zaman yüklerim bütün resimleri. İyi günler. Kolay gelsin... --- Cano58mesaj at |3 Şubat 2013, 12:44 (UTC)|

Selamlar abi. Harita hazırlamanı rica edecektim senden vakit bulduğunda :) Şu haritadayı soldan ikinci boylamdan kesersin. Sonra harita üzerinde "Konstantinopolis (günümüzde İstanbul)" şeklinde, Çaka Bey maddesinde yer alan yerleşim yerlerini gösterebilir misin? Maddeyi kısaca bir okursan yerleşim yerlerini ve o zamanki adlarını da görmüş olursun. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 22:04, 3 Şubat 2013 (UTC)

Tamamdır, bu gece olmasa da yarın bir aksilik olmazsa yaparım. --i.e.msj 22:06, 3 Şubat 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
İsviçre maddesini seçkin madde yapma ve kırmızılık giderme konulu işbirliği projesine katılımınız için teşekkür ederim. İsviçre maddesini henüz seçkin madde olabilecek hale getiremedik, ancak büyük bir mesafe aldık. Aynı konulu ikinci bir işbirliği ile hedefe ulaşabileceğimizi tahmin ediyorum. Bu haftanın işbirliği projesi Nobel Ödülü sahipleri listesi maddesindeki kırmızılıkları giderme ve seçkin liste yapma. Katılımızı bekleriz. Mukaddimeileti 08:44, 4 Şubat 2013 (UTC)

M. Kemal Coşkunöz[kaynağı değiştir]

  • Iyi gunler. Wikipedia ya ilk uye oldugum gunde ilk yazdigim makale M. Kemal Coşkunöz icin telif haklarina aykiriliktan dolayi silme listesine aldiginizi gordum. Wikipedia yazari olarak beni bu sekilde tesvik ettiginiz icin tesekkur ederim. :( Makaleyi hazirlarken alinti yaptigim web sayfasinin hazirlanmasinda da bizzat katkilarim oldugu ve web sayfasi sahibinden de sozlu onay aldigim icin telif hakki ihlali yapmadigimi dusunmekteyim. (talep halinde yazili onay da tarafiniza iletilebilir) Ayrica M. Kemal Coskunoz un aile biraylerine veya onu taniyan diger kisilere de makalenin gelistirilmesine katkida bulunmalari icin tarafimca email ile bilgi gonderilmistir. Kisa zamanda yapilacak katkilar ile makalenin gelistirilecegine inanmaktayim. Tesekkurler. --Yavuzkorkmaztr (mesaj) 09:01, 4 Şubat 2013 (UTC)
Merhaba, öncelikle tekrar hoşgeldiniz. Katkılarınızı sadece silmek veya sizi Vikipedi'den küstürmek gibi bir düşünceye sahip olduğumu düşünmeniz beni üzer. Fakat bunun yalnızca yeni başlayan bir kullanıcının sitemi olarak görüyorum. Vikipedi'ye katkı yapan bir kullanıcının benim başımın üstünde yeri vardır. Fakat, Vikipedi'de en önem verdiğimiz şey ilk başta telif haklarıdır. Vikipedi'de bir maddeyi telifli durumdan çıkartarak, düzenlemek oldukça basittir. Özellikle hafta sonlarında ve bir günde telifli olarak girilen madde oranı, diğer Vikipedi'lere oranla bizde hayli yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle hak vermelisiniz ki!.. buraya gönüllü olarak hiçbir ücret almadan katkı yapan bir avuç kullanıcı olarak her gün eklenen pek çok telifli ve düzensiz maddeyi düzenlememiz imkansız. Tüm bunları göz önüne almanızı sizden rica ediyorum. M. Kemal Coşkunöz maddesini geliştirmeniz ve Kayda değer bir hale getirerek, telifli cümlelerden arındırmanız gerekmektedir. Bu nedenle ancak maddeden telifli cümleleri çıkardıktan sonra {{Bekletmeli sil}} ile işaretlemekten başka istediğiniz diğer konularda yardımcı olabilirim/olabiliriz. Lütfen istediğiniz herhangi bir kullanıcıdan herhangi başa çıkamadığınız bir anda yardım istemekten çekinmeyin. Saygılar.--i.e.msj 09:37, 4 Şubat 2013 (UTC)
Teşekkür
İlginiz için teşekkür ederim. Sayfayı silin, haber portalımızı tam aktif ettiğimiz zaman düzgün bir şekilde ekleriz. İlginiz için teşekkür ederiz. Birde sizden bir istirhamım olacaktı. Wiki'de düzgün bir sayfa eklemem için şablonlara nasıl ulaşabilirim. Shifdelete.net sayfasının wiki sayfasını kendi sayfama göre düzenlemek için aldım. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler:) Mahirli 10:20, 4 Şubat 2013 (UTC)