Kullanıcı mesaj:Mensur

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Sakhalinio tarafından 3 yıl önce İyi vikiler başlığına

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. - Yardım gönüllüleri.





VikiÇağrı: Memleketini tanıt![kaynağı değiştir]

Vikipedi'de doğduğun veya oturduğun il, ilçe kasaba ya da köy hakkında bir sayfa var mı diye bir ara... Buldun mu? Bu hâli ile senin memleketine yakışıyor mu, kendine bir sor! Daha anlatılması gereken ne kadar çok şey var değil mi? Eklenmesi gereken nice resim...

Eğer "bu hâli ile benim memleketime yakışmaz" veya "koskoca ansiklopedide nasıl olur da memleketim hakkında madde bulunmaz" diyorsan kolları sıva ve onu sen tanıt! Zannettiğin kadar zor değil. Sadece birkaç biçem kuralına dikkat etmen ve tarafsız, ansiklopedik bir dil kullanman gerek. Safranbolulu arkadaşlar ne güzel derlemişler, sen neden yapamayasın?

İlk adımlar[kaynağı değiştir]

İlk önce bir miktar bilgi topla: Tam olarak nerededir? Nüfusu kaçtır? Tarihi nasıldır, bu yerleşim yerini kim kurmuştur? Ne üretilir? Görülmesi gereken yerleri nerelerdir, niye ziyaret etmek gerekir? Tarihi eserler ya da doğa güzellikleri var mıdır? Ne yenir, ne içilir, türküleri, öyküleri ve hatta efsaneleri nelerdir? Yaşlılarla konuşup, sözlü tarihe de yer verebilirsin.

Bu bilgileri İnternette de bulabilirsin, ama kesinlikle bulduğun bilgileri kopyalayıp yapıştırma, bilgileri kendi sözlerinle aktar! Yoksa telif hakkı ihlâli olarak silinir.

Biz de görelim![kaynağı değiştir]

Çektiğin resimler varsa bunları Vikipedi'ye yükle, yüklerken bu resmi kamuya bağışladığını açıklayan şablonu ekle: {{KM-Kişisel}} (bunu kopyala yapıştır). "Hakkını helal etmediğin" resimler, telif ihlalinden silinebilir.

Vikipedi:VikiProje Türkiye yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Türkiye'nin yerleşim birimleri hakkında nasıl katkıda bulunabileceğini buradan daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Örneğin; maddede kullanabileceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır, doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


Merhabalar. İngilizce Wikipedia'dan http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Adamsandler%28cannesPhotocall%29.jpg resmini yüklemişsiniz. Resmin hemen altına bakarsanız zaten commonsta var olduğunu görebilirsiniz. Commonsta olan resimleri tr wikipediye yüklemenize gerek yoktur. Commons tüm viki projelerinin dosya deposudur ve oradaki resimleri kullanmak için tek yapmanız gerek dosyanın ismini normal resim kodları ile yazmaktır. Commonsta var olan resim tekrar bir vikiye yüklenirse silinir. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 12:30, 22 Temmuz 2007 (UTC)

Lütfen film için açtığınız maddenin başlıklarını Türkçe giriniz. Orijinal adını madde içerisinde geçebilirsiniz. --Arinna'l Messaggio 18:03, 24 Temmuz 2007 (UTC)

Taslak kriterlerini karşılamayan madde girmeyiniz[kaynağı değiştir]

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, taslak kriterlerini sağlamadıkları için silineceklerdir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için en az üç-beş cümleden oluşan bir bilgi girişi yapmanız uygun olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Machiavelli' msj 19:33, 25 Temmuz 2007 (UTC)


Merhaha öncelikle hoş geldiniz. girdiğiniz film maddeleri çok güzel. (umarım drama filmleri kategorisinede uğrarsınız) =)))) sadece birkaç hatırlatma yapmak istiyorum. maddelere kategori eklerseniz girdiğiniz maddelere burada ilgili alt kategorilerde görülebilirler. hem arayanlar için kolaylık olur. ayrıca türkiyede yayınlanmış filmleri türkçe isimleri ile giriyoruz ama orjinal ismindende yönlendirme yaparsak türkçe ismi duymamış olanlar ilgili filmi bulabilir. bazı filmler öyle adlarla gösterime giriyor ki : )))) Umarım fazla kafa yormamışımdır. Teşekkürler kolay gelsin. --Sophia 19:02, 30 Temmuz 2007 (UTC)


Bu arada Film maddelerinde Şablon:İmdb'yi kullanıyorsuuz sanırım. bu şablon bir problem var. oyuncular,yönetmenler vs gibi kişiler için doğru çalışmasına rağmen filmler title olarak geçtiği için yazılan numaranın sahibi kişinin sayfasına yönleniyor. ne dedim ben? =)))) anlattığımdan bende bişey anlamadım : ))) Mesela Hayvan (film) sayfasında alttaki imdb yönlendirmesine bakarsanız Ray Elton diye birine yönleniyor. Bunun nedeni filmlerde tt kişilerde ise numaradan önce nm kullanılması. şöyle oluyor aynı numaraya sahip sayfalarda;


Şablon:IMDb'de film ve Şablon:IMDb'de kişi bunlar kullanmanızı öneririm. en azından filmler için... kişilerde normal çalışıyor çünkü. kolay gelsin --Sophia 19:42, 30 Temmuz 2007 (UTC)

A Day with the Meatball[kaynağı değiştir]

Merhaba, madde kendi başına ansiklopedik değil çünkü yazdığınız içerik haricinde geliştirilmesi neredeyse imkansız. Yinede maddeyi Adam Sandler maddesiyle birleştirmek isterseniz silinen maddeyi geri getirebilirim. İçeriği aktardıktan sonra yönlendirme yapabilirsiniz. Kolay gelsin --Pinar 12:00, 17 Ağustos 2007 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Adil kullanım politikasına aykırı kullanım demek. VP:AK sayfasında biraz daha geniş, örneklerle anlatılmış. Sizin kullandığınızın hatalı olmasının sebebi şudur: Adil kullanım resimleri özgür lisanslı alternatiflerinin yaratılması imkansızsa kullanılabilir, kişi yaşadığına göre özgür lisanslı bir alternatifin yapılması imkansız değil. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 21:04, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Yazim ve imla hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba, sinema maddelerine katkinizdan dolayi tesekkur ederiz. Yalniz eger yazarken imla ve dilbilgisi kurallarina dikkat ederseniz seviniriz. Ayrica vikipedi standartlarinda her bir noktalama isaretinden sonra bir bosluk birakilmaktadir. Bilginize... Tekrar tesekkurler ve kolay gelsin. BrechtProscenium 18:22, 17 Eylül 2007 (UTC)

Yöresel yemeğimiz, bayrama uygun olmasa da elimden gelen bu

İyi Bayramlar[kaynağı değiştir]

Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum.--Sabri76mesaj 18:03, 11 Ekim 2007 (UTC)

Şeker Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlarım. Sevgilerimle, --Bahar (yenə mən!) 15:08, 11 Oktyabr 2007 (UTC)

Sinema maddelerine olan katkılarınız çok güzel gerçekten. Yazdığınız maddeleri VP:GM sayfasına önerebilir ve anasayfaya çıkmasını sağlayabilirsiz. Özellikle Adam Sandler vb. biyografi maddelerini. Bu arada ben buraya bayramınızı kutlamak için gelmiştim. Bayramınız kutlu olsun. : ))) Kolay gelsin--Sophia 18:05, 11 Ekim 2007 (UTC)

İyi bayramlar!!--Sophia 18:05, 11 Ekim 2007 (UTC)
Bu jelibonlar sizin için! Bayramınız kutlu olsun. Wiki'de nice yeni bayramlara!--Mehmet Baran 17:02, 11 Ekim 2007 (UTC)

Mensur selam : ) Portal:Sinema'yı biraz düzenledim ve bu seferlik gündemdeki madde, resim,biyografi kısmını ben seçtim. Ama başka adayların varsa çok memnun olurum. Senin yazdığın Benicio Del Toro maddesini aldım sayfaya haberin olsun : )) Neyse görüşmek üzere kolay gelsin --Sophia 17:46, 25 Ekim 2007 (UTC)

Merhabalar, açılışını yapmış olduğunuz Wesley Snipes maddesi anasayfaya önerilmiş, Özellikle ilk girişte göze çarpan düzeltmeleri yapabilirseniz, madde anasayfaya çıkabilecek hale gelecektir. Konuyla ilgli bilgim olmadığı için size danışayım dedim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Cat 21:13, 30 Ekim 2007 (UTC)


tabii eklenebilir. hatta ekledim. : )) yalnız haftada bir bir film çıkacak ve her pazartesi günü güncelleniyor. yani bugün bir film çıkarırsak film iki gün sonra sayfadan kalkacak. (haksızlık : )) ) filmi 46. hafta için seçersek yeterli süre sayfada kalır bence. bu arada madde çok güzeldi. ben teşekkür ederim : ) birkaç ay önceye kadar bazı çok önemli sanatçıların, filmlerin, festivallerin vs. maddeleri hiç yoktu ya da çok az bilgi vardı. gerçi hala öyle ama : )) en azından sinema üstüne çalışan pek çok vikipedist var. bizde sayelerinde portala çıkarak birşeyler bulabiliyoruz. --Sophia 08:09, 10 Kasım 2007 (UTC)

bizim kullandığımız alfabeyi kullanan dillerde olanlar bildiğimiz gibi yazılıyor değişikliğe uğramıyor. ama alfabesi yani harfleri değişik olan dillerde (rusça, arapça vs) isimler türkçe okunuşları ile yazılıyor.Çov Yun Fat'in gerçek ismi Çince: 周潤發; Pinyin: Zhōu Rùnfā böyle bişey. : ))) Chow Yun Fat ise ingilizce ismi. Maria Sharapova olarak geçer maçlarda vs. de mesela ama türkçe aslında Maria Şarapova'dır kendisi. örneğin; Rusça: Пётр Ильич Чайкoвский, ingilizce:Pyotr Ilyich Tchaikovsky, türkçePeter İlyiç Çaykovski gibi. mesela Abbas Kiarostami'nin tartışma sayfasında da var böyle bir problem. bu arada teşekküre değmez ne yaptım ki : )))
2008 hepimize kutlu olsun (İyi yıllar). Selim Elmas Uğur 18:09, 30 Aralık 2007 (UTC)

Sayfayı bu sayfada sarı zemin üzerindeki "Adaylık prosedürü" başlığına göre aday göstermeniz gerekmektedir. Yaptığınız prosedüre uygun değil, söylediğim kısımdaki adımları uygulayın lütfen. Teşekkürler, kolay gelsin. --Kemal K.ileti 15:51, 4 Eylül 2009 (UTC)

  • Maddeyi aday göstermeyi düşünüyor musunuz? --Kemal K.ileti 18:10, 4 Eylül 2009 (UTC)
  • Peki, tartışma sayfasından ilgili şablonu kaldırdım. Bu arada bu IP siz misiniz? --Kemal K.ileti 18:15, 4 Eylül 2009 (UTC)
  • Merhaba. Çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyorum. John Cusack'i şu sayfada belirttiğiniz için merakla bekliyordum. Yalnız sayfanın genelinde gördüğüm bir yazım yanlışı var ve düzeltmeye vakit bulamayacağım sanıyorum. "Yapmışdır", "etmişdir" yazılmış; dilbilgisi açısından bunların "yapmıştır", "etmiştir" şeklinde olması gerek. Sayfaya son hali verilirken düzeltilirse iyi olur. Elinize sağlık, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 18:34, 4 Eylül 2009 (UTC)

Eksik kaynak ve adil kullanım bilgileri[kaynağı değiştir]

İyivikiler... [ho? ni!] 19:38, 4 Eylül 2009 (UTC)

  • Lütfen yüklediğiniz adil kullanım resimlerine VP:AKGY'ye uygun şekilde gerekçe ekleyiniz. İyivikiler... [ho? ni!] 19:47, 4 Eylül 2009 (UTC)

Lütfen resimlerden uyarı şablonlarını çıkarmayınız[kaynağı değiştir]

Lütfen resimlerden uyarı şablonlarını çıkarmayınız! Eksik bilgisi olan ve uyarı etiketi konulmuş resimlere sadece eksik bilgileri ekleyiniz, uyarı şablonlarını çıkarmayınız. Eklediğiniz bilgilerle birlikte hizmetliler resmi inceleyecekler ve eğer doğru şekilde girdiyseniz uyarı şablonunu çıkaracaklardır. --İyivikiler... [ho? ni!] 11:31, 5 Eylül 2009 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Mensur,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Deltoro.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Pınar (mesaj) 08:59, 18 Ocak 2011 (UTC)

Reality 13:29, 16 Ağustos 2011 (UTC)

Reality 13:30, 16 Ağustos 2011 (UTC)

Grizzly II: The Predator Concert silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Grizzly II: The Predator Concert) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Grizzly II: The Predator Concert sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Diyapazon, 23:41, 8 Kasım 2015 (UTC)

Doruk455 12:28, 3 Şubat 2016 (UTC)

Doruk455 12:40, 3 Şubat 2016 (UTC)

Deniz (mesaj) 21:00, 16 Aralık 2016 (UTC)

Deniz (mesaj) 10:32, 30 Ocak 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 10:32, 30 Ocak 2017 (UTC)

Thai Boxing: A Fighting Chance silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Thai Boxing: A Fighting Chance) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Thai Boxing: A Fighting Chance sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Selahattin ilhan (mesaj) 13:53, 2 Haziran 2017 (UTC)

Cheers: Last Call silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Cheers: Last Call) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Cheers: Last Call sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Selahattin ilhan (mesaj) 14:15, 2 Haziran 2017 (UTC)

Jay and Silent Bob Do Degrassi silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Jay and Silent Bob Do Degrassi) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Jay and Silent Bob Do Degrassi sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Selahattin ilhan (mesaj) 06:42, 3 Haziran 2017 (UTC)

Sizi özledik Mensur![kaynağı değiştir]

Mensur, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, SakhalinioBuyrun beniiiim? 04.51, 10 Şubat 2019 (UTC)Yanıtla
















İyi vikiler[kaynağı değiştir]

Sevgili Mensur, Vikipedi'ye katkılarınız için çok teşekkürler. Covid-19 önlemleri kapsamında pek çoğumuzun evinden çıkmadığı şu dönemi elimizden geldiğince Türkçe Vikipedi'ye katkı için kullanmak en güzel uğraş! Türkçe Vikipedi'nin her alanda uzman kişilerin bilgisine, emeğine çok ihtiyacı var ve katkılarınız çok değerli. Elinize sağlık.

Eğer Vikipedi'ye katkılarınız sırasında sorunuz, yardıma ihtiyaç duyduğunuz bir konu olursa deneyimli bir vikipediste veya Köy Çeşmesi'ne mesaj bırakabilirsiniz. Ayrıca birine hızlıca ulaşabilmek için Wiki-dışı bir ortamı kullanmak isterseniz şu adresteki Telegram grubuna da katılabilirsiniz.

Size Türkçe Vikipedi' başta olmak üzere Türkçe özgür bilgi ve içeriğin gelişimi ve desteklenmesi için çalışan Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye (WMTR) adlı oluşumu da tanıtmak isterim.

WMTR üyeleri üniversiteler, kütüphaneler ve müzelerle çalışarak Vikipedi'yi geliştirmeye, katkıları arttırmaya çalışmakta. Bir süre önce İstanbul'da Salı akşamları düzenli olarak vikipedistler arasında sosyal buluşmalar gerçekleştirilmeye başladı. Şimdi bu buluşmalar çevrimiçi olarak İstanbul ve İstanbul dışından dileyen tüm vikipedistlerin katılımı ile gerçekleşiyor. Müsait olduğunuz bir zaman dilerseniz bu toplantılara da bekleriz. Tarafıma e-posta ile ulaşabilirseniz adresinize davet göndermek isteriz.

Kolay gelsin ve iyi viki'ler, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 23.07, 30 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla