Kullanıcı mesaj:Mavrikant/Arşiv/2015 Ocak

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: LordReco tarafından 9 yıl önce "Selam" başlığına

Kullanıcı:Vikiçizer, Abidin Dino sayfasında vandalizm yapmış. Bu kullanıcının engellenmesi için ne yapmak lazım? Vkpd11 (mesaj) 12:04, 1 Ocak 2015 (UTC)

Vkpd11,Vikiçizer eski ve tecrübeli bir kullanıcı. Ondan önce IP adresi vandalizm yapmış. Daha dikkatli lütfen :) --Mavrikantmsj 12:19, 1 Ocak 2015 (UTC)

Haklısın, teşekkür ederim. Vkpd11 (mesaj) 23:35, 1 Ocak 2015 (UTC)

"Türkiye'de vicdanî ret"[kaynağı değiştir]

Selam Mavrikant

Türkiye'de vicdanî ret sayfasında şöyle bir değişikliğe rastlamıştım. Onaylayıp onaylamama konusunda çok kararsız kaldım. Çünkü bir kaynağı kaldırmış. Başka bir kaynağı eklemiş. Sonra da öylece bırakıp "onaylayan/onaylamayan devriyeye sorarım" diye düşündüm. Sen bu değişikliği neye göre onayladın beni biraz aydınlatır mısın? hacitalhamesaj at 16:30, 1 Ocak 2015 (UTC)

hacitalha, Sol tarafta yazanlar tamamen saçmalık. "İslam inancına mensup kişilerin, vicdani ret hakkından yararlanması mümkün değildir" Kişinin dini inancını kim neye göre belirliyor? Bu inancı neye göre yorumluyor. Dünyada binlerce İslam yorumu var. Hiç bir mahkeme hiç bir durumda kişinin dini inancına göre karar vermez. "Kaynağını Batıdan ve daha çok Hıristiyanlık inancından alan vicdani ret..." Burası da ayrı bir saçmalık zaten. Vicdani red hakkındaki bildiklerimi göz önüne alırsam hiç kaynak belirtilmese bile değişikliği onaylardım. Zaten hiçbir tutar yanı olmayan eski ifadedeki kaynağa ulaşılamıyor. İstersen 2012' de bu ifadeleri ekleyen Kullanıcı:Şamil Demir'e mail ile ulaşıp açıklama isteyelim. --Mavrikantmsj 17:00, 1 Ocak 2015 (UTC)


"Selam"[kaynağı değiştir]

Selam Mavrikant

Mesaj yollamissiniz bana galiba, Davet.. Gelin bize; bilgiye destek verin! baslikli mesajiniza, derslerin yogunlugu nedeniyle mesajiniza gec cevap veriyorum kusura bakmayin 1 Ocak 2015 (UTC) mesaj at 18.50, 1 Ocak 2015 (UTC)Yanıtla

Merhaba LordReco, Eski ve tecrübeli bir kullanıcısınız. Şimdiye kadar deviyelik yetkisi için başvurmadığınıza şaşırdım. Vikipedi:Devriyelik başvurusu sayfasından hemen başvuru yapabilirsiniz. Sizin gibi daha çok kullanıcıya ihtiyacımız var. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 17:03, 1 Ocak 2015 (UTC)
Okulum cok fazla vaktimi aldigi icin yeterince aktif olabilecegimi dusunmuyorum. Her ne kadar eski olsamda siteyi kullanimda bazen tikandigim yerler oluyor... Bu suretle rutbenin hakkini tam olarak verecegimi su asamada sanmiyorum. İyi Vikiler. --
Vikipedi'nin temel politikalarına hakimseniz bu işin altından kalkabilirsiniz. Yeni devriyelere gönderdiğim şu mesajı okuyup anladıysanız hemen başvuru yapabilirsiniz. Ayırca günlük asgari çalışma saat yok. :)--Mavrikantmsj 17:19, 1 Ocak 2015 (UTC)

benden buyuk kardesim bu sitede devriye zaten, genel olarak onun sayesinde kalici bir kullanici oldum. pakâla basvuralim bakalim. -ilgin icin tesekkur ederim bu arada.

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özen Yıldızı
Bir yıldızda sizin için Aluminum (mesaj) 17:12, 1 Ocak 2015 (UTC)

Tanıtım mesajı[kaynağı değiştir]

Merhaba Mavrikant, Bir sorum olacak sana acaba her devriye yeni üye olan kullanıcılara "vikipediye hoşgeldin" mesajı atabiliyor mu? Ben bir kullanıcıya attım ama yine de sorayım dedim. -- •Master•Hobbit•Mc• Mesaj 18:32, 2 Ocak 2015 (UTC)

•Master•Hobbit•Mc•, Tabiki atabilir. Niye atamasın ki? :) --Mavrikantmsj 18:44, 2 Ocak 2015 (UTC)
•Master•Hobbit•Mc• | Kategori:Hoş geldin şablonları nda yer alan birini kullanabilirsin. Kişisel tercihim {{kopyala:Hoş geldin}}. Bana daha bilgilendiriciymiş gibi geliyor. Kopyala/yk/subst parametresini eklemeyi unutma. --Mavrikantmsj 18:48, 2 Ocak 2015 (UTC)

Merhaba, devriyelik daveti gönderdiniz fakat ben düşünmüyorum. Vikiye ayırabileceğim vakti branşım coğrafyadaki eksiklikleri gidermede kullanmak istiyorum.Mehmet ACAR 19:00, 2 Ocak 2015 (UTC)

7/24 vaktinizi vandalizmi önlemeye ayırmanız gerekmiyor. Coğrafya maddelerindeki vandalizmleri gözünüze çarptıkça geri alsanız ya da onaylasanız yeter. Coğrafya ile ilgili maddelerde yapılan değişiklikleri konunun uzmanı biri kontrol ederse daha iyi olur. Bu konuda Vikipedi'ye yardım edebilirsiniz. Ayrıca devriye olmanız sürekli bu işi yapacağınız anlamına gelmiyor. :) --Mavrikantmsj 19:11, 2 Ocak 2015 (UTC)

Okul Adlarının Düzeltilmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Mavrikant

Davutpaşa Lisesi, Mustafa Kemal Lisesi gibi liseler Anadolu lisesi yapılmış ve adlarının güncellenmesi gerek. Kategori:Türkiye'deki üniversiteler taslakları üniversiteden çok, fakülte ve bölüm içermekte. Fakülte ve bölümler üniversite değil, dolayısıyla yanlış kullanımlarının önüne geçilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Son olarak Kategori:Ankara Atatürk Anadolu Lisesi, Kategori:İstanbul Lisesi, Kategori:Vefa Lisesi silinmesi gerekir. (KT kararı: Vikipedi:Kategori tartışmaları/İzmir Atatürk Lisesi) Kolay gelsin:) --Antmqr(mesaj) 21:56, 2 Ocak 2015 (UTC)

Antmqr , İyi de ben hizmetli değilim ki :) Kullanıcı:Khutuck sen bakabilir mısın? --Mavrikantmsj 22:01, 2 Ocak 2015 (UTC)
Mavrikant , pardon :) Kullanıcı:Khutuck saygılarımla :) --Antmqr(mesaj) 22:09, 2 Ocak 2015 (UTC)

Ups.. We have a problem[kaynağı değiştir]

Kullanıcı beyaz listeye eklendi. Dikkatiniz için teşekkürler. --Superyetkinileti 12:17, 3 Ocak 2015 (UTC)

Nobel şablonları[kaynağı değiştir]

buradaki konuyla ilgili bir bilgin var mı? sayfalar devasa şablonlarla komik bir görünüm almaya başladı. Bir kaç tanesini onaylamış oldum gerisini bıraktım. --Sralp2 (mesaj) 20:56, 3 Ocak 2015 (UTC)

Sralp2, İnglizce Vikipedi'ye baktım onlar bütün halinde kullanıyor. Sorun olmaz diyerek ilk değişikliklerini ben onayladım ama şuan iyi mi yaptım emin değilim. Sonra başka işlere daldım. El ile üşenmeden hepsini değiştirmiş. Maddede tek şablon var ise açık gösteriyor, 2 tane var ise ikisini de kapatarak gösteriyor. Hepsi bir arada iken bence çok devasa sayılmaz ama yinede büyük bir değişiklik olduğu için topluluğa mı sorsak? --Mavrikantmsj 21:04, 3 Ocak 2015 (UTC)
Ne oldu son karar nedir Sralp2 ve Mavrikant??? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 23:04, 3 Ocak 2015 (UTC)
İki IP vardı biri engellendi diğeri devam etti. Kararı topluluğa bırakalım dedik en son. Yazan oldu mu bilmiyorum.--Sralp2 (mesaj) 23:10, 3 Ocak 2015 (UTC)

Ulusal Komünizm Başlığı[kaynağı değiştir]

Merhabalar hocam, Ulusal Komünizm başlığına telif haklarını ihlal eden hangi içeriği ya da içerikleri eklediğimi yazarsanız bunu hemen düzeltim tekrar ilgili sayfada yeniden düzenlemeyi yapabilirim. Ulusal Komünizm sayfasında şuanda yayında olan bilgilerin hemen hepsi yanlıştır. Bunların acilen düzeltilmesi lazım çünkü insanları yanıltıyor. Daha öncede bu başlığı düzenlemeye çalıştım defalarca düzenleme tekliflerim reddedildi. Paylaştığım düzenlemede telif hakkını ihlal eden şeyleri bana yazarsanız hemen düzeltir tekrar düzenleme teklifi gönderirim. Saygılar...

Madde üzerine değil de dediğim gibi kendi çalışma sayfanızda maddeyi oluşturduktan sonra size seve yardım etmek isterim. Telif konusuna gelince eğer bir yerden kopyala yapıştır yaparsanız google'da aratınca hemen buluyoruz. Sizi de bizi de aptal yerine koyup kandırmaya çalışmayın :) Kendiniz ile aynı fikirdeki Vikipedistlerden yardım alabilirsiniz. Heyula91 size yardım edebilir diye düşünüyorum. İyi Vikiler. İyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 22:48, 3 Ocak 2015 (UTC)

88.228.61.227 ve Muhteşem katkıları[kaynağı değiştir]

Bu İP nin katkılarını sabah gördüm. Açıkçası pek anlamlandıramadım. Kullanıcı:Superyetkin vandalizm sebebiyle engellemiş. Gördüğüm kadarıyla katkılarının bir kısmını sen, bir kısmını da Vkpd11 onaylamış. Bir kısmı ise onay bekliyor. Dahası bu engellenen arkadaş bu IP ile katkılarına devam ediyor. Şimdi ayıkla pirincin taşını :D hacitalhamesaj at 18:25, 4 Ocak 2015 (UTC)

Kullanıcı:hacitalha,Aynı değişiklikleri 2 yukardaki mesajda da tartıştık. Sralp ile IRC'te, Fenerli ve Uğurkent ile face'te konuştuk. Superyetkin'e de engelleme için mesaj atan benim. İngilizce Viki'de geçen yıl şablonlar birleştirilmiş. Face'te de birleştirilmesinin sorun olmayacağına kadar verdik. Superyetkin'de parçalı şablonları silmiş zaten. Onaylanmamış değişiklikleri onaylayabilirsin sanırım :) --Mavrikantmsj 18:31, 4 Ocak 2015 (UTC)
Öyleyse şimdilik bir sorun yokhacitalhamesaj at 06:06, 5 Ocak 2015 (UTC)

Bilim adamları[kaynağı değiştir]

Selamlar Mavrikant, Sana yine bir konuda danışmak istedim. Bu kullanıcı bazı bilim adamlarının daha önceden maddeleri bulunmasına rağmen yeni maddelerini oluşturmuş. Kendisine bir mesaj attım ancak son değişikliği beş ay önce olmuş neredeyse. Maddeleri çevirmiş çevirmesine ama karıştırarak ve yarım bir şekilde. Bu maddeler asıl kontrol edilmiş maddelerle birleştirilecek galiba ancak örneğin Max Born maddesi, bu kullanıcının oluşturduğu Max Born (Fizikçi) maddesinden daha geride kalmış gibi görünüyor. Niyetim dil bilgisi ve vikipedi standarlarına uygun olmayan bu maddeleri düzenlemek ama bayağı uzun sürecek gibi geliyor o yüzden başlamadan önce bir sana sorayım dedim. Sence maddeleri düzeltmeli miyim yoksa eski maddelerle birleştirilip yeni oluşturulan maddeler kaldırılmalı mı?? -- •Master•Hobbit•Mc• Mesaj 20:02, 4 Ocak 2015 (UTC)

Kullanıcı:Mclovinx, Max Born (Fizikçi) maddesi ingilizceden çevirilmiş. Biraz zor olsada -ki tekrar yazmaktan kolay aslında- bu maddenin vikileştirmesi daha iyi olur. Ufak tefek dil bilgisi hataları var sadece. Şablonlar, resimler ve linkler eklenirse enwikide olduğu gibi kaliteli madde haline gelebilir. Eğer bunu yaparsan bir yıldızı hak edersin. Kolay gelsin. :) --Mavrikantmsj 20:55, 4 Ocak 2015 (UTC)

Coulomb Kanunu (Yasa)[kaynağı değiştir]

Merhaba Mavrikant,Üç günde tamamlamayı başardığım maddelerden birisi bu. Sana bahsettiğim karışık ve bozuk maddeler vardı. Bunlardan biride Coulomb Kanunu (Yasa). İngilizce olan yerleri çevirmeye çalıştım, anlatım bozukluklarını giderdim, anlamsız cümleleri çıkardım. Umarım uygundur. Yıldızı görür gibiyim demek istiyorum.:) Bana çabuk dönersen sevinirim. -- •Master•Hobbit•Mc• Mesaj 13:45, 7 Ocak 2015 (UTC)

Kullanıcı:Mclovinx, Final haftası nedeniyle biraz yoğunum ayın 16'sından sonra inceleyebilirim ancak. Eğer maddenin hazır olduğunu düşünüyorsan Vikipedi:Kaliteli madde adayları sayfasından başvuru yapabilirsin. Yalnız Coulomb Kanunu enwiki'de kaliteli madde olarak seçilmemeiş :) --Mavrikantmsj 14:24, 7 Ocak 2015 (UTC)

Kısaltmalar[kaynağı değiştir]

Selam Mavrikant. Bir konuda fikir almak ve danışmak istiyorum. Sıkça karşıma şu şekilde kuruluşların kısaltmalarıyla açılmış sayfalar çıkmakta ve böyle özellikle siyasi partilerde ve sendikalarda bir çok sayfa var. Sence bunları uzun isimlerine taşımalıyım? bu konuda bir kriter veya kural mevcut mudur? Saygılarımla Heyula91 (mesaj) 22:04, 7 Ocak 2015 (UTC)

Selam, Vikipedi:Adlandırma_kuralları#Açık yazılımı kısaltmalara yeğleyin burada konuyla değinilmiş. Açık kullanım tavsiye edilmiş. Dünya üzerindeki tüm bilgiyi bir gün kendinde barındırmayı planlayan bir ansiklopedide kısaltmalar gelecekte karışıklığa sebep olabilir. Ama TUBİTAK gibi uzun adının neredeyse bilinmediği durumlarda kısaltma kullanılması tercih ediliyor. Bunu göz önüne alarak karar ver, tercih senin. Kolay gelsin. --Mavrikantmsj 22:14, 7 Ocak 2015 (UTC)

Selam Mavrikant. Bana yazdığınız mesajı okudum ve açıkçası son değişiklikler devriyesi olmaktan büyük mutluluk duyacağımı belirtmek isterim.Kabul ettiğiniz taktirde bir an önce son değişiklikler devriyesi olmaya hazırım. Kullanıcı:EmreSyr

Selam mavrikant, Şablon:Nobel_Fizyoloji_veya_Tıp_Ödülü_Kazananlar ve Şablon:Nobel_Fizyoloji_veya_Tıp_Ödülü şablonu aynı. Birisinin silinmesi (veya yönlendirilmesi) gertekmiyor mu? --hacitalhamesaj at 11:58, 8 Ocak 2015 (UTC)

Kullanıcı:hacitalha, İstek yapıldı Yapıldı --Mavrikantmsj 15:32, 8 Ocak 2015 (UTC)
Bu arada mention atmışsın. Bildirim gelmedi. Daha önce birkaç kere yaşamıştım bunu hacitalhamesaj at 20:09, 9 Ocak 2015 (UTC)
Kullanıcı:Hacitalha, Şimdi? İlk harfi büyük yazdım. --Mavrikantmsj 20:57, 9 Ocak 2015 (UTC)
Aaa evet oldu. Demek ki bundan kaynaklanıyormuş --hacitalhamesaj at 06:20, 10 Ocak 2015 (UTC)
Kullanıcı:Hacitalha, İmzanda ve onun kodunda ilk harf küçük. İlginç. Kodda büyük olması gerekir diye tahmin ediyorum. Çünkü sayfa adında büyük gözüküyor. --Mavrikantmsj 06:25, 10 Ocak 2015 (UTC)
Farkındayım. Bir sorun olmaz diye düşünüyordum. İmzamı değiştireyim mi? hacitalhamesaj at 06:27, 10 Ocak 2015 (UTC)
Kullanıcı:Hacitalha,Ben öğrendim artık, benim için fark etmez. Ama başkaları yine yanlışlıkla kodu kopyalayıp küçük harfle yazabilir. --Mavrikantmsj 06:37, 10 Ocak 2015 (UTC)

Hali pürmelalim[kaynağı değiştir]

Sayın ve de pek muhterem Mavrikant. Tarafıma geçtiğimiz günlerde bir devriyelik davetiyesi gönderdiniz ve de 'başımla beraber' edasında hemen başvurdum ama reddedildi. Sayın Khutuck faideli çalışmalarımı olumlarken iki adet iraptan mahalsiz yoruma binaen reddedildim ve çok üzüldüm. Kaç gündür sonuçlanmasını bekliyordum. Neden davet ettiğiniz kullanıcılara destek olmadığınızı affınıza sığınarak sorabilir miyim efenim? İkmal (mesaj) 22:41, 9 Ocak 2015 (UTC)

Kullanıcı İkmal[kaynağı değiştir]

Şu değişiklilkten sonra kullanıcın beyaz liste yetkileri gözden geçirilmeli. Ayrıca kullanıcı Geydej de ona buna saçma sapan mesaj göndermekten başka birşey yapmıyor. Bunu engelliycek bir politika yok mu? --Mavrikantmsj 22:58, 9 Ocak 2015 (UTC)

rica etsem kullanıcıya konuyla ilgili bir bilgilendirme mesajı yollar mısın. sonrasında katkıları izleyelim bir süre. geydej ile ilgileniyorum. teşekkürler. --kibele 23:02, 9 Ocak 2015 (UTC)
Efenim arama kutusuna Hacked Redhack yazılarak hacklenilmiş gibi gösterilmiş. Böyle bir şey Vikipedi'da olabilir mi? İkmal (mesaj) 23:10, 9 Ocak 2015 (UTC)
  • Öyle bir şey olsaydı kimse bunu haber yapmazdı. Yüzlerce ciddi eylemi olan bir grubun böyle bir şeye tenecül etmez zaten. Ayrıca sizin gönderdiğiniz link ile haberdeki sayfa birbirinden farklı. Bu tür eylemleriniz engellenmenize neden olabilir. Devriye daveti birçok kişiye program ile otomatik gönderildi. Daveti almanız hiçbir şey ifade etmez. Son söz başvurusu sayfasında söylenir. Katkılarınız kontrol eden devriyelerin olumlu/olumsuz görüşleri karar üzerinde kritik öneme sahip. Sonuç olarak Ziya Paşa'nın Terkîb-i bend şiirinde yazdığı gibi "Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz / Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde". Kullanıcılar ile tartışma yerine Vikipedi'ye olabildiğince katkı yapmaya çalışınız. Katkı yapmak için üye olmanıza bile gerek olmadığını hatırlatırım. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 23:47, 9 Ocak 2015 (UTC)
İnternet ve Ağ güvenliği üzerine hatırı sayılır çalışmalarım var. Açıklama kısmına bir link iliştirdim. Baktınız sanırım. Html kodları bloklanmadığı için arama labeline hacked bilmemne minvali şeyler yazılmış ve ekrana yazdırılmış. Hem kendileri de diyor zaten XSS açığı olduğunu Eğer bu tür basit çapta eylemlerin Vikipedi'de yer aldığı aşikare olursa Script Kiddie'lardan başınızı kaldıramazsınız, durmadan KD olmayan eklenti yapmaya çalışırlar. Niyetimiz halis ama kimsenin görmek istediği yok. Tenecül değil tenezzül bu arada. Engellemek istiyorsanız, bir tık kadar yakın zaten. Vandalist lamerler reklam bültenine çevirsin bir şey olmasın, gece gündüz demeden bir şeyler yapmaya çalışanlarda engellensin. Adalet bir semt adı bile olmadı ne acıdır ki. İkmal (mesaj) 00:06, 10 Ocak 2015 (UTC)

Selam Mavrikant! Nacizane hizmetlilik başvurusunda bulundum. Zaman ayırıp görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim. İyi vikilemeler :)--Pinkmlover (mesaj) 15:16, 11 Ocak 2015 (UTC)

Geri döndüğünüz için kutlarım. Teşekkür butonu çalışıyor. --Mavrikantmsj 17:46, 11 Ocak 2015 (UTC)

Çalışmıyor bende. --Turgut46 18:01, 11 Ocak 2015 (UTC)

Marhabalar efenim. Her ne kadar vazife atfedilmese de vandalizm ile mücadelede bulunmaya çalışıyorum. Bu kullanıcı ideolojik, tarafgir iletiler girmekle Vikipedi'nin şahs-ı maneviyatına ve ali itibarına gölge düşürecek fiillerde bulunuyor. Profiline uyarı şablonu ekledim. Engel gerektirebilir. Sevgiler. İkmal (mesaj) 20:01, 11 Ocak 2015 (UTC)

Kullanıcı_mesaj:1gercekci Bu kullanıcıya da yorum yapma şablonu ekledim profiline. Kaynaksız yorum niteliğinde maddeler ekliyor. Cezai müeyyide gerektirebilir. İkmal (mesaj) 20:27, 11 Ocak 2015 (UTC)
Bu kullanıcı da yine ciddi ol şablonu ekledim.

Kurtlar Vadisi bölümleri listesi adlı eserde yaptığım değişikler kaynaklara uymakta ve belirli değişiklerdir. Neden kabul edilmediğini sormak ve eğer varsa hatamın nerede olup, nasıl düzelteceğimi sormak istiyorum. Lütfen...--Sıddık07

Özür dilerim. Kaynakça kısmını aynı linkle doldurduğunuz için gerçekten reyting bilgilerini eklediğinizi gözden kaçırmışım. Katkılarınıız geri getirip maddeyi düzenliyorum. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 19:50, 12 Ocak 2015 (UTC)

yemek daıma kendınse[kaynağı değiştir]

OLAYLARDA DAIMA TEK SUÇ YOKTUR BİRLİKTE SUÇ İŞLENIR ÖYLEKİ CEVREDEKİ ETMENLER BIREYDEN DAHA ÖNEMLİDİR...TESADUFSEL SANSA SADECE ÇIKIŞTAKI OLAYLAR ETMENIDIR.... Geydej (mesaj) 21:00, 13 Ocak 2015 (UTC)

Merhaba, sayfamdaki davetinizi geç gördüm kusura bakmayın."son değişiklikler devriyesi" olmayı çok isterim.Umarım hala buna hakkım vardır.Elimden geldiğince katkıda bulanmak isterim.--Neomaniaamesaj 21:36, 13 Ocak 2015 (UTC)

Teşekkür ederim başvurumu hemen yapacağım--Neomaniaamesaj 21:42, 13 Ocak 2015 (UTC)

Hello Marvrikant, pleas help this Artikle perfektion in türki. Thank you very much--82.113.106.13

Hi, Turkish categories added, foreign external links removed. Also Persondata and Authority control templates which is we are not using trwiki removed. I corrected some typo errors. It is enough I thinks. Thanks for your concern. --Mavrikantmsj 03:00, 14 Ocak 2015 (UTC)

Şuraya bir bakar mısın?? Buna telif hakkı diyebilir miyiz?? Resim konusunda biraz cahilim kusura bakma :) -- •Master•Hobbit•Mc• Mesaj 18:56, 14 Ocak 2015 (UTC)

Kullanıcı:Mclovinx, Telifli resim kaldırılmış. Şu halinde sıkıntı yok. --Mavrikantmsj 01:09, 15 Ocak 2015 (UTC)

Bir yavru kedi de sizin için![kaynağı değiştir]

Sürekli soru sormamdan delirdiğini düşünmeye başladım:) Bu kedicik sana teşekkürüm olsun...

-- •Master•Hobbit•Mc• Mesaj 19:15, 14 Ocak 2015 (UTC)

Salam Mavrikant.Ben Beyaz listeye girmek istiyorum.Bunun icin ne etmeliyim?Cevaplarsan sevinirim.iyi gunleri.Okanfan (mesaj) 07:15, 16 Ocak 2015 (UTC)

Okanfan, Şartları sağlıyorsanız, Vikipedi:Devriyelik başvurusu sayfasından başvuru yapabilirsiniz. --Mavrikantmsj 07:17, 16 Ocak 2015 (UTC)
Tamam tesekkurler.Okanfan (mesaj) 15:47, 16 Ocak 2015 (UTC)

Davetiniz için teşekkürler.Pek aktif olamadığım için geç cevap yazıyorum kusura bakmayın yine de bir müracaatta bulunayım. Dogstar (mesaj) 20:41, 18 Ocak 2015 (UTC)

Haftanın seçkin maddesi[kaynağı değiştir]

Günaydınlar Mavrikant, Haftanın seçkin maddesi bugün görünmüyor. Bir hata falan mı var. İlk sana sorayım dedim :D-- •Master•Hobbit•Mc• Mesaj 08:00, 19 Ocak 2015 (UTC)

Kullanıcı:Mclovinx Haftanın maddesini Kullanıcı:Ahzaryamed belirliyor. Bu hafta geç kalmış anlaşılan. Sayfa korumaya alındığı için düzektemiyorum. Sadece hizmetli yetkisine sahip olanlar yapabilir. Kendisine ve bir başka hizmetliye mail attım. İlgilenirler. Günün seçkin resmini Ömer Berkay ve ben belirliyoruz. Öneride bulunabilirsin. Ayrıca facebook sayfamızda da yayınlanıyor. --Mavrikantmsj 08:59, 19 Ocak 2015 (UTC)
Facebook sayfasının olduğunu bilmiyordum... Bu iyi oldu :D -- •Master•Hobbit•Mc• Mesaj 17:20, 19 Ocak 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Vikipedi'deki yaşın kutlu olsun. Nice senelere. Katkıları bırakma. Darılırız sonra. --Uğurkentmesaj 18:52, 19 Ocak 2015 (UTC)

GSR önyükleme şablonu[kaynağı değiştir]

Önyükleme şablonunu değiştirdim. Şöyle geliyor artık. Boyut bilgileri ve kategoriler otomatik ekleniyor. {{yk:MEVCUTAYADI}} yerini bir sonraki ay için Gsr belirliyorsak değiştirmek gerekiyor sadece. Başlık parametresi kullanılmıyor sanırım. O yüzden onu da çıkarttım. Nasıl olmuş? --Mavrikantmsj 09:46, 21 Ocak 2015 (UTC)

Çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Önümüzde ki günlerde tekrardan tüm şablonları değiştirmeyi düşünüyorum. Daha fazla parametre ve daha fazla renk. Bunun içinde senin fikirlerin çok önemli. İyi vikiler.--Ömer Berkaymesaj 15:49, 21 Ocak 2015 (UTC)

Tablolarda Logo Kullanımı[kaynağı değiştir]

Merhaba Mavrikant. Tam olarak netliğe kavuşturamadğım bir konuda sana danışıyorum. Durum şu ki, bu gibi sayfalarda oluşturduğum tablolarda partinin logosunu görsellik ve anlaşılmayı kolaylaştırması açısından kullanmayı doğru buldum. İngilizce Vikipedi'de de aynı şekilde kullanılmış. Fakat logo kullanım yönergelerinde bu tip bir durum için açık bir ifade bulamadım. Parti logolarının oluşturulan tablolalarda bulunması ile ilgili sence ne yapmalıyım? Teşekkürler. Heyula91 (mesaj) 15:33, 22 Ocak 2015 (UTC)

Heyula91, Oradaki logoların 1 tanesi hariç hepsi telifsiz, Commons üzerinde saklanıyor. Dolayısı ile kullanımı ile ilgili bir sınırlama yok. Hıristiyan Sosyal Birliği'nin logosu özgür lisanslı değil dolayısı ile kullanıldığı her sayfa için adil kullanım gerekçesi eklenmesi gerekiyor. "Please add a detailed fair use rationale for each use, as well as the source of the work and copyright information."[1](Türkçesi eksik çevrilmiş şimdi düzelttim.) Şurası önemli bu logoların telif hakkı yok ama tescilli marka oldukları için bazı sınırlandırmalar var. Konuyla alakasız, okuyucuyu yanlış yönlendiren karalayıcı yerlerde kullanılamaz. Bizim durumumuzda böyle bir şey yok tabi. Parti listesi güzel olmuş, kolay gelsin.--Mavrikantmsj 17:04, 22 Ocak 2015 (UTC)

Selamlar Mavrikant, Herzamanki gibi yine bir sorum ve sana ihtiyacım var:) Şu yeni oluşturulan kullanıcılara hoşgeldin mesajı gönderen bi bot ayarlayabilir miyim. Öyle bir şey yapılıyor mu yani ya da var mı bu işi yapan bir tane:)-- •Master•Hobbit•Mc• Mesaj 16:18, 23 Ocak 2015 (UTC)

Kullanıcı:Mclovinx, AWB'ye yeni listesini aktarıp onla yapabilirsin. Hazır yazılmış Pyhton programları da olmalı ama kullanmıyı hiç bilmiyorum. En iyisi MediaWiki'nin otomatik çalışan eklentisi. Köy çeşmesinde bu eklentinin kullanılması tartışılabilir. --Mavrikantmsj 15:14, 24 Ocak 2015 (UTC)
Olabilir yazayım en iyisi köy çeşmesine daha sonra.-- •Master•Hobbit•Mc• Mesaj 17:57, 24 Ocak 2015 (UTC)
  • Hoş geldin mesajlarını ben de bir ara botla gönderdim, ama elle yazmak daha iyi oluyor. Daha samimi, daha iyi dönüş alıyor, bilginize Kullanıcı:Mclovinx :) --Khutuckmsj 19:17, 25 Ocak 2015 (UTC)
Teşekkürler Kullanıcı:Khutuck :)-- •Master•Hobbit•Mc• Mesaj 19:21, 25 Ocak 2015 (UTC)

Teknisyenlik başvurusu[kaynağı değiştir]

Seni bekleyen bir başvuru var. Benden bu kadar gerisi topluluğumuzun kararı. --Uğurkentmesaj 18:53, 25 Ocak 2015 (UTC)

Tablo değişikliği[kaynağı değiştir]

Mavrikant merhaba. Bir kullanıcı şu sayfadaki tabloyu kendi oluşturduğu önceden girilmiş bazı bilgileri silerek oluşturduğu tabloyla ısrarla değiştirmeye çalışıyor. Gerekçe olarak neden varolan tabloda düzenleme yapmadığını sorduğumda bir şey belirtmedi. Ne yapmam gerekir? Bir bakar mısın? Heyula91 (mesaj) 14:53, 26 Ocak 2015 (UTC)

Heyula91, Gözlemci Partiler kısmını Türk Vardar'dan aldım güncel sürüm üzerine ekledim. Eski hali yıllardan beri değişmemiş. Yanlış olması ihtimali yüksek. İngilizce Vikipedi'de gözlemci kısmında bunlar vardı. Eksik var ise hem burada hem de orada kaynak göstererek ekleyebilirsin. Konunun uzmanı olmadığım için başka bir şey yapamıycam. Üye Partiler tablosunu çok güzel yapmışsın. İngilizce Vikipedi'den daha iyi olmuş. Türk Vardar büyük ihtimalle tecrübeli eski bir kullanıcı :) Neyse kolay gelsin. :) --Mavrikantmsj 15:35, 26 Ocak 2015 (UTC)
Mavrikant bahsi geçen kullanıcının daha önce süresiz engellenen bir hesabın sahibi olduğundan şüphelenmekteyim. Bu durumda ne yapmak gerekir? Heyula91 (mesaj) 15:18, 30 Ocak 2015 (UTC)
Ben de onu diyordum sana :) Zarar vermiyorsa birşey yapmaya gerek yok diye biliyorum. --Mavrikantmsj 15:37, 30 Ocak 2015 (UTC)

SD Devriyesi[kaynağı değiştir]

SD Devriyesi olma öneriniz için teşekkürler. Bazen Viki'den uzak kalıyorum ve girmiyorum; ama buna rağmen SD Devriyesi olmak mümkünse, bu işi üstlenmek isterim.--Avelum (mesaj) 23:56, 28 Ocak 2015 (UTC)

Merhaba, Sayfada yapılan değişikliklerin yetrli olup olmadığına dair bir sonraki uyarı ne kadar zaman sonra gelir acaba. Yada eğer geliştirilmesi gerekiyorsa silinme aşamasından bekleme aşamasına geçiş gibi bir durum varmı? Kullanıcı adına dair bir uyarı gelmiş. Kullanıcı isimleri ile ilgili dikkat edilmesi gerekli kurallar nerede yazıyor.--Gunisigiaydinlatma (mesaj) 06:42, 30 Ocak 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Çok teşekkürler :) Ecemulutak (mesaj) 08:54, 30 Ocak 2015 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Vikipedi düzenlemeleri acemi kullanıcı için çok karışık, yardım sayfaları da çok kullanışlı değil. Verdiğim zahmet için çok teşekkür ediyorum. "İkinci İnönü Muharebesi" sayfasında da değişiklik yaptım. Umarım sizi çok yormam. Teşekkürlerle.. Nurperix (mesaj) 16:13, 30 Ocak 2015 (UTC)