Kullanıcı mesaj:Math34/Arşiv2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Resim etiketleme[kaynağı değiştir]

Selam. Uzun süre sonra vikipedi'ye girme fırsatı buldum. İlk günlerde pek telif konusu gündemde olmadığı için ve özellikle 10.000'i bulmak için kastığımız dönemde pek çok foto eklemişim. Onlardan uygun olanları etiketlemek istiyorum. Köy çeşmesinde sorularıma cevap bulamadım sana sorayım.

1. Kocayusuf.jpg bunun gibi çekildiği veya çizildiği belli bir süreyi geçmiş fotolar anonim oluyor gibi birşey okumuştum. Bu tür resimler için nasıl bir etiketleme yapmak lazım?

2. Bir ara bjk.com.tr 'den futbolcuların biyografilerini alabilmek için izin almıştım. Ama resimler için değil. Ayrıca spor kulüplerinin çoğunda futbolcu fotoları media center denilen basının kullanımı için konuluyor. Bu durumda telif sorunu oluyor mu?

3. Valilikten ve kültür bakanlığının web sitesinden pek çok resim yüklemiştim. Bunlar için Kamu malı gibi bir etiketleme yapılabilir mi?

4. Daha bir iki soru vardı ama şu anda aklıma gelmiyor. Son olarak telifle ilgili değil de başka bir sorum var. İngilizceden çevirerek 1998 FIFA Dünya Kupası maddesi hazırladım dün. Ancak üst sağdaki şablonda logoyu yüklememe rağmen görünmüyor. Baya uğraştım da, sorun nerede acaba? --Math34 06:45, 15 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Math34, telif durumu belirsiz resimlerle ilgili 1-2 sorun çıktıktan sonra bu konuya daha duyarlı olmaya karar verdik ve öncelikli olarak önceden yüklenen resimlerle başladık:) Sanırım en çok resim yükleyen kişi senmişsin:) Sorularına elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışacam
1. soru için, eski fotoğraflara {{PD-Old}} şablonunu kullanabilirsin.
2.siiçin, bazı fotoğraflar tanıtım amaçlı oluyor {{promotional}} sanırım onlara uymaktadır.
3, valilik ve kültür bakanlığında kesinlik yok, bazılarında doğrudan telifli olduğu yazıyor özellikle kültür bakanlığı için çok net olarak ifade edilmiş. Birçoğu uymuyor sanırım buraya:)
4.sorun için gittim ingilizcedeki şablonuda kullandım fakat sorun tam hallolmadı, tekrar göz atacam:)
İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 18:36, 15 Haziran 2006 (UTC)
Teşekkürler. Gerçekten çok foto var. :) Elimden geldiği kadar etiketliyeceğim.
Kültür Bakanlığı'ndan yüklediğim fotolar konusunda ben de şüpheliyim :) Devlet Sanatçılarını eklerken oradan pek çok foto aldım. :( Artık kurtulan kurtalacak, giden gidecek. Yalnız örneğin Muammer Güler ya da Bülend Ulusu gibi maddelerdeki fotolar kamu malı olarak etiketlenebilir diye düşünüyorum.
Bu arada bir şey daha var. Örneğin ordudaki rütbeleri ilk açtığımda tüm rütbeleri tanıtan apolet resimleri eklemiştim. Yenilerin yüklenmesi ile onlara gerek kalmamış. En azından bir yandan bu şekilde bir maddede olmayan fotolar silinirse, biraz daha rahatlama olacaktır. --Math34 06:50, 16 Haziran 2006 (UTC)
Muammer Güler ve Bülend Ulusu gibi maddelerde bulunan resimler ile ilgili kesin bir fikrim yok, kaynak vs. bu duruma göre telif durumu değişebilir. Resimleri etiketleme konusunda çok acele etmene gerek yok, zaman buldukça düzenle yeter:) Bu arada rütbe resimleri sanırım bunlar; bu senin yüklediğin Resim:Astbscvs.jpg , buda başka bir kullanıcı tarafından commons'a yüklenmiş olan Image:TR-Army-OR8.gif buradakileri kullanılmadığı nedeniyle kullanıcı isteği üzerine siliyorum. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:06, 16 Haziran 2006 (UTC)

Dünya Kupası[kaynağı değiştir]

Öncelikle kusura bakma. Çok önceleri Dünya Kupası ile ilgili mesaj yapmışsın. Ama 2 ay kadar bir süre uzak kaldım wikipedia'dan. Çok iyi olur. Sırayla yaparız :)

1998 FIFA Dünya Kupası'yı geçen gün hazırladım. Bu arada benim izlediğim yöntem şöyle: Word gibi bir kelime işlemci programa ingilizce metini kopyaladım. Çünkü Dünya Kupası maddeleri metinden çok şablonlar ve tablolardan oluşuyor. Ondan sonra mümkün olduğu kadar bul=> değiştir ile Türkçe'ye çeviriyorum. Bu özellikle bir metinde onlarca defa geçen kelimeler anında çevriliyor.

Örn:Attendance => seyirci, ref.=> hak. veya England national football team|England => İngiltere gibi... Bu yöntem baya zaman kazandırdı. --Math34 06:28, 16 Haziran 2006 (UTC)

Önemli değil. :)
Bu arada 1998 FIFA Dünya Kupası'ndaki logo artık gözüküyor. az-wiki'de de aynısı olmuştu. 150px boyutunda yeniden yükledim halloldu. Logoları yüklerken bundan sonra 150px boyutunda yükleyelim. Büyükleri gözükmüyor. Memty 08:01, 16 Haziran 2006 (UTC)

Spor konusunda katkıda bulunanlardan biride benim. Şu an 2006 Dünya Kupası'nda oynayan meşhur oyuncuları ve kulüp takımlarını düzenliyorum. Dünya Kupası çalışmaları çok güzel olmuş. İsviçre ve Romanya Milli Takımları'da çok güzel olmuş. İyi çalışmalar ----Serkansporfcmesaj 10:43, 20 Haziran 2006 (UTC)

spor maddeleri[kaynağı değiştir]

Spor konusunda katkıda bulunanlardan biride benim. Şu an 2006 Dünya Kupası'nda oynayan meşhur oyuncuları ve kulüp takımlarını düzenliyorum. Dünya Kupası çalışmaları çok güzel olmuş. İsviçre ve Romanya Milli Takımları'da çok güzel olmuş. İyi çalışmalar ----Serkansporfcmesaj 10:43, 20 Haziran 2006 (UTC)

Senin de sporla ilgili girdiğin maddeleri beğeniyle takip ediyorum. Gerçekten çok çok eksik var. Sadece futbol konusunda bile pek çok önemli isim, takım vs. eklenmesi lazım. Kolay gelsin :) --Math34 11:21, 20 Haziran 2006 (UTC)
Bu arada Avrupa'nın önemli futbol takımlarının maddelerini açtığın için tekrar teşekkürler. Açtığın maddelere bu akşam hemen senin ardından futbol kulübü şablonu ekledim (örn: Porto, S.Lizbon vs.) ama yeniler için sorayım. Sağdaki kulüp künyesi içeren şablonu ekleyeyim mi? Yoksa sonradan sen düzenleme yapacak mısın? --Math34 19:45, 20 Haziran 2006 (UTC)
Ekle istersen. Ben sonra düzenleme yaparım diye düşündüm. Milli takımların bazılarında da eksik. --Serkansporfcmesaj 08:15, 21 Haziran 2006 (UTC)

Vadina = Vidin ?[kaynağı değiştir]

Merhaba Göçmen,

Öncelikle kolay gelsin. Yabancı wikipedialardaki tecrübenle çok faydalı olacaksın :)

Sorum şu: Hakkı Yeten makalesine bakarsan doğduğu şehir olarak Bulgaristan'ın Vadina şehri yazıyor. Daha önceden başka bir arkadaş da sormuştu ancak aradığımızda böyle bir yerleşim yeri bulamadık. Vidin olabilir mi diye düşündüm... Oysa gerek Beşiktaş'ın sitesinde, gerekse benim kontrol ettiğim BJK tarihiyle ilgili başka bir kitapta Vadina olarak geçiyor. Senin bildiğin Vadina diye bir yerleşim yeri Bulgaristan'da var mı? Yoksa Vidin'i tercüme ederken yanlışlık mı yapılmış? -Math34 14:07, 21 Haziran 2006 (UTC)

Öncelikle teşekkür ederim Math34. Tercümede bir yanlışlık olduğunu hiç sanmam, çünkü Bulgarcası da Vidin'dir. Eski adı "Vdin". Şimdi, 1910 yılından bahsediyorsak, o yerleşimi bulmak imkansız gibidir. Yani bir köy bir ilçe de olabilir. Adı Bulgarca da olabilir, Türkçe de, Makedonca da, Romanca da. İnternette aradım, hiçbir düzgün sonuç çıkmadı. Bulgarca wikide de bir sonuç çıkmadı. Yani anlayacağınız, öyle bir yerin varlığını ispatlayacak bir bulgu elde edemedim. --Göçmen 15:27, 21 Haziran 2006 (UTC)
Teşekkür ederim. Dediğim gibi bir ara merak etmiştik de :) Senin de katkılarını görünce bir sorayım dedim. Büyük ihtimal Vidin olabilir ama elimizdeki kaynaklar böyle diyorsa yapacak bir şey yok. İyi çalışmalar...--Math34 20:36, 21 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba; buraya ve buna bakarsanız aradığınız bunlardan biridir! Saygılarımla.--LandSCape 20:48, 21 Haziran 2006 (UTC)

hekırlar bastı :)[kaynağı değiştir]

Selam Uğur,

Can19, Pro19 kullanıcı isimleri ve 81.215.11.42 ip vandallıkla uğraşıyor. Yükledikeri fotolar ve maddelerde ettikleri küfürlerden dolayı şu bebeleri banler misiniz?

1

--Math34 16:04, 21 Haziran 2006 (UTC)

Neyse sen farkına varmışsın. :) Bu arada bu çeşit kullanıcıları engellemek için de Vikipedi:Şikâyet'e mi başvurmak lazım --Math34 16:06, 21 Haziran 2006 (UTC) --Math34 16:06, 21 Haziran 2006 (UTC)
Şimdi farkına vardım, seri ve bilerek yaptıklarını farkettim, bir ön uyarı attım:) Şikayet aslında biraz daha farklı, bunların yaptıkları açık olarak vandalizm, şikayete biraz daha net vandalizm olmayan fakat bir şekilde topluluğu zorlayan durumlarda kullanıyoruz. Devam etmeleri durumunda engelleyecem. İlgin için teşekkür ederim --Ugur Basakmesaj 16:08, 21 Haziran 2006 (UTC)
Math34, katkılarını tekrar inceledim ve küfürlü değişiklik nedeniye 3'er saat engelledim. Kolay l gelsin --Ugur Basakmesaj 16:15, 21 Haziran 2006 (UTC)
  • Merhabalar,

Ne yazık ki bireysel olarak onu güncelleme imkanımız yok otomatik güncelleniyor - bu nedenle bazen bu tip gecikmeler olabiliyor. İyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 21:56, 25 Haziran 2006 (UTC)

Olanlara dur demek[kaynağı değiştir]

Ben de bu olanlara dur demek için bir oylama başlatmıştım ancak kimse katılım göstermedi. Mecburen şimdi bütün SAM'lerle tek tek uğraşıyoruz. --Ruzgarmesaj 18:48, 28 Haziran 2006 (UTC)

Ben Baylanı tartışmaya çekmek istemedim. Hatta yazdığım mesajın sonuna Baylanla bir problemim olmadığını ifade eden bir not ekledım. Sonra da Baylana mesaj atıp eger rahatsız olduysa o mesajı sileceğimi belirttim. Ben asla başka bır kullanıcıyı tartışmaya cekmek istemem zaten bu tartışmayı başlatan arkadaşın amacı o; Vikipedinin gelişimini baltalamak. --Ruzgarmesaj 19:20, 28 Haziran 2006 (UTC)

Görüşlerinize saygı duyuyorum tabi. Bana göre sorun şu eğer, kullanıcı şablonlarına SAM şablonu koyulacaksa bu olay önceden Köy çeşmesinde tartışılır ve bir karara varılır, sonra harekete geçilir. Eğer siz bir konsensus sağlamadan, bir fikir birliğine varmadan kullanıcı şablonlarına SAM şablonu koyarsanız bu sefer herkes kendi beğenmediği kullanıcı şablonuna SAM şablonu koyar. Ve iş iyice içinden çıkılmaz bir hale gelir. Zaten şu andaki durum benim kaygılarımın haklı olduğunu gösteriyor.

Neyse inşallah kısa sürede kazasız, belasız şu tartışmaları atlatırız da Vikipedi için faydalı bir şeyler yapmaya başlarız. İyi çalışmalar--Ruzgarmesaj 00:12, 29 Haziran 2006 (UTC)

  • Google araması yeterli sonuç vermediği gibi, madde ve kişisel sitesi de pek ansiklopedik bir görüntü çizmiyor. SAM'a gerek yok, sil şablonu koyabilirsiniz, VP:HS Maddeler 6 gereğince silinebilir. Sorma nezaketi gösterdiğiniz için teşekkür ederim, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 11:23, 4 Temmuz 2006 (UTC)

Spor Portalı[kaynağı değiştir]

Hocam, her şeyin portalı var bi sporun portalı yok. Bizde mi portal açsak ne? :) Yalnız nasıl olacağını daha yeni olduğum için bilmiyorum. Yardımcı olursan sevinirim.----Serkansporfcmesaj 19:52, 4 Temmuz 2006 (UTC)

Çok iyi olur. :) Ben de ne zamandır düşünüyordum ama bir türlü ilk adımı atıp başlayamadım. Ben de o kadar iyi değilim ama Portal:Mitoloji veya Portal:Astronomi gibi bir portalı alıp spora çevirebiliriz. Bir de İngilizce Spor portalı [1] 'ndan günün fotosu gibi şeyleri alarak faydalanabliirz. Ne dersin başlayalım mı? :) --Math34 20:03, 4 Temmuz 2006 (UTC)
Başlayalım o zaman. Diğer Türkçe portallardan çevirmek daha uygun bence. Bizimki farklı olsun İngilizce'den. İlk adımı senden bekliyorum :)----Serkansporfcmesaj 20:08, 4 Temmuz 2006 (UTC)
  • Serkan, dün akşam az çok bir şeye benzedi portalımız. Nasıl olmuş :) Eksik birşey var mı? Renkler nasıl olmalı bu arada kararsız kaldım. Yeşil ağırlıklı olmalı diye düşündüm ben. Arka fon beyaz mı kalsın? --Math34 09:46, 5 Temmuz 2006 (UTC)
    • Güzel olmuş abi. Renkleride güzel bence. Üyeleri filan yazmayacakmıyız biz? ----Serkansporfcmesaj 14:20, 5 Temmuz 2006 (UTC)
Dün düşündüm onu da karar veremedim. Portal:Askeriye'de katılımcılar var. Onun gibi bir şey değil mi? Ama şimdi farkettim spor portalın görünümüne benzeyen Portal:Mitoloji'nın sağ altındaki tablo gibi bir şey değil mi? --Math34 14:34, 5 Temmuz 2006 (UTC)
Evet evet onlar. Ama bazı portallarda da yok. Sen bilirsin istediğin gibi olsun. ----Serkansporfcmesaj 14:58, 5 Temmuz 2006 (UTC)
Sevgili Math34, Vikipedi'ye Spor ile ilgili yaptığın değerli katkılarından dolayı sana bu Vikipedi nişanını hediye etmek içimden geldi :) Kullanıcı:Baylan
  • Katkılarınız için teşekkürler ve tebrikler...--renegademsj 06:37, 6 Temmuz 2006 (UTC)
  • Sevgili Math34, ben teşekkür ederim. Evde şu sıralar net bağlantım olamdığından katkılarım azaldı. İş yerinden de katılımım kısıtlı oluyor haliyle, o yüzden fırsat buldukça girmeye çalışıyorum. Ancak anasayfa konusuna gelince çok az sayıda ana sayfaya aday konuyor. Ben de daha önce yazmış olduğum bir kaç maddeyi zaten kendim aday göstermiştim. Bundan sonra o da azalacak zaten :-) Ama Serkansporfc ile sen eminim oraya sporla ilgili adaylar gösterirsiniz. İyi çalışmalar--Baylanmsj 07:05, 6 Temmuz 2006 (UTC)

Sevgili Math34, uzun süre önce konuşmuştuk aynı hızla devam ediyorsun ben de tebrik ederim seni -- 16 10:01, 7 Temmuz 2006 (UTC)

Ben de tebrik ediyorum, iyi çalışmalar! :) Tembelejderha 12:43, 7 Temmuz 2006 (UTC)

Spor portalı çok güzel olmuş. Tahminimce spor üzerindeki çalışmalarınız devam ediyor. Nasıl ki Sinema portalının ardından Sinema Vikiprojesi açıldı ise bunun gibi Spor Vikiprojesini kurabiliriz. yapılacaklar ve projeleri oraya taşıyıp burayıda ferahlatmış oluruz. Bu konuda elimden gelen ardımı yapabilirim.--Absarileti 08:17, 14 Temmuz 2006 (UTC)
Katilimlarinizi begenerek izliyorum, basarilar dilerim. Tesekkurler, Citrat 19:45, 26 Temmuz 2006 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Hocam Paris Saint-Germain'i yönlendirmeyi beceremedim. Şunu bir düzeltebilir misin? ----Serkansporfcmesaj 11:22, 15 Temmuz 2006 (UTC) Oldu değil mi? Sen Redirect komutunu parantez içine almışsın. Ondan olmadı sanırım.--Math34 11:46, 15 Temmuz 2006 (UTC) Oldu çok sağolasın ----Serkansporfcmesaj 11:53, 15 Temmuz 2006 (UTC)

Vikiproje Spor[kaynağı değiştir]

Bence çeviriye gerek yok. Çünkü onların (yani çeviri yapılacak yerin) katergori düzeni ve sporla ilgili maddeleri bize göre çok gelişmiş.Vikipedi:Vikiproje Spor ismi ile başlatabiliriz. Elimden gelen yardımı yapmaya çalışırım.--Absarileti 07:55, 23 Temmuz 2006 (UTC)

Evet VikiProje Spor'un olması çok iyi olur. Böylece daha azla kişi yardım eder. Bu aralar pek giremiyorum ama bir ucundan bende tutarım.----Serkansporfcmesaj 08:28, 23 Temmuz 2006 (UTC)

Ben başlatmıştım ama Vikiproje:Spor ve P harfi büyük olmalı.--Absarileti 08:36, 24 Temmuz 2006 (UTC)


Merhabalar, İcoskun isimli kullanıcıyı engeleyebilirmisiz, sürekli yeni maddeler açıp, aynı resmi ekliyor. İyi çalışmalar-The cat

) tamam farkettim ama, daha üst düzey birini bulamadığım için, belki bişeyler yapabileceğinizi düşündüm :) online olunca şimdi msj attım teşekkürler, iyi çalışmalar- The cat

Sayfamda yaptığınız düzeltme için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.--Tarih 19:14, 26 Temmuz 2006 (UTC)

Merhaba Math34, vandalizme olan savasin dikkatimi cekti. Bu tur ufak saldirilari fark etmek zor oluyor, yaptigini taktir ediyorum. Tek eklemek istedigim, bu konuda sinirlenmemen; keza bugun gibi yiginla IP geliyor. Genelde en fazla 15-20dk kalip gidiyorlar. Sonradan hepsini geri aliyoruz; fark ettigimiz olcude. Eger israrla devam ederse mudahele edebiliriz yoksa dedigim gibi hic bir vikipedistin yipranmasini istemem bu yuzden. Gayretlerin tekrar tesekkur ederim. Citrat 19:43, 26 Temmuz 2006 (UTC)

Ben de teşekkür ederim. :) Evet, belki fazla sert oldu ama insanların bu kadar bilinçsiz olması sinirlendiriyor istemeden. Sakin olacağım söz. :) Bu arada bir şey dikkatimi çekti. Bu şekilde ip ile değişiklik yapanlar, hep burayı hiç moderasyonu olmayan, kontrolsüz bir yer sanıyorlar ve mesajı alınca çok büyük oranda gidiyorlar.--Math34 20:04, 26 Temmuz 2006 (UTC)
Ben daha cok kullanicilari (seni) dusunuyorum, mesaj ile bu tur IP'lerle ne kadar etkilesime girmek dogru bilemem; tercih meselesi. Sonradan ayni IP ile gelecek baska bir kisinin mesaji gormesi ve kendine yormasi soz konusu tabii. Gene de yarari cok daha fazla tabii. Iyi calismalar. Citrat 20:21, 26 Temmuz 2006 (UTC)

Hello, I’m coming from Serbian Wikipedia and I want ask You where you found image Resim:Kalkan.jpg so I can put it under fair use. You see, my surname is Kalkan and I wrote article about Kalkan on “my” Wikipedia :) . Please, answer me on my talk page here sr:Разговор са корисником:BokicaK or here en:User talk:BokicaK

Cheers.

Spor portalı[kaynağı değiştir]

Selam Math34, spor portalı gerçekten çok kaliteli görünüyor, eline sağlık! :) Tembelejderha 11:48, 5 Ağustos 2006 (UTC)

Teşekkür ederim. Elimizden geldiği kadarıyla geliştiriyor ve güncelliyoruz. Tek sorun var. O da günün maddesi ve günün fotoğrafı diye başlattığımız bölümleri güncelleyecek içerik bulmak için zorlanmam. Özellikle telif sorunsuz fotoğraf bulmak zor. İnşallah portaldaki bölümlerin her gün gücncelleneceği o günleri de göreceğiz :) --Math34 12:53, 5 Ağustos 2006 (UTC)
Ben de öyle umuyorum. Aslında ana sayfa ile ilgili birkaç değişiklik var kafamda, biraz daha şık bir tasarım yapmak istiyorum ve güncel portallara, haftanın işbirliği projesine falan bağlantılar ekliyorum, böylece bu portalların öneminin ve katılımcısın artmasını planlıyorum. Son zamanlarda portallar umduğumdan öte gelişme gösterdiler bence, biraz daha gayret eder de anasayfaya çıkarabilecek hale getirirsek alır başını gider diye düşünüyorum.. :) Tembelejderha 12:59, 5 Ağustos 2006 (UTC)

foto silme talebi[kaynağı değiştir]

Daha önceden silinen telif durumu belirsiz Resim:Kirkpinar.jpg'ın silinmesini rica ediyorum. Kendi çektiğim ve commons'a yüklediğim fotoları koydum ilgili sayfaya... (Yağlı güreş)-Math34 19:07, 6 Ağustos 2006 (UTC)

Math34 resmi sildim. Bu çek&ekle sistemi en güzeli aslında. Bende memlekette bol bol resim çektim fakat ilgili maddeleri yazma ve mevcut maddelere ekleme işlemine henüz başlayamadım. Ellerine sağlık resim için. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:11, 6 Ağustos 2006 (UTC)
Teşekkürler. Bu arada yanlışlıkla daha önceden silinen demişsim. Daha önceden eklenen diyecektim :) İyi çalışmalar. --Math34 19:22, 6 Ağustos 2006 (UTC)
Rica ederim. Ne demek istediğini zaten anlamıştım:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:30, 6 Ağustos 2006 (UTC)

Güzel madde[kaynağı değiştir]

[2] sanırım Almancan yok ama bilen birarkadaşa bu maddeyi çevirtebilirsek güzel olur.--Absarileti 11:35, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Aynı zamanda bunu [3].--Absarileti 11:36, 9 Ağustos 2006 (UTC)

FIFI Wild Kupası ben başlattım, devamı senden.--Absarileti 14:43, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Çalışkan Barnstarı[kaynağı değiştir]

Çalışkan Barnstarı
Vikipedi:Haftanın işbirliği madde düzenleme projesinde, madde düzenleme listesinde 1. sırada olduğu için bu ödül Vikipedi adına verilmiştir. 11 Ağustos 2006

Math34, Vikipedi adına bu ödülü ben verdim sana, umarım proje dışında da düzenlemeye devam ederin. Çalışmaya devam --Ugur Basakmesaj 13:03, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Math34 düzenleme yaptığını biliyorum:) Bu arada sayfama cevap yazarken gelen ödüllü mesajı sildim yanlış anlaşılmasın. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:34, 11 Ağustos 2006 (UTC)
Tebrik ederim Math34, projenin neredeyse 1/3'nu tamamlayip liderlikle bizi de surukledin. Eline saglik, Citrat 14:14, 14 Ağustos 2006 (UTC)

Tebrikler Math34, Ocean ile beraber iyi kotardınız. Kolay gelsin. -- 16 14:16, 14 Ağustos 2006 (UTC)

  • Teşekkür ederim Math34, aslan payının diğer yarısı senin... Ben katılım yapmayacaktım sen düzenleme yapmasaydın. Tavşanımız sen oldun :) oceanmsj 07:18, 17 Ağustos 2006 (UTC)

Dünya Basketbol Şampiyonası[kaynağı değiştir]

Dünya Basketbol Şampiyonası Japonya'da başlıyor. Tıpkı Dünya Kupasında ki gibi yapabilir ve güzel maddeler hazırlayabiliriz. Şu an da bu madde var FIBA Basketbol Dünya Kupası ama genel tüm şampiyonaları kapsıyor. VikiProje spor kapsamında güzel bir çalışma yürütülebilir.--Absarileti 10:23, 18 Ağustos 2006 (UTC)

30.000'inci madde[kaynağı değiştir]

30.000. madde istatistik sayfasına Vikipedi:Tarih#Statistik yanlış olarak yazılmıştı onu doğrusu olan Şam Kapısı maddesi olarak düzelttim. O sayfada daha önce yazılı olan İspanya millî basketbol takımı maddesi 30.000. maddeden 50 madde sonra yazılmış onun otuzbininci madde olması imkansız. Çalışmalarınızda başarılar dilerim --Tarih 11:18, 24 Ağustos 2006 (UTC)

UEFA Şampiyonlar Ligi 2006-07[kaynağı değiştir]

UEFA Şampiyonlar Ligi 2006-07 maddesi pek kullanışlı değil ve düzensiz İng viki'deki maddeyi çevirisek hem güzel bir maddeye sahip olur hem de yaklaşan Şampiyonlar Ligi öncesi maddeyi şimdiden hazırlamış oluruz. Birde Süper Lig 2006-07 maddeyi haftalık düzenlersek iyi olur. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Absarileti 15:17, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Aktör Şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba, yardımcı olacağını umarak yazıyorum. Buralarda çok eski değilim, o yüzden yardıma ihtiyacım var. Tom Hanks sayfasını zenginleştirdim. Tek eksik şu, ingilizce olan aktör şablonunu Türkçeleştirince çalışmıyor. Aktör Şablonu var mı acaba? nerede bulabilirim? çok teşekkürler..--hafakan 10:40, 4 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba, bizzat ben de baktım da bulamadım. Nasıl Türkçeleştiriyoruz? Doğrudan şablonun çevirisini yaparak mı? Bence aktör/aktris şablonu çok önemli. Çünkü zaten film şablonu mevcut, aktör şablonu neden olmasın. ilginize teşekkürler..--hafakan 11:08, 4 Eylül 2006 (UTC)
Merhaba. Ben yaptım. Tom Hanks sayfasından görebilirsin. Sadece kopyalıyıp, ilgili yerlere sanatçı ile ilgili bilgileri ekleyip sayfada kullanabilirsin. Daha detaylı bilgi de bu sayfada: Şablon:Sinema oyuncusu --Math34 12:22, 4 Eylül 2006 (UTC)
çok sağol! gerçekten çok iyi! yeni çalışmalarda görüşmek üzere! --hafakan 12:24, 4 Eylül 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Yahu arkadaşlar beni şımartıyorsunuz. Çok teşekkür ederim. Ödülünü hemen ön sayfaya aldım bile. --Baylanileti 20:40, 5 Eylül 2006 (UTC)

  • Estagfurullah sevgili Math34,herkesin bilgisi kendince. Bilginin sınırı yok. Bunları karşılıklı paylaşmak çok güzel. Burada çeviri yaparken ve sizlerden çok şeyler öğreniyorum. İyi geceler--Baylanileti 20:46, 5 Eylül 2006 (UTC)

Resminizde telif sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.

Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.

Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.

Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.

Kolay gelsin!

Vito Genovese 16:24, 6 Eylül 2006 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

Sevgili Math34 şu maddeye bakar mısın [[4]] bir telif sorunu var mı? Bana öyle gözüktü ama bulamadım da açıkcası--Baylanileti 22:31, 7 Eylül 2006 (UTC)

  • Bravo. telif şablonu için beklesem mi yazının bitmesini?--Baylanileti 22:47, 7 Eylül 2006 (UTC)
  • Sana da iyi geceler :-)--Baylanileti 22:52, 7 Eylül 2006 (UTC)

Spor portalı günün maddesi[kaynağı değiştir]

Math34 gelecek haftanın maddesi için İtalya millî futbol takımının olmasını talep ediyorum senden. Sevgiler ,saygılar. ----Serkansporfcmesaj 16:22, 8 Eylül 2006 (UTC)

:Kullanıcı sayfan[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sayfanı dışarıdan biri değiştirince çok şaşırdım. Düşmanların var demekki. Ne zaman görürsem göreyim ben geri alırım onların yaptıklarını :) ----Serkansporfcmesaj 07:57, 12 Eylül 2006 (UTC)

Belki haberiniz vardır, bir zamanlar açmış olduğum madde silinmek veya silinmemek üzere oylamada. Görüşleriniz benim için önemli olacağından lütfen oylamaya katılınız. --Bahar 13:12, 12 Eylül 2006 (UTC)

  • Öncelikle oylamaya katıldığınız için teşekkür ederim. Buranın biraz üstünde kullanıcıların İstanbul'da toplanmasından söz ediliyor. İstanbul'da oturan bir kullanıcı olarak belki ilginizi geçer diye düşündüm. İyi çalışmalar. --Bahar 11:43, 14 Eylül 2006 (UTC)

Çeviri Grubu ve Çeviri İstekleri Üzerine[kaynağı değiştir]

Ben Çeviri İstekleri ile ilgilenmeye başlıyorum. Kendinize bir çeviri konusu seçebilirsiniz ve "gönüllüler"e yazabilirsiniz.

İyi çeviriler

PS Sorunuz olursa bana iletebilirsiniz

KIZILSUNGURiletikatkılar 15:04, 12 Eylül 2006 (UTC)

Haftanın Projesi[kaynağı değiştir]

Hocam haftanın spor projesi yapsak böylece projeye daha fazla kişi katılır, spor maddelerinin sayısı çabucak artmaz mı? Mesela bu haftanın projesi Şampiyonlar Ligi Takımları'nın sayfalarının düzenlenmesi olsa ya da üyerlerin istediği başka bir şey ----Serkansporfcmesaj 08:35, 13 Eylül 2006 (UTC)

    • Portalda da duyuralım. O zaman ilk haftanın projesi Şampiyonlar Ligi Kulüpleri(hepsine şablon eklenecek, maddeleri düzenlenecek, güncellenecek)----Serkansporfcmesaj 15:06, 14 Eylül 2006 (UTC)

Spor portalı[kaynağı değiştir]

Selamlar Math34,

Spor portalıyla ilgili bir tavsiyem olacak. Hatta bunu Vikipedi genelinde bir standarda dönüştürebilirsek enfes olur diye düşünüyorum.

Vikiproje:Yıldız Savaşları için sayfaların tartışma sayfalarının yanı sıra, ön sayfalarını da işaretleme yoluna gittik Renegade'le. Bir kaç da örnek göstereyim, sayfaların sağ üst köşelerine dikkat:

Normalde bunu bir VikiProje için yaptık ama VikiProje'den ziyade Portallar için kullanılmalı bence. Spor portalına ulaşım için bir şablon kullanmılmış, onun yerine örnek olarak yapıp geriye aldığım şu örneği bir göz at istersen:

Burda portallara yönlenmenin yanı sıra, portalla ilgili tüm maddelerin bir nevi kategorizasyonu da sağlanmış olacak ki; en çok bunun için faydalı görüyorum bu işi. Tüm takım, sporcu ve turnuva maddelerinde bu ikon (ya da voleybol topundan daha iyi bir seçenek) var olsa; hem insanlar portallara yönlendirilmiş olur hem de maddeleri işaretleyip otokategorizasyon yapmış oluruz.

Fikirlerini duymak isterim bu konuda.

Sevgiler

Vito Genovese 08:47, 13 Eylül 2006 (UTC)


Teşekkür ederim Math34,

Köy çeşmesine aktarıyorum yazdıklarımızı, ordan devam edelim madem.

Sevgiler

Vito Genovese 21:16, 13 Eylül 2006 (UTC)

VikiBuluşma[kaynağı değiştir]

İlginize, bilginize: Vikipedi:Buluşma/İstanbul (17 Kasım 2006).

Tartışılacak konular: "21 Aralık Wikipedia paneli", "Wikimania 2008"

--Cat out 20:52, 9 Kasım 2006 (UTC)

Sol tablo fonksiyonları ve popup pencereleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Math34,

İşine yarayabileceğini düşündüğüm bir kaç fonksiyon ekliyorum monobook.js dosyana. Birincisi olan popup pencereleriyle son değişiklere maddeyi açmadan göz atabilecek, deneme/vandalizmleri tek tuşla geri alabilecek ve Viki'yi çok daha hızlı dolaşabileceksin.

İkinci fonksiyon ise "değiştir" e bastığın zaman sol altta (interwikilerin olduğu yerde) bazı yardımcı özellikler çıkartıyor. Sil şablonu, düzenle, telif, hoş geldin vs. tarzı şablonları kolaylıkla ve gerekli kurala referansla ekleyebilirsin.

Kullanabilmek için Firefox'ta CTRL + SHIFT + R, Internet Explorer'da ise CTRL + F5 yaparak önbelleğini temizlemen gerekiyor. Sonrasında sorunsuzca çalışması lazım.

Bir göz at istersen, beğenmezsen de el salla, silerim hemen.

Sevgiler

Vito Genovese 20:49, 21 Kasım 2006 (UTC)

Kaynak olayı[kaynağı değiştir]

Merhaba Math34,

Tam da beni unuttu diyordum, sevindim mesajına :)

Şöyle ki; resim yüklerken eklenmesi gereken iki şey var. Birisi resim telif etiketi, ikincisi de kaynak bilgisi. Logo-Radyo işin etiket kısmı, ek olarak da resmi aldığın kaynağı (netten aldıysan URL cinsinden, kendin taradıysan ufak bir not düşerek) belirtirsen rahat rahat kullanırsın, bol bol yükleriz, seneye de giyersin hatta.

Sevgiler

Vito Genovese 21:45, 30 Kasım 2006 (UTC)


Bilmukabele :)

Vito Genovese 21:53, 30 Kasım 2006 (UTC)

Kullanıcı sayfamın vandal tarafından silindiğini görüp anında geri aldığın için teşekkürler. :) Kolay gelsin. --Math34 19:17, 6 Aralık 2006 (UTC)

Rica ederim, ne demek. Kim olsa aynı şeyi yapardı :) İyi çalışmalar. --Metal Militia 19:46, 6 Aralık 2006 (UTC)
Merhaba Math34,
Tayfur Sökmen maddesinde yaptığınız değişiklik tamamen telifli. (Son eklediğim cümle hariç) Dikkat ederseniz ilk halini oldukça kısa yazdım ki böyle bir sonuç ortaya çıkmasın diye. "Kim kimdir"den aynen kopya. Benim yazdığım ilk hale getirseniz ve daha sonra da çeşitli kaynaklardan eklemeler yapsak daha iyi olmaz mı? İyi çalışmalar.--Hasan Sami 22:05, 6 Aralık 2006 (UTC)

Vandal uyarısı hakkında..[kaynağı değiştir]

Selam Math34, Kullanıcı mesaj:Saidferid sayfasında yaptığın uyarı gözüme çarptı da, onun için rahatsız ediyorum. Lütfen, karşındaki kullanıcının vandal olduğunu düşünsen dahi uyarını kişisel değerlendirmelerden ve eleştirilerden ayrı tutarak yapmaya çalış. Saidferid'in sayfaları boşaltması ve anlamsız yazılar yazması, hatta hakaret etmesi bile, bize kendisinin -cinsel ve psikolojik sağlığı da dahil olmak üzere- kişisel özellikleri hakkındaki düşüncelerimizi ifade etme hakkı vermiyor.

Kısacası: Vandallar dahil kimsenin kişiliği hakkında yorumlar yapmamaya, onu yargılamamaya çalışmalıyız.

Anlayışın için teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum. -Tembelejderha 22:25, 6 Aralık 2006 (UTC)

Düzeltme[kaynağı değiştir]

Tekrar selam, başka bir kullanıcıya atacağım mesajı dalgınlıkla sana atmışım Math34, kusura bakma.. -Tembelejderha 22:29, 6 Aralık 2006 (UTC)


Şu Vito olmasa[kaynağı değiştir]

Tayfur Sökmen'i ilk ben girmiştim ama unutkanlıkla IP kullanmışım. Sonra da Murat Sökmenoğlu'nu (Kendisini şahsen tanıyorum, siyaset dolayısı ile) girdim. Telif var gibime geliyor.. Bu ansiklopedide Vito gibi tatlı bir baş belası var, farkına varırsa dumanımızı attırır valla. Kullanıcı sayfamdaki o tatlı bebek benim değil, orada on günlüğüne misafirim ama Vito 7 gün mühlet vermiş.. bir yolunu bulsak da üç gün daha koparsak.. O bebek Vikide çok önemli katkıları olan bir dostumuzun.. Benim torun ondan küçük olmasa, gelinim olsun diyeceğim ama maalesef üç ay farkı var. Uyarıma alınma sakın, dediğim gibi Vito gibi tatlı bir bela var tepemizde. Tümden silmesinden endişeliyim. Selam.--Hasan Sami 22:54, 6 Aralık 2006 (UTC)

Dediğiniz gibi değiştirirseniz iyi olur. Ben de tanıştığımıza sevindim. İyi çalışmalar.--Hasan Sami 23:15, 6 Aralık 2006 (UTC)