Kullanıcı mesaj:Martianmister/Arşiv

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Martianmister![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dbl2010bot 05:14, 19 Aralık 2006 (UTC)



sanırım şablon oluşturmak için uğraşıyorsun. yardıma ihtiyacin olursa haber ver. Delamorena 13:05, 6 Ağustos 2006 (UTC)


Merhaba Martinamister, gelmekle hemen bir cok guzel madde acmsissin, eline saglik. Maddelerinde diger dillerdeki wikipedilere baglanti saglayan interwiki eksik. Eklemesi oldukca kolay; genelde maddenin ingilizce karsigina gidip en altidaki koddan kopyalayabilirsin (tek bir baglanti versen bile botlar guncellemelerle digerlerini saglar). Ben Martin Mystere maddesine interwiki ekliyorum, maddenin en altinda gorebilirsin; baglantilarda sol sutunda altta cikacaktir. Tekrar hos geldin; firsatin olursa VP:IRC'de katilabilirsin. Tesekkurler, Citrat 16:32, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Yardımınız için teşekkürler. Hemen ekliyorum.--Martianmister 10:16, 12 Ağustos 2006 (UTC)

  • Merhabalar öncelikle hoşgeldiniz,

Yüklediğiniz resimleri etiketleyerek mutlaka kaynak ve telif durumunu belirtmelisiniz. Resim etiketlerini bu sayfadan görebilirsiniz. Telif durumu bilinmeyen resimler, 10 gün içinde silinebiliyor. Örneğin yüklemiş olduğunuz 'Resim:Ahmet Necdet Sezer.jpg' dosyası 08 Ağustos tarihinde kaynak ve telif durumu belli olmadığından silinmiş. Etiketlemeyi ve kaynak belirtme işini resmi yüklerken açılan menüden yapabilirsiniz. Önceden yüklediğiniz resmi daha sonradan etiketlemek isterseniz , etiketler sayfasından uygun etiketi resmin sayfasına yapıştırabilir ve kaynağı yazabilirsiniz. Kolay gelsin,tşk.--renegademsj 12:09, 12 Ağustos 2006 (UTC)

Resminizde telif sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.

Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.

Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.

Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.

Kolay gelsin!

Vito Genovese 16:42, 6 Eylül 2006 (UTC)

Lütfen maddelerde siyasi içerikli değişiklik yapmaktan vazgeçin anlaşılan buradaki huzur sizi rahatsız ediyor. --88.240.59.230 11:49, 14 Eylül 2006 (UTC)

Nerede nasıl bir siyasi değişiklik yapmışım merak ediyorum. Eğer o aktivist sözcüğünden rahatsız oluyorsanız fikrinizi tartışma bölümünde belirtebilirsiniz.--Martianmister 14:59, 14 Eylül 2006 (UTC)

İstanbul'da buluşma[kaynağı değiştir]

Buranın biraz üstünde kullanıcıların İstanbul'da toplanmasından söz ediliyor. İstanbul'da oturan bir kullanıcı olarak belki ilginizi geçer diye düşündüm. İyi çalışmalar. --Bahar 12:01, 14 Eylül 2006 (UTC)

Otuz ikibin madde içinde uğraşacak başka madde bulamaman çok ilginç. Bu da senin ilerideki asıl yapmak istediğin için bir fikir veriyor.--88.224.79.89 17:26, 16 Eylül 2006 (UTC)

Nerede nasıl bir siyasi değişiklik yapmışım merak ediyorum. Eğer o aktivist sözcüğünden rahatsız oluyorsanız fikrinizi tartışma bölümünde belirtebilirsiniz.--Martianmister 14:59, 14 Eylül 2006 (UTC)

Telif ve yedi günde silme...[kaynağı değiştir]

  • Sanırım kastınız telifle ilgili bir sorundu(?), zira aklıma yedi gün içinde silinmesini gerektirecek başka bir sebep gelmiyor. Geçmiş kısmında maddenin, tembelejderha'nın telifli içeriği çıkarttığı bir değişiklik mevcut ki bu da son değişiklik, yani maddenin son hâli telif sorunu içermeyen bir taslak. Böylece madde 7 gün içinde silinmekten kurtarılmış oldu. Eğer telif hakkı ihlali görürseniz Telif ihlal şablonunu kullanarak telif ihlali içeren maddeyi işaretleyebilir, şablonun üzerindeki prosedürü takip ederek uygun şekilde telif ihlalini bildirebilirsiniz. Eğer şablonu veya kullanımını anlayamazsanız herhangi bir Vikipediste anlatması için rica edebilirsiniz. Eğer sorunuz/yorumunuz farklı bir hususa dair ise, açıklarsanız cevaplamaya çalışırım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 17:15, 27 Eylül 2006 (UTC)

VikiBuluşma[kaynağı değiştir]

İlginize, bilginize: Vikipedi:Buluşma/İstanbul (17 Kasım 2006).

Tartışılacak konular: "21 Aralık Wikipedia paneli", "Wikimania 2008"

--Cat out 20:52, 9 Kasım 2006 (UTC)

DSP, ANAP, DP, MHP gibi partilerde böyle bir uygulama yok.Çift madde şablonu koydum çünkü birbirinden ayrılamayacagına inandığım 2 madde.TKP 1920'den başlanıp 2006 yılına kadar anlatılabilir.İkisi farklı 2 parti değil yada günümüzde TKP 1920,TKP 2001 diye bir parti ismi yok.Madde bütünlüğünün sağlanması gerektiği inancını taşıyorum.Aksi halde madde düzenlenmediği ve bu şekilde 1920'den 2001'e kadar TKP'nin "şöyle yanlışı vardı" "böyle kemalist değildi" vs.. eleştirilerle spekülasyonlar çoğalacak ve taraflı şablonunu kaldırmak imkansızlaşacak.Düşüncel bazda 1920 TKP'si ile 2001 Tkp'si arasında bir fark yok,anlayış aynı,parti ismi aynı,savunduğu ideoloji aynı.İyi çalışmalar.--Nihan 19:41, 11 Aralık 2006 (UTC)

Selam Martianmister, 1999 Türkiye Cumhuriyeti genel seçimleri sayfasını oluşturdum, seninde fikrini alayım dedim diğerlerini sen yapmışsın, eline sağlık. Seçim çevrelerine gör oy tablosu ekledim. --Erdem Şenol 16:40, 3 Ocak 2007 (UTC)

Hrant Dink cinayeti[kaynağı değiştir]

Hrant Dink cinayeti isimli madde de Hrant Dink öldürüldüğü yazıyor fakat hiç bir ajansda şu an böyle bir haber yok. Emin misiniz yani bir kaynak belirtebilirmisiniz.--Absarileti 16:02, 19 Ocak 2007 (UTC)

Tamam. Hrant Dink maddesinde varmış. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Absarileti 16:04, 19 Ocak 2007 (UTC)

Şablonumu neden kaldırıyorsun anlam veremedim ama kişisel kararınla bunu yapamazsın.Tartışma sayfasında belirttim nedenlerini.iyi çalışmalar.


Demokratik sosyalizm[kaynağı değiştir]

Selamlar.Demokrasi maddesiyle ilgili çalışıyorum.Demokratik sosyalizm maddesini açmışsınız ama ben ne elimdeki kaynaklarda nede internetteki aramalarımda böyle bir kavrama rastlamadım.Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla.Bu Marksist demokrasi kavramıyla kullanılamaz mı?--Mach 01:36, 21 Ocak 2007 (UTC)

Kaynaklar için teşekkürler--Mach 01:36, 21 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Martianmister, Portal:Fenerbahçe açıldı. Katkılarınızı bekliyorum. Bilgine sunar, iyi çalışmalar dilerim--Sallapattias 10:16, 27 Ocak 2007 (UTC)

japonyadaki şehirler listesi[kaynağı değiştir]

merhaba japonyadaki şehirler listesindeki şehirleri neden böldüğünü sorabilirmiyim acaba--uannis 18:57, 20 Şubat 2007 (UTC)

Herbiri tek sayfadayken aşırı boyut kaplıyordu. O yüzden şehirleri ayrı maddeler halinde belirtip japonyadaki şehirler listesinden onlara gönderme yapmayı düşünüyordum.--Martianmister 19:01, 20 Şubat 2007 (UTC)

Şu an acilen çıkmam lazım. Gelince konuşuruz.--Martianmister 19:02, 20 Şubat 2007 (UTC)

sayfa şu anki haliyle daha güzel olmuş sağol--uannis 17:04, 21 Şubat 2007 (UTC)

Tarihte bugün[kaynağı değiştir]

Merhaba Martianmister,

VP:TB sayfasındaki yönergelere bir göz atabilirsen çok sevinirim. Biraz farklı normal gün sayfalarından bunlar.

Sevgiler

Vito Genovese 16:12, 23 Şubat 2007 (UTC)

Selamlar herhangi bir tarih ile örneğin 5 Ocak ile Vikipedi:Tarihte bugün/5 Ocak farklı şeyler. Tarihte bugün sayfasında birşeyler değiştirmeden önce Vikipedi:Tarihte bugün sayfasındaki kuralları okumanızı tavsiye ederim.--Machiavelli' msj 16:13, 23 Şubat 2007 (UTC)

Yardımın için teşekkürler. Hemen hallediyorum--Martianmister 16:15, 23 Şubat 2007 (UTC)

düzenle şablonu[kaynağı değiştir]

Selam Martianmister! Düzenle şablonunu {{düzenle|Ay Yıl}} şeklinde koyarsan (örneğin {{düzenle|Şubat 2007}}) otomatik kategorileme de yapmış olursun. Kolay gelsin. denisutku *:!? 19:54, 23 Şubat 2007

  • Selam aleyküm, bugünün ilk saatlerinde Kategori:Yaşayan insanlar diye bir kategori açmışsınız İngilizcede de en:Category:Living people şeklinde geçiyor ama zaten yaşayan kişilerin tartışma sayfalarına {{{YİB}}} (şablonun kendisi çıkmasın diye iki yanına bir parantez daha ekledim.) koyarak onları Kategori:Yaşayan insanların biyografilerine koymuş oluyoruz, fikrimce açtığınız kategoriyi daha fazla büyütmeden boşaltmamız. Siz ne dersiniz bu konuda? --Bahar (yine ben!) 18:12, 2 Mart 2007 (UTC)

Japonya'daki şehirler listesi üzerinde yaptığın çalışmadan sonra neden çalışma var şablonunu kaldırmadın acaba bu arada slm:d --UANNİS 10:32, 6 Mart 2007 (UTC)

Pardon un unutmuşum. Hemen siliyorum.--Martianmister 16:47, 6 Mart 2007 (UTC)

Getirdim bile:)--Martianmister 13:58, 18 Mart 2007 (UTC)

İsim değişikliğine tek başına karar verdiniz ancak Tartışma:Muhammed bin Abdullah sayfasında bu isim oylama ile alınmıştır.Önce oraya yazıp tartışmanızı tavsiye ederim aksi takdirde zaten yöneticiler isim değişikliğini geri alacaklardır.--Machiavelli' msj 21:35, 30 Mart 2007 (UTC)

Ne Hakla Hangi Sebeple![kaynağı değiştir]

Rte tartışmasına yazdığım yorumu hangi sebeple kaldırıyorsun? --BIYIKLI 02:08, 7 Nisan 2007 (UTC)

Haklısın vikipedi politik bir arena değildir hiçbir politik ismin korumaya alınmaması da gerekmektedir. Benim yazdıklarım tartışma sayfasında hepsi de kaynaklı, hakaret içermiyorsa kimsenin görüşünü kaldırma gibi bir hakkın yok. Bir takım zihniyete yaptığın korumacılığın farkına vardım, ama bunu vikipedi kuralları içinde yapacaksın. Bu durum, gerçekler hoşuna gitmiyor mu? Umrumda değil ben politik görüşümü tba yüzünden dizginliyorsam sende öyle yapmak zorundasın. --BIYIKLI 21:43, 8 Nisan 2007 (UTC)

Japonya şehir listeleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar.Japonya şehir listelerinde merak ettiğim bir durum var.Aichi'deki şehirler listesi'nde Şehir, Nüfus, Yüzölçümü, Kuruluşu, Link diye 5 tane başlık var ancak altındaki bilgiler 6 tablo oluşturmuş.Bunun yanı sıra Yamagata'daki şehirler listesi sayfasında başlıklara ek olarak doktor diye bir başlık var.Doktor derken bildiğimiz doktordan mı bahsediyoruz yoksa benim bilmediğim bir anlamı daha mı var.Eğer bildiğimiz anlamda kullanıldıysa şehir listesinde bu istatistiğin neden verilmiş olduğunu anlayamadım.aydınlatırsanız sevinirim.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:40, 10 Nisan 2007 (UTC)

Japonya'daki şehirler listesini açan benim o sıralar vikide yeniydim o çevirilerde hata var doktor yerine km başına düşen insan sayısı olcaktı o--UANnis 18:44, 10 Nisan 2007 (UTC)

Biraz Türkçe Tarih kitabı okursanız![kaynağı değiştir]

Paflagonya, yazım biçimi türkçe tarih kitaplarında kullanılan biçimidir! Lütfen bunlara dikkat edelim.--Etrüskileti 16:09, 13 Nisan 2007 (UTC)

Yetkili kaynaklarda kullanım biçimi Paphlagonia'dır. Ayrıca bir maddeyi tartışma sayfasında nedenini belirtmeden kafanıza göre değiştirmenizi onaylamıyorum.--Martianmister 16:12, 13 Nisan 2007 (UTC)


Yetkili kaynaklarda kullanım biçimi Paphlagonia'dır. Ayrıca bir maddeyi tartışma sayfasında nedenini belirtmeden kafanıza göre değiştirmenizi onaylamıyorum.--Martianmister 16:14, 13 Nisan 2007 (UTC)

Sizin sanırım kaynak diye söz ettiğiniz İngilizce wikipeda olmalı. Yılardır paflagonya tarihi ile ilgilenirim. En azından kullanıcı adımdan da bunu yakalamış olacağınızı umarım. Neredeyse 25 yıla yakındır ilgilendiğim konulardan birisidir. Birden fazla yazım biçimine internet üzerinde erişim vardır ancak yazılı olan konuyla ilşikili tarih kitaplarında Paflagonya olarak kullanılır ve ancak latince yazımı dipnot olarak verilir. Madde geçmişlerine değişimi neden yazdığımı bakmışsanız görebilirdiniz. Bilginize.--Etrüskileti 16:19, 13 Nisan 2007 (UTC)

Benim okuduğum bütün türkçe kaynaklarda paphlagonia biçiminde geçiyor. Ayrıca eski arkeoloji derslerinde de paphlagonia olarak incelemişizdir.--Martianmister 16:25, 13 Nisan 2007 (UTC)

İyi de o okudğunuz arkeoloji kitapları bunu Türkçe yazımıyla kullanmıyor diye burada neden ısrarla Türkçe olmayan yazımına yönlendiriyorsunuz. Oryantalizmde savunduğunuz tezin bile çok gerisine gittiğinizin umarım farkındasınızdır. Burası Türkçe ansiklopedi ise en azından ben olduğunu sanıyorum, lütfen biraz Türkçeye özen gösterelim ve saygı duyalım. İyi çalışmalar.--Etrüskileti 16:31, 13 Nisan 2007 (UTC)

Arkadaşlar kusura bakmayın o madde ile bende ilgilendim bi aralar memleketimin paflogonya(paphlogonia) içinde olmasından dolayı,hatta senelerdir kırma bir mail adres adımda var ikisini harmanlamıştım.Paflogonia yapmıştım öylee sürdü.Fakat adresimi isteyenlere yazdırmaya çalışırken ki bu kişiler türkçe'yi konuşulduğu gibi anlıyodu çoğu zaman Etrüsk arkadaşımızın söylediği biçimde adresimi yazıp hiç bir zaman adres defterime not bırakamadılar.Kabahat kimde idi e tabiki bende,burdan çıkarıcağım sonuç paflogonya doğru biçimdir.Ki türk tarihçileri bunu kitaplarına böyle geçer ve ardına paphlogonia'yı dip not geçer.Arkadaşlar özür dilerim araya dahil oldum.--Paflogonia

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Absarileti 10:48, 16 Nisan 2007 (UTC)

V. Murat sayfasi guzel olmus. Klavyenize saglik. Celaloglan 19:00, 20 Nisan 2007 (UTC)

  • aman ne uğraşıyorsun tartışma sayfaları ile değiştir gitsin adlarını, bu sabah Kullanıcı:Uannis değişitirdi hepsini.. 3 geri dönüşü olayına girmesin diye ben ellemedim.. sen şimdi değiştimiyeceksen ben değiştiriyorum hepsini... iyi çalışlmalar.Danbury 15:00, 22 Nisan 2007 (UTC)

ABD eyalet isimleri...[kaynağı değiştir]

Lütfen eyalet adlarında vandalizm yapmayın. Türkçe kurallara göre doğru isimler bunlar.--Martianmister 12:59, 22 Nisan 2007 (UTC)

Birazdan ben sizi topluluğa Türkçe vandallığı yapmanız nedeniyle süresiz olarak engellenmeniz talebi ile şikayette buluncağım bilginize--Etrüskileti 13:02, 22 Nisan 2007 (UTC)
sizi ingilizce vikiye çağırıyorum zira ingilizceye olan ilginizi türkçedeki adları ingilizceye çevirmedeki ustalığınızda yeterince gördük ve artrık bıktık--Uannismsj 18:04, 24 Nisan 2007 (UTC)
Okuyun [1] --Uannismsj 18:36, 24 Nisan 2007 (UTC)
Martianmister, ABD eyalet isimleri konusunda sizinle aynı fikirdeyim. New Jersey'de çok sayıda Türk yaşamakta. Bunlardan birine Yeni Jersey deseniz, yüzlerinde çok büyük bir şaşkınlık ifadesiyle karşılaşırsınız. Haydi Kaliforniya, Vaşington adlarını kabul edelim ama Yeni Jersey yanlış. Madem öyle neden New York'a Yeni York demiyoruz? Pekiyi, Amerikalılar Yenimahalle'ye New Mahalle deseler, Eskişehir'e Old City deseler bu uygun olur mu? Kuzey Karolina da yanlış. Kuzey Karolina, Karolina adlı bir yerin kuzeyi değil, North Carolina eyaletinin resmi adı. North Carolina ve South Carolina tamamen ayrı eyaletler. Komşu olmaktan başka bir ortak noktaları yok. Eğer Kuzey Karolina gerçekten Türkçe'de yerleşmiş bir ad olsaydı, kabul ederdim ama böyle bir yerleşmişlik sözkonusu değil. ---Vikiyazar 21:22, 24 Nisan 2007 (UTC)

Temizlik Takımı'na katılımın yoğun olduğu bu günlerde takım üyelerine belirli hatırlatmalar yapmak ve takım için yeni oluşturulan şablonların kullanımında dikkat edilmesi gereken konuların açığa kavuşması için bu mesajı dikkatli okuyunuz.

  • Temizlik takımının genel amacı Vikipedi'nin temizlenip düzenlenmesi, politikaların gerektiği gibi uygulanması ve genel olarak projenin dengeli ilerlemesidir.
  • Takım üyeleriyle koordineli olarak çalışarak, belirlenecek projelerin zamanında ve temizlik takımı politikalarına uygun şekilde halledilmesidir.
  • Şablonların kullanımı hakkında kategorilerde gösterilen şekilde hareket edilmesi ve bu şablonların konulması gereken maddelere yerleştirilmeleri.
  • Düzenlenmesi gereken maddelere buradan ulaşabilirsiniz.
  • Ayrıca standartları inceleyerek Vikipedi'de uyulması gereken kuralları öğrenebilirsiniz.
  • Temizlik takımı sayfasını sürekli takip ediniz.
  • Görüşleriniz ve önerileriniz için portalın tartışma sayfasına lütfen mesaj bırakınız.

Bu mesaj yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Bahsi geçen konular hakkında zaten bilgi sahibiyseniz takımın geliştirilmesi adına bilgilerinizi güncel tutmanızda yarar var. İyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 12:30, 25 Nisan 2007 (UTC)

bana dürüst değil diyerek hakaret mi etmeye çalışıyorsunuz.sözlerinize dikkat edin--Uannismsj 13:24, 25 Nisan 2007 (UTC)

Tartışma bitene kadar abd eyalet ismleri ile oynamayınız. Teksas maddesinim geçmişini getirene kadar dakikalardır uğraşmam gerekti. İsim değişikliği yapacaksanız da tartışma sayfalarını kullanın. --Atacameñoileti 14:24, 25 Nisan 2007 (UTC)

12:29, 22 Nisan 2007 . . Martianmister (Tartışma | Katkılar | Engelle) (Tartışma:Teksas (eyalet) sayfasının yeni adı: Tartışma:Texas (eyalet): yanlış isim)

Günler öncesi olsa da isim değişikliği yaparken tartışma sayfalarını kullanınız. Maddelerde o kadar çok oynanmış ki her şey karman çorman olmuş. Lütfen biraz özen göstererek çalışın. Tartışma sayfalarını kullanın. yöneticilerin işini zorlaştırmayın. Madde isimlerinin değişitirlmesi konusundaki uyarı bundan sonrası içinde zaten. Şu an yürütülen tartışmanın neticesini beklemeden isim değişikliği yapmamanız için bir uyarıydı sadece. Kolay gelsin--Atacameñoileti 14:40, 25 Nisan 2007 (UTC)

  • tartışmalara girmeyeceğim--Uannismsj 14:57, 25 Nisan 2007 (UTC)
Ben kesinlikle kes-yapıştır gibi bir yönteme başvurmadım. Lütfen asılsız suçlamalarda bulunmayın. Eğer öyle bir yönteme başvuracak olsaydım önce Kaliforniya maddesinde uygulardım. O sayfada tek yaptığım maddenin adını değiştirmekten başka birşey değildi.--Martianmister 14:47, 25 Nisan 2007 (UTC)
Yukarıdaki satırlarımı okursanız ben size kes-yapıştır yaptınız diye bir suçlamada bulunmadım zaten. Benim dediğim, tartışma sayfalarını kullanmadan çok sayıda isim değişikliğine gidilmesinin yanlış olduğu. En azından tartışma sayfalarının kullanılması gerektiği. Kim hatalı, kim hatasız arayışında değilim. Ancak bu isim değişikliği savaşlarında da bazı maddelerin geçmişinin kaybolduğu da bir gerçek. Bakınız:bu geçmişte de görüldüğü gibi maddenin kimin tarafından açıldığı bile belli değil ve geçmiş kaybolmuş. Ben sadece artık sizin gibi uzun zamandır burada olan kullanıcıların, yönetcilerin işini zorlaştırmak yerine, onlara yardımcı olması gerektiğini hatırlatmak ve şu an tartışılmakta olan abd eyaletleri (artık önceki olanları söylemiyorum zaten) sonuca bağlanmadan isim değişikliği savaşına gitmemeniz gerektiğini hatırlatmaktır. Kolay gelsin--Atacameñoileti 16:26, 25 Nisan 2007 (UTC)
O halde benle ilgili olmayan mesajınızı izninizle mesaj sayfamdan çıkarıyorum.--Atacameñoileti 16:50, 25 Nisan 2007 (UTC)

Çember diyagram[kaynağı değiştir]

Resim:1987m.jpg Selam Martianminster, Türkiyenin seçimleri maddeleri için bu güzel çember diyagramlarını yapmışsın. Bende Türk dilleri maddesi için yapmak istedim olmadı. Türk dilleri maddesini geliştirip seçkin madde yapmak istiyorum. Türk dillerinin ayrı dillere ve grublara sayısal paylaşımını daha iyi anlatabilmek için iki adet bu türden çember diyagramları yapabilirmisin bu madde için, eğer fazla zahmet yapmıyorsa? Birincisinde dillerin paylaşımı:

  • Türkiye Türkçesi %41,9
  • Azerice %17,71
  • Özbekçe %14,16
  • Kazakça %6,49
  • Uygurca %4,72
  • Türkmence %4
  • Kırgızca %2,18
  • Çuvaşça %1,06
  • Tatarca %0,94
  • Kaşgayca %0,89
  • Diğerleri %5,95

İkincisinde birbirlerini anlıyabilen dillerin oluşturduğu grubların paylaşımı:

  • Oğuz grubu %65,15
  • Uygur grubu %18,89
  • Kıpçak grubu %14,46
  • Ogur grubu %1,06
  • Sibirya grubu %0,41
  • Argu grubu %0,03

Almanca bir atasözüne göre bir resim bin sözden daha çok şey anlatır. Bu diyagramlarda bir bakışta çok şeyi anlatacak eğer yapacak olursan. Yapmaya keyfin varsa ve zaman bulursan sevinirim. Ama eğer bu konuyla ilgilenmiyorsan başka birisine de sorabilirim. Selamlar --Erdall 03:07, 26 Nisan 2007 (UTC)

Temizlik takımı logomuz yenilendi hepimize hayırlı olsun. Kullanıcı sayfanızdaki eski logolu şablon otomatik olarak değişmiştir. Bu mesaj sadece bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar ve sevgiler. --Elmacenderesi E=mc2 16:45, 26 Nisan 2007 (UTC)

Sagol Martian, ama yapmana gerek kalmadi. Pinar coktan sana yazdigimi görmüs ve hazirlamis diyagramlari. Kolay gelsin, selamlar. --Erdall 23:16, 26 Nisan 2007 (UTC)

Sevgili TeTa üyeleri; takım için yeni bir kullanıcı kutusu oluşturulmuş durumdadır!! Dileyen üyeler babil kısmına Çöpçü sözcüğünü ekleyerek yeni kullanıcı kutusunu sayfalarına yapıştırabilirler!! Şablonu görmek için lütfen tıklayın. Bu mesaj bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar!! --Elmacenderesi E=mc2 16:33, 27 Nisan 2007 (UTC)

Değerli TeTa üyeleri takım sayfamız güncellenmiştir. Bu mesaj bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 23:31, 30 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Martianmister,

Hakkında yapılan şikayet başvurusunu inceleme fırsatı buldum. Kullandığın "Vandal" ibaresi kişisel saldırı kapsamına giriyor ve gelecekte bunun tekrarından kaçınmanı rica ediyorum. Bu tür anlık çıkışların kimseye yarar getirmeyeceğini sanırım sen de takdir edersin.

Sevgiler

Vito Genovese 15:53, 2 Mayıs 2007 (UTC)

Selamlar.. Lütfen, TeTa tartışma sayfasındaki TeTa lideri başlıklı mesajımı okuyup fikir beyan ediniz. Sevgiler.. --maderibeyzamsj 15:44, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Mach oylaması[kaynağı değiştir]

Merhaba Martianmister,

TC saatiyle Viki saati arasında 3 saat fark var, o yüzden 3 saat sonra bitecek oylama. Ayrıca benim yapacağımı herkes yapabilir, not düşeyim.

Vito Genovese 11:55, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Yöneticilik başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhabalar. [2] adresindeki oylama sanırım sona ermiş olmalı. Yardım edebilirseniz sevinirim.--Martianmister 16:20, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Gün olarak tamam, fakat açılış saatini de bilmek gerekiyor. Hangi zaman dilimine göre 14:46 olduğunu bilemediğim için, bu başvuruyu kapatma işini daha tecrübeli bir yönetici yaparsa daha iyi olur diye düşünüyorum. --Metal Militia ileti 16:27, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Ilgili basliga baktim, su an tartismaya katilmak istemiyorum. Gereksiz bir gerilim soz konusu, ancak cift oy hatasi soz konusu. Verilen referans tartisilir ancak oy Af edilip sayilir mi o da tartismali. Tesekkurler, Citrat 20:54, 9 Mayıs 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

Bildirdiğiniz için teşekkürler, bununla birlikte doğrudan bir cevap vermeyi düşünmüyorum. Oylamalar çok karışmış, şu anki durumda geçerlilikleri tartışılabilir her ikisinin de... bakalım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 08:29, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 17:29, 14 Mayıs 2007 (UTC)

Bildiğiniz üzere Vikipedi Haber birimi kurulmuş ve gelişmesi için gereken çaba sarfedilmekte. Öncelikle kullanıcı kutusu oluşturup kısa yoldan haber sayfasına ulaşmayı planladık ama çoğu kullanıcının buna ilgi göstermediğini gördük. Şimdiyse mesaj sayfalarına ufak bir şablon halinde haberlerin özetlerini içeren çerveçeveler yerleştiriyoruz. Bu proje bir anlık hevesle ya da ego tatmini amacıyla kurulmuş kişisel bir çalışma değildir!! İngilizce vikipedide neredeyse bir çok kullanıcının bırakın mesaj sayfasını kullanıcı sayfasında bulunan bu sistemi kendi vikipedimizde hayata geçirmek ve geliştirmek için yoğun çaba sarfediyoruz!! Bize destek olarak ya da öneriler getirerek katkıda bulunabilirsiniz. Proje daha çocuk ve büyüyecek, yürüyecek... Şablonu arşivlememeniz ve sayfanızdan kaldırmamanız dileğiyle iyi çalışmalar.. --Elmacenderesi E=mc2 21:21, 15 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--TOBB ETÜ 08:09, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Az evvel açtığınız Evci, Terme maddesini bu haliyle bırakırsanız silinmeye adaydır. Silinmemesi için lütfen geliştiriniz. --Arinna'l ileti 16:37, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Vikipedi konusunda kendime verdiğim diğer üç öncelik ise, vikipedi maddelerini siyasi, dinsel ve ideolojik açıdan tarafsızlaştırmak; mevcut madde sayısını 100.000'e çıkarmak ve vikipedi içerisindeki önyargıları azaltarak hoşgörüyü arttırmaktır ...

Bu yazdıklarını bana biraz daha açar mısın? Nasıl yapacaksın? Eksik mi? Eksik gördüklerin neler? Cevaplarsan memnun olacağım. Teşekkürler.----Ddenkelmesaj 20:56, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Soruyu sorarken yanlış anlaşılmaktan o kadar çok çekindim ki... Cevapladığın için çok teşekkürler.----Ddenkelmesaj 21:25, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Vikipedi:Kukla şüphelileri/Erdemsenol/Ek açıklama[kaynağı değiştir]

Ek Açıklama[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikiarkadaşlarım

Bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

Sunulan iddiaların savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. İşlemediğim bir suç için savunamam kendimi ama elim kolum bağlı duramayacağıma göre açıklama yapmak ihtiyacı hissettim.

Ben hayatım boyunca asla ama asla hukuk dışı, kural dışı bir iş yapmadım ve yapmayacağım.

Sevgili Noumenon demişki Karar kısmında,

Öncelikle Vikipedi'de kararları kişilerin değil, topluluğun fikirlerini de hesaba katarak politikaların aldığını belirtmek isterim.Bu cümle bir Circulus in demonstrando'dur.

Sevgili Vikiarkadaşlarım, ortak bir karar alındığına dair bir belirti varsa bu tartışma neden bitmedi hala?

Size DSP'li olduğum için ordan bir örnek vererek başlayacağım satırlarıma ve açıklamama;

DSP'de İl kongreleri delege seçimi yapılıp delege ağalığı oluşmaması için 149 sistemi ile yapılır. Yani yasaların delege seçimi sınırı olan 150 sayısından 1 eksik üye kaydı yapılır ve bu üyeler içinden seçilen İl Kurultay delegeleri İl Kurultayında il milletvekili sayısının 2 katı Büyük Kurultay delegelerini seçer.

1990'lı yıllarda (tam tarihi hangi kurultay olduğu ortaya çıkmasın diye vermiyorum) il başkanının bana 149 adet üye formunu uzatıp Bunların yarısı kadar üye yaz ve getir demesine rağmen ben sadece ilçe delegesi olmasını istediğim 5 kişi için form aldım ve şunu söyledim:

Başkan, biz eskileri de üye yapalım, rakipleri de, doğru olanın ve uygulamanın bu olduğunu bunun görev sırası verilen herkes tarafından böyle yapıldığını o yüzden kimsenin kimseye gücenmemesi gerektiğini anlatarak seçimi alırız dedim ve geri kalan formları iade ettim. (Seçimi aldık)

Yanınızda yönünüzde bir DSP'li varsa bu hareketin anlam ve mahiyetini sanırım en iyi o anlatır, bi zahmet soruverin.

Bu Sayın Ecevit'e Büyük Kurultayda oy verecek delegeleri seçmekten öte ilerde milletvekili adayı, belediye başkan adayı, meclis üye adayları ve il genel meclisi adaylarını belirlemek demektir.

Ben hayatım boyunca sadece konuştum, anlattım ikna etmeye çalıştım. Anlattığın karşıdakinin anladığıdır sözünden hareketle hep hatayı kendimde aradım. Şimdi de öyle yapmaya çalışıyorum açıkçası.

Şiddet uygulamadım, hilekarlık yapmadım. Hayat felsefemin bir parçası olan; babamın ta küçük bir çocukken söylediği Bu eve dayak yiyip gelme, sen başlatma ama başlayınca ilk yumruğu sen at sözü beynimin ve sinirlerimin bekçisi olmuştur.

Şimdi burada ne oldu. Savunduğum fikirlerin doğru olduğu ortaya çıktı ama Vito Genevose tarafından Kuklacı olmakla itham edilerek ve Noumenon tarafından en baştaki sözleri ile çelişen bir karar alıp süresiz engellenerek. Ben kukla oynatma ihtiyacı hissetmedim ve oynatmadım. Bu kullanıcılar ile benim aramdaki tek özellik sadece ama sadece bir şekilde bazılarını savunmuş olmam ya da benim ile bazı konulara ilgi duymuş olmaları.

Şuan kendimi arkadan yumruk yemiş gibi hissediyorum!

Sevgili arkadaşlar,

Burası defalarca belirttiğim gibi politik bir arena değil, bazılarının hırslarının tatmin kaynağı hiç değil; bir Ansiklopedi. Bu sözlerimi geçmişte kavga ettiğim ama yeri geldiğinde savunduğum insanların mesaj sayfalarını inceleyerek bulabilirsiniz.

Çok katkı yapmak her hakkı verir felsefesi zihinlerin derinliğine yerleşmiş vaziyette. Katkının ve iyi bir Vikipedist olmanın ölçüsü nedir? Sadece Vikipedi'nin başına oturup katkı yapmak mı? Gününüzden ayırdığınız zaman ile yapılan katkı mı? sorumluluklarınızı yerine getirdiğiniz zaman ile arta kalan zamandan zaman ayırıp yapılan katkı oranı mı? Yoksa her zaman katkı mı?

Bakınız burası bir ansiklopedi ve buraya bildiğiniz üzere sürekli katkı yapanlar yani _kolikler buranın temel felsefesini anlayıp buraya katkı sağlıyorlar. Anlayamayanlar (RGülerdem gibi, Saidferid gibi) ise gidiyor.

Sorarım size kendi ismi ile hesap açmış biri olarak; durduk yere atılmayı göze alıp kuklamı oynatmak mı akıllıca, yoksa görüşlerinizi anlatıp sizle aynı görüşü paylaşanlar ile politikalar dahilinde müdahil olmak mı? Ben akıllı bir adamım!

Son Söz: Ben buradayım ve hiçbir güç beni buradan kendi isteğim haricinde gönderemez

İddialara karşı açıklamalar[kaynağı değiştir]

Sanırım bu kez safsata yaftası yemeden açıklamamız kabul görür.

NOT:Siz siz olun hiçbir düşünce ve sözü Görüşleriniz benim için muhteremdir ancak muteber değildir çizgisinden ayrılmadan değerlendirin. Bu kriz eşiğinden dönülmesinin ve gerginliklerin yumuşatılmasının yegane çözümüdür. En aşağılık yaratık dahi yeri geldiğinde varsa taşıdığı zerre kadar değeri için aslan kesilir.

Vito Genevose kullanıcısının sundukları[kaynağı değiştir]

Başlangıçta bu kullanıcı tarafından yapılan bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

İmla hataları[kaynağı değiştir]

İmla hataları geçmişte oldu halen yapıyorum ve bundan sonra da olacak. Neden mi? Yazarım yazıyı ve anında şutlarım.(Bu yazıya özellikle dikkat etmedim, sadece tekrar okuduğum için yanlışları düzelttim)

Katkılarımdan görüleceği üzere bu konu ile ilgili pekçok değişiklik yapmışımdır. Başkalarının hatası ise Hukuk ilkeleri gereği beni bağlamaz.

Metal Milittia'nın tlerinin çift yazımında benim hata yapmamın sebebi gayet basit; harfler çift gitmiş yanlış gitmiş farketmiyor, asıl olan o an derdimi anlatmak.

Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme bir Argumentum ad logicam'dır.

Alper Tunga bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia özeti:Aynı maddelere katkı yapmak, Zeynep'in mesleğini bilmek, imla hatası

  • Birinci safsata şu:Kullanıcı benimle aynı fikirleri paylaşıp bazı maddelere katkı yapmışsa bu bir kanıttır.

bu maddede ortak katkı mevcut, bunda yok

  • İkinci safsata:Zeynep Hanım'ın mesleğini öğrenmek için kahin olmaya gerek yok. Merak ettiğiniz bir insanın kullanıcı sayfasını tararsanız onunla ilgili her bilgiye yazılı olan kadar erişirsiniz. Sadece Tembelejderha ve Vito Genovese meraklı değil. Herkes herkesi merak ediyor. (Örneğin ben merak ettiğim Hasan Beyi ve Katpatuka'yı ziyarete gittim. Gerçi Katpa o sırada Ürgüp'e gitmişti görüşemedik. Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.)

Burada görüleceği üzere Zeynep Hanım'ın sayfasının 03:18, 11 Ocak 2006 tarihindeki hali; mesleği yazıyor. Yani adı geçen kullanıcı merak etmiş ve incelemiş ise bu bilgiye rahatlıkla ulaşır.

  • Üçüncü safsata:Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme de bir Argumentum ad logicam'dır.

Erdemsenol & Metalfırtına bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia:Metalfırtına bir dönem Adana'yla ilgili değişiklikler yapmıştır (Bkz: Değişiklik 1, Değişiklik 2, Değişiklik 3, Değişiklik 4, Değişiklik 5, Değişiklik 6, Değişiklik 7, Değişiklik 8, Değişiklik 9, Değişiklik 10, Değişiklik 11 ve Değişiklik 12. Değişikliklerin çoğunu oluşturan Kategori:Kurtuluş Savaşı'nda Adana, Erdemsenol tarafından açılmıştır). Erdemsenol'un Adanalı oluşu gerek kullanıcı sayfasında, gerekse attığı mesajlarda duyrulmuş bir husustur.

Cevap:

* (fark) (son) 19:54, 3 Temmuz 2006 Erdemsenol (Tartışma | Katkılar) (kategori)

Metalfırtına ise

# (fark) (son)  19:26, 9 Eylül 2006 Metalfırtına (Tartışma | Katkılar)

Maddeleri 9 Eylül'de kategorilendirmeye başlamış. 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu acaba Metal İzmirli olabilir mi?

  • Bu bağlantı (10 numaralı) konu ile ilgisizdir. Kongreler kategorisini ben açmadım. Metelfırtına adlı kullanıcı kendisi açmış.
  • Adanalı olmak suç mudur? Ya da Kategoriyi benim açıp birilerinin doldurması suç mudur? Kullanıcının fikirleri ile benzediğimiz kanısı kanıdan ibarettir ve yanlıştır.
Salem Cadı Olayları[kaynağı değiştir]

İddia:Erdemsenol da Kubra ve DesertStorm'un engellenişini protesto eden mesajının başlığı için aynı maddeye bağlantı vermiştir.

Cevap:

Sevgili arkadaşlar bu tamamen o zaman spontane gelişen bir olay. Nedeni de gayet basit. Değerli Vikipedistler birçoğunuz takma isim kullanıyorsunuz şu ya da bu sebeple. Ben de kendim ile ilgili bilgileri gün gibi ortaya koydum geçmişte. Ancak bunu savunmaya ailesel bir bilgi olması nedeni ile eklememiştim.

Yukarıda belirttim Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.

Benim bir ufak (ben en büyüğüm) Devletin müfettişi ve Boston'da master yapmakta yani Salem Kasabasının bağlı olduğu şehirde. Salem Cadısı benim yengem ve kardeşimle aramdaki bir espri kaynağıdır. Affınıza sığınarak; yengeme bana Boston'dan bi kız ayarlasana (aha ayvayı yedik bizimki okursa) diye takıldığımda bana Salem'de çektikleri bi cadının fotoğrafını göndermişti (gerçekten çok çirkindi). Bu bağlantı oradan ilham almıştır.

Kardeşimin varlığına inanmayan olursa açar Başbakanlığa soyadımdan sorar.

Erdemsenol & Humbaracı bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia:Arkadaşlar burada bir iddia yok görüleceği üzere;

Bu bağlantı konusunda yeterli veri bulunmamaktadır. Ancak kişinin diğer şüphelilerle aynı konularda katkı sağlaması, son katkısının Metal Militia'nın oylamasına olumlu oy verdiği günde oluşu ve hoş geldin mesajlarının yoğunluğu şüphe uyandıran unsurlar arasındadır.

Kullanıcının katkılarında yine çakışma bulunamamıştır, ancak veri yetersizliği nedeniyle denetçi kontrolü yerinde olacaktır. 2007 içinde yaptığı katkılardan bir netice alınması mümkündür.

Cevap:

Allah aşkına, Noumenon'un sevdiği ve burada yazdığı ad hominem yani saçmalık, bu bağlantı için doğru bir mantık yürütmesidir bence. Ortada bir iddia bile yokken nasıl savunma yapılır ve işin garibi Noumenon tarafından nasıl kuklam ilan edilir. Bu iddia bir Argumentum ad ignorantiam'dır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Erdemsenol & BeterBöcek bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia: Yapılan şu anonim yorumun altına eklediği yorum; Erdemsenol, Metalfırtına ve Realnoumenon'la aynı yönde kullandığı oy sayılabilir.

Cevap Bu bağlantıda görüleceği üzere

Portakal olayı[kaynağı değiştir]

İddia:Aynı anda oturum açmak

Cevap:

İnsanları saf mı zannediyorsunuz bunu anlayamadım hala. Eğer bunlar benim kuklam ise ve aynı anda oturum açabiliyorsam neden sadece bir defa oturum açayım? Başka zamanlarda neden birleşik oturum açmayayım? Bu iddiadaki mantık yürütmesine yine Noumenon ve hukukçu arkadaşımız Pinar'ın da bilecekleri bir mantık yürütmesi ile cevap vereyim, çünkü o sınıfa giriyor.

Bu iddia bir Circulus in demonstrando, Argumentum ad ignorantiam ve Petitio principii'dir.

Circulus in demonstrando:Ulaşılmak istenen sonuç dayanak noktası olarak ileri sürüldüğünde oluşan safsata olarak tanımlanır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Bayanların zekası:Nihan'a atfen[kaynağı değiştir]

İddialar: Kukala oldukları iddia edilen kullanıcılar ile çakışmama

Cevap:

Bayanların daima üstün yaratıklar olduklarına inanmışımdır, erkeklerin ise onlara hizmet için yaratıldığına. Çünkü dünyayı yönetenler onlardır, devamını sağlayan da...

Dikkat etmedim ilk açıklamayı yaparken, ya da işin açıkçası bunun kötü bir şaka olduğu duygusu ağır bastığı için.

Neye dikkat etmedim? Nihan'ın dile getirdiği Yani bir insan kendisine 8 kukla yaratacak ve kendi kendine mesaj atıcak çakışmayan zaman dilimlerine bakarak aynı kullanıcı yani Erdem 24 saat wikide duruyor. Kendi kendine elma göndericem sana portakal göndericem diyor.

Ben sabah 8:00'den akşamları genelde 7:30-8:00'e kadar çalışan biriyim işim gereği. Arkadaşlar benim patronum salak mı? Mesaisini Viki için bilgisayar başında harcayan birisine para verecek, böyle bi patron tanıyan varsa söyleyin bi CV gönderim bari.

Ben, kusura bakmayın birçoğunuz gibi öğrenci ya da masa başı iş yapan biri değil özel sektörde çalışan bir Ziraat Mühendisiyim. Kuklacısı olduğumu iddia ettikleri kullanıcıları bir daha inceleyin hangi saatlerde katkı yapmışlar? Sizlere o tarihlerde ve zaman dilimlerinde köyünde Hayvan Yetiştirme Semineri verdiğimi dile getirecek birçok Muhtarın telefonunu verebilirim.

İnanmayan Hasan Abiye sorsun bir dakika telefon sustu mu ziyaretine gittiğimde.

  • Ben hiç mi dinlenmiyorum?
  • Benim kız arkadaşım yok mu?
  • Ben asosyal bi adam mıyım?

Bu kullanıcıların katkı yaptığı zaman dilimlerinde sevgili arkadaşlar ben ya çalışıyor veya yol katediyor durumdayım. 10 gün ortada yokmuşum. Evet yokum. Tatil hakkımı kullanamaz mıyım? Veya girmek zorunda mıyım hergün? Veya parasızlıktan ADSL kesilmiş olamaz mı?

Kullanıcı Dbl2010'un yorumu ve Erdemsenol'un açıklaması[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikipedistler

Yöneticimiz, Bürokratımız, Elçimiz ve Steward Kullanıcı Dbl2010'un kişisel tesbitim Erdemsenol'un ihtiyaç duyduğunda kukla kullanmaktan çekinmeyeceğidir ve 'Erdemsenol siyasi görüşü doğrultusunda Vikipedi'de yapmak istedikleri şeyler, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı, doğrulanabilirlik ilkeleri ile pek uyuşmuyor cümleleri ile devam etmek istiyorum burada çektiğim tüm mesajları ve burada da tüm madde editlerimi görebilirsiniz. Bunların içerisinden siyasal görüşümü buraya aktardığımı kanıtlayan bir tane örnek bulursanız Vikipediyi kendi isteğimle terk edeceğim!!! Bürokratlık mertebesine getirilmiş birisinin ilkelerin savunulması ile politikalara uyulmaması arasındaki ince çizgiyi ayırt edememesi Vikipediye geçmişte, şimdi katkı sağlayan ve de gelecekte katkı sağlamaya devam edecek olan beni gerçekten üzdü.

Açıklamasınındaki söylemi Ad hominemdir; Bir argümana cevap verirken argümanı eleştirmekten ziyade argümanı yapan kişiye saldırmak olarak tanımlanır

Hangi siyasi görüşler? ve hangi ajanda?[kaynağı değiştir]

Benim tek ajandam var, orada yazanlar da belli. Türkiye Cumhuriyeti. İnsanın fikri ne ise zikri de odur. Sizlerin olduğu için böyle düşünüyorsanız, orası beni ilgilendirmez.

Bana burada siyasi görüşlerimi Vikitopluluğa dikte ettirmeye çalıştığım bir örnek verebilir misiniz? Veremezsiniz.

Buraya siyasi görüşlerimi taşıyarak o doğrultuda düşünenlerle birlikte hareket ettiğime dair bir örnek verebilir misiniz? Yine veremezsiniz. Ama ben tam tersini ispatlarım. Hasan Sami Abi MHP eski il başkanı olduğuna göre demek ki böyle bir problemim de kompleksimde yok.

Siyaset ile ilgili maddeler[kaynağı değiştir]

Kastettiğiniz Büyük Ortadoğu Projesi maddesi ise ne yapılması gerekiyorsa yapılmadı mı? Referans bolluğu olan 3-5 maddeden birisi değil mi şuan? (Gelecekte Seçkin madde olacağına da inanıyorum) Tartışmaya katılan oldu da ben vandallık mı yaptım? Hani omurgandan çıkarıyordun sinirlerini Özgür. Madem bu maddenin taraflı olduğu düşüncesindesin neden tartışma sayfasında görüşlerin yok.

Ne demişim tartışma sayfasında?

Hoşunuza gitmeyen kısımları belirtin eğer haklı iseniz düzenleyelim hep beraber.--Erdem Şenol 17:31, 20 Nisan 2007 (UTC) arkasından eklemişim,

Görüşlerimi belirttim. Kaynak da ekledim. Ayrıca şablonları koymak istiyorsan ilgili yerlere koyabilirsin ki bu sayede nereler kaynaksız, taraflı yada özgün içerik o kısımları da anlayabilsin okuyucu yada ilgilenenler.--Erdem Şenol 21:43, 23 Nisan 2007 (UTC)

Bu maddede toplam 47 adet dipnot, 32 adet web sitesi bağlantısı ve 3 adet yazılı kaynak mevcut. Beğenmeyen mantıklı açıklamalar yaparak silebilir, ekleme yapabilir, değiştirebilir neden yapılmıyor?

Bu söylediklerine kendin inanıyorsan söyleyecek lafım yok. Ben hiçbir zaman burada siyasi propaganda yapmadım. Artı yapanlara da engel olmaya çalıştım. Kaldı ki yönetimle uzlaşamadığımız konuların başında da bu geldi. Zamanında müdahale edilmemesi.

Uzlaşı ve ortak irade[kaynağı değiştir]

Siyasi görüşlerimi nasıl buraya taşıyorum bunu anlamadım. Burada, zaman zaman gerginlik yaşadığımız Sero ile olan mesajlar incelenirse([3] ,[4], [5], [6]) tam tersini size ispatlayabilirim.

Uzlaşmacı tavrıma kanıt istiyorsanız buyurun;Sero'nun mesajı
Ayrıca Sero'ya yazdığım bu mesajı lütfen okuyun. Gerektiğinde tartıştığım ya da fikirlerine karşı çıktığım birisini dahi nasıl koruyabileceğimi anlamış olursunuz.
Burada da Citrat'ın bana attığı mesaj var, bu mesajı aldım ve gereğini yaptım
Merhaba Erdemsenol, maddelere {{Anakaynaklar}} ya da {{kaynaksız}} eklemeden once tartisma sayfasina detayli bir aciklama yazmani rica etsem? (Ornek [7]). . Hatta mumkunse bu yazilari ekleyenlerden kaynak gostermeni rica etmeni... Taktir edersin ki, kaynaksiz sablonunu bu sekilde koymaya baslarsak ne isin icinden cikabiliriz ne de tartismalarin onune gecebiliriz. Bilmem ne dersin? Citrat 15:35, 12 Mayıs 2007 (UTC)
Bu da benim ona attığım mesaj;.
Buradaki uzlaşmacı tavrı sanırım fark ediyorsunuz.

Bu şablon konusu nedir?

(Bazı kullanıcıları ve Noumenon'u; Noumenon'un sık sık insanları uyardığı ancak kendisinin unutmuş olduğu kaynak konusunda uyarmam.)

Teşekkür ve yeni haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

21 Mayıs 2007 haftasının işbirliği projesindeki katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, bu haftanın projesine de aynı istekle katılmanızı rica ederim. TOBB ETÜ 08:46, 28 Mayıs 2007 (UTC)



Merhaba, kategori:Edebiyat içinde gerekli düzenlemeleri yapıyorum, bir çatı oluşturdum gibi.. Sizden ricam, (kitap) olanlar eğer deneme, hikaye, şiir kitabı ise (kitap) , romansa (roman) olarak isimlendirmeniz. Birde romanları kitaplar kategorisine değil, yazarlarına göre romanlar kategorisine koymanız.. Eğer yoksa direk romanlar altına toplayabilirsiniz, sonra türlere konulara göre değişiklik yapabiliriz.. iyi çalışmalar.--Boyalikus 14:45, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Yöneticilik başvurusu[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin Martianmister. Yaptığın başvurunun bugün farkına vardım, galiba çoğu Vikipedist'in gözünden kaçmış olmalı ki oy verenlerin sayısı oldukça az. Oylamayı geç de olsa kapattım, maalesef gerekli olan %75'lik destek sağlanamamış. İleride tekrar denemeni temenni ediyorum, iyi çalışmalar --Pinar 06:04, 29 Mayıs 2007 (UTC)

Araba yarışları[kaynağı değiştir]

Kategori:Araba yarışları'nın otomobil yarışları olması lazım, ben bir ara düzeltmiştim ama motorsporları kategorilerini yine kaybettim:) Bir kontrol edersen sevirnirm. Khutuckmsj 14:38, 29 Mayıs 2007 (UTC)

yöneticilik[kaynağı değiştir]

bir daha aday olursan biraz yay bunu politikanı yap ki oy verelim. anlaştık mı?--Hiro Nakamura 17:59, 1 Haziran 2007 (UTC)

Vikipedi:Yöneticilik başvurusu/Martianmister kimse görmedi galiba ben görsem olumlu vercektim keşke görseydim yani bi daha aday olursan yay bunu herkese msj at falan işte.--Hiro Nakamura 18:04, 1 Haziran 2007 (UTC)