Kullanıcı mesaj:Lighterside/Arşiv2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Eylül 2006 - ...

Telif hakkı ile ilgili

Merhaba Lighterside Diyarbakır ile ilgili bölümü düzenlememe rağmen sizin tarafınızdan mesam ile alakalı bir siteden dolayı telif hakkı ihlali uyarısı veriyor biraz acemilik çekiyorum eğer yanlız düzeltin yok eğer bu bölümü benden sonra siz kurcalıyorsanız bu kaynak bana ait başka bir siteden copy paste yapmanın bir alemi yok ...

Merhaba Zeynep son değişikliği sen yaptığın için sana sormam uygun olur, Vikipedi:Günün maddesi'ndeki İzmir Enternasyonal Fuarı'nı şu an ön sayfaya alsak daha güzel olacak sanırım. Vikipedi:Günün maddesi sayfasında nedenleri yazıyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:18, 6 Eylül 2006 (UTC)

Uğurcum, benim de aklıma koyayım maddeyi diye sonra 9 Eylül'de başlayacağı izmir enternasyonelin öğrendim. O zaman 9 eylül'de koyarız diye düşündüm. Ama uygun görüyorsan değiştir şimdidem. Sevgiler--Zeynepmsj 08:21, 6 Eylül 2006 (UTC)
Tekrar merhaba, yazıyı tekrar okudum:) 1-10 eylül tarihleri arasında gerçekleştiriliyormuş:)Bugün eklersek sanırım 9 Eylül'e kadar kalmış olacak, değiştirme işini mantıklı bulursan sana bırakıyorum. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:25, 6 Eylül 2006 (UTC)

Kendi kafasına göre maddelere kaynaksız veya yanlış etiketi yapıştıran citrat'ın çıkkardığı kaynaksız etiketini tekrar koyan Kullanıcı Alperenin durdurulmasını talep ediyorum bu kullanıcı etrafa kaynaksız şeklinde etiket yapıştıracağına aşağıda örneklerini vereceğim içi boş olarak başlattığı maddeleri geliştirsin böylece ansiklopediye daha faydalı olur.

İtalya'nın 1948 Anayasası ile kısmi bölgesel özerklik verilmiş 20 bölgesinden birisidir cümlesinden ibaret 20 boş madde

  • Dalarna Kantonuİsveç'in kantonlarından birisidir cümlesinden 20 boş madde
  • Saarland Almanya'nın eyaletlerinden birisidir.Başkenti Saarbrücken'dir cümlesiyle biten birkaç eyalet

kullanıcıya eğer birşeyler yamak istiyorsa önce bu boş maddeleri geliştirmesini hatırlatırsanız iyi olur.

bu şahıs böyle yapmaya devam ettiği tadirde bu ansiklopedide çok sayıda insanın emeği ile ortaya çıkarılan binlerce maddeye ya yanlış veya kaynaksız etiketi konacak ve madde yazarı kullanıcılarla onun arasında gereksiz bir tartışma başlayacak lütfen onun bu uygulmasını durdurun.--85.96.161.45 12:30, 6 Eylül 2006 (UTC)

Kişisel saldırı[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Mesaj sayfamda kişisel saldırıda bulunan ve yöneticilere asılsız mesajlar atıp orman yangını çıkartan şu trolü engeller misin lütfen? 85.96.161.45

Teşekkürler

--Alperen 12:55, 6 Eylül 2006 (UTC)

lütfen kullanıcı Alperennin başlattığı saçmalık kampanyasını durdurun--85.96.161.45 12:57, 6 Eylül 2006 (UTC)

Ben Citrat'a ilgili her türlü açıklamayı yaptım, şablonu neden koyduğumu ve hangi vikipedi politikasına dayanarak eklediğimi de açıkladım. Buna rağmen uzlaşmaz bir tavırla, özgür değilsin istediğin her maddeyi düzenleyemezsin anlamında sözler sarfetti, bunun üzerine kendisini şikayet ettim. Kaynaksız şablonunu kullanmam haklı gerekçelere dayanıyor, konuyu şablon sayfasının tartışma sayfasında sürdürmek yerine benimle kişisel mücadeleye devam etti, yaptığım düzenlemeleri özet kutusuna sebebini yazmadan geri aldı. Bu kesinlikle vandalizmdir, konuya şablonun tartışma sayfasında devam etseydi şikayet etmezdim, bu arada IP eylemlerine devam ediyor ;) teşekkürler --Alperen 13:06, 6 Eylül 2006 (UTC)

Devam ediyor :) --Alperen 13:09, 6 Eylül 2006 (UTC)

IP adresleri saldırmaya devam ediyor, bir tane daha eklendi. Durdurur musun lütfen? (mesaj sayfama bak lütfen) 85.99.172.179

Lütfen vandal ve trol IP adreslerini engeller misin artık? Uyarı sınırı geçilmedi mi henüz? --Alperen 13:15, 6 Eylül 2006 (UTC)

Sen doldurma diyorsun ama onun hoşuna gitmiş besbelli. Demek ilgi çekmek istiyormuş. Bu da yeni kampanyam. Abla sen uyma Alperen'e, Zeynep Vekipedi elele


Lütfen! Bir anlamı varsa bu kelimenin. --Alperen 13:30, 6 Eylül 2006 (UTC)

AB farklı bir dünya Zeynep:) Hariciyecisiniz değil mi? O tarafta göreviniz çıkarsa sinirlenme yeteneğini, hatta bazı gerçeklik anlayışlarını vestiyere bırakarak girmek gerektiğini göreceksiniz:) Türkiye'de dinamikler etki-tepki, sıcak-soğuk ilişkileri üzerine kurulu, o yüzden AB'nin kamuoyuna yansıtılmasında eksiklikler oluyor (bence), çünkü dinamikler farklı. Bahsettiğiniz maddesini İngilizce makaleyi takip ederek geliştiriyorum. O yüzden burada askıda gibi duruyor. (Almanca viki'de, isim vermeksizin, bir kullanıcı sayesinde maddenin propaganda içeriği nedeniyle silinme tartışmasına alındığını da burada kendisine teşekkürlerimle belirteyim) Ama İngilizce'de sildirmeye çalışmak counter-productive olur (bence). Komşuların ekibi orada:) Ama hepsini avucumun içi biliyorum:):):) Onlar da bu tarafa bakıyorlar zaten:) Yanlış birşey yazarsam balans ayarı yapmaktan geri kalmayın. Cretanforever

Lütfen Görev Başına[kaynağı değiştir]

Bu size son çağrımdır, vandalizm ve trole karşı seyirci kalıyorsunuz, 6 kere rica etmeme rağmen, defalarca uyarmanıza rağmen IP adresini engellememekte ısrar ediyorsunuz. İyiniyet varsayımım suya düşmek üzere. --Alperen 14:06, 6 Eylül 2006 (UTC)

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8]

Resminizde telif sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.

Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.

Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.

Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.

Kolay gelsin!

Vito Genovese 17:24, 6 Eylül 2006 (UTC)

Bu kullanici sorundan baska bir ise yaramiyor bence. Kisisel biligileri yayimlamasi ve User:Alperene saldirmasi kabul edilemez bir sey. --Cat out 23:22, 6 Eylül 2006 (UTC)

Yasaklandı zaten bu IP. Alperenin yasaklanmasını istediği IP farklı. Kayıtlı kontrol ediniz. --Zeynepmsj 07:01, 7 Eylül 2006 (UTC)
Tesekurler. Bu arada Ah! Tanrıçam ceviri isi ne alemde? :) --Cat out 07:09, 7 Eylül 2006 (UTC)

Fenerbahçe Maddesi[kaynağı değiştir]

Sevgili Zeynep, öncelikle kolay gelsin. Fenerbahçe maddesini biliyorsun, özellikle Atatürk ve Fenerbahçe bölümünde, resmi bir kaynak olmaksızın ağızdan çıkan sözlere dayanılarak, Atatürk'ün Fenerbaçheli olduğu deklare edilmekte. Zira söz konusu kaynakta bile Atatürk'ün adından çıkan "Ben de Fenerbahçeli'yim" sözünün kaynağı belli değildir. Bu olay hem vikipedi'nin tarafsızlığını ve doğruluğunu zedelerken, hem de Atatürk'ün şanı Fenerbahçe menfaitine kullanılıyor diye düşünüyorum. Defalarca kaynak belirt şablonu koymama rağmen sayfa bekçileri tarafından bu şablon kaldırılıyor. Özellikle ingilizce vikipedi de olmak üzere kaynak belirt şablonunu kaldırmak büyük suçtur. Bu konu da bir şeyler düşünüyor musunuz merak ettim. Ben şahsen Atatürk'ün bu şekilde menfaat için kullanılmasına üzülüyor ve rahatsızlık duyuyorum. Burak Onurlu 14:12, 8 Eylül 2006 (UTC)

Burda da belirttiğim gibi Citrat iki kez kuralları ihlal etmiştir gereğinin yapılmasını rica ediyorum. --Ruzgarmesaj 11:02, 9 Eylül 2006 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

saol angels in america ve all over the guy sayfalarına katkılarından dolayı...ayrıca will and grace ve It's all relative sayfalarında da yardımını istesem sorun olmaz umarım:)daha çok yeniyim ya zamanla öğrenecem.--burakmsj 17:10, 9 Eylül 2006 (UTC)

(Başlık yok)[kaynağı değiştir]

100 Temel Eser maddesi henüz silinmedi ama herhalde silinecek ve bunun için üzülmüyorum çünkü orada yazılanları tek tek yazmamıştım, bir siteden kopyala-yapıştır idi ve sizin de söylediğiniz gibi ansiklopedinin bazı kuralları var, zaten kuralsız da olamazdı, veya düşünülemezdi. Sadece hiç, açtığım bir maddenin silineceği aklıma gelmezdi o kadar. Buarada, açtığım sporcu maddelerinde Türkçe karakterlerle olan yönlendirmenizi gördüm. Acaba Türkçesini açıp asıl adına yönlendirilse daha iyi olmaz mı? İngilizce Vikipedi'den yararlandığım için orada maddenin ismini giriyorum ve öyle yönlendiriliyor. Konuyla alakası yok ama bir şey sorabilir miyim? Buradaki aktif kullanıcılar gerçekte hiç birbirlerini gördü mü yoksa ilk defa İzmir'de mi buluşulacak? Desteğiniz için teşekkür ederim. --Bahar 12:03, 11 Eylül 2006 (UTC)

Lighterside, Nominalizm'in su halde taslaktan cikmak icin yeterli oldugunu saniyorum.bir bakip degerlendir, yeter degil dersen taslak kalsin.kolay gele.--alibaz 12:57, 12 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba, Demin yazdığınız mesajı sırf bileyim, öğreneyim diye yazdınız değil mi? Teşekkür ederim. --Bahar 13:40, 12 Eylül 2006 (UTC)

  • Milyarderler listesi (2006) sayfasında Bill Gates'in resmi dışında hiçbir fotoğraf görüntülenemiyor haberiniz olsun istedim. Okul bu Pazartesi başladığından ayrıca OKS maratonuna ben de katıldığımdan katkılarım sınırlı kalacaktır. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Bu kadar yöneticilik işleri arasında benimle de ilgileniyorsunuz... tebrik ederim. --Bahar (yine ben!) 15:25, 15 Eylül 2006 (UTC)
  • meraba zeynep. simya üzülerek işaretlediğim maddelerden biriydi. verdiğim bağlantıya bakarsan son güncelleme tarihinin 18 ocak 2003 olduğunu, dipte de Sayın Ali Babaoğlu'nun Okültizm isimli eserinden alıntı yapılmıştır. ibaresini görebilirsin. eğer konuyla ilgiliysen küçük bir taslak hazırla istersen, ama bu haliyle tek bir yerden tümüyle alınmış gibi duruyor. kolay gelsin. --kibele 14:24, 12 Eylül 2006 (UTC)

Çeviri Grubu ve Çeviri İstekleri Üzerine[kaynağı değiştir]

Ben Çeviri İstekleri ile ilgilenmeye başlıyorum. Kendinize bir çeviri konusu seçebilirsiniz ve "gönüllüler"e yazabilirsiniz.

İyi çeviriler

PS Sorunuz olursa bana iletebilirsiniz

KIZILSUNGURiletikatkılar 15:06, 12 Eylül 2006 (UTC)

Yazıklar olsun sana sadece bu hükümete olan düşmanlığın ve sol düşüncen sebebiyle 100 temel eseri SAM ibaresi koydun sırf ideolojik sebeplerle 100 eseri çöpe atmak istedin yöneticiler ideolojik görüşlerini buraya taşımamalıdır. Eğer solcu bir hükümet olsaydı ve onlar 100 temel eser yayınlasaydı seve seve kabul edecektin. İdeolojik davrandın gördünmü topluluğun sana cevabını. Umarım bu sana ders olur bir daha bu ansiklopediyi ideolojik amaçlarına alet etmezsin burası kimsenin babasının çifliği değil --212.175.112.150 09:00, 13 Eylül 2006 (UTC)


Ankara Buluşması hakkında[kaynağı değiştir]

  • Selam Kızılsungur, Vikipedi Köyçeşmesinin ilginize kısmında yazdım: İstanbul ve İzmir'den sonra Ankara'da da bir buluşma gerçekleştirilmesi iyi olur diye düşündün. ne dersin?--Zeynepmsj 07:50, 14 Eylül 2006 (UTC)

Ben böyle düşünmemiştim; ama olabilir. Şaka Şaka. :P Çok memnun olurum. Vikicilerle beraber bir haftasonu beraber oluruz. Buluşmada ne konuşacağız? Ya da ne gibi projeler üzerine sohbet edeceğiz? Yoksa sadece bir haftasonu kaçamağı mı olacak? :D

Bu arada yukarıdaki yazıda baya sert çıkışlar görüyorum. Umarım bir tatsızlık çıkmaz.

Neyse... Bu buluşmaya olur derim. Ben 24 Eylül'den sonra Ankara'dayım. Ne zaman uygun düşerse buluşalım. Şu an İstanbul'da ailemle birlikteyim.

Sevgiler

KIZILSUNGURiletikatkılar 08:14, 14 Eylül 2006 (UTC)

  • Yok canım niye nefret edeceğiz :) Bu arada nefret etmeyi sevmiyorum. 24'ünden sonra bana uyar ama sadece ikimiz mi buluşacağız? Yok mu üçüncü, dördüncü ya da beşinci kişi. Hehehehe. Biraz garipsedim bu durumu. Daha anlam veremedim. :D

Biraz açıklarsan sevinirim; çünkü daha öncede böyle bir buluşmaya katılmıştım ama iki kişiyle değil. :P :))

KIZILSUNGURiletikatkılar 08:36, 14 Eylül 2006 (UTC)

  • Tamam o zaman. Ben hazırım 24'ünden sonra. Kızılay'da mı buluşacağız; Karanfil falan mı yapacağız? Bi' de kahvesi güzel olan bir yere gitsek...? Hehehe. Buluşma yerini kim ayarlayacak? Sanırım daha bu buluşma proje aşamasında anladığım kadarıyla.

Sevgiler

KIZILSUNGURiletikatkılar 08:42, 14 Eylül 2006 (UTC)

  • Merhabalar Lighterside önerini memnuniyetle karşıladım köy çeşmesine katkıda bulunacağımı yazdım.Tembelejderhaya hemen haber veriyorum. Organizasyon hakkında mesajlaşalım--nosferatü 10:52, 14 Eylül 2006 (UTC)


Mesaj için teşekkürler, katılmayı düşünmüyorum. --Yolcu 06:54, 15 Eylül 2006 (UTC)

  • 08/10/2006 tarihini öneri olarak yazdım uygunmu?--nosferatü 09:32, 29 Eylül 2006 (UTC)
    • Yer: Tenedos Adres için
    • Zaman: 08.10.2006 herkese uyar sanırım hem Pazar hem de tatil Saat:13.00

Kullanıcı sayfamdan mail atarsanız telefon numaramı verebilirim--nosferatü 07:41, 30 Eylül 2006 (UTC)

  • Ankara buluşması hakkında bana sayfamdan mail atanlara telefon numaramı verdim eğer mail atamazsan belirlenen saat ve tarihte kararlaştırılan yerde olacağız haberin olsun--nosferatü 09:54, 5 Ekim 2006 (UTC)
  • Verdiğin adrese mail attım eğer ulaşmazsa lütfen haber ver--nosferatü 10:12, 5 Ekim 2006 (UTC)
  • Yeniden mail attım Zeynep umarım bu sefer ulaşır--nosferatü 11:49, 5 Ekim 2006 (UTC)

Leisha hailey.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba Zeynep,

Bu resme {{Ekran Görüntüsü-Film}} ekledin ama daha ziyade promosyon gibi duruyor. Zaten kaynağı belirtilmeden de bunu bilemeyiz, kaynağı belirtilmemiş resimlerde "Belirsiz" etiketi durmaya devam ediyor, zira o da Resim/Medya 4 ihlali ve 7 günlük silinme sürecinde otomatik olarak.

Deli raporumu aldığım gün kapını çalmamı istemiyorsan bu konuya bir bakıver rica ediyorum. Polise haber vermek yok, yalnız yapacaksın işi bir de.

Sevgiler

Vito Genovese 10:39, 15 Eylül 2006 (UTC)


Tekrar merhaba Zeynep,

Orijinal kaynak şu gibi gözüküyor. Ama resmin çekildiği seriyi tanımak zor olmadı. Hatta en.wiki'de de o seriden bir resim kullanılmış. Onu da şuradan görebilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 12:44, 15 Eylül 2006 (UTC)

selam birisi sex and the city sayfasını silecek galiba bi bakar mısın? purplewoman sayfanın geçmişine bakar mısın?

uyarı şablonları[kaynağı değiştir]

Merhabalar Zeynep, buradan ve buradan da göreceğin gibi, epey bir süredir, şu kullanıcı uyarı şablonlarını düzeltme, karışıklığı giderme işini kendi çapımda vazife edinmiş bulunuyorum :) Vito ve Uğur da destek ve çabalarını esirgemiyorlar aynı konu üzerine, sağolsunlar... Fakat SD sayfasına ne zaman gözüm takılsa, 1-2 vandalı 24 saatliğine uçurduğunu görüyorum :) Lütfen yanlış anlama (ben yönetici olsam kesin daha hızlı gönderirim onları uzayın derinliklerine) ama acaba diyorum, yok şablondu, sayın kullanıcıydı, bakın rica ediyoruzdu, lütfendi filan derken... nafile (!) işlerle mi uğraşıyorum acaba :))) Saygılar, iyi çalışmalar.

Not: (tamamen mizahi içerikli olup ciddiye alınmayabilir, hatta alınmasa daha iyi olur) Metal Militia 12:38, 15 Eylül 2006 (UTC)

Tekrar merhaba Zeynep, şakalarımı ciddiye alıp cevap verdiğin için sağol. Evet, kasıtlı vandallar ve küfür konusunda çok haklısın gerçekten. Bunca emeğe yapılan saygısızlıktan başka birşey değil. Tamamen destekliyorum seni. Uyarı şablonları şurada. Burada toplu bir liste / tablo halinde de bulabilirsin, ki Vito ile tercümelerini yapıp bir düzen vemek istediğimiz şablonlar "silsilesi" burası zaten (tam bir dipsiz kuyu... Yüzyılın işbirliği projesi olarak ön sayfaya taşımayı bile düşünüyorum :)). Saygılar, iyi çalışmalar. Metal Militia 13:10, 15 Eylül 2006 (UTC)
Selam Zeynep, evet o konu benim de canımı sıkıyor: içerik Türkçe, adı İngilizce. Ama ben de isim değişikliği konusunda çekingen davranıyorum, yanlış birşey yapıp ortalığı karıştırmayayım diye. İstersen Uğur'a soralım, o değiştirsin Türkçe adlarına. Ancak, tercihim, kısa olması açısından, $ablon:engellenmiş kullanıcı yerine, misal atıyorum; $ablon:EngKul olması yönünde. Çünkü, {{ ve }} içine alıp hemen yazılabilecek birşey olmalı. Kolay gelsin. Metal Militia 13:57, 15 Eylül 2006 (UTC)
Merhaba Zeynep, tesadüfen gördüm söyliyeyim dedim. Küfürlü değişiklik yapanları uyarmak gerekliği yok zaten. Direk engelleme yapılabiliyor. VP:EP Madde 1 de uyarı yapılmasından bahsedilmiyor. Mantıklı da zaten. Küfür edilmemesi gerektiği belli. --Özgür 14:48, 15 Eylül 2006 (UTC)

İstanbul buluşması[kaynağı değiştir]

Merhaba Zeynep, madem o kadar uzak yoldan geliyorsun. İşleri basitleştirelim, sadece senin için değil tabiki. Yeni bir yer-zaman teklifinde bulundum. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 16:20, 15 Eylül 2006 (UTC)

selam,justin diye aradığımda justin timberlakein adı hiç çıkmıyor.bi sorun mu var anlayamadım? neden böyle oluyor?Bir bakar mısın? purplewoman

selam?--PurplewomanMsJ 10:52, 25 Eylül 2006 (UTC)

yüklediğim resimlerin bazıları siliniyor.1)silinmemesi için ne yapmalıyım? 2)nereden aldığımı nasıl gösterebilirim? Saygılar --PurplewomanMsJ 23:15, 25 Eylül 2006 (UTC)

Selam TembelEjderha,

Özgür'de de gördüm sende de monobook.js nedir? Kusura bakma bu kadar işin arasında.--Zeynepmsj 15:34, 21 Eylül 2006 (UTC)

Zeynep, monobook.js sayfasına kendimiz için özelleştirebileceğimiz bazı javascript kodlarını eklediğimiz zaman sayfalarda kimi ek özellikler çıkıyor. İstersen benim monobook.js sayfamın içeriğini kendininkine kopyala, ve tarayıcının önbelleğini bir defaya mahsus olmak üzere temizle. (sanırım ctrl+F5) İşini kolaylaştıracak kimi buton ve menüler çıkacak, beğenmezsen silerek geri alabilir ya da kodlarla oynayıp kendince değiştirebilirsin. Kolay gelsin. Ne kusuru!! :)) Tembelejderha 15:39, 21 Eylül 2006 (UTC)
Selamlar. Gördüğüm kadarıyla scripti yüklemişsin fakat henüz kullanmamışsın. Bir sorun mu var? Özellikle silme sayfalarında üstte m1,m2,g2... diye sekmeler çıkaran Uğur Başak'ın scripti çok işe yarıyor, istersen bir dene.. Tembelejderha 09:00, 22 Eylül 2006 (UTC)

Evet seninkini yükledim ama bende sekme falan çıkmadı :( Olmayınca bir kere daha kopyala yapıştır yaptım senden ama gene olmadı. Beceremedim anlayacağın. --Zeynepmsj 09:03, 22 Eylül 2006 (UTC)

Hmm, o halde sanırım tarayıcının önbelleğini boşaltmayı unuttun. Kullandığın tarayıcıya göre,
  • Mozilla / Firefox / Safari: Shift e basılıyken safyayı yeniden yükleyerek veya Ctrl+Shift+R yaparak,
  • Apple Mac için Cmd+Shift+R,
  • Internet Explorer: Ctrl+F5,
  • Konqueror: Sadece sayfayı yeniden yükle tuşuna basarak

boşaltabilirsin. O zaman çalıcağını sanıyorum. Tembelejderha 09:09, 22 Eylül 2006 (UTC)

19. yüzyil felsefesi[kaynağı değiştir]

merhaba Zeynep,

maddeyi biraz daha sekillendirdikten sonra acacagim.cok genis bir alani kapsiyor konu, ben tamamlamaya calistikca yeni bir seyler cikiyor, bu nedenle uzadi.biraz da düzenleme yapmam gerek.ama yakindir acilmasi, kalan eksiklere sonra deavm edilebilir.ilgin dolayisiyla tesekkür.--alibaz 13:11, 27 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Zeynep,

Hazır seni görmüşken; Kullanıcı:Garrulous, Kullanıcı:Zvezda'nın kuklası. Kullanıcı:Lazzydragon'dan sonra ikinci kukla bu.

Katkılara falan bir bakabilirsen süper olur.

Sevgiler

Vito Genovese 11:24, 28 Eylül 2006 (UTC)

IRC'de bulusma[kaynağı değiştir]

IRC'de hep birlikte ayda bir toplanalim diye dusunuyoruz (IRC olmasi sart degil, baska seceneklere de acigiz). Daha once Vikipedi odasinda gormedim ama gelmesini isterim. Senin acindan mumkun mu? Citrat 15:07, 28 Eylül 2006 (UTC)

Sevgili Citrat, sevinerek katılırım. Yalnız akşam saati olabir mi? 7 gibi? iş yerinde IRC yasak. Bu arada vikipedinin IRC kanalına nasıl girebirim? Saat kaç gibi gelyor insanlar? Çok mu soru sordum? Sevgiler.--Zeynep msj 15:10, 28 Eylül 2006 (UTC)
Zeynep, emailini kayit ettirirsen detaylari gecebilirim. mIRC programini yuklersen buraya tek tiklama ile ulasabilirsin. Vikipedi:IRC kanalı sayfasinda detayli aciklama var. Dilersen bir iki deneme yap aksamlari, hafta sonuna kadar halledelim bunu. genelde Turkiye saati aksamlari geliyorum ben. Sorun olursa cekinme; Sevgiler, Citrat 02:53, 1 Ekim 2006 (UTC)
Bu Cumartesi IRC'ye gelebilir misin? Hep beraber toplanalim konusalim diyoruz. Citrat 14:14, 4 Ekim 2006 (UTC)
Tr saati ile 17:00 diye dusunduk. Citrat 14:28, 4 Ekim 2006 (UTC)
  • zeynep meraba. nurgül yeşilçay sayfasındaki düzenlemelerin bir kısmı ansiklopediklik kaygısıyla yapılmış. diğerlerini de ben ekleyecektim ama sen yine eski sürüme almışsın. zararı yok. ama izin verirsen şu oyuncu fazlalıklarını ve övgü dolu sözleri çıkartıcam. kolay gelsin. --kibele 10:27, 29 Eylül 2006 (UTC)

keşke engellemeseydin[kaynağı değiştir]

engellediğin kullanıcı bu dört resimciden biri olabilirdi, telifli olup olmadığını kontrol ettin mi? ben bu hocalardan birisi olabilir diye inatla ısırmamaya çalışmıştım ama :)Delamorena 11:08, 29 Eylül 2006 (UTC)

ama o siteyi de bu kullanıcı hazırlamış olabilir? ve dedğim gibi bu kişilerden biri de olabilir? amaaan neyse , o zaman oluşturduğu bir iki madde daha var onları da silermisin :)Delamorena 11:11, 29 Eylül 2006 (UTC)

Wikimania Ankara[kaynağı değiştir]

Selam Zeynep, Ankara buluşması ile ilgili olarak köy çeşmesine bakar mısın? Durumu netleştirmek açısından.. -Tembelejderha 13:02, 29 Eylül 2006 (UTC)

Bu teklifim yöneticiler sayfasında ismi bulunan tüm yöneticilere GÖNDERİLMİŞTİR[kaynağı değiştir]

Sevgili YÖNETİCİ,

Vikipedi'nin önemini anlayıp ciddi katkılarda bulunmaya karar vermem, sadece çok kısa bir zaman öncesine rastlıyor. Ancak bu kısa sürede karşılaştığım olaylar, madde hazırlamak ve katkı yapmaktan çok, bazı üyelerin maalesef İYİ ARAŞTIRILIP DÜŞÜNÜLMEDEN yapılmış hareketlerine cevap vermekle geçti. Bu duruma bir çözüm olarak, aklıma CİDDİ bir fikir geldi ve bu fikri uygulama yetkisi sizlerin elinde olduğundan bu mesajı sizlere yazıyorum.


Lütfen BİR MADDEYİ SİLMEDEN VEYA DEĞİŞTİRMEDEN ÖNCE OKUNMASI TAVSİYE EDİLEN YAZILAR isimli bir BAĞLANTI hazırlayıp, buraya konuyla ilgili vikipedistlerden gelen yazıların uygun olanlarını koyunuz. Bir çeşit UYARI, fakat bilgilendirme yoluyla UYARI sayfası hazırlayınız. Ve bu bağlantıyı ilgili yerlere mesela YARDIM sayfasına yerleştiriniz.


Bu bağlantı sayfasına yerleştirilmek üzere de, acele bir kararla, yaptığım katkıları neredeyse tamamen yok eden (Ki bunlar için 30 saate yakın zaman harcamıştım ve artık katkılarımı yedekliyorum)bir Vikipedist arkadaşımıza yazdığım aşağıdaki YAZIYI (Uygun bulursanız) yerleştirmenizi rica ediyorum. Ayrıca bu yazının, şahsi bilgisayarınıza kaydetmeye değecek ÖNEMDE bir yazı olduğuna inanıyorum. Çünkü BİLGİ, ÖZGÜN ARAŞTIRMA ve ÖZGÜN ANLATIM konularında çok ciddi bilgiler veriyor.


Buradaki tek ana fikir şu: BİLGİ konusunda BİLGİLENMİŞ bir Vikipedist, VİKİPEDİ'ye, Bilgi konusunda bilgiLENMEMİŞ Vikipedist'ten ÇOK DAHA FAZLA katkı sağlar.


Bu mesajın tamamını okuyup, teklifim üzerinde düşüneceğinizden en ufak bir kuşkum olmadığını belirtiyor, iyi çalışmalar diliyorum.


88.242.32.248 22:58, 29 Eylül 2006 (UTC)Akıl Makinesinin Benzini


SÖZ KONUSU YAZI:


  • Vikipedi bir ansiklopedidir, fakat bilinen ansiklopedi kavramının ÇOK DAHA GELİŞMİŞ bir versiyonudur. Eğer KLASİK ansiklopedi kavramı yeterli olmuş olsaydı ,VİKİPEDİ'nin varoluş gerekçesi kalmazdı. Üstelik Vikipedi'nin kuruluşunda ortaya konan kurallar DAHA DA GELİŞTİRİLSİN DİYE konulmuştur, kıyamete kadar sürecek Allah ayetleri olarak değil. Hiçbir ÖĞRENİCİNİN teknolojik yetersizlikler ve maliyet yüzünden siyah-beyaz minicik kalitesiz resimlerle dolu ve takılınan noktada hiçbir yardımın alınamadığı, koyu renkli ansiklopediler dönemine geri dönmek istediğini sanmıyorum.


Özgün araştırma kavramına gelelim. Burada yanlış anlaşılan ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTA VAR. ÖZGÜN ARAŞTIRMA ile ÖZGÜN ANLATIM kavramları tamamen farklıdır. Bunu açıklamaya çalışayım:


Diyelim ki, Siz bir konuda ciddi bir araştırma yaptınız ve bu araştırmanın sonunda çok ciddi sonuçlara ulaştınız. Mesela Türkçe dil bilgisindeki zaman sınıflamalarının tamamen yanlış olduğunu buldunuz diyelim. Gelecek zamanın hikayesinin birinci tekil şahsı “-ecektim” eki ile yapılır. Örneğin Gelecektim. Ancak bu olay ne zaman olmuştur ? GELECEKTE Mİ ? Elbette hayır ! Olay DÜN olmuştur. Hatta “Dün gelecektim, fakat bazı problemler ortaya çıktı, gelemedim, kusura bakma !” deriz. Dolayısıyla geçmiş zamanda yapılan bir eyleme GELECEK ZAMANIN HİKAYESİ denmesi tamamen yanlıştır. Bu hatanın ANA ZAMAN tayin edilirken yanlışlıkla -di ekinin yerine -ecek ekinin kullanılmasından kaynaklandığını buldunuz diyelim. Fakat bu önemli buluşu TÜRK EDEBİYAT DÜNYASI’NA arzedecek maddi imkanlara sahip olmadığınızdan duyuramış olun. Hiç olmazsa birkaç kişi duyup faydalansın diye bunu Vikipedi'ye koydunuz diyelim. Bir VİKİPEDİST gelir ve bunu siler. BU VİKİPEDİSTİN yaptığı işlem TAMAMEN DOĞRUDUR !!! Çünkü yapılan çalışma bir ÖZGÜN ARAŞTIRMADIR ve sonuçları ilgili çevrelerce tasdik edilmemiştir. Mesela hala okullarda "Gelecek zamanın hikayesi" olarak öğretmeye devam ediyoruz. Maddeyi silen VİKİPEDİST tartışma sayfasına yaptığı açıklamada şunu yazar : Sevgili Vikipedi Katılımcısı. Yazdıklarını okudum ve fevkalade memnun oldum. Araştırmanızın sonuçlarının en kısa zamanda edebiyat dünyasında kabul görmesini can-ı yürekten diliyorum. Fakat bu ÖZGÜN ARAŞTIRMANIN yayınlanma yeri VİKİPEDİ değildir. Çünkü Vikipedi'nin beş temel kuralından olan "ÖZGÜN ARAŞTIRMALARIN YAYINLANMAMASI KURALI" maalesef bu makalenizin yayınlanmasını englliyor. İnternet son derece geniş bir yer. Lütfen kendinize uygun bir ortam bulun. Mesela bir site açın. Konuyla ilgili maddede sitenize bir bağlantı vermekten şeref duyarız. Saygılarımla.. Bu açıklamayı okuyan sözkonusu katılımcı, ilim ve kültür sahibi bir kişi olduğundan, bir teşekkür mesajı yazarak Vikipedi'deki bu maddesini KENDİ ELİYLE elbette SİLER.


Gelelim ÖZGÜN ANLATIM konusuna. Bir konuda bilgi verenlerin en iyi bilmesi gereken şey, BİLGİ ALMANIN ÇOK MALİYETLİ BİR İŞ OLUŞUDUR. Mesela Vikipedi'ye bir konuyu öğrenmek için girdiniz ve toplam 3 daktilo sayfası uzunluğundaki bir konuyu ÖĞRENMEK veya ANLAMAK amacıyla dikkatlice okudunuz. Toplam harcadığınız süre 1 saat olsun. Bu 1 saatin içinde o ansiklopedi maddesi size o konuda öğrenmek istediklerinizi ANLATMAYI veya ÖĞRETMEYİ becerememişse, 1 saat KAYBETMİŞSİNİZ DEMEKTİR. Ülkemizde bir insanın 1 saati, 2006 yılı için yaklaşık 15 MİLYON TL'dir. Bunun manası şudur: Eğer o ansiklopedi maddesini yılda 2000 kişi ziyaret ediyorsa, o maddenin yazarı bu ülkeye yılda 30 MİLYAR TL zarar vermiş demektir.


O halde bir ansiklopediyi diğerlerinden ayıran EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERDEN BİRİSİ, ansiklopedi maddelerinin ilgili konuyu anlatıyormuş veya öğretiyormuş GİBİ yapmamaları TAM AKSİNE GERÇEKTEN ANLATIYOR VE ÖĞRETİYOR olmalarıdır.


Konu anlatma ve öğretme olunca, devreye ÖZGÜN ANLATIM girer. (YAZILI) ÖZGÜN ANLATIM: Bir konuyu, o konuda yazılanları okuyanlara DAHA İYİ ANLATABİLMEK ve ÖĞRETEBİLMEK için bugüne kadar geliştirilmiş BİLİMSEL teknikleri ETKİN ve YETKİN BİR BİÇİMDE kullanarak yapılan anlatıma ÖZGÜN ANLATIM denir.


Mesela “bir konunun gelişim aşamalarını ardı ardına gösterme” bir özgün anlatım tekniğidir. Bunu bilen bir kişinin, sayfasına olayın kademelerini gösteren bir FLAŞ ANİMASYON bağlantısı eklemesi, o kişinin özgün anlatım tekniklerinden birini kullandığını ve ansiklopedi için iyi bir iş yaptığını gösterir.


Benim katkıda bulunduğum sayfaya gelince...Burada HİÇBİR ÖZGÜN ARAŞTIRMA mevcut değildir!!!


Ne "Cümlenin öğelerine" yeni bir sınıflama getirilmiştir ve ne de NESNE konusunda bugüne kadar bilinmeyen bilgiler verilmiştir. Katkıda bulunduğum bu sayfanın en önemli özelliği, 20 000 saate yaklaşan bilimsel araştırma çalışmalarım sırasında zamanla öğrendiğim BİLİMSEL ÖZGÜN ANLATIM TEKNİKLERİNİ kullanmamdır . Mesela insan duyu organları çevereden her saniye binlerce bilgi alır. Bu bilgi alımının şampiyonu, bilgilerin ortalama % 93’ünü yalnız başına alan GÖZ’dür. Bu nedenle göz'e yönelik her türden katkı, öğrenme ve anlama artışına yolaçar. Dolayısıyla bir sayfaya resim eklemek, anlaşılmaya ve ÖĞRENMEYE çok ciddi bir katkı sağlar. Resmin seçim kriterlerini ise, elbette en iyi o konunun uzmanı bilir.


Vikipedi’de ise, BİLİMİN ortaya koyduğu özgün anlatım tekniklerinin KULLANILMASININ YASAK OLDUĞUNA DAİR BİR MADDE MEVCUT DEĞİLDİR !!! Aksine ÖZGÜN ANLATIMIN bütün bilimsel yollarının kullanılması şiddetle TAVSİYE EDİLMEKTE ve bu konuda önemli çabalar harcanmaktadır !!! Mesela yazının KOLAY OKUNABİLİĞİNİ sağlamaya yönelik her türden bilimsel çaba, birer ÖZGÜN ANLATIM tekniğidir ve bunu sağlamak için Vikipedi "Biçem el kitabının amacı, ansiklopediye tutarlı bir format kazandırıp kolay okunabilir hale getirmektir..." cümlesiyle başlayan koskocaman bir BİÇEM EL KİTABI bile hazırlamıştır.(Tekrar tekrar okumanızı şiddetle tavsiye ederim) Hatta bilimsel özgün anlatım metotlarını bırakın, insanlara “ANLATIMIM GÜZEL OLMAYACAK korkusuyla Vikipedi’ye yazmaktan SAKIN çekinmeyin, hemen yazmayı deneyin” biçiminde tavsiyeler, İRİ PUNTOLARLA yapılmaktadır.


Burada sizi yanıltan noktayı tahmin ediyor ve bu konuda da bir açıklama yapmak istiyorum. Bu açıklamamı lütfen bir kenara kaydedin, çünkü insan hayatı için çok önemli. Konumuz BİLGİ ÇEŞİTLERİ.


Ansiklopediler BİLGİ içerirler ve amaçları insanları bilgilendirmektir. NEDEN ? Çünkü insan aklı kainatın en mükemmel varlıklarından birisi olmasına rağmen BİLGİ olmadan çalışmaz. Hatta KARAR ALMASI bile, ancak BİLGİ ile mümkündür. İşte BİLGİ, insan hayatı için bu nedenle bu derece önemlidir. Bu


  • Büyük önemine,
  • İnsan tarafından 24 saat boyunca kullanılmasına rağmen,


insanların BİLGİ’nin bizzat kendisi konusundaki bilgileri maalesef son derece azdır. Mesela BİLGİ’nin tanımını yapabilecek kimseye rastlayamazsınız. Ayrıca BİLGİNİN ÇEŞİTLERİ NELERDİR ? sorusuna da yanıt verecek pek kimse bulamazsınız.


Peki bilginin çeşitleri nelerdir sorusuna bile yanıt veremeyen kişilerin, bir ansiklopedi maddesinde şu çeşit bilgiler yer almalıdır demeleri doğru mudur ???!!!


O halde, ilk iş olarak aşağıda anlatılan BİLGİ ÇEŞİTLERİNİ acilen öğrenmeli, bu bilgi çeşitlerinden bir ya da bir kaçının Vikipedi dahil tüm geniş kapsamlı ansiklopedilerin maddelerinde kolaylıkla kullanılabileceğini kabul etmeliyiz. Yani "ansiklopedi maddelerinde, bu yirmiye yakın bilgi çeşidinden sadece 3 çeşidi kullanılabilecektir. Bunun dışındaki bilgi çeşitlerinin VİKİPEDİ maddelerinde kullanılması yasaktır" diye bir anlayışa sahip olup, bu anlayış doğrultusunda Vikipedi maddelerini SİLMEMELİ ve DEĞİŞTİRMEMELİYİZ !!!!!!


Bu doğrultuda kısaca (YAZILI) bilgi çeşitlerini saymak istiyorum (Hatta bu konuda Vikipedi’ye bir madde yazmak istiyorum)

  • TANIMLAR : İyi bir tanım, dünyanın bütün elmaslarının toplamından daha değerlidir. İsteyen herkese bunu kolaylıkla ispatlayabilirim.
  • SINIFLAMALAR: Öğrenmeyi hızlandırmada tanımı bir kenara koyarsak “sınıflamalar kadar değerli bir bilgi çeşidi” mevcut değildir !!!
  • ÖZELLİKLER: Büyüklük adını verdiğimiz özellikler başta olmak üzere, bizi ilgilendiren türden özellikler bu gruba girer.
  • TEORİLER
  • HİPOTEZLER
  • FORMÜLLER: Tüm formüller ve formül içinde geçen elemanlar bu gruba dahildir.
  • GRAFİKLER: Resim olmayıp bilgi veren grafik çeşitleri kastedilmektedir. Her türden tablo da bu gruba dahildir.
  • İSPATLAR
  • TEMELLENDİRMELER: Sosyal bilimler alanında ileri sürülen bir teorinin ispatlanmasına, fen bilimlerinin aksine ispatlama değil temellendirme adı verilir.
  • MANTIK ZİNCİRLERİ: Bir grup bilgiden hareketle mevcut sonuca nasıl ulaşıldığını içeren bilgi çeşididir.
  • ALTERNATİFLER: Çeşidi her ne olursa olsun bir bilinen bir bilgiye alternatif olan bilgilerdir. Örneğin bir AYNI VARLIĞIN binlerce çeşit tanımı yapılabilir ve bunların herbiri inanılmaz güzellikte ve değerde olabilir. Fakat bunlardan bir tanesi ilgili konuda tüm uzmanlarca temel tanım olarak seçilmişse öbür tanımların tamamı birden alternatifler grubuna girer. Mesela SANİYE’nin tanımı şöyledir: Sezyum-133 atomunun temel enerji durumunun hiperince düzeyleri arasındaki geçişe karşılık gelen ışınımın 9.162.631.770 periyotluk süresine eşit bir zaman birimi. Bu tanım Uluslararası Birimler Sistemi (SI: Système international d'unités)’ne ait tanımdır. Bunun dışında kalan mesela “Dakikanın 60’da birine saniye denir” gibi tanımlar, alternatif tanımlardır.
  • İSTİSNALAR: İleri sürülen teori ve metotlar, ilgili oldukları sahanın bazen tamamını kapsamazlar. İşte bu kapsamadıkları kısmın bildirilmesi de apayrı bir bilgi çeşidini oluşturur. Mesela aritmetikteki bölme işlemi için şu denir: Tüm sayılar biribirine bölünelibir. İki durum istisna: Bir sayının sıfıra bölünmesi ve sıfırın sıfıra bölünmesi. İşte bu bilgi, bilgi çeşitlerinden istisnalar grubuna giren bir bilgidir.
  • UYARILAR: Bu bilgi çeşidi de çok önemli bir bilgi çeşididir. Çünkü bu bilgi çeşidi olmasaydı, insanlık çok ciddi zararlara uğrardı. Mesela benim kompozit yapımında kullandığım bir kimyasal şişesinin üstünde şöyle yazıyordu: Dikkat, KÖR EDİCİDİR ! Kesinlikle gözlüksüz çalışmayınız. Kilitli dolapta saklayınız ve çocuklardan uzak tutunuz. Uyarı bilgilerinin önemli bir kısmını da, bir konuda DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR oluşturur. Bu tip bilgiler insanları ve milletleri katrilyonlarla ifade edilecek zararlardan korur. Topu topu belki de bir cümledirler, fakat KISA OLUŞLARI insanlara inanılmaz büyüklükte faydalar sağlamalarına engel değildir. Bu nedenle özellikle matematik, fizik gibi temel bilimler kitapları ile, eğitim ve meslek kitaplarının neredeyse her sayfasında bu bilgi çeşidinden bir bilgiye rastlamak mümkündür. Kısaca en yaygın bilgi çeşitlerinden birisini bu uyarılar oluşturur.
  • METOTLAR: Öncelikle bir şeyin hangi sırayla ve nasıl yapıldığına dair bilgiler bu gruba girer.
  • MALZEME BİLGİLERİ: Kısaca NEYDEN YAPILMIŞTIR sorusuna cevap veren bilgilerdir ve özellikle üretime yönelik zihin yapısına sahip kişiler için gerçekten önemli bir bilgi sınıfıdır. Örneğin “kırmızı” neyden yapılmıştır, “sevgi” neyden yapılmıştır, “koşma” neyden yapılmıştır ?
  • AÇIKLAMALAR: Bunlar da tıpkı mantık zincirleri gibi birkaç bilgi çeşidinin bir araya getirilmesi ile oluşturulan ve çok yaygın kullanılan bilgi çeşitleridir. Her türden notlar, parantez içi açıklamaları, dipnotlar ve açıklama diye başlayan bilgiler bu gruba girer. İçlerinde genellikle hipotezler, uyarılar, istisnalar, ispatlar ve alternatifleri barındırırlar.


Bu önemli açıklamadan sonra konumuza dönelim...İnsanların çoğu “ansiklopedi maddelerinde yaygın kullanılan bilgi çeşitlerine” aşina olduklarından ve bilgi çeşitlerini BİLMEDİKLERİNDEN ansiklopedi maddelerinde DAHA AZ kullanılan bir bilgi şekline rastladıklarında şaşırmaktadırlar.


Oysa bir bilgi çeşidinin ansiklopedilerde DAHA AZ kullanılıyor oluşu, o bilgi çeşidinin ansiklopedilerde ASLA KULLANILMAMASI GEREKTİĞİ anlamını taşımaz. Benim Nesneler konusunda yaptığım açıklama ise tanımlar, ispatlar, metotlar, istisnalar, uyarılar ve açıklamalar gruplarına dahildir. En basit anlatımıyla UYARILAR grubuna girmektedir.


Çünkü herkese ispat edebileceğim gibi, CÜMLE ÖĞELERİNİN bulunması çalışması sırasında nesneyi ayrı bir ANA CÜMLE ÖĞESİ zannetmek, özellikle yabancı dil öğrenimine büyük bir sekte vurmaktadır ve ülkemizin her yıl yabancı dile harcadığı paranın trilyonlarca lirasının boşa gitmesine sebep olmaktadır. Üstelik bu sorunu bilen ve İLK DEFA parmak basan sadece ben değilim ki. Mesela Sayın Mustafa Haşim Polat, sadece “yabancı dilde cümle çözümlemesi” olayındaki yanlışlıklara parmak basmak için ÖZGÜN ANLATIM metoduyla bir KİTAP YAZMIŞTIR. “İngilizce’nin Yarısı” isimli bu kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Dolayısıyla CÜMLENİN ÖĞELERİ konusunu araştıran bir kişiye bu HAYATİ meseleyi hatırlatmaktan ve bu kişinin fazla derine girmeden bu sıkıntıdan kurtulmasını sağlamaktan DAHA DOĞAL ne olabilir ? Vikipedi’de bilgi çeşitlerinden herhangi birinin kullanılmasının yasaklandığına dair bir yazı da mevcut değildir üstelik. Uyarı ismiyle sınıflanabilecek bilgi çeşitlerine ise, ansiklopedilerde sık sık rastalanır. Mesela Vikipedi’nin ana sayfasında bile birçok uyarı ve açıklamaya rastlarsınız : )))


Bu açıklamaların ve ISPATLARIN ışığında, sayfayı tekrar eski haline çevirMEMEnizi önemle rica ediyor, bir konuda karara varabilmek için zannedilenden çok daha fazla bilgi toplamanın gerekliliğini bir kez daha hatırlatıyor, açıklamayı sonuna kadar okumakta gösterdiğiniz sabır için özellikle teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum.


akıl makinesinin benzini

  • meraba. roman maddesine şu andaki metni 11 ocak 2006'da sen eklemişsin. telifli bir sitede aynısı var.[9] bizden almış olabilirler mi, sen hatırlıyor musun kaynağını? eğer öyleyse üzülerek tarihin derinliklerine yollamak zorundayız :( selamlar. --kibele 11:03, 30 Eylül 2006 (UTC)

Azbuz Hakkında Bilgilendirme[kaynağı değiştir]


Merhaba,
Azbuz'un az tanınan bir site olduğu ve dolayısıyla silinmesi gerektiğini belirten oylamada silinmesi yönünde oy kullanmışsınız. Sizi kısaca Azbuz hakkında bilgilendirmek istiyorum:
Azbuz Temmuz 2006'da açılmıştır.
Azbuz'un haldeki gidişatını şurda görebilirsiniz: http://ekip.azbuz.com/index.jsp

Azbuz'la ilgili çıkmış haberleri şurda görebilirsiniz: http://ekip.azbuz.com/photoAlbum.jsp?albumID=16000000000011281


Azbuz'un istatistiklerini şurda görebilirsiniz: http://www.azbuz.com

Azbuz'da 30bine yakın site bulunmaktadır.
Azbuz'daki yazı sayısı 70binlere ulaşmıştır.
Azbuz'daki fotoğraf sayısı 200binlere yaklaşmaktadır.
Alexa'da daha şimdiden ilk 20bine girmiştir.

Halukakin 19:28, 30 Eylül 2006 (UTC)

roman, telif, izin[kaynağı değiştir]

  • merhaba zeynep. bu izin alınan siteler konusu sanırım geçmişte kaldı.:) konuştuktan sonra beni de bilgilendirirsen sevinirim.

moladayken yazdığın mesajı cevaplandırmayı unuttum. sözünü ettiğin maddede zaten yeterince kargaşa vardı, ama telif yoktu yanlış hatırlamıyorsam. copyscape kullanmayı hâlâ öğrenmek istiyorsan haberim olsun. kolay gelsin. --kibele 07:46, 2 Ekim 2006 (UTC)

copyscape'e buradan [10] ulaşabilirsin. orada karşına çıkan kutuya araştırdığın maddenin adresini yazıp ararsan karşına sonuçlar gelecek. tek tek bakarsan aynı olan metinlerin renkli işaretlendiklerini göreceksin. kolay gelsin. --kibele 15:36, 2 Ekim 2006 (UTC)

çok basitmiş, dün akşamdan beri uğraşıyorum:) bu arada lösemi sayfasını da düzeltmişsin, saol

Aşık Şenlik maddesindeki telif problemi nedir acaba? Bu maddeyi ben en son sanırım birleştirmiştim. Peki böyle bir sorun çıkacaksa neden madde ismi çift maddelerde yer alıyor ki, ya da maddede telifle ilgili bi uyarı varmıydı da ben mi görmedim, uff yaa bugün vikipedi benim başımı ağrıttı :(--pieridae 12:15, 4 Ekim 2006 (UTC)

Flag of Lesotho.png[kaynağı değiştir]

Merhaba Zeynep,

Yeni bayrak kabulünü biliyorum, ben de dün en.wiki'de görmüştüm. Lakin Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya 4'e göre Commons'ta aynısı veya daha kalitelisi olan resimler siliniyor. Resmi en.wiki'den alırken bunu fark edemezdin de zaten, zira en.wiki bir resmi ana sayfaya alacağı zaman Commons'ta olsa da kendi sitesine yüklüyor ve tam korumaya alıyor, herhangi bir kaza yaşanmasın diye.

Yani resim Commons'ta mevcut. Başına da bir şey gelmez bu saatten sonra; kaldi ki Commons tayfası arı gibi çalışıyor, "Check Usage" fasilitesi sayesinde hangi projede kullanıldığını görüp her yerde düzeltiyorlar değişikliği.

Silebilirsin gönül rahatlığıyla.

Sevgiler

Vito Genovese 08:28, 5 Ekim 2006 (UTC)


Şu an yeni resim çıkıyor o sil şablonuna koyduğum adreste. Olmazsa bir cache'i temizle istersen?

Vito Genovese 08:31, 5 Ekim 2006 (UTC)


Eheh arada kodlarda saçmasalaklıklar yaşanabiliyor. Tam olarak kutucuk içine ne yazmak istediğini söyle, ben sana kodu teslim edeyim istersen? Açacağın maddeye direk kodu eklersin?

Vito Genovese 08:34, 5 Ekim 2006 (UTC)


Sinirlenme canım, değecek bir konu değil.

Hain bayrak ilk denememde bende de aynı şeyi yaptı. Önbelleğin azizliği ama, başka bir şey değil. Şimdi, kullandığın tarayıcının cinsine göre aşağıdaki tuş kombinasyonu seni dertlerinden kurtaracaktır muhtemelen:

  • Firefox: Ctrl + Shift + R
  • Int.Exp: Ctrl + F5

Ondan sonra şu aşağıdaki kodu herhangi bir yere yazdığında yepisyeni bir bayrak göreceksin. (Önbellek boşaltılana kadar eskisi gözükecek ama)

[[Resim:Flag of Lesotho.svg|thumb|right|300px|Lesoto Bayrağı]]

Afiyet olsun!

Vito Genovese 08:47, 5 Ekim 2006 (UTC)

"Deniz Erkut" maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki linkte Deniz Erkut adlı şairimizin şiirlerinden kimi örnekler bulacaksınız. Bu şairimiz hakkında kimi kaynaklardan da yararlanarak bir ansiklopedi maddesi hazırlamak istiyorum. Bu konuda fikrinizi almak istedim. Örneğin sizin eliizde Deniz Erkut hakkında hazır bilgiler var mı? Bana kaynak önerebilir misiniz? Yardımlarınız, Deniz Erkut maddesi üzerine çalışmamı daha da kolaylaştırabilir kanısındayım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

Deniz Erkut'tan şiir örnekleri için aşağıdaki linke bakınız: http://www.angelfire.com/ut2/kde22/kde.htm

Merhaba Zeynep, şu sayfadaki işlemin süresi doldu. Bir yöneticinin operasyonu durdurup sonucu açıklaması doğru olur diye düşündüm. Yoğunsun biliyorum ama ilgilenebilirsen sevinirim. Teşekkürler. Metal Militia 08:26, 6 Ekim 2006 (UTC)

Metal Militia[kaynağı değiştir]

Merhaba Zeynep, Metal Militia'yı sanırım yanlışlıkla engelledin demi:) Bir nedeni yoksa kaldırabilirmisin:). İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:17, 9 Ekim 2006 (UTC)

194.94.94.134'ü engelleyeyim derken metal militayı engellemişim. Teşekkür ederim uyarın için.--Zeynepmsj 11:21, 9 Ekim 2006 (UTC)
Farkettim:) Bu arada bir de IP'si otomatik olarak engellenmiş onu da ben düzelttim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:22, 9 Ekim 2006 (UTC)

Rica ederim Zeynep, olur böyle kazalar :) İyi çalışmalar. Metal Militia 11:25, 9 Ekim 2006 (UTC)

selam, yönetici olarak seni aktif gördüm sana sorayım dedim, şu sayfaya bir bakarmısınLafmacun SözlükDelamorena 08:15, 10 Ekim 2006 (UTC)

erişim engelleme...[kaynağı değiştir]

Selamlar...

81.214.128.209'ye de engelleme gerekebilir mi ki ?

--Doruk Salancıileti 11:24, 10 Ekim 2006 (UTC)

Vikipedistler sayfası[kaynağı değiştir]

Bu sayfada K harfinde birçok hata var.Benim kullanıcı adım da K olarak görünüyor.Bir el atarsan sevinirim.--PurplewomanMsJ 11:33, 10 Ekim 2006 (UTC)

metal selam, kategori yönlendirme nasıl yapılıyor bilgin var mı?--Zeynepmsj 12:18, 10 Ekim 2006 (UTC)

Selam Zeynep, yardımcı olmak isterdim ama maalesef kategori yönlendirme nasıl yapılır bilmiyorum :( Madde yönlendirmeden farklı birşey olabilir, hiç denemedim. Metal Militia 12:43, 10 Ekim 2006 (UTC)
Merhaba, tesadüfen bu soruya cevap aradığını farkettim. Nasıl yapılabileceğine bir örnek olarak Kategori:Ascomycota sayfasına bakabilirsin. --İnfoCan 13:56, 10 Ekim 2006 (UTC)

Zeynep Merhabalar, Anna Politkovskaya maddesine, öldürülmüş gazeteciler, suikaste uğramış gazeteciler, vb. bir kategori eklemek istedim ama ya ben bulamadım, ya da öyle bir kat yok. Yeni bir kategori de yaratmak istemedim. "Suikaste uğramış aydınlar" kategorisi var gerçi ama onda da yalnızca Türk aydınları var, oraya mı alsak acaba? Fikrin nedir bu konuda? Metal Militia 08:15, 11 Ekim 2006 (UTC)

Anna Politkovskaya maddesini suikaste uğramış aydınlar kategorisine taşıyabiliriz.Sevgiler :)--Zeynepmsj 11:12, 11 Ekim 2006 (UTC)
Tamamdır Zeynep, hallettim. Teşekkürler. Metal Militia 11:41, 11 Ekim 2006 (UTC)

Selam, PKK maddesine eklemiş olduğum "Terörist örgütler" kategorisini neden sildiğinizi merak ediyorum. PKK, terörist örgütler listesinde yer almaktadır. Dolayısı ile bu kategoriye eklenmesi, bu maddenin tarafsızlığına herhangi bir olumsuz katkıda bulunmayacaktır. Değişikliği sizin geri almanızı tercih ederim. Saygılar. Mustafa Akalp 07:38, 11 Ekim 2006 (UTC)

Uyarılarınız için teşekkürler. İlgili tartışma sayfalarını okudum. Tüm görüşlere saygı duyuyorum ama "Tarafsızlık" tanımına katılmıyorum. "Tarafsızlık" ta taraflılıktır. Adı üzerinde burası "tr.wikipedia". Olaylara Türkçe konuşan ve anlayan çoğunluk gözü ile bakmak durumundayız. "Resmi görüş" yada "popülist görüş"'ten bahsetmiyorum. Elbette bazı tanımlara karşı çıkanlar olacaktır.Bu kullanıcılara bakarak Wikipedia'yı şekillendirmek mümkün olmaz.Aksi takdirde, sosyal ve politik içeriği olan hiçbir maddenin yazılması ve geliştirilmesi de mümkün olmaz. Farklı görüşte olanlar zaten yeteri kadar İngilizce wikipedia da görüşlerini dile getiriyorlar. Bu konunun tartışmaya açılıp oylanmasını öneriyorum. Saygılar. Mustafa Akalp 14:56, 11 Ekim 2006 (UTC)

Tartışmalarrı okuyuınca işyerindeki eski basım meydan larousse ve yeni basım türkçe-ingilizce sözlüğe baktım. Her ikisinde de "babıâli" yazıyor.--Zeynepmsj 07:37, 12 Ekim 2006 (UTC)
Tartışmayı buraya taşıdım, en mantıklısı genel fikri beklemek olacak. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 07:50, 12 Ekim 2006 (UTC)

Çok teşekkür ederim Zeynep, Vikipedi'nin dost yaratıklarından olmak gerçekten sevindirici :-) --Pinar 06:58, 13 Ekim 2006 (UTC)

Kukla olmadığımın ispatı için Denetçi başvurusu[kaynağı değiştir]

Tembelejderha Denetçi tarafından yapılan bir işlem olmadan, kuralları çiğneyerek beni kukla olmakla şuçlamıştır, Tembelejderha tarafından süresiz engellendim.

Kural hatası yapıyor hemde o IP Karapınar ilçesinde bulunan Another World İnternet cafeye ait. İsterseniz size telefon numarasınıda verebilirim. DesertStorm adlı kullanıcıyı ise tanımıyorum. Tembelejderha yüzünden bir işletme zarar görmektedir. Ayrıca DesertStorm adlı arkadaştan rica ediyorum kendiside girişimde bulunsun.

Bu engellemenin oylamalar sırasında yapılması ise oldukça manidar. Amaç nedir anlamadım ama burada aklıselim insanların olduğunu biliyorum. .Kullanıcı:Kubra

NOT: Bu IP'de başkabir cafenin bilginize...

Kukla konusunda gösterdiğiniz hassasiyet[kaynağı değiştir]

Sayın Lighterside bu aklıselim karar sizden geldiği için ayrıca sevindim, bir diplomatın göstermesi gereken hassasiyeti göstererek Hariciyenin yüksek profiline yaraşır bir davranış sergilediniz. Kübra bir kukla olamazdı çünkü benim Vikiye katkı yapmama neden olan kendisidir. Nasıl ki kuzenler katkı yapabiliyorsa bay yada bayan arkadaşlarda yapabilir:) İyi çalışmalar. --Alp Er Tunga 16:36, 17 Ekim 2006 (UTC)

  • Sevgili Alpertunga, ben bir kişiye çıkar sağlamak ya da birilerini koruyup kollamak amacıyla bu harekette bulunmadım. Bana şüphe üzerine bir kişiye engel konulması demokratik gelmiyor o kadar.--Zeynepmsj 16:39, 17 Ekim 2006 (UTC)
Aman, lütfen yanlış anlaşıldıysam bağışlayın, amacım sadece kendisinin benim kız arkadaşım (yada tam tersi benim onun erkek arkadaşı) olduğumu ima etmekti. Yoksa burada inanın serikanlı insan sayısının az ve sizin de o serinkanlı azınlık grupta olduğunuzu düşünüyorum. (Katpatuka, H. Sami Bolak, Selkem, Metal Milittia, Karduelis ve birkaç kişi daha)--Alp Er Tunga 16:47, 17 Ekim 2006 (UTC)
  • Selam Tembel, Kubra isimli kullanıcıdan bir mesaj aldım. İspat konusunun zor olduğunu biliyorum ama insanları kukla olduğundan tek taraflı olarak engellemek doğru gelmiyor bana. Bu durum yöneticilerin eline aşırı bir güç veriyor ki kafamıza uymayan kişileri "kukla" diye nitelendirip engelleriz. Bu durum ise demokrasi değil dikta olur. Purplewoman'ın hemen her yazdığını düzeltiyorum. Birisi bana haksız yere onun kuklam olup olmadığını sordu ki kendisi benim kuzenim ve sen tanıyorsun. İstersen kesinleşene kadar kişilere kukla demiyelim. Ya da bu konuyu etraflıca tartışıp karar alalım.--Zeynepmsj 15:48, 17 Ekim 2006 (UTC)
Lütfen bir daha asla benim yaptığım bir engellemeyi önce benimle tartışmadankldırmayın. Bu konudaki politkamız açık. Ben bir politika ihlali yapmıyorum. Kaldı ki bariz bir hta yapsam bile benimle müzakere etmeden engellemeyi kaldırmanız hem kurallara aykırı, hem de kesinlikle nezaket sınırları içinde bir hareket değil. Bir yönetici olarak kararlarımı benimsemeseniz dahi en azından geri almadan önce müzakere etmeye tenezzül etmenizi bekliyorum. Lütfen bir daha tekrarlamayın. -Tembelejderha 21:03, 17 Ekim 2006 (UTC)

Kukla konusundaki politikamız zannetiğin gibi açık değil maalesef tembelejderha. Kukla sayfasını defalarca okudum. Kafamıza göre işlem yaptığımız takdirde vikipedide özgürlük falan kalmayacak. --Zeynepmsj 08:36, 18 Ekim 2006 (UTC)

DesertStorm ve Kubra'nın kukla olduğunu ifade için katkılarını ispat göstermişsin. Yalnızca katkılarına bakarak bu kişilere haksızlık ettiğini, yanlı ve anti-demokratik davrandığını düşünüyorum. Sadece katkılara bakacak olursak engellenmesi gereken birçok kişi var. İstediğin takdirde sana birçok örnek sayabilirim. (Misal Alp Er Tunga, misal Delamorena, Misal Uncitrat vb. bu kullanıcıların da bir çok kişiye hoşgeldin mesajları var ve ben bizzat bu saydığım isimlerden bazılarının kukla olduğundan şüpheleniyorum). Bu kişiler engellenmezken niye tamamiyle anti-demokratik bir tutum izlenip belli bazı kişiler engelleniyor sadece katkılarına bakarak? Beni bu konuda aydınlatmanı bekliyorum. Aydınlatmadığın takdirde gösterdiğin delilleri yetersiz bulduğumdan bu kullanıcıların engellemelerini yeniden kaldırmaya niyetim var. --Zeynepmsj 09:20, 18 Ekim 2006 (UTC)

Vikipedi:Kukla sayfasına bakarsanız bir kullanıcının kukla olarak belirlenmesi için üç prosedür olduğunu görürsünüz. Birincisi itiraf veya imza gibi bir kanıt, ikincisi denetçi raporu, üçüncüsü ise genel katkılar. Hatta bunun için orada şablon da mevcut, İngilizce Vikiden uyarlanmış. Yani öncelikle şunu koymamız lazım: Bir kullanıcının kukla olarak engellenmesi için denetçi raporu ya da itiraf gibi bir kanıt olması şart değildir.

Biraz düşünürseniz, bunun çok yerinde bir uygulama olduğunu görürsünüz. İnternet protokolünden (IP) biraz anlayan bir troll için kuklalık yapmak ve denetçiye yakalanmamak aslında gayet basittir. Bu durumda troll kendi kendini ele vermedikçe kuklacılığı istediği denli sürdürebilir, ve hiçbir şey yapamazsınız. İşte burada birşeyler yapmak gerekir. Birileri çok bariz şekilde kuklacılık yapıyor ve IP izi bırakmıyorsa katkılarına bakarak engelleyebilirsiniz. Öncelikle bunu açık bir şekilde belirtmek istedim. Yani bir kullanıcı elde kanıt olmadığı halde kukla diye engellenebilir. Ayrıca İngilizce Vikipedi bu sorunu yaşıyor ve orada da doğal olarak engelleniyor.

Bunu bir defa koyduktan sonra, şimdi gelelim engellediğim iki kullanıcının durumuna. Bunlar bariz bir şekilde kukladır. Bunu anlamak için öyle fazla akıllı ya da komplocu olmaya gerek yok, gerekli bakış açısı ve biraz tecrübe ile ayna gibi ortada. Köy çeşmesindeki bir mesajıma ve yine orada Özgür'ün dikkat çektiği bazı noktalara bir bakın, orada neden kukla dediğimle ilgili açıklama mevcut. Burada uzun uzun anlatmak istemiyorum, orada okumanızı rica edeceğim.

Haksızlık falan yapmıyorum, gerekeni yapıyorum. Fazla akıllı bir ya da birkaç arkadaşın gidip sahte hesap açmasına, sağa sola hoşgeldin mesajı atıp 150 değişikliği doldurmasına ve sonra oylamalara dalmasına göz yummuyorum, o kadar. Yönetici olarak işim bu. Sizin iyi niyetinizden şüphe etmesem de, bu konudaki muhafetinizin Vikipedi için zararlı olduğunu düşünüyorum. Kanımca böyle davranarak yaptığınız tek şey kuklacıların ekmeğine yağ sürmek ve sorunu çözümsüzlüğe itmektir.

Biraz düşünün, farzedin birileri oylamada kullanmak amaçlı kuklalar açıyor ve IP izi bırakmıyor. Bunlar kanıt olmadan katkıları sebep gösterilerek engellenince ne yapar? "Bravo, yakaladınız!" mı der? Elbette "Ben kukla değilim, falanca yerden falanca olarak katkıda bulunmaya çalışıyorum, bana haksızlık ediliyor! Tembelejderha diktatördür!" diye bağırır.

Bu insanlar sadece nokta virgül düzeltiyor, ne hikmetse Vikipedi'nin ayrıntı özelliklerini biliyor, hiç zorluk çekmiyor, 150 değişiklik yapana kadar ara ara gelip hoşgeldin mesajı atıyor, kimseyle bir kelime konuşma ya da soru sorma ihtiyacı hissetmiyor, hiçbir tartışmaya girmiyor, yeni kullanıcıların hemen hiçbirinin yapmadığını yapıp özet kutusu kullanıyor, haftalarca gelmedikten sonra nasılsa birden oylamalarda çıkıp oy kullanıyor ya da can alıcı bir yerde girip görüş belirtebiliyor. Vikipedi'yi tanıdıkları her hallerinden belli oluyor. Bu kullanıcıların adları nasıl bir tesadüfse Kubra, UnCitrat, RealNoumenon falan oluyor. Gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum.

Bu özelliklerin hemen hepsini bir bünyede topladıktan sonra eğer sen benden daha fazla kanıt sunmamı beklersen, afedersin ama yuh! derim. Ya çok safsın, ya analiz yeteneğinden yoksunsun ya da dikkatsizlik yapıyorsun, ama bil ki beni ve Vikipedi'yi yaraladığını düşünüyorum.

Artık yeter, bunca zamandır kukla kukla diye kaç yerde yazdım, kaç kere çağırdım, birinde çıkıp bir laf ettiniz mi? Kuklalar daha önce de oy kullandı, ne yaptınız? Aylarca bekledim, görüşmede de sorunu sana hatırlattığımı sanıyorum, yanlış hatırlamıyorsam. Hiçkimse kuklalar oy kullanınca kılını kıpırdatmıyor, çağrıya cevap vermiyor, kuklalar tekrar oy kullanıyor ve ben artık dayanamayıp engelleyince başıma üşüşüp köstek oluyorsunuz. Sonra ben diktatör oluyorum, siz de Vikipedi'yi seven kullanıcılar ha? :)) ... Alın ne haliniz varsa görün. Tembelejderha 16:46, 18 Ekim 2006 (UTC)

  • 1) Ne demek artık yeter? Zamanım el verdikçe vikipediye deli gibi katkı yapıyorum. Bir konu dikkatimi şu ya da bu şekilde çektiğinde cevap verme hakkım var. VE EVET VİKİPEDİYİ ÇOK SEVİYORUM. Senin de Vikipediyi sevdiğini ve korumaya çalıştığının da farkındayım.

2) Vikipedi:Kukla sayfasında yazanları gayet iyi biliyorum. Tekrar etmene gerek yok.

3)Bahsekonu sayfada "Yöneticiler bu politikanın ihlali için kullanılan herhangi bir kukla hesabı zamansız engellerler ve ana hesabı da takdirlerine göre engelleyebilirler." gibi bir ifadenin muğlak olduğunu ve nerelere varacağını takdir edebileceğini düşünüyorum.

4) Kubra ve DesertStrorrm engellenirken katkılarından dolayı Uncitrat ve diğer bazı kukla olduğundan şüphelenilen kulanıcıların engellenmememsi çifte standart değil mi???? Baştan sakat işlemler yaratmıyor mu?

5) İngilizce Vikipedinin yaptığı herşeyi birebir burada tekrar etmeli miyiz? Onlar için doğru olan şeyler bizim için yanlış olabiliyor zaman zaman. İngilizce vikipedinin oturmuşluğu ile bizimkinin, İngilizce vikipedideki özgürlük anlayışı ile bizdeki özgürlük anlayışının örtüşmediğini düşüyorum.

6) Benim derdim Kuklaların burada beslenmesi değil. Vikipedi:Kukla sayfasında muğlak olmayan ifadelere yer verilmesi, kuralların netleştirilmesi ve ardından da demokrasiye uygun biçimde herkese eşit davranılması. --Zeynepmsj 06:01, 19 Ekim 2006 (UTC)

Rica ederim. Seninki daha şık durmuş, benimkini sildim. Kolay gelsin :) Metal Militia 12:41, 19 Ekim 2006 (UTC)

Selam RBM I. Baskı nedir? başlık çok anlaşılmaz. Madde sadece yuanlardan oluşuyor. Başlığı anlaşılır hale getirip maddenin içine açıklayıcı birşeyler yazabilir misin?--Zeynepmsj 12:30, 19 Ekim 2006 (UTC)

  • ReMinBi Yuan Bu sayfadan girersiniz madde ne olduğunu anlayacaksiniz. Bu maddeler daha bitiremedim. RMB I. Baskı maddeye nasıl direkt ulaştığınız anlayamadım, ama düzeltme yapacağım. Teşekkür ederim!--Donyusaint 12:50, 19 Ekim 2006 (UTC)

Merhabalar Zeynep,

İlgin dolayısıyla tesekkürler.Aslinda kullanici sayfalarinda felsefe ile ilgili oldugunu beyan etmis cok sayida kullanici var ama nedense felsefe madde yazimiyla ilgilenmiyorlar.ben de karinca kararinca bir seyler yapmaya calisiyorum.agir ilerliyor dogal olarak.ama baska yolu yok.iyi calismalar.--alibaz 13:16, 19 Ekim 2006 (UTC)

tembele mesaj atarken yadıklarını okudum da umarım benim kukla olduğumu düşünmüyorsundur :(Delamorena 08:33, 20 Ekim 2006 (UTC)

anladım aslında bir miktar haklısın ama tembelinde haklı olduğu yerler var. umarım bu büyüyen bir yaraya dönüşmez. kukla olmadğımı düşünmene sevindim :)Delamorena 09:20, 20 Ekim 2006 (UTC)

Engellenmelerin kaldirilmasi[kaynağı değiştir]

Kusura bakma Zeynep, biraz gec yaziyorum ama ben de kullanci sablonlari tartismasina dalmistim; ancak su an vakit bulabildim Kukla tartismasina bakmaya. Tartismadaki fikirlerinin bir kismini hakli gorsem; hatta yaklasimini begensem de bir baska yoneticinin engellemesinin (yada eylemenin) kaldirilmasina karsiyim (sanirim bu sekilde bir kuralda var). Bunu ikili konusmaktansa topluca konusabilirdik. IRC bu is icin oldukca pratik olurdu ancak herhalde cozemedin baglanti sorununu. Bu konuyu bir sekilde sonuca baglamak gerekiyor; en az Tembelejderha kadar bu tur katilimcilardan sikayetciyim. Surumcemede kalmasin derim. Tesekkurler, Citrat 15:55, 20 Ekim 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok çok teşekkür ederim Zeynep :-) --Pinar 08:45, 26 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Zeynep,

Şablonları düzenlerken promophoto diye bir şablonu bilerek yaratmadım. Zira o şablonun kapsamını Promosyon'un kapsamıyla birleştirdim. Hatta aslına bakarsak Promosyon şablonunun içinde İngilizce'nin 3 şablonu var. Promophoto, Sportsmugshot ve Promotional.

Şablon kalabalığından kurtulmak için benzer kapsamlı (ya da amaçlı diyelim) şablonları birleştirme yoluna gitmiştim, promophoto da Promosyon şablonumuzun altında olan bir etiketti anlayacağın, sadece yönlendirmesini yapmamışım.

Aslına bakarsan promosyon etiketiyle işaretlenmiş resimlerin kategorisine baktığım zaman bir rahatsızlık hissetmiyor da değilim, zira sporcu vesikalıkları, şarkıcı/sanatçı resimleri ve pırıltılı araba fotoğrafları hep aynı kategoride.

Özetle; şu an promosyon etiketi promophoto'yu da içine alıyor zaten. Ama son paragrafta belirttiğime benzer bir rahatsızlık duyduysan tekrar bölmemiz de mümkün etiketleri. Ürünler, kişiler ve sporcular için 3 ayrı etiket oluşturabiliriz, senin isteğine bırakıyorum, benim için çok büyük bir farkı olmayacak.

Yalnız Promophoto adını Promofoto ya da benzeri bir şekle dönüştürsek fena olmayacak.

Konuyla ilgili senden haber bekliyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 17:15, 26 Ekim 2006 (UTC)


Yok şunu demek istiyordum ben aslında:

Promophoto etiketini Promosyon etiketiyle birleştirildi, yani Promophoto kullanılacak tüm resimler için zaten Promosyon kullanılabiliyor. Yani diğer bir değişle; bu etiket bölümü şu anda kullanamadığımız resimleri kullanabilmemizi sağlamayacak, zira Promophoto resimlerini Promosyon etiketiyle kullanmaktayız şu an. Tüm etiketlerin kapsamları tek etikette birleşik durumda.

Daha az resim bilebilmemiz için yeni kullanıcılara bilinçli bir biçimde resim yüklemeyi öğretmemiz gerekiyor. Misal Promosyon etiketini ele alalım, sevgili Purplewoman'a anlatmıştım, burada da kısa bir özet geçeyim.

Bir resmin Promosyon etiketiyle kullanılabilmesi için resme konu alan kişi/ajansı/çalıştığı projenin yapımcısı vs.'si tarafından yayınlanması gerekiyor.

Misal; Sarah Jessica Parker resmi yüklüyoruz diyelim. SJP'nin resmi sitesinin galerinde yayınlanan fotoğraflar bu kapsama girer. Sex And The City'nin promo resimleri bu kategoriye girer. Sarah Jessica Parker'ın ajans fotoğrafları bu kategoriye girer.

Ancak SJP'ın dergilerde yayınlanan pozları bu kategoriye girmez, bir davette çekilmiş resimleri olmaz, bir ödül töreninde kırmızı halının üzerinde çekilmiş resimleri yine olmaz. Zira bu resimlerin sahibi medya organları vs.lerdir.

Eğer promophoto etiketini kullanmaya başlar ve kapsamı bölersek; işte bu bahsettiğim resimler için bu etiketi kullanmaya başlarız. Futbolcuların kulüpleri tarafından yayınlanmış ve vesikalık biçimindeki fotoğrafları için de bir etiket kullanır, son olarak ürün fotoğraflarını da Promosyon etiketine bırakırız (Belki de Reklam diye bir etiket türetiriz, farketmez)

Yani (Ben de bir sürü yani dedim bugün eheh) kapsamlarda değişen pek bir şey yok, sadece etiket kullanımında bir düzenlemeye gidebiliriz istiyorsan.

Sevgiler

Vito Genovese 17:51, 26 Ekim 2006 (UTC)

Maddenin adı neden değiştirildi. film yerine dizi yazılması gerekmiyormu. sağır oda bir dizidir. ayrıca dizi yazılmasına gerek varmı. vp sinema etiketini neden tartışma sayfasına koydunuz madde sayfasında olması gerekmezmi. ayrıca neden koydunuz bu etiketi. sinema hiç alakası olmayan bir maddeye. tv filanla ilgili olsa neyse.----nasiratamesaj 12:02, 27 Ekim 2006 (UTC)

Ne şiddet nede celal. Merak ettiğimden sordum. Projelerle ilgili şablonlar genelde sayfanın altına eklenirdi. O yüzden sordum. Tabi maddenin yanında dizi yazması daha mantıklı. Ben genelde imza atmayı unutuyorum. Sonra aklıma geldiğinde geri dönüp atıyordum. Üstteki mesajda da unutmuşum. Yoksa imza tabiki önemli. Teşekkürler. İyi çalışmalar.----nasiratamesaj 12:02, 27 Ekim 2006 (UTC)
Ya bir şey daha soracağım sana.Türk dizifilmleri kategorisine baktım. Sadece Sağır Oda' da VikiSinema Projesi şablonu var. Yine sinema portalındada sadece Sağır Oda'nın ismi üstelik bir film olmamasına rağmen. Neden diğer dizileri ypmıyorsun. Sağır Oda' nın özel bir nedeni mi var. Sadece meraktan soruyorum. ----nasiratamesaj 12:53, 27 Ekim 2006 (UTC)

Kullanıcı sayfam[kaynağı değiştir]

Selam Zeynep, tabi ki kızmam, bilakis teşekkür ederim :-) --Pinar 09:30, 27 Ekim 2006 (UTC)

Selam Renegade, Yöneticiler için bir duyuru sayfası yapsak mı diye düşünüyorum. IRC buluşmalarını falan yazssak. ne dersin?--Zeynepmsj 09:28, 27 Ekim 2006 (UTC)

  • Merhaba Zeynep,

Olabilir aslında, ama sayımız şu anda çok fazla değil zaten mesajlaşarak veya e-mail ile de halledebiliriz sanıyorum. Bu arada Citrat geçen ay yaptığımız buluşma için sana haber vermişti sanırım, o toplantıda her ayın ilk cumartesi (önümüzdeki ay için de 4 kasım oluyor) (TR saati) saat 17:00'de buluşalım diye konuşulmuştu. Katılabilirsen seviniriz. --renegademsj 14:52, 27 Ekim 2006 (UTC)

Akıl Oyunları (diller)[kaynağı değiştir]

Zeynep birşey soracağım sana. Akıl Oyunları maddesine diğer dillerdeki bağlantılarını nasıl eklerim. Diğer dillerdeki Wikipedia' larda tek tek aramakmı gerekiyor? Yoksa ortak bir arama sayfası mı var Wikipedia' nın? Şimdiden teşekkürler.----nasiratamesaj 09:40, 28 Ekim 2006 (UTC)

21 Aralik 2006 Wikipedia Paneli: Ankara, Turkiye[kaynağı değiştir]

Bu panelde yer almak istermisiniz? Daha detayli bilgi en:User:Cool Cat/Wikipedia Panel 2006 da bulabilirsin. IRCde takilmanda iyi olur. --Cat out 16:46, 28 Ekim 2006 (UTC)

Selam Zeynep, rica etsem "Cemiyet-i Akvam" maddesini silebilir misin? İçeriği Milletler Cemiyeti'ne taşıdım, çift madde sorunu halloldu. Sen sildikten sonra Cemiyet-i Akvam ı tekrar yaratıp Milletler Cemiyeti'ne yönlendireceğim. "Cemiyeti Akvam" ı silme ama, onu az önce yönlendirdim. Teşekkürler. Metal Militia 10:09, 30 Ekim 2006 (UTC)

Çok teşekkürler, kolay gelsin :) Metal Militia 10:17, 30 Ekim 2006 (UTC)

İade-i ziyaret[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim Zeynep.

Vito Genovese 11:16, 30 Ekim 2006 (UTC)

Kullanıcı Hookthor[kaynağı değiştir]

Merhaba Zeynep, bu kullanıcı galiba kategoriye madde eklemekte zorluk çektiği için yaptıkları sana vandalizm olarak görünmüş. Erişimini durdurmak yerine ona doğru yolu göserirsek sorun çözlür gibime geliyor :-) --Pinar 14:14, 30 Ekim 2006 (UTC)

Tamamdır --Pinar 14:20, 30 Ekim 2006 (UTC)

Merhabalar Zeynep, ödül dolayisiyla asil ben tessekkür ederim.iyilikler.--alibazmesaj 15:07, 30 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Zeynep,

Kullanıcı:Cool Cat'in aktif bir kullanıcı maalesef bu kuraldan muaf hale getirmiyor onu, aynı şeyi ben yaparsam senin de beni engellemen gerekir; benzer şekilde sen yaparsan da benim seni engellemem gerekir. Engel zorunlu değildir mutlaka kuralın detaylarında belirtildiği gibi, insiyatif dahilindedir, ben de bu sefer insiyatifimi bu yönde kullandım.

Yöneticinin olaya dahiliyetinden bahsetmişsin. Kurallarımızda henüz böyle bir ibare yok, en.wiki'ye has bir durum gördüğüm kadarıyla, "Administrator involvement" alt başlığında incelenmiş. Bu konunun kurallara entegre edilmesini görüşebiliriz istersen konuyla ilgili tartışma sayfasında, ancak şu an için geçerli ve doğrudur yaptığım işlem.

Zaten 3 geri dönüş kuralı vandalizm için geçerli olan bir kural değil; vandalizm işin içine girince 3gd'nin aşılmasına izin veriliyor düzeltme adına.

Sevgiler

Vito Genovese 18:28, 30 Ekim 2006 (UTC)


Yok estagfurullah, bilmiyorsun demeyi bırak, aklımdan bile geçirmedim.

Cool Cat'in Wikipedia'ya asla küsmeyeceğinin garantisini ben kendi adıma verebilirim sana, merak etme. Ayrıca en.wiki'de yediği 6 bloğun 4'ü aynı gerekçeden. Bu konuda biraz daha özenli olması gerekiyordu.

Özetle; kararım nihaidir. İlgi gösterdiğin için çok teşekkür ederim.

Sevgiler

Vito Genovese 18:37, 30 Ekim 2006 (UTC)


Sana asla kızamayacağımı biliyorsun :)

Sevgiler

Vito Genovese 18:41, 30 Ekim 2006 (UTC)

3 Geri dönüş[kaynağı değiştir]

Merhaba Zeynep, görüşemedik evet. Ben kısa aralıklarla bakabiliyorum bu aralar. Bazı dönemler yoğunluk artıyor, ya da viki isteği azalıyor. Gidiyor geliyor.

3 geri dönüş sayfasına değiştir diyerek bakarsan istisnalar bölümü çevirilmeden öylece bırakılmış. Yani daha hiç konmamış ki, çıkarılsın. Çeviren kişi çeviriyi yarım bırakıp gitmiş. Yarım çevrilmiş politika sayfası hakikaten sorun yaratacak bir durum. Yönetici vandalizmi geri çevirirse, 3GD sayılmıyor. Vandalizm düzeltme sayılıyor. 3, 5, 10 olması farketmez. Bu durumda kişi ısrarlı vandalizm sebepli engellenebiliyor. Cool Cat maddeleri bir o yana bir bu yana çekmenin iyi bir hareket olmadığını iyi bilen birisi. Sonuçta 3GD'nin çevrilmemiş istisnalar bölümündeki "vandalizm yapılıyorsa" kısmı uygulanmış. Ben yazıda geçen "if an administrator has personally been involved in a content dispute on that page" kısmının burada geçerli olmadığına inanıyorum. Çünkü Cool_Cat bu olayı başlatmasında yapıcı bir sebep göremezken, Vito'nun o sayfaları genel olarak düzenlemek çabasında olduğunu biliyorum. Bahsettiğin Admin Notice Boarda bence gerek yok. Ekstra iş olur. Zaten bir sürü şeyin hakkkında gelemiyoruz artık. İngilizce çok büyük olduğundan kim admin kim değil belli olmadığından, böyle bir noticeboard yapmışlar. Burada gerektiğinde bir başka yöneticinin ya da yöneticilerin sayfasına doğrudan mesaj bırakıp dikkatini çekebiliriz. Nasılsa hepimizi biliyoruz. --Dbl2010 19:07, 30 Ekim 2006 (UTC)

Eklemeyi unutmuşum. Elbetteki üstteki görüş benim inanmış olduğum. Bir başkası karşılıklı inatlaşma olarak da adlandırabilir. Bu durumda, bunu savunanların bu konuyla uğraşması gerekir.

Bir noktayı daha belirtmek istiyorum. Tamamen kişisel görüşümdür. Yönetici yetkilerinde kural sınırlaması olarak ingilizce vikiyi örnek alarak hata yapıyoruz. Bunun en büyük sebebi, ingilizce vikinin çok kullanıcısı olduğundan, oluşan sorunların üstüne giden, işlenmiş suçlar için delil toplayıp şikayet eden, ya da yöneticilere işi bırakmadan çözen bir kitlesi var. Örneğin, kukla davasında, bu kuklalar ingilizce vikide aynı şeyleri yapmış olsalardı, şimdiye kadar 300 kere şikayet edilmişlerdi, 50 tane açığı yakalanmıştı ya da üzerlerine gidilmişti, emin ol. Yani orada toplum gri bölgede kalan tanımlanamayan eylemi siyaha ya da beyaza itiyor ve açıklığa çıkarıyor. Biz de ise durum öyle değil. Toplum sessiz ya da takip etmiyor. Kötü niyetliler yöneticilere göre çok daha güçlüler. Çünkü iyi niyetliler savaşmıyor. Eylem gri bölgede kalıyor. Kurallar sadece siyahı ya da beyazı kapsadığından, yöneticilere çok iş düşüyor. Kararlarımızı verirken sağduyu ve yönetici takdiri bu nedenle ingilizceye oranla daha ön planda olmak zorunda. Bu durumda da yöneticiler arası dayanışmaya ihtiyacımız var. Hatalar olabilir ve eleştiriler gerekebilir ama olayı geniş düşünmek daha faydalı bazen. Belki de yöneticiler arası iletişimleri arttırmamız gerekiyor. Mesela seninle hiçbirimiz IRC de görüşemedik. 1 yılı aşkın süredir, şu anki tüm mevcut yöneticiler zaman zaman IRC ye uğradılar. Duruma göre o anki sorunları orada tartıştık. Ya da şöyle yapmak doğru böyle yapmak yanlış şeklinde birbirimize önerilerimiz oldu. Mesajlaşmanın soğukluğunu karşılıklı chat ile biraz kırdık. Birbirimizi tanıdık. Ara sıra sen de gelsen çok iyi olur. --Dbl2010 20:25, 30 Ekim 2006 (UTC)

Evet çok muğlaklık da iyi değil. Bunun içinde eksil kuralların tamamlanması gerekiyor. 3GD çevirisine başlamışsın, eline sağlık. Geri dönmedim hala ama istersen telefon numaranı gönder haber verebilirim gerektiğinde. Cumartesinin sana uygun olmadığını bilmiyordum. Diğerlerine uyarsa belki pazara kaydırabiliriz. Bu hafta ki toplantı çok yaklaştı belki değiştirmek zor olur ama önümüzdeki aya bu değişiklik mümkün. Genel toplantıya katılamasanda fırsat bulduğunda uğrarsan tanışma konuşma fırsatı olur. 'IRC ye bir kaç kere geldim ama kimse yoktu' demişsin. Belkide ayarlarında bir bozukluk olabilir. Çünkü ben her halde 1,5 yıldır 24/7 kanaldayım. Elbetteki başında değilim hep :) Ama en azından benim nickimi görürdün. İstersen boş bir zamanında yardım edebilirim. Bağlantı ile ilgili sorun varsa ya da ayarlarda bir yanlışlık varsa düzeltiriz. --Dbl2010 18:18, 31 Ekim 2006 (UTC)
Eline sağlık Zeynep, ben de bulaşmak isterdim ama zamanım ve isteğim bu aralar az. (Geçen haftanın "Haftanın projesine" bile Barut'u yetiştiremedim. :)) Eminim sorunsuz bir metindir, diğer arkadaşlar da göz gezdirmiş gibi. Bende bir okurum hem de öğrenirim. İçeriğin hepsini başlık dahil her yazıyı kapsadığına katılıyorum. Bu kural hepsini kapsar bence de. Gazete röportajları baya öncede kaldı. Uzun zamandır Vikipedi'nin basınla etkileşmesi çok az. Bir Ugur'un katıldığı açık radyo oldu o kadar. Bir taraftan da, basın yönümüzü güçlendirmeliyiz. Basın bildirileri falan vs. bilemiyorum. IRC de görüşmek umuduyla. --Dbl2010 22:46, 1 Kasım 2006 (UTC)

GPS Sayfası Eklemelerim[kaynağı değiştir]

Zeynep Hanım, kendi sitem içerisinde bulunan ve metinleri de kendime ait olan, 1 saattir uğraşarak Wikipedia içine eklemeye uğraştığım GPS hakkındaki metinlerimi siz mi sildiniz? Sizden bu konuda bir mesaj geldi de...

Ekrem ALIMLI

GPS Sayfası Eklemelerim 2[kaynağı değiştir]

Kendi söyleminizi çürütüyorsunuz. GPS sayfasındaki bilgilerin tamamı bir başka firmanın içerik sayfalarından kopyalanmış.

Ekrem ALIMLI

Selam Zeynep,sanırım sen makalenin henüz tamamlanmamış halini gördün :) Yemek için ara vermiştim,istersen şimdi tekrar bir kontrol et.Eksik görürsen beni haberdar edersin.Teşekkür ederim.--Schwanzerbergileti 20:35, 5 Eylül 2007 (UTC)