Kullanıcı mesaj:Nasirata

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

MSN ve E-Posta: nasirata@msn.com 54472174752721ĞKKŞOŞLPOJKÇPKOOOO55852824452

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Nasirata!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.



--Ugur Basakmesaj 11:37, 18 Ekim 2006 (UTC)
  • Yüklemekte olduğunuz fotoğrafların silinmemesi için lisans bilgilerini belirtmeyi unutmayınız. Fotoğraflar kendi çalışmanız ise {{PD-self}} yaftasını kullanabilirsiniz. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız sormaktan çekinmeyiniz, her kullanıcı size yardım edecektir.----M. Kemal Selanikli 20:46, 18 Ekim 2006 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye kamu malı olmayan veya lisansı GÖBL olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Telif durumu şablonları[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Telif durumu şablonlarında kritik bir değişiklik yapıyorsanız (yani tamamen farklı bir gruba/duruma ait telif şablonu ile var olanı değiştiriyorsanız), lütfen değişikliği yapmadan önce tartışmada bu değişikliği yapmak istediğinizi belirtin. Emin olmadığınız durumlarda, değişikliği tartışma sayfasında önermeyin, emin olmak için kanıt arayın. Telif durumu şablonları değiştirildikten sonra, ciddi telif durumu sorunlarına yol açabiliyorlar, bu sebeple titiz davranmakta yarar var. Telif şablonlarıyla ilgili daha fazla bilgi için Köy Çeşmesi geçmişine veya ilgili Vikipedi proje sayfalarına bakabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 13:33, 23 Ekim 2006 (UTC)

Yüklediğiniz veya lisans bilgisi eklediğiniz resimlerin kaynak bilgisini eklemediğiniz sürece resimlerin lisans kontrolü yapılamayacağından, resimleriniz silinme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Resimlere kendi isteğinize veya fikrinize göre lisans etiketi koyamazsınız. Resmi aldığınız veya edindiğiniz kaynakta hangi lisans ile yayınlanmışsa ona göre hareket edebilirsiniz. Syg. --renegademsj 11:10, 24 Ekim 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Yeni bir kullanıcı olarak öncelikle hoşgeldin, buraya olan katkıların için çok teşekkürler. Yeni olduğun için amacımız sana yol göstermek ve buraya yaptığın katkıların kalıcı olmasına yardımcı olmak. Sana anlamsız veya saçma gelsede Vikipedi telif hakları konusunda çok hassas. Senin buraya yüklediğin resimleri aldığın site (Palas Belediyesi sitesi) (C) Copyright yani telif hakları saklıdır uyarısı taşıyor. Yani resimlerin kamu malı olduğuna dair bir işaret yok, aksine teliflidir işareti var. Maalesef bu resimleri burada kullanman mümkün değil, şimdilik maddeleri yazı olarak girmeyi dene, ilerde mutlaka telif durumu uygun resimler çıkacaktır ekleyebileceğin. Anlayışın ve katkıların için teşekkür ediyorum. --renegademsj 12:17, 24 Ekim 2006 (UTC)


    • Başka bir sitede yayınlan resim o sitenin lisansı altına giriyor. Vikipedi'ye koyabilmemiz için lisansın kamu malı veya GFDL türü bir lisans olması gerekli. Bu resimleri kullanmanın yolu ancak, belediyenin sitesinin lisansını özgür türde bir lisansa çevirmesi. Eğer sitenin yapımcılarını tanıyorsan, konuyu anlatıp lisanslarını değiştirmelerini isteyebilirsin. Ama eğer olmazsa internetteki diğer özgür görüntü kaynaklarından faydalanabilirsin, veya imkanın varsa kendin resim çekip buraya yükleyebilirsin.--renegademsj 12:32, 24 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Nasirata,

Hızlı bir özet geçeyim, zira konu çok uzun aslen. Vikipedi'ye iki tür resim yüklenebiliyor. Özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL ve Creative Commons) resimler ve adil kullanım resimleri.

Adil kullanım resimleri; kitap, DVD, albüm kapakları; logolar; ekran görüntüleri vs. gibi sanat eserleri için kullanılıyor ve kapsamları sınırlı.

Özgür lisanslı resimlere gelince; bu bahsettiğim üç tür lisans spesifik lisanslar. Yani resmi aldığın sitelerde herhangi bir telif ibaresi görmemen telif hakkı olmadığı anlamına gelmiyor aslında, zira tabii olduğumuz ABD telif hakkı kanununa göre (Sunucular ABD'de olduğu için ona tabiyiz) yayınlanan her türlü eser otomatik olarak telif hakkı kazandırıyor üreticisine.

Yani bir sitede telif ibaresi göremezsen bil ki, o materyallerin telif hakkı saklıdır ve (Adil kullanım kapsamına girmiyorsa) Vikipedi'ye yüklenemez. Misal eklediğin Tuzla gölü fotoğrafları belediyenin sitesinden. Tüm TC kamu sitelerinin telif hakları, aksi belirtilmediği müddetçe saklıdır. Kamu sitelerinin kamu malı sayılabileceğini düşünebilirsin, ama sadece isim benzerliği söz konusu. Kamu malı, "Public domain"'in Türkçesi sadece.

Özetle, Viki'ye eklediğin bu resimlerin kullanılması mümkün değil (ama mesela eklediğin gazete logosu adil kullanıma girdiği için kullanılabilir). En mantıklısı resimleri kendin çekmen ve Viki'ye bu şekilde yüklemen. Bu durumda insanların özgür bilgiye kısıtlanmadan erişebilmesini sağlama hayalimizi gerçekleştirme yolunda önemli bir adım daha atmış oluruz desteğinle.

İnternette gördüğün herhangi bir resmin kullanılıp kullanılamayacağından emin olmak istiyorsan; yüklemeden önce mesaj atıp sorabilirsin. Tabi ki, başka konularda da aklına takılanları sormaktan çekinme.

Sevgiler

Vito Genovese 18:39, 24 Ekim 2006 (UTC)


Bu tür resimler çok tabi, haklısın. Ancak bu resimler biraz önce bahsettiğim "Adil kullanım" kapsamında olduğu için sorun yok onlarda.

Adil kullanım; eserleri sahiplerinden izin almak gereksinimi olmadan kullanabilmemizi sağlayan bir düzenleme. Bu tür sanatçı resimleri de {{Promosyon}} kapsamına giriyor ve telif hakları saklı olmalarına rağmen kullanılabiliyor.

Kapsamlarla ilgili detaylı bilgiyi Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasından alabilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 19:08, 24 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba, "Hakkında" diye bir başlık atmak, ya da maddenin adı ile aynı bir başlık kullanmak göze pek hoş gelmediği gibi biçem olarak da güzel değil. "Hakkında" diye başlık atmazsanız okuyucular giriş paragrafının konu "hakkında" olduğunu anlamayacaklar mı? Maddeyi tekrar düzeltiyorum. --Mskyrider 18:43, 24 Ekim 2006 (UTC)

Nasirata Merhaba,

Palas, Sarıoğlan maddesinde de dün konuştuğumuz telif ihlali olayı var, sadece resimler değil içerik (yazı) de telif kapsamına giriyor. Telif hakkı saklı siteden bire bir kopyalayarak ya da o sitenin kaynak olarak kullanılma özelliğini bozacak derecede alıntılar yapmak telif ihlali yaratıyor. Bu maddedeki telif problemini gidermenin yolları var. Bu siteden kopyalama veya alıntılama yaparak değil kaynak olarak yararlanıp kendi özgün anlatımın ve cümlelerinle maddeyi yeniden yazabilirsin. Palas, Sarıoğlan/Geçici sayfasına anlattığım şekilde maddeyi yeniden yazarsan, daha sonra bende kontrol edip telifli sayfayı siler ve yani yazdığın sayfayı oraya taşırım. Daha sonra da telifsiz fotoğraflar ve yani kaynaklar buldukça maddeyi geliştirebilirsin. Şu anda bu işler sana biraz zor gelebilir, ama alışıp ortama uyum sağladıkça daha kolaylaşacak. İyi çalışmalar.--renegademsj 07:12, 25 Ekim 2006 (UTC)

  • Merhaba, kesinlikle özür dileyecek veya zararlı bir durum yok. Merak etme Vikipedi'de yapılan her yanlışı geri almanın yolu var. O yüzden endişelenme, Vikipedi'nin ruhu katılımcı ve paylaşımcı bir ruh olduğu için, herkes birbirine keyif alarak yardım ediyor. İlerde seninde yeni katılanlara bu şekilde yardım ederek bu ruhu devam ettireceğine eminim. Yardım ihtiyacın olduğunda çekinmeden mesaj atabilirsin. (Ayrıca kimseyi bulamadığında kodlarla ilgili Vikipedi:Hızlı rehber sayfasından da yararlanabilirsin) --renegademsj 10:06, 25 Ekim 2006 (UTC)

Palas, Sarıoğlan/Geçici[kaynağı değiştir]

Renegade sayfayı hazırladım. İnceleyip bana bilgi verirsen sevinirim. Eksik veya olmaması gereken birşey varmı acaba.----nasiratamesaj 18:07, 25 Ekim 2006 (UTC)

Birde Damat Ferid Paşa maddesini düzenleyip resim eklemek istiyorum şu linkteki resim telif sorunu yaratırmı [1]----nasiratamesaj 18:08, 25 Ekim 2006 (UTC)
  • Merhaba Nasirata,

Geçici sayfadaki maddeyi, asıl sayfadaki madenin yerine taşıdım. Sanırım sorun çıkmaz artık, bazı bölümler yine kaynak olarak kullandığın sitedeki ile benzer olmuş ama gerekirse ilerde başka kaynaklardan yararlanıp o bölümleride Vikipedi'ye özgü olacak şekilde yazarsın, şu anda yeni bir kullanıcı için gayet güzel ve düzenli bir madde hazırlamışsın.

İkinci soruna gelince normalde biyografi.net özgür lisanslı bir site değil. Fakat bağlantı verdiğin resim oldukça eski ve resim telif etiketleri sayfasındaki bu bölüme göre 70 sene öncesine ölmüş kişilere ait resimlerin kamu malı sayılacağı yani {{PD-Old}} etiketi ile kullanılabileceği yazıyor. Bu resimde bu kapsama giriyor, bu kapsamda etiketleyip kullanabilirsin gibi gözüküyor. İyi çalışmalar.--renegademsj 19:22, 25 Ekim 2006 (UTC)

  • Yanılmışım, resim {{PD-old}} değil, {{PD-US}} lisansı kapsamına giriyormuş, lisansı değiştirdim ve kaynak bilgisi ekledim. Sorun yok.--renegademsj 19:45, 25 Ekim 2006 (UTC)


Selam, öncelikle bu ne şiddet ne celal :) Vikipedide belli standartlar var. Sinema filmleri ve dizlerde başlığı yazdıktan sonra sonuna () içinde dizi ya da film yazıyoruz. Anlam kargaşası olmaması ve daha sonra yapılabilecek anlam ayrım sayfalarında kolaylık olması açısından. azı durumlarda bana da mantıksız gelmekle birlikte sinema-film-dizifilm maddelerinde izlenen yöntem bu. Maddeyi yanlışlıkla filme çevirmişim. Düzelttim dizi yaptım. Dizifilşmlerde sonuçta filmlerin bir alt kategorisi. Bu nedenle vikiproje sinema dahilinde değerlendiriliyor. Bu nedenle sinemayla ilgili maddelere Vikiproje sinema işbaresi koyuyoruz. Bu şablonu maddenin tartyışma sayfasına atıyoruz ki maddenin bütünlüğü bozulmasın. Maddeni Portal:sinema'ya da ekledim. Ellerine sağlık. Bir de yazdığım mesajlara imza atarsan çok mutlu olurum. Sevgiler.--Zeynepmsj 07:02, 27 Ekim 2006 (UTC)

Selam tekrar. Diğer diziler eskiden eklenmiş. Sinema portalaına yakaladıkça yeni yani bu ay girilen maddeleri ekliyoruz. Yeni madde girersen sinema ya da dizi ya da filmlerle ilgili Portal:sinema'ya sen de ekleyebilirsin. Sevgiler. --Zeynepmsj 12:58, 27 Ekim 2006 (UTC)

diğer diller[kaynağı değiştir]

Merhabalar, diğer dilleri o maddenin başka bir dildekini biliyorsanız o dilin Vikipedisine girip ondan sonra o maddenin değiştirine tıklayıp muhtemelen sayfanın en altında olacak olan diğer dilleri kopyala yapıştır yapabilirsiniz ama o diğer dilleri aldığınız dildeki Vikipedi'nin de dilini unutmamalısınız. O maddeyi sizden sonra ekleyecek olan bir başka Vikipedi zaten bize ve diğer Vikipedilere bağlantı verecektir, uğraşmanıza gerek kalmaz. İyi günler, --Bahar (yine ben!) 08:14, 29 Ekim 2006 (UTC)

Rutkay aziz.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba Nasirata,

Maalesef bu resim Promosyon kapsamına girmiyor. O yüzden tekrar eski haline almak durumundayım etiketi.

Promosyon resimleri sanatçıların stüdyolarda çektirdiği ve basına ilk elden dağıttıkları promo resimler için kullanılıyor.

Sevgiler

Vito Genovese 14:18, 5 Kasım 2006 (UTC)


Rutkay Aziz'e e-posta atıp resmi Creative Commons lisanslarından by veya by-sa'dan biriyle yayınlamasını (daha doğrusu kullanımına izin vermesini) isteyebilirsin.

Yazılı izni info-tr@wikimedia.org adresine atması gerekiyor ama.

Vito Genovese 14:56, 5 Kasım 2006 (UTC)

Savaş Dinçel[kaynağı değiştir]

Merhaba Nasirata,

Site dizinin resmi sitesi anladığım kadarıyla. Bu durumda {{Promosyon}} etiketini kullanabilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 19:16, 11 Ocak 2007 (UTC)

Kaynak olayı[kaynağı değiştir]

Merhaba Nasirata,

Yüklediğin resimleri gördüm de; kontrole girişmeden önce sana bir haber uçurayım dedim. Resimlerin hiçbirinde kaynak bilgisi yok, bu durumda bunu belirten bir etiket konuyor resimlere ve 7 günün sonunda siliniyorlar. Tarihi resimler belki de, yeni resimlerin telif durumunun Viki'ye uyduğunu pek sanmıyorum ama sen kaynakları (url cinsinden, tıkladığımızda resim veya resmin olduğu sayfa gelecek şekilde) ekleyene kadar yorum da yapamıyorum tabi.

Sorun olursa mesaj atmaktan çekinme.

Sevgiler

Vito Genovese 19:19, 12 Ocak 2007 (UTC)


Sorun şu ki kaynakları belirtmezsen, yani o resimlerin özgür lisanslı olduklarını ispatlayamazsan silinmek zorunda kalınacaklar. Unutma ki, aksi belirtilmedikçe her türlü eser otomatik olarak sahibine telif hakkı kazandırır. Bu resimlerden de sadece eski olanlar barındırılabilir, o da kaynağa bağlı yine. Kaynağı belirtilmeyenler kayıtsız şartsız silinir.

Vito Genovese 19:53, 12 Ocak 2007 (UTC)


Unutuyordum, Türk kamu sitelerinin ürünleri kamu malı değil. ABD'ye özgü bir durum o.

Vito Genovese 19:54, 12 Ocak 2007 (UTC)


Yok, şablonlar hangi ülkelerde kanunların ne şekilde işlediğini tek tek detaylanmıyorlar. ABD hükümetinin ürünleri kamu malı, ancak TC hükümetinin ürünleri değil. Bu legal bir boyutu işin. Kaynak belirtmediğin tüm resimlerde sorun var aslına bakarsan. Telif açısından sorunsuz olduğunu ispatlamakla yükümlü zira resmi yükleyen.

Vito Genovese 20:07, 12 Ocak 2007 (UTC)


  • Kayseri Kalesi için harcadığın emeğe sonsuz teşekkürler.. Resimlerin problem çıkaracağı anlaşılıyor.. Eski resimler için bir şey diyemem.. Ama kalenin şimdiki hali ile her yönünden resimlerini bizim gazete elemanlarına (Erciyes Gazetesi)çektirip buraya yüklemeyi düşünüyorum.. Bu arada Kayseri saat kulesi, meydanın yeni hali falan.. haberin olsun, rahat ol, diye yazıyorum. İyi çalışmalar.. --Hasan Sami 20:14, 12 Ocak 2007 (UTC)

Evet, Vikipedi'de bir çok kaynaksız resim var. Bir ara düzenlenmeleri gerekiyor. Ancak Eylül öncesi resimler genelde bunlar. O zamandan beri tüm resimler eksiksiz bir biçimde kontrol ediliyor. "Eskilik" kriteri resmi çekenin ölümünün üzerinden 70 yıl geçmesi ya da 1923'ten önce yayımlanmış olması. Eğer kaynakları belirtebilirsen bunun kontrolünü yapabiliriz.

Vito Genovese 20:21, 12 Ocak 2007 (UTC)

Bilal Ergün[kaynağı değiştir]

Merhaba Nasirata,

Normalde bu tür bir resmi ekleyemeyiz. Sitede telif ibaresi olmaması bizim için "Tüm hakları saklıdır" demesinden farksız zira.

Ancak kişi öldüğü ve özgür lisanslı bir alternatif üretmek mümkün olmadığı için {{Şartlı Adil Kullanım}} etiketiyle (kaynağını da belirterek) kullanabilirsin.

Vito Genovese 12:28, 13 Ocak 2007 (UTC)

Violeteee'nin resimleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Nasirata,

Hepsine baktım tek tek. Teşekkürler.

Vito Genovese 21:25, 15 Ocak 2007 (UTC)

Editcount ve MediaWiki[kaynağı değiştir]

Merhaba Nasirata,

Bugünlerde Interiot's editcount programında bazı sorunlar var. Ama normalde kendi mesaj sayfanda herhangi bir değişiklik yapar (enter a basıp bir satır eklesen bile yeter) ve "sayfayı kaydet"!in hemen üstündeki değişiklik özeti kısmına

I agree to the [[w:User:Interiot/EditCountOptIn|edit counter opt-in terms]]

yazarsan hemen açılması lazım. Sunucu gecikmesi ne kadarsa (replication lag olarak geçer) o kadar gecikir normalde, ancak bu son bakım çalışmaları nedeniyle hiç çalışmazsa da şaşırmamanı öneririm.

Kullandığımız yazılımın adı ise MediaWiki. http://www.mediawiki.org adresinden indirip istediğin yere kurabilir ve kendiki wiki'ni açabilirsin. Tahmin ettiğin gibi yazılım da özgür.

Sevgiler

Vito Genovese 19:54, 18 Ocak 2007 (UTC)


Kullanıcı değil, kullanıcı mesaj :) Bu sayfa yani...

Vito Genovese 20:04, 18 Ocak 2007 (UTC)

Pink resimleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Nasirata,

Yüklediğin Pink resimleri adil kullanım politikamıza göre telif ihlali sayılacak biçimde kullanılıyor. Yani şöyle anlatayım:

Resimlerin yükleniş biçimleri vs.'si herşeyi doğru. Ancak kullanımları yanlış. Böyle tüm promo resimleri yükleyip galeri yaptığımız zaman adil bir kullanım zemini oluşmamış oluyor, sadece çok gerekli adil kullanım resimlerini kullanmamız gerekiyor.

Galeri bölümündeki tüm resimleri siliyorum bu nedenle.

Sevgiler

Vito Genovese 01:06, 22 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Nasirata,

Tartışma:Selahaddin Eyyubi sayfasındaki tartışmaları okudum ve üzülerek defalarca VP:KSY politikasını ihlal ettiğini gördüm. Diğer kullanıcıları kişisel olarak nitelemek, suçlamak ve yargılamak da bu politikaya göre hoş karşılanmayan hareketler arasında. Yer yer hakarete varan sözler bile sarfedilmiş bu sefer.

İlgili sayfadaki tartışma altbaşlığını hem sayısız karşılıklı kişisel saldırı içermesi, hem de maddeyle hiç bir alakası olmaması sebebiyle siliyorum ve bu politikayı ihlal eder nitelikte bir hareketi tekrarlamamanı rica ediyorum.

Vikipedi bazen insanın sinirlerini bozabilen bir yapıdır, böyle bir ruh halinde olunduğu zaman biraz ara vermek en sağlıklısıdır, gelecekteki benzer olaylar için sana önerim budur.

Sevgiler

Vito Genovese 22:33, 4 Şubat 2007 (UTC)


Merhaba Nasirata,

Açıkçası "Ben kişisel saldırıda bulunmadım" diyeceğine ihtimal bile vermiyor, hatanın farkında olduğunu sanıyor ve bu konuyu üçümüzün de arkamızda bırakmamız gerektiğini düşünüyordum, ancak beni çifte standartla suçlayıp Özgür'ü uyarmadığımı söylemişsin. Bu durumda, yönetici olarak eylemlerimin açıklamasını yapmak durumunda olmamın da payıyla, cevap vermek zorundayım. İki tarafın da kişisel saldırıda bulunduğunu mesajlarımda belirttim ve ikinizi de uyardım, Özgür'e yazılan mesajlardan bunu görebilirsin. Ayrıca ara vermek derken dakikalarla ya da saatlerle ifade edilebilen ve sinir yatıştırma amacını taşıyan bir aradan söz ediyordum. Sinirinin hala geçmediğini görüyor ve önerimi tekrarlıyorum. Son olarak da görmek istediğin örnekleri, pek hoşlanmasam da, aşağıya ekliyorum. Aşağıdaki yazılar senin mesajlarından alınmıştır ve hepsi kişisel saldırıdır. Kişisel saldırının ne olduğunu ilk mesajımda açıklamaya çalışmıştım, herkes sadece "hakaret ve küfür" ile oluştuğunu sansa da çok daha hassas bir konu. Yine de ikna olmazsan diğer yönetici arkadaşlara (hatta yönetici olmalarına da gerek yok, diğer deneyimli arkadaşlara diyeyim) danışabilirsin.

.
  • Senin bunu söylemeye hakkın yok senin ne olduğun kim olduğun adından belli. Ondan çıkıpta bilgelik taslama.
  • Dedimya sana ne olduğun isminden belli. Ayrıca anlamını bilmediğin kelimeleri yazma. Sonra biri çıkar sorar bu nedir diye. Ters olursun
  • Bu isimle sen kendini hiç yazmasanda anlatıyorsun merak etme sen.
  • Azıcık bi kanıt aramaya kalkasanız hemen oraya sığınıyorsun neden birader senin kendi aklın yokmu neden senin varsa madem neden sen göstermiyorsun.
  • Neyse daha fazla yamayım yoksa bu gece uyuyamazsın anneciğim "Türkler diye" kabuslar görmeye başlarsın.
  • Bilmediğin o kadar çok şey varki.
  • Burada ırkçılık yapan biri varsa o da sensin. Türk Milletinden ve Türkiye' den ne kadar nefret ettiğini ismin başta yazdıklarınla çok belli ediyorsun. Ne oldu ihanet edenleri yakarız dediğim mi zoruna gitti.
  • Turgut özal sizin gibilere yaranamadı çünkü sizin istediğiniz gibi kürtçülük yapamadı. Son olarak Vİkipedi' yi kaynak olmakatan çıkartıp hem Vikipedi' yi hem madde yi kirlettin saçma sapan düşüncelerini bize anlatmaya çabalıyorsun. Konuşacaksan adam akıllı, Mesaj sayfamda msn adresim var.gel konuşalım. Sümerler Türk olması batının işine gelir mi gelmez tabi.
  • Sen hiç bir şey bilmiyorsun. Bu neyse de bilmek istesende yeteri kadar zekaya sahip değilsin. Burdan bakılıncaböyle görülüyor. Yuh artık sana ya
  • Sen elinin altındaki Vikipediyi bile okumaktan bile acizsin yav. Ya da şöyle söyleyelim işine gelmiyor. Sen git saman kitapları oku kendini avut en iyisi.
  • Ayrıca bende seni ırkçılığını ve faşistliğini Türk düşmanlığı yaparak nasıl gösterdiğini yöneticilerin görmesiğ amacıyla şikayet edeceğim.

İyi geceler

Vito Genovese 22:48, 5 Şubat 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

Vikipedi'nin taviz vermediği ve veremeyeceği ve Vikipedi'deki her Vikipedistin uyması gereken beş temel taşı vardır. Kürdistan maddesindeki son değişiklikleriniz VP:TBA, VP:ÖAY ve VP:D ihlâlleri barındırmakta. Bu sebeple, değişiklik yaparken tarafsız bir bakış açısı kullanmanız (VP:TBA), kişisel üretim ve yorumlarınızı eklememeniz (VP:ÖAY) ve eklediğiniz içeriklerin 3. parti kaynaklardan doğrulanabilir olmasına dikkat etmeniz, hele hele de atıf veya sav vb. ifadelere yer veriyorsanız bunun şart olduğunu unutmamanız (VP:D) rica olunur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 14:23, 7 Şubat 2007 (UTC)