Kullanıcı mesaj:Le libertaire

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Selamlar. Maddeyi düzenlemeye çalıştım ve düzenle şablonunu kaldırdım. Şu değişikliğim üzerinden gidersek; küçük imlâ ve noktalama düzeltmeleri yaptım, iç bağlantılar ekledim vb küçük düzenlemeler yaptım. İyi çalışmalar...--Rapsar 09:26, 18 Mayıs 2011 (UTC)

Düzenlemeyle ilgili.[kaynağı değiştir]

Merhaba. İlginiz için teşekkür ederim. Öğrenmek için soruyorum: 1000 ve üzeri sayilarda nokta ayracı kullanılıyor mudur? Yüzyıl kısa yazılırken yy olarak mı y.y. olarak mı yazılır. Başka kullanıcılarin hatali gördügüm değişikliklerini geri aliyorum ama bunda bir sakinca varmidir? Daha once de giris yapmadan defalarca bu tip değişikliklerde bulundum, kimse bir şey demedi. Çooook soru sordum kusurum affola! P.S: İmla hatalarımın bazıları daha önce Türkçe klavye kullanma alışkanlığımın olmayışındandır.--Le libertaire 12:26, 18 Mayıs 2011 (UTC)

Rica derim. 1000 ve üzeri sayılarda nokta kullanılıyor, evet (İngilizce'de ise virgül kullanılıyor aksine. Türkçe'de sık yapılan noktalama hatalarından biri). Yüzyıl kısaca yy olarak yazılır. Ancak ben kısaltmayı tercih etmiyorum, ne anlama geldiğini bilmeyenler olabilir. Maddeye zarar veren değişiklikler elbette geri alınır, bunda hiçbir sakınca yoktur. Çok soru sormadınız :) İstediğiniz kadar sorabilirsiniz bana ve diğer kullanıcılara; elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.--Rapsar 12:33, 18 Mayıs 2011 (UTC)

Bağlantılar[kaynağı değiştir]

Sayın Rapsar, Daha once de başkalarına bir takim seyler yazmış ama çoğundan cevab alamamıştım. Önemli değil. Şu var ki aklıma takılan bir nokta, bazı yerlerde sikca kırmızı yazılarla karşılaşıp, erismeye çalıştıgımda boş bir sayfayla yuzyüze geliyorum. bu durum nedir? ne kadar gereksizdir? Tum yazdiklarımın yanısıra, uzun zaman yurtdışı yaşamak kaynaklı turkçe klavye kullanımımda bazı hatalar olabılır. Cevap lutfen. teşekkürlerimle.--Le libertaire 21:23, 20 Mayıs 2011 (UTC)

Selamlar. Vikipedi'deki maddelere baktığınızda kırmızı bağlantıların yanında mavi bağlantılar da vardır. Mavi bağlantılara tıkladığınızda ilgili konuya gidersiniz. Eğer bağlantının rengi kırmızı ise o madde henüz oluşturulmamıştır. Bunlar gereklidir, ileride nelerin oluşturulabileceğini görmek açısından. Vikipedi'nin işleyişi, yapısı ve kuralları hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı incelemenizi tavsiye ederim. İyi çalışmalar.--Rapsar 21:32, 20 Mayıs 2011 (UTC)

Rapsar Merhaba! Size böyle mi hitap etmeliyim? Bir anlami var mi ya da isminiz nedir? B,r k,siye <<rapsar>> demek bana pek hoiş gelmiyor. Diyeceksiniz ki peki libertaire ne oluyor? Ama hic olmazsa bir anlami var. Hizli yanitiniza ve ilginize hayran kaldigimi belirtmeden gecemiyecegim. Özel bir soru sormak istiyorum. Kişisel olarar o boş sayfalara açılan kirmizi yerlerin dogru olduguna inaniyor musunuz?? Verdiginiz <<burayı>> baglantisi için teşekkür ederim kisa ve cabucak goz attim! Sanirim daha cok fayda sagliyabilecegim bu durumda. Ama yine de sizi rahatsiz edersem........... affola! Saygilar.{{kopyala:imzasızLe libertaire}}

Rapsar diyebilirsiniz. Anlamı var kendimce :) o boş sayfalara açılan kirmizi yerlerin dogru olduguna inaniyor musunuz? sorunuzu anlayamadım tam olarak. Rahatsızlık verdiğiniz yok, estağfurullah. Sonuçta biz de anamızı karnında öğrenmedik burayı, kuralları. Sora sora, okuya okuya öğreniyoruz :)--Rapsar 22:02, 20 Mayıs 2011 (UTC)

Köy çeşmesindeki sorunuz hk.[kaynağı değiştir]

Selamlar. Oraya bir cevap bıraktım, deneyin bir isterseniz. Türkçe klavye edindim; ancak zorluk yaşıyorum demişsiniz. Aramızda mesajlaşırken bunun hiçbir önemi yoktur. Ancak madde yazarken düzen açısından sorun yaratır doğal olarak. Önce maddenizi yazarsınız, sonra genel bir imlâ kontrolü yaparsınız olur biter. En olmadı maddenin başına {{düzenle}} şablonu eklersiniz, ileride birileri düzeltir. Madde eklemenin temel noktaları maddenin ansiklopedik bir değer taşıması (konu hakkında detaylı bilgi için: Vikipedi:Kayda değerlik), içeriğinin telifli olmaması (bir yerden kopyala-yapıştır olmaması) ve düzenlenemeyecek kadar kötü bir durumda olmamasıdır. Düzen açısından ufak bozukluklar olmasında sorun yoktur. Daha detaylı bilgi için şuradaki bağlantıları incelemenizi ve buradaki seçkin maddeleri gözden geçirerek kusursuz maddelerin nasıl oluşturulacağı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. İyi çalışmalar...

Not:Yaşımı sormuşsunuz, 18 :)--Rapsar 21:42, 25 Mayıs 2011 (UTC)

taysin (mesaj) 22:00, 25 Mayıs 2011 (UTC)

Yardım konusu[kaynağı değiştir]

  • Le libertaire istediğin kişiden yardım alabilirsin. Burada, genelde, çoğu kişi yardım etmeye fazlasıyla açıktır. Lakin son değişikliklerden bakıp aktif birilerinden yardım istersen fazla beklemezsin=) Bana bol bol mesaj atabilirsin. Ya da Vikipedi:IRC kanalı'ndan online kişilerle sohbet edebilirsin. İyi çalışmalar. --Duke ϡ»» ileti ^^ 09:16, 26 Mayıs 2011 (UTC)


Mesaj ve problemlerime cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Karşılıklarını gecikmeden yazacağım.--Le libertaire 21:38, 30 Mayıs 2011 (UTC) Taysin'in uyari mesajini anlamadim.--Le libertaire 21:39, 30 Mayıs 2011 (UTC)

Vikipedi'ye hoş geldin![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Le libertaire. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

--Duke ϡ»» ileti ^^ 10:42, 31 Mayıs 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu![kaynağı değiştir]

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 22. hafta projesi Şablon:Anlatı şablonundaki kırmızılıkların giderilmesi


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ------Duke ϡ»» ileti ^^ 10:42, 31 Mayıs 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Hoşgeldiniz mesajınız ve işbirliği davet projeniz için teşekkür ederim. --Le libertaire 08:43, 1 Haziran 2011 (UTC)

Katılmayacak mısınız bu haftanın iş birliğine? Çok rahat ve kolay bir konusu var. Edebiyatla ilgili. --Duke ϡ»» ileti ^^ 14:26, 1 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba sayın Rapsar

Vikipedi'nin arkaplanı oldukça ilginçmiş. İncele incele bitmiyor, okumaktan değişiklik yapmaya fırsat bulamıyorum.

Düzenli iletişim kurduğum bir tek siz olduğunuza göre sorularımı yine size yöneltirsem umarım fazla yük olmam. Başlık açarken önem sıralamasını neye göre yapıyorsunuz? Örneğin açmak istediğiniz 4-5 başlık olsun, hangisine neye göre öncelik veriliyor? Dünkü yaptıklarınıza bakarken, "kukla" diye bir olay gördüm. Sonradan aklıma geldi, ben Le Locle başlığı yapmadan önce kayıt olmak istediğimde yanlışlıkla Le Locle adıyla kayıt olmuştum. Acaba bu da kuklacılığa girer mi? O kaydımı nasıl sildirebilirim? Gerçi o kaydımı bir daha bulamadım ama var olduğunu biliyorum. Bir çalışma yaparken yarıda kalırsa o işlerimin kaybolmaması için nereye kaydedebilirim? Word belgesi kullanıyorum ama sayfayı burada olduğu gibi göremiyorum. Seçkin maddelere göz attım, o kadar uzun ve ayrıntılı çalışma yapamam, şimdilik benim yaptıklarım da 'seçkin' olmasın, zarar gelmez sanırım. Kopyalama konusundaki sorumu tekrarlıyorum: nereden ne kadar kopyalama yapmak serbesttir?

İyi günler dileklerimle.

P.S: Özenince Türkçe klavye yanlışı olmayabiliyor gördüğünüz gibi. Ve genç yaşınıza rağmen başarılı işlerinizden dolayı tebrik ediyorum! --Le libertaire 06:04, 7 Haziran 2011 (UTC)

Merhabalar. Sadece benle değil diğer tecrübeli kullanıcılarla da iletişime geçebilirsiniz rahatlıkla. Kimse cevap vermekte çekinmez. Yük olmanız söz konusu değildir :)
Başlık açarken önem sıralamasını neye göre yapıyorsunuz? Örneğin açmak istediğiniz 4-5 başlık olsun, hangisine neye göre öncelik veriliyor? demişsiniz. Ben böyle bir sıralama içinde olmuyorum. Hangisi ilgimi çekerse o an, onu açıyorum. Bir gün Kuveyt'in işgali ertesi gün Başbakanlık Kupası şampiyonları listesi olabiliyor mesela :)
Kuklacılıkla ilgili soru sormuşsunuz. Bunun temel mantığı şudur: siz bir görüşü savunuyorsunuz diyelim. Ancak yeterli destek yok arkanızda. Yeni bir hesap açıp o görüşü savunanlar arasına katılırsanız kuklacılık yapmış olursunuz, engellenirsiniz. Böyle bir işlem yapmadığınız sürece istediğiniz kadar hesap açabilirsiniz (sanıyorum :) Detaylı bilgi için burayı okuyabilirsiniz isterseniz. Bir daha o hesabınızı kullanmayacaksanız kalabilir, mahsuru yoktur.
Bir çalışma yaparken yarıda kalırsa o işlerimin kaybolmaması için nereye kaydedebilirim? demişsiniz. Maddenini üzerine {{çalışma}} şablonunu eklerseniz madde üzerinde çalışma olduğu anlaşılır, kimse dokunmaz :) Ayrıca şu şekilde olduğu gibi kendinize bir deneme sayfası oluşturursunuz isterseniz. Tüm denemelerinizi orada yapar, sonra maddeye aktarırsınız.
Nereden ne kadar kopyalama yapmak serbesttir? demişsiniz. İnternetteki ve basılı kaynaklardaki bilgilerin hemen hepsi teliflidir. Sitelerin altında tüm hakları saklıdır veya izinsiz kopyalanamaz tarzı bilgiler yer alır dikkat ederseniz. Bu yüzden direk kopyala yapıştır yapmayız. Zaten bunu yapmayıp da sağdan soldan bilgiler toplayıp, buraya eklemek daha keyifli oluyor :)
Klavye kullanımınızda bir sorun göremedim. Buralara yeni şeyler katacak bir kullanıcı olmanızı umuyorum. Teşekkürler ve iyi çalışmalar...--Rapsar 07:10, 7 Haziran 2011 (UTC)

Katılamıyorum, özür dilerim. Şimdilik küçük değişiklikler ve yanlışsız klavye kullanımıyla yetinmeye çalışıyorum. İyi günler. --Le libertaire 05:46, 7 Haziran 2011 (UTC)

Kısa zamanda klavye sorununuzu gidermeniz ve vikipedi ailesinde iyi vakit geçirmeniz dileğiyle=) --Duke ϡ»» ileti ^^ 19:12, 8 Haziran 2011 (UTC)

Reality 11:24, 2 Ağustos 2011 (UTC)

  • Bu yüklemiş olduğunuz albüm kapağını Falco sayfası yerine bu albümün sayfasında kullanılması gerekir.--Reality 11:24, 2 Ağustos 2011 (UTC)

Merhabalar... Sanırım komik birşey oldu; ben özgürlükle ilgili bu kadar tartışmamın sonucunda özgür ismimi kullanmamaya karar verdim. Siz de isminizi Özgürlük olarak değiştirmek istiyorsunuz:) Benden söylemesi özgür olmayan bir platformda özgür kalabilmek ve bu adı taşıyabilmek gerçekten zor bir durum. Umarım bu adı alma konusunda eminsinizdir... :) İyi çalışmalar...--özgür|fikir 00:51, 26 Ağustos 2011 (UTC)

Yok kesinlikle öyle bir durum söz konusu değil:) benim ismim özgürlük değildi zaten (yani şuanda da değil). Bu nedenle öncelik hakkım yok. Ada talip de değilim. Benim belirtmek istediğim şey yalnızca benim yaşadığım bir olayın ardından özgürfikir olan ismimi değiştirme kararı almışken, bir başkasının özgürlükle ilgili bir isim almak istemesi benim durumum açısından komikti. Bunu sizinle de paylaşmak istedim:) Özgür olmayan bir platformdan kastım ise [[1]] geçen bir tartışma sonucunda bende oluşan bir kanı. Tabi aynı şeyi düşünmek zorunda değilsiniz:) Ondan dolayı böyle demiştim:) --insan|perver 21:01, 26 Ağustos 2011 (UTC)
Bu arada buradaki tasarıma baktıktan sonra şuradaki oylamaya katılırsanız sevinirim.--insan|perver 09:06, 27 Ağustos 2011 (UTC)
  • Kusuruma bakmayın, attığınız mesajı görmemiştim. Burada yaşadıklarım nedeniydi (hislerimi en son yazdıklarımda açıkladım). Yoksa asla bilgiye küsemem. Onun kutsal olduğunun bilincindeyim :) Bu arada yalnızca imzamı değiştirdim yoksa benim de hâlen kullanıcı adım değişmedi.--insan|perver 19:44, 3 Eylül 2011 (UTC)

Merhabalar, oluşturduğunuz maddelere uyarı mesajı yazmak yerine {{çalışma}} ekleyerek çalışma şablonu koyabilirsiniz. Böylece hem düzen korunur hem de çalışmanızın silinme tehlikesi ortadan kalkar. İyi çalışmalar, iyi akşamlar ve iyi bayramlar :). --SayginerV-posta 18:12, 31 Ağustos 2011 (UTC)

Ben tüm bilgileri orijinal ensiklopediden yazıyorum. mesela her yerde azerice yazılı ama ben azerbaycan türkçesine çeviriyorum. Safeviler Azerbaycan devleti ama bazı yerlerde iran osmanlı savaşı yazıyor. hatta benden önce yazılan bilgiyi okuyun orda da bu bilgi var ama bazı yerlerde yanlış verilmiş. Ben sadece Azerbaycanla olan bilgilerin doğru şekilde kardeş halka ulaşmasını istiyorum.

Nerelerdesiniz?[kaynağı değiştir]

Selamlar. Son değişikliklerde isminizi gördüm de, bayağıdır katkı yapmıyorsunuz. Nerelerdesiniz? :)--RapsarEfendim? 08:33, 19 Haziran 2013 (UTC)

Aslında " #direniyorum ", katılmaya çalışıyorum bugünlerde. Wikipediye ise oturum açmasam bile ufak tefek eklemelerim oluyor. İlginize teşekkür ederim. Le libertaire (mesaj) 05:42, 20 Haziran 2013 (UTC)

Sevgiler, saygılar :) İyi bir giriş yapmıştınız buraya, sonra göremedim. Sizi daha sık görmek umuduyla :)--RapsarEfendim? 15:45, 24 Haziran 2013 (UTC)

Hoş geldiniz Le libertaire![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:25, 19 Aralık 2014 (UTC)