Kullanıcı mesaj:KureCewlik81

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Sakhalinio tarafından 3 yıl önce Sizi özledik KureCewlik81! başlığına

Hoş geldin KureCewlik81![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dbl2010bot 21:29, 18 Aralık 2006 (UTC)


--Dbl2010 00:47, 7 Kasım 2005 (UTC)
Selam bra, memleket Dersim(Xozat), ben almanca ve türkceye üyeyim. Ne yazikki ez nizanim kurdi.

Zazamisin.Sero 10:58, 12 Ocak 2006 (UTC)

Saol, basarili olmak cok zor burda, insanlarin cogu bilgisi pek olmadigi islerle ugrasiyor, ben tarafsizligimi korumaya calisiyorum, mein nick ist dersimi, aber ich hab nicht viel gemacht in der deutschen Wikipedia. Sanada basarilar, istersen daha yakin yardimlasa biliriz. xatir be tu, dogru söyledim heralde.Sero 16:23, 13 Ocak 2006 (UTC)

vikipedide oylama yapiliyormu?

bu siralar bende Kürtler altinda bir katagöri yapmayi düsünüyordum gördüm benden önce davranmissin, iyi basarilar.Sero 15:15, 21 Şubat 2006 (UTC)

selahaddin eyyübi[kaynağı değiştir]

merhaba, selahaddin eyübi ile ilgili değişikliğinizi gördüm, biraz üstün körü araştırdım ama selahaddin eyübinin kürtlüğü veya türklüğü ile ilgili herhangibir resmi kanıt bulamadım, sürekli derneklerin yazarların var ama herhangibir tarihçinin bu şekilde bir yazısına rastlamadım, bu yüzden taralfı şablonunu koyuyorum, lütfen tartışma bölümüne kanıt sunarak şablonu kaldırınız. kolay gelsinDelamorena 16:37, 18 Ağustos 2006 (UTC)

İlkönce maddeyi sürekli değiştirerek 3R kural ihlali yapıyorsunuz. Bu yüzden hesabınız engellenebilir. Maddeye kitap listesini "Kaynakça" şeklinde eklemişsiniz, sonra geri alınınca "Kitaplar" başlığı altında sıralamışsınız. Biz ansikloepedik madde yazıyoruz, madde ile ilgili kitapları sıralayıp koymuyoruz. Her konuda yüzlerce kitap var, her maddenin altına sıralayalım mı bunları? Vikipedi nedir ne değildir sayfasına bakın lütfen. Vikipediye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız katkı yelpazenizi geniş tutun. --Cansız 23:47, 3 Eylül 2006 (UTC)

Ist dieses besser?[kaynağı değiştir]

Hallo KureCewlik81, ich habe mir diese Nacht im wahrsten Sinne des Wortes "um die Ohren gehauen" und diese Karte angefertigt. Kann man die jetzt so lassen? Beste Grüße "D'r aulde Germaan" 17:54, 4 Kasım 2006 (UTC)

Turkeli
Basierend auf der ersten Karte habe ich eine andere hochgeladen. Ich glaube, diese ist besser. Bis dann "D'r aulde Germaan" 00:55, 5 Kasım 2006 (UTC)
Turkeli (alt)
Turkeli (neu)

Üyeliğin iptali[kaynağı değiştir]

Kendisi tarafından maalesef yanlı yazılar yazılmaktadır. Hesabının engellenmesi doğru bir karar olacaktır.Erdemselek 23:55, 12 Kasım 2006 (UTC)

Not: Özür dileyerekten imzamı ekliyorum.

Kişisel saldırı[kaynağı değiştir]

Merhaba KureCewlik81,

Yukarıdaki mesajın kişisel saldırıya girdiğini düşünmüyorum. İnandığın doğruları kurallar çerçevesinde savunmayı devam etmeni önerebilirim sana da ancak.

Sevgiler

Vito Genovese 23:56, 12 Kasım 2006 (UTC)

Terörizm ve Terörist gibi kategorilerin altına Kürtler kategorisini de eklemişsiniz. Bu konuda dikkatli olunuz, zira Kürtlerle Terörizmi farkında olmadan özdeşleştirmiş oluyorsunuz. --erdemselek 00:08, 17 Kasım 2006 (UTC)

Maddeyi eski haline getirdim. --Ruzgarmesaj 15:57, 6 Şubat 2007 (UTC)

Orman Yangını tartışmaları[kaynağı değiştir]

Sayın KureCewlik81, lütfen yeni geldiği ve sistemin nasıl çalıştığını bilmeyen kullanıcların tahrikleri ile zaman kaybedip orman yangını türünde oluşabilecek tartışmalara girişmeyiniz. Bu tür tartışmalarda malum haklı da olsanız kaybedebilirsiniz, uzatmak yerine gülümseyip seyredin. Bireylerin önyargıları bir kaç satır yazı ile yıkılmaz. Bu bilinçle davranacağınızı umarım. Saygılarımla.--Etrüsk 16:08, 28 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba Tartışma:Kürtler'deki yazismalarini okuduum; karsi taraf kullandigi tutumdan ve kisisel saldiridan dolayi engellendi ancak senin de bu tur tartismalari devam ettirmemeni rica edecegim. Yapilan tartismanin maddeyi gelistirmekle alaksi olmadigi zaman; lutfen ne kadar tahrik edici olsada cevap vermeyiniz. Bu tur yazismalara uygunsuz cevaplar yaptirimlar getirebilir. Lutfen dikkat edin. Citrat 17:26, 14 Mart 2007 (UTC)

Merhaba. Ben vikipediye yeni kaydoldum. Kullanıcı sayfamın Kürtçesi için bana yardımcı olursanız sevinirim. Benimle irtibata geçebilirsiniz--Hawar 20:29, 15 Haziran 2007 (UTC)

Kamuoyu yoklaması..[kaynağı değiştir]

Merhabalar, uzun süredir üzerinde çalıştığım Friedrich Nietzsche maddesi hakkında fikrinizi öğrenebilirsem sevineceğim. Neler yapmalıyım? İyi çalışmalar...--Mehmet Baran 14:45, 7 Kasım 2007 (UTC)

Selam. Halepçe Zehirli Gaz Saldırı için uygun bir fotoğrafı bulabilir misiniz acaba? Önce ölü fotoğrafını koymuştum fakat Vikipedi Türkçesi'nde yasakmış. Çıkarttım. Sadece Chemical Ali'nin fotoğrafı kaldı. İlk bakışta sanki Chemical Ali'nin sayfası gibi görünüyor. Onun maddesi var zaten. Şimdi ben de arıyorum uygun ve telif hakları açısından da sorunsuz fotoğrafları. O zamana kadar Chemical Ali'ninki küçük kalsın. Tamam mı? Bi de KYB (YNK) maddesini açtınız. O madde olması gerekirdi ama yoktu. Ellerinize sağlık. Birazcık ilave ve düzetlme yapmayı düşünüyorum. Takabeg 14:39, 8 Kasım 2007 (UTC)

Selam. İyiyim. Sen nasılsın? Nerelerdeydin? Türk ya da Moğol ve ya ikisinin karışmış fedelasyon diyorlar. Ve 9. yüzyılda Slavlaştılar. Aslı dilini de kaybettiler. Bulgarlar gibi yani. Bir de Çin'in kuzeyinde ikamet etmiş Rouran olup olmadığı belli değil. Göz atacam. İyi çalışmalar. Takabeg 12:35, 11 Aralık 2007 (UTC)

Reklamlı dış bağlantı[kaynağı değiştir]

Selam. Vikipedi tartışma:Dış bağlantılar'nda konu açıldı. Vaktiniz olduğunda bakarsanız sevineceğim. Ancak benim de net önerim yok. Yeter ki eşit olsun turarlı olsun diyorum. İyi çalışmalar. Takabeg 17:41, 2 Ocak 2008 (UTC)
+ Mutlu yıllar. Takabeg 17:43, 2 Ocak 2008 (UTC)

Türk devletleri[kaynağı değiştir]

Selam. Vaktin olduğunda Şablon:Tarihteki Türk Devletleri'ni inceler misin? Tek kelime ile feci. Çu devleti bile vardı:))) İskit te. Rahmetli Nihal Atsız da kızıyordur. Kullanıcı Erdall arkadaşımız da ilgilenecek gibi (umarım). Bunları normalleştirmemiz lazım. İyi çalışmalar. Takabeg 16:16, 21 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba! Lütfen Kürtçe Vikipedi hakkında bir madde yazabilir misiniz? Örnek maddeler: Almanca Vikipedi, Çince Vikipedi, Felemenkçe Vikipedi, İtalyanca Vikipedi, Japonca Vikipedi. Çok teşekkürler. Runningfridgesrule 14:30, 5 Mayıs 2008 (UTC)

Selam. Nasılsın? Almanca vikide Musul Sorunu maddesi var mı? Bir de Yusuf Ziya Bey. Takabeg ileti 01:36, 29 Mayıs 2008 (UTC)

Kürt Aydınlar[kaynağı değiştir]

Selam. Nuri Dersimi, İhsan Nuri, Mahmut Berzenci, Kadı Muhammed (henüz inşaat aldında:)) açıldı. Haberin olsun. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 23:10, 10 Ekim 2008 (UTC)

Seni cabbalarin icin ve yazdigin kürtlerle ilgili maddeler icin taktir ediyorum ve kutluyorum. ben yazili türkcem berbat olmasaydi, cogunu alman ya da ingiliz vikipediyasindan tercüme ederdim. acaba burda alman VP maddeleri tercüme eden birisi varmi? selamlar--KureCewlik81 23:37, 10 Ekim 2008 (UTC)

Est. Bir şey soracağım. Bu gerçek mi? Eğer gerçek ise çok kıymetli. Ne kitaplarda ne de makalelerde rastladım. Yani emin olamadım. Gerçek ise maddeye eklemek istiyorum. Görüşürüz. Takabeg ileti 19:33, 11 Ekim 2008 (UTC)

Selam Takabeg nasilsin? Umarim iyisin. Sen kendini almanca VP'yaya dami kayit etdin? Bol basarilar sana. Sen calismalirini taktir ediyorum. Takabeg ne anlama geliyor?--KureCewlik81 22:15, 5 Kasım 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. İyiyim. Senden naber? Takabeg'in Taka'sı Takiyüddin'den. Beg ise Bey'in Osmanlıcası. Yoook şaka idi:) Takabeg'in özel anlamı yoktur:) Görüşürüz. Takabeg ileti 04:06, 6 Kasım 2008 (UTC)
Selamlar. Sizden bir isteğim vardı. Bu zamana kadar tanışmadık ama kullanıcı sayfanızda Almanca bildiğinizi gördüm. Bir çeviri işi vardı. Cadılar Bayramı III: Cadının Mevsimi sayfası için. Bu maddeyi SM yapmak istiyorum da. Şöyle -> „Keine Fortsetzung, sondern ein spannungsloser Aufguss der "Halloween"-Serie mit außergewöhnlich lächerlicher Story. Einzig die suggestive Musik kann für etwas "unheimliche" Atmosphäre sorgen.“ bir metin var. Çevire bilir misiniz? Maddede direkt kullanılacak. Çok gerekli. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 15:18, 13 Kasım 2008 (UTC)
Çok sağolun. Bu iyiliğinizi unutmayacağım. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 14:31, 14 Kasım 2008 (UTC)

Noldu ?? --Aniosgel 18:54, 31 Aralık 2008 (UTC)

evet igrenç bi $ey, sabote edilmi$ maalesef, geçmi$ olsun --Aniosgel 22:15, 31 Aralık 2008 (UTC)
  • Buradaki ifadeniz, Vikipedi kurallarına uygun düşmemektedir. Lütfen tekrarlamayın. Levent Abi ileti 00:38, 1 Ocak 2009 (UTC)

Merhabalar Kullanıcı:Aniosgel verdiğiniz bağlantı üzerine 48 saatliğine engellenmiştir. Lütfen böyle durumlarda hizmetlileri haberdar ediniz. Bildiğiniz gibi kişisel saldırının yasak olması sadece Vikipedi içinde yapılan salıdırları kapsamaz. Geneldir. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 15:03, 10 Ocak 2009 (UTC)

Peki. Uyardığınız için sağolun. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 21:13, 11 Ocak 2009 (UTC)
Mrb profiline baktım da sanki tutarsızlık var gibi?senin Türkçe düzeyin orta derece mi ileri derece mi?arada baya bir fark var da neyse iyi çalışmalar.--Kamuran Ötükenli 09:37, 11 Mayıs 2010 (UTC)

İspir, Erzurum[kaynağı değiştir]

selam nasilsin? umarim iyisindir. buna bir göz atabilirmisin ->İspir, Erzurum? malesef baya cok ilce-maddelerinde cok tarafli yazilar var. iyi calismalar.--KureCewlik81 02:46, 1 Şubat 2009 (UTC)

  • Hamdolsun. Senden naber? Kopyalanan kısım çıkarıldı. Belki daha vardır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 03:02, 1 Şubat 2009 (UTC)

íki tane Nesimi[kaynağı değiştir]

Selam nasilsin? Umarim iyisin. Ben iki tane Nesimi maddeleri buldum yani Nesimi cift olarak var. Seyyid Nesimi ve İmadeddin Nesîmî. Bu durumu hal edebilirmisin? saygilarla.--KureCewlik81 00:51, 20 Mart 2009 (UTC)

Hamdolsun. Senden haber? İki madde birleştirildi. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:44, 20 Mart 2009 (UTC)

Selam. Naber? Kürtler SM adaylığına gösterildi. Bi kontrol edersen sev:necez. Takabeg ileti 22:01, 20 Ağustos 2009 (UTC)

Selam. Nasıl gidiyor ? Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Kayıt/2009 Eylül#Stokholm Kürt Enstitüsü, Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Kayıt/2009 Eylül#Berlin Kürt Enstitüsü ve Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Kayıt/2009 Eylül#Brüksel Kürt Enstitüsü konusunda görüşünü almadık. Göz atabilir misin ? İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg ileti 09:11, 8 Kasım 2009 (UTC)

selam nasilsin? umarim iyisin. bir zahmet bu sayfaya bakarmisin? Tartışma:Kozan, Adana. --KureCewlik81 11:17, 11 Mart 2010 (UTC)

Hamdolsun. Senden ? Madde kopya çıktı ve temizlendi. Takabeg ileti 12:21, 11 Mart 2010 (UTC)

Orta Anadolu Kürtleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Takabeg, nasilsin? Umarim iyisin. Aslinda öyle birsey diyebilirler. Alman VP ingiliz VP'den böyle hususlara daha dikkat ediyor. ingiliz VP 2,5 Milyon madde var, ama bunlardan yüzbinlercesi sadece bir yada iki cümleden olusiyor. maddede Tarihi kismi daha uzun olsa, problem cikmaz bence. rohat alakomun kitapi bende var. sen maddedi almancaya cevir, bende daha fazla bilgi eklerim. saygilarla.--KureCewlik81 11:30, 4 Haziran 2010 (UTC)

Hamdolsun. Senden naber ? Almancam o kadar iyi değil. Bende de Rohat'ın kitabı var ama depoda. Mecburen netten Bîrnebûn'un eski sayıları indirip okuyorum :) Görüşürüz. Takabeg ileti 11:48, 4 Haziran 2010 (UTC)

Hem kabul ettiğim düşünceyi yansıtan, hemde bunun tam zıttını yansıtan kaynaklar elimde var. Kültür uygarlık ,siyasi ve savaş ile ilgili bir çok şey yazabilirim. Ama anlatamadığım şey burası takapedi değil vikipedi. Takabeg kendin görüşün maddlerde yazılmasına o kadar alşımışki benim gibi bir karşı çıkışa karşı olmadık şeyler yapıyor.

Bence tanım kısmında hiçbir halkın ismi zikredilmesin. Alta kökenle ilgili başlık açılıp orada ilgili maddeler yazılsın.

Ayrıca size selenge yayınlarında çıkan; İskitler ( Onların iranı olduğu görüşünü savunur), ile yine aynı yayınevinden çıkan Türklerin ve tararlrın kökeni ile, Türk halklarının kökeni (benim savunduğum görüştedir9 kitaplarını tavsiiye ederim.

Tartışma sayfasında köken dışı konular ile ilgili bilgileride bir tartışmaya açacağım.

İyi çalışamalar.

--Balabanpasa 07:13, 11 Haziran 2010 (UTC)

Zilan Deresi Katliamı SAS gösterildi. Elinde kaynaklar var mı ? Katkılarını bekliyoruz. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:27, 15 Ağustos 2010 (UTC)

Kisisel saldiri[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. İyiyim, sizler nasılsınız? Kişisel saldırılara karşı kurallarımız bellidir. Kullanıcıyı uyardıktan sonra yönergelerimizden bahsedebilirsiniz. Saldırılar devam ettiği taktirde hizmetlilere danışabilirsiniz. Esenlikler dilerim, saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 19:47, 7 Kasım 2010 (UTC)

Selahaddin Eyyubi maddesine 88.230.168.41 IP ile eklenen cümlenin yerine konması veya[kaynağı değiştir]

sayın KureCewlik81 Selahaddin Eyyubi maddesine 88.230.168.41 IP ile eklenmiş bulunan

---21:29, 8 Şubat 2011 88.230.168.41 (Mesaj) (20.482 bayt) (→Soyu ve ailesi) (Geri al)

Bu değişiklik aslında doğru bir değişiklik olduğu kanaatindeyim, çünkü Selahaddin Eyyubi maddesinin dip notlarını incelediğinizde, Selahaddin Eyyubinin soyu konusundaki genel kanaat kürt değil türk olduğudur. Kaynakçaların (dip notların) %90 'ı türk olduğu yönünde kaynaklardır. ayrıca sözkonusu maddenin tartışma bölümünde de bahsedildiği üzere şu [1], şu [2]] şu [3] ve şu [4] kaynaklarda itibar edilen belgeli kaynaklardır. Bu durum karşısında (k-m-e) gerekcesiyle aşağıdaki şekilde geri aldığınız;

---21:29, 8 Şubat 2011 88.230.168.41 (Mesaj) (20.482 bayt) (→Soyu ve ailesi) (Geri al)

bu değişikliğin yerine konması kanaatimce uygun olacaktır. yada şu çümle çıkartıldığında maddedeki soyu ve ailesi bölümü yerli yerine oturacaktır. teklifim (...Genel kanaat Selahaddin'in Kürt[1][2][3][4][5][6] olduğu yönündedir. Ancak...) bu cümlenin çıkartılmasıdır.

---02:45, 9 Şubat 2011 KureCewlik81 (Mesaj | Katkılar) k (20.491 bayt) (88.230.168.41 (k - m - e) tarafından yapılan değişiklik geri alınıyor.) (Geri al)

saygılar tacirci 04:39, 09 şubat 2011

Wîkîpediya kurdî[kaynağı değiştir]

Slav heval, ev demeke dirêj e tu tevlî wîkî ya me nebûyî. Hêvîdarim tu vegerî û alîkariyê bikî. Bimîne di xweşiyê de.--Gomada 22:50, 17 Ekim 2011 (UTC)

VikiProje Köy davetiyesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Köy davetiyesi
Merhaba.
Köyler ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Köy VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz köy maddelerinde meraklilari da kendiniz davet edebilirsiniz.a.nailov 01:02, 21 Kasım 2014 (UTC)

Savas Buldan[kaynağı değiştir]

Merhaba, 1 aydan fazladir sahsin kayda deger olmadigi iddiasi mevcut, yorum yapmak isterseniz buraya buyrun. Cok tesekkurler Anton.aldemir (mesaj) 19:16, 19 Temmuz 2015 (UTC)

Vikiproje Kürdistan Daveti[kaynağı değiştir]



VİKİPROJE KÜRDİSTAN DAVETİ
İyi günler, iyi Vikiler.
Kürdistan ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Kürdistan projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Vladdracotepeş (mesaj) 08.05, 12 Mart 2020 (UTC)Yanıtla

Sizi özledik KureCewlik81![kaynağı değiştir]

KureCewlik81, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 22.24, 13 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla