Şablon:TC-Kitap kapağı adil kullanım

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Şablon:Kapak-Kitap-TC sayfasından yönlendirildi)
Şablon belgelemesi[gör] [değiştir] [geçmiş] [temizle]

Tanımı[kaynağı değiştir]

Bu telif hakkı etiketi,

  • basım ve/veya yayımı Türkiye'de gerçekleştirilmiş ve
  • telif hakkı saklı olan

kitap kapaklarına ait görüntülerin Vikipedi'de kullanılmasına maksadı haklı kullanım zemini sağlamak için hazırlanmıştır.

Kullanımı[kaynağı değiştir]

Basım ve/veya yayımı Türkiye Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilmiş bir kitap kapağına ait bir görüntüyü üzerinde çalıştığınız maddeye eklerseniz, ilgili görüntü dosyasının yüklenmesi sırasında gelen ekrandaki ilgili haneye ya da yüklemenin hemen sonrasında ulaşılan ve görüntü dosyasının kendine ait olan sayfasına

  • kaynak ve telif hakkı bilgilerini,
  • ayrıntılı maksadı haklı kullanım gerekçesini,
{{TC-Kitap kapağı adil kullanım}} etiketini ekleyiniz.

Elinizde veri bulunmaması vb. nedenlerle yükleme sırasında yapamazsanız, madde içindeki görüntünün üzerine tıklayarak da ulaşabileceğiniz görüntü dosyası sayfasına daha sonra bu bilgileri girebilirsiniz.

Editör ve hizmetliler dosyayı kontrol ettikten sonra uygun gerekçe ve kaynak bilgisi bulunduğu takdirde şablonun ardına |uygunluk=evet kodunu eklediklerinde, etiketin alt kısmı artık görüntülenmeyecek ve dosya gerekçesi bulunan adil kullanım dosyaları kategorisine dahi olacaktır. Bu durumda örnek kullanımı ise şu şekildedir:

{{TC-Kitap kapağı adil kullanım|uygunluk=evet}}

"Yazar" değişkeni[kaynağı değiştir]

Yerine ilgili verinin yazılması, görüntü dosyasının yazarıyla ilgili kitap kapaklarının toplandığı bir kategoriye atanmasını otomatik olarak sağlamaktadır.

Eğer kitabın birden fazla yazarı varsa, etiket şu an için dört ayrı yazar adını destekleyecek şekilde çalıştırılabilir. Buna yönelik uygulama kodu şöyledir:

{{TC-Kitap kapağı adil kullanım|Yazar1}}

Tek yazarı bulunan bir kitap kapağı için:

{{TC-Kitap kapağı adil kullanım|Yazar1}} şeklinde kullanılmalıdır.