Kullanıcı mesaj:Kaan 123/Arşiv1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. - Yardım gönüllüleri.



VikiÇağrı: Memleketini tanıt![kaynağı değiştir]

Vikipedi'de doğduğun veya oturduğun il, ilçe kasaba ya da köy hakkında bir sayfa var mı diye bir ara... Buldun mu? Bu hâli ile senin memleketine yakışıyor mu, kendine bir sor! Daha anlatılması gereken ne kadar çok şey var değil mi? Eklenmesi gereken nice resim...

Eğer "bu hâli ile benim memleketime yakışmaz" veya "koskoca ansiklopedide nasıl olur da memleketim hakkında madde bulunmaz" diyorsan kolları sıva ve onu sen tanıt! Zannettiğin kadar zor değil. Sadece birkaç biçem kuralına dikkat etmen ve tarafsız, ansiklopedik bir dil kullanman gerek. Safranbolulu arkadaşlar ne güzel derlemişler, sen neden yapamayasın?

İlk adımlar[kaynağı değiştir]

İlk önce bir miktar bilgi topla: Tam olarak nerededir? Nüfusu kaçtır? Tarihi nasıldır, bu yerleşim yerini kim kurmuştur? Ne üretilir? Görülmesi gereken yerleri nerelerdir, niye ziyaret etmek gerekir? Tarihi eserler ya da doğa güzellikleri var mıdır? Ne yenir, ne içilir, türküleri, öyküleri ve hatta efsaneleri nelerdir? Yaşlılarla konuşup, sözlü tarihe de yer verebilirsin.

Bu bilgileri İnternette de bulabilirsin, ama kesinlikle bulduğun bilgileri kopyalayıp yapıştırma, bilgileri kendi sözlerinle aktar! Yoksa telif hakkı ihlâli olarak silinir.

Biz de görelim![kaynağı değiştir]

Çektiğin resimler varsa bunları Vikipedi'ye yükle, yüklerken bu resmi kamuya bağışladığını açıklayan şablonu ekle: {{KM-Kişisel}} (bunu kopyala yapıştır). "Hakkını helal etmediğin" resimler, telif ihlalinden silinebilir.

Vikipedi:VikiProje Türkiye yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Türkiye'nin yerleşim birimleri hakkında nasıl katkıda bulunabileceğini buradan daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Örneğin; maddede kullanabileceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır, doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


Kullanıcı adı-bilgi[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sayfanızı veya kullanıcı mesaj sayfanızı "adını değiştir" sekmesine basarak değiştirmemeniz önemle rica olunur.

Bu işlem gerçek anlamda kullanıcı adınızı değiştirmez, sadece kullanıcı sayfanızı başka bir sayfaya yönlendirir.
Kullanıcı adınızı değiştirmek istiyorsanız bu bağlantıya gözatabilirsiniz. Sadece imzanızı değiştirmek için, sayfanın üstündeki tercihlerim sekmesini kullanabilirsiniz. Teşekkürler.

Machiavelli' msj 15:09, 30 Temmuz 2007 (UTC)


Seçkin resim adayları sayfasında yaptığınız değişiklikler geri alındı. Lütfen eklemek istediğiniz resimleri bu sayfada belirlenen prosedüre uygun şekilde ekleyiniz. Teşekkürler. --Metal Militia ileti (Seçkin İçerik Sorumlusu)

Lütfen seçkin resimler sayfasında değişiklik yapmayınız.Seçkin içerik sorumlusu Metal Militia'dır.Herhangi bir isteğiniz varsa kendisiyle iletişime geçmenizi öneririm.--Eldarionileti 14:59, 1 Kasım 2007 (UTC)

Seçkin resimler[kaynağı değiştir]

Seçkin resimlerin güncellenmesi gerekmektedir.Teşekkürler Kaan 123İleti

Hatırlattığınız için teşekkürler. --Metal Militia ileti 15:53, 1 Kasım 2007 (UTC)

İmzanızdaki "ileti" eklentisi doğru adrese yönlenmiyor, lütfen düzeltiniz. --Metal Militia ileti 15:58, 1 Kasım 2007 (UTC)

Seçkin resim[kaynağı değiştir]

Selamlar Kaan 123, {{SR}} olması için önerdiğin Koala climbing tree.jpg resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar--Machiavelli' msj 17:18, 10 Ocak 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Lion waiting in Namibia.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 17:32, 10 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Superb fairy wrens mark 2.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 17:37, 10 Ocak 2008 (UTC)
Önemli değil, hakikaten güzel fotoğraftı, bu arada kullanıcı sayfama imzayı oturum açmadan atmıştınız, bir daha unutmayın yoksa o imzayı atanın siz olduğunu her zaman anlayamayabiliriz. Bu arada şu sayfada çok emek harcadığım bir maddede görüşünüzü bildirmenizi isterim...--Sαвяι¢αи76ileti 17:42, 9 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Macropodus opercularis - front (aka).jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:52, 16 Şubat 2008 (UTC)

SRA Prosedürü[kaynağı değiştir]

Selamlar Seçkin resimlere aday gösterirken prosedürdeki son bir aşamanın atlandığını gördüm. Resmi aday gösterirken son olarak yapılması gereken {{Vikipedi:Seçkin resim adayları/Resim:Perito Moreno Glacier Patagonia Argentina Luca Galuzzi 2005.JPG}} şeklinde Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki adaylıklar başlığının en üstüne yazılması gerekiyor. Bu sayede diğer Vikipedistler görüp oy kullanabilir. Ayrıca aday gösterilen resmin sayfasına Resim:Perito Moreno Glacier Patagonia Argentina Luca Galuzzi 2005.JPG {{SRA}} şablonu konulması gerekiyor. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 12:06, 17 Şubat 2008 (UTC)

Pek ilgi alanıma ya da bilgimin bulunduğu bir alan değil isterseniz Kullanıcı:Cat veya Kullanıcı:Eldarion'a sorun sanırım onların bilgisi daha çok bu konuda. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 21:22, 19 Şubat 2008 (UTC)

Selamlar.Vakit buldukça yardım etmeye çalışacağım elimden geldiğince.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 16:59, 20 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Perito Moreno Glacier Patagonia Argentina Luca Galuzzi 2005.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:37, 25 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Male whale shark at Georgia Aquarium.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:37, 25 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Galanthus nivalis close-up aka.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:37, 25 Şubat 2008 (UTC)
Selamlar Kaan 123, {{SR}} olması için önerdiğin Yeşilbaş.JPG resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar--Machiavelli' msj 11:42, 8 Mart 2008 (UTC)


Vikipedi:Kukla[kaynağı değiştir]

Merhabalar lütfen Vikipedi:Kukla sayfasını özellikle Vikipedi:Kukla#Yeni Kullanıcılar Tarafından Yaratılan ve Birlikte Hareket eden Hesaplar ('Meatpuppets') sayfasını okumanızı tavsiye ederim. Kardeşiniz dahi olsa aynı oylamalarda bulunmaktan kaçınınız. Vikipedide verilen kararlar oy hesaplamasına göre değil Vikipedi:Fikir birliği esasına göre alınır. Bu tür oylar zayıf oy olarak kabul edilir ve çıkacak sonucu etkilemeyecektir. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 13:53, 16 Mart 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Crassula capitella 2 edit.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 17:16, 22 Mart 2008 (UTC)


Selamlar Kaan 123, {{SR}} olması için önerdiğin Dandelion clock.jpg resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 17:16, 22 Mart 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Stinkhorn Springbrook.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 14:24, 26 Mart 2008 (UTC)
Selamlar Kaan 123, {{SR}} olması için önerdiğin Morus bassanus adu.jpg resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 13:44, 29 Mart 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Midsummer bonfire closeup.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:09, 18 Nisan 2008 (UTC)

Mandalina ördeği sayfasında yaptığınız isim değişikliğinin nedenini öğrenebilir miyim? Kaynağınız nedir, "Mandarin" "Mandalina"nın İngilizcesidir ve şuanki haliyle sayfa Türkilizce durumunda. Teşekkürler. Cat msj 08:12, 10 Mayıs 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:African Buffalo.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 00:37, 18 Mayıs 2008 (UTC)


Selamlar Kaan 123, {{SR}} olması için önerdiğin Leopard africa.jpg resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 00:36, 18 Mayıs 2008 (UTC)

Sizin tarafınızdan yüklenen bir resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Brown Pelican3.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Eğer siz de herhangi bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katkınız için teşekkürler! Machiavelli' msj 10:52, 8 Haziran 2008 (UTC)


Selamlar Kaan 123, {{SR}} olması için önerdiğin Yeşilbaş-edit.JPG resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 12:41, 12 Haziran 2008 (UTC)

Eklediğiniz iki adet sincap türü bu ana maddede ( Sincap ) varsa kırmızılarını düzeltir misiniz?--88.233.17.144 08:52, 19 Haziran 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Eastern Grey Squirrel in St James's Park, London - Nov 2006 edit.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:08, 24 Haziran 2008 (UTC)


Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Eichhörnchen Düsseldorf Hofgarten edit.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:08, 24 Haziran 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Gibraltar Barbary Macaque.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 23:59, 20 Temmuz 2008 (UTC)

Farklı alanlar[kaynağı değiştir]

Farklı isim alanları arasında (kullanıcı sayfası, kategori, şablon, mesaj, uyarı, vb.) yönlendirme yapmıyoruz. Teşekkürler. --M. M. ileti 18:41, 2 Ağustos 2008 (UTC)

Lütfen bu sayfadaki isim değişikliği nedeninizi tartışma sayfasında açıklayınız ve açıklama yapmadan ya da kaynak göstermeden maddelerin adını değiştirmeyiniz. Bu sayfanın adıyla sorununuz nedir anlayamadım, mandarin = mandalina, kaldi ki Latince tür ismide bu şekilde. Yine de yaşam alanı Mançurya bölgesine uygun olduğu için belki hala bu şekilde bilinen kesimler vardır diye maddeyi baştan düzenliyorum. Siz de herşeyi silmek yerine iki ismi birlikte kullanın bundan sonra. İyi çalışmalar. Cat msj 08:02, 6 Ağustos 2008 (UTC)

Selamlar Kaan 123, {{SR}} olması için önerdiğin Sığala.jpg resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 06:51, 7 Eylül 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Siberischer tiger de edit02.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:31, 27 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba kaan, gündüz yırtıcı kuşları>yırtıcı kuşlar değişikliğinde sizinle aynı fikirde değilim. Bu değişikliği hangi kaynaktan faydalanarak yaptın bilmiyorum ama yanlış bir adlandırma olur. Çünkü baykuşlarda yırtıcı kuşlar ama gece avlanıyorlar onlarada gece yırtıcı kuşları deniliyor. Yani yıtıcı kuş terimi Strigiformes ve Falconiformes takımının bütün üyeleri için kullanılabilir. Ayrı bir madde olarak açılabilir fakat Falconiformes takımıyla eş değer değil. --Karduelismsj 13:35, 18 Ekim 2008 (UTC)

Tekrar merhaba katkılarınızı yakından takip ediyorum ve bunun için size çok teşekkür ediyorum. Birde birşey dikkatimi çekti örneğin Asya'da yaşayan en büyük gergedan çeşididir. demişsiniz. Çeşit zoolojide kullanılan taksonomik bir terim değildir daha ziyade zirai bitkilerde kullanılır. örneğin domates çeşidi diyebiliriz. Bunun yerine taksonomik durumuna göre tür veya alt tür terimi kullanırsanız doğru bir kullanım olur. Örneğin Asya'da yaşayan en büyük gergedan türüdür. teşekkürler --Karduelismsj 16:47, 18 Aralık 2008 (UTC)

Selamlar Kaan 123, {{SR}} olması için önerdiğin Urocyon littoralis full figure.jpg resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 19:42, 22 Aralık 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Mexican Wolf 2 yfb-edit 1.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 15:48, 6 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba Kaan 123. Destek oyunuz için teşekkür ederim. --Kerem233 13:35, 2 Haziran 2009 (UTC)

  • Oy kullanmak isterim ama, önce resim konusunda daha bilgili olan kullanıcıların oylarını ve yorumlarına incelemeliyim. --Kerem233 16:34, 2 Haziran 2009 (UTC)

Sayfa silme talebi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Sayfa silme talebiniz başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 17:29, 2 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba. Yönetici adaylığınıza yanlış anlama nedeniyle bir yanlış yorum yaptım. Sonra düzelttim ama geçmişten görürsünüzdiyesöyleme gereği duydum. --Veritas ileti 15:46, 18 Haziran 2009 (UTC)

Bir yanlışlık mı oldu ? --M.M. ileti 16:34, 18 Haziran 2009 (UTC)

  • Ne gibi? Kaan 123 14:06, 19 Haziran 2009 (UTC)
  • Eski ve kapanan hizmetli başvurunuzu tekrar eklemişsiniz hizmetli başvurusu sayfasına da... Sebebini merak ettim ? Yeniden aday olmak istiyorsanız yeni bir başvuruda bulunmanız gerek. --M.M. ileti 18:47, 19 Haziran 2009 (UTC)
Lütfen kapanmış oylama sayfasında değişiklik yapmayınız.Tekrar aday olmak istiyorsanız örneğin sonuna 2 sayısı ekleyerek farklı isimle yeni bir başvuru sayfası açmanız gerekiyor.Kolay gelsin.--Eldarion 08:03, 20 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba. Portalların açılması için öncelikle şu sayfada teklif edilmiş olması ve çalışmaları yürütebilecek sayıda kullanıcının destek oyunu alması gerek. Bu aşamaları izlemeden açtığınız Portal:Gaziantep bu nedenle silinecek, bilginize. --Yabancımsj 12:04, 20 Haziran 2009 (UTC)

Merhabalar, burada yaptığınız değişiklikte diğer arkadaşlara katıldığınızı belirtmenize rağmen karşı oyu kullanmışsınız. Acaba bu bir yanlışlıktan dolayı mı meydana geldi? Teşekkürler.--Onur Kayabaşı sms 19:39, 22 Haziran 2009 (UTC)

Tam da istediğiniz gibi bu sayfada bir konuşma(!) hazırladım. Kaan 123 11:42, 24 Haziran 2009 (UTC)

Teşekkürler. --Veritas ileti 11:43, 24 Haziran 2009 (UTC)