Kullanıcı mesaj:Hasimgultekin

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Zemxer tarafından 3 yıl önce Bir yıldız da sizin için ! başlığına

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Hasimgultekin. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

Reality 12:08, 22 Eylül 2011 (UTC)

Türkiye İzcilik Federasyonu[kaynağı değiştir]

Merhaba, biraz önce Türkiye İzcilik Federasyonu maddesinde yaptığınız değişiklikleri gördüm. Ardından düzensiz olması nedeniyle red ettim. Ancak daha sonra yaptığınız değişiklileri rahatsızlığım nedeniyle, şu anda inceleyemeyecek durumda olduğumu fark ettiğimden dolayı değişikliğimi geriye aldım. Fakat belirtmek isterim ki, kaynakçalarınız doğru çalışmıyor ve sıkıntılı. Bu nedenle aslında size bu nedenle yardımcı olmak isterim. Fakat şu anda müsait olmadığım için değişiklikleriniz bir başka Editör arkadaşım tarafından kabul veya ret görse bile, değişikliklerinizi inceleyeceğimi bilmeniz için bu mesajı yazma gereği hissettim. Teşekkürler --« ί.е. ℳ§₮» 15:35, 1 Nisan 2012 (UTC)

İzcilik federasyonu Cumhuriyet sonrası ile ilgili kaynakları tekrardan güncelledim. hata yaptığım bir yer varsa düzeltebilirimHasimgultekin (tartışma) 18:00, 2 Nisan 2012 (UTC)
Ellerinize sağlık efendim, teşekkürler. Yalnız madde adı Türkiye İzcilik Federasyonu esasen eklediğiniz içeriğin çocuğu İzcilik ile ilgili. Bu gibi durumlarda ne yapılır. Tam olarak bilmiyorum. Geçtiğimiz günlerde Nobel Ödülü sahipleri listesinin başında yaptığım çevirinin, Nobel Ödülü maddesinde de olması gerektiğini düşünerek oraya da eklemiştim. Ancak burada durum biraz daha karışmış gibi gözüküyor. Yani İzcilik ile ilgili içeriği olması gerektiği o sayfaya taşımak, benim aklıma daha fazla yatıyor. Siz ne dersiniz?--« ί.е. ℳ§₮» 18:07, 2 Nisan 2012 (UTC)

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - вяí¢αи76ileti 21:02, 11 Nisan 2012 (UTC)


Wikipedinin tarafsızlığını ihlal ettiğimi düşünmüyorum tarafsızlık politikası sebebiyle hiçbir millet veya devletin ansiklopedisi olarak tanımlanamaz. demekdedir. İzcilik 131 ülkede faaliyet gösteren ve her ülkenin kendi programı çerçevesinde yürütülmektedir. İzcilik başlığı altında Türkiye izciliğinin proğramını anlatmaya çalıştım eğer tarafsızlık ihlalı söz konusu ise İzci fularındaki tanımlarda milli, izci andı da, türesi de, oba sistemi de milli çünkü izcilik sisteminin Türkiye algısı dır burada yazılanlar. Bunlarında kaldırılması gerekir. Wikipedianın tarafsızlığını nasıl ihlal etmiş olabilirim.

Telif hakkı konusuna gelirsek burada mevzuat bilgileri de yer almak da hukuk kuralları herkese açıktır telif hakkıyla sınırlandırılamaz.ehg-Daima Hazır (mesaj) 17:51, 14 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba. Tarafsızlığı ihlal ettiğinizi değil, VP:MİLLİ politikamızı ihlal ettiğinizi yazmıştım. Bir millet, bir ülke yahut bir dil ağırlıklı oluşturmuyoruz maddeleri. Madencilik maddesine Türkiye'de madencilik başlığı eklemek, üniversite maddesine Türkiye'deki üniversitelerin bir listesini eklemek, yahut futbol maddesine Galatasaray'ın başarılarını eklemek ile benzer değerlendirilebilir. Evrensel nitelikteki izcilikten ayrı olan içerik, Türkiye'de izcilik adında bir madde oluşturulup oraya aktarılabilir belki.--RapsarEfendim? 11:25, 15 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba telif hakkı uyarısı mesajı aldım izcilik maddesini düzenliyorum ve düzenlerken İzcilik Federasyonunun (kamu kuruluşudur)
yönetmelik ve talimatlarından (SGM sayfasında bunlar halka açık)yayımlanıyor
diğer kullandığım kaynaklar ise web sitelerine link mevcut ayrıca bu alıntıları "izcilik tarihini"
yazarken kullandım aksi taktirde kaynak belirtmemi isteyecektiniz. çünkü izcilik federasyonunun kuruluş tarihi 11 mayıs 1991 kendi sitelerinde 1992 yazdığı için bir sorun yaşamıştım. yada benim fark etmediğim bir yerde mi hata yaptımehg-Daima Hazır (mesaj) 07:04, 12 Nisan 2012 (UTC)

Kamu kuruluşu olup olmaması değil, sanırım buradaki mesele yine VP:TELİF olabilir. Copyright © simgesi o sitedeki içeriğin telif hakkını saklı tuttuğunu gösterir. Bundan kaçınmak için cümleleri aynı anlama gelecek şekilde kendi deyişinizle ansiklopedik bir dilde yazabilirsiniz. İstediğiniz zaman soru sorabilirsiniz. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 21:46, 6 Mayıs 2012 (UTC)
Doğrudur kanun maddeleri telif hakkı kapsamında değildir. Ancak genelde birebir kopyala-yapıştır lar telif ihlali kabul edilir. Zaten tek telif ihlali olan kısım orası değil. Ancak endişelenmeyin madde bu yüzden silinmez. Telif ihlali olan kısımlar temizlendikten sonra şablonlar kaldırılacaktır.--Reality (mesaj) 19:58, 23 Mayıs 2012 (UTC)

Telif hakları[kaynağı değiştir]

Merhaba Haşim,

Telif hakları, özellikle Vikipedi'nin kontrolünü elinde barındıran Wikimedia Vakfı'nın gözettiği biçimiyle, son derece yabancı olduğumuz bir konu genellikle. O yüzden ilgili içeriğin telif haklarını ihlal etmiyor olduğunu düşünmeni gayet iyi anlayabiliyorum.

Telif hakları politikamızın arkasındaki mantığı elimden geldiğince kısa özetlemek isterim:

Wikimedia Vakfı, ABD'nin Florida eyaletinde bulunur ve ABD Federal Kanunları ile Florida Eyalet Kanunlarına tabidir. Buna ek olarak, biz Türkçe Vikipedi'de zaman zaman yerel yasaları da gözetmeye ve projeye erişimin kısıtlanma ihtimalini ordan kaldırmaya gayret ediyoruz. Lakin temel olan, Vakıf çapında değiştirilmez politika olan, ABD kanunlarına uyulması.

ABD'nin telif kanunlarında çok da alışık olmadığımız bir tanımlama var. Üretilen her eser (aklına ne geliyorsa), üreticisine aittir ve belirli istisnalar dahilinde her eserin telif hakkı saklıdır.

Wikimedia Vakfı da telif politikalarını buna göre belirliyor ve özgür lisanslı olarak oluşturulmaya çalışılan bu ansiklopedi için böyle kurallar tanımlıyor: "İstisnalar dışında, her içeriğin telif hakkı saklıdır ve bir içeriğin kullanılabilmesi için, ya kamu malı olması ya da özgür lisanslar ile lisanslanmış olması gerekir". Aynı mantıkla, yasalar böyle söylediğinden dolayı, üzerinde hiçbir telif ibaresi barındırmayan eserler de telif hakkı saklı olarak işlem görüyor. Adil kullanım gibi bazı istisnalar var elbette; ancak onlar da burada geçerli değil.

Özetle; ilgili metni sen yazmadığın ve yazan kişi de bu içeriği "kamu malıdır" ya da "Creative Commons (sadece BY veya BY-SA türleri) / GÖBL ila lisanslanmıştır" ibaresiyle yayımlamadığı müddetçe, bu metnin telif hakkı (ABD kanunlarına göre) saklı ve biz bu metni kullanamıyoruz.

Zaten bu tür bilgileri kopyalayabiliyor olsaydık, şu anda 200 bine değil 2 milyona yaklaşıyor olurduk madde sayısı olarak. Ana fikrimiz, hiç kimsenin engelleyemeyeceği, kısıtlayamayacağı, üzerinde hak iddia edemeyeceği bir ansiklopedi hazırlamak ve bunu insanlığa ücretsiz, özgürce armağan etmek. İçeriğin telif hakkı saklı olduğunda, takdir edersin ki bunu yapamıyoruz.

Açık olmayan bir yer varsa mesaj atmaktan çekinme lütfen.

Sevgiler

Vito Genovese 07:01, 9 Ağustos 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için ![kaynağı değiştir]

İzci yıldızı
İzcilik ile ilgili yaptığınız değişiklikler için :) --zemxer buyur kardeşim? 09.11, 21 Ekim 2020 (UTC)Yanıtla