Kullanıcı mesaj:Gezgins

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhaba Gezgins, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

 Levent İleti Katkılar   04:44, 31 Ağustos 2009 (UTC)

Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - -- fcn (m) 09:23, 19 Eylül 2009 (UTC)


e-postayla gelen mesaja cevap[kaynağı değiştir]

  • Selamlar vikiye eskiden reklam içerikli bilgi ekliyordum müdahalelerden sonra butur davranışlardan kaçınmaya başladım.. Bugun vikide Prof.Dr.Osman Müftüoğlu hakkında bilgi olmadığını görünce Osman müftüoğlunun kendi sitesinde eklemiş olduğu biyografisini vikiye eklemek istedim.

http://www.osmanmuftuoglu.net/biyografi/kimdir.aspx

Kaynak olarakta aynı sayfayı belirttim..Levent nickli yönetici arkadaş bu içeriğin telif hakkı içerdiğini ve şüpheli olduğunu belirterek maddeyi sildi.Bu icerigin vikiye eklenmesinde ne gibi sakınca olabilir beni aydınlatırsanız sevinirim.. Vikide birsürü biyografi yer alıyor..Levent nickli arkadaş haklıysa bu biyografilerin hepsi telif hakkı içeriyor.

Kısaca ben adalet istiyorum.. Kendiside biyografi eklemiş nedense onun hakkında telif hakkı şüphesine düşmemiş...

Son olarak evvelden yapmış olduğum hatanın önyargı oluşturmayacagını temenni ederim..

  • e-postayla gelen mesajları buraya aktarmadan cevap veririm aslında. bu kez alıntılamamın nedenini söyleyeyim. buraya cevap yazmaya geldiğimde engellendiğinizi gördüm. buna neden olan mesajı okuyunca ise iki ayrı kişi mi yazmış bunları diye düşündüm. madem böyle sorabiliyorsunuz, hakaretle dolu diğer mesajı niye yazdınız merak içindeyim. her neyse gelelim cevaba. size eylül ayında atılmış ilk telif mesajındaki bağlantılara bir göz atsaydınız yeterli olurdu aslında. telif, içeriği değil, biçimi korur. yani biyografideki bilgiler elbette değiştirilmez ama onları farklı kaynaklardan derleyerek kendi cümlelerimizle yazarak telifli olmalarını engelleriz. önceki hatalar önyargı oluşturmaz, yeter ki siz onları değiştirmek için çaba gösterin. --ki bl 10:34, 6 Ocak 2010 (UTC)
Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir politika ihlalidir ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Garbino ileti 14:35, 8 Şubat 2013 (UTC)


Garbino merhaba. Bugun Elektronik Sigara konusunun yetersiz bilgi içermesi nedeniyle kendi forum sitemden kendi yazdığım mesajı ekledim.. Telif hakkı bana aittir.. Kaynak site olarak göstermemdeki amaç ilk yazılan yer olması nedeniyledir. editor@esigara.us sitesine mail atarsanız sitenin bana ait olduğunun teyiti için mailinize karşılık veririm..

Ayrıca konuda benden önce eklenen içerikte havadan gelmedi kaynak belirtilen site ingilizce metin olmasına rağmen,Sözkonusu metin farklı sitelerdeki içeriktir.. Vikiye İngilizler başka sitelerden alarak eklemiş.. Yalan yanlış bilgilerle Türk arkadasımız bunu Türkçeleştirmiş sizin için özgün içerik konumuna gelmiş.. Ama vikinin amacı içeriğin doğruluğu ve yeterliliği değilmidir. Eski içerikte bir çok eksiklik var ben özgün metine ilave yaptım.. İlgili konudaki değişikliklerimi aktif duruma getirirseniz sevinirim. Hassasiyetinizi anlıyorum ama telif hakkı ihlali olmadığı açıkça belli olan bir konuda lütfen vikinin zenginleşmesi için gerekli özveriyi gösterin. İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.Bu imzasız yazı Gezgins (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, metnin bahsettiğiniz gibi sahibiyseniz eğer, içeriği kabul edebilmemiz için gönüllü VP:OTRS ekibimizle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Arkadaşlarımız kısa sürede postanıza dönerek size yardımcı olacaklardır. Bunun dışında telifli içerikleri kabul etmemizin hiçbir alternatifi bulunmamaktadır. Anlayışınıza teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Garbino ileti 16:03, 8 Şubat 2013 (UTC)
Merhabalar, mailinize ilk fırsatta geri dönülerek, gereği yapılacaktır eminim. VP:OTRS gönüllüsü olmadığım içim bu konuyla ilgili yapabileceğim hiçbir şey yok ne yazık ki.. Tekrar anlayışınıza teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Garbino ileti 22:37, 9 Şubat 2013 (UTC)
Merhaba Gezgins, ben de anlamadım neden hala dönülmediğini. OTRS gönüllülerimiz kim bilmiyorum açıkçası. Bu sebeple senden ricam, bürokratlarımızdan Kullanıcı:Vito Genovese ile iletişime geçmen. E-posta adresine ya da kullanıcı mesaj sayfasına yazarsan o ilgilenecek, ayrıca daha sağlıklı bir şekilde bilgilendirecektir seni.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 23:59, 14 Şubat 2013 (UTC)

Telif hakları[kaynağı değiştir]

Merhaba Gezgins,

Başka yerde yayımlanan bir içeriğin Vikipedi'de kullanılabilmesi için hem Creative Commons (yalnızca BY veya BY-SA türü) hem de GÖBL ile lisanslanması gerekiyor. Site için BY-NC-SA seçilmiş. NC, ticari kullanımı yasaklamaktadır. Bu yasaklama da, Vikipedi için uygunsuzdur. Çünkü isteyenin, lisans koşullarına uymak kaydıyla, ansiklopedimizi ticari amaçla da kullanabilmesi gerekiyor. "Özgür içerik", bunu gerektiriyor.

OTRS e-postalarına yanıt alamaman, yaşadığımız yoğunluktan kaynaklanıyor. permissions-tr'ye hem CC (o iki türden birini seçerek) hem de GÖBL için bir izin göndermen halinde ilgili değişiklikler Vikipedi'ye yansıtılır.

Vito Genovese 10:51, 15 Şubat 2013 (UTC)


Sitedeki lisansın şu noktada bir önemi bulunmuyor. E-posta iznine ihtiyacımız var.

Vito Genovese 12:03, 15 Şubat 2013 (UTC)


Ben Vito'ya mesaj atıp, OTRS gönüllülerine ulaşmasını rica edeceğim. Elimden ancak bu gelebilir.. Bunu sürekli yazdım gına geldi size ama; anlayışınıza teşekkürler.. :) --Garbino ileti 21:32, 18 Şubat 2013 (UTC)

Vito yarın bakacakmış.. İyi geceler.. :) --Garbino ileti 21:51, 18 Şubat 2013 (UTC)

Estağfurullah. Bunlarla ilgilenmek görevimiz. Yalnız iki gün önce e-postanıza yanıt almış olmanız lazım. Bir kontrol edebilir misiniz?

Vito Genovese 12:04, 20 Şubat 2013 (UTC)

Güzel söylemleriniz için asıl ben teşekkür ederim Gezgins. OTRS konusunun hallolduğuna sevindim. İş hayatınızda başarılar, sevgiler.. --Garbino ileti 14:24, 20 Şubat 2013 (UTC)
Bilgilenmeyle doğrudan ilgisi olmayan, ansiklopedik değer taşımayan içerikler reklam olarak algılanabilir. Kendinize veya gruplarınıza ait blog ve/veya forum sitelerine yönlendirici bağlantılar eklemeyin, Vikipedi; şirket, kurum ve kuruluşlarınızı ya da web sitenizi tanıtma yeri değil, bir ansiklopedidir.
Vikipedi’de reklam yapmak yasaktır. Ticari olsun ya da olmasın, bu tip maddeler/içerik eklemeye devam etmenize izin verilemez ve bu davranışınız vandalizm olarak algılanabilir. Lütfen bu tür içerik eklemeyiniz. - Eldarion 11:07, 24 Ekim 2013 (UTC)


Güvenilir olmayan kaynaklar Vikipedi'de kullanılmaz ve kaynak olarak gösterilmezler. Sizin forumunuzdan bunlardan biridir. Forumunuzun tanıtımını yapmak için başka ortamlar kullanmamızı tavsiye ederim. --Eldarion 11:14, 24 Ekim 2013 (UTC)

Sanırım amacınız ansiklopediye katkı yapmak değil, forumunuzun tanıtımını yapmaktan ibaret. Maddeyi eski haline getirdim. --Eldarion 11:20, 24 Ekim 2013 (UTC)

Elektronik Sigara[kaynağı değiştir]

Merhaba Gezgins, elektronik sigara maddesinde yaptığınız değişiklikleri takip ederek, Kullanıcı:Eldarion a yazdığınız mesajları gördüm. Hatırlatmak isterim ki, "Vikipedi Türkiye Yetkilisi" diye bir kavram bulunmuyor. Epostalardan da görebileceğiniz gibi gönüllüler cevaplıyor. 2013 yılında yaptığınız görebildiğim kadarıyla tüm değişiklikler elektronik sigara maddesine ait. Kaynak olarak gösterdiğiniz web sitesinin halihazırda OTRS izni bulunmuyor ve Kullanıcı:Eldarion un mesaj sayfasında belirttiğiniz eposta adresi "Eposta Teslim Hatası" veriyor. Ayrıca OTRS izin şablonunu kaldırma sebebimi ilgili maddenin tartışma sayfasında belirttim. Lütfen maddelerde değişiklik savaşlarına girmeyin. Bunun yerine maddelerin tartışma sayfalarında fikirlerinizi belirtebilirsiniz. Mesaj sayfaları ve tartışma sayfalarında yazdıklarınızdan sonra 4tilde ile (~~~~) imza atmayı unutmayın. Başka maddelerde de katkılarınızı görebilmek dileğiyle, iyi çalışmalar --taysin (mesaj) 12:20, 24 Ekim 2013 (UTC)

Lütfen kişilerden izin almadan kullanıcıların gerçek isimleri paylaşmayın. Benimde sisteme erişim iznim var ve son epostalarınızı ben cevaba bağladım. Teşekkürler --taysin (mesaj) 12:38, 24 Ekim 2013 (UTC)

Merhaba.. Elektronik Sigara başlığındaki kaynakça bölümünün silinme nedenini öğrenebilirmiyim. Esigara maddesi bizim sitemizden vikipedi editorlerinin kontrolleri dahilinde eklendi.

Forum olarak nitelediğiniz siteden alıntı yapılarak bu madde şekillendirilmiştir.

http://www.esigara.us/elektronik-sigara-nedir-nasil-kullanilir/elektronik-sigara-hakkinda-bilmeniz-gerekenler-125.html

Maddenin geçmişine bakarsanız bu konuyla ilgili vikipedi editorleriyle konuşulduğunu, 1 ay gibi bir süre sonra maddeye linkin eklendiğini bu değişikliğin vikipedi editörleri tarafından onaylandığını görebilirsiniz..

  • Merhabalar. Sitenizi forum olarak nitelendirmedim, o site gerçekten de bir forum. Forum sitelerini VP:GÜVEN'e uygun olmadığı için kaynak göstermiyoruz. Onaylayan kullanıcılar hata etmişler. Kolay gelsin.--Abuk Sabuk 15:00, 24 Ekim 2013 (UTC)

Reklam uyarısı[kaynağı değiştir]

Bilgilenmeyle doğrudan ilgisi olmayan, ansiklopedik değer taşımayan içerikler reklam olarak algılanabilir. Kendinize veya gruplarınıza ait blog ve/veya forum sitelerine yönlendirici bağlantılar eklemeyin, Vikipedi; şirket, kurum ve kuruluşlarınızı ya da web sitenizi tanıtma yeri değil, bir ansiklopedidir.
Vikipedi’de reklam yapmak yasaktır. Ticari olsun ya da olmasın, bu tip maddeler/içerik eklemeye devam etmenize izin verilemez ve bu davranışınız vandalizm olarak algılanabilir. Lütfen bu tür içerik eklemeyiniz. - i.e.msj 16:10, 24 Ekim 2013 (UTC)


Vikipedi'ye hoş geldiniz. Herkesi ansiklopedimizin gelişmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Katkıda bulunma hakkında daha fazla bilgi almak için hoş geldiniz sayfasına göz atabilirsiniz. Bununla birlikte, gelişmeye katkıda bulunmayan, sayfa boşaltma, hakaret vb. değişiklikler vandalizm olarak tanımlanır ve eğer bu tavrınızı sürdürürseniz daha fazla uyarılmadan engellenebilirsiniz. Lütfen, diğerlerinin emeklerine zarar vermek yerine ansiklopedimizin gelişmesine yardımcı olun. Teşekkürler. i.e.msj 16:18, 24 Ekim 2013 (UTC)
Uyarı
Uyarı
Lütfen Vikipedi'nin "kişisel saldırı yasaktır" politikasına bir göz atın. Bireyler, kurum-kuruluş ya da oluşumlar üzerine değil, içerik üzerine yorum yapın. Hakaret ve kişisel saldırılar sadece topluluğa zarar vermekle kalmaz katılımcıları da caydırır. Unutmayınız ki, kişisel saldırılar, toplulukta yaratabileceği rahatsızlık sebebiyle engellenmeye yol açabilir. Lütfen soğukkanlı olunuz ve değişiklik yaparken bunu aklınızdan çıkarmayınız. - i.e.msj 09:09, 23 Nisan 2014 (UTC)