Kullanıcı mesaj:Gezginler06/Arşiv1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Gezginler06![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Klavyenizin büyük harf tuşunu kapatırsanız daha güzel olacak. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 15:52, 19 Ocak 2008 (UTC)

Lütfen büyük harflerle yazmayınız.--Machiavelli' msj 16:17, 19 Ocak 2008 (UTC)

Madde adlarını Vikipedi standart ve eğilimlerinin aksi yönde olacak şekilde değiştirmeyiniz. --Metal Militia ileti 16:52, 31 Ocak 2008 (UTC)

Hoş geldiniz ve yardım[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz! Son değişikliklerde düzlem ayna konulu maddenizi gördüm ^_^ Biçem açısından elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz cidden çok güzel. İsteseniz Vikipedi:Hızlı rehber sayfasında temel yazım kodlarını bir çırpıda görebilir, veya uzun uzun okumaktan bıkmayacaksanız Yardım:Sayfa nasıl yazılır sayfamızı okuyabilirsiniz. Eğer herhangi bir sorunuz olursa kullanıcılardan herhangi birine mesaj bırakarak sorabilirsiniz; örneğin bana mesaj bırakmak için bu mesajın sonunda gözükecek olan imzadaki mesaj bağlantısına tıklamanız, çıkan sayfadaki + işaretine sahip sekmeye tıklamanız, ve çıkan yazma kutusuna mesajınızı yazıp kaydetmeniz yeterli olacaktır. Mesaj yazarken veya maddelerin tartışma sayfalarında değişiklik yaparken mesajınızın, yorumunuzun sonuna ~~~~ yazarsanız imza atmış olursunuz ve kullanıcı isminiz gözükür (böylece diğer kullanıcılar mesajın/yorumun size ait olduğunu anlar). Tekrar hoş geldiniz; teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 14:49, 12 Mayıs 2008 (UTC)
Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! ----Burak ileti 17:27, 16 Mayıs 2008 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --Eldarion 22:09, 24 Mayıs 2008 (UTC)


Silme kriterleri[kaynağı değiştir]

Merhama SAM adayı yaptığınız sayfaya sil şablonu koyarsanız, kötü yönlendirme olduğunu belirtireniz sorun kalmaz. SAM adaylığı gerekmez. İyi çalışmalar.--Boyalikus 17:07, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Selamlar VP:SAM adaylığı VP:HS kriterlerine göre silinemeyecek maddeler içindir. Lütfen VP:HS kriterlerine göre silinebilecek maddeleri VP:SAM adayı olarak göstermeyiniz. Bu tür maddelere {{sil|gerekçe}} şablonunu kullanınız. Teşekkürler. --Machiavelli' msj 22:55, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Lütfen kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği çıkarmayınız. Herhangi bir sayfayı boşaltmak vandalizm olarak ele alınabilir. Eski mesajlarınızı arşivlemeyi düşünebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına göz atabilirsiniz.--Machiavelli' msj 23:01, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Resim yükleme uyarısı[kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

--Manco Capac 08:20, 12 Haziran 2008 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! --

Machiavelli' msj 11:37, 12 Haziran 2008 (UTC)


Lütfen Kayda değerlik kriterlerini okuyunuz. Açmış olduğunuz TV dizisi VP:TV gereği kayda değer deildir ve silinecektir. Emeğinize yazık. Teşekkürler. --Manco Capac 13:54, 7 Temmuz 2008 (UTC)

Haber maddeleri[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Maddenin Vikipedi'de olup olmaması hâlâ tartışılırken ekstra yönlendirme sayfaları açmak ancak ileride sorun yaratır. Eğer maddenin kalmasına karar verilirse yönlendirmeleri açabiliriz, bu zaten basit bir işlem. Fakat öncelikle maddenin kalıp kalmayacağı yönündeki tartışmaların sonuçlanmasını beklemek daha iyi olur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 13:21, 10 Temmuz 2008 (UTC)


Uyarı
Uyarı
Dikkat: Lütfen, maddelere ya da dosyalara eklenen şablonları, gereklerini yerine getirmeden kaldırmayınız. Bu harekette ısrarcı olunması vandalizm olarak değerlendirilebilir. Farklı görüşteyseniz bunu maddenin tartışma sayfasına yazınız. İyi çalışmalar. --~~~~



Resim yükleme uyarısı[kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

--DsMuratileti 14:57, 12 Temmuz 2008 (UTC)

ABD Konsolosluğu Saldırısı Maddesi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bakın o madde büyük ihtimalle silinecek (silinmeye aday gösterildi ve silinsin oyları şu anda çoğunlukta) belki silindi bile çoktan... durum böyleyken madde ile ilgili ek bir şeyler yapmadan önce silme oylamasının sonuçlanmasını en azından bekleyin... yönlendirmelere gelince; bahsettiklerinizin çoğu yönlendirme yani ek başlık değil, o başlıklara tıklandığında ana maddeye gidilmesini sağlıyorlar... eğer maddenin silinmesine karar verilirse o yönlendirmeler de silinecektir. İsterseniz o maddeyle ilgilenmeden önce silme sürecinin sonlanmasını bekleyelim; eğer silinmezse ben de yardımcı olurum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 16:12, 12 Temmuz 2008 (UTC)
Vikihaber ne zaman açılır cidden hiç bilmiyorum... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 16:27, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Size birşey sorabilir miyim?Acaba az önce değiştirdiğiniz sayfa http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrdistan da bahsi geçen ülke ve / veya yönetim dünyada hangi ülke tanıyor!!!.Ben yanlış birşey mi yazdım sadece uyarı amaçlı koydum kötü bir niyetim yoktu.Ben bu sayfada tarafsızlığı sağlamaya çalışıyorum.Ayrıca altta zaten benim dediklerim yazıyor.Ben sadece dikkat çekmek ve vandalizm önlemek için yapmıştım

  • gereken açıklamalar tartışma sayfasında yeternice yer alıyor. niyetinize ilişkin bir yorumum yok ama madde içinde bu tür ifadelere yer vermiyoruz. --kibelemesaj 16:15, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Sayın Dsmurat[kaynağı değiştir]

Ben yanlış okumuşum.Özür dilerim.Yazıların alınmasına izin veriyorlarmış.Resimlere değil.Acaba resmi nasıl silebilirim.--Gezginler06 15:10, 12 Temmuz 2008 (UTC)

  • Resim zaten silinecekler listesinde yer almaktadır. 19 Temmuz 2008 günü silinecektir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 22:30, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Ciddi Uyarı[kaynağı değiştir]

Dikkat
Dikkat
  • Sayın Gezginler06,
    Bir anonim IP'li kullanıcıyla davranışsal ve bilgisel benzerliğinizi görerek, denetçi isteği bölümünde hakkınızda denetçi isteğinde bulundum. Bu isteğin sonucunda, bu ve bu değişikliklerin sizin de kullandığınız bir IP tarafından yapıldığı belirlendi. İkinci değişikliğin (yani Köy çeşmesinde yapılanın) ardından, siz oraya bir yazı daha yazdınız iki dakika sonra. İlk düşünceyi destekleyici nitelikte olan bu yazıyı niçin yazdığınızı merak ediyorum. Bunu sormamın nedeni, Vikipedi'nin temel ilkelerinden iyi niyet varsaymaktır. Vikipedi:Kukla sayfasını incelerseniz; kuklaların yasak olan kullanımlarının süresiz engelleme gerektirdiğini göreceksiniz. Bu konuda sizden en kısa sürede bir yanıt bekliyorum; ancak iletinize hemen yanıt yazamayabilirim. Saygılar... --DsMuratileti 22:40, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Kendi resimleriniz[kaynağı değiştir]

MErhaba, kendi cektiginiz resimleri yuklerken kaynak olarak kendinizi gösterip ondan sonrada resme uygun bir lisnans vermeniz yeterli olacaktır. Lisans verirken resmi tüm hakları ile kamu malı olarak yaymak istiyor iseniz Şablon:KM-Kullanıcı şablonunu eğer resmin serbestçe kullanılıp ama sizin adınıza ve vikipediye atıfta bulunmasını istiyor iseniz Kategori:Creative Commons etiketleri kategorisinden uygun olanı seçiniz lütfen. Bu arada geç aynıt için kusura bakmayın. Kolay gelsin --Manco Capac 07:02, 14 Temmuz 2008 (UTC)

Taslak kriterlerini karşılamayan madde girmeyiniz[kaynağı değiştir]

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız; taslak kriterlerini sağlamadıkları için silineceklerdir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için en az üç-beş cümleden oluşan ve maddenin ele aldığı konuyu nitelikli bir biçimde tanımlayan bir bilgi girişi yapmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

İyivikiler... homonihilis // ileti 18:23, 18 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba

  1. Size yukarıdaki uyarıyı Kuzeybatı ve Güneybatı maddeleri için gönderdim. Çünkü bunları siz açtınız ve taslak kriterini karşılamıyorlar.
  2. Ben size tepki vermiyorum, kısa madde açılmasına tepki veriyorum. Konunun kişi olarak sizinle hiçbir ilgisi yok.
  3. Vikipediyi, vikipedi kuralları çerçevesinde düzen içinde tutmak her vikipedistin görevidir. Bir yanlışı başka bir yanlışın varlığı ile savunamazsınız. Eğer siz de bu maddelere benzer, taslak kriterini sağlamayacak kısalıkta maddeler gördüyseniz, bunları silinmek üzere işaretlemek sizin de görevinizdir.
  4. Bir yön hakkında, o yönü tanımlamaktan başka hiçbir şey yazılamaz ise, o zaman zaten bunlar birer ansiklopedi maddesi olamazlar. Birer sözlük maddesi olurlar. Ansiklopedi maddesi olarak açılırlarsa da önce sözlüğe taşınırlar sonra da silinirler.

Umarım açıklayıcı olmuştur. İyivikiler... homonihilis // ileti 18:34, 18 Temmuz 2008 (UTC)

  • Merhabalar. Virüs maddesinin adını, Virüs (Mikroorganizma) yapmışsınız. Birincisi, isim değişikliği Vikipedi standartlarına uygun değil. İkincisi, Virüs (anlam ayrımı) maddesi var. Bu yüzden isim değişikliğini geri alacağım. Kolay gelsin.  Burak ileti 21:42, 28 Temmuz 2008 (UTC)

Darbe Günlükleri...[kaynağı değiştir]

  • Tartışma sayfasında da belirttim.İddianame'de dahi olmayan o günlüklerin madde de ne işi var? Aynı mantıkla TSK maddesine,Deniz Kuvvetleri'ne falanda ekleyelim.Böyle şey olur mu? --Yürekli 16:55, 30 Temmuz 2008 (UTC)
  • Not:Siyasi düşüncelerim mi yoksa Vikipedi Politikaları mı? Tekrar düşünün.--Yürekli 16:57, 30 Temmuz 2008 (UTC)
  • Medyanın rolü ilgili sayfanın tartışma bölümünde,Örneklerle ve kaynaklarla var.İyice bir gözden geçirin.Özellikle gerçekdışı bilgiler gerçekmiş gibi verilmiş bölümünde...--Yürekli 16:59, 30 Temmuz 2008 (UTC)

Gazetelerdeki resimler[kaynağı değiştir]

Merhaba, gazetede çıkan resimleri yükeleyemzsiniz maalesef. Cunku gazetelerin içerikleri teliflidir. --Manco Capac 14:12, 31 Temmuz 2008 (UTC)

Yalnızca ansiklopedik bilgi ekleyiniz[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi, ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız:Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler! --Yabancımsj 14:36, 31 Temmuz 2008 (UTC)


Bilgileri Silmeyin[kaynağı değiştir]

Lütfen Ümraniye davası maddesine eklediğim bilgileri silip durmayın. Bir ansiklopedi maddesine eklenen bilgileri silme o maddeye katkı sağlamaz tam aksine o maddeyi zayıflatır. Eğer konu ile ilgili birşey biliyorsanız onları ekleyin başkalarının eklediği bilgileri çıkarmayın.--Tarih 18:56, 31 Temmuz 2008 (UTC)

Bem maddeye ilk katkı yaptığım zaman maddenin durumu şu şekildeydi. [1] benim katkılarımdan sonra bazı kullanıcılar kendi kafalarına göre benim yazdıklarımın bir kısmını silip düzenlemiş fakat hiç bilgi ilave etmemiş. Lütfen maddeye katkı yapmak istiyorsanız yeni bilgi ilave edin benim yazdıklarımı silmeyin. Enerjinizi bu yöde harcayın başkalarının eklediği bilgileri çıkarmak maddeye katkı sağlamak değildir. Üstelik tartışma kısmındaki yazılarınızın üslubuna dikkat edin. Maddenin geçmişine bakmadan bir takım laflar yazmışsınız. Üstelik tutuklu sayısı 48'düştü diyorsunuz. Bu sayfadda ne yazdığından bile haberiniz yok sonra da düzenleme yaptım diyorsunuz tutuklu sayısı 47 değil 47'dir. Eğer bir bilginiz varsa maddenin eksiklerini tamamlayın--Tarih 09:35, 2 Ağustos 2008 (UTC)

Güney Osetya Savaşı[kaynağı değiştir]

Sayın muratsahan bir konuda danışmak istiyorum.Güney osetya da olanlar bence henüz tam olarak savaş değil.Bunun için maddenin adını Gürcistan - Rusya gerginliği (08.08.08) gibi birşey yapsak nasıl olur?Teşekkürler --Gezginler06 18:36, 8 Ağustos 2008 (UTC)

  • Merhaba Gezginler, Hollandaca ve İngilizce'de Güney Osetya'da Savaş adında geçmektedir. Ayrıca bu olay gerginlikten çıkmış ve çatışma durumu oluşmuş.Artık hangi kaynağa bakarsak savaş olarak geçmekte. İsterseniz bu düşüncenizi tartışma sayfasında dile getirebilirsiniz. --Muratsahinileti 18:42, 8 Ağustos 2008 (UTC)

Lütfen kısa madde eklemeyin.[kaynağı değiştir]

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M. M. ileti 19:44, 8 Ağustos 2008 (UTC)

Selam Gezginler06, kisa bir not duseyim dedim SAM'deki yorumuna. Rolativite kurami bir cok deneyle hem makroskopik hem de atomik seviyede kanitlanmis bir kuramdir. Sinirsiz referans bulabilirsin Ingilizce Wikipedi'de [2]. Saygilar, Citrat 18:06, 9 Ağustos 2008 (UTC)

Ozel gorelilik normal (makro) boyutlarda da kanitlanmistir. 2 Atomik saat'ten biri yer de birakilmis, digeri ise bir Boeing'e konmus; 1 sene sonraki zaman farklarina bakilmisti. Ancak bundan cok daha buyuk farklar Astronomi'de de basari ile tespit ediliyor. Saygilar, Citrat 19:13, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Afganistan...[kaynağı değiştir]

Henüz bitmedi. Uyardığınız için teşekkürler.--Martianmister 16:10, 14 Ağustos 2008 (UTC)

Lütfen kısa madde eklemeyin.[kaynağı değiştir]

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M. M. ileti 18:24, 15 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba. Rusya G8'den çıkarılmadı. John McCain çıkarılmasını istiyor ama ABD henüz bu yönde bir girişimde bulunmadı. --Pinar 09:14, 16 Ağustos 2008 (UTC)

Telif konusunda defalarca uyarılmış olmanıza rağmen, bu hakkı ihlal etmeyi sürdürüyorsunuz. Her ne kadar kaynağını doğru şekilde vermemiş olsanız da TSK'nın sitesinden aldığınızı anladığım Resim:Kuzey Irak'a düzenlenen Kara Haraketı'ndan bir görüntü.jpg silinecek. Zira siteye bakarsanız, Türk Silahlı Kuvvetleri © ibaresini görürsünüz. O simge, içeriğin telif hakkının saklı olduğunu gösterir. Buna aldırmamanız bir yana, resme kendi çalışmanızmış gibi {{KM-Kişisel}} etiketini eklemişsiniz. Telif hakkı size ait olmayan çalışmaları asla kişisel lisansla lisanslamayınız. Lütfen size yapılan uyarıları dikkate alınız. Aksi halde bundan sonraki ilk ihlalinizde engelleneceksiniz. Bilginize.--Yabancımsj 21:09, 18 Ağustos 2008 (UTC)

  • Bakın diğer kurum ve kuruluşların yayın hakları veya ihlalleri Vikipediyi bağlamaz. Sizin bakacağınız yer Vikipedinin telifle ilgili sayfalarıdır, başka kuruluşların resmi nasıl kullanıdığı değil. Önce bunu netleştirelim. "TSK kendi sitesinden dağıtmıştır.Yani halka mal etmiştir." ifadesi hukuki bir anlam taşımaz. Kısaca şöyle anlatayım, resmin özgür lisanslı kabul edilebilmesi için, açıkça özgür lisansla lisanslanmış ve bunun hangi lisans olduğunun belirtilmiş olması gerekir. Bunun dışındaki her durumda, telif hakkı saklı kabul edilir. Telif hakkı saklı bir çalışmayı da Vikipedide ancak adil kullanım şartlarını sağlaması halinde kullanabiliriz. Bu kurallara uymayan kullanım hak ihlalidir, siz de bu nedenle bir kaç kez uyarılmışsınız. Bundan sonra resim yüklerken tereddütte kaldığınızda bilgi sahibi kullanıcılardan yardım isteyebilirsiniz; ancak kural ihlali yaptığınızda tekrar uyarılmayacaksınız. Lütfen bunlara dikkat ediniz. --Yabancımsj 09:27, 19 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba. Olimpiyatların resmi sitesinden bakacak olursanız 2 bronz madalya aldığımızı görürsünüz. Sanırım so gelişmeleri takip etmediniz. --Yerliozgur 12:53, 21 Ağustos 2008 (UTC)

  • Rahatsız etmiyorsam bir sorum olacaktı. [3] sayfasında bir resim buldum fakat telif hakkı ile ilgili hiçbirsey yazmıyor.Bu resmi yükleyebilir miyiz? Bu resim gerçekten çok önemli bu resmin teması altından 2-3 madde oluşturacağım. Lütfen yarım edin . Teşekkürler --Gezginler06 13:05, 21 Ağustos 2008 (UTC)
Merhabalar, rica ederim, rahatsızlık söz konusu değil, herkes birbirine yardımcı oluyor burada. Telif haklarına ilişkin kural der ki; alıntı yapılan sitede "Telif haklarından feragat edilmiştir, her türlü telif hakkı kamuya bırakılmıştır, GÖBL lisansı ile lisanslıdır, hiçbir hak talep etmiyoruz, ..." vb ifadeler olmadığı sürece, telif hakları saklıdır kabul edilir ve hiçbir şey alınamaz. Bahsettiğiniz sitede de böyle bir ifade yok, dolayısıyla hiçbir alıntı yapılamaz maalesef. Kolay gelsin, --M. M. ileti 15:56, 21 Ağustos 2008 (UTC)

2014 Kış Olimpiyatları[kaynağı değiştir]

  • Sayın takabeg 2014 Kış Olimpiyatları'nın sözlükle ne alakası var! Bu aynı 2008 Pekin Olimpiyatları gibi bir şey. Yakında yeni bilgiler de ekleyeceğim --Gezginler06 17:23, 24 Ağustos 2008 (UTC)
Kısa bir madde idi. Aslında Sil etiketi ekleyecektim:) Size tavsiyem...

Bunun gibi kısa fakat daha sonra ilave etmeyi düşündüğünüzde

{{Çalışma var}} etiketini

yapıştırsanız silinmeyecektir. Yoksa heran gidebilir:) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 17:27, 24 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba,
.k12 benzeri kısa maddeler açmadan önce Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize)#İnternet üst seviye alan adları bölümüne bakar mısınız? Bu tür kısa maddelerin kaldırılması düşünülüyor. İyivikiler... homonihilis // ileti 21:05, 2 Eylül 2008 (UTC)

  • Vikipedi'ye olan katkılarınız için kararlı olmanız için minnettarız, çabalarınızı kişisel olarak saygı ve takdirle karşılıyorum. Ancak bildiğiniz gibi kurallar uyulmak için hazırlanıyor, uyulmamak için değil. Eklediğiniz maddelerin kısa olmaları gerekçesiyle silinmesi, emeğinize yazık olması nedeniyle beni üzüyor. Eğer bu konuda yeterli bilginiz yoksa, bu bağlantıdan bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca bu konuda danışmak istediğiniz bir şey varsa lütfen çekinmeyin. İyi geceler. Levent Abi ileti 18:54, 11 Eylül 2008 (UTC)

Milli Güvenlik Bilgisi isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--Levent Abi ileti 19:02, 11 Eylül 2008 (UTC)

Ümraniye davası[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ümraniye davası maddesinin adını Ergenekon davası şeklinde değiştirmeyi düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla maddede çok değişiklik yapmışsınız. Bu konu ile de ilgilenirsiniz diye düşündüm. Değişiklik nedenini Tartışma:Ümraniye davası sayfasında yazdım. Siz de konu hakkındaki olumlu veya olumsuz görüşlerinizi ilgili başlık altında belirtirseniz sevinirim.--Oğuz256 15:29, 14 Eylül 2008 (UTC)


Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Deniz Baykal[kaynağı değiştir]

Oraya da yazdım ama size de yazayım; burasının siyasi görüş belirtme yeri olmadığını zaten biliyorum; oradaki isim Recep Tayyip Erdoğan değil de ne bileyim Bülent Ersoy pekâlâ olabilirdi. Bunu sadece taraflı olduğunu göstermek amacıyla söyledim. Yoksa ben Baykal için ölmüyorum. Siyasi görüş bildirmek değildir karşılaştırma yapmak. İyi çalışmalar. --♪♫Atakan0652|mesaj 10:59, 5 Ekim 2008 (UTC)

Vikipedi'ye telif kurallarını ihlal eden içerik eklemeniz gerekçesiyle engellendiniz. Lütfen geri döndüğünüzde tekrarlamayınız. kibelemesaj 21:51, 15 Ekim 2008 (UTC)

Jandarma İç Güvenlik Birlikleri[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 07:43, 27 Nisan 2009 (UTC)


Fransa Portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba, Fransa Portalı açmak istiyordum (ve Fransızca ve Fransız Edebiyat). Desteksiniz orada lazım lütfen. (Benim şöyle böyle Türkçem için pardon.) İyivikiler ve teşekkürler. --Klymene 20:25, 6 Mayıs 2009 (UTC)

Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Gezginler06,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Çıkrıkçı Köyü İlköğretim Okulu.JPG adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 14:33, 13 Temmuz 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Gezginler06,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Çıkrıkçı Köyü'nden bir görünüm.JPG adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 14:47, 13 Temmuz 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Gezginler06,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Köye ulaşımı sağlayan asfalt yol.JPG adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 14:51, 13 Temmuz 2010 (UTC)