Kullanıcı mesaj:Filanca/arşiv1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Filanca![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dbl2010bot 21:41, 18 Aralık 2006 (UTC)


--Dbl2010 19:26, 9 Aralık 2005 (UTC)

Dağ maratonu[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Haklı olabilirsiniz. Sadece içerik taslak gibi - tanımlayıcı fakat detaylardan yoksun gözüktü. Tabii bu sadece benim bakış açım da olabilir. Spor taslak şablonu konursa genişletilebilecek bir madde olarak etiketlenmiş olur diye kondu şablon, ama pek tabii ki kaldırıladabilir. Sanırım İngilizce'de de spor taslak şeklinde. Sonuçta taslak şablonları zorunlu değil, öyle görmüyorsanız kaldırıp uygun bir kategori de ekleyebilirsiniz - veya uygun kategoriyi ekleyip şablonu da öylece bırakabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 20:03, 21 Mayıs 2006 (UTC)

  • Anlayışınız için teşekkürler. İyi çalışmalar... - Noumenon 20:13, 21 Mayıs 2006 (UTC)

Uzay Yarışı[kaynağı değiştir]

Öncelikle katkıların için teşekkür etmek istiyorum. Uzay Yarışı oldukça uzun bir makale, tek başıma bitirmem için çok uzun çalışmam gerekiyordu.Yardımların/yardımlarınızla kısa sürede bitecegine inanıyorum.Asıl değinmek istedigim konuysa eklediğin kısmın bir bölümünün doğruluğundan emin olamamam.Konuyla ilgili kararsızlıgımı ve düşüncelerimi Uzay Yarışı'nın tartışma sayfasında bulabilirsin. İyi çalışmalar...

Uzay Yarışı şuan senin katkılarınla İngilizce vikipediyi üçe katlayıp 4e böldü heralde :) Tekrar iyi çalışmalar... Bugün eklediğin ilkler tablosuyla, eski ilkler bilgilerini siliyorum. Tekrarlamanın pek anlamı yok gibi... --Fatalityonline 12:08, 12 Ağustos 2006 (UTC)

Tabii ki. İstersen birlikte bir el atalım. Ben makaleyi yaz okulu sırasında tamamlayamadığımdan, günün maddesine ekleyememiştim. Ama gördümki sen bitirmişsin hatta... :) Vikiper nedir onu bilemediğimden bişey diyemiycem. Vikipedi Experini çığrıştırıyorrr ;)

Pusulayı tekrar gönderirmisin... Şablon:Davet/Seçim Çağrı Pusulası sen yollamışsın :s

Bu arada şurayada bir gözat istersen... Vikipedi:Günün maddesi İnşallah.Benimde temennim bu.Üzerinde az oyalanmadık yani ... Bundan sonra, Uzay Yarışı'nda kırmızı gördüğün bağlantılarla oyalanıcam. Yardımlarını esirgemezsen (yine) çok sevinirim.

Nişan için çok teşekkür ederim dostum... --Fatalityonline 12:19, 13 Ağustos 2006 (UTC)

Re:Yelkovankuşu[kaynağı değiştir]

Tamam... ama ben zaten uzman değilim... sadece şiirsiz daha sade durur bence ;-) --katpatuka 19:10, 5 Ağustos 2006 (UTC)

Bu bir düzeltme mi?[kaynağı değiştir]

Satürn Operasyonu maddesine yaptığınız rötuşla

Aslında Sovyet kurmayı, Stalingrad’ta Alman birliklerinin kuşatması tamamlanır tamamlanmaz...

ifadesini

Aslında Sovyet kurmayı, Alman birliklerinin Stalingrad kuşatması tamamlanır tamamlanmaz...

şeklinde değiştirmişsiniz. Bu ikisi aynı anlamda değil elbette, maddenin sizden önceki yazarı, Alman ordusunun Stalingrad'da kuşatılmış duruma düşmesini ifade etmek istiyor. Sizin "düzeltilmiş" ifadeniz ise Alman birliklerinin Stalingrad'ı kuşattığını düşündürüyor -ki tarihsel olarak hatalı.

Gördüğüm kadarıyla maddeden maddeye uçup berberin saçlarımıza şekil veren son bir kaç şak-şak! makas darbelerine benzer düzeltmeler yapıyorsunuz ama bunu fazla yapınca iyi ihtimalle gereksiz değişikliklere, kötü ihtimalle hatalı anlatımlara neden oluyorsunuz. Daha dikkatli olmanızı tavsiye ediyor, maddeyi bir kez de ben düzeltiyorum. Saygılarımla. Filanca 16:49, 6 Ağustos 2006 (UTC)

  • sizin şak şak dediğiniz şeyin aslında başka tanımları var ama öğretmek bana düşmez. fazla yapmak ne demektir bilmek isterim. ayrıca daha önceki gereksiz değişikliklerimi ve hatalı anlatımlarımı da bilmek isterim. yani benim farketmeyip tekrarladıklarımı. yani vikipedi'de çokça rastlandığı için yapmamaya çalışıp özendiğim konuları. mesela birisine mesaj yazmadan önce ve mesela tek bir hatayla dikkatli olmasını tavsiye etmeden önce biraz beklemeyi. yani benim çoğu zaman sessizce yüzlercesini düzelttiğim hatalardan birini farkedince bunu keyifle büyütmemeyi. --kibele 21:34, 6 Ağustos 2006 (UTC)
Konunun kişiselleşebileceğini düşünerek gündeme getirmemiş, sadece not almakla yetinmiştim. Ancak kullanıcı Filanca'nın belirttiği gibi gümcenin tüm anlamı değişmiş bulunuyor. Ayrıca "...hatta geri çekilebilmek için Kleist, bir kısım birlikleriyle Manstein’in kuvvetlerini takviye etmek zorunda kalmıştı." ifadesinden, altı çizilen sözcüklerin çıkarılması da bir anlam sorunu yaratabilir. Bir birliğin diğer birliği takviye etmesinin kısmisi olmaz. Tümüyle katılır. Kleist, bildiğim kadarıyla -bilgiyi destekleyen ikinci bir kaynağa ulaşamadığım için madde içeriğine eklemedim, araştırıyorum- iki piyade taburunu takviye olarak göndermişti. Diğer unsurlar çekilmeyi sürdürmüştür. Çok önemli bir konu değil bu. ama, konu hakkında yeterli birikim yoksa, imla üzerinde çalışmakla yetinmek, editörün konuyu ele alış tarzına saygı göstermek daha doğru olur. İşin asıl tatsız tarafı, maddenin en üstünde çalışma var şablonu olması. Madde üzerinde halen çalışıyorum, son şeklini Uranüs Operasyonu maddesinden sonra vereceğim. Korkarım emeklerininiz bir bölümü ve bu fikir teattisi boşa gidecek. Üzgünüm. Saygılarımla, iyi çalışmalar. --Makedon 22:24, 6 Ağustos 2006 (UTC)
Üzerinde değişiklik yapılan tümcelerin anlamının değiştiği konusunda görüşüne katılıyorum ama Filanca, ifaden, alınma, gücenme ama, biraz sert olmuş. Ben de, yazarın anlatım biçimine dokunmayı, -eğer çok belirgin bir anlatım bozukluğu yok ise- uygun bulmuyorum. Ve fakat, eleştiri, bir parça da olsa sert olduğunda, karşı taraf ister istemez savunmaya geçecektir. Standart insan psikolojisi bu, hepimiz için aynı, neticede, insanız. Bu durumda da eleştiri objektif olarak yıkıcı hale geliveriyor. Kuşkusuz subjektif anlamda yıkıcılık amaçlanmıyor ama, sonucu böyle oluyor ve eleştiri de boşa gidiyor. Eleştiri için harcanan emek ve zaman, hiç bir işe yaramamış oluyor neticede. Aslında biz bir ekibiz, vikipedi için bir şeyler yapmaya çalışan bir ekip. Birbirimize omuz verirsek daha iyi şeyler yapmış oluruz. Lütfen beni yanlış anlama, bir eleştiri olarak alma. Daha çok bir, rica. İyi çalışmalar dilerim. Bu arada kullanıcı sayfana baktım da, yön bulma konusunda çalıştığını yazmışsın. Belki benim de bir katkım olur, karınca kararınca. Ama tam olarak çalışma alanını bilemiyorum. --Makedon 01:20, 7 Ağustos 2006 (UTC)
  • güzel mesajınız için teşekkürler. tam da bunu söylüyordum işte. yapılanları değerlendirirken ya geçmişe bir göz atmak, ya da biraz durup beklemek hepimizin bu tartışmalarda daha az vakit geçirmesini sağlar. hatalar elbette yapılıyor, yapılacak. mesaja itirazım bu hatayı söylemeniz değil, genellemeniz içindi. görürseniz düzeltmekten çekinmeyin, ben öyle yapıyorum. arada dönüp ilgilendiğim maddelere bakarak kabul görmeyen değişiklikleri de farkediyorum, tekrarlamamaya çalışıyorum. işgüzarlık denen şey aslında vikipedi'nin gelişmesi için gerekli. Maddelerin mülkiyeti sayfasını okursanız konuya bir de başka açıdan bakmış olursunuz. madde hazırlamak çok önemli elbette, ama buradaki oluşumu anlamak için biraz etrafa bakmayı, tartışmaları izlemeyi ihmal etmemek gerekiyor. size yalnızca bunu tavsiye edebilirim. bu arada benim şevkim kırılmaz, korkmayın. yani en azından şimdilik. :) (uzay yarışı izleme listemde bir süredir, bitmesini bekliyorum.) hoş geldiniz. kolay gelsin. --kibele 17:41, 7 Ağustos 2006 (UTC)
uzay yarışına da bakmamı mı istiyorsunuz şablonu indirmeden, yoksa yalnızca tereşkova mı? --kibele 17:55, 10 Ağustos 2006 (UTC)
aslında şablon kalkabilir bence. 7 günü de geçti galiba. böylece gelişmeye açık olur. diğer kullanıcı ile tartışma sayfasında uzlaşmış görünüyorsunuz. gelince o da katılır. yine de sen bilirsin. tereşkova'ya bakıcam. --kibele 18:13, 10 Ağustos 2006 (UTC)
biliyosun ben pek proje insanı değilim, 'maddeden maddeye uçan' biriyim :) özellikle ilgilendiğin bir konu varsa oraya, yoksa rastgele sayfada dolaş, elbette ilgini çeken bir şey olur. yakında kafanda projeler yığılmaya başlar, üzülme. bu arada Tereşkova'da pek bir şey yok, yine de uçlarından biraz alıcam bir ara. --kibele 20:17, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Filanca, senin yön bulma meselen bana göre profesyonel, ben amatör sayılırım. Yani şöyle gibi, "yön bulma da neymiş, burnunun doğrultusunda yürü işte. bacakların yeterince kuvvetliyse bir yerleşim yerine varırsın nasılsa " gibilerden :) Arazide yön bulma konusunda biraz deneyimim var tabi. Diğer konuda, ben askeri tarih ve II. Dünya Savaşı'yla ilgileniyorum. Suvorov, Bagration, Kutuzov tamam da, bu konu dışında Rus tarihi konusunda fazla bir kaynak yok elimde. İyi çalışmalar dilerim. --Makedon 21:20, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba ! Hello ! Bonjour !

Ben çok az Türkçe biliyorum. Benim kötü Türkçe için affedersiniz... L. (daha iyi Fransızca, Hollandaca, İngilizce konuşyorum. İşde* çok Türkler ve Bulgarlar karşılaşyorum)(* iş: Schaerbeek'de bir eczane. Schaerbeek: Brüksel'de bir mahale).

Her zaman senim mesaj manaya deneyorum...

Tarih ölçüyü için, gg.aa.yyyy yok. Ama her zaman tamamen: 7 Ağustos 2006, 11 Eylül 1973, 14 Ocak 1948, 14 Temmuz 1789, 21 Mart 23717, 35 Şubat 134999 (J), vesaire.

İyi geceler.

Saygılarımla. Dünya vatandaşı 22:14, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Köprüler inşa ediyorum[kaynağı değiştir]

« Bonjour. Je suis ravis de voir un Belge ici. Mais je ne comprends pas: si vous ne parlez pas turc, pourquoi vous ecrivez ici? Filanca 19:12, 9 Ağustos 2006 (UTC) »

Günaydın,

Lorsque j'ai commencé à participer à wikipedia, j'étais désespérément sans emploi (tr: işsiz). Au départ, j'écrivais surtout sur wiki en français et en néerlandais (tr: Hollandaca), très vite rejoint par l'allemand et l'anglais (surtout pour les liens interwiki, déjà alors).

De formation, je suis pharmacien-biologiste, une profession qui n'existe probablement qu'en France, Belgique, Grand-Duché de Luxembourg.

Sans emploi, j'ai du me reconvertir en pharmacien d'officine (eczacı). À Bruxelles, dans beaucoup de quartiers (tr: mahale), en dehors des deux langues officielles de la ville (français, néerlandais), on trouve beaucoup de personnes parlant d'autres langues. Parmi ces langues, les plus représentées sont l'arabe (principalement des personnes d'origine marocaine) et le turc. Mais aussi : le roumain, l'albanais, le polonais, etc.

D'où mon intérêt pour ces langues, surtout les deux premières, l'arabe et le turc. Beaucoup de ces gens (surtout les turcophones) parlent l'une des deux langues officielles à Bruxelles (les arabophones surtout le français), mais il arrive que certains d'entre eux aient de grosses ou très grosses difficultés à s'exprimer (konuşmak).

Je me suis inscrit sur wiki en turc vers le 1er janvier. Cela faisait déjà un bon bout de temps que je rêvais de la faire. Vers cette époque un "utilisateur" (tr: kullanıcı) écrivait un grand nombre d'articles sur les barrages turcs. Si ma mémoire est bonne, la plupart des articles dans la fr:Catégorie:Barrage turc étaient de lui. C'était un véritable travail de pionnier (tr: öncülük eden, cığır açan). La plupart de ces articles étaient sans lien interwiki, et surtout pas vers le turc, et je trouvais cela dommage que les turcophones ne puissent pas bénéficier de ce travail)(ou le corriger, l'améliorer, ...). Si ma mémoire est bonne, il y avait tout juste une maigre "ébauche" (tr: taslak) Barraj.

Vers le mois de février j'ai enfin trouvé du travail. Il se trouve que c'est dans une pharmacie à Schaerbeek, l'une des 19 communes formant la région (tr: bölge) de Bruxelles. Et c'est justement de ce côté-là que sont concentrés le plus de turcophones des Turcs mais aussi des Bulgares. Les enseignes (tr: tabelâlar ?) en turc sont nombreuses dans le quartier : l'un des anciens propriétaires de la pharmacie était Turc. C'est de cette époque-là que la pharmacie est affichée comme PHARMACIE - APOTHEEK - ECZANE. Un peu partout on peut lire : « Türk fırını ; Park yapmak ; etc. (vesaire). Beaucoup de noms de famille du coin sont des noms turcs : Akın, Dörtkardeş, Kara, Karadeniz, Karademir, Özkan, Özcan, Dönmez, Altıntas, Altıntok, Güclü, Denizli, Yardımcı, Yılmaz, Türköz, etc. La plupart des commerçants du coin sont d'origine turque. Chez le boulanger (tr:fırınce) par exemple, on trouve le binfikir un mensuel gratuit à l'intention des "Belçikalı Türkler". Dans les snacks du coin, on trouve souvent l'édition locale du Hürryet ou d'un autre journal turc et la télévision est le plus souvent branchée sur un poste turc. En octobre il y aura les élections communales (commune = ± şehir, köy) et sur la plupart des affiches que je peux voir, les candidats portent des noms turcs. Chez moi, dans le paquet standard fourni par le télédistributeur figure entre autres, la TRT et je la regarde de temps en temps et/ou lis le "Telegün/télétexte".

Ainsi, on ne peut pas dire que je ne parle pas le turc, mais que je le parle mal/très mal. Je possède un dictionnaire turc ←→ néerlandais et je ne m'en sépare quasi jamais.

Pour gagner du temps, j'ai écrit ceci en français. Je suis à votre disposition pour expliquer les passages que vous ne comprenez pas.

İyi günler,

Dünya vatandaşı 04:34, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Birebir alıntıysa, "Telif" şablonu daha uygun olur.[kaynağı değiştir]

Sözünü ettiğiniz ansiklopediden bire bir alıntıysa, bence "telif şablonu daha uygun olur. Tek bir kaynaktan alınmış metni daha sonra birinin ele alıp, sonra telif haklarını ihlal etmiyormuş gibi görünmek için, sözcüklerle oynaması çok başvurulan bir yol; ama yasaya karşı hileden ve ürün sahibine karşı haksızlıktan başka bir şey değil yine de. Sözcüklerde değişikliğe rağmen, asıl metinle üzerinde oynanmış metin tümceler ve paragraflar olarak karşılaştırıldığında aynı şeyleri söylüyorsa, telif hakkı ihlal ediliyordur. Doğru olan, çok kaynaktan yararlanarak, kaynakça vermek koşuluyla özgün bir metin oluşturmak. Saygılar... Muhammedcimci 21:50, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Sagol Filanca.maddeyi teliften cikarmak icin aceleyle yazdigimi ve öylece biraktigimi itiraf etmeliyim.yanlislari, eksikleri ve ifade bozuluklarini düzeltiriz birlikte, güzel olur..iyi geceler.--alibaz 01:04, 12 Ağustos 2006 (UTC)

  • bakıyodum ben de.. biraz uzun, bu arada değişiklik yapmazsan iyi olur. daha önce başıma geldi, biliyorum. değişiklikler üst üste biniyor, zor oluyor. :) --kibele 14:36, 12 Ağustos 2006 (UTC)
  • birşey sorucam. -miştir zamanları -dir diye değiştiresim var. ama çok var, istemiyosan hiç başlamayayım. acele cevap :) --kibele 14:56, 12 Ağustos 2006 (UTC)
madem sen heyecanlısın, ben de biraz uğraştım. kırmızıların çokluğuna bakma, zamanları değiştirmekten oldu daha çok. çok düzenli ve iyi bir madde olmuş, elinize sağlık. ama sanki biraz vikileştirmek gerekiyor gibi. --kibele 17:10, 12 Ağustos 2006 (UTC)
  • armağanı yeni gördüm. teşekkürler. kötü davranma değildi, yanlış anlamaydı diyelim, önümüzdeki maçlara bakalım bence. :) --kibele 14:17, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Hayvanlar Çiftliği maddesini ben geliştirirken siz geliştirilmesi için şablon koymuşsunuz. Lütfen son haline bakıp yine geliştirilmesini istiyorsanız şablonu ekleyin. Teşekkürler. Filanca 12:29, 19 Ağustos 2006 (UTC)

  • Madde kısa olduğu için taslak şablonu koymuştum. Çalışma yaptığınızı farketmedim. Bazı kullanıcılar kısa maddelere hemen sil etiketi koyuyor taslak olursa ellemiyorlar. Siz geliştirip uygun gördüğünüz anda şablonu çıkartabilirsiniz. Tşk.--renegademsj 12:39, 19 Ağustos 2006 (UTC)

Henri Pirenne[kaynağı değiştir]

Merci. J'aimerais pouvoir écrire aussi bien en turc que vous en français.

Teşekkürler. Senim Fransızca çok iyi. Maalesef şimdi benim Türkçe çokca kötü. Yine de her gün işde Türkler veya Bulgarlar karşılaşyorum (ben Schaerbeek'de (Brüksel bir mahaleye nerede çok Türk insanlar) eczacı). Zaman zaman onlar Fransızca ya Hollandaca ya İngilizçe bilmiyorlar. Bundan dolayı bühim biraz Türkçe öğrenyorum.

Bir sayfa ile bir dünya meşhur Türk (şimdi Türk viki yok) önceden kestiryorum. Kim ? sürpriz.

Affedersiniz benim kötü Türkçe.

Saygılar... ;-) Dünya vatandaşı 04:58, 22 Ağustos 2006 (UTC)

Belki haberiniz vardır, bir zamanlar açmış olduğum madde silinmek veya silinmemek üzere oylamada. Görüşleriniz benim için önemli olacağından lütfen oylamaya katılınız. --Bahar 14:30, 12 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Filanca. Tereşkova maddesinde kaynakların italiğini düzeltmiştim ama eğer genel kullanım senin de dediğin şekildeyse yazının italik olmasında elbette ki bir sakınca yok. İyi çalışmalar :) --Dreamer 19:05, 1 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Filanca,

Madem seyahatteydin, hoş gelmişsin ilk olarak. Resme gelince; resmi ben silmedim tahmin edersin ki, ben sadece yöneticilere yardımcı olmak için maddeden çıkarttım. Çıkartılmazsa arkasında resim kodu kalıyor sadece, madde kötü gözüküyor.

Resmin sorununa gelince; fr.wiki resmi en.wiki'den almış. En.wiki'deki resim de kaynağı belli olmadığı için silinmiş. Şuradan görebilirsin kaydını.

Sevgiler

Vito Genovese 20:54, 1 Ekim 2006 (UTC)


Merhaba Filanca,

Yüklediğin resmin Commons'ta güzel bir alternatifi var. Şuradan görebilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 12:01, 7 Ekim 2006 (UTC)


Tamamdır Filanca, şablonu uyarladım ve maddesi olan 4 krala ekledim. İlk iki Leopold'un maddesi yok henüz, varsa da ben göremedim.

Bir ara fr:Liste des rois des Belges maddesini de çevirebilirsen süper olur Belçika hükümdarları listesi adıyla, zira şablondan o maddeye link var.

Sevgiler

Vito Genovese 12:45, 7 Ekim 2006 (UTC)

vikipedi, wikipedia[kaynağı değiştir]

  • merhaba filanca. bir an acaba mesaj yanlışlıkla mı geldi diye tereddüt ettim, pek fazla kaynakça eklediğimi hatırlamıyorum, üstelik ne yazdığımı da... :) ingilizce dahil pek çok dilde wikipedia olduğu için öyle yazmışımdır herhalde. haklı olabilirsin, ama estonyacayı örnek vererek aklıma kurt düşürdün. belki de hepsini kendi dilinde yazmak iyi olabilir. kolay gelsin. --kibele 07:54, 11 Ekim 2006 (UTC)

Uyarın için teşekkür ederim Filanca. Bundan sonra dikkat ederim. İyi çalışmalar. --Dreamer 08:36, 14 Ekim 2006 (UTC)

Resimlerde kaynak[kaynağı değiştir]

Merhaba Filanca,

Senden bir ricam olacak. Eklediğin resimlerde kaynakları "Xce Wikipedia'dan" yerine url olarak verebilir misin? Zira son Creative Commons resminde olduğu gibi, kaynak gösterilmesi gerekli olan lisanslara sahip resimlerde telif hakkı ihlali yapmış oluyoruz otomatik olarak.

Şimdiden teşekkürler ve sevgiler

Vito Genovese 13:57, 14 Ekim 2006 (UTC)

Resim:Komarov.jpg‎[kaynağı değiştir]

Filanca merhaba,

Değişiklik özetlerinde açıklamaya çalıştım ama bir de direkt mesaj atayım. Commons'ta yüklü olan resim {{PD-Soviet}} lisansı Commons'a uymadığı için silinecek bir hafta içerisinde. Yani senin kendi elinle yüklediğin resmi kullanmamız gerekiyor. Onda da hiçbir sorun kalmadı, rahatlıkla kullanabilirsin.

Zaten Commons resimlerinin sayfalarına herhangi bir bilgi girmiyoruz, o işi Commons üzerinden halletmek gerekiyor.

O yüzden Komarov2 kalmalı, Komarov'un sayfası silinmeli.

Sevgiler

Vito Genovese 21:05, 19 Ekim 2006 (UTC)


İstediğimizi kullanabiliriz tabi, bize kalmış. Yalnız yüklediğin resmi sildirip Commons resmini kullanırsan 1 hafta sonra ortada iki resmin de kalmayacak, o kadar.

En temizi şey yapalım. Commons'a yüklenen resmi ilk yüklediğin resmin üzerine yükle. Etiketi falan aynı kalsın, afiyetle kullan ondan sonra.

Sevgiler

Vito Genovese 21:13, 19 Ekim 2006 (UTC)


Öncelikle mesaj sayfam için kusura bakma. Çok konuşuyorum, ondan sonra da ayın 10'unda en büyük madde listesine tepeden giricek boyuta erişiyor.

Resme gelince; zaten {{PD-Soviet}} olmasaydı o resmi hiç kullanamayacaktık, zira başka sığınabileceğimiz bir dayanak yok. Tarihi Fotoğraf kapsamına falan giremiyor bu resim maalesef. Açık tonlu resmi kullanmak istiyorum diyorsan hemen halledeyim bu işi senin için?

Vito Genovese 21:29, 19 Ekim 2006 (UTC)


İngilizcede kullanılan şablon zaten yanlış olan. Yanlış olmasa PD-Soviet'e ihtiyaç duymazdık, çiçek gibi yaşar giderdik.

Hallediyorum hemen.

Sevgiler

Vito Genovese 21:46, 19 Ekim 2006 (UTC)


Yazım Konusu[kaynağı değiştir]

  • Yaptığım değişikliği doğru bulmadıysanız eski haline getirebilirsiniz. Bu sizin en doğal hakkınızdır. Selamlar.----M. Kemal Selanikli 18:29, 26 Ekim 2006 (UTC)

800px-Naxos by day.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba Filanca,

Resimlerde kaynak belirtirken url cinsinden belirtmemiz gerekiyor. "Şu Wikipedia'dan alınmıştır" ibaresi tahmin edersin ki yeterli değil, binlerce resmi olan diğer Vikilerde resmin orijinali aramaya kalkışmak kabusa dönüşebiliyor sonrasında.

Kaynak olarak resmin en.wiki'deki sayfasını ekledim, o yüzden düzeltmeye gittim. Etiketi de düzeltmiş oldum bu sayede.

Sevgiler

Vito Genovese 13:06, 29 Ekim 2006 (UTC)


Resmin ingilizce Vikipedi'deki ismi aynıydı. Bu durumda url vermeye gerek kalıyor mu sence? Filanca 13:08, 29 Ekim 2006 (UTC)

Kalıyor, kalmaz olur mu.

Zaten resmi orijinal büyüklüğünde değil de resim sayfasındaki büyüklüğüyle aldığın için orijinal isim olan "Naxos by day.jpg", 800px'li haline dönüşmüştü. Tüm resimlerde (kullanıcının resmi kendi taradığı durumlar hariç) url cinsi kaynak gerekli.

Vito Genovese 13:10, 29 Ekim 2006 (UTC)

Eh madem öyle diyorsun, url cinsinden de yazarız :) Filanca 13:13, 29 Ekim 2006 (UTC)

Aslansın! :)

Vito Genovese 13:16, 29 Ekim 2006 (UTC)

) Tezahüratı bırak da, mesela Selanik maddesindeki şablona benzer bir şeyi Nakşa maddesine eklemek lazım, ne dersin? O haritayı nereden bulurum, kırmızıyla nasıl boyarım filan, yardımcı olabilir misin? Filanca 13:26, 29 Ekim 2006 (UTC)

O resimler şurda. Paintle bile halledilir sanıyorum kırmızıyı silip adanın üzerine koyma işi.

Vito Genovese 13:29, 29 Ekim 2006 (UTC)

  • 'entel' mi? 'iyi bişi' mi? yani ne diyeyim sana filanca, allah iyiliğini versin :) --kibele 09:50, 7 Kasım 2006 (UTC)

Şanzıman hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar dediğiniz şey doğru düzeltmeyi düşünüyordum size de bir bilgilendirme mesajı yazacaktım her nedense unutuldu.Yazı hatası otomobillerden değil de şablondan düzeltilmesi gerekiyor. Şu anda düzeltiyorum .Ama otomobil sayfalarından da düzeltilmesi gerekiyor. Saygılarımla--nosferatü 10:32, 13 Kasım 2006 (UTC)

Daha önce açılış olan Vikiproje:Türkiye Yerleşim Birimleri projesi uzun süredir ilgisiz duruyordu. Türkiye'nin yerleşim yerlerinin oluşturulması, düzenlenmesi, standartlarının tartışılması ve geliştirilmesi için önemli bir proje. Şu ana kadar adlandırma ile ilgili tartışmalar bile farklı yerlerde yapıldı veya benzer yerleşim birimleri için farklı şablonlar kullanılmakta. Tüm bu konuların koordineli olarak düzenlenmesi ve güncelleştirilmesi için bu konuda bir projeye ihtiyacımız var. Aklımda olan projelerden bir tanesi de, VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesinin altında haftanın projesi şeklinde, her hafta bir ilin, il ve ilçe maddelerinin; yoksa açılması, olanların şablonlarının düzenlenmesi ve güncellenmesi, proje sayfasında bulunan taslak şablona göre en azından gerekli bilgilerin kısa olarak girilmesi, telifli kısımların çıkarılması bir proje var. Bu proje en mantıklı plaka kodu sırasına göre yapılabilir. Bu da 81 il için projeye aktif katılım sağlandıktan sonra 1.5 senelik bir süreç demek.

Daha önce ufak bir davet mesajı köy çeşmesine yazdım fakat bu önemli projeye son değişikliklerde şu sıralarda aktif olduğunu düşündüğüm her kullanıcıya doğrudan atmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Şayet bu mesajın ulaşmadığı kullanıcılar varsa, onların da dikkatini çekebilirsiniz.

Bu mesajı alan her kullanıcının projeye katılması veya fikirlerini belirtmesi gerekmiyor. Şayet proje ile ciddi anlamda ilgileniyorsanız, Vikiproje:Türkiye Yerleşim Birimleri/Üyeler sayfasına isminizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede proje ile ilgili yardım isteyecek kullanıcılar iletişim kuracakları kullanıcıları daha rahat ulaşabilirler. Daha sonra Vikiproje:Türkiye Yerleşim Birimleri sayfasını izleme listenize alabilirseniz, sayfada olan değişiklikleri ve aktif tartışmaları izleme listeniz sayenizde ulaşabilirsiniz.

Katılan ve katılmayan herkese şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 14:03, 25 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba. Kanımca Roche logosunu çerçeve içine alıp altına "Roche logosu" yazmakla malumu ilan etmiş oluyoruz. Öte yandan jpg'in kenarlarında pay olmadığı için çerçevelenince kötü gözüküyor. Aynı fikirdeyseniz, çerçeveyi çıkarabilir miyim? :) Saygılar, Filanca 20:48, 26 Kasım 2006 (UTC)

  • Bu arada eğer konuyla ilgileniyorsan birkaç ilaç maddesi girerek konuyu başlatır mısın Filanca? İngilizce wikide binlerce ilaç maddesi var, bizde 4. denisutku msj 21:04, 26 Kasım 2006 (UTC)

Evet fazlasıyla düzeltmişsin :) Gerçekten iyi olmuş, bundan sonra şablonu kullanırız. Doğrusu ya ilaç firmalarına da pek ilgim yok, ama aklımda olur bu konu. Filanca 21:09, 26 Kasım 2006 (UTC)

Yalnız anlamadığım bir şey var: Maddedeki bazı bağlantı ve referansları neden sildin? Onlar önemli gibi geliyor bana, sonra adamlar iftira atmaktan aleyhimize dava açmasın_? Roche affetmiyor :) Bir de kişisel görüşüm, özellikle maddelerin başında "...dir", "...dır" ile biten cümle kullanmak iyi olmuyor. Yani "İsveçli bir ilaç firması", "...dır"lı cümleden daha ansiklopedik bir ifade, ben maddelerimin tümünü özellikle bu şekilde yazıyorum. Filanca 21:16, 26 Kasım 2006 (UTC)

  • Hiçbirşey silmedim aslında. Ticari ünvanı ve logoyu şablon içine taşıdım o kadar. "...dır" konusuna gelince, ben tersini düşünüyorum. Eksik geliyor bana cümleler. Hiç değilse ilk tanım cümlesinde kullanıyorum ben. Aslında belki de topluluğa sormak gerek, ciddi bir konu. denisutku msj 21:44, 26 Kasım 2006 (UTC)

Adnan Oktar'a son eklediklerimi neden çıkarttınız?--Nihan 21:49, 13 Aralık 2006 (UTC) Ben tekrar ekleyip,tartışma sayfasında belirttim.Kaynaklar kendi sitesinin kaynakları..iyi çalışmalar--Nihan 22:01, 13 Aralık 2006 (UTC)

  • Destek için teşekkür ederim Filanca. --Mskyrider 20:54, 19 Aralık 2006 (UTC)

Doğa Sporları[kaynağı değiştir]

Merhaba Filanca; Doğa sporları ile hangi maddelerin eklenmesini istiyorsan Vikiproje:Spor bölümüne not bırakabilir; ya da bana özel mesaj yoluyla belirtebilirsin. ----Serkansporfcmesaj 14:20, 3 Ocak 2007 (UTC)

Tabii haklısınız, Akdeniz'de olacak. Aceleye gelmiş. Düzelttim. ---Vikiyazar 03:37, 9 Ocak 2007 (UTC)

Selam Filanca, Genç Werther’in Acıları (kitap) zaten var. O nedenle bu yeni versiyona sil koyuyorum. Sevgiler. --Metal Militia 21:29, 14 Ocak 2007 (UTC)

apollo-soyuz[kaynağı değiştir]

Selam dostum, senin aciklamana dikkat etmeden ikinci kez ayni degidikligi yaptigimi farketmemisim. Tamamen iyi niyetli idi. Haklisin. Bu sekilde birakalim. Ancak belki farkindasindir Havacilik portalini kurduk ve burayi biraz kategori bakimindna duzenleyip gelistirmek icin calisiyoruz. yaptigim kategori duzenlemesi bu yuzden idi. Eger ilgili isen seni de aramizda gormek isteriz. Bu arada bir ara Soyuz projesini yazarsak ona da bir kategori acip bu maddeyi oaraya da koyabiliriz. uyarin icin tesekkur ederimErkan 20:58, 20 Ocak 2007 (UTC)

Bileşik sözcüklerin yazımı ile ilgili[kaynağı değiştir]

Bilerek bileşik yazdığınızın farkında değildim yalnızca başka değişiklikler yaparken gördüklerimi değiştiriyordum. Elbette illa Türk Dil Kurumu'nun yaptığı gibi yapacağız diye bir şey yok. Fakat yaygın kullanımı da göz önünde bulundurmamız gerek. Öte yandan "bilimadamı" ve "uzayadamı" gibi sözcüklere ilişkin -biri Türkçe kökenli öteki değilse- yalnızca hece düşmesi ya da türemesi oluyorsa bitişik yazıldığı kuralını anımsıyorum. Örneğin nakletmek, hissetmek... Eğer yanlışsa lütfen bilginizi paylaşınız.--Ufucuk 21:54, 4 Şubat 2007 (UTC)

Resim yazıları[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Resim yazılarının tanımlayıcı nitelikte olduğunu düşünüyorum ve gördükçe ekliyorum. Sonuçta ortada boş bir resmin durmasından çok daha iyi... bununla birlikte bu gerçekten senin için bir sorun teşkil ediyorsa geri çevirebilirsin, önemli değil. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 19:43, 15 Şubat 2007 (UTC)

Bu mesajı yanlışlıkla mı yazdınız? Filanca 20:45, 22 Şubat 2007 (UTC)

İleti yanlışlıkla gönderildi mi?..hem evet hem hayır. Bir defa gönderen ben değil, değişiklikleri geri almak ile görevli çırağım. Gördüğüm kadarıyla #REDIRECT gelenek yazmışsınız ve dolayısıyla deneme olarak saptandı ve uyarıldınız. Maalesef botun daha bayağı işi var. O sadece ona verdiğim kuralı kullanıcı gözetmeden uyguluyor. Kusura bakmayın. - Erhan 20:52, 22 Şubat 2007 (UTC)
Verdiğim rahatsızlık için özür dilerim..lütfen botun hataları ayıklanıncaya kadar sabredin. - Erhan 21:58, 22 Şubat 2007 (UTC)

Aslında ceza olarak maddeye bakıp hatalarımı düzeltirseniz iyi olur.. :)) Filanca 22:09, 22 Şubat 2007 (UTC)

Bu gecelik zamanım doldu, yarın sabah sınav gözetmenliğim var. Haftasonu bakmaya çalışırım. - Erhan 22:15, 22 Şubat 2007 (UTC)

Çinli/Çince konuşan Vikipedistler[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

İlk hatırladığım Kullanıcı:Donyusaint ve Kullanıcı:CenkX... başka kullanıcılar da olacaktı, isterseniz göz atabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 18:03, 25 Şubat 2007 (UTC)

Çince adların yazımı[kaynağı değiştir]

Merhaba, vakit dar olduğundan dolayı Türkçe'nin kullanımının tartışması iyi okuyamadım. Ama Çince adıların Pinyinle yazılmasına karşıyım. Türkçe harflarla Çince kelimelerin telaffuzu yazılırsa daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Pinyin, sadece Çince öğrenmek için yardımcı olan bir araçtır. Gazete ve kitaplarda kullanılamaz. Saygılarımla --Donyusaint 20:21, 28 Şubat 2007 (UTC)

  • Merhaba, İran maddesinin ismi karışmışa benziyor. Düzeltmemde bana yardımcı olur musunuz? Şimdiden çok teşekkürler, --Bahar (yine ben!) 19:38, 25 Mart 2007 (UTC)

Teşekkürler, iyi geceler, --Bahar (yine ben!) 19:58, 25 Mart 2007 (UTC)

Sayın filanca size bir şey sormak istiyorum

Sizin yüklediğiniz bu [1] resimdeki köprü Edirne'de Külliyenin yanındaki Beyazıt köprüsü mü acaba

--Tarih 06:40, 8 Nisan 2007 (UTC)

Çok uluslu şirket[kaynağı değiştir]

Merhaba. Maddeye neden taraflı şablonu koyduğunuzu tartışma sayfasında açıklarsanız düzeltmeye çalışalım. Saygılarımla. Filanca 18:14, 8 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba, Parantez içindeki "Çüş" ifadesinin kullanılması dikkatimi çekti. Yanlış anlamayın ben kişisel olarak bu şirketlerin politikalarına şiddetli bir şekilde karşıyım. Ama o kelime bana uygun gelmedi. Aslında bunu maddenin tartışma sayfasına taşıyıp, şablonu duruma göre kaldırabiliriz. Saygı benden... --Math34 18:22, 8 Nisan 2007 (UTC)

Niçin penis maddesindeki sildiğim resmi tekrar eklediniz? Taryışma sayfasına katılın isterseniz. Çocuğum bakıyor çoluğum bakıyor diyenler çok bu devam ederse iki resmide bu sayfadan kaldırmak zorunda kalcağım. İyi çalışmalar. --King-Benji QwEr 17:32, 23 Nisan 2007 (UTC)

Soyluluk unvanlari[kaynağı değiştir]

dun gece IRC'de editorlerle yapilan bir tartisma dogrultusunda turkcelestirme ve kategori birlestirme amacli olarak tekrar duzenlenmesine karar verildi.

asalet kelimesi icin soyluluk daha duzgun bir turkce olarak goruldu. unvan ise yazim kurallari dogrultusunda tercih edildi. benzer kategorilerin daginik bir sekilde bulundugu goruldugu icin de hepsinin bu baslikta toplanmasi uygun goruldu.

Bahsettiginiz tartismalardan haberim var. Konuyla ilgili Kullanıcı:Noumenon ile gorusmenizi tavsiye edecegim. Zira o irc kanalindaki tartismalar yoneticilerle yapildi ve ben de o anda baska bir madde uzerinde calisiyor olmama ragmen sadece tavsiye edileni uygulamaya koyan kisiyim. Konuyla ilgili rahatsizliklarinizi tartisma sayfalarina yoneltebilir, gerekirse oylamaya koyabilirsiniz. Acikcasi bu konu benim oncelikli olarak ilgilendigim veya ilgilenmeyi dusundugum bir konu degil. Eminim ki dusunce ve rahatsizliklariniz dahilinde gerekli bir uzlasmaya varilacak sekilde tartismalar yonlendirilecektir. Daha fazla yardimci olamadigim icin uzgunum. Iyi calismalar.


Freud ve Din[kaynağı değiştir]

Freud ve din adlı başlık hem saçaklı ve taraflı ifadeler kullanmış;"Evrim teorisiyle dinlerin savunduğu yaratılış teorileri artık bir efsâne muâmelesi görmeye başladı ve Tanrı, “yaratıcı olma” unvanını kaybetti. Üçüncü darbe ise tabiî ki, Freud’un kendisindendi. Onun öğretileriyle de insan artık Tanrı’nın yeryüzündeki halifesi olan mâsum bir varlık değildi...Darwin ile devam eden süreçte, dine bir darbe de o vurdu.dine karşı kazanılan zaferin, psikoloji ayağı da Freud’la başarılmıştı, vb" hem gereksiz enformasyon;"Sigmund Freud, “tekerlek ve elektriğin icadı kadar mühim” dediği psikanalizin kurucusudur." yapılmıştır, maddenin başlığını taraflı içerikten temizleyin yada eski haline getirin, iyi çalışmalar.--Tegiiinmesaj 16:01, 1 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba, Felemenkçe maddesindeki tartışmaya verdiğiniz desteğe teşekkür ederim. Sayfanın adının doğru imlası ile değiştirdim. Bu isimle yeni açmış olduğunuz kategorinin de adının imlasını düzeltebilir misiniz? Teşekkürler.--Ebru Barok 20:26, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkürler; sayenizde nasık kategori değişikliği yapıldığını da öğrenmiş oldum.--Ebru Barok 20:57, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Tabii ki tüm mesajı okudum.Aslında uzun bir süredir tereddüt içerisindeyim.Bir çok maddede ilk cümle dır dir gibi eklerle biterken birçoğunda bunlar yok.Bende kararsızım açıkçası .Bu arada ısrarla dırları ve dirleri savunmuyorum bunu da bilmenizi istiyorum.Benim kendi başlattığım maddelere bunları ısrarla ekleyenleri görünce bunun doğru olduğunu düşündüm ama şu sıralar bir yöneticiye sormayı düşünüyordum.Uyarınız ya da eleştiriniz için teşekkürler.Tüm değişikliklerimi geri alıyorum endişelenme...EmreSeyyal 16:14, 5 Mayıs 2007 (UTC)

Hakemlik politikası[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar bir çok kullanıcı bu tür bir kuruma ihtiyaç olduğundan bahsediyor. İnsanlardan ziyade buradaki yaşam da bu tür bir ihtiyaca işaret ediyor. Zaman kaybetmeden bu tartışmanın başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda açılan tartışmaya katılmak isterseniz sevinirim. İyi çalışmalar. Vikipedi tartışma:Hakemlik politikası ----devrimdptmesaj 14:59, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 17:25, 14 Mayıs 2007 (UTC)

adnan oktar madesindeki değişikliğininzi geri almak zorundayım çünkü tarışma sayfaında belirtmeden değişklik yapmışsınız.lütfen tartışma sayfaında belirtiniz görüşlerinizi daha sonra değişiklik uygun görülüre yapılır.--Gençosmanlı1299 14:47, 2 Haziran 2007 (UTC)

vikipedi politikaları açıktır ve yazılıdır: maddelerde değişiklik yapmak için tartışma sayfasında açıklamak gibi bir gereklilik olmadığı gibi siz de bu tür değişiklikleri geri almak zorunda değilsiniz. Filanca 14:56, 2 Haziran 2007 (UTC)ü

Eğer yazdığınız açıklama iddia niteliğindeyse vede yazılmış bilgileri taraflı şekilde kaldırırsanız bunu yapmdan önce tartışma sayfasında belirtmelisiniz sonuçta bu kişi tartışılan bir şahsiyet olduğu için değişikliklerimizi yapmadan önce tartışmalıyız.--Gençosmanlı1299 15:18, 2 Haziran 2007 (UTC)

F. gulen makalesi[kaynağı değiştir]

yurt dışındaki türk okulları sayısıyla ilgili kaynak gösterilmemiş, aktüelde geçen sayı ise güncel değil ama dokunmuyorum kendiniz düzeltin

Evet haklısın doğru yazılışı Rücu. Ben ise şapkalı yapmışım.. Neden yaptığımı bilmiyorum? sanırım kontrol etmeden bildiğim gibi yanlışını yaptım. Anlam ayrım yapmamın nedeni divan edebiyatında Rücu terimi var. Rücu sanatı olarak geçiyor. Uyarın için teşekkürler yanlışımı düzeltmiş oldum.--Boyalikus 21:36, 12 Haziran 2007 (UTC)

WOPR ne yaptığının farkında mı?[kaynağı değiştir]

Merhaba White Cat. WOPR köşeli parantez içindeki bağlantıları standartlaştırmak adına hata yapıyor, mesela, normal parantezi köşeli parantez olarak yorumlayın: "(lejand|lejandında)" kodunu "(lejand)ında" olarak değiştirmiş. Bu durum estetik bir sorun yaratıyor. Örnek için: [2] Lütfen bu duruma bir çözüm bul. İyi çalışmalar, Filanca 17:41, 16 Haziran 2007 (UTC)

Oncelikle botun yaptigi degisiklileri geri almamanizi rica edecegim, bot bir hata yaparsa bunu duzeltmek ayni bot yardimiyla daha kolay olur.Maddetakitakitaki sorunsuz calisiyor. Maddetakıtakıtakı calismiyor. Bu bir bug durumunda. Cozumunun bugzilla yoluyla bulunmasi daha verimli olur. Devlere soruyorum simdi. -- Cat chi? 17:46, 16 Haziran 2007 (UTC)
Teşekkürler :) Filanca 18:03, 16 Haziran 2007 (UTC)
Bugzillaya basvurdum, hemen ilgileneceklerini soylediler. Sorun kulliyen giderilmis olacak. -- Cat chi? 18:04, 16 Haziran 2007 (UTC)
Sorun halledildi. Bundan boyle sorun yasamiyacagiz. Sizin geri aldiginiz WOPRun degisikliklerini geri aldim bu arada. -- Cat chi? 18:19, 16 Haziran 2007 (UTC)

Yıldız tartışması[kaynağı değiştir]

Merhaba filanca.Beni bu tartışmadan haberdar ettiğiniz için teşekkür ederim.iyi çalışmalar.--Uannismsj 07:15, 22 Haziran 2007 (UTC)

Daha bitmedi o. İHA şablonunu tamamlamalıyım önce.

İyi de; "amblem" de Türkçe değil! O zaman Belirtke dememiz gerekiyor? Levent Abi ileti 21:18, 25 Haziran 2007 (UTC)

Şimdi; yanılgı deyince; ben bu 'tümceyi' bir bütün halinde yanılgı olarak görüyorum zaten: "yabancı bir dilden Türkçeye giren Türkçe bir kelime" Böyle bir şey olanaklı mı yani? Yabancı dilden geliyorsa, (bağışlayın biraz eski dile geçeceğim) Türkçe olması muhtemel bile olamaz! Sözlükle kastettiğiniz hangi sözlük? Ben TDK'yı esas aldım; orada belirtke ve imlek geçiyor. Logo İngilizce temelliyken, amblem Fransızca'dan alınmış dlilimize. Bu yazdıklarım Logo'yu savunmak değil ama amblemin de savunulmasının yanlışlığını vurgulamak için. Sonuçta artık logo da yerleşikleşmiş durumdadır. Sevgiler, iyi geceler. --Levent Abi ileti 22:06, 25 Haziran 2007 (UTC)

Tarihöncesi[kaynağı değiştir]

Selamlar Filanca. Ben böyle bi değişiklik yaptığımı dahi unutmuşum. Sanırım yazım yanlışı olduğunu düşünüp sağa sola bakmadan ayırıvermişim. Doğrusu buysa bu olmalı tabii ki de. Çok özür. Sevgiler.. --maderibeyzamsj 06:29, 5 Temmuz 2007 (UTC)

Hemen kacma ya :) 50,000 isle bogusuyorum :P -- Cat chi? 19:49, 5 Temmuz 2007 (UTC)

merhaba. isim değişikliğini kes yapıştır olarak yaptığımız için sayfanın geçmişi şeytan da kaldı. Sizin değişikliğnizi geri alıp csilianavarı siliyorum. Bikginize--Atacameñoileti 18:24, 7 Temmuz 2007 (UTC)

Tartışma:2001: Bir Uzay Destanı (film)[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba. Sizin tartışmasına katıldığınız Tartışma:2001: Bir Uzay Destanı (film) tartışması vandalizm sonucu kaybolmuş siz de boş bir sayfaya yazmıştınız. Yani sizden önce yazılanları görememiş olabilirsiniz diye size son haliyle linkini gönderiyorum. Sizin yorumunuzu en sona ekledim. Kolay gelsin--Atacameñoileti 20:10, 7 Temmuz 2007 (UTC)

Bir de sizden ricam,vandalizm ile ismi değişen madde ve tartışmaları silmenizdense (mesela burada olduğu gibi) yöneticilere haber vermeniz. Bu sayfa geçmişlerinin kaybolmaması için önemli bir ayrıntı. Keza Tazmanya şeytanı maddesindeki durum da benzer bir durum oluşturmuştu. İyi akşamlar--Atacameñoileti 20:18, 7 Temmuz 2007 (UTC)

merhaba filanca.virjinya hakkında yazdıklarının doğru olduğu kanısındayım istersen bu konuyu msn yahho vb. biryerden tartışıp ona göre işleme koy(abiliriz).--kA-ıT 08:37, 10 Temmuz 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

Hem doğrulanabilirlik hem de yapılan işlemin alıntılama olması sebebiyle uygun şekilde birebir kaynak gösterilmelidir. Kanuna giden bir bağlantı, bir yol belirtilmelidir ki her alıntının sonunda bilgiler doğrulanabilir olsun, kaynak gösterilmiş olsun. En basitinden, bu maddenin durumunda bir URL konabilir: sanırım bu bağlantıdaki Türk Ticaret Kanunu örneği gereken işlevi görecektir. Yalnız bunu da Kaynakça başlığı altında maddenin altına koymak yerine yapılan her alıntının sonrasında bir dipnot olarak gözükmesini sağlamak veya en azından alttaki kaynakçada yer alan bu bağlantıya giderek alıntının doğrulanabileceğini gösterecek ufak bir im koymak doğru olacaktır.

Bir yerde alıntı varsa, atıf varsa doğrulanabilirlik kuralını ve kaynak gösterme gerekliliğini yerine getirmek için sadece alıntılanan ana kaynağın ismini vermek yetersizdir; evet kaynak bir kanun olunca bunun aşikâr olduğu düşünülebilir ama bu yine de gereklidir. Örneğin "Bla bla kitabında konuya dair çeşitli sözler yer alır. Örneğin: ........" demek kaynak göstermek olmaz. Uygun bir şekilde dipnot veya kaynakça halinde kaynak bilgisinin veya doğrudan kaynağa erişimi sağlayacak bilgi/yolların sunulması şarttır. Ayrıca ufak bir detay: alıntıların maddeye ilk bakışta alıntı olarak gözükmesi çok önemli, bu sebeple tırnak işareti içine alıp belki yazıyı italikleştirip, yazıya normal metine oranla biraz girinti vermek yararlı olacaktır.

Sonuç kaynak gösterirken, hele hele de atıf veya alıntılama söz konusuysa, çok dikkatli olmak, mümkün olan her yerde kaynağa doğrudan erişimi sağlayacak bilgiler/yollar sunmak gerekli. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 06:16, 11 Temmuz 2007 (UTC)

Bakın, "A'da şöyle geçer" demekle kaynak göstermek olmaz. Bu noktada daha fazla dolaşmak istemiyorum. Eğer kaynak düzgün biçimde belirtilseydi de örneğin yazımında bir hata, bir düzensizlik olsaydı düzenle kordum. Fakat her ansiklopedi maddesine olması gereken şekilde kaynak gösterimi yapılmamışsa, kaynaksız korum. Bu şablonların işlevi bu. Sizin bakış açınıza göre kitabın, kaynağın isminin geçmesi kaynak gösterme ile eş anlamlı olabilir; fakat Vikipedi'deki doğrulanabilirlik kuralını, kaynak gösterme eylemini bu şekilde uygulamış olmuyoruz. Bu konuda daha fazla açıklama yapmak da, tartışmak da istemiyorum zira ikimiz de düşüncelerimizi açıkça ortaya koymuş bulunuyoruz. Bildirdiğiniz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. - Noumenon mesajkatkılar 15:34, 14 Temmuz 2007 (UTC)
Ayrı başlıklar altında koysak daha iyi olur fakat tüm madde de yeterli. Aynı kaynağı tek tek kullanabiliriz; her alıntı sonrasında kaynak aynı olsa bile belirtilmeli. Bu şekilde değişiklikleri yaptım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:28, 17 Temmuz 2007 (UTC)

ben kayıt olurken e-posta adresimi belirtmemişim yoksa bu dediğinizi çoktan yapmış olacaktım.herneyse ben sizi meşgul etmiyim.iyi günler--kA-ıT 09:58, 11 Temmuz 2007 (UTC)

Kandiliniz mübarek olsun--A-4 kağıt 20:00, 19 Temmuz 2007 (UTC)

Makalenin başlığı[kaynağı değiştir]

Makalenin başlığına bakarsanız, siyasi propaganda içerdiğini görürsünüz. İlgili makaleye bağlantı verilebilir. Vikipedi'de taraflı ya da propaganda içerikli yazılar her ne olursa olsun yasaklanmıştır. Bu açıdan bakmanızı ve ilgili değişikliği geri almanızı öneriyorum. Kanaatimce kurallara daha uygun bir davranış olacaktır. İlgilendiğiniz için teşekkürler.--Vettori 18:48, 22 Temmuz 2007 (UTC)

Eleştirinin madde de belirtilmesi, taraflı ise uygunsuz. Ben eleştiriden değil, ilgili makalenin başlığının taraflı olduğundan bahsettim. Elbette iyi yönlerinden bahsedildiği gibi kötü yönerinden de bahsedilmeli, ya da tam tersi. Fakat uygunsuz bir başlığın belirtilmesi bence kurallara aykırı. Başlık küfürlü olsaydı... Bir de bu açıdan bakmamız lazım. Referans silinsin demiyorum, referansın yanındaki taraflı açıklama silinsin ya da referans direk ilgili makaleye yönlendirilsin. Her ne olursa olsun, taraflı kısım silinir, propaganda içeren içerik silinir. Ben bu şekilde yaklaşıyorum. Teşekkürler.--Vettori 18:56, 22 Temmuz 2007 (UTC)

Selamlar lütfen Resim:Secim2007 akparti3.jpg dosyasına lisans belirtiniz.Teşekkürler.--Machiavelli' msj 11:58, 23 Temmuz 2007 (UTC)

  • filanca selam, bu sayfadaki değişiklik metni eski tarihli pekçok sitede aynen mevcut. yeni bir kullanıcı olsa elbette telif ihlal uyarısı giderdi doğrudan ama sen yapınca nedir mesele diye merak ettim. selamlar, kolay gelsin. --kibelemesaj 18:06, 23 Temmuz 2007 (UTC)
isim değişikliğini de gördüm ama, nedense orada bir karışıklık oldu.. :) o yönlendirme eski maddenin geçmişini yok etmiş sanırım. bir ara sağlam kafayla bakarım. kolay gelsin. --kibelemesaj 21:04, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Sioular dedim. Umarım beğenmişindir. Zaten bir sürü eksiklik var. İyi çalışmalar..--Boyalikus 20:35, 25 Temmuz 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği projesine davet[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.


Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var.
Lütfen → bu ← projeye katılarak bize yardımcı olun.

İzlenimcilik[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Kullanıcı:Baylan ilgili değişikliği yapmış. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 19:43, 17 Ağustos 2007 (UTC)

Seçkin madde oylaması[kaynağı değiştir]

Kondansatör maddesi seçkin madde adayı olmuştur. Teknik maddelerin kapsamlı olması gerektiği düşüncesiyle başlayıp sona erdirdiğim çalışmamda, oylamaya katılmanız beni sevindirecektir. flaWless - furKanileti 22:56, 30 Ağustos 2007 (UTC)


Yöneticiliğe aday gösterildiniz![kaynağı değiştir]

Yönetici olma koşulları[kaynağı değiştir]

Bir kullanıcının yönetici olması için, tarafsız olması, Vikipedi yapısını biliyor olması ve grup çalışmasına uygun olması gerekir. Ayrıca problemler karşısında soğukkanlılığını koruması da önemli bir gerekliliktir. Tabii ki, bütün bu özelliklerini kullanıcı olarak yaptığı çalışmalarda göstermiş olması gerekmektedir.

senin yukardaki koşullara uyduğunu ve vikipedinin daha çok yöneticiye ihtiyacı olduğunu görüyorum.Nedenlerim bunlar.Kabul edecekmisin?--PONY 16:27, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Kabul ettiğin için teşekkürler.--PONY 16:37, 31 Ağustos 2007 (UTC)

  • nasıl biliyorsan öyle yap derim, fransızca ek taşımadığı sürece problem yok.. kolay gelsin. --kibelemesaj 18:51, 31 Ağustos 2007 (UTC)
ben sayfaya yaptığım ilk yorumda öyle demişim zaten. şimdi nedense tekil daha doğru geldi. bilemedim, galiba siular daha doğru.. --kibelemesaj 18:56, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Noumenon zaten taşımış.--PONY 12:13, 1 Eylül 2007 (UTC)

Teşekküre değecek birşey yaptığımı zannetmiyorum. Başarılı olmanı dilerim.--Martianmister 14:41, 1 Eylül 2007 (UTC)

Ben teşekkür ederim.[kaynağı değiştir]

Ne demek ya öyle şey olur mu. Sizi bilen bilir. Buraya aylardır tonlarca güzel katkı yaptınız. Bunu sonuna kadar hak ediyorsunuz. Size çok başarılar dilerim.--TOBB ETÜ 19:17, 1 Eylül 2007 (UTC)

Yöneticilik başvurusu[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Yöneticilik başvurusunda artık gelenekselleşmiş bazı sorularımıza yer verdim. İsterseniz cevaplayın; eminim cevaplamanız, Vikipedistlerin nasıl bir yönetici olacağınızı anlayabilmelerine yardımcı olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 00:48, 2 Eylül 2007 (UTC)

Rica ederim , fazlası ile hakettiğinizi düşünüyorum fakat orada uzatmak istemedim. Teşekkürler, saygılar, iyi çalışmalar.. euthygenes 20:51, 2 Eylül 2007 (UTC)

8) --Kutu su 20:53, 2 Eylül 2007 (UTC)

Sevgili dostum yöneticiliği fazlasıyla hakettiğini düşünüyorum, Sevgiler, iyi çalışmalar... --Elmacenderesi E=mc2 20:58, 2 Eylül 2007 (UTC)

İnşallah olursun.Hayırlısı olsun :) --Aycan 21:17, 2 Eylül 2007 (UTC)

Estağfurullah. Ben sadece samimi düşüncemi dile getirdim. Vikipedi için hayırlısı olsun--Atacameñoileti 22:00, 2 Eylül 2007 (UTC)

Önemli Değil[kaynağı değiştir]

Kesinlikle yönetici olmanı istiyorum--Kızıl Şaman 21:27, 3 Eylül 2007 (UTC)

Politik şablonlar[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Politik içerikli babil kutuları--Martianmister 16:50, 3 Eylül 2007 (UTC)

Yöneticilik başvurusunda olumlu oy yazmış ve bir şey demişsem bilin ki hakediyorsunuz:)--A-4 18:29, 4 Eylül 2007 (UTC)

  • ne diyorsun.. yangın çıkardıklarını, çıkana üflediklerini söyleyenler bile var.. :) kolay gelsin. --kibelemesaj 18:52, 4 Eylül 2007 (UTC)
Filanca önemli değil. Kaliteli ve tarafsız bir kullanıcı olduğunu düşünüyorum.Umarım hayırlısı olur.----Ddenkelmesaj 01:07, 5 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba Beyaz Kedi. Yöneticilik seçimindeki desteğin için teşekkür ederim. İyi çalışmalar, Filanca 18:41, 4 Eylül 2007 (UTC)

Bana degil asil kendinize tesekkur etmeniz gerek. :) -- Cat chi? 15:25, 7 Eylül 2007 (UTC)
Bu arada imzaniza tartisma sayfaniza uzanan bir link koyarsaniz sevinirim. -- Cat chi? 15:26, 7 Eylül 2007 (UTC)

Selam.Ben değişikliği geri aldım.Geçmişten sorunun ne oldupuna bakabilirin.Kolaylıklar.Sağlamcıileti 09:09, 10 Eylül 2007 (UTC)

Belçika Kralları listesi[kaynağı değiştir]

Düzenle etiketi koydum çünkü biraz karışık gözüktü bana. Üstte liste, sol alt tarafta resim, sağ alt tarafta notlar. Gerçi sonra kaynak olan Fransızcasına baktım, o da aynı görünümdeymiş. Siz bilirsiniz. Umarım bozulmamışsınızdır. İyi çalışmalar. --2ulus 21:22, 14 Eylül 2007 (UTC)

Havacılık Portalına olan katkılarından ötürü bu vikibröve 01/03/2007 de Erkan tarafından verilmiştir.