Kullanıcı mesaj:Drgulcu/Arşiv2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Gülcü[kaynağı değiştir]

İlgili siteyi yeni tanıdım ve birkaç dış kayağa ekledim. Uyarınız için teşekkürler. İslam, konularda herhangi bir saptırma yapılmaması elbette titizlikle üzerinde durulması gereken bir konudur. Ancak sadece Türkiyede bile üzerinde yüzlerce uzmanın bulunduğu bu konularla ilgili olarak bu zamana kadar hiçbirşey yazılmamaış olması benim kabahatim değildir. Ancak yine de şunu belirtmek isterim ki dini saptırmalar lehte ve aleyhte yapılanlar olarak ikiye ayrılabilir ve vikipedia lehte yapılanlar ile fazlasıyla doldurulmuş durumdaydı. Benim amacım bilimsel ve nesnel bir yaklaşım getirmektir. Saygılarımla Zohak


Mesaj sayfasını silmek[kaynağı değiştir]

Merhaba, Bir şey söyleyeceğim, burada editör olmanın el kitabı diye bir şey yok. Mesaj sayfasının silinmemesi gerektiğini bilmiyordum, yani sizin mesaj sayfanız da boş, sanırım buna arşivleme deniyor, her neyse, bugün öğrendim. Haberim olsa yapacağım bir şey değildi. --Ata Kınran (tartışma) 16:09, 26 Mart 2012 (UTC)

yakin bir arkadasm oldugu icin birkac gundur intrnte giremiyorum. gecn haftki ibpyi bu haftaya aktarabilirmsn? calistay

yakin bir arkadasm oldugu icin birkac gundur intrnte giremiyorum. gecn haftki ibpyi bu haftaya aktarabilirmsn? calistay

yakin bir arkadasm oldugu icin birkac gundur intrnte giremiyorum. gecn haftki ibpyi bu haftaya aktarabilirmsn? calistay

  • Çalıştay'ın mazereti nedeniyle ödülünüzü bekletmeden ben takdim etmek istedim. İlgili mesaj, kullanıcı mesaj sayfamda. Sevgilerimle-DRGmsj 08:03, 27 Mart 2012 (UTC)
  • Ödüllendirme için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --Agnostik Çeviri Grubu (tartışma) 08:05, 27 Mart 2012 (UTC)
  • Teşekkürler, emeğinize sağlık.Pink.up mesaj 08:56, 27 Mart 2012 (UTC)

Çok yakın bir arkadaşının ölümü beni de çok üzdü. Tanrıdan arkadaşına rahmet, sana da sabır dilerim. Başın sağ olsun, ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 10:44, 27 Mart 2012 (UTC)

Görünce ben de üzüldüm. Başın sağ olsun.–h.çağrımsj 10:51, 27 Mart 2012 (UTC)
Başın sağolsun, özüre gerek yoktu.DRG msj 12:28, 27 Mart 2012 (UTC)
Başınız sağolsun efendim. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim. --i.e. msj 12:34, 27 Mart 2012 (UTC)
Başınız sağolsun, Sayın Çalıştay. Vikipedi'de yardımcı olabileceğimiz bir şey olursa çekinmeden söyleyebilirsiniz. Allah kalanlara güç kuvvet, sağlık versin....Pink.up mesaj 16:28, 27 Mart 2012 (UTC)
Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar. Artık dualarım çok sevdiğim arkadaşımla... Cekli, Pink up, Hcagri, Drgulcu, İncelemeelemani teşekkürler...--Çalıştayileti 17:15, 27 Mart 2012 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Haftanın İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Drgulcu,

Bu haftaki iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Dinozorlar listesi konulu projedeki başarılı performansınız ile 12. haftadaki projede 3. oldunuz.

Sevgilerimle...

--Çalıştayileti 17:34, 27 Mart 2012 (UTC)

Sevgili Drgulcu, gösterdiğiniz hassasiyet gerçekten çok anlamlıydı. Her şey için teşekkürler. 3.lük ödülünüzü de ben takdim ediyorum :)--Çalıştayileti 17:34, 27 Mart 2012 (UTC)

Lütfen yorumumu kendi fikrinize göre çıkarmayın. İfadem uygunsuz değil ve polemik yaratacak bişeyde değil. Ben fikrimi belirttim ve arkasındayım. Kullanıcıya haber verildi demişsiniz. Yaptığınız son derece yanlış. Bu konuyu büyütmeyelim. Sanırım yorum yaparken kendi fikirlerimi yazabilirim.DRG msj 22:43, 25 Mart 2012 (UTC)

Geç gördüm, kusura bakmayın. Vikipedi'de sakıncalı veya kişisel saldırı içeren yorumlar çıkarılabilir, bu hep vardı ve topluluğun iyiliği amaçlanır. Fikirlerinize karışan yok, önemsiz değişiklikleri vardediğiniz kullanıcıya daha sonra destek vermeniz de ilginç. İyi günler. --Berm@nyaİleti 12:30, 28 Mart 2012 (UTC)
  • Merhaba, şu yorumunuzu gördüm de. Kendini üstün göstermeye çalışan editörleri öğrenebilir miyiz? Bir de nasıl kendilerini üstün göstermeye çalıştıklarını söylerseniz memnun olurum. Sevgiler, iyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 12:14, 28 Mart 2012 (UTC)
şurada bir miktar bilgi var. Yorum demek "bence" demektir. Kimseye hakaret içermeyen, yanlışlığı ispatlanamayacak bir düşünce (önemli katkı, önemsiz katkı meselesi), herhangi bir politikaya dayandırılmadan, kullanıcıya haber verilmeden, kendi fikrince, 3. şahıs olarak siliniyorsa burada meşru özgürlüğüme müdahale var demektir. Bu da özgür ansiklopedi fikriyle çelişir. "Bence" buna kimsenin hakkı yok. Destek meselesine gelince zaten ilgili sayfada gerekçemi açıkladım. Not1: Benim de önemsiz değişikliklerim var. Not2: Konuyu daha fazla uzatmamak ve son gelen mesajı cevapsız bırakmamak için kendi son mesajım olarak kullanıcının sayfasına değil kendi sayfama ekliyorum.DRG msj 19:30, 28 Mart 2012 (UTC)

Hazır aktifken şu sayfayı şu sayfaya yönlendirebilir misin? Anonim kullanıcılar yönlendirme yapamıyor. İyi çalışmalar.--88.233.55.242 13:47, 28 Mart 2012 (UTC)

Bununla ilgili kaynak verirseniz tabi ki yönlendirme yaparım. Saygılar-DRG msj 14:11, 28 Mart 2012 (UTC)
Maddeyi aslında ben açmadım, sadece Türkçeleştirme amaçlı diğer ikinci verdiğim bağlantıdaki maddeyi açtım. Sonrası malum, yönlendirme gerekti. Kayda değer olmadığına dair bir şablon daha koyulabilir. Çıkmalıyım, geresi Vikipedistlere kalıyor. Kolay gelsin. --88.233.55.242 14:19, 28 Mart 2012 (UTC)

Merhaba. Şu yorumunuzda geçen kişisel ifadeleri düzeltmenizi rica edeceğim. Vikipedi'de hiçbir kullanıcının diğerine karşı şu ya da bu biçimde üstünlüğü olamayacağını ve bu tür yorumların bizi konudan uzaklaştırdığını unutmayalım lütfen. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Superyetkinileti 17:43, 28 Mart 2012 (UTC)

Değişiklik için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:52, 28 Mart 2012 (UTC)

sürüm onaylama[kaynağı değiştir]

Merhaba Lady Gaga sayfasındaki bu sürümü neden onayladınız acaba? Var olan bilgi çıkarılmış. --— heddagabler13:57, 29 Mart 2012 (UTC)

  • Merhaba, İngilizceniz iyi sanırım, Albulena Muharebesi'nde birkaç şüpheli cümle var, onlarla ilgilenecek vaktiniz var mı? --Berm@nyaİleti 13:26, 31 Mart 2012 (UTC)
Tamam. Değişiklik penceresini açıp Ctrl+F yapıp <!-- yazarak sırayla şüpheli cümleleri bulabilirsiniz. Çevirirken düzenleyecek kişiye kolaylık olsun diye gizli notlar koymuştum. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 14:07, 31 Mart 2012 (UTC)

dış bağlantılar[kaynağı değiştir]

merhaba, birçok maddeye bir siteyi dış bağlantı olarak ekliyorsunuz. bu birçok açıdan sorunlu bir durum. genel kabul görmeyen hiçbir siteyi bu şekilde eklemek uygun değil. durdurursanız sevinirim. kolay gelsin. --ki bl 12:12, 2 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba. Dış bağlantı eklediğim maddeler Esmaül hüsna (Allah'ın güzel isimleri) maddeleri. Oradaki daha önce verilen bozuk dış bağlantıyı yenileriyle değiştiriyorum. İsimler bir grup olduğundan her zaman birlikte yer alırlar. Sitelerde tek tek yer almazlar. Bulabildiğim en ayrıntılı siteleri ekledim. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sitesinde bulamadım. Saygılarımla-DRG msj 12:17, 2 Nisan 2012 (UTC)
esmaül hüsna'ya bir bütün olarak yer veren onlarca site var internette. bu yüzden, bu toplu eklemeyi hangi nedenle yaptığınızı merak etmiştim. selamlar. --ki bl 13:15, 2 Nisan 2012 (UTC)

Anabolik steroid[kaynağı değiştir]

Selamlar. Anabolik steroid maddesini açmanız mümkün müdür acaba? Benim ilgi alanım olmadığından yanlış bir şeyler yapmak istemiyorum :)--RapsarEfendim? 18:31, 6 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba. Anabolik steroid maddesini taslak şeklinde açmaya çalıştım umarım yardımcı olabilmişimdir. Aslında ilgimi çeken bir konu ama vaktim olmadığından şimdilik taslak oldu. Kolaylık dilerim.DRG msj 19:16, 6 Nisan 2012 (UTC)

Teşekkür ederim. Atletizmde olimpiyat rekorları listesi isimli maddede yer alan bir bağlantıydı, SL yolunda engel olmasın diye rica etmiştim :) İyi geceler.--RapsarEfendim? 19:19, 6 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba i.e. Düzenleme amacıyla Karbonik anhidraz maddesini incelerken son derece bilimsel bir dille yazılmış olduğunu gördüm. Google aramalarımda bir sonuç çıkmadı, kaynaklar mevcut ancak viki dilinde eklenmemiş kopyala yapıştır gibi, İngilizce ve diğer dillerin kaynaklarıyla eşleşmiyor. Bir kitaptan alıntı olabileceğini düşünüyorum. Bu durumda telif durumu açısından ne yapmayı önerirsin. Kuvvetli şüphe deyip sil etiketi koysak mı?DRG msj 18:08, 9 Nisan 2012 (UTC)

Güzel bir tespit yapmışsınız. Özgün araştırma var veya bir kitaptan alınmış gibi gözüküyor. Mkucuk zaten yalnızca bu maddeyi 10 Mart 2008 tarihinde eklemiş ve bir daha katkı yapmamış. Aynı durum burada da vardı ve söz konusu madde silindi. Belki Rapsar veya Kibele bir göz atabilir. Ben maddeyi VP:SAS'a taşımanı veya basit telifsiz ve özgün içerik olmayacak şekilde yeniden düzenlemeni öneririm... Kolay gelsin...--« ί.е. ℳ§₮» 18:21, 9 Nisan 2012 (UTC)
Teşekkür ederim. Sanırım SAS'a taşımak daha doğru olacak. Ancak bunu sizden rica edebilir miyim? SAS'a taşıma konusunda çok tecrübeli değilim, biraz uğraş ile yaparım ancak şu an müsait değilim. Saygı ve sevgilerimle-DRG msj 18:30, 9 Nisan 2012 (UTC)
Ne demek, elbette. Ancak ben küçük bir şekilde düzenleme taraftarıyım. Bir bakayım.--« ί.е. ℳ§₮» 18:32, 9 Nisan 2012 (UTC)

Tıp maddeleri çeviri çağrısı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar, şuradaki çağrının ilginizi çekebileceğini düşünerek haber vermek istedim. İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 21:30, 1 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba Drgulcu. Maddenin tartışma sayfasında izah etmiştim orayı görmemişsin sanırım. Kullanıcının şeriat maddesindeki değişikliğini inceledim, çıkarılması/düzeltilmesi gereken az bir kısım vardı. Bunun yanısıra "İslam'ın inmesi" gibi taraflı ifadeleri de güzel bir Türkçeyle düzeltmişti. Bu gibi durumlarda -kullanıcının başka değişikliklerine bakarak- tüm değişikliklerini silmek yerine düzenlemek daha uygun olur diye düşünüyorum. Ayrıca "nasılsa mimli Zohak bu" diye ihmal etmeyip, neden geri aldığını izah eden bir değişiklik özeti bıraktığın için de teşekkürler.--Abuk SABUKmsj 19:16, 3 Mayıs 2012 (UTC)

Değişiklik çakışması[kaynağı değiştir]

  • VP:EB'da değişiklik çakışması ile ilgili sıkıntınızı gördüm. Ben bunu oldukça sık yaşayan birisi olarak çözdüm. Şimdi değişiklik çakışması sayfası geldiği zaman, tarayıcının muhtemelen en sol üstte bulunan geri butonuna tıklıyoruz, bizi sayfadan ayrılacağımız konusunda Javascript uyarıyor. Farketmez, tamam deyip geçiyoruz. İşte önümüzde değişiklik çakışması olmadan önceki yazdıklarımız. Şimdi söz konusu madde veya tartışma sayfasını farenin ortasına tıklayarak veya yeni sekmede ya da yeni pencerede aç diyerek başka bir yerde açıyoruz. Burada düzenle dedikten sonra, değişiklik çakışmasından kurtardığımız bilgileri tekrar etkiyoruz. Hepsi bu kadar. Kolay gelsin....--« ί.е. ℳ§₮» 09:20, 4 Mayıs 2012 (UTC)
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, birkaç kere, yarım saatte yazdığım metni bu çakışma yüzünden kaybettim, can sıkıcı bir durum gerçekten, çok yararlı oldu bu. Kolay gelsin-DRG msj 09:25, 4 Mayıs 2012 (UTC)
Rica ederim. Kolay gelsin...--« ί.е. ℳ§₮» 09:26, 4 Mayıs 2012 (UTC)

Wilson hastalığı sayfa biçim kontrolü[kaynağı değiştir]

Merhaba Sevgili Drgulcu,

Farkettiğin üzere Rapsar'ı biraz fazla sıkmaktayım, her ne kadar kendisi bu durumdan rahatsız olmasa da :D Yeni bir çeviri yaptım, senden ricam çeviri yaptığım sayfadaki Türkçe kurallarına tam uymuş muyum, uymamış mıyım bir kontrol eder misin? Ve şu şablondaki bazı yerler boş kaldı. Silince hata veriyordu o yüzden silmedim. Ancak şimdi boş gözüküyor. Bu sorunu halledebilir miyiz? Misal: MeSH, ICD-10 kodu, ICD-O kodu boş gözüküyor. Bununla ilgili hiçbir Wikipedia sayfasında bilgi yok. Son olarak sayfayı koruma amaçlı kontrol işareti koyar mısın?

Wilson hastalığı Raksidelic (mesaj) 14:43, 4 Mayıs 2012 (UTC)

Şablon sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bakabilir misin bir?--RapsarEfendim? 15:31, 5 Mayıs 2012 (UTC)

Tekrar merhaba Rapsar, şu sayfada ki derinliğin anlamını biliyor musun?-DRG msj 19:00, 5 Mayıs 2012 (UTC)

Yeni fark ettim, açıklama yazmışlar. Anladığım kadarıyla maddelerin değil Vikipedistlerin kalitesini gösteriyormuş. 4. sıradayız :)DRGmsj 19:00, 5 Mayıs 2012 (UTC)
Aslında tam olarak kalite değil. Yanlış bilmiyorsam madde sayısı/değişiklik sayısı gibi bir şeydi. Dediğim gibi tam bilmiyorum; ama vandalizmin yüksek olduğu Vikilerde yüksek olduğunu ve tam olarak kaliteyi yansıtmadığını biliyorum. Köy çeşmesinin arşivlerinde derinlik diye aratırsan bulabilirsin tam olarak.--RapsarEfendim? 19:44, 5 Mayıs 2012 (UTC)
"The "Depth" column (Edits/Articles × Non-Articles/Articles × Stub-ratio) is a rough indicator of a Wikipedia’s quality, showing how frequently its articles are updated. It does not refer to academic quality, which cannot be computed, but to Wikipedian quality, i.e. the depth of collaborativeness—a descriptor that is highly relevant for a Wikipedia." şeklinde bir açıklama yazmışlar, sonradan gördüm-DRG msj 19:49, 5 Mayıs 2012 (UTC)
Yani değişiklik sayısı ve taslak oranımız arttıkça derinlik artıyor :) Burada vandalizmler de iki değişiklik sayıldığından (geri almayla birlikte) bayağı bir arttırıyor dolayısıyla :)--RapsarEfendim? 19:53, 5 Mayıs 2012 (UTC)
O zaman tanım biraz Polyannaca olmuş desene :) Vandallar cenneti miyiz neyiz :(-DRG msj 19:58, 5 Mayıs 2012 (UTC)
İnternetteki Türkçe verilerin azlığı, olan bilgilerinin de birbirinin tekrarı olması, -Türk milleti şöyledir, bizim halkımız böyledir gibi söylemlere "uyuz" olsam da- genel bir tecrübesizlik/bilgisizlik ve biraz da tembellik sebebiyle vandalizm fazla, bence :( Arapça da öyle İbranice de mesela. İskandinavların ise çalışkan yapısı hesaba katıldığında demek ki iklimle doğrudan alakası var bunun :)--RapsarEfendim? 20:02, 5 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba. Hoşgeldin şablonu atarken {{kopyala:hoşgeldin}} şeklinde atmak gerekiyor. Aksi takdirde imza çıkmadığı gibi şablondaki değişiklikler kullanıcının mesaj sayfasına da yansıyor. Elinize sağlık, iyi çalışmalar... --seksen 21:06, 5 Mayıs 2012 (UTC)

Hoşgeldin mesajı[kaynağı değiştir]

[1] burada kopyala: olmadan kullanmışsınız. Kolay gelsin. MEOGLOBAL (mesaj) 09:55, 6 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba Drgulcu, umarım iyisindir. Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahipleri listesi maddesindeki çalışman bitti mi? Yanılmıyorsam SL yapmak istiyordun, 7 günden uzun süredir çalışma olmadığı için şablonu kaldırdım. Haberdar edeyim dedim. Sevgiler, saygılar. --Berm@nyaİleti 13:45, 6 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba Rapsar, sayfana yazayım dedim, araştırmaya gerek yok zaten tam oturtamamıştım kafamda. Dün "İnception" filmini izledim, izlediysen hani orada diyor ya "Fikir bir virüs, bir parazit gibidir. Çok bulaşıcıdır. Ufacık bir fikir çok büyük bir hale gelebilir. Büyüyerek seni ifade edebilir ya da yok edebilir.". Filmden sonra benim de aklıma "niyeyse" bu portal meselesi takıldı, dakikalarca iki şeklide tekrarladım durdum, dedim ilk işim sabah bunu yazmak olsun. Sağolasın iki dakika da kurtardın beni bu dertten :)) Sanırım kendi kendime "fikir yerleştirmesi" yaptım :)- Hadi kolay gelsin-DRG msj 07:55, 7 Mayıs 2012 (UTC)

:) Güzel filmdir. Üstüne bir de Memento'yu tavsiye ederim :) Hiç konusunu falan filan okumadan izle derim :) İyi günler, sana da kolay gelsin.--RapsarEfendim? 07:58, 7 Mayıs 2012 (UTC)
Teşekkürler, film hastası olduğum için onu da kaçırmadım tabi. Sanırım IMDb'nin Top 250 sinin çok eskiler hariç çoğunu izledim. Şöyle kıyıda köşede kalmış çok bilinmeyen bildiğin kaliteli filmler varsa önerilere açığım :) DRG msj 08:16, 7 Mayıs 2012 (UTC)
Olmaz mı? :) Tarantino'nun Jackie Brown'u var. Pek bilinmez (en azından duymuyorum fazla) ama güzeldir. Guy Ritchie'nin tüm filmlerini gözü kapalı izleyebilirsin. The Fall var, sanat eseridir bence.Deux D'Enfants var. Aklıma ilk gelenler...--RapsarEfendim? 13:17, 7 Mayıs 2012 (UTC)
Teşekkürler öneriler için. Hemen almaya gidiyorum. Guy Ritchie'nin filmlerini izledim tabi ki kaçmaz. RocknRolla nasıl? The Fall 2006 yapım olan mı?DRG msj 16:58, 7 Mayıs 2012 (UTC)
Almaya? :) Neyse, RocknRolla harikadır. Ama ilk filmi olan Lock, Stock and Two Smoking Barrels mükemmeldir, bence :) Bir de Snatch var. Bunların üçü de birbirine çok benzese de hepsinde ayrı bir tat var :) The Fall 2006 yapımı olması lazım, evet. Ruh halin nasıl bu arada? Ona göre daha uygun öneride bulunayım istersen :)--RapsarEfendim? 17:01, 7 Mayıs 2012 (UTC)
Evet, çok zenginim, para saçmak istiyorum :) Bunların içinden sadece RocknRolla'yı izlemedim, diğerleri harika gerçekten. Ruh halim, kıpır kıpır, coşkulu, hareketli aynı zamanda duygusal, romantik ve sinirli, gergin. Ortaya karışık yani :)-DRG msj 17:16, 7 Mayıs 2012 (UTC)
O zaman tam The Fall havandasın ;)--RapsarEfendim? 17:18, 7 Mayıs 2012 (UTC)
  • Araya giriyorum :) Göz misafiri oldum da, şunu, bi de şunu izle derim. Sakin tempolu filmleri seviyorsan, bunu da tavsiye ederim. Bu filmi izledikten sonra, filmi izlemediğin her güne lanet edeceksin :) Hepsini de kendi dilinde altyazı ile izlemek lazım, o zaman ayrı bir zevk alıyor insan. Sevgiler. --Berm@nyaİleti 13:27, 7 Mayıs 2012 (UTC)

Hoş geldin mesajları[kaynağı değiştir]

Merhaba. Öncelikle yeni kullanıcılara hoş geldin mesajları gönderme çabanızdan dolayı teşekkür etmek isterim. Fakat şablonları "kopyala" ifadesi olmadan kullanmanın bazı dezavantajları var. Bu sebeple kullanacağınız şablonu {{kopyala:Şablonadı}} şeklinde kullanmanız uygun olacaktır. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 19:33, 7 Mayıs 2012 (UTC)

Tamamdır. Sizden önce de arkadaşlar uyardılar bu konuda. Artık dikkat ediyorum. Yine de teşekkürler uyarı için. Kolaylıklar dilerim.-DRGmsj 10:51, 8 Mayıs 2012 (UTC)

Bir Madde İle İlgili Kişisel Rica[kaynağı değiştir]

Deniz Gezgin Maddesini Vikipedi'ye yeni yeni alışan biri olarak yazdım. Elimdeki verileri iyi kullandığımı düşünüyorum. Yazdığım madde bir başka kullanıcı tarafından hızlı bir şekilde, silinecek madde olarak işaretlendi. Hiç bir sebep belirtilmedi. Gönderdiğim mesaja da cevap alamadım. Madde silinmeden tek tanıdığım merci olan sizin incelemenizi rica ediyorum. Kolay gelsin. BaşarılarHalitcelik (mesaj) 22:27, 8 Mayıs 2012 (UTC)

Merhabalar. Yazdığınız maddedeki sil şablonu başka bir kullanıcı tarafından kaldırılmış daha sonra yetersiz kaynak etiketi eklenmiş. Sanırım ilk başta sil etiketi konulmasının sebebi doğrulanabilir kaynak yetersizliği olsa gerek. şuradan politikaya bakabilirsiniz. Kolay gelsin-DRG msj 09:07, 9 Mayıs 2012 (UTC)

Anlam ayrımı sayfaları[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, bu aralar anlam ayrımı sayfalarıyla ilgileniyorum. Bazı sayfaların "Örnek" bazı sayfaların da "Örnek (anlam ayrımı) şeklinde yazıldığını gördüm. Mesela Şuradakiler. "Örnek (anlam ayrımı) şeklinde olanları taşıyacak mıyız? Kontrol ederken nelere dikkat ediyoruz? Kolay gelsin-DRG msj 17:06, 9 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba. Şimdi, bir kavramın esas anlamı (başka bir deyişle akla gelen ilk anlamı-gerçek anlamı) ansiklopedik değer taşıyorsa, o maddenin adı sade, yani parantezsiz oluyor. Kırmızı, mavi, burunvs. Yine şehir maddelerinde de bu akla gelen ilk anlam, büyüklük kavramı söz konusu; Manchester, Karacasu vs (aynı isimde başka yerleşim yerleri var; ama akla ilk bunlar geliyor, bunlar daha büyük). Bir de eserler ve kurgusal karakterlerle ilgili madde adları var şu an aklıma gelen. Bir film, kitaptan uyarlanıyorsa kitap maddesi "xxx", film maddesi ise "xxx (film)" oluyor. Aynı isimde başka madde yoksa anlam ayrımı sayfası gereksiz, çünkü kitap maddesinin üstüne "kitaptan uyarlanan film için xxx (film) maddesine bakınız" etiketi koyuyoruz. Ancak başka filmler de uyarlanmışsa, yahut aynı isme sahip başka maddeler olursa anlam ayrımını oluşturuyoruz. Bu noktada da iyiye ayrılıyor işlemler yine :) Eğer kaynak, yani o addaki ilk eser kitapsa, bu anlam ayrımı sayfasına parantez ekliyoruz. Ancak kitapla aynı ada sahip olan ve kitapla alakasız başka bir eser varsa, akla ilk gelen hangisi bilinemeyeceğinden anlam ayrımı sayfasını "xxx" yapıyoruz, sonra diğer madde adları için uygun şekilde parantezler kullanıyoruz. Biraz karmaşık gözükse de basit bir sistem. Kafanda soru işareti bırakan anlam ayrımı sayfalarını yazarsan (şunda niye parantez var, bunda niye yok falan) örnek üzerinden gideriz, daha rahat anlaşılır.--RapsarEfendim? 17:14, 9 Mayıs 2012 (UTC)
  • Merhaba, sanırım şablon yardımcısı kullanmıyorsun. Tercihlerim > Küçük Araçlar'dan bir tik atarak kullanmaya başlayabilirsin, veya bir hizmetliden yardım isteyerek monobook üzerinden halledebilirsin. Sevgiler. --Berm@nyaİleti 17:53, 12 Mayıs 2012 (UTC)

Haftasonu Hediyesi[kaynağı değiştir]

E=M.C2 Barnstarı
Tıp ile ilgili maddelere değerli katkılarınızdan ötürü lütfen bunu kabul ediniz. ahzaryamedileti 07:33, 9 Haziran 2012 (UTC)

VikiProje Siyaset'e Davetlisiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyenSiyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

AtakanCanileti08:41, 10 Haziran 2012 (UTC)

Yorumun hakkında[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kendi hizmetli adaylığımda bir yorum yapsam kendime, hemen hemen bunun gibi bir şey olurdu herhalde :) Hizmetli seçilip seçilmemem değil, topluluğun gözünde önemli bir yer edinmem yeterli :) Hizmetli olsam da her yerde görüşümü belirtmeye çalışacağımdan ne SAS, ne kategori tartışması ne de başka bir tartışma sonlandırabileceğimi düşünüyorum :) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 11:17, 12 Haziran 2012 (UTC)

Gece hediyesi[kaynağı değiştir]

-
Geceyi gündüzü dikkate almadan yaptığınız değerli katkılar için... Katkılarınızın artarak devam etmesi dileğiyle. Sevgiler saygılar. --Berm@nyaİleti

IBP Proje sorumluları[kaynağı değiştir]

IBP'nin yürütülmesi işini desteklemeye ve güçlendirmeye adayım.Şuraya ilgi gösterebilir misiniz? Desteğinizi bekliyorum. Sargon (mesaj) 08:38, 18 Haziran 2012 (UTC)

Açılan maddeler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bunu sağlayan tüm araçlar ne yazık ki devre dışı kalmış. MediaWiki API'sini inceleyip benzer bir betik oluşturmaya çalışacağım. İyi vikiler. --Superyetkinileti 17:48, 19 Haziran 2012 (UTC)

Açtığınız maddelere şuradan ulaşabilirsiniz.--Superyetkinileti 18:39, 20 Haziran 2012 (UTC)
Rica ederim, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:52, 20 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba Drgulcu. Kurulum sonrası ayarları tr.wikipedia için olarak değiştirdim. By default en.wikipedia seçili geliyor çünkü. AWB olayı benim için de çok yeni bir deneyim. Örneğin, Summary de yazacak ifadeyi kaç kez girmeme rağmen kendi bildiğini okumaya devam ediyor :)) Bende de Chrome kurulu ve editbox içerisine girince klavyem Türkçe karakterleri unutup İngilizce karakterlere geçiyor :)) Biraz pain in the *ss olacak gibi gözüküyor ama çok harika imla ve başka hataları yakalama özellikleri var. Çok teşekkürler. Size de kolay gelsin. Tatanka Iyotanka (mesaj) 13:14, 24 Haziran 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu:Kaynakları eksik maddelerin kaynaklandırılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 25.06.2012 günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfenbu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 05:46, 25 Haziran 2012 (UTC)

elinize sağlık![kaynağı değiştir]

tam da bu maddenin ingilizcesini okuyordum geçenlerde ve şimdi baktım türkçesini yazmışsınız. elinize sağlık! Benvewikilerim (mesaj) 16:00, 28 Haziran 2012 (UTC)