Kullanıcı:Sağlamcı/Aralık Arşiv

Vikipedi, özgür ansiklopedi

perde[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar, evet ticari bir marka. Engellendi, teşekkürler. --Metal Militia ileti 11:02, 2 Aralık 2007 (UTC)

Türk Donanması ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Nasılsınız? Demin Nagasaki maddesindeki sorunuza yanıt vermiştim. Fakat tam yanıt olmamıştır. Bu sefer size şunu soracağım. Türk Donanması ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bu iki madde birbirlerine benzemiyor mu? Türk Donanması maddesi Osmanlı dönemini de anlatıyorsa geri kalan kısmı aynı şeyi anlatıyor. Bundan sonra farklı nitelikleriyle gelişirlerse sorun yoktur. Aksi halde birleştirilmesinin daha uygun olduğunu düşünüyorum. Ne dersiniz? Takabeg 12:09, 2 Aralık 2007 (UTC)

P.S. Şükrü Saracoğlu'nun Time dergisi kapağı ilave ettim. Fenerbahçe Spor klübünden de o zatın fotoğrafını istemiştik. Henüz yanıt gelmedi ve yerine İngilizce 'Fenerbahçe' maddesinde yapılan vandalizm hakkında bana şikayet etmişti. Sonra yanıt gelecekmiş (Presidents kısmında Bin Ladin, Tecavüzcü Coşkun v.s. vardı da:))). İyi çalışmalar. Görüşmek üzere. Takabeg 12:09, 2 Aralık 2007 (UTC)
Evet. Doğrusu o idi (Nagasaki..) Teşekkür ederim. Onun ingilizcesini bulacağım. İyi çalışmalar. Takabeg 13:27, 2 Aralık 2007 (UTC)
Biliyor musunuz? O sitenin Korecesi var. Ben de yeni farkettim. Gerçekten Nagasaki'de öldürülerin çoğu Japonlar ve ikinci sırada Koreliler, az sayıda Çinliler, Hollandalılar ve İngilizler. İngilizcesi için doğrudan doğruya oraya soracağım. İyi çalışmalar. Takabeg 13:33, 2 Aralık 2007 (UTC)

Teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

Elbette itirazım yok. Lütfen gerektiği gibi değiştirin. İlginize teşekkür ederim. --Yalhı 17:46, 3 Aralık 2007 (UTC)

  • Haklıydınız; şimdi daha iyi oldu. Elinize sağlık :) --Yalhı 17:52, 3 Aralık 2007 (UTC)
  • Bir madde daha yazmak istiyorum: Prof. Dr. Necati Demir. Ancak, kolay ulaşılabilirlik için bana, maddede makam yazılmamalı gibi geliyor. Şu şekillerde yazabilirim. Hangisi doğru olur? Veya nasıl yazmalıyım?:
  1. Prof. Dr. Necati DEMİR,
  2. Prof. Dr. Necati Demir,
  3. Necati DEMİR, (Prof. Dr.)
  4. Necati Demir, (Prof. Dr.)
  5. Necati DEMİR,
  6. Necati Demir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. --Yalhı 18:19, 3 Aralık 2007 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Uzun zamandır üzerinde çalışma yaptığım Erozyon sayfasını kaliteli madde adayı göstermiş bulunmaktayım. Bu maddenin kaliteli madde seçilmesi kadar gerçekten kaliteli olmasıda benim için çok önemli bu yüzden madde ile ilgili görüşleriniz benim için çok önemli olacaktır. Ayrıca maddeye destek vermiş olan kullanıcılardan Kullanıcı:ÖrdekÖzgür'ün oyunun iki ay üye olmadığı gerekçesiyle silmişsiniz fakat kontrol ettiğim kadarıyla oy verdiği tarih itibariyle 65 günlük üyeliği bulunmakta ve 150 üzerinde katkıda bulunmuş.Bilgilerinize... İyi çalışmalar.--Arjety 18:57, 3 Aralık 2007 (UTC)

Ana Sayfa Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Benim ana sayfa ve günün maddeleri konusunda bir işbirliği fikrim var. Bunu sanırım takım oluşturarak yapabiliriz. Geçmişte sizin de bu konuyla ilgilendiğinizi gördüm. Sizin de görüşünzü almak istedim.--dsMurat 20:17, 4 Aralık 2007 (UTC)

Ben de bu konuya maalesef fazla vakit ayıramıyorum. Ama umarım şartlar değiştiğinde veya biri böyle bir takım kurduğunda bu etkinliğin içinde olmak isterim. --dsMurat 21:02, 4 Aralık 2007 (UTC)

ansiklopedik???[değiştir | kaynağı değiştir]

Açtığım konu asiklopediktir. Bahsi geçen şahısla ilgili bilgiler doğrudur! Şuanda aktif olarak dışişleri bakanlığına bağlı ve Düzce belediyesi Avrupa temsilcisi olarak Viyanada görev yapmaktadır. INTERPROPI kuruluşu Başkanlığınıda sürdürmektedir.verdiğim bilgiler doğrudur, şahsın doğu tarihi yeri ve verilen tüm kimlik bilgilerinde doğru olduğu tarafımca tahaüt edilmiştir. sizin göreviniz verilen bilgilerin ansiklopedik olmadığını kontrol etmektir, keyfi olarak canınızın isteğine göre karar veremezsiniz. bir metnin ansiklopedik olmayışı verilen bilgilerin gerçekçi olmamasına, yanlış olmasına yada gereksiz olmasına bağlı olabilir.Buna açıklama getirmeniz gerekmektedir! aksi taktirde size verilen görevi doğru yapmadığınıza dair merkeze yazı yazacağım!burada işi gücü olan insanlarız, saatlerimi böyle gereksiz işlerle harcamaya hakkınız yok!


Aşağıda örneği metinlendirmişsiniz... hiç mi ansiklopedi açıp okumadınız? ansiklopedik olarak nitelendirdiğiniz metinlere bir bakın! yüzlerce bu tipte metin bulunmakta!

Kemal Alaçayır 05.10.1969 Erzincan-Refahiye dogumlu olan Kemal Alaçayir 40 günlükken ailesi ile beraber Almanya’ya yerlesti.Ilk-orta-lise egitimini Almanya’da konservatuarda tamamladi. Onun kökünde zaten müzik vardi yillar önce köy dügünlerinde davul-zurna çalan dedesi, baglama çalan bir baba 45 lik plak döneminde 12-13 tane albümü bulunan bir anne onun çocukluktan o asiyi almasina yetmislerdi.Bunun yanin ada kendisindeki yetenek eklenmesi ile ilk sahne deneyimini 4 yasinda iken Belçika’da annesinin sahnesinde yasamisti.Daha ileriki yillarda müzige olan aski ve azmi sayesinde 9 yasinda iken 1979 yilinda o yil dünya çapinda yapilan bir organizasyonda dünyanin en iyi ikinci çocuk müzisyeni seçildi. Dokuz yasina geldiginde artik yasitlarindan çok farkli bir yasam tarzi vardi,en sevdigi oyuncagi baglamasi ile Arif Sag albümlerindeki o dört telli çalinan eseleri çalmaya baslamistir. Almanya’da süren müzik hayatina artik Türkiye’de devam etmek için kesin dönüs yapip Türkiye’ye yerlesiyor,askerlik hizmetini Türkiye’de tamamliyor.Artik profesyonel olarak müzik piyasasinda kendinden söz ettirmeye baslamisti .Konservatuar yillarindaki kök egitimi olan sazlari bateri ve piyano ile arasinda soguk rüzgarlar estiren Kemal Alaçayir saz,baglama,cura,cümbüs,idov,kopuz,tar,gitar,perde siz kisacasi baglama ve ailesi ile beraber albümlere refakat ediyor ve yönetmenlik yapiyor.Halen Istanbul’da kendi stüdyosunda çalismalarina devam etmektedir.

Merhabalar. Engellendiğiniz için buradan cevap veriyorum. Kayda değerlik kıstasları açıktır. Ansiklopedik öyle sizin anladığınız gibi sadece doğru bilgi değildir. Örneğin ben kendimle ilgili bir madde oluşturdum diyelim. Bütün bilgilerin doğru olduğu kesin çünkü kendim yazıyorum. Sizce ansiklopedi de yer verilebilecek bir madde olur mu? Vikipedi işleyişi böyle gösterdiğiniz tarz örneklerle yürümüyor maalesef. Yani böyle bir madde var ben niye kayda değer olmayan bir madde ekleyemiyorum gibi bir açıklama doğru değil. Her madde kendi içinde değerlendirilir. Bahsettiğiniz madde gözden kaçmış, 100 000 den fazla kayıtlı üyesi olan hergün bir sürü vandalizme maruz kalan bir oluşumda böyle gözden kaçmalar gayet normaldir. Bilgilendirmeniz sayesinde madde Hızlı silme kriterleri madde 6 gereği silinmiştir. Eğer maddesini girdiğiniz kişinin VP:KD değer olduğunu gösterirseniz(ki ansiklopediklikden kasıt budur) madde kalabilir herhalde. Saygılar.Sağlamcıileti 19:12, 5 Aralık 2007 (UTC)

Önce sayfanızdaki ansiklopedi tanımını değiştirin. Sonra bana ansiklopedinin ne olduğunu anlatırsınız.

Sizin sayfanızdaki yanlış tanım: ἐγκύκλιος παιδεία, engkuklios paideia "dairesel eğitim" veya "genel eğitim"

engkuklios paideia :-) böyle mi? yazılıyor doğrusu. traskripsiyon hatası yapmışsınız, bahsi geçen 100.000 üyenize rezil olmayın. internet ansiklopedisi daha ansiklopedinin tanımını yazarken hata yapızorlar... demesinler.

size yardımım olsun ἐγκ (enk) ύκλιος (yklios) paideia alamıda güzel türkçede genel kültür yada bilgidir. dairesel kelimesini nerede buldunuz :-)

yasakladığınız nickim illuminatiiii latince ışık saçan anlamına gelir yada ışık saçmak olarakta kullanılabir türkçe paragrafında illuminati il.lu.mi.na.ti -- \il-.u:-m*-'na:t-e-\ yerine illuminatici( ışıkçı) kelimesi ile ilgili bilgiler yazılmıştır.buradan anlaşılıyor ki arkadaşlarımız ne latince nede eski yunanca biliyorlar... bilmiyorlarsa kritik yapmayada hakları yok! yabancı örneklerine bakarsanız illuminaticilerden bahsetmeden evvel illuminati kelimesinin ne anlama geldiğinden bahsedilir. illuminati hiçbir siyasi yada dini anlam taşımaz ve bu nedenlede kimseyi rahatsız edemez.

kayda değerlilik paragrafında:

organizasyonlar şirketler ve buna bağlı çalışan yetkililer maddesi bulunmakta....

değil mi?

Ata Atun sayfası[değiştir | kaynağı değiştir]

Yayınlanmış kitapların ISBN numaraları sayfaya ilave edilmiştir. Yayınlanmış 85 adet bildirinin isimleri ve referansları da isteniyorsa sayfaya ilave edilebilir ama bu durumda sayfa çok uzun olacaktır. Lütfen sayfaya tekrar göz atmanızı ve "SİLİNME" kararınızı tekrar gözden geçirmenizi rica ediyorum.

Merhabalar. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Halen VP:KD'ye aykırı olduğunu düşünüyorum. Kitabı olan bir sürü değerli akademisyen ve öğretim üyesi var. Takdir edersiniz ki bunların hepsi kayda değer değil. Faydalı olmaya çalıştığınız için teşekkürler. Saygılar.Sağlamcıileti 23:07, 6 Aralık 2007 (UTC)

Necati Demir Maddesi hk.[değiştir | kaynağı değiştir]

Afedersiniz, sizin kadar bilgili değilim bu konuda ama kaç akademisyenin Gelenelkurmay'da seminer verdiğini söyleyebilirsiniz? Veya kaç akademisyenin kitabının Genelkurmayca yayınlandığını söyleyebilirsiniz? Bunlar da kayda değerlilik kriterlerine uymuyorsa kim kayda değer olacak? Bir türlü anlayamadım. Açıklar mısınız lütfen. Şu ilk 15 günümde dünya kadar emek verdikten sonra artık Vikipediyle uğraşmak istemeyecek kadar bunaltıcı beğenmezlikle karşılaştım. Sizlere Allah kolaylık versin. Ben artık buralarda yokum. Güle güle kullanın ansiklopedinizi. Siz burada kimseyleri istemiyorsunuz anlaşılan. Sayın arkadaşım, Vikipedi kurallarında bir de "Yenileri Ürkütmeyiniz" maddesi var bildiğim kadarıyla. Saygılar. --Yalhı 21:12, 7 Aralık 2007 (UTC)

  • Sizce Hülya Avşar'ın daha kayda değer olduğunu gördüm. Sağolun. --Yalhı 21:30, 7 Aralık 2007 (UTC)
  • Özür dilerim, Kibariye'nin daha ansiklopedik ve kaydadeğerliği olduğunu unutmuşum. --Yalhı 21:53, 7 Aralık 2007 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

SAM şablonu eklediğim Haluk Işık için kayda değer olmadığını ve bu yüzden oylamaya bırakılması gerekir diye düşünmüştüm. Nette biraz bakındığımda yazar hakkında başka bilgiler de bulunduğunu gördüm, sanırım bu yüzden kalmalı. Ancak sam yerine temizleme şablonu koydum. Bu arada sam etiketlerini yerleştirmekte gerçekten çok zorlanıyorum :) Biraz kolaylaştırmak lazım o işlemi. İyi çalışmalar. Cat 12:08, 8 Aralık 2007 (UTC)

İyi hafta başı...[değiştir | kaynağı değiştir]

Yarından itibaren dilerim 2 haftan iyi, heyecanlı ve mutlu geçer. Sevgiler... Cat 21:25, 9 Aralık 2007 (UTC)

Geri dönüş arzusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Göstermiş olduğunuz ilgi ve centilmenlik için teşekkür ederim. Bu arada samimi desteklerinizi de farketmiş bulunuyorum. Tarafsızlık ilkelerine saygınızı, kurallara bağlı oluşunuzu saygıyla karşılıyorum. Ne var ki, anladığım kadarıyla Vikipedi; politikalarında yöneticileri çoğunlukla kesin kurallarla bağlamıyorlar; daha ziyade tavsiye niteliği taşıyor bu politikaların çoğu. Yani çoğunlukla bir mutlakiyet arzetmiyor. Yanlış anlamışsam lütfen beni ikaz edin.

Bu açıdan bakarsak; sayın Brecht'in "(...) Hemen her alanda, bilimin aktif olarak cok fazla uretilmedigi bir kulturde dogal olarak bu tur kisilerin ansiklopedik degeri de cok olmuyor. Baska yerlerde referanslari olmuyor vs. Teknik acidan size hak verirken, entelektuel acidan oyumun arkasinda durmayi tercih ediyorum. Brecht." açıklamasını olumlu karşılıyorum. Kayda değerlik konusunu çok tanınmışlık olarak algılayacaksak, bu ansiklopedi diğerlerinin bir tekrarı olmaktan öte geçemez diye düşünüyorum. Halbuki bu ansiklopedi; başka ansiklopedide bulunmayan, silinip gitmiş ve/veya unutulmuş, veya farkedilmemiş değerlerin canlandırılması, tanıtılmasıyla daha değerli bir hale gelmez mi? Bir farklılık ve bir güç oluşturmaz mı?

Dikkatimi çeken, kayda değerlik araştırması yalnızca internet, gazete ve dergiler esas alınarak belirleniyor. Bence bu çok yatersiz. Araştırma, sadece bilgisayar başında yapılmamalı. Internet her şey demek değil diye düşünüyorum. Halkın içine girip, halk arasında tanınmışlığı, halk tarafından benimsenmişliğin de kayda değerliği olmalı diye düşünüyorum. Elbette bu zor bir iş. Ancak bir ansiklopedi oluşturmak kolay mı? Buna talipsek, bütün zorlukları peşinen kabul etmiş sayılmaz mıyız? Hizmet vermek, araştırma yapmak; rahatlıkla pek bağdaşmayan konular. Emek, emek, emek! Bunu göze alıyorsak, işte o zaman insanlığa ve ansiklopedimize bir değer katmış oluruz diye inanıyorum.

Sonuç olarak; samimi yaklaşımlarınızdan ötürü; fırsat buldukça, Vikipedi'ye katkılarda bulunmak üzere aranıza geri dönmeyi düşünüyorum. Bu konuda hür olunmakla beraber, saygım gereği sizlerin tasvibini beklemekteyim. Olur ki, unutulmuş bazı kaydadeğer kişi ve yer isimlerini yaşımın verdiği kısmi tecrübemle tekrar gün ışığına çıkarmayı, Vikipedi'ye, insanımıza, insanlığa bir nebze olsun katkıda bulunmayı başarabilirim. Düsturum; insanlarımıza, insanlığa, karşılıksız hizmet etmek ve emek vermek. Çünkü insana hizmet, en büyük mukaddesattır diye inanıyorum. Oktay Sinanoğlu'nun "İnsan, kendi dışında hedefleri olan yaratığa denir." tanımına katılıyorum. Saygılarımla. --Yalhı 12:24, 11 Aralık 2007 (UTC)

  • İlginize teşekkür ederim. --Yalhı 13:41, 11 Aralık 2007 (UTC)

Kwanzaa[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Özellikle farklı kültürlere eğilimi olan ve kültür konularında katkısını gördüğüm birkaç Vikipediste ufak bir mesaj atmayı uygun gördüm. Umarım rahatsız etmiyorumdur. 26 Aralık - 1 Ocak arası, özellikle ABD vatandaşı Afrika kökenliler ama genel anlamda bütün Afrika kökenliler Kwanzaayı kutlayacaklar. Vikipedimiz ne yazık ki farklı kültürler hakkında oldukça zayıf. Her ne kadar bir Kwanzaa maddemiz olsa da taslak. Acaba bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Kaliteli bir madde olmasına gerek yok; sadece ana sayfamızda yer verebileceğimiz ortalama uzunlukta bir maddeye sahip olabilmemiz yeterli. 26 Aralık - 1 Ocak arasında, bir gün için dahi bu maddeyi (tabii uygun bir şekle erişebilirse o zamana kadar) ana sayfamıza çıkarmamızın tarafsız bakış açısı kuralımızı ve etnik kalıpları aşan Vikipedi felsefesini yansıtacağını düşünüyorum. Ayrıca kuşkusuz bu sistemik önyargı (hatası) diye adlandırılan merede güzel bir tokat olacaktır. İlgilenebilirseniz ne alâ, ilgilenemezseniz hiç önemli değil. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 07:42, 12 Aralık 2007 (UTC)

İyi geceler[değiştir | kaynağı değiştir]

Olur böyle dalgınlıklar Sağlamcı kardeşim, sağlamcı olduğunu kanıtladın ama aferin'den ötesi yok uyardığın için teşekkürler, hemen düzelttim. "Milletvekili" niteliğini görmemişim. Gerçi o da ayrı bi sorudur; milletin her vekili ansiklopedik midir? Ama şu aralar bununla uğraşacak zamanım da gücüm de yok. IMDb'ye gelince, allahlarından bulsunlar diyeceğim, dilim varmıyor çünkü işime yarıyorlar hala.. Bu arada sen, ben, "ötijen", Ozan'ı da alsak, bir de ince uzun bardaktaki suyu beyazlatsak bir gece.. ne dersin? Levent Abi ileti 20:46, 12 Aralık 2007 (UTC)

adaylık ve oylama...[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar; Şu [1] sayfada yöneticilik oylamam devam ediyor. Olumlu oylarınıza talibim. İlgi gösterirseniz sevinirim.Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 16:48, 15 Aralık 2007 (UTC)

Yardım?!.[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

Ben ingilizce wikipediadan bi başlık çeviriyorum Joseph E. Stiglitz, bu başlıkda bazı linkler kırmızı çıkıyor neden bilmiyorum, nasıl düzeltebilirim. Birde başlığa bakmışken genel hatalarımı söyleyebilirmisiniz bende düzeltiyim tabi daha bitmedi imla hataları ve yazım yanlışlarını bitince elimden geldiğince düzelticem.

Teşekkür ederim --MertTheGreat 12:38, 16 Aralık 2007 (UTC)

Tebrik[değiştir | kaynağı değiştir]

GaLiba bu sefer olcaksınız şimdiden tebrik ederim. 3. kez denemeye kalmaz inşallah :))--ÖrdekÖzgürileti 18:13, 16 Aralık 2007 (UTC)

Kwanzaa[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Kwanzaa maddesine "Popülerlik" başlığını sanıyorum siz eklediniz. Yalnız o bölümün ilk kısmı yukarıda, "Tarihçe ve Amerikan kültüründe Kwanzaa" başlığında zaten vardı. (Aynı şeyi ben de yapmış, sonra önizlemede durumu farkedip vazgeçmiştim. ) Şimdi ne yapsak acaba? --Yabancımsj 12:46, 18 Aralık 2007 (UTC)

Ben de size kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 14:15, 18 Aralık 2007 (UTC)

Dostum müsaitsen teknik bir konu danışcam[değiştir | kaynağı değiştir]

Dostum müsaitsen teknik bir konu danışcam--GK ® 16:02, 19 Aralık 2007 (UTC)

Şimdi ben diğer kullanıcılara mail atabilmek ve alabilmek istiyorum ama problemim Diğer kullanıcılar size e-posta atabilsin diye yazan yerdeki kutuyu okey ile çentikleyemiyorum. O kutu silik ve benim değiştirmeme izin verilmez gözüküyor. Ne yapsam--GK ® 16:20, 19 Aralık 2007 (UTC)

Yok abi, niye saçma olsun? mail adresimi pek kullanmadığım bir adresti, gmail aldım ve değiştirdim. Şimdi E-posta adresiniz henüz onaylanmadı. Aşağıdaki işlevlerin hiçbiri için e-posta gönderilmeyecektir bilgisi var tercihlerimde. Halbuki bana geelen maille onayladım. Neyse sen biraz kafa yor ben çıkıyorum. Çözemezsende meseleyi dert etme, kafa yorman bile teşekürüme mahzar olur. nasıl kelime ama:-)))) Şimdilik hoşçakal --GK ® 16:34, 19 Aralık 2007 (UTC)

Vallaha onayı yaptım, yani mailime gelen linki tıkladım ama değişen bi şey yok. Lakin yardımın için yinede teşekkür ederim. Mail adresimi kullanıcı mesaj sayfama yazayım bari. Belki lazım olan olur. Bir demet mersi.--GK ® 18:40, 19 Aralık 2007 (UTC)

:)[değiştir | kaynağı değiştir]

Kafam çalışsaydı da sizi birkaç gün önce aday gösterseydim; hesaplayamadım bayramda buranın ne kadar boş olduğunu :) Var mı rahatsız eden başka engelliyelim ? :) İyi bayramlar. Cat 14:51, 20 Aralık 2007 (UTC)

Selam dostum, hoşgeldin.--GK ® 11:47, 21 Aralık 2007 (UTC)

Ya sorma, adamın hızına yetişemedim. vandalizmde çığır açtı. Ama ne yazıkki karşısında beni buldu:-))) Şimdi kesin başka dillerde vandalizme devam ediyordur. Her vikide KahraMAN da bulunmaz şimdi:-)))--GK ® 11:50, 21 Aralık 2007 (UTC)

Teşekkür ederim ama olmuyor.[değiştir | kaynağı değiştir]

Hayılı bayramlar olsun. Evet, bunu biliyorum. Zaten sorun da burada. Başarısızlık mesajımda bunu yaptığımı göreceksiniz zaten. Ama sorun çok farklı. MADDE kısmında netice vermiyor. TARTIŞMA sayfasında oluyor. Bir MADDE kısmında dener misiniz? Ben, başkalarının sayfasını da DEĞİŞTİR kısmına bakarak inceledim. Onlar da öyle yapmışlar ve onlarınki de sayfada gözükmüyor. Galiba bu genel bir sorun. --M. Yalçın Yalhı 11:55, 22 Aralık 2007 (UTC)

  • Teşekkür ederim, haklısınız. Yandaki sütunda görünüyor. Ben, yazdığım yerde mavi olarak görmeyi düşünmüştüm. Öyle değilmiş demek. MADDE haricindeki yerlerde ana sayfada görünmesi, ama MADDE sayfasında görünmemesi beni yanılttı. Tekrar teşekkürler. --M. Yalçın Yalhı 12:13, 22 Aralık 2007 (UTC)


selam ben http://en.wikipedia.org/wiki/Georgetown_university sayfasındaki en alttaki gibi templateler yapmak isityourm. nasıl yapabilirim. nerde yazıyor bunun yardımı bulamadım teşkkürler.

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Peki bunu izledin mi? Hala çıkmadı mı şu albüm? Levent Abi ileti 18:48, 22 Aralık 2007 (UTC)

Teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

Benim için Vikipedi'yi tanıttığın için teşekkürler.--Özgür Yılmaz (13 yaşında) 19:00, 23 Aralık 2007 (UTC)

Tebrikler...[değiştir | kaynağı değiştir]

Artık "ya Allah bismillah" mı dersiniz yoksa "gölgelerin gücü adına güç bende artık" mı dersiniz bilmiyorum ama;
ben kolay gelsin diyorum :) başarılar... Cat

Tebrik ederim...Başarılar...Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 07:45, 24 Aralık 2007 (UTC)

  • Yönetici seçilmeniz dolayısıyla kutlar, kolaylıklar dilerim. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 09:41, 24 Aralık 2007 (UTC)

Selamlar, bol sabırlar diliyorum --Machiavelli' msj 12:12, 24 Aralık 2007 (UTC)

  • Tebrikler Sağlamcı.Bol sabırlar dilerim.--Eldarionileti 13:35, 24 Aralık 2007 (UTC)
  • Tebrikler, yeni görevinizde başarılar. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 17:22, 24 Aralık 2007 (UTC)

Tebrik ederim, hadi göreyim seni--GK ® 18:32, 24 Aralık 2007 (UTC)

Tebrikler dostum :) Filanca 21:26, 24 Aralık 2007 (UTC)

Kaynak teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar Takabeg. İttihat ve terakki maddesinde yaptığın çalışma ve kaynak göstermen sebebiyle sana öncelikle teşekkür ederim. Böyle çalışmalar Vikipedi'mizin güzelleşmesi için çok önemli adımlar, keşke bütün maddelerde böyle kaynak gösterilse. Kaynaklar arasında yalnız dikkatimi çeken bir madde var, bir blogspot, bu yeterince güvenilir midir? Bir sorayım dedim. Tekrar teşekkürler. Saygılar.Sağlamcıileti 18:00, 24 Aralık 2007 (UTC)

Selam. Bir şey değil. O blog'daki bilgiye güvenebilirsin. Yine de buraya uygun olmadığını düşünürsen başka kaynakları bulurum. Son kısıma vandal girip 'Mustafa Kemal Paşa tarafından öldürüldü' diye yazdığı için aklına kaynak geldi değil mi:)))? O kısımda kaynak göstermemize gerektirecek tartışmalar mevcut değil. Aslı mesele bu maddenin taa başından başlıyor. Bana kalırsa diğer kısma göz atman gerekirdi. Şimdiden kontrol edebilirsin. Bunun dışında tarihle ilgili maddeler olarak Türk maddesi ve Türk tarihi maddeleri fecidir. 5000 yıllık türk tarihi olamaz dedim, yarı yarıya indirildi 2500'e. Vallah gülmekten ölecektim. Belki biliyorsundur. İyi çalışmalar ve Hayırlı olsun:)) Takabeg 18:24, 24 Aralık 2007 (UTC)
Aslında kaynaksız madde avcılığı yapmıyorum. :D O an vandal öyle yapınca düşündüm ve ya bizim maddemizin kaynağı yok adam Atatürk öldürdü derse onunkini neye dayanarak geri alacağız diye aklıma gel. Hızlı bekilde cevap verdiğin için teşekkürler.Sağlamcıileti 18:27, 24 Aralık 2007 (UTC)
Me demek? Senin için her zaman hızlı cevap vermeye hazırım. Bunca yardım etmiştin bizlere. Bundan sonra da tanıdığımız o Sağlamcı arkadaşımızın devamını diliyorum. İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg 18:31, 24 Aralık 2007 (UTC)

Selamlar, Telifini aramadim cunku bir yerden buraya kopyalandigi bariz. Etiketledigim sayfalari sildiginiz icin de tesekkur ederim. --Bahar (yine ben, Vikikardeşiniz!) 19:28, 24 Aralık 2007 (UTC)

yöneticilik[değiştir | kaynağı değiştir]

yeni görevin hayırlı olsun. Görevini hakkıyla yerine getireceğini umuyorum :). --Aycan 20:44, 24 Aralık 2007 (UTC)

ermeni mezalimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sağlamcı, Teşekkür ederim uyarın için. O zaman tartışalım. Ben gerekçesini yazdım.Bu arada yöneticiliğini de kutluyorum.

Ermeni Mezalimi< ? > Ermenilerin Türklere karşı eylemleri[değiştir | kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ermenilerin_T%C3%BCrklere_kar%C5%9F%C4%B1_eylemleri

"Ermenilerin Türklere karşı eylemleri" başlığının literatürde en çok geçen şekli "Ermeni Mezalimi" yani sizin de söylediğiniz şekliyle, "Ermenilerin yaptığı zülümler" anlamında geçiyor. Bu madde başlığı miting gibi anlaşılıyor. Oysa bu konuda da bir çok fotoğraf ve belge mevcut. Nasıl bir Ermeni soykırımı maddesi varsa bu da olmalıdır diye düşünüyorum. Anlamadığım şu ki, aynı anda bir çok kişi bu konudaki değişikliklerimi anında geri aldı. Ben de şaşırdım:)

Oysa bir çok madde ismini kimseye sormadan ve tartışılmadan değiştirdim. Kayıtlarda da vardır. Şu deniyorsa kabul edilebilir. İsim değişikliği yapılan maddenin içeriği, "Ermenilerin terörist eylemlerini de kapsayan eylemlerdir." bu kabul edilebilir. Ancak bu madde genişletilerek, Osmanlı Dönemi'nden günümüze ermenilerin mezalimi/katliamları/terör hareketleri'ni de içerecek şekilde genişletilir ya da yeni madde açılır.--foPen bana ileti gönder 13:39, 25 Aralık 2007 (UTC)

Ermeni soykırımı iddiaları maddesinin içeriği ve başşığı taraflıdır. bu konuya da müdahelenizi bekliyorum.--Qwl 14:55, 25 Aralık 2007 (UTC)

Qwl'ye katılıyorum. Eğer Ermeni mezalimi tarafı ise, ki taraflı demişsiniz tartışma bölümünde. Bu da tarflıdır. --foPen bana ileti gönder 15:08, 25 Aralık 2007 (UTC)

topluluğun aldığı kararlar yenilenebilir. Tartışma:Ermeni soykırımı iddiaları na bakarsanız dayanaklarımı görürsünüz. belki başlık üzerinde ayrı çalışılmalı. ancak içerik için bir göz atarsanız. bir de tarışmada yazdıklarıma bakarsanız. durum hakkında daha sağlıklı bir karar verilebilir. konuyu geliştirmede katkıda bulunursanız memnun olurum.--Qwl 15:02, 25 Aralık 2007 (UTC)

İstiklal Mahkemeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. İstiklal Mahkemeleri maddesinin önceki haline baktım. (1) (2) gibi dipnot gösterecek işaretler varken dipnotun kendisi yok. Bir ihtimal komple alıntı. Vaktin olduğunda ilgilenirsen sevineceğim. İyi çalışmalar. Takabeg 15:04, 25 Aralık 2007 (UTC)

Küfür[değiştir | kaynağı değiştir]

Cat'e yazmıştım ama şu anda aktif değil galiba. Şu vandalı engeller misiniz? Teşekkürler. --Yabancımsj 15:15, 25 Aralık 2007 (UTC)

Ben teşekkür ederim, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 15:19, 25 Aralık 2007 (UTC)

vandalism[değiştir | kaynağı değiştir]

Takabeg hakkındaki şikayetimi değerlendirmenizi talep ediyorum. yaptığı değişiklikler vandalismdir.--Qwl 15:38, 25 Aralık 2007 (UTC)

yeri geldiğinde tak tak engelliyorsunuz. burda niye bekliyoruz? bu yaptığı 3r ye aykırı mı değil mi?--Qwl 15:41, 25 Aralık 2007 (UTC)

Eline sağlık. Tekrar selam. Melek maddesine demin ilave edilen kısım İslam'da melekmaddesi için daha uygun gördüğüm için aktarmayı düşünüyordum. Ancak sanki bu da komple alıntı olabilir. Fikrini almak istiyorum. Bir de demin İstiklal mahkemesinde yaptığın gibi cümlelerin bir yerden alındığı nasıl ve nereden anlaşılıyor? İyi çalışmalar. Takabeg 15:47, 25 Aralık 2007 (UTC)
Bunu anlamanın inanamayacağın kadar basit bir yolu var. Diyelim bir kişi çok büyük boyutta bir ekleme yaptı bir maddeye. O eklemenin diyelim üç satırını seç. Bir tab da da Google ı aç ve orada ara. Bulduğun zamanda bulduğun sitede telif kontrolü yap. Fırsat bulursam Melek maddesine de bakarım.Sağlamcıileti 15:49, 25 Aralık 2007 (UTC)
Teşekkür ederim. Hemen bakacağım. Görüşürüz. Takabeg 15:55, 25 Aralık 2007 (UTC)
[www.akaid.net/itikat/meleklerin_ozellikleri.htm Akaid net]'ten alıntı çıktı. TŞK. Takabeg 16:06, 25 Aralık 2007 (UTC)

baba mahvettim[değiştir | kaynağı değiştir]

Baba, Şablon:Tnavbar'ı mahvettim. Ya etrafında hiç çizgiler yoktu şablonların bende bir bakayım dedim, ama mahvettim sanırım. Heryerde D çubuğunda yazan maddeler çıkıyor. Bir ilgilenirmisin ? Etrafını çizgili yapmak isyiorum. Sağolasın :( Kullanıcı:Striker buz matrix 25 Aralık 2007


Baba ALLAH RAZI OLSUN SENDEN !!! Ya bişey daha rica edeceğim, birde örneğin Ronaldinho maddesinin altındaki FC Barcelona Kadrosu şablonuna bak, daha bir sürü şablonun kenarında çizgi yok, acaba onuda koyabilirmisin : Çok sağol :) Kullanıcı:Striker buz matrix 25 Aralık 2007


baba öyle kalsın çözdürürüz bir arkadaşa şimdi o kadar yaptım, emekler boşa gider valla Kullanıcı:Striker buz matrix 25 Aralık 2007

Tebrik[değiştir | kaynağı değiştir]

Hayırlı olsun yöneticiliğini tebrik edemedim...--Sαвяι¢αи76ileti 19:28, 25 Aralık 2007 (UTC)

Monobook[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Bir kullanıcıya monobook eklediğinizi görünce aklıma geldi, benim için de Mach eklemişti geçenlerde ama tek bir değişikliği geri almayıp eski bir sürümü geri getirmek istediğimde özet kutusunda otomatik bir yazı ("x tarihli y sürümü geri getirildi." gibi) çıkmıyor. Ben kendim yazıyorum. Çıkarmanın bir yolu var mı acaba? Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 10:13, 26 Aralık 2007 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Gerçi yine otomatik özet çıkmadı. Geçmiş sürümü tıklayıp değiştire basarak yapıyorum söz ettiğim işlemi. Acaba ben mi hata yapıyorum bir yerde? Bir de sizin eklemenizden sonra "Templates" 2'şer, "sil şablonları" ile "uyarı şablonları" da sol kenarda 3'er tane oldu alt alta. 1'er tane yeterdi :) Tekrar teşekkürler. --Yabancımsj 10:30, 26 Aralık 2007 (UTC)
Mach sürümünü geri getirdim, bunu kastetmiştiniz değil mi? Bu arada yönetici olmayan bazı kullanıcılarda özet kutusu dolu çıkıyor galiba, son değişikliklerde rastlıyorum. Neyse, çok sağolun ilgilendiğiniz için. --Yabancımsj 10:46, 26 Aralık 2007 (UTC)
Tamam, uğraşacağım. Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 10:53, 26 Aralık 2007 (UTC)

Silivri, İstanbul[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. Silivri İstanbul maddesiyle ilgilener misin? Çok sayıda dış bağlantı eklenmişti. İlave etmeden önce küçük yaramazlık yapan IP'dendir. İyi çalışmalar. Takabeg 12:30, 26 Aralık 2007 (UTC)

Reklam içerikli olmayanların kalması iyi olur. Reklam bağlantıları çıkardım. Teşekkürler.Sağlamcıileti 12:35, 26 Aralık 2007 (UTC)
Eline sağlık. Evet reklamsız olanları kazanmış olduk (okuyucularla birlikte). Teşekkkür ederim. Takabeg 12:41, 26 Aralık 2007 (UTC)

merhaba ve teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

Monobook işi çok süper olmuş gerçekten. Yardım için teşekkürler. --Manco Capac 13:27, 26 Aralık 2007 (UTC)

  • :) kollar sıvanmış çoktan.. kolay gelsin, sevgiler.. --kibelemesaj 17:05, 26 Aralık 2007 (UTC)

Şablon[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, kendime özel uyarı şablonu yapmak istiyorum, Şablon:GK V diye bir sayfa açabilimiyim--GK ® 21:18, 26 Aralık 2007 (UTC)

Bak bakalım olmuşmu[değiştir | kaynağı değiştir]

Çok karizmatik oldu..:-)) Sağol, ama uyarımı dikkate al:-)))--GK ® 21:45, 26 Aralık 2007 (UTC)


Korkma yanlış anlamam.. Yalnız şablonu kullanınca altta 4 tane dalga var?--GK ® 21:48, 26 Aralık 2007 (UTC)

Birde şu var abicim http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eablon:GK_V2 zahmet olmazsa--GK ® 21:55, 26 Aralık 2007 (UTC)


Gecikmiş bir tebrik[değiştir | kaynağı değiştir]

Yöneticiliğinizi tebrik ederim. (Gecikme, destek oyumun bir süre sayılmamasından, sonra da yorumum göz önüne alınarak, iade-i itibar nezâketi ile "sayılmış" olmasından dolayıdır.)--Hasan Sami 06:07, 27 Aralık 2007 (UTC)


Web sitesi çeşitleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Hızlı cevap için teşekkürler. Vikipedi:Yarı koruma politikası sayfasından anladığım kadarıyla dediğin doğru, benimki biraz aşırı tepki oldu sanırsam. Ama aşikâr ki, madde vandalizme daha doğrusu reklamlara çok açık hatta bu sebeple bile yaratılmış olabilir. Bu sebeple yazmıştım. Sağlıcakla. --Korkusuzkopek 12:26, 27 Aralık 2007 (UTC)

Yeni yılınız kutlu olsun[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeni yılınızı kutlar, sağlık afiyet ve mutluluklar dilerim. --M. Yalçın Yalhı 14:26, 27 Aralık 2007 (UTC)

Referans http:// baglantisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

"Evrim kurami" maddesinin tarihce bolumune internet referanslari verdim. Text icinde internet adresi goze hos gelmiyor. Kaynakcaya nasil baglanti yapilacagini gosterir misiniz?

sevgiler

Usuyenates 06:26, 28 Aralık 2007 (UTC)

Noel, Kuran, Allah vs İslam ile ilgili maddede yapılan değişiklikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. Son günlerde yeni arkadaşımız Sezerpal yukarıda gösterdiğim maddeler başta olmak üzere İslam ile alakalı maddelerde köklü değişiklikleri yapmaya çalışıyor. Türkçe Viki'de İslam ile ilgili maddelerin zayıf olduğu için Sezerpal gibilerin girişim güzel şey. Ancak kendi kendine konuşalak 'Bu mantıksızdır', 'Bu vandal' diyerek değiştiriyor. Değiştirmeden önce tartışma yapılması gerektiğini defalarca anlatıyorum. Dün Noumenon da Kuran maddesinde anlattı. Yazdıkların doğru kısım var. Ancak bir müslüman olarak maddelere yaklaştığı aşikardır. Hem mücadele hem de kendi katkın için vaktin azdır da fırsatın olunca biraz ilgilenirsen çok sevineceğim. İyi çalışmalar. Takabeg 09:25, 28 Aralık 2007 (UTC)

Tekrar merhaba. Ermeni soykırım ve İslam ile alakalı madde ve şablonlarda yapılanlara şaşırdım. Dindarlık başka bağnazlık başka. Yeter ki okuyacak ve vikiden istifade edecek insanları düşünelim. Kolay gelsin. Takabeg 21:26, 28 Aralık 2007 (UTC)

Geç kalmış bir tebrik![değiştir | kaynağı değiştir]

Benimki biraz geç gelmiş bir tebrik olacak; kusura bakmayın. Olumlu oy vermiş biri olarak bize de kolay gelsin demek düşüyor... İyi çalışmalar! --Dsmurat 16:29, 28 Aralık 2007 (UTC)

Ermeni soykırımı'nın diğer dillerdeki adlandırmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. Bugün (açımdan) çok ortam karşıktı. En son Ermeni soykırımı iddiaları maddesinde daha önce ilave ettiğim meseleyi soykırım olarak kabul eden ülkelerdeki adlandırmaları bir yerden kopyaladığını gerekçe göstererek Abuk 78 arkadaşımız tarafından çıkarıldı. Açıkçası polemik nitelikte bir girişim gibi geldi bana. Aslında kendim için biriktirdiğim yazılardan almıştım. Maddeye ilave ederken ayreten diğer wikilere de baktım (çelişiyorsa kötü olur) ve her birinin Interwiki'de olmadığı diller için tekrar sözlüklere baktım. Aslında bu kelimeler gazetelerde de internet sitelerinde de bulmamız zor değil. Sırf bu kelimeler için kaynak göstermek şart mıdır? Fikrinizi de almak istiyorum. Takabeg 23:43, 28 Aralık 2007 (UTC)

Akgül Çelik[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam.

Akgül Çelik (anlam ayrımı) için, lütfen bkn. → Çelik, eski madde

Haklı olıyorsunuz, teşekkürler ;-)

Dünya vatandaşı 21:16, 29 Aralık 2007 (UTC)

Mutlu yıllar sevgili dostum--GK ® 18:31, 30 Aralık 2007 (UTC)

Kusura bakmayın[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. Şablon konusunda biraz nahoş davranmış olabilirim. Sadece konuşarak işlerin yapılmasına yanayım. Yine de kusuruma bakmayın. Size mutlu yıllar. P.S. Dün Khutuck arkadaşımız Kamikaze maddesini açmıştı. Takabeg 11:53, 31 Aralık 2007 (UTC)

Selam. Şablon konusunda tek sorun sürekli geri almanız bence. İkinci geri alışınızdan sonra bir yöneticiyi haber etmeniz sebebini ona bildirmeniz daha iyi olur. İyi yıllar.Sağlamcıileti 11:54, 31 Aralık 2007 (UTC)
Aah Sağalamcı sen miydin? Ben Mach ile karıştırmıştım. (Kamikaze komikaze yazmıştım ya) Ayreten kusura bakmayın. Biliyor musun taaa eskiden beri yeni üye olduğum günlerden beri arada sırada birbirlerinizi karıştırıyorum. Bundan sonra yöneticilere birdireceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar ve hizmetler. Takabeg 12:02, 31 Aralık 2007 (UTC)

Dikkat Edeceğim[değiştir | kaynağı değiştir]

Tamamdır Sağlamcı. Bundan sonra dikkat edeceğim buna. Sanada iyi yıllar. :)--Ant "Thiras" Somersmesajkatkılar 12:08, 31 Aralık 2007 (UTC)

:)[değiştir | kaynağı değiştir]

) iyi yıllar. --195.128.38.35 12:38, 31 Aralık 2007 (UTC)

değişikliklerin geri alınması[değiştir | kaynağı değiştir]

şu andaki durum takabegin tartışmada konuşmadan yaptığı durumdur. bu sebeple tartışma öncesi haline alınması gerekmektedir. sadece yaptığım resim değişkliğidir. öyle bilip bilmeden sadece bir tarafa yüklenmeyin. tartışmada konuşmuşum ben durumu.--Qwl mesaj at 13:18, 31 Aralık 2007 (UTC)

ikinci bir durum da her şeyi tartışma syfasında konuşursak bu sayfaların hiç birine hiçbir -şey yazamayız. maalesef ki durumun işleyişi böyle değil. ilk başta değişiklik yapılıyor kurallar çerçevesinde tabi. kurallara aykırıysa geri alınır. kurallara aykırı değilse itiraz var mı yok mu yani tartışmalı bir konu ise geri alınar veya çekince konarak tartışma da çözüm aranır. öyle her katkı tartışmalarda konuşulmaz. yoksa develet dairesine döner burası. sizin dediğiniz şekli ben hiç bir yerde görmedim doğrusu. bana kaynak gösterirseniz uygun olur.--Qwl mesaj at 15:24, 31 Aralık 2007 (UTC)

Kullanıcı sayfamda ingilizce versiyonda bulunan işleyişi görebilirsiniz.--Qwl mesaj at 01:12, 2 Ocak 2008 (UTC)

Trablusgarp[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar [2] sayfasındaki tartışmaya katılırsanız sevinirim. --Kullanıcı:Lord Leatherface 20:17, 31 Aralık 2007 (UTC)