Kullanıcı:Levent/Arşiv: 26 -27

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba Levent Abi, söylediğin maddeyi şimdilik sadece ana hatlarıyla düzeltebildim. Ancak yakın zamanda biraz daha geliştirip bir diskografi maddesi açmaya çalışırım. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 11:41, 22 Şubat 2009 (UTC)


  • Merhaba Levent abi. Kullanıcı yukarıdaki mesajı seri halinde bir kaç kullanıcıya birden yollamıştı; diğerlerini geri aldım, sizinki kalmış. Zaten kullanıcı da vandalizm nedeniyle engellendi. Bana kalırsa "son bir adımdır."'dan sonrası Vikipedinin özgür kürsü gibi kullanımına giriyor. Bu nedenle sayfalarda kalmaması daha iyi olur. Siz ne dersiniz? --Yabancımsj 17:28, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Önemli değil, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 20:56, 22 Şubat 2009 (UTC)

Portal[değiştir | kaynağı değiştir]

VP:SP için VP:SEP ; şablon:ESP için ne öneriyorsunuz?? şablon:espanyol daha sık kullanılan bir kısayol olduğundan portal şablonunun kısayolunu değiştirmek daha mantıklı gibi. Ancak VP:SP konusunda kararsızım. Önerilerinizi bekliyorum, herşey için teşekkürler. Bir de, Seçkin içerik sorumlusu Mach'i buralarda görebilirsem ona da danışacağım. Tekrar herşey için teşekkürler iyi vikiler--Merube 89msj 15:51, 22 Şubat 2009 (UTC)

  • Çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi şablonu:ESSP yaparım bir de şablon:SPA var (seçkin portal adayları) bunu nasıl yapabiliriz? VP:SP konusunda halen kararsızım açıkçasıÜzgün İyi vikiler--Merube 89msj 16:32, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Çok haklısınız, arada yolladım gibi düşünmüştüm yollamamışım . Şimdi sordum, hatırlatma için çok teşekkürler. İyi vikiler--Merube 89msj 16:58, 22 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Uygunsuz KA! --Kemal K.ileti 16:48, 22 Şubat 2009 (UTC)


üyeliğimi açtım. bir çeviri denemesi yaptım. http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Snow_bros ingilizcesinde yanda bir tablo vardı onu yapamadım. html kodlarından biraz farklı sanki bu kodlar. Bu imzasız yazı Cromartie (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

tablo[değiştir | kaynağı değiştir]

şu tabloları nasıl değiştirebilirim? Bu imzasız yazı Cromartie (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Levent Abi, ara sıra müzik ile ilgili güzel katkılarını bilmiyor değilim. Acaba Müzik VikiProjesine ayıracak az da olsa zamanın var mı? Sadece bir teklif; emrivaki olarak algılama. Seni aramızda görmek beni çok mutlu eder. Eğer katılmayı düşünürsen Katılımcılar bölümüne adını eklemeyi unutma Levent Abi. İyi geceler, iyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 21:48, 22 Şubat 2009 (UTC)


Taha aksoy izmir büyükşehir belediye başkan adayıdır, siteye yazılan içerikde herhangi bir ihlal yok. resmi sitenin içeriğini hazırlayan arkadaş taha aksoy için sayfa oluşturmak istiyorlar.. Sorun nedir anlamadık? sürekli siliyorsunuz? Bu imzasız yazı 85.100.249.107 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Levent Bey,vikipedi'ye eklediğiniz maddelerin listesine bakıp da gıpta etmemek, hayranlık duymamak olanaksız. Yüksek verimde iş üretiyorsunuz, kutluyorum. Benim yazdığım "Çayören" maddesine gelince, uyarıda bulunduğunuz şıklara dikkat ediyorum. Belki de çok ayrıntıya girdiğim için madde "standart"ın dışında kalıyor. Ancak, Batılı yazarların, örneğin Knut Hamsun, Herman Hess, Thomas Mann, Elias Canetti, Bernard Shaw, Alber Canmus, Şolohov,vd'nin kitaplarında basit bir köy, bir kentin meydanı, bir nehrin kıyısı, bir dilencinin elbisesi, bir kadının bakışı, duruşu, bir hastanın hareketleri, vb öğeler çok ayrıntılı anlatılır. Bu ayrıntıların gerçeğe çok yaklaştığını düşünüyorum. Çayören'deki yaşantının uygar bir toplumun yaşantısı gibi olmasını çok isterdim, ancak olmayan bir şeye "var" demekle o şey varolmuyor. Ben olanı yazmaya çalışıyorum, olmasını istediğimi değil. İyi geceler diliyor, saygılar sunuyorum. --Orhun 20:53, 24 Şubat 2009 (UTC)


Merhaba, Ali Rıza Demircan hakkında kendi web sitesinde bulunan bibliyografiyi özetleyip, kısaltıp, kendi cümlelerimle yazdım. Silmişsiniz. Buna telif ihlale demişsiniz. Bu telif ihlali ise ben bu siteye başka bir katkı yapmamalıyım... İyi çalışmalar. Bu imzasız yazı Fatihmazi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tekrar Merhaba, Kişinin sitesin ile yazılanların tek benzerlikleri doğrulanabilir olmasıydı. Kopyala yapıştır yapmadım. Cümleleri kendim yazdım. Hata etmişsiniz silerek. "Eğer sayfanın içeriğinin bir kısmı gerçekten telif hakkı ihlâli taşıyorsa, o kısım silinmeli ve bu, orijinal kaynakla birlikte tartışma sayfasında belirtilmelidir. Eğer daha sonra yazarın izni alınırsa, metin eski haline getirilebilir." İyi çalışmalar. Bu imzasız yazı Fatihmazi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İlginiz için teşekkürler, İyi çalışmalar. Bu imzasız yazı Fatihmazi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tartışma[değiştir | kaynağı değiştir]

[1] Bu imzasız yazı Kuz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Canavar otu (orobanş)[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, o kadar bitki varki hangi birine yetişeyim haliyle insanlar daha fazlasını istiyorlar bir ara bakarım inşallah. --Karduelismsj 14:19, 23 Şubat 2009 (UTC)

  • Teşekkürler Levent Abi. Bu arada sen hiç merak etme, çünkü ben yeri geldiğinde (ve elimden geldiğince) yaşıtlarımla sosyal etkinliklere de katılıyorum. Aslında çoğu zaman günlük hayatıma tüm istediğim etkinlikleri birden sığdıramıyorum ama yine de elimden geldiğinde farklı yerlerde bulunmaya çalışıyorum. Senin gözün arkada kalmasın Levent Abi. İyi çalışmalar. Kendine iyi bak. --♪♫Berkay0652|ileti 19:40, 23 Şubat 2009 (UTC)

Exways[değiştir | kaynağı değiştir]

Exways'in lisansı bana ait .Bu imzasız yazı Tunctuncbilek (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Son hız devam abi! :) e.c. 21:07, 23 Şubat 2009 (UTC)


Tümör Markerları[değiştir | kaynağı değiştir]

Levent Bey, niye silindiğini anlayamadım. Yazdıklarım Klinik Biyokimya kitaplarında, üretici firmaların KIT prospektüslerinde ve sayısız internet sitesinde yayınlanan klasik bilgilerdir. Yıllardan beri Abbott, Roch, Boehringer KIT'lerini bizatihi kullanırım, son 3 yıldır Roch kıti kullanıyoruz. Yararlandığım kaynakları (literatür) verecektim, ama geç oldu, sonraki günlerde kapsamını daha da genişlettikten sonra vermeyi düşünüyordum. --Orhun 20:50, 24 Şubat 2009 (UTC)

:)[değiştir | kaynağı değiştir]

Nasıl isterseniz, zaten kasten olmuş bir şey değil bildiğiniz gibi, çok teşekkür ederim samimiyetinizden ötürü.--Tuleytula 22:11, 23 Şubat 2009 (UTC)

İyi geceler.--Tuleytula 22:12, 23 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba, değişiklikler için teşekkürler. Evrim Çalışma Grubu (http://www.evrimcalismagrubu.org/) adında yarı akademik bir grubun üyesiyim. Grup olarak yürüttüğümüz faaliyetlerden biri Vikipedi çevirileri yapmak. Ben bu çevirileri Vikipedi'ye yüklemekle görevliyim. Grubun Vikipedi'deki küçük bir tanıtımının iyi olacağını düşünüp bir Evrim Çalışma Grubu başlığı altında kısa bir metin girmiştim ama silmişsiniz. Elbette kural ihlali yapmak istemem. Sorum şu: Bu tip bir sayfa başlatmanın bir yolu var mı? Zaman ve ilginiz için teşekkürler.--Kipekdal 22:22, 23 Şubat 2009 (UTC)

Hayli zaman buradan uzak kalmıştım. Nasılsınız?--Hasan Sami 22:52, 23 Şubat 2009 (UTC)

Teşekkür ederim. İyiyim. Yoğun çalışmalarımdan dolayı biraz uzak kalıyorum. Selamlar.--Hasan Sami 22:57, 23 Şubat 2009 (UTC)

msn e.c. 23:06, 23 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba. Ben Cin Seddi Rock Grubu diye bir başlık açmıştım. Bir kaç gün sonra silinmiş olduğunu gördüm. Üstelik size iki mesaj atmama rağmen bana cevap vermediniz hatta başlığımı da bir yanlışım olup olmadığı ile ilgili bana bir haber vermeksizin sildiniz. Varsa bir bilgi eksikliğim veya yanlışım bilmek isterim. Bu imzasız yazı Rock soul (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Öz Savunma Kuvvetleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam abi. Japon Deniz Öz Savunma Kuvvetleri mi doğru? Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri mi? Orijinalinin tercümesi Deniz Öz Savunma Kuvvetleri'dir. Ne Japon ne de Japonya yer alıyor. Deniz Öz Savunma Kuvvetleri (Japonya) mi daha iyi? Savaş gemisi sınıfları listesi diye çok düzensiz bir liste var. Bunların çoğu bu Deniz Öz Savunma Kuvvetlerine ait. O yüzden mümkün oldukça X sınıfı maddeleri olarak değiştirmeyi planlıyorum da. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:46, 24 Şubat 2009 (UTC)

:)[değiştir | kaynağı değiştir]

İyi sabahlar. Herkesten önce yazmak istedim:) İkinci Vikiyılın kutlu olsun. İyiki varsın. Nice Vikiyıllara...-- Serhantr 06:13, 24 Şubat 2009 (UTC)

?[değiştir | kaynağı değiştir]

nasıl? Deneme yapmadım. süper. dedim o kadar?--X5UmUtAkBuLuTX5 07:00, 24 Şubat 2009 (UTC)

ÇEVKO Vakfı[değiştir | kaynağı değiştir]

ÇEVKO Vakfı ile ilgili yazdığım bilgilerin değişmesinin nedenini öğrenebilir miyim? Bu yazılan bilgiler yanlış ve güncel olmayan bilgilerdir. Ben ÇEVKO Vakfı İletişim ve Eğitim Uzmanıyım. Burada ÇEVKO Vakfı hakkında yanlış bilgiler yazılmasını kurumumuz hiç hoş karşılamıyor. Benim güncellememe rağmen yine eski haline dönüyor. Bu konuda anlaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Teşekkür ederim. Bu imzasız yazı Cyberpurple (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Levent abi. Şimdilik de olsa bir çözüme kavuştu, Kullanıcı:Mach buralarda olduğunda onunla da konuşup fikrini aldıktan sonra tamamdır diyebilinir artık. Önerileriniz için tekrar çok teşekkür ederim, saolsun Serhan da diğerleri konusundaki önerileriyle sorunu çözdü. Ama dediğim gibi Mach geldiğinde kesinkes olacak. Ayrıca size zahmet seçkin portallık konusunda giriş mahiyetinde vikipedi:seçkin portal nedir? sayfasını yazdım. Eksik kalan hususlar var mı bu halinde sizce? Homonihilis de oylama gerektirdiğini hatırlattı saolsun, Mach geldiğinde bunu da danışacağım. Çok konuştum yahu. SDD konusunda allah sabır versin, zarar vermekten ne tür bir zevk alıyorlar hayret. SDD'liğiniz sayesinde içim rahat rahat maddelerle ilgilenebiliyorum valla. İyi vikiler, iyi çalışmalar levent abi, görüşmek üzere...--Merube 89msj 14:52, 24 Şubat 2009 (UTC)

Yeni farkettim, nice vikiyıllara levent abi. İyi ki varsınız, kendinize çok iyi bakın hoşçakalın--Merube 89msj 14:56, 24 Şubat 2009 (UTC)

Küçük hatalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Anlattığın gibi denedim. Çok güzel çalışıyor. Üstteki sekmelere basınca anında kaydediyormuş. Onuda öğrenmiş oldum şimdi(yanlışlıkla anonim bir kullanıcı sayfasına bir "hoşgeldin" eklemiş oldum). Bundan sonra kullanırım. Teşekkür ederim.-- Serhantr 16:17, 24 Şubat 2009 (UTC)

Veritabanı hatası[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,
Sebebini ya da çözümünü bilmiyorum. Sayfanın geçmiş linkine gelip bekleyince, kendiliğinden açılan monobook ekranı üzerinde geçmiş hareketleri görebiliyorum. Ama geçmiş linkine tıklayınca hata veriyor. Umarım geçici bir sorundur. İyivikiler... homonihilis // ileti 22:34, 24 Şubat 2009 (UTC)

  • Şu anda düzeldi (en azından sizin mesaj sayfanızın geçmişini görebildim ). İyivikiler... homonihilis // ileti 22:35, 24 Şubat 2009 (UTC)

Günaydın[değiştir | kaynağı değiştir]

Günaydın abi. Dünkü meseleyi çözemedik. Deniz Öz Savunma Kuvvetleri (Japonya) yaptık:) Bu gemi listeleri cidden feci. Dışarı çıkıp düşünecem. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 06:34, 25 Şubat 2009 (UTC)

Tekrar selam abi. Japon Sahil Güvenlik Teşkilatı (bu adlandırmanın doğru olup olmadığını da bilmiyorm) maddesinde yer alan gemi listeleri kaldırıp Japon Sahil Güvenlik Teşkilatı gemileri‎ açtım. Baktığım kadarıyla Savaş gemisi sınıfları listesi (bu maddenin tananlanması imkansız bence) ev Savaş gemisi sınıfları listesi/Denizaltılar v.s. maddeler yönlendirilen gemi sınıfları listelerin büyük çoğunluğu Japon savaş gemilerine aittir. JCG'e ait olanlar Japon Sahil Güvenlik Teşkilatı gemileri‎ maddesinde toplanacak. Ondan sonra gemi sınıfı listeleri silinecek. Ne dersin? Ben yemeğe çıkacağım. Suşi yiyecez:) 09:27, 25 Şubat 2009 (UTC)

Mustafa Sarıkaya Maddesini niye sildiniz yada bir doktormu sildi?[değiştir | kaynağı değiştir]

selamlar Ben dün gece bir madde ekledim, sabaha silinmiş. Mustafa Sarıkaya, türkiyenin en ünlü lokman hekimi (lokman hekim sayfasında da adı var) çoğu insana göre doktorlardan bile iyi, adam bir sürü kansere ısırgan otunun farklı metotları ile çare bulmuş. Benim eklediğim Mustafa Sarıkaya 4,5 satırlık bir şeydi ama, durması iyiydi bence çünkü daha iyi bilen arkadaşlar geliştirebilirlerdi, olmayan bir şey geliştirilemez heralde. Merak ettiğim nokta, acaba madde silme işini adminlermi yapıyor, yoksa mustafa beyi çekemeyen doktorlardan birisimi yapmış. (?) Bu imzasız yazı 78.160.8.11 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

günaydın[değiştir | kaynağı değiştir]

Levent abi mesaja 15 saniyede cevap attın ,sendeki hızı görünce bende wikiye üye olmaya karar verdim ilgilendiğin için teşekkürler.

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Henüz bir işe yaramıyor ama halledersem kullanıcının onlne/offline durumunu gösterecek. Fakat şu an pek ümitli değilim :/--Hedda Gabler 13:05, 25 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, yerel bölge şablonuna vandalizme yol açıyor diyorlar, siz ne diyorsunuz, ben kullanmayı kesmiştim tekrar gözlemlemek için, ama vandal olan zaten vandal ama olmayanı yönlendirdiğine dair bir emare göremedim, bilakis iyi bir şeyler yapmak isteyene öğretici/yol gösterici oluyor...Kullanılmasını gerektiğini düşünüyorum...İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 14:12, 25 Şubat 2009 (UTC)

Teşekkür ederim, beraber kullanırız:) Hoşcakalın...Vikipedist 14:21, 25 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Ben de siz ve arkadaşlarınız gibi paylaşmayı seven hayatı boyunca bunu savunmuş biriyim. Hatalarım veya eksiklerim olursa uyarmanızı/öğretmenizi isteyebilirim sadece. Teşekkür ederim. Saygılar. --fatih mazı 21:16, 25 Şubat 2009 (UTC)


Tekrar Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Se%C3%A7kin_resim_adaylar%C4%B1/Koln_Dom3.jpg sayfasında Kendi çektiğim bir fotoğrafı Seçkin Resimlere aday göstermiştim. SR gösterilemez diye mesaj yazıldı fotoğrafa. Fotoğrafçılıktan anladığım kadarı ile aslında bu fotoğraf net. Perspektif, objektif seçiminden dolayı farklı. İlgili wikici arkadaşa da şu mesajı attım.

Öncelikle iyi geceler. SR kriterlerini gözden geçirdim. Özetle 10mm lik lens ile (yaklaşık 103 dereceyi görür) yerden çekilmiş tüm Binalar yamuk çıkar. Çünkü 60 m uzaklıktan yakmaşık olarak 170m yüksekliği 250m genişlikte bir alanı görür. Fakat gördüğü alan bir geometri'de bir dikdörtgen değil, ters bir yamuğa benzer. 85 m yükseklikten çekilirse aynı fotoğraf kenarları bombeli bir dikdörtgen elde etmek mümkündür. Aslında tekrar fotoğrafı gözden geçirirseniz fotoğrafta bahsettiğiniz netsizlik sorununun olmadığını göreceksiniz. Çünkü "yüksek çözünürlük" denilen kriterin 14 katı büyüklüğünde bir alanda gözükmekte olan hatalar ile 1200 Piksel genişlikte görünen objektif hatalarının bir olmadığını göreceksiniz. Ayrıca 103 dereceyi gören bir objektif 5,6 diyafram değerinden net alan derinliği 2 metre ile sonsuz arasındadır. Google da tararsanız aslında bu fotoğrafın bir benzerinin de bu manada olmadığını göreceksiniz. Binaya bu kadar yakın olmasına rağmen bu cepheden tüm binayı almış bir başka fotoğraf yoktur. SR kriterlerinde bahsi geçen Resmin az bulunurluğu maddesinde bahsettiği gibi. Özetle bir benzeri olmayan, net bir fotoğrafın aday bile gösterilememesinin (seçilir-seçilmez bilemiyorum) hata olacağını düşünüyorum. Saygılar.

Böyle bir durum olduğunda karar merci neresidir? Saygılar, sevgiler.

Tekrar Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşekkürler, Selamlar, Sevgiler... --fatih mazı 22:25, 25 Şubat 2009 (UTC)

Tekrar Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Beni mahçup ettiniz. Tekrar Teşekkürler, Selamlar, Sevgiler... --fatih mazı 22:25, 25 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Aynı şekilde düşünüyorum. Burada eminim sıkı bir şekilde çalışan tüm arkadaşlar da sizin gibi düşünüyor. Selamlar, sevgiler.--fatih mazı 00:16, 26 Şubat 2009 (UTC)

  • Sana günaydın, bana iyi akşamlar. Scripti biraz kurcalayayım bakalım. Çalışırsa haber veririm. — Pınar [m] 07:58, 26 Şubat 2009 (UTC)
  • Çalıştırdım ama pek beğenmedim. Kullanıcı sayfamda belirmesi çok zaman alıyor. Anında olmasını istiyorsam her "durum" (status) değiştirdiğimde önbelleği boşaltmam gerekiyor. Ayrıca Türkçe karakterlere alerjisi var (ama herhalde bunu düzeltebiliriz). Yinede denemek istiyorsan yapman gerekenler:
  1. monobook.js sayfana buradaki scripti kopyala yapıştır (sonundaki //[[Category:Wikipedia scripts|statusChanger]] hariç)
  2. Hangi "durumda" olduğunu kendin belirlemek istiyorsan, yukarıdaki scripti eklediğin yerin hemen ardına (örneğin) şunu ekleyebilirsin:
statusChangerConfig = {
  statusList : [ 'çevrimiçi', 'meşgul', 'okulda', 'işte', 'çevrimdışı' ],
};
  1. Önbelleği boşaltınca, pencerenin sağ koşesindeki "oturumu kapat" yazısının solunda yeni bağlantılar belirecek.
  2. Bu sayfaya "durumunun" nasıl görünmesini istiyorsan o şekilde düzenle. Örneğin:
'''<div style="border: 1px solid black; background: white; float: right; position: relative; top: -30px; padding: 5px">
Example's status: {{ #switch: {{{1}}}
 | çevrimiçi=<span style="color: green;">ÇEVRIMİÇİ</span>
 | meşgul=<span style="color: #FFAA00;">MEŞGUL</span>
 | okulda=<span style="color: #FFAA00;">OKULDA</span>
 | işte=<span style="color: #FFAA00;">İŞTE</span>
 | çevrimdışı=<span style="color: green;">ÇEVRIMDIŞI</span>
}}
</div>'''
  1. "Durumunun" görünmesini istediğin sayfaya {{Kullanıcı:Levent/Status}} yazısını ekle (mesela kullanıcı sayfana).
  2. Çalıştırmak için yukarıdaki "durumlardan" birine bas. Yalnız sadece "okulda" çalışır çünkü içinde İngilizce'de olmayan harf yok. Diğerleri için biraz düşünmem gerekiyor.

Kolay gelsin. — Pınar [m] 08:49, 26 Şubat 2009 (UTC)

:)[değiştir | kaynağı değiştir]

Ah hocam ahh.. hani bunların noktaları ? :) --M. M. ileti 14:15, 26 Şubat 2009 (UTC)


Merhaba Levent Bey, Az önce yanlış anlaşıldım tarafınızdan. Logout olduğumu farketmeden Ferhan Şensoy sayfasına düzeltme ve eklemeler yapıyordum. 212.65.136.101 IP'si ile gördüğünüz değişiklikler bunlardır. Çok saygı duyduğum Ferhan Şensoy'un maddesi hem geçiştirilmiş gibiydi, hem de küçük maddi hatalar ve birkaç adet hatalı link vardı. (Soyut dergisi yerine Soyut maddesine link kurulması gibi.) Gerek bu maddede gerek diğer maddelerde özenli çalışacağımdan emin olabilirsiniz. Yaptığım değişiklikler için kaynak da belirtiyorum. Syg. iazak 14:31, 26 Şubat 2009 (UTC)

Tekrar merhaba Dediğiniz doğru. www.biyografi.info sitesinin ana sayfasında Biyografi.info'da yer alan makalelerin tümü, Biyografi.info editörleri tarafından hazırlanmaktadır. Dilediğiniz makaleyi sitenizde, kaynak göstererek kullanabilirsiniz. 20'den fazla makaleyi, toplu olarak kullanmayı düşünüyorsanız lütfen bizimle temasa geçiniz. ifadesinin bulunmasını yeterli bulmak gerekir diye düşünüyorum. Ben de 2 madde bile almayacağım. Düz bir copy-paste olmadığını da görebilirsiniz. Ferhan Şensoy üstad için harcanmış emeğim var. Bundan sonra da gördüğüm, bildiğim ve elimde broşürleri olan oyunlar için tiyatro projesine birçok katkı yapmayı planlıyorum. Tekrar saygılar. iazak 14:45, 26 Şubat 2009 (UTC)

Teşekkür ederim. Kırmızı bağlantılar konusunda haklısınız tabii. Onları epey azaltacağım, yalnız yazılması beklenecek kırmızı bağlantıları tutacağım. Taslak kriterlerini okumamıştım, onu da okurum. İyi çalışmalar. iazak 14:58, 26 Şubat 2009 (UTC)

Yardım[değiştir | kaynağı değiştir]

Maddelere referans ekleyemiyorum. Lütfen yardım edin. Bunu daha önceden yapıyordum ama şu anda yapamıyorum. Diğer örneklere bakıyorum ve aynısı gibi yapıyorum altında kırmızı renkte bir uyarı yazısı gözüküyor.

Maddeye isterseniz bir de siz bakın: Ben Böyle Aşk Görmedim--King Qwer 15:16, 26 Şubat 2009 (UTC)

Peki.... --King Qwer 15:19, 26 Şubat 2009 (UTC)

Kedi Kadın[değiştir | kaynağı değiştir]

Bazen giriyorum dediğin sayfaya. Ama bazen tam idrak edemiyorum. Kedi Kadın maddesi de daha önce vardı. Ama galiba silinmiş. Batman Dönüyor maddesini hazırlıyorum. Kedi Kadın da önemli bir bölüm daha sonra en azından taslak bir biçimde açacağım.--Olağan Şüpheli 15:22, 26 Şubat 2009 (UTC)

Cin Seddi Rock Grubu başlığı ile ilgili.[değiştir | kaynağı değiştir]

Tamam O zaman grubun albumu cıkıp da ansiklopedik olana kadar beklerim. Ansiklopedik olup olmadığını nasıl anlayacağım peki? Halka malolmuş ise ansiklopedik mi olacak mesela? Bu imzasız yazı Rock soul (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

anlamıyorum[değiştir | kaynağı değiştir]

wikipedia formatını mı gözetmektesiniz? öyle ise yeni bir kullanıcı oldugum için wikipedia formatları hakkında bilgi sahibi olup uygun formatı arastıracagım. Bu imzasız yazı Dervisinzikri (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Adminlik ve wikipedia[değiştir | kaynağı değiştir]

"Araştırmakta serbestsiniz; Kişilerin ansiklopedik olup olmadıkları Vikipedi kurallarıyla belirlenir" mesajınızdan ansiklopedik formatla ilgili konuları gözetmenin admin olarak göreviniz oldugunu düşünüyorum ancak yöneltilen soruları hakaret diye raporlamanın anlamı acık kaynak gozeten bir platformda admin tanımınızda oldugunu sanmıyorum. Bu imzasız yazı Dervisinzikri (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Pentax Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekrar Merhaba. Tabi kuralları siz daha iyi biliyorsunuz. Haklı olabilirsiniz. Ama lenslerin kalitesini ölçümlemek için geliştirilmiş bilimsel, ölçülebilir metodlar var. http://www.photozone.de/light-metering bu adrese göz atarsanız fikriniz değişebilir. Değişmezse düzeltirim :). İyi çalışmalar. Saygılar. Eklenti: Cümleyi değiştirdim. Selamlar.--fatih mazı 09:11, 27 Şubat 2009 (UTC)

edit.js[değiştir | kaynağı değiştir]

Emin değilim ama belki yukarıda "reklam" sekmesine yer kalmamış olabilir. — Pınar [m] 09:36, 27 Şubat 2009 (UTC)

  • Mrb, Status şablonu bizim vikideki ayalarlardan dolayı çalışmıyor. Xeno adlı kullanıcıdan yardım istemiştim ing vikide yardım etti ama
    kodları bizde görünmüyormuş. Bildirmek istedim.--Hedda Gabler 11:12, 27 Şubat 2009 (UTC)

evrim çalışkanları sayfası hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba levent, "evrim çalışkanları" başlıklı madde "hızlı sil" ile silinmiş ve gerekçe olarak madde:9 telif ihlali gösterilmiş, evrim çalışkanları maddesindeki bilgiler evrim çalışkanlarının "hakkımızda" başlıklı yerinden doğrudan alınmıştı (http://evrimcaliskanlari.org/blog/hakkimizda/) yazıyı tekrar okudum ve nasıl bir telif ihlali olduğunu anlayamadım, wiki de de yeni sayılırım, açıklayabilirseniz bende düzenler ve standartlara uygun hale getiririm, iyi çalışmalar sevgilerimle Bu imzasız yazı Garip döngü (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Levent Abi, senden izinsiz şöyle bir değişiklik yaptım! Vallahi birden bire kafamın üstünde ampul yandı da Düzenlemeyi yapınca işe yaradığını gördüm. Hayırlı olsun.--Hedda Gabler 13:57, 27 Şubat 2009 (UTC)

Vandalizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Levent Abi, http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Katk%C4%B1lar/85.110.65.208 Seni son değişikliklerde görmüşken sana haber vereyim dedim. Yukarıdaki kullanıcının değişikliklere dikkat edersen maddelere yanlış bilgi giriyor. Bir ilgilenir misin abi :) --Math34 ileti 15:54, 27 Şubat 2009 (UTC)

Levent Bey, Ben dini, siyasi, etnik vb içerikli bir ekleme yapmadım. Eklediğim link reklam içerikli de değil. Verdiğim linkte sadece İstanbul fotoğrafları vardı. Zorla ekleyecek değilim. Tabii ki siz bilirsiniz. Sadece katkım olsun diye düşünmüştüm. Saygılarımla.

  • Üstad, uğraşma artık, bak ben sana bir tane yaptım, bunu kullan:
  • Durum: çok çalışkan, yorulmaz, bıkmaz, usanmaz, vandalların korkulu rüyası, vikipedistlerin dostu, yardımsever, gerçek bir Abi... --M. M. ileti 19:18, 27 Şubat 2009 (UTC)

Sakarin[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Sakarin maddesi elinize sağlık çok güzel. Ben bir kaç düzeltme, bir kaç ilave yaptım. Şu hali ile fena olmadı. Bir bilginin yanlış olabileceği kaygısıyla tartışma sayfasına 1950'lerde de kullanıldığını sandığımdan bişiler yazdım. Çok önemli ve kritik bir şey değil. Pentax ile ilgili haklısınız, Her ne kadar zeiss ve pentax'ın en iyi lensleri ürettiği söylense de (ki sanırım öyle) bu ansiklopedi maddesinde tuhaf duruyor. Selamlar, sevgiler --Fatih Mazı 19:54, 27 Şubat 2009 (UTC)

  • Asıl ben hepinize ayrı ayrı (tartıştığım arkadaş da dahil) teşekkür ederim. Arı gibi çalışıp bir sürü bilgiyi Türkçeya kazandırıyorsunuz. Bundan büyük saadet mi vardır? Sakarin doğru yazılmış. Bu arada ben dahi alışkanlıkla sakkarin desem de, ilgili konuyu gözten geçirirken bilgilerimi tazeledim, "sakarin" doğru yazım. Selamlar, sevgiler. --Fatih Mazı 20:05, 27 Şubat 2009 (UTC)

teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

işimin acil olduğunu düşündüğüm için(herkes her zaman yoğundur ve önemli bir şey yapıyordur) wikiye üye olduğum zaman her mantıklı ve başkalarının zamanına saygılı insanın yapması gerektiği gibi wiki'yi nasıl kullanmam gerektiği konusunda hiçbir okuma yapmadığım, üstüne birde size soru sorarak zamanınızı tekrar işgal etmeme rağmen oldukça kibar bir şekilde bana yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. iyi çalışmalar Bu imzasız yazı Garip döngü (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 08:23, 28 Şubat 2009

  • Hedda Gabler'inki gayet güzel görünüyor. Haydi bakalım, darısı senin başına. Pınar [m] 08:52, 28 Şubat 2009 (UTC)
  • Levent abi, senin kullanıcı sayfandaki {{Kullanıcı:Levent/Kısayol}} şablonunu bir çıkarıp denersin iyi olur. Korumada olduğu için önizleme falan yapamıyorum.--Hedda Gabler 09:28, 28 Şubat 2009 (UTC)
  • Elimden gelimizden geldiği kadar... İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 10:41, 28 Şubat 2009 (UTC)

Resim[değiştir | kaynağı değiştir]

Dosya:Joker tdk comic.jpg resmini İng. vikipediden yüklemiştim. Ancak orada silinmiş. Burada da silinmesi gerekir mi?--Olağan Şüpheli 10:48, 28 Şubat 2009 (UTC)

  • Yedi günden fazla süredir kullanılmayan ail kullanım dosyası olduğu için silinmiş.--Olağan Şüpheli 11:00, 28 Şubat 2009 (UTC)

Takabeg[değiştir | kaynağı değiştir]

Takabeg Kullaniciyi sikayet etttim, bilginiz olsun.--82.236.107.61 14:45, 28 Şubat 2009 (UTC)

merhaba levent abi[değiştir | kaynağı değiştir]

hala resim konusunda manco capac yardımcı olmadı. yanlış bir şeyler yapıp da uyarı almak istemiyorum. doğru lisanslandırma için acil bilgiye ihtiyacım var. örneğin dağıtımına izin verilmeyen logolar gibi. hangi lisans? --Axbyc 17:02, 28 Şubat 2009 (UTC)

Kayzer-i Rum ve Manası Mucibindedir[değiştir | kaynağı değiştir]

Pek Muhterem Levend,

Kayzer-i Rum'un manasına merak celbedip Vikipedi sahifeme şahsi mesaj atmışsınız. Mana-i Kayzer-i Rum demek olur ki, Rum ikliminin Caesar'ı, Kayzer'i, Çar'ı. Rum iklimi ise Rum toprağı yani Anadolu 1071 sonrası cedlerimizin yerleştiği toprak ve onlara takılan sıfattır. Mevlana Muhammed Celaleddin-i Rumi, Eşrefzade Rumi vb. Sonrası Osmanlı İmparatorluğu Fatih döneminde sıfat olarak Kayzer-i Rum'u kullanırlar. Hürmet ederim. Bu imzasız yazı Kayzer-i Rum (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Resim Yükleme ve Hizmetli veyahut Bürokrat Derecesine Atlama Mücibindedir[değiştir | kaynağı değiştir]

Pek Muhterem Levent,

Şahs-i isminizin bendeniz tarafından yanlış yazılması hususunda muzdaribim. Konu ise resim yüklemek için sınıf atlamam gerekiyor bu konuda bana himmet ederseniz mesud olurum. Hürmet ederim.Bu imzasız yazı Kayzer-i Rum (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İsyanım ediyorum artık'!!![değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Levent Abi. Ben 25 Şubat 2009 tarihinde kukla diye engellediğiniz Kullanıcı:Bahriyeli yani Kullanıcı:Emresunay80'nim. Gördüğünüz gibi daha önceden (Haziran 2008-Eylül 2008) tarihleri arası yaptığım katkıların yanı sıra sürekli başka sitelerden vikipediye telifli içerikler kopyalayıp naklettiğim için ŞAHIS olarak süresiz engellendim. Bende farklı kullanıcı isimleriyle vikipediyi çok sevdiğim için tekrar katkılarda bulunmaya devam ettim ama bu arada Emresunay80 nin kuklası gerekçesiyle defalarca ama defalarca engellendim. Fakat bu arada kendimi zaman içerisinde biraz daha geliştirdim. Bir çok şey öğrendim. Vikipedide daha kaliteli maddeler açtım. Özellikle sinema dalında çok güzel katkılarım oldu. Bu zaman içerisinde adil kullanım gerekçesi ve lisansı doğru olan sinema film afişleri, ekran yakalama görüntüleri, vs… nasıl hatasız doğru bir şekilde yapılır hepsini öğrendim. Öğrendikçe vikipediyi daha çok sevdim. Ve dahada öğreniyorum. Fakat yine önceki vukuatımdam dolayı yine kukla diye boyna engellenip durdum. Ama içimdeki vikipedideki yazma alışkanlığını ve isteğimi engelleyemedim. Sadece sinema alanında değil, onlarca devlet başkanına resimler ekledim, dövüş sporcularına maddeler açtım. Lütfen bakınız Badr Hari, Remy Bonjasky, Ruslan Karaev, Gökhan Saki, Evander Holyfield, Vladimir Klitschko ve daha niceleri. Ve öyle kalitesiz basit maddelerde değiller. Hatta siz bana Kullanıcı:Gruppenführer ve Kullancı:Bahriyeli kullanıcı adımla sinema alanında yaptığım değerli katkılardan dolayı 2 defa Teşekkür yıldızı verdiniz. Daha artık ne söyliyeyim bilmiyorum. Şimdi benim anlatmak istediğim şu; Ben artık eski ben değilim. Yani o emresunay80 gibi acemi ve sürekli bilgisizliğinden dolayı uyarılara rağmen telifli içerikler yükleyip hizmetlileri uğraştıran kişi değilim. Ne zaman süresiz engellendim işte o zaman aklım başıma geldi. Ama ne yazıkki kukla durumuna düştüm. Keşke düşmeyeydim, çok ama çok pişmanım. Benim katkılarımı özellikle Kullanıcı:Vestmannaeyjar ve son olarak Kullanıcı:Bahriyeli olarak eğer üşenmiyorsanız ve vaktinizde varsa bir bakın inceleyin. Dünyaca ünlü Phuket bile vikipedimizde yoktu. O maddeyi ben oluşturdum. Benim sizden dileğim bir hizmetli olarak ve sizden bile 2 kere teşekkür yıldızı almış bir vikipedist olarak süresiz engelimin kaldırılmasını talep ediyorum. Çünkü artık siz hizmetlilerinde gördüğü gibi katkılarım gayet güzel ve temizdir. Üstelik kötü niyetlide değilim. Eğer incelerseniz hiçbir oylayamayada katılmamışım, meraklısıda değilim katılmamda. Ben sadece hobim olan, merakım olan sinema dalında katkı yapıyorum. Demekki başarılıyım ki, yararlıyım ki sizden 2 defa teşekkür alabiliyorum. Daha öncede dediğim gibi artık ben eski emresunay80 değilim yani ben eski ben değilim. Daha deneyimliyim, daha titizim, daha özenliyim. Lütfen artık bana bunu yapmayın. Bunca değerli katkılara rağmen artık kukla muamelesi görmekten bıktım usandım artık. Geçmiş hatalarım için gerçekten üzgünüm. 2 teşekkür yıldızı almış bir vikipedist olarak şahsımın süresiz engellenmesinin kaldırılması için daha ne yapmam gerekiyor. Bunu vikipedinin bürokratlarınamı danışmam lazım yada oylamayamı sunmak gerekir yada siz yardımcı olabilirmisiniz.Bu daha ne kadar böyle sürecek!!! Mesela örnek veriyorum ; diyelim ki aradan 3 sene geçti ve ben bunca aradan sonra tekrar güzel ve kaliteli katkılarda bulunmaya başladım. Bir süre sonra bilgisayarımın ekranına Zınk diye yine Siz taaa 3 sene evvelden süresiz engellen emresunay80'nin kuklasısınız, o yüzden süresiz engellendiniz diye mesajmı alacağım? Mantık olarak böyle bir şey mümkünmüdür??? Bunun mutlaka mantıken bir çözümü olmalı. Ben buna inanıyorum. Lütfen yardımcı olun bana. Bende yine kendimi dahada geliştirerek katkılarda bulunmaya devam edeyim. Vikpedimize zarar-ziyan verdiğim yok. Tam aksine sizi tarafınızdan bile teşekkürler alıyorum. Dünyanın en önemli havalimanlarından Amsterdam Havalimanı Schiphol’ün bugüne kadar kimse maddesini bile açmamış. Bunu fark eden ben oldum ve katkıda bulunmayada devam edeceğim. Sadece bu değil. Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı maddesinide eski kullanıcı adımla ben açmıştım. Şimdi size soruyorum. Ben kötü şeylermi yapmışım, küfürmü yazmışım, terbiyesizlikmi yapmışım, ne yapmışım ben!!! Oscar ödüllü Yağmur Adam filmini bilirsiniz, hepimiz biliriz. 2009 senesine geldik. Hala kimse katkıda bulunmamışken bakınız inceleyeniz ne güzel katkıda bulunmuşum. Fenamı yapmışım!!!! Son olarak Kullanıcı:Bahriyeli kullanıcı adımla 1.200 küsür katkıda bulundum. Hiç üşenmiyorsanız bir bir inceleyin. Hiç bir telif içerikli kopya edilmiş katkım yok. Çünkü dediğim gibi tabiri caizse önceki telifli katkılarımdan dolayı çok pişman ve üzgünüm. Çoktan akıllandım ve uslandım. Bunca yazıdan sonra Sizden mutlaka olumlu bir cevabınızı bekiyorum. Lütfen hayal kırıklığına uğratıp beni tekrar tekrar uğraştırıp hala yeni kullanıcı adları almak zorunda bıraktırmayın. Zarar vermiyorum. Ben vikipedi için bir tehlike değilim, kötü kukla falan hiç değiilim. Tam tersine takdir alıyorum. Herşey eskide kaldı artık. Saygılarımla Stoltenberg 21:03, 28 Şubat 2009 (UTC)

BEKLEYECEĞİM.[değiştir | kaynağı değiştir]

Peki tamam. Size karşı saygılıyım. Ben mutlaka cevabınızı bekleyeceğim ve bu kullanıcı adımla cevap gelene kadar katkıda bulunmayacağım. İyi geceler dilerim. Stoltenberg 21:13, 28 Şubat 2009 (UTC)

  • Heyecanlı genç işte, ama kusura bakmasın yardımcı olamayacağım. Kolay gelsin, iyi geceler. --Yabancımsj 21:32, 28 Şubat 2009 (UTC)

Şablon Hk.[değiştir | kaynağı değiştir]

Bazı bilim adamlarına şablon açacağım yardımcı olursanız sevinirim. Nasıl şablon yapılır. Bu imzasız yazı 85.99.144.120 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Sorma Levent Abi, umarım bot çabucak onay verir de işi yüzüme gözüme bulaştırmam. Daha basit olur sanmıştım. Her neyse; iyi çalışmalar; iyi geceler Levent Abi. Ben Khutuck'e de yazayım aynısını. --♪♫Berkay0652|ileti 23:26, 28 Şubat 2009 (UTC)

Gemiler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Takabeg; S. Eyyubi ile ilgili 3GD unutma; bu konuda hakkında şikayet var. Bununla ilgili cevap/savunma yazma bana, biliyorum. Asıl yazma amacım iki gündür senin silinecekleri temizlemekten canım çıktı, arada silerken özet kutularıyla sana seslendim ama duymadın, artık yeter yahu..  Levent İleti Katkılar   22:23, 28 Şubat 2009 (UTC)
Kusura bakma ama gemi işleri devam edecek:) Vikimola yapmadan önce halletmeye çalışıyorum. Takabeg ileti 02:34, 1 Mart 2009 (UTC)

Ernst Thälmann[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Levent, Ernst Thälmann maddesinin ismi Türkçe'de olmayan bir harfi içeriyor: "ä". Bu harf "ae" olarak da yazılabiliyor. Bu madde adını "Ernst Thaelmann" yazınca da ulaşılabilecek bir şekle sokar mısın? Sevgiler--Gemalmaz 07:08, 1 Mart 2009 (UTC)

Ernst Thaelmann'ı -> Ernst Thälmann'a yönlendirildi. Takabeg ileti 07:43, 1 Mart 2009 (UTC)

Rica[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Hocam, iyi geceler; bu konuda bana bir görüş belirtebilir misin?  Levent İleti Katkılar   23:42, 28 Şubat 2009 (UTC)
  • Selam dostum, geç gördüm iletini kusura bakma.. İfade, yoruma mahal vermeyecek şekilde TBA ihlali. Değiştirdim. Sevgiler, --M. M. ileti 09:14, 1 Mart 2009 (UTC)
  • Yok canım hiç de geç değil. Zahmet oldu, ben değiştirseydim, şimdi sanki şikayet etmişim gibi olacak :) Oldukça nazik ve açığımız olan bir konuda yararlı olabilecek bir arkadaş, soğutmak istemiyorum. Ama anlayışla karşılayacağına da inanıyorum. Neyse tekrar teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   09:22, 1 Mart 2009 (UTC)
  • Zahmet de ne demek, bileydim evveliyatınız olduğunu ellemezdim maddeyi Üzgün Tamamdır, bir dahaki sefere sadece fikreylerim artık. --M. M. ileti 10:53, 1 Mart 2009 (UTC)

Engel süresi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Levent abi. Şu değişikliğin nedeni nedir acaba? Böyle durumlarda birbirimize en azından bir haber vermemiz gerekmez mi? Hepimiz takdir hakkımızı kullanıyoruz süreyi belirlerken. Sorsaydınız nedenini de açıklardım. --Yabancımsj 09:39, 1 Mart 2009 (UTC)

Bunca zamandır buraya katkıda bulunuyoruz, "benim işime (ne hakla) müdahale ediyorsun" benzeri bir üslup kullanmayacağımı bilecek kadar tanıyorsunuzdur beni. Ama verilen bir engeli o engeli veren kullanıcıya danışmadan asla kaldırmayın diye bir kural vardı, muhakkak biliyorsunuzdur. Kriz anlarında ihmal edilebilecek bir kural, ancak böyle rutin engellerde ihmal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hem iletişime geçmek böyle durumlarda her zaman iyi sonuç verir bence. Haber vermeme meselesini bir kenara bırakırsak, ben dinamik iplere asla 24 saat engel vermekten yana değilim. Kıyamamakla falan hiç ilgisi yok. Vandala neden kıyamayayım? Önemli nokta bence şu: Dinamik ipyi sürekli aynı kişinin kullandığını nereden bilebiliriz? Statikse zaten 24'ten az vermemek gerek. Ama bir ipnin henüz ilk engelini 24 saat vermek hem orantısız, hem küfredenden başkalarını da engelleme riski taşıdığından sakıncalı geliyor bana. (Ayrıca 45 dakikalığına engellenen bir vandalın sürenin bitmesini bekleyip yeniden dönmesi de pek akla yatkın gelmiyor.) Seri halde vandalizm yapmış ve bir süre devam etmişse 6 saat de verilebilir belki, ama 24 bence çok fazla. Dilerseniz diğer hizmetlilerin de fikrini alalım. Kesin doğrulardan söz edilemeyecek durumlarda fikir alış verişi her zaman yararlı olur. --Yabancımsj 10:14, 1 Mart 2009 (UTC)
Evet doğru, engel kaldırmak diyor. Ama tüm bu mesajları zaten şunun için yazdım ki engel süresi değiştirmek açısından da önemli bence: İletişim kuralım. "bundan sonra uygulamalarına karışmama taraflısıyım; çünkü ağır bir küfürlü içerik konusuna müdahil olmam seni fazla rahatsız etti" cümlenize alınayım mı, ne yapayım bilemedim. Söylemek istediğim yalnızca "açıklama yapmayı, konuşmayı, tartışmayı ihmal etmeyelim" idi. Konuştuk, karşılıklı fikir beyan ettik, fena mı oldu? Ben herhangi bir uygulamayı tek taraflı olarak değiştirmektense, bu yolun çok daha verimli ve vikiye uygun olduğunu düşünüyorum. Bundan rahatsız olduğum sonucunu çıkarıyorsanız, öyle olsun da konu da daha fazla uzamasın. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 10:31, 1 Mart 2009 (UTC)

Status olayı[değiştir | kaynağı değiştir]

Mrb, Levent Abi, zaten şablon sen giriş yaptığında senin durumunu göstermesi Viki'de şimdilik imkansız ancak bir bot olsa ve sadece kullanıcı durumları için çalışsa belki olur. Yani her online olduğunda online, offline olduğunda offline göstermez bu şablon sadece senin vikideki genel durumun içindir. Neyse kolay gelsin.--Hedda Gabler 11:52, 1 Mart 2009 (UTC)

vikiufuk[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Levent, mesaj sayfamda mesaj var uyarısını görünce baktım fakat mesaj geri alınmış, sonra bunun ne olduğuna baktığımda bir kukla meselesinde adımın geçtiğini anladım burada takabeg başlıklı iletide ve burada. Daha sonra yazılanlar geçersiz sayılıp tarafınızdan geri alınmış fakat kukla meselesine adımın karışmasından rahatsız oldum. Bu durumda benim yapmam gereken bir şey var mı? Bilgilendirirseniz memnun olurum. (mesajları yazan 82.236.107.61)--Vikiufuk 14:40, 1 Mart 2009 (UTC)

Affedin artık!!![değiştir | kaynağı değiştir]

İyi geceler Levent Abi mesajlarını incelediğimde sana yazdığım ve cevab beklediğim mesajıma karşı yanılmıyorsam Kullanıcı:Yabancı (Kusura bakmasın yardımcı olamayacağım) demiş. Bu mailimi siz ona gönderip ve ona danışıp kendisinin verdiği cevap bu mu? Benim beklediğim cevap bu ise yani yardımcı olamayacak ve beni yaptığım katkıladan dolayı Vikipedide kukla olarak bırakacaksanız eğer ben bunu bana karşı yapılmış büyük adaletsizlik olarak görürüm. Çünkü;

  • Dediğim gibi sizden geçmişte bilgisizliğimden dolayı yaptığım hatalardan dolayı Vikipedi yönetiminden affımı rica ettim. Hatasız kul olmaz.
  • Bana yardımcı olunmayıp,beni kazanmayıp aksine yaptığım değerli katkılar görmezden gelinip süresiz engellenmem kaldırılıp affedilmezsem Ülkemizde adam öldüren PKK lı teröristler bile affediliyor, ben vikipedi yönetiminden af dilemişim, çok zor bir şey değil, imkansızımı istemişim derim.
  • Benim içimde vikipedide yazma isteği var, olumlu düşüncelerim ve katkılarım var. Vandalizm yapmıyorum, oylamalara katılıp ondan bundan oy bile talep etmiyorum ve hatta herhangi bir konuda tartışmalara bile katılmıyorum. Ben sadece hobim olan dalların katkılarını başarıyla yapıyorum.

Benim yerime aynen kendinizi koyarsanız sizde çok üzülür ve hayal kırıklığına uğrarsınız. Umarım Kullanıcı:Yabancı beni anlar. Anlamanızı istiyorum. Sadece bir şans istiyorum Sanki vikipediyle yeni tanışmışım gibi. Beni yıllar boyu vikipedide kukla diye kesip bir kenara atmayın lütfen. Bunca katkıdan ve emekten sonra bunu haketmiyorum, haksızlığa uğramak istemiyorum. Yıllar boyu saygı ve takdir görerek katkılarıma devam etmek istiyorum. Sizin gibi bir hizmetliden iki defa teşekkür alan kişi kötü kukla muamelesi göremez. Mantık bunun neresinde !!! Tekrar saygılar. Stoltenberg 22:00, 1 Mart 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mesajınız için teşekkürler, tarafsız bir şekilde vikide sadece doğru bilgilerin ansiklopedik bir düzende olması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum, bu konuda da başarılı olmaya çalışıyorum. Ancak açıkçası mesajınızın son kısmını anlamadım, özellikle monobook kısmını. Bir de bana özel bir mesajmıydı yoksa ben dahil birçok kişiye mi yolladınız onu da anlamadım açıkçası.--'''Onur Kayabaşı''' 23:12, 1 Mart 2009 (UTC)
  • İlginize çok teşekkür ederim. Daha öğreneceğim çok şey var sanırım vikipedi'de. Bu arada bir şey sormak istiyorum: İmzalarda kullandığımız biçimlendirme kodlar html mi yoksa bbcode mı? İmza kısmında araştırdım bu konuda bir bilgi bulamadım ve denediğim kadarıyla wiki kodlaması da geçerli değil.--Onur Kayabaşı 23:22, 1 Mart 2009 (UTC)
  • İlgili sayfadan Html'e göre düzenlendiğini anladım. Ona göre bir şeyler deneyeceğim. Bir de gülücük kullandınız, onu nasıl yaptığınızı sorabilirmiyim? Aslında birçok mesajda :) tarzı gülümseme eklemek istiyorum ama okuduğum hiçbir mesaj sayfasında kullanıldığını görmediğim için temkinli yaklaştım.--Onur Kayabaşı 23:35, 1 Mart 2009 (UTC)
  • Hımm, gülücük işi de şablon işi yani. Viki'de herşeyin şablona bağlı olduğuna hergün tanık oluyorum ama açıkçası bu konuda aklıma gelmemişti, mesaj sayfamı da düzenlemediğim için şablon kullandığınızı görememiştim . Mesajlarınızı genelde takip ediyorum, aktiflikle ilgili birkaç mesajınızı okumuştum ve birkaç senedir dokunmadığım bilgilerimle neler yapabilirim yarın denerim. Çekinmeyinde özellikle linklendirdiğinizi farkettim, ve o konuda şüpheniz olmasın zaten görüşlerimi dile getirirken, bilginin doğruluğu konusunda şüpheye düştüğüm zaman tereddüt yaşamıyorum da bu tür bilgi dışı aktivitelerde özellikle gözlemledikten sonra bir şeyler yapmayı tercih ediyorum. İyi geceler, iyi vikiler--Onur Kayabaşı 23:56, 1 Mart 2009 (UTC)
  • Ayrıca 2006 Ekiminden beri vikipedistim, bir şeyleri anlatırken basite indirgemenize pek gerek yok, bu konuda merak etmeyin. Ayrıca o aktiflik konusunu ciddi olarak düşündüğümde, sitenin kodlaması dışında sağlıklı bir yöntemin olmadığını farkettim. Yani bu iş tamamen vikinin kod yazarlarıyla ilgili. Bu konu belki onların da aklına gelmiştir ama vikinin farklı dillerinde toplam 16 milyon kullanıcı olduğunu düşünürsek, bununla ilgili bir veritabanı oluşturmak isteyeceklerini hiç sanmıyorum. Sabit IP sahibiyseniz belki IP'nize ping atarak aktiflik durumunuzu çeşitli sitelerde göstermenizi birkaç site önerebilirim ancak IP adresinin güvenliğinden dolayı bu yolu da tavsiye etmem açıkçası. --Onur Kayabaşı 00:18, 2 Mart 2009 (UTC)
  • Hımm işin o boyutunu bilmiyordum. Şablonlar falan gene bi karmaşık durum ama ilgimi çekti baya. Araştırmayı sizden devralıyorum o zaman . Viki'nin size büyük ihtiyacı var ben akşam saatlerinde size verilen yanıtları da okuyup kendi üzerimde denemeye çalışacağım bi gelişme katedersem size bildiririm. Monobook'u da sabırsızlıkla bekliyorum. İyi vikiler Onur Kayabaşı 09:34, 2 Mart 2009 (UTC)
  • Basite indirgemeniz konusunu anlıyorum merak etmeyin, birçok bilgisayar sorunu olduğunda arkadaşların direkt geldiği biri olarak bazen ben de aşırı derecede basite indirgediğim için "yahu o kadar da anlamıyo değiliz" tepkisini aldığım için olayın farkındayım merak etmeyin :) Ayrıca oldukça hoş özelliklermiş cidden çok hoşuma gitti ancak bir sorunla karşılaştım. Aslında özellik kullanımı olarak değil de düzenleme bölümünde.

http://img243.imageshack.us/img243/3936/screenhunter1y.jpg adresinde görebileceğiniz üzere kutucuktan 3 tane var(viki dışındaki resimleri viki içinde göstermeyi bilmediğim için bu şekilde link verebiliyorum ancak). Nasıl giderebilirim bu sorunu? Siz yanıt verene kadar bende biraz yeni oyuncaklarımla oynayacağım :) Uğraştığınız için tekrardan teşekkürler.Onur Kayabaşı 12:48, 2 Mart 2009 (UTC)

  • Resimdeki sorunu kendi temamdaki ilgili bölümleri düzenleyerek(daha doğrusu birden fazla eklenmiş aynı kodu silerek) hallettim. Ancak user.js e ait bilgiler sayfanın sol altında 3 kez yazılmış durumda gözüküyor. O da ilk baştan beri vardı ama aynı nedendendir diye belirtmemiştim. Düzenleme yaptığım şablonda da o bölümle ilgili bir hata olmadığını görüyorum. Bu arada sizin sil olarak kullandığınız bölümleri kendimde düzenle bölümüne aktararak daha rahat sil şablonu koymayı başardım :)--Onur Kayabaşı 13:36, 2 Mart 2009 (UTC)
  • Halla halla son mesajınızı yanıtladığımı hatırlıyorum ama herhalde kodları düzeltmeye çalışmakla uğraşırken yollamayı unutmuşum. Birkaç sorunu hallettim birçok şeyi de kendime uydurdum birtek sol altta user.js ye ait template ler 3 kez yayınlanmış halde duruyor ama ilgili js dosyalarına baktım bir sorun göremedim. Yarın onla tekrar uğraşmayı düşünüyorum ama eğer sizin de bu konuda bir bildiğiniz varsa eğer tımarhaneye gitme süremi geciktirebiliriz :) Bu arada "Ben de fırsat bulunca kendi sayfamı düzeltirim" demişsiniz, o resimde gösterdiğim sorun sizdede mi mevcuttu(gerçi js dosyanıza baktım aynı sorunu yaşıyor olmanız lazım). Ayrıca yardım edebileceğim konu olursa yardım etmekten büyük zevk duyarım. Bu tür kodlama işleriyle ilgili birisiyim ve açıkçası biraz uğraşacağım bu konuyla boş zamanımda. Özellikle şu sol altta çok uzun olan listeden şablon bulmak çok zor(3 sefer peşpeşe değil de tek sefer yayınlansa bile). Yapacağım çalışmalar içime sinerse size de mutlaka haber veririm zaten. Özellikle şu online konusuna biraz kastıracağım bir gün :) İyi vikiler, Onur Kayabaşı 21:51, 2 Mart 2009 (UTC)
  • Estağfurullah, ben öyle bir kıyaslama yapmadım, yapmam da doğru olmaz zaten . Sadece kaynağı görebiliyormuşum tarif edeceğim o zaman. monobook.js sayfanızda

//mük-kem-mel bir atlayış document.write('<script type="text/javascript" src="'

            + 'http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullanıcı:Vito Genovese/top.js' 
            + '&action=raw&ctype=text/javascript&dontcountme=s"></script>');

bölümü 3 ayrı yerde yazılmış. Onlardan ikisini sildiğinizde herhangi bir sorun meydana gelmiyor, aksine sadece 1 adet kutucuk kalıyor. Sol altla ilgili bi teorim var yatmadan önce onu yapacağım umarım düşündüğüm şeyden dolayıdır yoksa baya düşünmem gerekecek . Yetki alanı derken mesaj sayfası kişiler arası iletişim yeri olduğu için ondan dolayı demiştim ama sorun yoksa sorun yoktur --Onur Kayabaşı 22:05, 2 Mart 2009 (UTC)

  • Hocam, müjdemi isterim o sorunu da çözdüm . Aslında öğlenden beri aklıma geliyordu ama nedense cesur olu böyle durumlarda pek kullanamıyorum. User.js sayfasındaki

/* Load script */ addOnloadHook(function() {templatescript(define_templates())}); bölümü kodun döngü yapmasını sağlıyor. Bu bölümü sildiğiniz zaman düzelmesi lazım. Ancak kodları iyice analiz ettim ve başka bir şeyi etkilemediğini tahmin ediyorum. Gözümden kaçan bir noktanın olmadığını düşünüyorum ancak gene de olabilir. Ondan dolayı bu konuyu bir de bu js dosyasının coder'iyle konuşmanızı tavsiye ediyorum. --Onur Kayabaşı 22:12, 2 Mart 2009 (UTC)

  • Farkettim imzayı unuttuğumu ve düzeltmiştim ama size yakalanmışım bile . Asıl ben teşekkür ederim, bu yoğun temponuz içinde bir de benim mesajlarımı yanıtlamakla uğraştığınız için. Ben çıkıyorum şimdi zaten ve akşam 6'ya kadar olmamayı planlıyorum. Cuma gününe kadar da birkaç SDD dışında bir şey yapabileceğimi sanmıyorum yoğun bir öss maratonunun içindeyim bende . Neyse hocam kendinize iyi bakın, herşey için teşekkürler--Onur Kayabaşı 22:17, 2 Mart 2009 (UTC)

Tofaş[değiştir | kaynağı değiştir]

Tofaş Spor Kulübünde çalışıyorum sayfaya eklediğim bilgiler kendi resmi sitemizde olan, facebooktaki fun ve grup sayfamızda olan bilgler ama telif hakkı dıye program hepsini sildi Bu imzasız yazı 85.103.211.52 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Pardon !!![değiştir | kaynağı değiştir]

Pardon özür dilerim. biraz aceleci davrandım sanırım. Ama yabancı'ya bişey yazmadım zaten. Ona danıştığınızı sanarak size tekrar yazdım. Sadece küçük bir yanlış anlaşılma oldu. Neyse tekrar özür dilerim. Hastanede olacakmışsınız. Çok geçmiş olsun. İyi günler dilerim. Stoltenberg 08:37, 2 Mart 2009 (UTC)

samael[değiştir | kaynağı değiştir]

samael maddesini neden sildiniz anlamadim. bu sekilde baya bir madde var viki'de. ayrica ben zamanla actigim maddeleri genisletiyorum. bana gereksiz bir hareket gibi geldi.--Aeural 13:43, 2 Mart 2009 (UTC)

selahaddin eyyubi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu başlıkta yazdığım yazının neden vandalizim olarak algılandığını anlamış değilim. Başlıkta geri alıp durduğuz yazının içeriğini yanlış bulduğum için değişiklik yaptım ve yazdıklarımın kaynakları zaten başlıktada mevcuttu. Diğer yandan başlıkta şuan duran yazının kaynağı şerefname adlı güvenilirliği kendi tarafından bile baltalanan bir kitaba dayandırılmıştır. Bununla beraber bir başka kullanıcıda konuyu açıklayıcı değişiklikler yapmış bunlarda silinmişti. Bu konuyla alakalı değişikliklerin derhal kaldırılması belli bir siyasi yönelimle paralel hareket edildiğini düşündürüyor.Kara mehmet

Sanırım durumu anlatamadım. Daha öncede belirttiğim gibi benim yazdıklarılma ilgili kaynak zaten daha önce verilmişti. Bu kaynak üzerinden düzenleme yaptım.

Kime hesap verdiğinizi bilmiyorum bununla beraber tarafsızlığınızın şaibeli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca benden önce kaynak vererek bilgi aktaran birinin yazdıklarıda silindi. Telif hakkıyla ilgili sorun olduğunuda zannetmiyorum zira yazı verilen kaynakla tamamen aynı değildi. Bu imzasız yazı Kara mehmet (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


http://tr.wikipedia.org/wiki/Roll_(dergi)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Mavi_Nota_(dergi)

Bu dergilerle ilgili bilgi ansiklopedik olarak Wikipedia'da duruyorsa diğer müzik dergilerinin de durmasında bir sakınca olmamalı. Bu imzasız yazı 78.166.241.87 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bir derginin ansiklopedik madde olarak Wikipedia'da yer alabilmesi için en az kaç sene önce yayınlanmış olması gerekiyor?

Herhangi bi mesajı silmemiştim ki?

Teşekkürler.[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilmukabele. Beni onöre ettiniz. :) --Abuk SABUK♫ ♫ 23:28, 2 Mart 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Peki. Madem kurallar açık ve yapacak bişey yok. O zaman ne yapalım. Baştan yanlış yapmışım. Şansızım!!! Bu kullanıcı adımıda şimdi en kısa zamanda engelleyebilirsiniz. Zaten ne olduğumu söylemiştim. Bu saatten sonra yanlışlarımdan ders alıp iyi niyetli katkılarda bulunsam ne olur bulunmasam ne olur. Başka türlü çareler arayacağız demekki. Neyse ben teşekkür ederim size. İyi geceler Stoltenberg 00:28, 3 Mart 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Yeni arşivin ilk mesajı benimkiyle başlayacak sanırım . Monobook.js ve user.js sayfalarınıza baktım, ilgili düzenlemeleri yapmışsınız. Herhangi bir sorun yaşadınız mı acaba? İlgili değişikle ilgilendiğim için eve geldiğimden beri tekrar birkaç şeyi karıştırdım ancak kodda bi aksilik halen görmedim ve umarım da yoktur ama gördüğünüz gibi endişelerim sürüyor --Onur Kayabaşı 15:31, 3 Mart 2009 (UTC)
  • bir süre buradayım. selamlar. --kibelemesaj 17:12, 3 Mart 2009 (UTC)
  • Tamamdır Levent Abi. Zaten commons'a yüklüymüş. Yani yüklemem gerekmedi, ama yine de maddeye koyarak yine de bir iş yapmış oldum. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 17:56, 3 Mart 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Neden yanlış anlayayım, birbirimizin hatalarını düzeltmek elbette ki problem oluşturmaz. Fakat transvikilenmiş olarak işaretlediğim maddeler Vikisözlük'ten kontrol ederek oradan açıldığına emin olduğum maddeler zaten. Dün 200 küsur maddeyi kontrol edip 70-80 tanesinin transvikilenmiş olduğunu görüp onlara sil etiketi koydum. Hatta bu konuda bir işbirliği de önerdim, geri kalanların taşınması ile ilgili. Köy çeşmesine de vikisözlüğe taşı etiketi koymadan önce Vikisözlük'te olup olmadığının kontrol edilmesi konusunda bir mesaj yazmayı düşünüyorum. Çünkü birçok madde zaten Vikisözlük'te olduğu halde Vikipedi'de taşınması için işaretleniyor ve o maddelerle çoğu zaman bir daha ilgilenen çıkmıyor. Böyle çöplük maddelerin oluşmaması için önce kontrol edip eğer varsa direkt sil etiketinin konması konusunda sizin görüşünüz ne olur?

Telif ihlalini genelde kontrol ediyorum, o maddeler gözümden kaçmış olmalı. Düzene uygunsuzlukla ilgili sizinle kesişemediğimizin ben de farkındayım. Sizin bu konuya bana göre çok daha iyi niyetli baktığınızı ben de ters açıdan baktığımda fark ediyorum. Ama herhalde zamanla bir yerlerde kesişiriz. İyi akşamlar. --Guzelonlu 22:18, 3 Mart 2009 (UTC)

Ek: Bahsettiğiniz madde zaten Vikisözlük'te varolduğu için sil etiketi koydum. Yoksa dediklerinize kesinlikle katılıyorum. O zamana değer olduğuna karar verip, o zamanı verip kontrol etmiştim. Ben de size teşekkür ederim. Tekrar iyi akşamlar. --Guzelonlu 22:22, 3 Mart 2009 (UTC)

Biraz sabır lütfen[değiştir | kaynağı değiştir]

Maddelerin içeriğini genişleteceğim,daha önce de aynı şeyle karşılaştım,bulabildiğim bilgileri yazyorum. Bu imzasız yazı Coolland (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Şahane Düğün[değiştir | kaynağı değiştir]

Aynı isimde bir film olduğunu bilmiyordum. Söz konusu sayfayı anlam ayrımı sayfası yapmak en iyisi sanırım. --Memty 09:24, 5 Mart 2009 (UTC)

Spoiler uyarısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Önemli değil canım, öyle tamamdır. İyi çalışmalar! İngiliz herif"you've got mail!" 14:31, 5 Mart 2009 (UTC)


html kodları birkaç soru[değiştir | kaynağı değiştir]

birkaç maddeyi düzenlemek istedim oturum açmadığımı ve yanlış çevirdiğimi farkedince maddenin adını değiştirmek yerine başka bir madde açtım. kapatamadım. ingilizce sayfalarda düzenle diyince nedense sağdaki tablolar görünmüyor. bir de açtığım maddelerin sol altında diğer dillerdeki hallerini isteyenler için listelenmiyor. teşekkürler Bu imzasız yazı Cromartie (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kevin Sonic[değiştir | kaynağı değiştir]

böyle biri yok!! tam anlamıyla bir yalan onun varlığı ve bunu bin şekilde ispat ediyoruz, söylediği her şey yanlış olmasına ve referans gösterdiği yerlerde bile kendi varlığını gösteren tek bir şey bile bulunmamasına rağmen niye wikipedia bunun yazdığı saçma bilgileri ısrarla yayınlamaya devam ediyor? bir adamın nasıl orjinal ismi japonca olur da onu sonra değiştirir ve kimse bilmez? bir adam nasıl 8 veya 9 dil bilebilir? ya 8 dil bilinir ya 9 dil; ki bunlar bile mümkün ya da mantıklı değil bir kere... Bu imzasız yazı 88.251.148.227 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • sevgili eski adınla Levent Abi walla bravo , bu ne enerji... Sendeki enerji bende olsaydı, neler yapmazdım. Neyse, gecenin bu saatinde bir kusurumuz varsa (sürçü ihsan eyledikse) affola...--Düşünenadam 23:23, 5 Mart 2009 (UTC)

Yeni yükleme sayfası[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, nasılsınız? Belki farketmişsinizdir bir süredir dosya yükleme sayfasını daha anlaşılır ve kullnıcılara daha bir yol gösterici bize ise daha az iş bırakıcı bir şekilde tıpkı İngilizce örneğinde olduğu gibi bir sayfa(lar) hazırlamakla meşgulum. Nihayet bitti gibi. Bir eksik kaldı, İngilizce sayfada seçtiğiniz tipteki yükleme ile birlikte lisans etiketleri de filtreleniyor ve sadece o tipe uygun lisanslar listeye geliyor. Bunun nasıl yapılacağını bilmiyorum. Bileniniz varsa yardıma açığım. Ben İngilizcedeki sayfanın geliştiricilerinden birine bu soyu sordum yanıt bekliyorum. Bir diğer sorunda bu yükleme sayfasından dosya tipi seçip tıkladığınız zman dil ayarlanız sadece o sayfa için İngilizceye dönüyor, sonra başka bir sayfaya geçtiğinizde normalleşiyor. Nedenini anlayamadığım bu durumdan ötürü de yükleme sayfaındaki yükleme kutucuklarının isimleri İngilizce çıkıyor.

Yaptığım çalışmaları Kullanıcı:Manco Capac/dosya yükle sayfasından bulabilirsiniz. Ricam şu olacak ki acaba bu sayfalara bakıp fikrinizi söyleyebilir misiniz? Eklemeler, çıkarmalar, olmuş olmamış gibi fikirler beklemekteyim. Diğer hizmetlilerinde görüşünü alıp sonra da gerekli ayarları yapıp yükleme sayfasını devreye sokmak istiyorum. Teşekkürler, --Manco Capac 09:54, 6 Mart 2009 (UTC)

Tahrif maddesinde ne gibi bir telif ihlali olabilir?

botlar değiştirmemiş hala[değiştir | kaynağı değiştir]

botlara bildirmemiz mi gerekiyor? Cromartie 18:21, 6 Mart 2009 (UTC)

resimlerin telif hakları[değiştir | kaynağı değiştir]

çok önceden indirdiğim bir resim vardı. çok hoşuma gitti yüklemek istiyorum ama telif hakkı hakkında h içbir bilgim yok. teşekkürler

Teşekkür ederim[değiştir | kaynağı değiştir]

az önce hagi sayfasında yaptığınız değişiklik için teşekkür ederim. burada yapılan değişiklikler herkes tarafından görülüyor mu acaba??

Müzik[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaha Levent Abi iyi akşamlar. Bu sayfadaki medyayı burya nasıl yüklerim acaba?--Olağan Şüpheli 19:36, 6 Mart 2009 (UTC)

II. World War[değiştir | kaynağı değiştir]

Hızlı düzenleme logosunun sayfaya geri alınmasını rica ederim. Saygılar, sevgiler. --BurakSirek 19:56, 6 Mart 2009 (UTC)

Güncellenmeme[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Sorun bizde olabilir. Bot engellenmiş mi önce ona bakmak lazım. Eğer engellenmemişşe sorun bizde değildir.--Reality006 19:57, 6 Mart 2009 (UTC)
  • Baktım da sahibi sanırım uzun bir süredir online değil. Zaten bazı vikilerde bot engellenmiş. Belki meta falan botu engellemiş olabilir.--Reality006 20:03, 6 Mart 2009 (UTC)

Tahrif[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanırım bu maddeyi bir siz birde honi silmiş. Yani benim konuyla bir ilgim yok. Bu kafa karışıklığını gidermek için biraz mola verseniz Kordonda liman kahvesinde (hala orda mı?) arkadaşlarla okey oynasanız bir el? :)) --Manco Capac 20:06, 6 Mart 2009 (UTC)

  • Teklif için teşekkürler Mayıs ayında bir arkadaşım izmirden bir kız alma ve fuar e.d. de evlenmeyi planlıyor. Bir terslik olmazsa kesin ordayım. O zaman biranızı içerim valla. Ama asansörde içemek daha çok hoşuma gider. --Manco Capac 20:11, 6 Mart 2009 (UTC)

Ödül[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ödül için çok teşekkür ederim. Kolay gelsin. İyi çalışmalar. --Muratsahinmesaj 21:03, 6 Mart 2009 (UTC)

Yeniden merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Öncelikle yazdığınız mesajı nedense daha yeni gördüm, mesaj var uyarısı yapmadı bana ilginç. Neyse size bir sorum olacak: Bazı resimlerde lisans bölümünde birden fazla dil yazıyor, örnek vermek gerekirse Dosya:CarpetmakingAlgiers1899.jpg Birden fazla dilde lisansı her resme verebilirmiyiz? veya başka dillerde lisansı verilmiş resimleri Türkçe vikiye nasıl kazandırırız? Ne zamandır kafama takılıyordu da anca sıra geldi.--Onur Kayabaşı 23:08, 6 Mart 2009 (UTC)

  • Bir şekilde gözden kaçmış olabilir, veya ben tesadüfen mesaj sayfamı açmış olabilirim tekrar öyle bir sorun çıkarsa emin olun biraz araştırmalara kalkışacağım. Resim konusunda da uğraştığınız için teşekkürler. Hiyerarşik sıraya göre kapıyı çalmaya başlıyorum İyi vikiler.--Onur Kayabaşı 10:02, 7 Mart 2009 (UTC)

telif hakları[değiştir | kaynağı değiştir]

resmi yapan kişinin adını ve resmin adını biliyorum. ama telif haklarına aykırı mıdır? Cromartie 10:16, 7 Mart 2009 (UTC)

ekleyeceğim resim[değiştir | kaynağı değiştir]

siteye upload ettikten sonra mı öyle bir link yazacağım anlamadım?

anlayamadım :S Cromartie 10:34, 7 Mart 2009 (UTC)

imza[değiştir | kaynağı değiştir]

sayın levent abi , ben imzamı sizinkiler gibi yapmaya çalışıyorum ama bir türlü becermedim. özel kullanılan bir şeyler mi var? teşekkürler. --Axbyc 16:34, 7 Mart 2009 (UTC)

Merhaba. İyiki haber verdin. Maddeye nereye eklemem gerekiyor diye bakarken farkettim- portalımızda yeni eklenen maddeler bölümü yokmuş...En yakın zamanda ilgileneceğim. İyi çalışmalar.-- Serhantr 17:07, 7 Mart 2009 (UTC)


  • imzayı siz kendiniz kopyala yapıştır yöntemiyle mi atıyorsunuz? yoksa otomatik kendi mi öyle atıyor?

engellemeye çok meraklısınız biliyorum şimdi beni engelleyeceksiniz ve bu iş bitecek Bu imzasız yazı 78.184.36.152 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


sanırım oldu. --axbyc 17:59, 7 Mart 2009 (UTC)

Telif hakları uyarısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bana Madeniyet konusu için 2 kez telif hakları uyarısı yapmışsınız. Sayın Levent, ben o konuyu Madeniyet Oyunun yöneticilerinin isteği ile yaptım. Telif hakları ile sorunumuz yok. Eğer illa ki sorun yaratacaksa(ki öyle bir şey yok) gereken yazıyı ekliyorum) Size iyi günler. --Feyyaztiftik 18:28, 7 Mart 2009 (UTC)

Telif hakları uyarısı(2)[değiştir | kaynağı değiştir]

Yahu zaten bana yetkiyi veren onlar.Ben bu sayfayı yapmak,değiştirmek,yenilemek,eskileri silmek için yetki aldım... ... Oyunun yetkili kişilerinden birinin e-mail yada mesajını aldım diyelimki, Nereye yazmam gerekir bu bilgiyi?

Telif hakları uyarısı(3)[değiştir | kaynağı değiştir]

Pekala, Sayın Levent, Gerken mail için başvuracağım. Yardınımız ve ilginiz için teşekkür ederim. Feyyaztiftik.

İyi geceler Levent abi, bilgiyi bir başkası yazmış ben yalnızca anlam ayrımına aktardım ve bu yüzden emin olamadım doğru mu değil mi diye, biraz araştıriim doğruysa taslak da olsa açarız tabi :) sevgiler.. --Rhn mesaj 21:21, 7 Mart 2009 (UTC)

Bereket[değiştir | kaynağı değiştir]

Tamamdır.Etiketlemiştim zaten vakti gelince silinir o halde.Kolay gelsin.--Eldarion 22:43, 7 Mart 2009 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Geçen günler girmedim Viki'ye, o günler için de ekstra çalışıyorum.-- Serhantr 22:53, 7 Mart 2009 (UTC)

Teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayın Levent Abi;

İyi olduğunuzu umuyorum.

Ben de sizleri çok özledim. Çocukların rahatsızlıkları vardı. Sağlık değil, öğrenim adına.Uyuyacaksınız. Öpüyorum sizleri. İyi çalışmalar. Kolay gelsin. Daha sonra özlem gideririz.Kapçak 22:58, 7 Mart 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Kullanıcı mesaj:Tamamsin sayfasında reklam var, bildireyim dedim:) İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 09:41, 8 Mart 2009 (UTC)

Telif hakları uyarısı(4)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sn. Levent, Gerekli mail Madeniyet oyunun forum yöneticisi tarafından atılmıştır.Gereğinin yapılmasını istiyorum. (Forum yöneticisidnen geldi çünkü,bilgiler forumdan alındı.)Aynı maili banada atmıştır. Mail:

Kimden:Beyaz Kalem (madeniyet.beyazkalem@gmail.com) Gönderme tarihi: 07 Mart 2009 Cumartesi 21:33:41 Kime:feyyaz tiftik (nesensornebensoleyim@hotmail.com); info-tr@wikimedia.org

Merhaba; Ben Madeniyet.Com'un Forum Admini'yim. http://forum.madeniyet.com:89/member.php?u=26 bu benim forumdaki profilimdir, email adresinin bana ait olduğunu profilden görebilirsiniz.

Konu hakkındaki titizliğiniz için teşekkür ederiz, Feyyaz Tiftik 'in yaptığı bu gönüllü çalışmayı Size bildirmeliydik. Kendisi hakkınızda başımın belası oldu dese de yaptığınızı biz doğru buluyoruz, neticede kim kimdir resmi bir yazı olmadan kimsenin bilmesi mümkün değil.

Feyyaz Tiftik'in yaptığı çalışma bilgimiz dahilindedir. Eğer gerekli olursa beni de o sayfaya yetkili yapabilirsiniz. Gerekli ne işlem varsa söylemeniz halinde yaparım.

Keyifli Çalışmalar; Saygılarımızla. Bu imzasız yazı Feyyaztiftik (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

Cromartie 12:49, 8 Mart 2009 (UTC)

resmin telif hakkı hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

sanatçı bunu kendi sitesinde satıyor ve önizleme şeklinde sitesine koymuş. çözünürlüğü iyi sayılır. siteyi veriyim, lisans biçiminde bana yardımcı olun. teşekkürler

http://www.kozyndan.com/ http://www.kozyndan.com/posters.html Cromartie 12:56, 8 Mart 2009 (UTC)