Kullanıcı:KIZILSUNGUR/Tartışma-Arşiv-3

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Eski tartışmalar: Arşiv 1 | Arşiv 2 | Arşiv 3

Selam kizil,[değiştir | kaynağı değiştir]

..gördügüm kadariyla sorunu cözmüssün galiba. Sablonlar ic ice durmuyor, yoksa yanlismi anladim acaba. Arshiv yaparken "Kullanici"yi i ile yazmissin olmamis, düzelttim. Bayrak konusunda tartisilabilir, siyasi acidan dogrumudur yanlismidir diye: Tek bayrak/cok bayrak.. Sahsen benim hosuma gitti bu ayyildizli alman bayragi:-) Tengrici sablonun güzel olmus. Umarim zamanla daha cok kisilerde kullanir. Ben bu isi, dinden daha cok hayat felsefesi olarak hayatima yansittigim icin bu sablonu kullanmicam. Tengricilik maddesine ekledigim "Yeni Tengricilik" bölümünü okudunmu? Orta asyada olanlar ilginc, dime? Ne yazikki "Tengir Ordo"nun ishe yarar bir internet sitesi yok. Kendim onlarla baglantiya girip onlara bir internet sitesi acmakta yardimci olmayi düsündüm, ama benimde ishim gücüm var, okadar cok ugrasamam bu ishlerle:-/ Iyi akshamlar dostum --Erdall 18:50, 16 Kasım 2006 (UTC)

Fahne der Deutschland-Türken[değiştir | kaynağı değiştir]

Hallo KIZILSUNGUR,

wie ich sehe, spricht du ein wenig deutsch.

Du hattest einige Anmerkungen auf Erdalls Seite geschrieben. Dazu möchte ich bemerken: Diese Fahne ist kein offizielles "Minderheitensymbol". Diese Fahne wurde eigens für die Fußball-Weltmeisterschaft in Deutschland 2006 durch zwei türkische Studenten entworfen. Es wurden ca. 10.000 Exemplare von diesen verteilt.

Heute hängt in dem Deutsch-Türkischen Kulturzentrum meines Heimatortes eine solche Fahne in den Maßen 3:5 und diese wird heute auch offiziell bei Stadtfesten von diesem Zentrum verwendet. Dort dient diese "Deutsch-Türkische Fahne" als Symbol der türkischen Minderheit meines Heimatortes (ca. 3.500 Türken leben dort) und sie wird gleichzeitig mit der Türkischen Fahne verwendet.

Heute dient die "Deutsch-Türkische Fahne" als äußeres Zeichen dieser Türken zum Einklang mit dem Staat Deutschland. Dennoch sind und bleiben sie weiterhin Türken, die sich auch zur Türkei bekennen!

Ich persönlich würde es sehr begrüßen, wenn alle Türken in Deutschland diese Fahne (eine Kombination der deutschen [Schwarz-Rot-Gold] und der Türkischen Fahne) gleichzeitig mit der türkischen verwenden würden...dann würden viele Vorurteile der Deutschen, wie zum Beispiel: "Die Türken sind nicht für den deutschen Staat und wollen sich nicht in Deutschland eingliedern!", weggeräumt werden und man würde den ultra-rechten Parteien wie der NPD und der DVU mit dem Zeigen dieser Fahne ein großes Wählerpotential entziehen!

Nichts für ungut und nicht böse sein, daß ich mich in die Diskussion eingemischt habe. Aber das wollte ich doch erklärt haben. Schöne Grüße "Almanca yüksek" 05:02, 19 Kasım 2006 (UTC)

Fransız kaldım kızılsungur®©iletikatkılar 12:59, 19 Kasım 2006 (UTC)

Tercüme: "Selam Kizilsungur, gördügüm kadariyla biraz almanca konusuyorsun. Erdal'a yazdigini okudum. Bu bayrak azinlik bayragi degildir. Dünya Shampiyonasi sirasinda iki türk kökenli genc tarafindan tasarlanip 10.000 adet satilmisti ve dünya Shampiyonasinda almanya türkleri tarafindan kullanildi. Ayrica benim oturdugum kasabanin türkleri bu bayragi kültür merkezlerine astilar ve bayram günlerindede kullaniyorlar. Türkler bu bayrakla, almanyaya uyum sagladiklarini ama hala memleketlerine bagli olduklarini gösteriyorlar. Almanlar Türklerin bu bayragi kullanmalarindan hoslaniyorlar, cünkü bu bayrak Türklere karsi olan önyargilari biraz azaltiyor. (Önyargi shu; Türkler Almanyaya uyum saglamadan almanyada yasiyorlar.). Tartismaniza karistigim icin af et, selamlar ve iyi calismalar." Postmann Michael( --Erdall 16:10, 19 Kasım 2006 (UTC))

Şablonlarım[değiştir | kaynağı değiştir]

Mrb,

Şablonlarım birbirine girmiş. Kimisi de gözükmüyor?

Bunun sebebi nedir?

Nasıl düzeltebilirim.

Not: En sondaki şablonlara bakarsan görebilirsin.

İyi çalışmalar

kızılsungur®©iletikatkılar 21:15, 15 Kasım 2006 (UTC)

Vikipedi[değiştir | kaynağı değiştir]

Mrb,

Vikipedi'yi indirebileceğim bir bağlantı verebilir misin?

Ayrıca tüm Viki maddelerini bir sayfada (ya da sayfalar şeklinde) görebileceğim bir adres var mı?

Yani bir sayfada tüm maddelerin sıralı listesini bulabileceğim bir sayfa var mı?

Sevgiler ve saygılar

kızılsungur®©iletikatkılar 11:06, 16 Kasım 2006 (UTC)

Selamlar Kızılsungur, uzun süredir Vikiye girmiyordum geciken cevabım için özür dilerim. Vikipedi'yi şu adresten indirebilirsin. Tüm sayfaların listesi ise burada. Kolay gelsin. -Tembelejderha 18:49, 19 Kasım 2006 (UTC)

EK: Sanırım şablon sorununu çözdün, en azından ben düzgün görüyorum. -Tembelejderha 18:50, 19 Kasım 2006 (UTC)


Rock Şablonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Şablon tartışma:Kullanıcı Rock Bu tartışmada telifle ilgili bişey dememişim zaten wikide bu tür bir telif uygulaması yok..Eger zemin renginin cıvık sarı,efiilatun olmasını tercih ederseniz diğer şablon uygulamalarında olduğu gibi kendinize ait bir tane yapabilirsiniz..İyi çalışmalar.--Nihan 15:20, 20 Kasım 2006 (UTC)

Mp3 bağlantıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yılmaz merhaba,

Kullanıcı sayfana koyduğun mp3 bağlantıları yasadışı sayılan bir siteden. O yüzden çıkartmanı rica edicem mümkünse.

Sevgiler

Vito Genovese 20:29, 29 Kasım 2006 (UTC)


P2P programları illegal değil elbet, P2P programlarıyla yapılan takas işlemi illegal. Yoksa program kendi başına bir suç unsuru değil. Bu linkler direkt suç unsuru P2P'den farklı olarak.

Vito Genovese 15:33, 30 Kasım 2006 (UTC)


"Maddeler şeklinde öğrenebileceğim bir tüze" derken ne demek istediğini çözemedim, ancak Vikipedi:Telif hakları sayfasının yardımı olur sanıyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 11:43, 1 Aralık 2006 (UTC)


Eheh evet, Öztürkçe süper bişey. Pek bulmaca çözmediğimden bilemedim, kusura bakma.

Bir önceki mesajda adını adresini verdiğim sayfa tam aradığın şey, dediğim gibi.

Sevgiler

Vito Genovese 12:04, 1 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba Kızılsungur

Şunu söylemem lazım; konu benim dikkatimi çekti ve kendimce nedenlerle Vito'dan rica etmiştim sizinle konuşması için. Telif hakkı bulunan parçalardan dönüştürülmüş MP3'ler konusununda gerçekten kaynak göstermeye gerek yok, normalde bir orijinal CD'de bulunan parçanın kbps'i 320, 128 kbps ve 256 kbps ler de olukça kaliteli ve insan kulağının kolaylıkla farkedemeyeceği kadar CD kalitesine yakın. Bu kısaca Depeche Mode CD'sinden bir parçanın bağlantısını buraya koymak anlamına geliyor. Bu bir yazarın son kitabının internete kopyalanmış metnine ya da kırılmış bir oyun yazılımına bağlantı vermekten pek farklı olmuyor o yüzden. Bırakın işin telif yönünü, vicdanımız sızlamasın istedim, müzikle ilgilendiğim için hassas noktamdır. Bu arada müzik zevkiniz de sağlam ). Kolay gelsin... -- tema 12:11, 1 Aralık 2006 (UTC)

Etik nedenler elbette, ama bu konu bunun tartışmasına girilmeyecek kadar açık bence, en azından Vikipedi zemininde yeterince açık. Size yönelik bir tavır olarak görmeyin bunu benimki bir sahiplenme. Müzik listenizi görmedim parçaları görmüştüm. Depeche Mode özellikle sevdiğim bir grup. Sevgiler.. -- tema 12:28, 1 Aralık 2006 (UTC)
  • teşekkür ederim.. ama, söylediğim gibi şu tanrıça meselesini kapatsak artık. :) --kibelemesaj 12:13, 1 Aralık 2006 (UTC)

Tu-kiu[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Yılmaz,

Sorunun cevabını şurada bulabilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 13:34, 7 Aralık 2006 (UTC)

Silinme[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Yılmaz,

Herhangi bir sayfanın neden silindiğini silme kayıtlarından görebilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 23:11, 8 Aralık 2006 (UTC)

Selam kizil,[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski Türk maddesinin silinmesini sagliyan kisi benim. Bence ayrinti bir ansiklopedi icin cok kaba bir maddeydi. Bu konu yüzlerce maddeye dagitilmasi gerek. Sirf "Türk" diye bir basligi olan maddenin icinde tam olarak ne tarif edilmesi gerek sence? Bence bu kelimenin sirf Türk (anlam ayrım) sayfasi ile bagli kalmasi en dogrusu. Böylece herkez ayrintili olarak ne ariyorsa onu bulabilir. Bu Türk konulari ve Türk tarihi cok acil sekilde elden gecirilmesi gerek. Herkezin bu konularda cok bilmis takilip hicbir katkida bulunmamasina fitil oluyorum. Örnegin 1 sene evvel baslattigim Türk Kültürü maddesi ayni baslattigim gibi sacma sekilde duruyor. Bu bir yil icersinde köy cesmesinde ve baska bir kac yerlerde en az on kere bu maddenin haline dikkati cektim ve katki yapilmasini rica ettim.. KIMSE BIRSEY YAPMADI ! Hatta arkasina lütfen bu sayfayi silin rezil sekilde durmasin diye rica ettim. Ancak kendim zahmet edip birseyler yaparsam "akillilar" ortaya cikip neyi yanlis yaptigimi söylüyorlar.. ama hicbiri ciddi sekilde ilgilenip bu konulari genisletmeye tenezzül etmiyor.. sonunda benide bezdiriyorlar. Böyle kisiler olmasaydi bugüne kadar Zooloji üzerine yaptigim katkilari Türk tarihi üzerine yapmis olacaktim. Neyse kendine iyi bak --Erdall 07:53, 9 Aralık 2006 (UTC)

Golomto[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam koc. Golomto zaten türkce degil. Türkce adini bilmedigim icin sirf mogolca ismini koyabildim. Ama bu tanricanin Türklerde de bulunmus olmasi gerek, sirf baska bir isim ile herhalde. Selamlar --Erdall 06:20, 23 Aralık 2006 (UTC)

Askeriye Portalı hk.[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Yılmaz. Askeri konularda sıkı çalıştığını izliyorum. Vikipedi'de bir Askeri portalımız var. Katılmayı düşünürsen seviniriz. Portal için de çok yararlı olacaktır. --Makedon 13:13, 28 Aralık 2006 (UTC)


Güzellik, birlik, beraberlik dolu, mutlu ve huzurlu bir Kurban Bayramı ve yeni yıl dilerimlerimle... --Bahar (yine ben!) 21:34, 29 Aralık 2006 (UTC)

Vikipedi:Buluşma/Ankara (14 Ocak 2007)[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba KIZILSUNGUR , böyle bir şey Vikipedi:Buluşma/Ankara (14 Ocak 2007) ayarlamaya çalışıyorum. Bir önceki buluşmaya sen de gelmiş olduğun için öneriyi sana da tekrarladım. Görüşmek üzere --Ugur Basakmesaj 18:58, 8 Ocak 2007 (UTC)

Luna[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Luna isim olarak roma mitolojisinde ve ayin da tabi latince adi olarak bircok anlama sahip. Sanirim bir anlam ayrim sayfasi sart. - Krkzn 14:36, 24 Ocak 2007 (UTC)

orasi kolay, oncelikle luna sayfasina tam adi olan Luna X 2000 veya Luna (ucak?) verilebilir. Sonra da yeni bir Luna sayfasina Sigmoid'deki gibi bir icerik yazilabilir...karmasik geliyorsa sadece Lunanin adini degistir ben de aksama anlam ayrim sayfasini hazirlarim. - Krkzn 14:43, 24 Ocak 2007 (UTC)
anlam ayrim sayfasi da tamam. kolay gelsin - Krkzn 15:01, 24 Ocak 2007 (UTC)

selam ve tesekkur[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam, Havacılık portalını yeni bir madde ile zenginlestirdigin icin tesekkurler. Eline saglik. Daha cok yardımını bekliyoruz. :) --Erkanileti 15:10, 24 Ocak 2007 (UTC)

buluşma[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Vikipedi:Buluşma/Ankara (14 Ocak 2007) bu sayfaya tekrar göz atabilirseniz güzel olur--Ugur Basakmesaj 15:50, 25 Ocak 2007 (UTC)

Kesinleşen durum:

  • Yer: Tenedos Adres için - Mutlaka gel bekliyorum
  • Zaman: 28.01.2007 Saat:13.00
--nosferatü 09:38, 26 Ocak 2007 (UTC)

VikiHayat 2006





VikiHayat




Yıllık VikiGazete



Yıl 1, Sayı 1 2006 Vikipedi:VikiHayat

Herkese merhabalar. VikiHayat'ın ilk sayısı hepimize hayırlı uğurlu olsun.
VikiHayat başta Vikipedi olmak üzere tüm kardeş projelerde olan gelişmeleri anlatan VikiGazete'dir. Deneme aşamasında olan gazetemizin ilk sayısı 2006 yılı bazında olacaktır. Bundan sonraki baskılar aylık olup ismini tartışma sayfasına yazdıran kullanıcılarımıza ücretsiz olarak gönderilecektir. İlk sayımız olması hasebiyle acil ve basit kalıplar üzerine hazırlandı. Lütfen bu sayı ve gelecek sayılar hakkındaki görüşlerinizi tartışma sayfasında belirtiniz.


VikiHaberler


Vikipedi

Portallar

VikiProjeler

Diğer

Kardeş Projeler


Başvurular


Yöneticilik

Denetçilik

Bürokratlık

--Absarileti 11:52, 1 Şubat 2007 (UTC)

Askeriye portalı[değiştir | kaynağı değiştir]

Karargâhtaki "tanım şablonları" başlığına bakarsanız sevinirim. --Ruzgarmesaj 19:53, 3 Şubat 2007 (UTC)

Yöneticilik[değiştir | kaynağı değiştir]

Vikipedi:Yöneticilik başvurusu'nda yöneticilik başvurumu yaptım.Oylarınızı bekliyorum.Saygılarımla.--Simon Bolivar 12:23, 8 Şubat 2007 (UTC)

Yardım[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Kızıl, Bende senin gibi askeriye portalına üyeyim.Birkaç gündür zırhlı araçlarla ilgili maddeler hazırlıyorum. Üzerinde çalıştığın ve tamamlamak için yardıma ihtiyacın olan herhangi bir madde var mı? saygılarımla --egemen 20:32, 13 Şubat 2007 (UTC)

  • Ben genelde wiki-en den çeviriyorum.Ama anlamadığım veya az gördüğüm yerleride internetten çeviriyorum.Şuan Modern tanklar kategorisindeki birkaç tank üzerinde çalışıyorum.Ama Tank Savunma Sistemleri maddesi üzerinde de çalışabilirim.Bende M1 Abrams a TUSK diye bir madde koydum. Çevirirken Tank Kentsel Çatışma Techizatı olarak çevirdim. Sence nasıl olmuş? Değiştirelim mi?
    • msn e girdim. egesagsoz@hotmail.com --egemen 22:03, 13 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba, drug'u hap olarak Türkçeleştirmeye çalıştığınızı farkettim. Şamanizm'in yaygın olduğu dönemde hap olmadığından, bence o kısmı "psikodelik sınıfına sokulan, gevşetici (uyuşturucu) bitki özü karışımları" gibi değiştirseniz daha uygun olur diye düşündüm, ne dersiniz? Sevgiler--Düşünenadam 05:56, 16 Şubat 2007 (UTC)

User muzır[değiştir | kaynağı değiştir]

Saolasın, lakin i think i've got a feeling i've lost inside.

Vito Genovese 12:21, 16 Şubat 2007 (UTC)

Sapsaridisler.svg.png[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu çizimin diğer kısmı kime ait?

Vito Genovese 13:37, 16 Şubat 2007 (UTC)


O resmin adresini de eklemen gerekiyor o zaman resmin sayfasına. Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında üç beş bişeyler olacak. VP:AK de işine yarayabilir.

Vito Genovese 13:46, 16 Şubat 2007 (UTC)

Hallo,[değiştir | kaynağı değiştir]

Hallo Kızıl, danke mir geht es gut, und wie geht es dir? İch bin 32 jahre alt und lebe in Berlin. İch bin seit 7 monaten glücklich verlobt und werde im August heiraten. Zur zeit muss ich deshalb eine neue Wohnung suchen und mich auf die Hochzeit vorbereiten.

Niye küseyim ki kızılcım, hayret doğrusu:-) Dün galiba tam ben bilgisayarımı kapattıktan sonra yazmışsın cevab gelmeyince küstüm sanmışsın:-)
Tengricilik konusu hakkında ikide birde yeni haberler buluyorum ve elimden geldiğince Vikipediye aktarmaya çalışıyorum. Artık bu Türkçe sözcük ile arama yaptığında iki binden fazla sayfa bulabiliyorsun. Vikipedide maddesini yazmadan önce bu sayı 35 civarındaydı. Kazakların niye hala latin alfabesine geçmemiş olduklarını anlamakta yardımcı olan yeni bir şey buldum.. anlaşılan Kazakistan da ciddi bir şekilde eski Türk runlarından yeni bir alfabe geliştirme fikiri yaygın gibi gözüküyor. Bakalım daha neler görücez:-)
Tengricilik maddesine eklediğin ana hatların arasında kanıtlanamıyacak bazı şeyler var, bunları ortadan kaldırmaya vijdanım el vermedi ama maddeyi 'seçkin madde' olarak aday gösterebilmemiz için onları bir elden geçirmem gerekicek. Umarım darılmazsın.
Yaptığın şablonu kullancaktım ama sonradan bana fazla havalı geldi, sonra 'kendini beyenmiş' der el alem:-)
Bana almanca yazabilirsin. Hata yaparsan söylerim. Eğer almanca hakkında herhangi bir soruların olursa yolla gelsin. Schöne grüsse --Erdall 13:51, 16 Şubat 2007 (UTC)
Yaw sende İbranice'yi öğrenipte ne yapcan.. alemsin valla:-)
Verlobt: Nişanlı, Heiraten:Evlenmek. Yani, geçen sene nişanlandım, bu yaz evleneceğim ve bu yüzden ev arama telaşındayım yazmıştım.
Tengricilik/Ana hatlar kısmında beni rahatsız eden son 3 nokta: Tengricilik'de kavga etmek, savaşmak, dövüşmek ve bunun gibi şeyler yasaktır. Kişi sadece kendini savunma amaçlı savaşabilir. Tengricilik'de yalan söylemek yasaktır. Tengricilik'de zina etmek yasaktır.
Bu bölümün asıl hedefi, bütün sayfayı okumak istemiyenler için tüm inancın en mühim noktalarını saymak olmalı. Bu yazdıkların güzel şeyler tabi, ama gerçekleri yansıtmıyorlar. En büyük tengriciler tarihin en büyük savaşcılarıydı: Mete, Atilla, Bilge kağan, Cengiz han vs.
Zina konusuna gelince Moğolların Cengiz han dönemlerinde şöyle bir töreleri olmuş olduğu bilinmekte: Erkekler aylarca savaşa gidince orada sadık kalmadıkları için, kadınlarında sadık olmamaya hakları varmış. Kadınlara kocalarının yaşında, ya da daha yaşlı adamlarla sevişmek yasakmış ama kendi köylerinde kocalarından daha genç olan erkeklerle sevişebilmektelermiş törelerine göre! Tabi moğolların bu eskiden yapmış oldukları da yine bütün Tengricilik için geçerli değıl. Çünkü Tengricilik çok yaygın bir inanç olmuş olduğu için bukadar ayrıntılı bilgileri çok genel kurallarmış gibi gösteremezsin.
Aldığın kitap kaliteli gözüküyor, ama yinede dikkat etmek gerek. Yazarın akademik ünvanı yok galiba. Bendede Türkçe bir mitoloji kitabı var ama kaynak olarak pek kullanmıyorum. Çünkü yazarı (Murat Uraz) asıl Türk Mitolojisi ile birlikte Hititlerin, Etrüsklerin, Sümerlerin mitolojilerini de sanki Türk oldukları çoktan kanıtlanmış gibi Türk Mitolojisi olarak tarif etmiş. Bunları aralarından ayıklıyarak tek tük bilgiler kullandım. Örneğin şamanların yardımcı ruhları Körmözler hakkında çok ayrıntılı ilginç şeyler yazmış, ve Altay- Yakut tanrılarını bir bir saymış vs. selamlar --Erdall 06:36, 17 Şubat 2007 (UTC)

Zina[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Zina konusunda Erdall'a yazdıklarına göz misafiri oldum. Ağaç olayını Atlas dışında nereden okudun bilmiyorum ama Kuran'a göre böyle bir şey söz konusu değildir. Dolayısıla "dinimizde" demen doğru olmaz. O ancak yorumlayanın aklında öyle olabilir. - Erhan 09:49, 17 Şubat 2007 (UTC)

İstersen benim ana sayfama bakabilirsin. Dinimi oradan öğrenebilirsin. Ayrıca dinimiz derken Erdal'ın dininden de bahsetmiyordum. Bizim dinimizden söz ediyordum.
Kib
kızılsungur®©iletikatkılar 10:00, 17 Şubat 2007 (UTC)
Dininiz hakkında hatalı bir varsayımda bulunmuşum, kusura bakma. - Erhan 10:04, 17 Şubat 2007 (UTC)
Bu sohbetinizle iyi güldürdünüz beni:-))) Kur'an bu konuda daha ileri görüşlü galiba, islamda zina yapanı 'sadece' taşlıyorlar:-)))) Ne yaptın Kızıl, ben hiç benim dinim Tengriciliktir demedim ki. Antik Türk tarihini daha iyi anlıyabilmek için çok ilginç ve önemli bir konu olduğunu düşündüğüm için, bu konuyu açıklığa kavuşturmaya çalışıyorum. Inancın felsefesi de hoşuma gitmesine gidiyor, ama daha henüz tüm sırlarını çözemedik bile.
Bu ağaca gerip ikiye bölme olayının tüm Tengricilik için geçerli olduğuna inanmıyorum. Bunun tersini kanıtlayan bazı şeyler var. Örneğin Oğuz Han'ın 3, Cengiz Han'ın 15 karısı vardı. Dede korkut masallarında da savaşa giden Oğuzlar her sefer bir yığın tutsak cariye getirip onlarla gönül eylendiriyorlar. Tepegöz hikayesinde, Oğuzlardan birisi bir periye tecavüz ettiği için Yer-sular ceza olarak topraktan Tepegözü doğurtuyorlar. Ve Binegger hikayesinde, Bineggerin seviştiği kadın hakkında 'sevgilisi' olduğu söyleniyor, yani karısı değil! Kısacası bence bu ağaca germe meselesini karıştırmıyalım. selamlar --Erdall 05:58, 18 Şubat 2007 (UTC)

Pardon, yanlış anlamışım ozaman. Resimin şıkmış. Bende resimlerde yapmacık sırıtmayı sevmem. Daha doğrusu çoğunlukla flaş patlıyana kadar gülümsemem kaçar:-)) Şimdi Tengricilik maddesinde 'Tek tanrı kuramı' adlı bölümü çevirecem. Bu bölümde iki üç farklı kaynaklardan 'Tek ya da Çok tanrı' fikirlerini biraraya toplamıştım. Bence maddenin tamamlanması için önemli. selamlar --Erdall 06:35, 18 Şubat 2007 (UTC)

Monasungur ha.. iyi güldüm valla:-)) Önemli olan bilimcilerin bugüne kadar toplamış oldukları bilgileri birbirleri ile karşılaştırmak ve düzgün bir şekilde sergilemek. Bizim bu meseleyi nasıl görmek istediğimiz değil. Sonuçta tarihteki gerçeklerle örtüşmesi gerek. Benim fikrimce bu madde antik Türk halklarının kimliklerini belirlemekte önemli röl oyniyacak. Eğer kafamıza göre bir şeyler yazarsak tarihimizi kurtarmak için önemi bir şansı elimizden kaçırırız. --Erdall 04:26, 20 Şubat 2007 (UTC)

Artı eksi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Yılmaz,

Sayfaya eklenen veya çıkarılan karakter sayısını gösteriyor o. Vandalizm teşhisi için alınmış bir önlem.

Sevgiler

Vito Genovese 21:55, 17 Şubat 2007 (UTC)

Pullar.jpg[değiştir | kaynağı değiştir]

Telif hakkı saklı çalışmaların değiştirilmiş hali desem bıraksam, gerisine de referans olarak "Derivative work" desem aramanda kolaylık için, olur mu?

Vito Genovese 11:48, 20 Şubat 2007 (UTC)


Düzeltilmesi/açığa kavuşturulması gereken çok fazla şey olduğu için madde madde gideyim.

  1. Resim sana ait değil, kullandığın pulların telif hakları saklı.
  2. Resim sana ait olsaydı bile, resmin değiştirilmemesini istememen resmin silinmesine yol açardı, zira kullanıcıların üretimi olan resimlerin ticari kullanım ve değiştirme izni olmak zorundadır.
  3. Resimlerdeki telif hakkı işaretleri vs.leri resim telif etiketleriyle ekleniyor, en.wiki de gördüğün o etiketi, resim sayfasının içeriğine bakarak bulabilirsin.
  4. Resmi de:Briefmarke maddesinde göremedim ancak adil kullanıma izin vermeyen de.wiki'de bu resim halen mevcutsa hata yapmışlar diyorum, en.wiki doğrusunu yapmış.
  5. Resmi yükleyen kişi olarak yasal açıdan sorumlu olan sen olsan da, Vikipedi'nin karşılaşması muhtemel olan risklerin önüne geçmek de bir kullanıcı olarak benim görevim, bu yüzden bunun herhangi diğer bir kullanıcıyı ilgilendirmediğini söyleyemezsin.
  6. Katkın ne kadar özgürse, bu ansiklopedi de o kadardır özgürdür, unutmayasın.

Vito Genovese 12:52, 20 Şubat 2007 (UTC)


Telif hakları kanunları belirttiğin mantıkla işleseydi haklı olabilirdin, ancak maalesef bu şekilde işlemiyor. Briefmarke maddesinin içinde görmüyorum resmi. Direkt resim sayfasına bağlantı verirsen daha kolay olur eminim görmem. Özgürlük konusuna ise hiç girmeyelim istersen böyle bir konuda.

Vito Genovese 14:29, 20 Şubat 2007 (UTC)


Senden ileriye doğru bir adım görmediğim sürece bu konuyla ilgili yolladığım son mesaj olacak bu, bilesin.

Birincisi, hala Almanca Wikipedia'daki resmin sayfasına link vermedin.

İkincisi, özgürlük konusuna girmeyelim istersen derken, yasal olarak suç olan bir şeyi yapmanın Vikipedi'nin özgürlüğüyle hiçbir alakası olmadığını ve olamayacağını anlatmak istemiştim, anlaşılmamış demek ki.

Resmi silmemin yöneticiliğimle bir alakası yok, zaten senin yüklediğin resmi silmenin bana verdiği özel bir haz da yok. Yönetici olmasam da resmi silinmesi için işaretleyecektim, bu Vikipedi'yi "yönetme" değil, "koruma" amaçlıdır. Bunu görmüyorsan, görmemekte de ısrar ediyorsan daha fazla konuşmaya da gerek yok demektir.

Vito Genovese 14:55, 20 Şubat 2007 (UTC)


Bu sayfada ihtiyacın olan bilgi mevcut.

Vito Genovese 15:56, 21 Şubat 2007 (UTC)

Sıkça Karşımıza Çıkanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıkça karşımıza çıkanlar mı?

Mona Lisa falan? Ne zaman çıkıyorlar?

Anlamadım.

kızılsungur®©iletikatkılar 14:27, 20 Şubat 2007 (UTC)

maddeler uzerinde deneme yapan kullanicilar genelde monalisa alabalik ve gunes resimlerini kullaniyorlar (galeri yarat kisayolu ile). Dolayisiyla son degisiklikler sayfasinda sikca rastliyoruz bu resimlere. - Erhan 14:52, 20 Şubat 2007 (UTC)
Kızıl, ara sıra e-mail'lerine de bakmayı unutma. Selamlar --Erdall 02:19, 21 Şubat 2007 (UTC)

Irving Amen[değiştir | kaynağı değiştir]

Ellerine sağlık! Bir de kategori eklersen süper olacak :-) --Pinar 14:04, 21 Şubat 2007 (UTC)

Well done --Pinar 14:11, 21 Şubat 2007 (UTC)

azerice[değiştir | kaynağı değiştir]

selam kızıl, Kürdəmir maddesi gözüme çarptıda bunların türkçelerini yönlendirme olarak yapabilirmisin, latin harflerle yada tükçe karşılıklarıyla? sen geldin aklıma bi azerice bilen.Delamorenamesaj 13:32, 23 Şubat 2007 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Kızılsungur, beni böyle bir şeye layık gördüğün için teşekkür ederim. Ancak sayfama öyle bir şey koymak istemiyorum, yanlış anlaşılır. İşin içinde yöneticilik falan da olunca kimsenin aklına yanlış şeyler gelmesin.. Tekrar sağol, bu aralar pek uğrayamıyorum, ama döneceğim. Kendine iyi bak :) -Tembelejderha 20:45, 27 Şubat 2007 (UTC)

kategori[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Kızıl, Aşağıda yazdığım kategoride ne gibi hata var? Kategoriye girince böyle bir madde yoktur diyor ancak altta girdiğim madde görünüyor.Yardım sayfasında ne söyleniyorsa öyle açtım maddeyi ama ne olduğunu anlayamadım.Şimdiden teşşekürler Kategori:II.DS kullanılan kundağı motorlu toplar --egemen 22:10, 28 Şubat 2007 (UTC)

Bordo bereliler[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba KIZILSUNGUR, dis baglantilar eklerken ingilizcedeki kriterlere uyuyoruz; dolayisiyle senin resim icin ekledigin (toplama) site Vikipedi kurallarina uygun dusmuyor. Ekledigin dis baglanti en:WP:EL kriterleri ne gore cikarildi. Bilgine, Citrat 18:43, 7 Mart 2007 (UTC)

Genelde en once ve detayli kurallari En Wiki koyuyor ve ingilizce anlayabilecegini tahmin ettim ancak fr:Aide:Liens externes sayfasina da itirazim yok. Bizim politikalarimiz genel kurallarlarda paralelik gosteriyor ancak hala bu sayfa cevrilmedigi icin direk referansi buradan aliyoruz. Ekeldigin baglanti kendi cektigin yada telifi sana ait olan resimlerden olusmuyor. Senin olmasi da direk buraya baglantilandirilmasi acisindan cabasi; bilmem aciklayici oldu mu. Eger verdigim referanslara bakarsan daha detali bilgi bulabilirsin neden olmadigi hakkinda. Tesekkurler, Citrat 19:08, 7 Mart 2007 (UTC)
KIZILSUNGUR, kendi bağlantılarını Vikipedi'ye eklemek suçtur. Ayrıca bazı yerlerde referans olarak kendi myspace adresini gösteriyorsun. Böyle siteler referans gösterilemez. --Ruzgarmesaj 15:12, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Madalya[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşekkürler Kızıl Sungur, II. DS ile ilgili çalışmalarım devam edecek. Saygılarımla --egemen 10:30, 16 Mart 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 18:01, 14 Mayıs 2007 (UTC)

tankların[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Tank tasarımlarında bana temel bir yanlışlık var gibi geldi. Bildiğin gibi sovyet t34lerinden sonra tanklar aşağıdan yukarıya doğru olabildiğince eğimli yapılmaya başlandılar mermileri sektirebilmek için. Senin tanklar da eğimli, ama sanli ters yönde. Ben bu tankların alt tarafına atarım topu. Patlamada, mermim zırhi delecek çapta değilse de epey bir zarar verdiririm. Tartışma için: u_alkus@yahoo.com

Teşekkür ve yeni haftanın işbirliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

21 Mayıs 2007 haftasının işbirliği projesindeki katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, bu haftanın projesine de aynı istekle katılmanızı rica ederim. TOBB ETÜ 08:42, 28 Mayıs 2007 (UTC)

IDEF 2007 Resimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ellerine sağlik Resimler icin --Erk 20:13, 1 Haziran 2007 (UTC) Süper ben hemen resimleri tasalklara eklemeye başladım--Erk 09:54, 2 Haziran 2007 (UTC)