Kullanıcı:KIZILSUNGUR/Tartışma-Arşiv-1

Vikipedi, özgür ansiklopedi

°== Hoş geldin ==

Merhaba KIZILSUNGUR/Tartışma-Arşiv-1, Türkçe bir ansiklopedi oluşturma projesi olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Vikipedi, diğer kardeşleriyle birlikte geniş bir ailedir:

  • Bir konu hakkında ansiklopedik bilgi vermek istiyorsan Vikipedi'ye
  • Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsan Vikikaynak'a
  • Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsan Vikisözlük'e
  • Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsan Vikikitap'a
  • Özlü sözleri eklemek istiyorsan Vikisöz'e

katkıda bulunabilirsin. Kolay gelsin.


Vikipedi'nin bir ansiklopedi olduğunu size hatırlatmak isterim. Ansiklopedik olmayan içerik girmemeye özen göstermenizi rica ediyorum. --Alperen 17:17, 20 Haziran 2006 (UTC)

Bicem el kitabi[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Kizilsungur. Gördügüm kadariyla cok güzel ve ilginc konulara katkilarda bulunuyorsun ve cok azimlisin:-) Ve hatta yazili kaynaklar veriyorsun, bu cok güzel birsey. Ama tam gaza gelmeden evvel Biçem el kitabı'miza bir göz atsan ve Vikipedi standart'larina ayak uydurmaya calissan cok süper olurdu. Sadece bir sözden olusan maddeler genellikle tekrar siliniyor. Bir maddenin kalitesini fazla zahmet etmeden yükseltebilirsin. Bunun icin sadece bu verdigim Link'i bir gözden gecirmen yeterlidir. Yazdigin Ongun maddesine bende bildiklerimi ekledim, tam bir Vikipedi maddesi oldu. Tabiiki daha bu konu hakkinda cok seyler eksik, ama onlarda zamanla eklenir. Iyi calismalar --Erdall 17:29, 25 Haziran 2006 (UTC)


Tank çizimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Çok güzel tanklar çizmişsin ama rica etsem bu çizimlerini maddelerin içinde değil de kullanıcı sayfanda bulundurabilir misin? Mskyrider 17:33, 25 Haziran 2006 (UTC)


Uzmanca kaynak verme yöntemi[değiştir | kaynağı değiştir]

(Bu yazdigimi anlamak icin önce "degistir"e girip ordan okusan daha iyi anlarsin.) Gördügüm kadariyla Ongun maddesinde kaynaklarini uzmanca kücük sayilarla belirtmeye calismissin, ama o öyle olmuyor. O kücük sayilari, sen yazmana gerek yok, onlari sistem kendiliginden yaziyor. Böyle yapman lazim:

  • Kaynagin baglanacagi söz.. [1]
  • Kaynagin baglanacagi söz..[2]
  • Kaynagin baglanacagi söz..[3]

Bu verdigin kaynaklar yazinin icinde görünmez, ancak maddenin alt kismina Kaynaklar basliginin altina "references" emirini yazarsan orada siralanmis sekilde belirirler, ve asil yazdigin yerde siralarina göre sayilari belirir. Böyle:

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Prof.Dr.Örnekoglu'nun "Örnekistandan örnekler" adli kitabi s.564
  2. ^ Prof.Dr.Örnekoglu'nun" Örnekistandan örnekler" adli kitabi s.645
  3. ^ Prof.Dr.Örnekoglu'nun "Örnekistandan örnekler" adli kitabi s.789

Selamlar, ve iyi calismalar. --Erdall 01:35, 29 Haziran 2006 (UTC)

Jean Paul Roux[değiştir | kaynağı değiştir]

MSN-website'inda Jean paul roux'un eski türk ve mogol dini adli kitabindan bahsediyorsun. Ben bu kitabin fransizca ve almanca dillerinde bulundugunu biliyordum, ama Türkce'ye cevirilmis oldugunu bilmiyordum. Alman Wikipedia'sinda de:Tengrismus maddesini yazarken Jean Paul Roux'un "Eski-Türk mitilojisi" adli kitabinin almancasini kaynak olarak kullanmistim. Bu madde'nin ilk kez acilisini yaptigimda hemen silinmeye aday konulmustu, ve neden olarak Google'da "Tengrismus" sözcügü altinda hicbir sonuc cikmamasi verilmisti.. Sonra tekrar elden gecirdim ve 20 kadar bilimadaminin eserlerini kaynak olarak gösterdim. Maddenin icinde kaynagi olmiyan hic bir ifade kalmadi. Ondan sonra hicbir Türkdüsmani icindeki inanilmaz ifadeleri birdaha degistiremedi, ve hala Hunlarin, Bulgarlarin, Macarlarin atalarinin türk oldugunu net bir sekilde kanitliyan ifadeleri ile birlikte ayni sekilde 4 aydir duruyor. Bu arada eski silinme nedeni'nin hicbir anlami kalmadi, cünkü artik Google'e Tengrismus sözcügünü verirsen 600'e yakin arama sonucu bulursun. Bunlarin arasinda bilim adamlarinin bile artik eski Türk-mogol inanci icin bu ilk kez benim kullandigim isimi kullandigini görürsün. Bu maddeyi henüz tamamen türkceye cevirmedim: Tengricilik, ingilizceside henüz yarim duruyor:en:Tengriism. Ama zaman bulunca hepsini tamamliycam, cünkü Tengricilik, Türk dili ile birlikte Türk tarihini Türkdüsmani bilimcilerin elinden kurtarmak icin en önemli konular. O elindeki kitab'dan eski türklerin cenaze merasimini Tengricilik maddesinin icinde yeni bir basligin altinda aktarirsan sevinirim. Bildigim kadariyla, en eski kaynaklarda ölülerini yaktiklari, sonraki bir dönemde bazen yakip bazen gömdükleri, Tengriciligin sonlarina dogru sadece gömdüklerini okumustum biryerde. Ama senin Kitabta daha ayrintili yaziyor olabilir. Eger bunu eklersen, o yazdigini almancaya cevirip almanca maddesinede eklerim, cünkü su an ordada cenaze-olayi eksik. selamlar --Erdall 02:21, 29 Haziran 2006 (UTC)

(P.S.:Güzel resim yapiyorsun galiba. Türk mitolojisi ve Tengricilik icin'de resimler yapabilirmisin? Mesela ay isiginda bir kayanin üzerine oturmus aya dogru uluyan kurt, Bozkurt'u takip eden Oguz han, ya da Oguz han'a Tengri tarafindan bir mavi isigin icinde güzel bir kizin gönderilidigi sahnesi.."..kiz okadar güzelmis ki, gülerse kök Tengri'de gülermis, aglarsa kök Tengri onunla birlikte aglarmis..". Bu konulara uygun güzel resimler yaparsan, onlari Wikipedia-Commons'lara yükleriz ve her Wikipedia dili icin kullanilir. Tengricilik maddesindeki saman davulu resmini'de kendim yapmistim. Simdi 5 ayri Wikipedia dilinde kullaniliyor.) --Erdall 02:21, 29 Haziran 2006 (UTC)
Kisa yol tusu ne yazikki yok. Isaretlere dikkat etmen gerek, eger bir isareti yanlis koyarsan olmaz. Tekrar bir dene; Kaynaklari isaretlendirme böyle [1], ve kaynaklari gösterme emiri böyle
  1. ^ Kaynak
  2. . --Erdall 02:43, 29 Haziran 2006 (UTC)

    Senin hatani buldum simdi: Kaynagi isaretlemek icin yazdigin < ref > lerin ikincisindeki / isaretini önüne degil arkasina koymussun. selamlar --Erdall 02:56, 29 Haziran 2006 (UTC)

    Resim Telif Etiketleri[değiştir | kaynağı değiştir]

    • Merhabalar,

    Hızlı bir yeni üyesiniz ve birçok güzel katkınız oluyor, sizi tebrik ve takdir ediyorum. Birçok yeni resim eklemişsiniz fakat resimlere telif etiketi koymayı unutmuşsunuz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerik barındıramadığımız için - gerek metin gerekse görüntü - resimleri telif etiketleriyle etiketlemek, telif hakkı durumlarını ve kaynaklarını belirtmek çok önemli. Kaynağı belirtilmemiş, etiketlenmemiş resimler silinebiliyor. Resim telif etiketlerini resmi yüklerken Dosya yükle sayfasındaki menüden seçebileceğiniz gibi yükledikten sonra da ekleyebilirsiniz. Resim telif etiketlerinin tüm listesi için Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasına bakabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:21, 29 Haziran 2006 (UTC)


    Telif ve imza[değiştir | kaynağı değiştir]

    Maddlerin iceriklerine diger internet sayfalarindan yazi ve resim aktarmiyoruz; GNU lisansina sahip olmadikca. Girdiginiz maddelerin bazilari bu durumada silinebilir. Bu konunda israr ederseniz engellenirsiniz. Lutfen ilgili yardim sayfalarina gozatin. Tesekkurler, Citrat 02:55, 30 Haziran 2006 (UTC

    Öneriler[değiştir | kaynağı değiştir]

    Değerli Kızılsungur,

    1. Alev topu ve Alev Topu adlı ikisi de tarafınızdan yazılmış olan maddeleri birleştirip uygun olan birine yönlendirmeniz doğru olur.
    2. Yazdığınız maddelere birbirine benzer çok sayıda resim yerine bir veya iki adet uygun, konuyu anlatan resim kullanmanız daha iyi olacaktır.
    3. Her yazdığınız maddenin altına lütfen imza ve kişisel sitenizin adresini koymayın. Buraya yaptığınız katkıların toplumun malı olmasını istemiyorsanız kişisel sitenizde bırakın.
    4. Lütfen, Vikipedi'nin bir ansiklopedi olduğunu unutmayın. Maddeleri yazarken ansiklopedik bir dil kullanmaya özen gösterin. Örneğin, Alanis Morissette maddesinde olduğu gibi "en iyi parçaları" şeklindeki kendi yargılarınız ansiklopedi mantığına uygun değildir.
    5. Buraya resim eklerken telif durumuna dikkat edin, eklediğiniz resimler daha sonra belirsiz telif durumlarından dolayı silinebilirler.
    6. Yazdığınız maddelerde uygun iç bağlantılar oluşturun. İç bağlantı içermeyen maddeler toplam madde sayısına dahil edilmemektedir.
    7. Bu sayfanın üstünde yer alan "hoşgeldin" başlığı altındaki bağlantıları zaman ayırıp bir inceleyin. Katkılarda bulunurken size yararı olacaktır. Fazla aceleci davranmayın ve sormaktan lütfen çekinmeyin.

    Selamlar.----M. Kemal Selanikli 05:59, 30 Haziran 2006 (UTC)

    Telif[değiştir | kaynağı değiştir]

    Mesaj sayfama bakar mısınız? Adamın biri senin maddeleri silecem diyor? Resimlerin ve fotoların kaynağını belirtiyorum ama hala yaranamadım sanırım. Böyle olacaksa ben yokum. Lütfen gereğini yapın. Özgürlük var diye üye oldum buraya. --KIZILSUNGUR 05:14, 30 Haziran 2006 (UTC)

    demişsiniz.

    Vikipedi'de telif hakları saklı içerik kullanamıyoruz, yani başka bir kaynaktan (kitap, web sitesi vb.) buraya doğrudan içerik aktaramazsınız. Kendiniz kaleme almanız önerilir. Eğer bir yazı başka bir kaynaktan aktarılmışsa veya eklediğiniz bir resim başka bir yerden alıntıysa, büyük ihtimalle silinecektir. Sadece kamu malı veya GFDL olan yazı ve resimleri doğrudan buraya aktarabiliyoruz. Başka bir yerden alıntı yazılarınız büyük ihtimalle silinir. Resimlere gelince; kaynak belirtmenin yanı sıra telif durumlarını da belirtmelisiniz. Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasını kullanarak resim telif etiketi ekleyebilirsiniz resimlerinize. Daha fazla bilgi için Vikipedi:Telif hakları sayfasına göz atabilirsiniz. İyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 07:05, 30 Haziran 2006 (UTC)

    Telif ve resimler[değiştir | kaynağı değiştir]

    Merhaba, evet ne yazikki Google ile bulacagin resimlerin neredeyse hepsi telifli durumda. Sadece GNU lisansi ile verilen resimler Vikipedi'ye aktarilabilir. Resim bulmak icin Wiki Commons en sik kullandigimiz yerdir; burada bulacaginiz resmi tekrar yuklemenize gerek yok; direk kodu yazabilirsiniz. Ayrica diger Wikipediler'deki resimlerin buyuk cogunlu GNU ile uyumlu oldugu icin bize sorunsuz aktarilabiliyor (genede telif durumuna goz atmak gerek bazen atlananlar olabiliyor). Flicker.com'da bazi resimler serbet olabiliyor; oradan da ender de olsa alinti olabiliyor; bir baska secenekte kullanicilarin resimlerii kendilerinin cekmesidir. Daha detayli bilgiyi Vikipedi:Telif hakları ve Vikipedi:Resim telif etiketlerinde bulabilirsin. Desteginiz icin de ayrica tesekkurler, Citrat 05:23, 1 Temmuz 2006 (UTC)

    • Merhaba bu şablondaki sayfalarda açık lisanslı kaynaklar belirtilmiş, arasında resim, fotoğraf içerenler ve açık lisanslı resim ve bilgileri bulmak için örnek google aramalarıda var. Faydalı olabileceğini düşünüyorum. Saygılarımla,--renegademsj 05:33, 1 Temmuz 2006 (UTC)
    Vikipedi araştırma kaynakları

    GÖBL kaynaklar
    Kamu malı kaynaklar
    Kamu malı görüntü kaynakları
    Özgür görüntü kaynakları
    Kamu malı olmayan kaynaklar
    Haritalar
    Bibliyografiler

    Telif...[değiştir | kaynağı değiştir]

    Merhaba KIZILSUNGUR,

    Başka bir kaynaktan alınan herhangi bir ürün (özellikle çizimler, fotoğraflar gibi görseller), kaynak gösterilse bile, ürün sahibinden izin alınmadan kullanılamaz Telif Hakları Yasası'na göre. Yazılı materyallerden ise, kendi görüşümüzü, tezimizi ya da kanıtımızı desteklemek amacıyla, makul ölçüleri (birkaç satır kadar) aşmamak koşuluyla, kaynak göstererek alıntı yapılabilir. Tersi belirtilmediği sürece, yani "Her hakkı saklıdır" gibi bir not bulunmasa bile, her ürünün hakları sahibine (üretene ya da yayıncısına) aittir. İyi çalışmalar... Muhammedcimci 10:05, 4 Temmuz 2006 (UTC)

    Tamga...[değiştir | kaynağı değiştir]

    Merhaba,

    Sorununuzu tam olarak anlayamadım, fakat eğer açmak istediğiniz isimde madde varsa, kontrol edin aynı madde ise bilgileri ona ekleyin. Değilse eğer sizin maddenizin başka bir anlamı varsa bir anlam ayrım sayfası oluşturmalısınız. Onun içinde buraya balabilirsiniz. Vikipedi:Anlam ayrım Tşk.--renegademsj 15:51, 19 Temmuz 2006 (UTC)

    Silme[değiştir | kaynağı değiştir]

    • Sevgili kızılsungur, maddeyi silmedim zaten aday gösterdim. Bu durumda madde en az 10-15 gün daha kalır. Maddenin şimdiki halinde alt alta türk tamgalarının resimlerini koymuşşun. Şu haliyle hiçbir bilgi içermiyor. Ne tamganın ne olduğundan bahsetmişsin (tamga diye madde açtıysan ona bağlantı verebilirisin) ne de resimlerini koyduğun tamgaların tarihçesi, ne amaçla kullanıldığı vb. bilgiler var. Sayfa kategorisi belli değil.çalışma var şablonu koysaydın keşke. Bu arada eklediğin resimlerin telifli olup olmadığına da dikkat et. Kolay gelsin. --Zeynepmsj 11:58, 17 Ağustos 2006 (UTC)
      • Tabi kalkar sevgili kızılsungur. Bak şöyle yapalım. Madem ben üzerinde çalışacağım diyorsun şimdilik oylamalı sil şablonunu kaldırayım ve çalışma var koyayım. Sen bi geliştir, bitir maddeyi ardından çalışma var şablonu kaldır. Olur herhalde? --Zeynepmsj 12:06, 17 Ağustos 2006 (UTC)
        • Tamamdır. çalışma var koydum maddenin üstüne. Bitirince kaldırırsın şablonu. Kolay gelsin. --Zeynepmsj 12:10, 17 Ağustos 2006 (UTC)

    Olası telif hakkı ihlali[değiştir | kaynağı değiştir]

    "What else is there?" adlı şarkının sözlerini Vikipedi'ye madde olarak girmişsiniz, ancak şarkı sözlerinin yayın hakkı müzisyene ve şirketine ait olmalı. Onlardan izinsiz alıp yayımlamamız telif hakkını ihlal sayılır. Saygılar... Muhammedcimci 22:14, 25 Ağustos 2006 (UTC)

    Telif üzerine...[değiştir | kaynağı değiştir]

    Sayın KIZILSUNGUR,

    Herhangi bir ürünün (fotoğraf, metin, şarkı sözü) bir web sitesinde kamuya açık biçimde yayımlanması, bizim onu oradan alıp başka sitede yayımlayabileceğimiz anlamına gelmez. Ürünün üzerinde "Serbestçe alınıp kullanılabilir" yazmıyorsa, ya da ürün sahibinden izin alınmamışsa, onu bir başka sitede yayımlayamayız. Adres olarak verdiğiniz web sayfası da size ait zaten. Ayrıca sorumluluğu üzerinize aldığınız yolundaki ifadeniz pek de geçerli değil, çünkü Vikipedi kişisel bir ürün değil, ortak bir ürün. Hukuken siz değil, Vikipedi sorumlu oluyor.

    Saygılar...

    Muhammedcimci 22:26, 25 Ağustos 2006 (UTC)

    Telif[değiştir | kaynağı değiştir]

    Sayın KIZILSUNGUR,

    Kaynak göstersek bile başkasına ait bir ürünü sitede yayımlayamayız. Yayımlayabilmemiz için, ya ürünün telif hakkının olmaması gerekir (yani kamu malı olması gerekir), ya ürün sahibinin ürünün üzerine "İzin alınmaksızın serbestçe çoğaltılabilir" türünden bir not koymuş olması gerekir, ya da ürün sahibinden izin almamız gerekir. Bunun dışında bir yol yok.

    Daha önce de dediğim gibi, Vikipedi kişisel ürününüz olsaydı, sorumluluk sadece sizin olurdu; ama Vikipedi ortak bir proje ve buradaki sorunlardan dolayı siz değil, kurum olarak Vikipedi sorumlu.

    Saygılar...

    Muhammedcimci 22:36, 25 Ağustos 2006 (UTC)

    Tengricilik ve Şamanizm Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

    Jean-Paul Roux'un kitabındaki bir not dikkatimi çekti. Seninle paylaşmak istedim. Aynen aktarıyorum:

    “Altay halklarının dilindeki önemli olgular bu dini tamamıyla temsil etmekten uzaktır. Uzun süre Şamanizm adı verilen bu dine şimdi de totemcilik adını vermekten kaçınmalıyız. Daha önce önerdiğim Tengricilik de yanlış bir adlandırmadır, bu terimden anlaşılması gereken insanın büyük Gök Tanrı Tengri’ye ilişkisidir. Altay dininde hem totemcilik hem Şamanizm hem Tengricilik hem de daha pek çok kurum vardır.” (Orta Asya'da Kutsal Bitkiler ve Hayvanlar,sy. 406) --KIZILSUNGUR 21:12, 25 Ağustos 2006 (UTC)

    Jean-Paul Roux cok beyendigim bir bilim adami. Diger batili bilimcilerin cogu eski Türk dininin karman corman sacma sapan bir doga inanci olarak tarif ederler. Ama Jean-Paul R., eski türk yazitlari ve Divan lügat-ü türk gibi en dogru kaynaklari kullanarak, eski türk-mogol (ya da Altay-) dininin cok mantikli ve düzgün bir din oldugunu savunur.
    Eski Türk dinini arastirmanin en büyük sorunu Türk halklarinin son binyillarda bir düzüne yabanci dinlerden etkilenmis olduklari ve bunlarin kalintilarini hala kültür ve geleneklerinde barindirmalaridir.
    Örnegin bugünkü Altay-Türklerinin inancina bakarak asla eski Türk inancini arastiramazsin, cünkü Altaylilarin inanci resmen bir din-corbasidir. Bunu Altaylilar kendileride iyi bilirler. 20nci yüzyilin baslarinda Altay bölgesinde yeni bir türk-milliyetciligi hareketi olmustu. "Ak Yang", "Ak Din" ya da "Burhanizm"; Bu ayaklanmada Altaylilar inanclarini yabanci etkilerden temizlemeye calistilar. Yabanci dinlerden en cok etkilenmis olanlari Samanlar olduklari icin Samanlara karsi düsman olmuslar. Saman davullari ve Saman-"Manyak"larini yakmislar. Yani burdanda Altay dininin Samanlara ihtiyaci olmadigini ve buna Samanizm denilmesinin cok yanlis oldugunu görebilirsin.
    Ayrica "Eski Türk dini" deyince, bunun ne oldugunu belirlemek kolay degildir, cünkü Türkler müslümanliktan önce gercekten bir düzüne baska dinleri kabul etmisler. Özellikle bunlarin en ortasinda bulunan Altay bölgesi her dinden nasibini almistir: Zerdüstlük, Mitraizm, Mani-dini, Buddizm, Nestoryan-Hristiyanligi vs. vs. Bu yüzden birbirinden cok farkli bilimsel makaleler var. Birkere Uygurca bir Makale okudum "Türk Samanizmi" diye, burda resmen eski iranlilardan alinmis olan Mani-Dini tarif ediliyordu, cünkü Uygurlar tarihlerinde bir kac yüz yil Manicidiler.
    Bence eski Türk dini dedigimiz inancin mutlaka Tengricilik basligi altinda tarif edilmesi gerekir. Cünkü kesin olarak bu dine ait oldugunu bildigimiz en önemli unsur Tengridir. Bütün din Tengrinin etrafina insa edilmistir. Hem "Tengricilik" kelimesi son 10-15 yil icinde bütün orta asyaya yayildi. Tatarlardan kirgizlara kadar herkez eski Türk dinine Tengricilik diyor (daha dogrusu Tengirchilik, cünkü kirgizlarda Tengri degil Tengir). Kirgizistanda siyasetcilerin destekledigi bir Tengrici kurumu acildi; Tengir-Ordo (yani Tengrinin Ordusu demek). Bu kurumun bugüne kadar resmi olarak yarim milyondan fazla üyesi var.
    Yazdigim almanca makalede bunlarin hepsini cok güzel acikladim, ama henüz Türkcesini yapmaya zaman bulamadim. Tengricilik maddesine su anki halinin bes katini daha ekliyecem önümüzdeki haftalarda.
    Bu konu hakkinda daha anlatacak cok seyler var. Ama sana söylemek istedigim en önemlisi su: Eger bizde bazi bilimciler gibi eski türk dininin karman corman sacma sapan bir doga inanci oldugunu kabul edip, baska dinlerin etkilerini Türk dini zannedersek, Türk tarihinin hakkindaki gerceklerin birgün tamamen acikliga kavusmasi umudunu kesebiliriz. "Tengricilik" adini kullanmanin cok büyük önemi var. Türk düsmani olan Bulgarlar daha düne kadar eski Tangra'lari ile övünüp, bunun eski bir slav tanrisi oldugunu ve insanligin en eski dini oldugunu daha ilk okullarda cocuklarina ögretiyorlardi, cünkü Tengri'den ve Tengricilikten haberleri yoktu. Artik eski Tangra'larinin eski türk tanrisi oldugunu, ve gercek bulgarlarin tarihi bir türk halki oldugunu kabul etmek zorunda kaldilar. Bunun gibi gelismeler Macaristandada var. Macar bilimcilere göre bugünkü tanri anlamina gelen macarca ISTEN kelimesi göktürk hükümdari ISTEMI KAGAN'dan kaynaklanmistir, ve eski Tengri kelimesi bugünkü macarcada "TENGER" seklinde deniz anlami ile kullanilir.
    Tengricilik ve Tengrism isimleri gitdikce yayiliyor ve bu cok iyi birsey. Bizde bu gelismeyi desteklersek, türk düsmani olan bazi batili bilimcilerin Türk tarihini inkar etme imkanlarini ellerinden almayida desteklemis oluruz. --Erdall 05:39, 26 Ağustos 2006 (UTC)
    Kocum benim:-) Buna sevindim. Tengriciligin bugünkü durumu hakkindaki bölümü cevirince sanada haber veririm, bir okursun; Orta asyada hizla büyüyen bir harekat var. Cok ilginc. Ben bu arada [www.Tengrismus.de] adresini ele gecirdim, ama henüz bununla ne yapmak istedigimi bilmedigim icin simdilik bu adresi sadece güzel bir Tengrism-örgütünün sayfasina yönlendirdim. Kolay gelsin --Erdall 19:20, 26 Ağustos 2006 (UTC)

    simyacı hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

    yazınızda bir diyalog biçiminden çok ansiklopedik bir yazı şeklinde yazsanız daha doğru olmaz mı?Delamorena 13:44, 26 Ağustos 2006 (UTC)

    :) gördüm ama vikipedi standartlarında olması için daha resmi bir yazı şeklinde yazmaniz daha uygun olur bence, özellikle şeytan ve genç kadın daki paulo amcamızın gibi, hem biraz komik hemde laubali olmuş bence, tamam komikliğe espriye karşı değilim ama bunu maddelerin içnde yapmamız doğru mu? yazılara düzenle şablonu koyuyorumDelamorena 13:49, 26 Ağustos 2006 (UTC)

    Selamlar Kızılyurdu,

    Eklediğin kitap madde içeriklerinin formatı konusunda Delamorena bir hatırlatmada bulunmuş. Ben de üstünden geçeyim. Siteye eklenen yazıların ansiklopedik formatta olması gerekiyor. Yani anlatımda birinci tekil şahıs kullanımından, yorumdan ve tespitten kaçınmamız lazım. Tamamen tarafsız bir bakış açısıyla, olumlu ve olumsuz görüşlerin dengeli bir skalasını vermek gerek.

    Aslında formattan ziyade ben başka bir konuyu hatırlatmak istedim. Simyacı'yla ilgili yazdığın yazıya, gördüğüm kadarıyla daha önce blog unda ve kitapyurdu'nun eleştiriler kısmında yer vermişsin. Kendi blog sitendeki neyse de, kitapyurdu'nda yayınlanan eleştiri büyük ihtimalle artık kitapyurdu.com'un telif hakkıdır. Bu saatten sonra o yazıyı, ansiklopedik formatta olsa bile aynı olduğu sürece Vikipedi'de barındırmamız mümkün olmaz (diye düşünüyorum ben).

    Sonuçta yazar sensin ama zaten format sorunu da olduğu için tekrar bir düzenleme yaparsan daha sağlıklı olur diyorum.

    Sevgiler

    Vito Genovese 13:55, 26 Ağustos 2006 (UTC)


    Şeytan ve Genç Kadın[değiştir | kaynağı değiştir]

    Yukarıdaki başlığı ciddi telif ihlali oluşturduğu için sildim. Madde başlatırken birebir kopyalama yapmamaya özen gösterirseniz vikipedi için çok iyi olur. Kolay gelsin. --Zeynepmsj 13:54, 26 Ağustos 2006 (UTC)

    Copyscape de birebir alıntı yapıldığı gözüküyor. Lütfen aldığınız şekliyle maddeyi bir kere daha başlatmayın. Kendi cümlelerinizle yazmayı deneyin. Siz alıntı yaptığınızı düşünebilirsiniz ama maalesef dışardan bakan için sizin tabirinizle "çalıntı" gibi gözüküyor. --Zeynepmsj 13:59, 26 Ağustos 2006 (UTC)
    Kizilsungur, hevesini kirmak istemem ama arkadaslar uyarilarinda hakli. Daha once de uyarildin telif konusunda. Bu konuda ogrenmek istediklerini soravilirsin yada VP:Telif'de detaylarini okuyabilirsin. Aksi taktirde ayni harekette israr edersen engelleneceksin. Tesekkurler, Citrat 14:25, 26 Ağustos 2006 (UTC)

    Kizilsungur, istersen tum girdilerini bir elden gecir. Baskalarindan aldigin resimlere PDP-self ekleyemezsin, Sabra resimlerine kaynak gostermezsen telifden suphesinden dolayi silinecekler. Simyacı (kitap)'nin yazim dili de anskilopedi'ye uygun degil. Bu konulara ozellikle dikkat etmeni rica edecegim. Citrat 17:55, 26 Ağustos 2006 (UTC)


    Acılı Emrah[değiştir | kaynağı değiştir]

    Acılı emrah maddesi pek ansiklopedik görünmüyor gibi ne dersiniz?

    Resim telif hakları[değiştir | kaynağı değiştir]

    thumb|Commonstan resim örneğiMerhaba Kızılsungur, Vikipedi olarak resim telif ihlallerine çok dikkat ediyoruz. Bazı resimler yüklediğini ama telif bilgisi girmediğini ya da Resim:M8c.jpg resminde olduğu gibi kendi resmin gibi etiketlediğini gördüm. Bu tür resimleri lisans bilgisi ya da kaynak bilgisi doğrulanamazsa eninde sonunda silinecek. İzin almakta fayda etmiyor. Lisans çakışması oluyor. Bilgilendireyim dedim. Kolay gelsin. --Özgür 02:24, 28 Ağustos 2006 (UTC)

    Bir resmi GÖBL ile etiketlemen için resmin sahibi tarafından önceden GÖBL ile etiketlenmiş olması lazım. Bizler başkasının eserini GÖBL ile etiketleyemeyiz. Kendi bilgisayarında bulunan ama internette bulunmayan resimler de ihlal sayılır. Sonuçta sahibi bizler değiliz. Hiç resimler için Commonsa baktın mı? Belki kullanabileceğin resimler bulabilirsin. Hemde yüklemene gerek yok. Bulduğun resmin adını buraya yazman yeterli. Mesela şu Silahlar kategorisinde ve alt kategorilerinde acaip silah resmi var. Kullanmak serbest.--Özgür 02:33, 28 Ağustos 2006 (UTC)
    Evet bazı şeyleri bulamayabilirsin. Artık idare et. İleride belki lisans konuusnda çözümler bulunur. Kolay gelsin. --Özgür 02:39, 28 Ağustos 2006 (UTC)

    Chobits[değiştir | kaynağı değiştir]

    Öncelikle merhaba. Chobits maddesini vikide görmek çok hoş bir süpriz oldu. Ancak maddedeki "Bazı bölümler izlediğiniz bölümlerden biri olabilir. Örneğin 18. bölüm ve 28. bölüm." şeklindeki yazınızı anlayamadım. Birde maddeyi geliştirmeyi düşünüyormusunuz acaba? Eğer öyleyse çalışma var şablonu koyabiliriz. Çeviri konusunda yardıma ihtiyacınız varsa çeviri şablonuda koyabiliriz böylece diğerleride yardım edebilirler. teşekkürler.--Kutu su 19:57, 28 Ağustos 2006 (UTC)

    yani diyorumki yardım istermisin? :))--Kutu su 22:39, 28 Ağustos 2006 (UTC)
    tamamdır o zaman. şimdi sayfayı inceliyorum. çeviri için söylediğim, ingilizceden bir çeviri gerekiyorsa yardım edebilirim anlamına geliyordu. Tamam şimdi bakıyorum--Kutu su 22:43, 28 Ağustos 2006 (UTC)
    interwikileri (diğer wikipedia'lara linkleri) yerleştirdim. hayır, elbette sizde çevirebilirsiniz. yanlış anlaşılmak istemem. sadece yardım gerekirse canıgönülden yardım ederim demek istemiştim. Bende Chobits ile ilgileniyorumda :)--Kutu su 22:49, 28 Ağustos 2006 (UTC)
    evet elbette yardımcı olabilirim. Tam olarak ne istediğiniz yazın. hemen halledelim? hemen soruları sorayım hangi yabancı dil ve seviyeniz ne? Birde isterseniz viki irc kanalına gelebilirsiniz.--Kutu su 23:02, 28 Ağustos 2006 (UTC)
    Bilgisayarınızda Mirc veya bunun gibi bir chat programı varmı? Buraya tıklamayı bir deneyin başlangıç olarak. sonucu yazın. --> buraya tıkla
    Aslında bilgisayarında bir chat programının olmasının pek zaraı yok. İstersen bir tane yükle. viki irc kanalı için gerekli bu. Önce eğer Firefox browser kullanıyorsan https://addons.mozilla.org/firefox/16/ adresine git o programı indir ve kur Adı chatzilla. internet explorer kullanıyorsan http://www.mirc.com/get.html sayfasından Turkey bölümünden mirc programını indir kur. haber ver. Eğer firewall kullanıyorsan uyarı verir onuda ayarla. --Kutu su 23:17, 28 Ağustos 2006 (UTC)
    istersen kaydetme tuşu yerine "önizlemeyi göster" tuşunu kullan. --Kutu su 01:26, 29 Ağustos 2006 (UTC)
    oops! son değişikliği cool cat yapmıştı. ona ilettim teşekkürü. gitmeden irc'ye uğra yine. hmm sürekli hat kopuyor sanırım.. --Kutu su 01:33, 29 Ağustos 2006 (UTC)

    hmm sürekli bağlantı kopuyor sanırım.

    bunun yerine anime sever gibi genel olarak animeyle ilgili bir şablon görürsen tartışma sayfama yapıştırabilirsin. iyi eğlenceler..--Kutu su 04:19, 29 Ağustos 2006 (UTC)
    yo yo şart değil. zaten normalde pek birşey koymauyorum ana sayfama. çok teşekkürler ve iyi uykular. görüşürüz--Kutu su 04:24, 29 Ağustos 2006 (UTC)

    Şablon rengi[değiştir | kaynağı değiştir]

    Selam sungur, bana sorunu ancak simdi gördüm. Gördügüm kadariyla Chobits-hastasi sablonunun rengini coktan birkac defa degistirmissin. Belki cevabi baskasindan aldin bile coktan, ama belki istedigin rengi bulamamissindir. Alman Wikipediasinda büyük bir renk secenegi var: Sec beyen al ! Renklerin üzerinde kodlari var, bu kodlari sablonun icindeki kodun yerine koyarsan o renk gözükür. Selamlar --Erdall 02:48, 30 Ağustos 2006 (UTC)

    Havalı silah maddesinde telif ve engelleme[değiştir | kaynağı değiştir]

    KIZILSUNGUR, telifli madde girmemen konusunda uyarmilmistiniz. Iyi niyetli oldugunuzu dusunuyorum ancak uyari sinirini gectiniz. Havalı silah maddesi telifli oldugu gibi, telif etiketini kaldirmissiniz. VP:Telif'i tekrar gozden geciriniz. 24 saat engellendiniz. Citrat 06:16, 31 Ağustos 2006 (UTC)

    "Arabesk sevmez"-şablonu[değiştir | kaynağı değiştir]

    Tabiiki kullanabilirsin kamerad, sormana bile gerek yok. Hatta sevinirim. Bu konudada demek kafadar ciktik:-) Bu hafta cok stressliyim, yarin nişanim var. Büyük party organize ettik. O yüzden Vikipedi ile pek ilgilenemedim. Ama tekrar zamanim olunca Tengricilik maddesini cok güzel bir hale getirecem. Sana kolay gelsin --Erdall 05:51, 2 Eylül 2006 (UTC)

    Sablonu ekledim babil kulene. Ama belki tekrar yerini degistirmek istersin, bilmem. K.i.b. --Erdall 06:01, 2 Eylül 2006 (UTC)


    Telif ve Resimler[değiştir | kaynağı değiştir]

    Kizilsungur, telif konusununda hala terdutlerin var herhalde. Her seyden once GNU yada Creative Commons 2.5 ile serbest birakilmamis hic bir kaynagi kullanmazsin; ne ingilizce ne Turkce ne de resim. Kaynak aldigin yerde bir ibare olmamasi dahi bunu serbets kilmaz; yani kaynaklarin oldukca sinirili. Ne yapabilirsin? GNU ile serbst birakilmis bazi kaynaklardan (diger wikipediler mesela) alinti/ceviri yapabilirsin, maddeleri bir kac kaynaktan yararlanip kendi cumlelerinle yazarak olusturabilirsin.

    Resimler de ayni yolu izliyoruz; ya Creative Commons ile serbest birakilmis kaynaklar olacak (ornegin Wiki Commons) yada resmi direk kendin cekeceksin. Yani Google ile resim bularak eklemen dogru degil.

    Bir not daha, buradaki eser kendinin olsa dahi bunu kendi web sayfanda yayinlarken telif ibaresi koyamazsin. GNU ile serbest birakman gerek, yoksa buradaki ayni icerik telif ihlali durumuna duser. En guzeli kendi sayfandaki yaziya Vikipedi'den alintidir seklinde bir telif notu dusmektir.

    Butun bunlar burokratik gelebilir basta ancak diger Vikipedilerde neden bu kadar az resim oldugunu da aciklar. Sorun varsa bana ve diger vikipedistlere dasinabilirsin. Butun onceki maddelerini bu acidan gozden gecirirsen sevinirim; ayni sorunlari tekrarlamamani rica edecegim. Tesekkurler, Citrat 06:36, 2 Eylül 2006 (UTC)

    Merhaba, bu aslinda sik kafa karistiran konulardan biri. Neden kendi yazimi (yada resmimi) Vikipedi disinda istedigim gibi kullanamayim? Nedeni su, Vikipedi'de serbest biraktiginiz bir katkinin telif haklarindan vaz gectiginiz icin, kendi sayfanizda telif ile (yada telif belirsiz) gostermeniz paradoks yaratmaktadir. Kendi internet sayfanizda GNU Özgür Belgeleme Lisansı'ini bu yazi (yada resim) icin belirtirseniz Vikipedi icin sorun olusturmaz. Ancak zamanla Vikipedi'deki icerik degisecegi icin icerigi Vikipedi'den guncellemek istediginizde telif ters yone donecek ve Vikipedi'yi referans gostermeniz gerekecektir. Vikipedi'de ki tum icerik GNU acisindan serbettir. Umarim aciklayici olmustur. Citrat 04:37, 3 Eylül 2006 (UTC)
    Istersen yukledigin resimleri bu son konusmamiza gore elden gecir. Telif sorunlulara {{sil}] eklersen isimizi cok kolaylastirirsin. Tesekkurler. Citrat 17:37, 4 Eylül 2006 (UTC)

    Çift madde[değiştir | kaynağı değiştir]

    Merhaba , Çekirge maddesi varken Çekirgeler maddesi çift madde yaratmış. İstersen ikincisinde yaptıklarını birincisine taşı, ve ikincisinin silinmesini iste. İyi çalışmalar. --Mskyrider 09:57, 3 Eylül 2006 (UTC)

    Şablonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

    Senin şablonu silen kişi: Kullanıcı:Nozulani. (kanıt burda). Senin kullanici sayfanda değişiklikler yapmasi dogru degil. Istersen kendisine bir sor, sebebi neymiş diye.
    Kullanabilecegin Süngerkafa bob resimleri burda bulabilirsin. Bende hergün izliyorum Spongebob'u, acayip gicik bi tip, ama iyi güldürüyor bazen:-) Southpark resimleri Southpark maddesinden alip kullanabilirsin. Eğer bir dijital kameran, ya da resim çekebildigin bir ceb telefonun varsa ekrandan resimini cekip Vikipediye yükleyebilirsin.
    Imza rengini nasil değistirildigini bende bilmiyorum. Renkli imzasi olan birine sor en iyisi.. benim hic renkli imzam olmadiki. Kaderim kara yazilmış birkere. Ama kalleşlere, şerefsizlere boyun eymedim. YIHILMADIMMM AYAHTAYIMMIMMIMM... :-pPpP
    Nişan cok süperdi. Umduğumdan çok daha güzel oldu. Hadi sana kolay gelsin moruk. --Erdall 01:01, 5 Eylül 2006 (UTC)

    Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

    Hoca,

    Gardaş,

    Birader,

    Beyefendi...

    Size nasıl hitap etmemi istersiniz? :D

    Neyse. Çevirmen grubunun üyesiyim. Baktar şikan Bu da benim çeviri. Belki sende bir izlenim oluştururum. Ne zaman çeviri yapacağız???

    Kim grubun başkanı???

    Ayrıca ne zaman toplantı yapacağız?

    --KIZILSUNGUR 10:54, 5 Eylül 2006 (UTC)

    • PS: Sabra yı da yeni düzenledim. Bu çeviri de tamamen bana ait.


    Merhaba Kızılsungur, bana nasıl hitap ettiğiniz çok önemli değil, ben de sizin gibi bir Viki'yim sonuçta. Ama siz-biz'li konuşma şeklini tercih ederim karşımdakini tanımıyorsam. Buradaki takma adım (Metal Militia) yeterli olur bana hitap ederken. Bildiğim kadarıyla Vikipedi'de toplantı, başkanlık vs gibi olgular yok. Çeviri grubu üyesi olmanız güzel, şimdiye dek yaptığınız tercümelere benzer şekilde Vikipedi'ye katkıda bulunmaya devam edin bence. Teşekkürler. İyi çalışmalar. Metal Militia 11:16, 5 Eylül 2006 (UTC)

    şikayet[değiştir | kaynağı değiştir]

    arama yerinden şikayet yazın karşınıza çıkar--Chemsj 14:58, 5 Eylül 2006 (UTC)

    • Valla ben bi sey duymadım ama ne konuda(Türk-Kürt yada ermeni soykırımı vb.) oludugunu soylersen bir kaç yöneticiyi sana yönlendiririm.--Chemsj 18:11, 5 Eylül 2006 (UTC)

    Iduk ve Tengrikut[değiştir | kaynağı değiştir]

    Selam Sungurcum, ilk önce Vidyolar icin sagol. Demek Leoparlar ilk önce hürriyetinin tadini cikarip insanlardan uzaklasmaktansa, önce intikam almayi tercih ediyormus.. cok ilginc. Emrah vidyosuna iyi güldüm. Iduk Yer Sub meselesine gelince; "Yer Sub" ile Yer Su ayni seylerdir. Tengricilikte her kutsal varligin birden cok isimleri tanilir, cünkü bunlarin isimleri bazen iki komsu köyde bile farklidir ve bu inanc binyillarca cok büyük bir alana yaygindi. "Iduk" kelimesinin anlami cok ilginc ve söyle anlatilabilir: Jean Paul Roux'a göre "Iduk" disi cinsiyetli olarak görülen tanrisal varliklara Tengri tarafindan verilen tanrisal ruh. Bunun aynisi erkek cinsiyetlilerde "Kut" dur. Her insanin 3 ruhu vardir; "Özüt", "Süne" ve "Ami" ruhlari. Tanrisal varliklarin ve hükümdarlarin bunlarin haricinde birde Tengri tarafindan verilmis "Kut" veya "Iduk" ruhu vardir. Tengri bu ruhu istedigi zaman verir ve istedigi zaman geri alir. Bir Türk beyi Kagan olacagi zaman "Kut" u elde eder. Bu bazi Türk kaganlarin isimlerindede "Tengrikut" eki olarak belirtilmis. Bir Kaganin karisi olan "Katun"'da Iduk'u elde eder. "Iduk" eki ayrica Umay icinde kullanilir: Iduk Umay ve Iduk Yer Su'nun yaninda baska "Iduk" olan varliklar daha vardir. --Erdall 13:50, 6 Eylül 2006 (UTC)

    Resminizde telif sorunu[değiştir | kaynağı değiştir]

    Selamlar,

    Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.

    Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.

    Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.

    Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.

    Kolay gelsin!

    Vito Genovese 16:48, 6 Eylül 2006 (UTC)


    Şuradan görebilirsin :)

    Vito Genovese 19:56, 6 Eylül 2006 (UTC)

    Sorun[değiştir | kaynağı değiştir]

    Sorun "kaynaksız" şablonundan kaynaklanıyor. Sonunda referans veya kaynak içermeyen sayfalara bu şablonu koyuyorum. Citrat ise ısrarla her sayfaya koyamazsın diyor. Neden koyamayacağıma dair herhangi mantıklı bir sebep öne sürmüyor. Kullandığı argümanlar "topluluğa karşı geliyorsun" (alakası yok), "her sayfaya koyarsan olmaz" (ingilizce vikide son derece genel maddelerde bile bu şablon var), "ingilizce vikide böyle yaparsan engellenirsin" (onlarcasını yaptım, uyarı bile almadım). Kendisine ilgili örnekleri gösterince "terbiyesizlik yapma" cevabını aldım. Konunun ilgili şablonun tartışma sayfasında sürmesi gerekiyor fakat Citrat gereksiz yere konuyu uzatıp benimle tartışıyor, şablonu yerleştirme özgürlüğüm var diyorum "istediğin maddeyi kafana göre düzenleyemezsin" diyor. Beni gereksiz yere huzur bozmakla suçluyor fakat ben vandalizm falan yapmadığım halde böyle suçluyor. Ben böyle birinin yönetici olmasına kesinlikle karşıyım. --Alperen 22:20, 6 Eylül 2006 (UTC)

    Şablon[değiştir | kaynağı değiştir]

    Yanlış hatırlamıyorsam o şablonda yalnızca Arabesk sevmez yazmıyordu. Öyle olsa silmezdim. Ancak benim gördüğüm kadarıyla bu şablonda polemik yaratabilecek bir içerik vardı. Yalnızca görevimi yaptım. Kullanıcı sayfalarında böyle şablonlar yer almamalı. Saygılar.nozulani 14:12, 7 Eylül 2006 (UTC)

    Evet, tekrar eklemişsiniz. Okudum, yanlış hatırlamıyormuşum. Tekrar siliyorum. Saygılar.nozulani 14:14, 7 Eylül 2006 (UTC)

    == ? ==[değiştir | kaynağı değiştir]

    Bu Tatar Ramazan'ın sol arkasındaki Cem Yılmaz mı? :D

    --KIZILSUNGUR 20:29, 6 Eylül 2006 (UTC)

    Sanmiyorum ama benziyor bence de. Citrat 14:49, 7 Eylül 2006 (UTC)

    Pd konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

    Selamlar KIZILSUNGUR,

    Kusura bakma senin PD'yle ilgili mesajını atlamışım arada. Şurdan uygun etiketleri görebilirsin:

    Vikipedi:Resim telif etiketleri#Resim sahipleri

    Türkçe'ye çevrilmemiş henüz. Sorun yaşarsan yardımcı olmaya çalışırım.

    Sevgiler

    Vito Genovese 18:46, 7 Eylül 2006 (UTC)

    Ruhlar[değiştir | kaynağı değiştir]

    Ruhlari ayrintili bir sekilde aciklicam maddede. Kaba olarak söyle denilebilir. Ruhlarin ikisi reinkarne eder, yani durmadan tekrar dogar. Ücüncü ruh insanin ölümünden sonra dogaya gider Yer Su- ruhu olur. Reinkarne eden ruhlarin birisi gök ile, digeri yer ile baglantilidir. Eger insanin vücudunu terk ederse ölümüne neden olan ruh, Özüt ruhudur. Diger ruhlar vücudu terk ederse, insan sadece bayilir ya da suurunu kaybeder.. vs. vs. Sünger Bob'a bir bakarim simdi. Nouzulani'yi bir Yöneticiye sikayet etmen gerek. Direkt olarak herhangi bir Yöneticiye yazabilirsin, ya da Köy cesmesi-Sikayet sayfasina yazabilirsin. Onun yaptigi Vandalizm düpedüz. Önce uyarilir, ve hala durmazsa engellenir. Selamlar --Erdall 02:10, 8 Eylül 2006 (UTC)

    Bu kullanıcı SüngerBob KareŞort izlemekten hoşlanıyor.

    .. Güle güle kullan:-) -Erdall 02:34, 8 Eylül 2006 (UTC)



    Şablon[değiştir | kaynağı değiştir]

    'Başkasının kullanıcı sayfasını değiştiremezsin' demişsiniz. O halde ben de şablonu silerim. Zaten doğru olan da bu. Şikayet etmek istiyorsanız da edebilirsiniz, bu sizin en doğal hakkınız. Saygılar.nozulani 13:39, 8 Eylül 2006 (UTC)

    Silindi. Eski haline getirmeye çalıştığınız takdirde tekrar silinecektir. Saygılar.nozulani 13:43, 8 Eylül 2006 (UTC)

    Ayrıca gereksiz olacak ama yine de belirteyim: Ben de arabesk müzik konusunda sizin gibi düşünüyorum. Ama bunu kalkıp da kullanıcı ssayfama koymuyorum. Dediğim gibi, istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz. Ben sadece doğru bildiğimi yapıyorum, tıpkı sizin yaptığınız gibi. Saygılar.nozulani 13:47, 8 Eylül 2006 (UTC)

    Vallahi maalesef bendede yok resim.Arıyorum hala.Şaka için tşk.--Simon Bolivar 16:31, 8 Eylül 2006 (UTC)

    Arabesk şablonu[değiştir | kaynağı değiştir]

    Selamlar Yılmaz,

    Yönetici olmadığım için konuda kim haklı ya da kim haksız diye analizde bulunmam ve olaya tartışmadan öte bir müdahalede bulunmam doğru değil.

    Ancak bir başkasının kullanıcı sayfasına müdahale doğru değildir. Şablonu silmek de içeriği boşaltmak yerine sil veya SAM şablonu konularak yapılır, bunun da iyi bir gerekçesi olmalıdır.

    Tavsiyem olayı bir yöneticiyle konuşman ve o seviyede çözüm araman. Umarım üzerinde uzlaşılan bir çözüme ulaşmanız mümkün olur.

    Sevgiler

    Vito Genovese 21:33, 8 Eylül 2006 (UTC)

    İmza konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

    Tekrar merhaba,

    İmza olayını da yukarıdaki "Tercihler" bölümünden yapıyoruz. "İmzalarda gözükmesini istediğiniz isim" kısmına

    [[Kullanıcı:KIZILSUNGUR|<font color="#800080">KIZILSUNGUR</font>]]

    yaz. Altındaki "ham imza" kutucuğunu da işaretle. Tüm renk kodlarını Web renkleri sayfasında bulabilirsin.

    İyi keşifler!

    Vito Genovese 21:43, 8 Eylül 2006 (UTC)


    Üstte yazdığım koddaki ikinci KIZILSUNGUR kelimesini kalın yazı koduyla yazarsan ('''Örnek''') istediğin olacaktır. Yani üstteki kodu hiç değiştirmediysen (rengini falan), şunu yazman benden sana tavsiye:

    [[Kullanıcı:KIZILSUNGUR|<font color="#800080">'''KIZILSUNGUR'''</font>]]

    Bu durumda imzan şu şekilde gözükecek:

    KIZILSUNGUR

    Hindistan ceviziyle servis yapabilirsin. Afiyet olsun!

    Vito Genovese 22:24, 8 Eylül 2006 (UTC)


    Selamlar Yılmaz,

    Sanırım şu kod işini görecektir:

    [[Kullanıcı:KIZILSUNGUR|<font color="#800080">'''KIZILSUNGUR'''</font>]][[Kullanıcı mesaj:KIZILSUNGUR|<sup><font color="#800080">''mesaj''</font></sup>]][[Özel:Contributions/KIZILSUNGUR|<sub><font color="#800080">''katkılar</font>''</sub>]]

    Ortaya çıkan sonuç da şu olacak:

    KIZILSUNGURmesajkatkılar

    Kodun mantığını çözmüşsündür herhalde, pek karışık değil temelinde.

    Kolay gelsin

    Vito Genovese 14:11, 9 Eylül 2006 (UTC)

    Nozulani sorunu[değiştir | kaynağı değiştir]

    Selam gözüm, Arabesk-sablonuna yapilan vandalizmi geri aldim ve Özgür'e sikayette bulundum: burda ! Renk degistirme meselesini bir denerim sagol. Simdi ama tekrar evden cikmam lazim, isim var. Sana kolay gelsin. Selamlar --Erdall 22:37, 8 Eylül 2006 (UTC)

    Selam, Nozulani'nin bu degisikligi yapmaya hakki yok. Karduelis kendisini uyarmis. Tekrarlarsa yaptirima gidilinebilir. Tesekkurler, Citrat 04:30, 9 Eylül 2006 (UTC)

    Uzatmaya Gerek Var[değiştir | kaynağı değiştir]

    Merhaba Kızılsungur

    Görüyorum ki Vikipedi'de olan tartışmaları yatıştırmaya çalışıyorsunuz. İyi niyetli çabanızı takdir etmeme rağmen sorunun kökenine inmeden yapılacak ateşkeslerin sorunu daha da büyüteceği görüşündeyim. Citrat adlı kullanıcıdır aylardır tartışmalara sebep oluyor önceden Alperen'i kullanıcı sayfsasındaki söz yüzünden engellemişti. Kullanıcı sayfasındaki sözün 3210 adlı kullanıcıya ithafen yazıldığını iddia etmişti. Alperen defalarca ona ithafen yazmadığını belirtmesine rağmen Citrat onu dinlemeyip Alperen'i engelledi. Yaklaşık 2 hafta sonra(tartışma sırasında Vikipedi'de yoktu) 3210 adlı kullanıcı gelip o sözün kendisine ithafen yazılmadığını belirtti. Bu durumda Citrat'ın ceza alması gerekirken uyarılmadı bile ayrıca kendisi büyük bir pişkinlikle yaptığından çok memnun olduğunu belirtti.

    Bu olaylar olurken kendisi süper fikirlerinden birini ortaya atarak kendi siyasi görüşüne ters olan kullanıcı şablonlarına SAM şablonu koymaya başladı. Ayrıca yöneticilere karşıt olan şablonların da hepsine SAM koydu. Ben kendisine bu konunun ilk önce köy çeşmesinde tartışılmasını sonra harekete geçilmesini söyledim. Aksi halde herkes kendi kafasına göre bir kullanıcı şablonuna SAM koyacaktı. Ancak o kendi bildiğini okudu ve Vikipedi bu yüzden 2 haftasını boş tartışmalarla geçirdi ayrıca bir çok kullanıcı Vikipedi'den soğuyup ayrıldı.

    Şimdi ise şablonla alakalı bir konuyu şablonun tartışma sayfasında tartışmak yerine Alperen'le kişisel bir tartışmaya girdi. Alperen bu şablonun İngilizce Vikipedi'de de bu şekilde kullanıldığını kanıtlarla göstermesinden sonra Alperen'e terbiyesiz diyerek hakaret etmeye başladı. Ayrıca Alperen'in iletişim özürlü olduğunu belirtti. Kullanıcı şablonlarının köy çeşmesinde tartışılmasına karşı çıkan Citrat kaynak şablonuna gelince "bunu ilk önce topluluğun önünde tartışıp mukabakata varmamız lazım" demeye başladı. Ayrıca bütün bu tartışmalarda kendisinin gereksiz yere yönetici yetkilerini kullanıcılara "hatırlattığını" da belirtmek istiyorum.

    Elbette kullanıcılar arasında ki tartışmaları tatlı bir sonuca bağlamaya çalışmak güzel ancak bunu yaparken de olayların arka planını görmek lazım. Bunun için size bu mesajı attım. İyi çalışmalar.

    Not: İsterseniz yukarda geçen tartışmaların bütün bağlantılarını size gönderebilirim. Ayrıca bahsi geçen kişilere sorup da yanıt alabilirsiniz.

    --Ruzgarmesaj 00:24, 9 Eylül 2006 (UTC)

    Aslında öyle bir üst kurum var. Metadaki Stewardlar ancak tabii müracaat etmek için yabancı dil olması lazım malesef şu anda Türkçe konuşan Steward yok. Şikayetlerinizi de Vikipedi:Şikayet sayfasına yapabilirsiniz. Yöneticilere haber vermek istiyorsanız burdan yönetici listesine ulaşabilirsiniz. --Ruzgarmesaj 17:49, 9 Eylül 2006 (UTC)

    Vandallık sizin yaptığınızdır![değiştir | kaynağı değiştir]

    ' Şikayetler sadece şikayet sayfasına yapılır, rastgele kullanıcılara ve yöneticilere şikayet mesajı atmak, belirli bir noktadan sonra vandalizm olarak tanımlanabilir. Bu sebeple sakin olun ve aklınızdaki hususu Vikipedi:Şikayet sayfasında, yönetmeliğe uygun biçimde açıklayın. Teşekkürler, iyi çalışmalar... ' Bunu Noumenon yazmış, haklı da... Beni oraya buraya şikayet ederek taraftar toplamaya çalışmanız fayda getirmeyecektir. Bu yaptığınız çok yanlış. Engellenmekle tehdit edilmişim, o halde engellenene kadar hakkımı arayacağım. Saygılar.nozulani 07:38, 9 Eylül 2006 (UTC)

    Şablon[değiştir | kaynağı değiştir]

    Hayır, alamadım. Görüşeceğiz. Saygılar.nozulani 11:39, 9 Eylül 2006 (UTC)


    Selam,[değiştir | kaynağı değiştir]

    Görüşünüzü tartışma sayfasında da dile getirirseniz sevinirim, zira bazı yöneticiler tutturdu gidiyor "herkes bizim gibi düşünüyor diye" --Alperen 14:03, 9 Eylül 2006 (UTC)

    Ya.. düşündüm de.. neyse sizin katılmanıza hiç gerek yok. Sorun bir şekilde hallolur, iyi çalışmalar.

    Bu sayfada tartışıyoruz: [1]. Boğaziçili değilim :) --Alperen 14:22, 9 Eylül 2006 (UTC)

    Yanıt[değiştir | kaynağı değiştir]

    Ben Yahudi değilim ve İbranice bilmiyorum.

    Muhammedcimci 16:00, 9 Eylül 2006 (UTC)

    Kara mayını[değiştir | kaynağı değiştir]

    Matrix'te kayma olmuş Yılmaz. Üfledim düzeldi :)

    Sevgiler

    Vito Genovese 22:08, 9 Eylül 2006 (UTC)

    Görüşelim[değiştir | kaynağı değiştir]

    ' Bize gel istersen. Gel bi' ortamı gör. Bi' çayımızı iç. ;) ' Sululuğun ve laubaliliğin lüzumu yok. Tartışma kültürünüz ortada işte.nozulani 08:18, 10 Eylül 2006 (UTC)

    Ben 'görüşelim' demedim. 'Görüşeceğiz' dedim. Yani bu bir teklif değildir. Dolayısıyla da sizden bir yanıt beklenmemektedir. Türkçe'nizi geliştirmeye biraz zaman ayırmanızı tavsiye ederim. Saygılar.nozulani 09:45, 10 Eylül 2006 (UTC)

    • teşekkürler, size de iyi çalışmalar. --kibele 13:11, 10 Eylül 2006 (UTC)

    Çeviri grubu[değiştir | kaynağı değiştir]

    Merhaba, çeviri grubunun tartışma sayfasında çeviri isteklerine ulaşabilirsiniz ve bu kategoride yer alan çevirilere yardımda bulunabilirsiniz. Kolay gelsin --Pinar 13:39, 10 Eylül 2006 (UTC)

    Bu sayfada çevirileri koordine etmek amacıyla çalışmalara başladım --Pinar 05:36, 11 Eylül 2006 (UTC)

    Uyari[değiştir | kaynağı değiştir]

    Kizilsungur, Ansiklopedi icinde gereksiz tartismalara girmeyin lutfen. Nozulani ile olan yazismalarinizi okudum; kendisi uyarildi daha otesi icin "eger madde ile ilgili degilse" ilestisme girmeniz uygun dusmez. Keza yazismalar da hos olmayan bir yone gidiyor. Bu konuya dikkat etmenizi rica edecegim. Enerjinizi maddelere ayirin lutfen. Citrat 15:42, 10 Eylül 2006 (UTC)

    Açıklama[değiştir | kaynağı değiştir]

    Olabildiğince açık konuşmaya çalışacağım. Benim orada 'Görüşeceğiz' demem, sizin 'Umarım yukarıda cevabınızı almışsınızdır. Başka söze gerek yok.' şeklindeki ifadenizi bu konunun artık kapandığı ve sonucun değişmeyeceği şeklinde algılamam sonucu verilmiş bir tepki olup sanal ortam dışında size bir zarar vermek, saldırıda bulunmak vs. gibi şeylerle uzaktan yakından alakası yoktur. 'Bu mesele burada bitmedi, haklı olduğumu düşünüyorum ve bu siteye girişim engellenene kadar da mevcut durumu değiştirmek için Vikipedi ortamında elimden geleni yapacağım.' anlamına gelmektedir. Bu açıklamanın yeterli olacağını umuyorum. Saygılar.nozulani 15:46, 10 Eylül 2006 (UTC)

    Ödül[değiştir | kaynağı değiştir]

    Sagol Sungurcum, ödülümü kullanici sayfamdaki Ödül-Vitrinime koydum ama nedense yazinin yarisi gözükmüyor. Ama ben bir yolunu bulurum. Bizim Nozulani Köy cesmesi-sikayetler sayfasinda, bizim Arabesk-sevmez sablonumuzu sildiremedi diye, gittikce dahada camurlasmaya basladi. Ama bir insanin camurlasmaya baslamasi caresizligin kanitidir bende, oyüzden takmiyorum eyleniyorum:-) Tekrar sag ol, sana kolay gelsin. --Erdall 18:23, 10 Eylül 2006 (UTC)

    İade-i ziyaret[değiştir | kaynağı değiştir]

    Selamlar Yılmaz,

    Düşüncen için teşekkür ederim. Önemli olan yardımlaşarak, birbirimizden öğrenerek Vikipedi'yi daha ilerilere götürmek. Ödül mödül faso fiso yoksa.

    Sevgiler

    Vito Genovese 18:41, 10 Eylül 2006 (UTC)

    Espriler[değiştir | kaynağı değiştir]

    Sayın KIZILSUNGUR, şikayet sayfasında 'Sen niye bu şablona taktın bu kadar. Bak Türkiye'de daha önemli sorunlar var. Ne bileyim millet işsizlik diye yakınıyor sen burada bu şablon polemiğe yol açar diyorsun.' demişsiniz. Açık söyleyeyim ki bu yaklaşımınızdan rahatsız olmaya başladım. Ciddi bir konu tartışıyoruz, değil mi? Bakın bu ikinci oluyor... Gerek var mı sizce bu tür yersiz sözlere? Saygılar.nozulani 19:18, 10 Eylül 2006 (UTC)

    Çeviri isteği[değiştir | kaynağı değiştir]

    Mrb,

    Çeviri istekleriniz ile yakında ilgileneceğim.

    İyi çalışmalar.

    --KIZILSUNGUR 13:56, 10 Eylül 2006 (UTC)

    Bunlar KKTC ile alakalı önemli maddeler varlıkları Vikipedi için iyi olur. Hem istersen Vikipedi:VikiProje KKTC KKTC ile ilgili maddelerin düzenlendiği bir vikiproje eğer ilgilenmek istersen.--Absarileti 11:24, 12 Eylül 2006 (UTC)

    100 Temel Eser[değiştir | kaynağı değiştir]

    Belki haberiniz vardır, bir zamanlar açmış olduğum madde silinmek veya silinmemek üzere oylamada. Görüşleriniz benim için önemli olacağından lütfen oylamaya katılınız. --Bahar 13:19, 12 Eylül 2006 (UTC)

    • Maddenin tartışma sayfasından Lighterside adlı kullanıcının görüşlerini okuyabilirsiniz Kısacası ansiklopedik madde izlenimi uyandırmaması, kime ve neye göre temel eser olduğu bilinmemesi, MEB tavsiye etmiş olsa bile bunu birçok kişinin aldırmayacak olması, sujbektif olması. İlginiz için teşekkür ederim. --Bahar 13:27, 12 Eylül 2006 (UTC)

    Tabii.Her South Parkçıya açığız.Saygılar.--Simon Bolivar 15:28, 12 Eylül 2006 (UTC)

    Resmi adresi koyun,yapıcı herşeyi yapın.Bu portalın bakıma ihtiyacı var.--Simon Bolivar 17:17, 12 Eylül 2006 (UTC)

    Proje sayfasında yapabilecekleriniz yazıyor.--Simon Bolivar 17:18, 12 Eylül 2006 (UTC)

    Tanklar[değiştir | kaynağı değiştir]

    Ya ben o maddeyi tamamen unutmuşum. Tanklarla ilgilendiğini biliyorum çeviriye devam edebilirsen sevinirim. Tank maddesini yazdıktan sonra başladığım maddelerden birisi.

    Çeviri grubunuz olduğunu gördüm. Zaten ben de genellikle çeviri yaparak katkıda bulunuyorum. Gruba katılmama gerek yok şimdilik. Proje bulma konusunda bir sıkıntım olmadı henüz. Şu anda da Portekiz ile ilgili taslak çalışmalarını tamamlamak istiyorum.

    Sana iyi çalışmalar. --Mskyrider 12:03, 13 Eylül 2006 (UTC)

    Köpekler hakkında bilgi burada :)) --Mskyrider 12:13, 13 Eylül 2006 (UTC)

    Sayfam dolmus Kamerad[değiştir | kaynağı değiştir]

    Selam Sungur, sana cok uzun bir cevab yazmistim ama sayfan doldugu icin kayit edemedim kendi mesaj sayfama tasidim. Orda okuyabilirsin. Bu sayfayi bir bosaltsan iyi olur. Yukarida sayfanin ismini degistirme dügmesine bas ve ismini Kullanici:KIZILSUNGUR/Tartisma-Arsiv-1 yap. Sonra yeni bos sayfanin üst kisminda bu eski sayfanin baglantisini birakirsin. Selamlar --Erdall 12:52, 13 Eylül 2006 (UTC)